Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Άμεση ενίσχυση του ΠΕΔΥ Βόλου Ζητά με ερώτηση ο Βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος



            Εικόνα πλήρους απαξίωσης παρουσιάζει το ΠΕΔΥ Βόλου σύμφωνα  με ερώτηση του Βουλευτή Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστου Μπουκώρο προς τον Υπουργό Υγείας.
            Η ερώτηση του βουλευτή αναφέρει τα εξής: «Τα ιατρεία του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας στο Βόλο υπολειτουργούν, με το ιατρικό προσωπικό να είναι ελλιπές. Οι 25 γιατροί που έχουν απομείνει στο ΠΕΔΥ Βόλου, καθώς πολλοί εξ’ αυτών αποφάσισαν να ιδιωτεύσουν, προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες των κατοίκων της περιοχής, δεν δύνανται όμως να καλύψουν όλα τα περιστατικά, δεδομένων των ελλείψεων σε αρκετές ειδικότητες, όπως δερματολόγοι, αλλεργιολόγοι, ενδοκρινολόγοι και οφθαλμίατροι.
            Την εικόνα διάλυσης του ΠΕΔΥ Βόλου έρχεται να συμπληρώσει η πλήρης έλλειψη τεχνικής υποστήριξης, καθώς ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει σε ποια υπηρεσία ανήκει η αρμοδιότητα συντήρησης των μηχανημάτων, του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου ή του ΙΚΑ. Επίσης ιατρικός εξοπλισμός, μεγάλης αξίας, παραμένει αναξιοποίητος καθώς δεν υπάρχει το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό και τα ιατρεία παραμένουν κλειστά.  
Κατόπιν τούτων,        
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1.      Πότε θα καλυφθούν τα λειτουργικά κενά σε ιατρικό προσωπικό στο ΠΕΔΥ Βόλου, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι;

2.      Εάν προτίθεται να επιληφθεί του ζητήματος του καθορισμού αρμοδιοτήτων μεταξύ των Υγειονομικών Υπηρεσιών, οι οποίες είναι υπεύθυνες για την εύρυθμη λειτουργία του ΠΕΔΥ Βόλου» καταλήγει η ερώτηση του Βουλευτή Μαγνησίας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger