Hellenic Seaways - Άμεση & Εύκολη Online Kράτηση‎

Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2015

Διακομιδή ηλικιωμένης από τη Σκόπελο στο Βόλο

ΕΚΑΒ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ1
Στο λιμάνι του Βόλου διακομίσθηκε σήμερα μια 83χρονη γυναίκα από το λιμάνι της Σκοπέλου, με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Η ηλικιωμένη διακομίσθηκε στο λιμάνι του Βόλου με το σκάφος «Μαριάνθη» διότι έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

ΥΠΟΠΤΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΗΣΥΧΙΑ

Νοέμβρης 2015, το τρίτο μνημόνιο είναι γεγονός, οι αναστεναγμοί και η απελπισία γενικότερα των Ελλήνων, του μεγαλύτερου αριθμού, είναι σε καθημερινή βάση. Τα κόμματα έχουν τα χαβάδια τους, άλλα πάνε για να εκλέξουν αρχηγό, και άλλα, είναι ως συνήθως στην καρακοσμάρα τους (όλα είναι δηλαδή, αλλά…).
Τα «μέτρα» που ψηφιστήκαν και θα ψηφιστούν για εμάς ΧΩΡΙΣ εμάς, φέρνουν και άλλα βάσανα στον κοσμάκη. Ο χειμώνας, όπως λένε και οι «ειδικοί» προβλέπεται όχι απλά δύσκολος, αλλά ΕΦΙΑΛΤΙΚΟΣ. Κάποιοι, αντέχουν ακόμα, έχουν «αποθέματα», κάποιοι άλλοι όμως, που ήδη ζουν με ψίχουλα, από τα όποια επιδόματα, τις όποιες «παροχές», βλέπουν με μεγάλη ανησυχία την καρατόμηση τους που έρχεται ολοταχώς.

Turkey - Greece Live Streaming ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Βίντεο την στιγμή του σεισμού στην Λευκάδα

Στην πλατεία Συντάγματος δίνουν ραντεβού οι αγρότες για το πανελλαδικό συλλαλητήριο της Τετάρτης

Στην πλατεία Συντάγματος δίνουν ραντεβού οι αγρότες για το πανελλαδικό συλλαλητήριο της Τετάρτης Με μισθωμένα λεωφορεία και πλοία θα έρθουν από όλες τις περιοχές της Ελλάδας οι γεωργοί και κτηνοτρόφοι για να συμμετάσχουν στο πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο της Αθήνας. Από το βράδυ της Τρίτης θα ξεκινήσουν τα λεωφορεία από τη Βόρεια Ελλάδα και τα πλοία από την Κρήτη. Οι διοργανωτές εκτιμούν ότι στο συλλαλητήριο της Αθήνας θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 11.000 εμπλεκόμενοι στον πρωτογενή αγροτικό τομέα. Αφού συγκεντρωθούν όλοι στο Σύνταγμα, αντιπροσωπεία τους, θα μεταβεί στο υπουργείο Οικονομικών, για να παραδώσει το ψήφισμα, ενώ ακολούθως η ίδια αντιπροσωπεία θα πάει στη Βουλή.

Ζωντανές ενημερώσεις από την πορεία της 17Ν-Θεσσ/νικη


Ζωντανές ενημερώσεις από την πορεία της 17Ν-Θεσσ/νικη στο Radio Revolt


www.radio-revolt.net

Ενημερωση απο τους δρομους της αθηνας

ΟΙ ΔΡΑΠΑΙΚΤΕΣ ΒΟΛΟΥ ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΣΕ ΜΙΑ… ΘΕΪΚΗ ΚΩΜΩΔΙΑ
Οι ΔραΠαίκτες Βόλου επανέρχονται στο σανίδι με διπλό σκοπό, την ψυχαγωγία του παιξίματος και την κοινωνική δράση, και μας προσκαλούν όλους για «μΠοτέ την Κυριακή» με τη νέα τους ξεκαρδιστική κωμωδία: «Είσαι θεά αγάπη μου!».
Ένας Ήφαιστος (πτώμα σ’ αποσύνθεση), ένας Ηρακλής (ποδολάγνος θυρωρός), ένας Δίας (καθηλωμένος σε αναπηρικό) κι ένας Απόλλωνας (χαρούμενος στη ντουλάπα του), τέσσερις άντρες όλοι κι όλοι (κι αυτοί μισοί) στο κλουβί με τις τρελές: θεές και ημίθεες, μούσες και μουσίτσες, νύμφες και νυφίτσες. Μαζεμένοι όλοι κι όλες σε μια πολυκατοικία κοινότυπη, της γειτονιάς του καθενός μας, που βρωμοκόπησε από σκάνδαλα και μυστικά, φετίχ και κρίματα, εγκλήματα κι ερωτήματα: Ποιος έφαγε τον Ήφαιστο; Που εξαφανίστηκε η Εστία; Γιατί ο Δίας καθηλώθηκε σε καροτσάκι; Για ποιον μαλλιοτραβιούνται Ήρα, Αφροδίτη κι Ερατώ; Τι κρύβουν Απόλλων κι Άρτεμις; Ποιος θα κατεβάσει την Ήβη απ’ το ράφι; Ποιος έκλεψε τη μνήμη της Μνημοσύνης; Αθηνά, Θάλεια και Δήμητρα τι ξέρουν; Η Βριτόμαρτις είναι όντως παρθένα; Ο Ηρακλής θα τα βάλει τελικά με τους θεούς;

Η Ελλάδα πρέπει να κοιτάξει το εθνικό της συμφέρον

greece_peaceΜετά την επίθεση του ISIS στο Παρίσι, μια νέα πραγματικότητα διαμορφώνεται για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η μεγαλύτερη εμπλοκή στον πόλεμο της Συρίας είναι αναπόφευκτη. Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή, η Ελλάδα δεν έχει κανένα λόγο να εμπλακεί σε έναν πόλεμο, για τον οποίο δεν έχει καμία ευθύνη.
Η Ελλάδα δεν πρέπει να γίνει μέρος του προβλήματος στη Συρία.
Η αλληλεγγύη μας είναι δεδομένη, τόσο για τους Γάλλους πολίτες, τόσο για τους πρόσφυγες, όσο και για τους Σύρους πολίτες, οι οποίοι είναι εγκλωβισμένοι σε μια χώρα-τρελοκομείο.Αλλά η Ελλάδα δεν έχει καμία ευθύνη ούτε για τον πόλεμο στη Συρία, ούτε για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή.
Αν θέλουμε να λέμε την αλήθεια, οι χώρες της Δύσης -και η Γαλλία- ξεσκίζουν επί αιώνες τους Άραβες.

ΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΥΡΗΣ - "ΛΑΕ ΜΗ ΣΦΙΞΕΙΣ ΑΛΛΟ ΤΟ ΖΩΝΑΡΙ"

Το μεγάλο μας τσίρκο - Το προσκύνημα

Πολυτεχνείο: 42 χρόνια μετά


Η ΚΟΝΤΡΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ

Την Τρίτη συμπληρώνονται 42 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, που σήμανε την αντίστροφη μέτρηση για την πτώση της χούντας και την παράδοση της εξουσίας από τη στρατιωτικοφασιστική δικτατορία στην αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία. Η διαφορά με προηγούμενες επετείους είναι ότι φέτος έχουμε «αριστερή» κυβέρνηση (τον «μαύρο» συγκυβερνήτη θα τον ξεχάσουν τη συγκεκριμένη μέρα), οπότε θα ξανακούσουμε ιδεολογήματα ανάλογα μ' εκείνα της δεκαετίας του '80, που συμπυκνώνονταν στο σύνθημα «ο αγώνας τώρα δικαιώνεται».

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ Ν. ΜΑΖΙΩΤΗ ΣΤΗΝ 2Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ


Στην πραγματικότητα, στο λαό δεν έχει μείνει καμία λύση πέρα από την προσφυγή στα όπλα, πέρα από τον ένοπλο αγώνα για να ανατρέψει το καθεστώς σας και την πολιτική της κοινωνικής γενοκτονίας που εφαρμόζεται εδώ και 5 χρόνια.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΖΙΩΤΗ ΣΤΗΝ 2Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ (29-10-2015)  ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Όπως είπα και στην πολιτική μου τοποθέτηση στην αρχή της διαδικασίας όταν με καλέσατε να απαντήσω όσον αφορά τις κατηγορίες, η επίθεση στην Τράπεζα της Ελλάδας ήταν η σημαντικότερη ενέργεια αντάρτικου που έγινε στα χρόνια των μνημονίων, δηλαδή σε μια εποχή που η υπερεθνική καπιταλιστική τάξη με αφορμή την κρίση έχει επιβάλλει στην Ελλάδα μια πολιτική κοινωνικής γενοκτονίας και εκκαθάρισης τμημάτων του πληθυσμού για να σωθούν οι τράπεζες.
Αυτή η επίθεση ήταν συνέχεια της στρατηγικής που είχε η οργάνωση από το 2009 και μετά, όταν η Ελλάδα έμπαινε στη δίνη της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και αποσκοπούσε να χτυπηθούν στόχοι, δομές, εγκαταστάσεις της οικονομικής εξουσίας ή και πρόσωπα που είναι υπεύθυνα για την κρίση και για την επίθεση που ήδη δρομολογούνταν εναντίον του λαού και οδήγησε στο Α’ Μνημόνιο το 2010.

Σημαντική η συνδρομή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σκοπέλου Σε ευχαριστήρια επιστολή του δημάρχου υπογραμμίζονται τα αισθήματα ευγνωμοσύνης της τοπικής κοινωνίας


Σε ευχαριστήρια επιστολή του δημάρχου υπογραμμίζονται τα αισθήματα ευγνωμοσύνης της τοπικής κοινωνίας
Την ευγνωμοσύνη των κατοίκων της Σκοπέλου για την πολύτιμη συνεισφορά του έμψυχου δυναμικού του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σκοπέλου στην αντιμετώπιση της θεομηνίας που έπληξε το νησί, διατύπωσε εγγράφως ο δήμαρχος Σκοπέλου, Χρήστος Βασιλούδης, στην ευχαριστήρια επιστολή που απέστειλε στο διοικητή του πυροσβεστικού κλιμακίου Σκοπέλου, Ευάγγελο Καραμήντζα.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΙΙ ΘΗΡΑ ΙΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΠΤΑ ΜΑΝΩΛΗ

Συνάντηση του Δημάρχου Σκοπέλου Χρήστου Βασιλούδη με την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά


Συνάντηση με την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, τον Γενικό Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Γιώργο Τζιάλλα και την διευθύντρια των Τουριστικών Λιμένων Αναστασία Μαρκάτου είχε ο Δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης, ο οποίος συνοδευόταν από τον πρόεδρο της Τουριστικής Επιτροπής Σκοπέλου Μάκη Περδικάρη.
 Κατά την συνάντηση, στην οποία ήταν παρούσα και η πρώην υπουργός Τουρισμού Φάνη Πετραλιά, τέθηκαν και συζητήθηκαν τουριστικά θέματα που απασχολούν τη Σκόπελο, όπως:

Αλιείς και Αλιεία στηΣπάνιο φωτογραφικό υλικό για τους αλιείς
Παρατείνεται έως τις 25 Νοεμβρίου η έκθεση στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας
Μεγάλη επιτυχία σημειώνει η έκθεση που αναφέρεται στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της Αλιείας στη Μαγνησίας με γενικό τίτλο: «Αλιείς και Αλιεία στη Μαγνησία», σε επιμέλεια του Γιώργου Καφενταράκη, που φιλοξενείται στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας.
Η έκθεση εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου από το φορέα Πολιτισμού της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος & Αλμυρού «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», παρουσία οικογενειών ψαράδων και πλήθους ενδιαφερομένων. Εντάχθηκε δε στα πλαίσια του «Θεματικού Ετους Πολιτισμού 2015», «Μάγνητες και ο πολιτισμός της θάλασσας» και διοργανώνεται με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π - ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Δήμου Βόλου.

ισχυρός μετά σεισμός στην Λευκάδα 4,3 ριχτερ


Ο ΣΕΙΣΜΟΣ ΗΤΑΝ 6.5 ΡΙΧΤΕΡ

MagnitudeMw 6.5
RegionGREECE
Date time2015-11-17 07:10:09.1 UTC
Location38.80 N ; 20.40 E
Depth10 km
Distances285 km S of Tirana, Albania / pop: 374,801 / local time: 08:10:09.1 2015-11-17
100 km SE of Kérkyra, Greece / pop: 27,003 / local time: 09:10:09.1 2015-11-17
26 km W of Lefkáda, Greece / pop: 6,344 / local time: 09:10:09.1 2015-11-17

ΕΚΤΑΚΤΟ ΤΩΡΑ ΣΕΙΣΜΟΣ 6,1 ...


ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΝΕΚΡΩΝ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ, 1973:

΄Αγγελος , αγνώστων λοιπών στοιχείων .Αθάνατος!

(Κ. Τσάτσος ,ακαδημαϊκός και Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά τα έτη 1974-1980) στο βιβλίο του «Λογοδοσία μιας ζωής»:

«Όταν έγινε το Πολυτεχνείο, ούτε πήγα επί τόπου, ούτε συγκινήθηκα. Από την πρώτη στιγμή κατάλαβα ότι αυτά τα πεζοδρομιακά ξεσπάσματα δεν κλόνιζαν την δικτατορία και ότι όπως στα χρόνια της κατοχής, υποκρύπτανε κομμουνιστικές επιδιώξεις επικίνδυνες για το μέλλον.

Έχω την συνείδηση μου ήσυχη ότι δεν συνήργησα στην κατασκευή του μύθου του Πολυτεχνείου. Λυπάμαι τα 5-6 παιδιά που σκοτώθησαν έξω και μακριά, διότι μέσα στο Πολυτεχνείο δεν σκοτώθηκε κανείς»).

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 1973. ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ!

Το πρώτο πράγμα που οι Νέο-Ναζί πολεμούν με λύσσα είναι η "συλλογική μνήμη". Μάχονται την Ιστορία, δηλαδή. Και όπως, ακριβώς, δίδαξε ο "θεωρητικός" του φασισμού Γκέμπελς, αν στη θέση της αλήθειας κάθε φορά ,βάζεις και από ένα ψέμα, σιγά-σιγά το ψέμα μπορεί και να επικρατήσει.

                                       (Homo-Naturalis.gr)
Ξεκίνησαν εδώ και μέρες τα "όργανα να παίζουν" το χρυσαυγίτικο σκοπό. "Δεν υπήρχαν νεκροί. Μύθος το Πολυτεχχνείο". Κάθε χρόνο τέτοιες ημέρες το ίδιο τροπάρι.

Ο Μιχαλολιάκος, να μην ξεχνάμε, έχει πάρει το δαχτυλίδι της διαδοχής από τον ίδιο τον δικτάτορα Γ.Παπαδόπουλο, το διάστημα που ο αρχηγός των Ναζί ήταν κι αυτός φυλακισμένος στον Κορυδαλλό. Επομένως, εκπροσωπεί και... επισήμως τους Χουντικούς όλων των αποχρώσεων , η θέση των οποίων για του νεκρούς του Πολυτεχνείου ήταν αυτή που διατύπωσαν ο δικτάτορας -σκύλος της ΕΣΑ Δ. Ιωαννίδης,αλλά και ο...φιλόσοφος της Δεξιάς Παράταξης Κ.Τσάτος.

Turkey - Greece Live Streaming

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣΠΑΡΑΠΕΜΠΟΝΤΑΙ ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΜΑ ΣΕ ΔΙΚΗ Η ΑΘΗΝΑ ΤΣΑΚΑΛΟΥ ΚΑΙ Η ΕΥΗ ΣΤΑΤΗΡΗ


Η σημερινή γνωστοποίηση του βουλεύματος σύμφωνα με το οποίο παραπέμπονται τελεσίδικα 27 κατηγορούμενοι σε δίκη για την υπόθεση της σχεδίασης απόδρασης της Σ.Π.Φ. , μεταξύ των οποίων της Αθηνάς Τσάκαλου, μητέρας του Χρήστου και του Γεράσιμου Τσάκαλου και της Εύης Στατήρη, συζύγου του τελευταίου, δεν μας εξέπληξε καθόλου, καθώς ποτέ δε πιστέψαμε ούτε στις συριζαίικες ευαισθησίες περί «δικαίου», ούτε βέβαια και στην εντολοδόχο του κράτους ανεξάρτητη δικαιοσύνη.
Οι μάσκες πέφτουνε για να εξυπηρετηθεί η σκοπιμότητα που υπαγορεύει η στρατηγική της εκδικητικότητας απέναντι στους πολιτικούς κρατούμενους , με σκοπό τον ψυχολογικό τους εκβιασμό, και την υποταγή. .
Η παραπομπή σε δίκη στα γνωστά τρομοδικεία, άσχετων με την υπόθεση προσώπων του στενού οικογενειακού πυρήνα των κατηγορουμένων αγωνιστών, με πλήρη ανυπαρξία ουσιαστικών στοιχείων σύμφωνα με τη δικογραφία, αποτελεί μια «μικρολεπτομέρεια», που δεν θα διαταράξει τις συνειδήσεις τόσο των ευρισκομένων σε διατεταγμένη υπηρεσία δικαστών, όσο και της βρισκόμενης «εν υπνώσει» κοινής γνώμης.
Για μας ο αγώνας τώρα μόλις αρχίζει...
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΣΑΚΑΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΗ ΣΤΑΤΗΡΗ.
Αλληλέγγυοι - ες

ΑΥΤΟΝΟΜΟΙ: Μερικά "αντιτρομοκρατικά" παραμύθια που όποιος τα τρώει ΚΑΙΕΙ τα εγκεφαλικά του κύτταρα

ΑΥΤΟΝΟΜΟΙ: Μερικά "αντιτρομοκρατικά" παραμύθια που όποιος τα τρώει ΚΑΙΕΙ τα εγκεφαλικά του κύτταρα

Ο ΕΓΩΙΣΤΗΣ ΓΙΓΑΝΤΑΣ

ΠΡΟΒΟΛΕΣ & ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ

~Παρασκευή 20/11/2015~

Ο ΕΓΩΙΣΤΗΣ ΓΙΓΑΝΤΑΣ

(The Selfish Giant, Ηνωμένο Βασίλειο, 2013, 91’)

Σενάριο, σκηνοθεσία: Κλίο Μπάρναρντ
Ερμηνείες: Κόνορ Τσάπμαν, Σον Τόμας
Παραγωγή: British Film Institute, Film4, Moonspun Films

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου