Hellenic Seaways - Άμεση & Εύκολη Online Kράτηση‎

Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου 2015

Δελτίο Τύπου του Βουλευτή Μαγνησίας ΝΔ Χρήστου Μπουκώρου- Απάντηση του Υπουργού για το ενεργειακό κόστος
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Υποσχέθηκε τη Διακοψιμότητα
για τις ενεργοβόρες βιομηχανίες
Απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Μαγνησίας Ν.Δ.
Χρήστου Μπουκώρο ο Υπουργός Π. Σκουρλέτης

            Στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος για τη μείωση του κόστους ενέργειας στον κλάδο της βιομηχανίας απάντησε χθες το απόγευμα στη Βουλή, (Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου 2015), ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας  Π. Σκουρλέτης.
            Ο Βουλευτής Μαγνησίας παρουσίασε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία η ελληνική βιομηχανία καθίσταται μη ανταγωνιστική σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές βιομηχανίες, ιδιαίτερα στον κλάδο του μετάλλου και της χαλυβουργίας, εξαιτίας του υψηλού κόστους ενέργειας. Κατά την ανάπτυξη της ερώτησης ο Χρ. Μπουκώρος τόνισε ότι ο συγκεκριμένος κλάδος έχει ιδιαίτερη σημασία για τη Μαγνησία αλλά και την Ελλάδα.  Η μείωση του κόστους ενέργειας μπορεί να επιφέρει αύξηση των εξαγωγών και κατά συνέπεια του Α.Ε.Π. και να στηρίξει την απασχόληση χιλιάδων εργαζομένων.

Ναυτεργάτες: Σύσκεψη σωματείων την Τρίτη για την οργάνωση της απεργίας

Από την τετραήμερη απεργία των ναυτεργατών
Σύσκεψη για την οργάνωση της απεργίας θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 10 Νοέμβρη στις 10.30 το πρωί στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ (Μπουμπουλίνας 21). Στη σύσκεψη καλούν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων, Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών - Ναυαγοσωστικών και η Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ.

Κινητοποίηση στα γραφεία της ΔΕΗ στην Πάτρα από σωματεία

Μαζική κινητοποίηση στα γραφεία της ΔΕΗ στην Ακτή Δυμαίων στην Πάτρα διοργανώνουν αύριο Τρίτη 10 Νοέμβρη στις 10 το πρωί, σωματεία, συνδικάτα και φορείς της Πάτρας καθώς τις τελευταίες μέρες η Διοίκηση της ΔΕΗ έχει εξαπολύσει νέα επίθεση στα λαϊκά νοικοκυριά και προβαίνει σε μαζικές διακοπές ρεύματος.
Σε ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι «Η φοροεπιδρομή, τα χαράτσια, οι περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις, αλλά και η αύξηση της ανεργίας που μαστίζει τους εργαζόμενους, έχουν ως αποτέλεσμα τα λαϊκά νοικοκυριά να μην μπορούν να ανταποκριθούν στα αυξημένα τιμολόγια της ΔΕΗ.

Συνέντευξη του Προέδρου της ΠΕΝΕΝ στην ανεξάρτητη εφημερίδα της αριστεράς ΠΡΙΝ!

Ερώτηση 1) Από την περασμένη Δευτέρα, οι ναυτεργάτες στα λιμάνια όλης της χώρας απεργούν. Ποια είναι η συμμετοχή σε αυτήν και ποιο το κλίμα μεταξύ των εργαζομένων;
Απάντηση:  Η απεργία των ναυτεργατών στην οποία πρωτοστάτησε η ΠΕΝΕΝ για να ληφθεί η απόφαση, αλλά και από πλευράς οργάνωσης – ενημέρωσης – προετοιμασίας και περιφρούρησης, ήταν τόσο στην έναρξη όσο και στην εξέλιξή της απολύτως πετυχημένη.
Στην διάρκειά της εκδηλώθηκαν (ιδιαίτερα στην Κέρκυρα και την Μυτιλήνη) οργανωμένες προσπάθειες των εφοπλιστών και μηχανισμών του Υπουργείου Ναυτιλίας (Λιμεναρχεία) να την υπονομεύσουν όμως χάρη στην έγκαιρη παρέμβασή μας και κυρίως στην αποφασιστικότητα των Ναυτεργατών  - απεργών αυτές οι άθλιες προσπάθειες οδηγήθηκαν σε πλήρη αποτυχία.

Πρέπει να σημειωθεί  ότι η ΠΕΝΕΝ, τα στελέχη και τα μέλη της οργάνωσαν σε όλη την χώρα 20 μέρες πριν την απεργία δεκάδες περιοδείες - συσκέψεις σε πολλά λιμάνια και σε κάθε πλοίο χωριστά για την ενημέρωση, τις εξελίξεις και τα προβλήματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε και για την ανάγκη να συγκρουστούμε με τις νεομνημονιακές δεσμεύσεις της κυβέρνησης οι οποίες οδηγούν στην παραπέρα αποσάθρωση των δικαιωμάτων μας.

Τσίπρας ο αποφασισμένος

Μας έχουν ταράξει στη "νομιμότητα"

Φωτογραφία του χρήστη Jo Di Graphics.
Μας έχουν ταράξει στη "νομιμότητα" - http://bit.ly/22mines_oasth

"32 βήματα ή ανταποκρίσεις από το σπίτι των πεθαμένων"

Φωτογραφία του χρήστη Jo Di Graphics."32 βήματα ή ανταποκρίσεις από το σπίτι των πεθαμένων"
του Τάσου Θεοφίλου - http://www.kapsimi.gr/32-bimata

Τι μαγειρεύουν κράτος, παρακράτος και Σια; Δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κι ένα μέλος της Πολιτικής Γραμματείας «δείχνει» ο Πανούσης... Αίτημα άρσης ασυλίας, έχει κατατεθεί από τους εισαγγελείς που έλαβαν γνώση των "στοιχείων";

Από το "PRESS-GR"
Δύο βουλευτές κι ένα μέλος της Πολιτικής Γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ «έχουν ευθέως σχέσεις» με μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων, καταγγέλλει σήμερα στην... εφημερίδα Τα Νέα ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, ενώ αναφέρει μάλιστα ότι υπάρχουν κι άλλοι στο κυβερνών κόμμα που έχουν μια «πιο χαλαρή σχέση». «Έχω στοιχεία και γι’ αυτούς» τονίζει.

ΠΑΝΟΥΣΗΣ Ο ΚΑΤΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΝ…ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ «Δεν γίνεται κανένας γελοίος με τις ιδιότητες που έχει, αλλά με τις ιδιότητες που προσποιείται ότι έχει…»

ΠΑΝΟΥΣΗΣ Ο ΚΑΤΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΝ…ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ


«Δεν γίνεται κανένας γελοίος με τις ιδιότητες που έχει,
αλλά με τις ιδιότητες που προσποιείται ότι έχει…»
                                          (Λα Ροσφουκώ)


Ο καθηγητής, πρώην υπουργός και νυν συγγραφέας φτηνών αστυνομικών βιβλίων τσέπης, Γ. Πανούσης ξαναχτυπά. Αυτή τη φορά αυτοπαρουσιάζεται μέσα από τις σελίδες ενός πολιτικού θρίλερ που ο ίδιος έχει συγγράψει, ως το θύμα μια «μυστικής συνωμοσίας πολιτικών, τρομοκρατών κι άλλων σκοτεινών δυνάμεων»
   Η αρχή του ψέματος του Πανούση χτίζεται πάνω σε ένα αληθινό γεγονός . Πρόκειται για την πολλοστή έρευνα που πραγματοποιήθηκε πριν λίγους μήνες στα κελιά των μελών της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς στο υπόγειο των φυλακών Κορυδαλλού.
   Είναι γνωστή η εμμονή και η εκδικητικότητα των κύκλων του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προς τα μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς και τον φιλικό τους κύκλο, καθώς μέχρι σήμερα έχουν γίνει τουλάχιστον τέσσερις  αστυνομικές επιχειρήσεις-έρευνες με την συνοδεία των ΕΚΑΜ στα κελιά τους.

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ Β' ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2015 ΝΟΜΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Προκηρύσσονται εξετάσεις Β’ Περιόδου 2015 για την απόκτηση πτυχίου Ραδιοερασιτέχνη. Οι εξετάσεις θα γίνουν στην αίθουσα εξετάσεων της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών των Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων (Κορωνίου και Νέγρη, Πεδίο του Άρεως, Νεάπολη Βόλου) την Τρίτη,  08, Δεκεμβρίου, 2015 και ώρα 08:00.
Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στις εξετάσεις, θα πρέπει να καταθέσουν σχετική αίτηση  με πλήρη δικαιολογητικά στην Υπηρεσία μέχρι και την Δευτέρα, 30  Νοεμβρίου 2015 και ώρα 13:30.
Η εξέταση θα γίνει με τη χρήση Η/Υ σε ερωτηματολόγια πολλαπλής επιλογής σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στην υπ’ αρίθ. 38200/1136/11-08-2011 (ΦΕΚ 1969/Β/2011) απόφαση του Υπουργείου Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων.

Eπίσκεψη Άδωνι Γεωργιάδη σε Τρίκαλα, Καρδίτσα και ΒόλοΟ υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Άδωνις Γεωργιάδης θα επισκεφθεί, την Τρίτη 10 Νοεμβρίου, τα Τρίκαλα, την Καρδίτσα και τον Βόλο.
Ο κ. Γεωργιάδης θα συναντηθεί με τοπικά στελέχη, φίλους και υποστηρικτές της υποψηφιότητάς του.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της επίσκεψής του:

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ ΜΙΧΑΗΛΗ Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη, παρέστη στον επίσημο εορτασμό του προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας Αρχαγγέλου Μιχαήλ στην 111 Πτέρυγα Μάχης Νέας Αγχιάλου.
Μετά το πέρας της εκδήλωσης, των εκθέσεων αεροσκαφών και των αεροπορικών επιδείξεων από τα μαχητικά αεροσκάφη, η κ. Χρυσοβελώνη δήλωσε:

ΤΟ ΟΝΕΙΔΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΩΝ ΔΗΘΕΝ!!Οδυσσέας Τηλιγάδας
Ευριπίδου 57
10554 Αθήνα
Τηλ: 210 3250220
Ηλ.Ταχ: elas@otenet.gr 
 


                                            
                                                                                     
                                                                                        Αθήνα 8η  Νοεμβρίου 2015

Το όνειδος της πολιτικής των «δήθεν»!!!

Δεν μπόρεσα ποτέ να κατανοήσω το γιατί με το να δηλώνεις την «αριστερή» σου ιδεοληψία πρέπει σώνει και καλά να είσαι και ρυπαρός, ασιδέρωτος, κακοντυμένος. Μετά από χρόνια παρακολούθησης αυτού του «φαινομένου» κατέληξα στο συμπέρασμα ότι η εξωτερική ρυπαρότης αντικατοπτρίζει, κατά την άποψή μου, την ψυχοπνευματική ρυπαρότητα του ανθρώπου την οποία αποπνέει η αποφορά του σάπιου ιδεολογήματος που φύεται στο κεφάλι ενός δήθεν «προοδευτικού».
Οι μνήμες των τραγικών ημερών του Ποντιακού αφανισμού, οι 353.000 των Ποντίων αδελφών μας που φονεύθηκαν επί τόπου ή χάθηκαν κάτω από τις πιο σκληρές συνθήκες, από ένα Οθωμανικό και Κεμαλικό πρόγραμμα εκμηδένισης αυτών των ιστορικών Χριστιανών και των κοινοτήτων τους, είναι νωπές στο κορμί του Ελληνισμού αλλά για τον στην ουσία ημιμαθή δημοσιογράφο και επαγγελματία φοιτητοπατέρα τρόφιμο του κοινόβιου των 300 και των συνοδοιπόρων του από όλο το φάσμα της Αριστεράς και της ΕΚΟΝ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ αποτελούν παρωνυχίδα και δεν είναι δυνατόν να προσεγγιστούν από την εξαιρετικά προσβλητική και ασεβή επιστημονική ανυπαρξία και την πολιτική και εθνική αναισθησία ενός Εθνομηδενιστή, θολοκουλτουριάρη της ψευτοαριστεράς, Νίκου Φίλη, ο οποίος υπό διατεταγμένη υπηρεσία δρών υπονομεύει τα συμφέροντα της χώρας μας και του λαού της ανοίγοντας ένα τεράστιο εθνικό θέμα δίνοντας τροφή στο Σιωνιστικό διεθνισμό των Κοσμοκρατόρων της Νέας Τάξης Πραγμάτων και τούτο για να προλειάνει το έδαφος της κατά την 17η Νοεμβρίου επίσκεψης Τσίπρα στην Τουρκία η οποία μας προϊδεάζει για το τι επίκειται… να συμβεί εις βάρος του Έθνους των Ελλήνων.

Δεμένα όλα τα πλοία την Πέμπτη λόγω της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν την Πέμπτη τα πλοία όλων των κατηγοριών, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) και η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών (ΟΜΥΛΕ) συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ.
Η απεργία ξεκινά από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης ώς και τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.
Ήδη η ΠΝΟ έχει διαμηνύσει ότι εάν μέχρι την ημέρα εκείνη δεν έχουν δοθεί ουσιαστικές λύσεις στα βασικά αιτήματα του κλάδου, οι ναυτεργάτες θα κλιμακώσουν περαιτέρω τις κινητοποιήσεις τους.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΑΚΟΥΕΙΙ??????????????????????????

Φωτογραφία της Vivi Lefkaditi.SOS!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ ΤΩΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΑΣ ΒΟΛΟΥ..ΤΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΤΑ ΕΙΧΑΝ ΑΠΕΞΩ ΡΩΤΗΣΑΝ ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΕΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΕΦΥΓΑΝ............
ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΑΚΟΥΕΙΙ??????????????????????????
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΥΝ ΖΩΑ
ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ ΚΟΥΤΑΒΙ ΚΑΙ ΤΟ ΖΩΟ ΜΕ ΤΟ ΣΠΑΣΜΕΝΟ ΠΟΔΙ....ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ Η ΧΡΥΣΑ Η ΚΙΚΗ ΚΑΙ Η ΕΛΕΝΙΤΑ Η ΦΙΟΒ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ....
ΕΝΩ ΕΙΧΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΩ ΤΟ ΖΩΟ ΜΕ ΤΟ ΣΠΑΣΜΕΝΟ ΠΟΔΙ ΠΗΡΕ Ο ΠΟΛΥΖΟΣ ΜΙΑ ΚΥΡΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ..Η ΚΥΡΙΑ ΑΥΤΗ ΒΡΕΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΝΙΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΕΓΩ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΛΑΒΩ ΟΥΤΕ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ ΘΑ ΚΑΝΩ Ο ΠΟΛΥΖΟΣ ΜΕ ΠΗΡΕ...Η ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΥ ΠΟΥ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΩ ΕΥΘΕΩΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΗΣ,,,ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ...ΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕ ΔΩΣΕΤΕ ΤΑ ΔΥΟ ΣΚΥΛΙΑ ΣΑΣ ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ ΟΤΙ ΤΕΤΑΡΤΗ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΒΡΩ.ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Vicky Athanasios Togridis Σοφια Κοντου Georgia Makri ΓΕΩΡΓΙΑ ΥΠΕΡΕΠΕΙΓΟΝ ΠΛΕΟΝΝΝΝΝ
ΑΥΤΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ???ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ,ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ???????

ΔΟΥ Nέας Ιωνίας: άρχισαν τα όργανα λάιτ προς το παρόν ......Παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΟΥ από ΕΒΕ ενάντια στη φοροληστεία και τα χαράτσια

Φωτό από την κινητοποίηση των ΕΒΕ στη ΔΟΥ Νέας Ιωνίας
Παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΟΥ Νέας Ιωνίας πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας 9 Νοέμβρη επαγγελματοβιοτέχνες, έμποροι, αυτοαπασχολούμενοι της Νέας Ιωνίας, του Νέου Ηρακλείου και της Μεταμόρφωσης ενάντια στη φοροληστεία και τα χαράτσια.
Στα πλαίσια της κινητοποίησης μοίρασαν το κάλεσμα της ΠΑΣΕΒΕ για συμμετοχή στην απεργία στις 12 Νοέμβρη με κλείσιμο των καταστημάτων εκείνη την ημέρα και συμμετοχή στην κεντρική απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια στις 10.30 το πρωί, με προσυγκέντρωση στις 9.30 το πρωί στην πλατεία Κάνιγγος. Παράλληλα κάλεσαν και τους εργαζόμενους της ΔΟΥ σε συμμετοχή στην απεργία.

Panaitolikos - PAS Giannina Live Streaming

Olympiakos Volos - Panegialios FC Live Streaming

Ποσό 7,8 εκατ. ευρώ σε 1.006 παραγωγούς πλήρωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ στις 4 και 5 Νοεμβρίου, κυριαρχούν οι πληρωμές για Νέους Αγρότες

Ποσό 7,8 εκατ. ευρώ σε 1.006 παραγωγούς πλήρωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ στις 4 και 5 Νοεμβρίου, κυριαρχούν οι πληρωμές για Νέους Αγρότες Πιστώθηκαν 7,8 εκατ. ευρώ σε 1.006 παραγωγούς από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στις 4 και 5 Νοεμβρίου 2015. Κυριαρχούν οι πληρωμές για τους Νέους Αγρότες (Μ112) που για τις δύο ημέρες ανήλθαν συνολικά στα 1,673 εκατ. ευρώ σε 220 δικαιούχους. Επίσης ξεχωρίζει μια πληρωμή σε 647 παραγωγούς, ύψους 660.080,83 ευρώ για το πρόγραμμα της βιολογικής γεωργίας (Μ214-1.1) που αφορά πληρωμές του 2012. Ακόμη καταβλήθηκαν 556.625 ευρώ για Σχέδια Βελτίωσης (Μ121) σε 13 δικαιούχους. Πληρώθηκε και η ολοκληρωμένη διαχείριση στα ζαχαρότευτλα (Μ214-2.3) με το ποσό των 50.256 ευρώ σε 47 δικαιούχους παραγωγούς.
Διαβάστε αναλυτικά τις πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ ανά Μέτρο:
Οι πληρωμές της 4ης Νοεμβρίου:
Στην κατηγορία «Μέτρα Αγοράς» (ταμείο ΕΓΤΕ) έγινε η πληρωμή για το καθεστώς «Μεταφορικά νησιών Αιγαίου», με 7.583,60 ευρώ για 9 δικαιούχους.
Στην κατηγορία των «Μέτρων Άξονα 1» (ταμείο ΕΓΤΑΑ) πληρώθηκαν τα εξής καθεστώτα:

Εορτή του Αγίου Νεκταρίου

Εορτή του Αγίου Νεκταρίου
Τη μνήμη του Αγίου Νεκταρίου του Μητροπολίτου Πενταπόλεως τιμά σήμερα, 9 Νοεμβρίου, η Εκκλησία μας.
Γεννήθηκε τη 1η Οκτωβρίου του 1846 μ.Χ. στη Σηλυβρία της Θράκης από τον Δήμο και τη Βασιλική Κεφάλα και ήταν το πέμπτο από τα έξι παιδιά τους. Το κοσμικό του όνομα ήταν Αναστάσιος.
Μικρός, 14 ετών, πήγε στην Κωνσταντινούπολη, όπου εργάστηκε ως υπάλληλος και κατόπιν ως παιδονόμος στο σχολείο του Μετοχίου του Παναγίου Τάφου. Κατόπιν πήγε στη Χίο, όπου, από το 1866 μ.Χ. μέχρι το 1876 μ.Χ. χρημάτισε δημοδιδάσκαλος στο χωριό Λίθειο.
Το 1876 μ.Χ. εκάρη μοναχός στη Νέα Μονή Χίου με το όνομα Λάζαρος και στις 15 Ιανουαρίου 1877 μ.Χ. χειροτονήθηκε διάκονος ονομασθείς Νεκτάριος, από τον Μητροπολίτη Χίου Γρηγόριο (1860 - 1877 μ.Χ.), και ανέλαβε τη Γραμματεία της Μητροπόλεως.

7η συνεδρίαση του εφετείου του Επαναστατικού Αγώνα

7η συνεδρίαση του εφετείου του Επαναστατικού Αγώνα Σήμερα συνεχίζεται το εφετείο για την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα (8η συνεδρίαση). Στην προηγούμενη συνεδρίαση εξετάστηκαν εφτά μάρτυρες του κατηγορητηρίου, οι οποίοι δεν εισέφεραν κάτι το ουσιαστικό σ’ αυτό. Το μόνο ουσιαστικό στοιχείο αυτής της συνεδρίασης ήταν η παρέμβαση του Νίκου Μαζιώτη, που ζήτησε να κληθούν ο αμερικανός πρέσβης και 18 μάρτυρες (προκύπτουν από τη δικογραφία) για την επίθεση του ΕΑ με ρουκέτα κατά της αμερικάνικης πρεσβείας.

Τα αιτήματα κατατέθηκαν γραπτά (παρατίθενται στο τέλος του ρεπορτάζ), ενώ ο Ν. Μαζιώτης εξήγησε προφορικά τους λόγους για τους οποίους υποβάλλει αυτά τα αιτήματα. Θύμισε ότι τα ίδια αιτήματα είχαν υποβάλει τα μέλη του ΕΑ και στο πρώτο δικαστήριο, επειδή και τότε δεν είχαν κληθεί μάρτυρες για τη συγκεκριμένη ενέργεια της οργάνωσης. Το δικαστήριο τότε απέρριψε το αίτημα και κάλεσε τέσσερις μάρτυρες που δεν ήταν αυτόπτες. Ο εισαγγελέας είπε τότε ότι κάλεσε αυτούς τους μάρτυρες μόνο και μόνο επειδή ζητήθηκε, ενώ ο ίδιος δεν ήθελε –όπως είπε- να καλεί μάρτυρες που δεν έχουν να προσθέσουν κάτι.

Διακομιδή 50χρονου ασθενούς στο Βόλο Από το λιμάνι της Αλοννήσου

Από το λιμάνι της Αλοννήσου διακομίσθηκε χθες τα ξημερώματα ένας 50χρονος άντρας  ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης. Ο ασθενής μεταφέρθηκε στο λιμάνι του Βόλου με το σκάφος «Μαριάνθη» με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

EΚΤΑΚΤΟ ΤΩΡΑ ΒΟΜΒΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΥΛΗ ΚΟΥΒΕΛΟΥ Ισχυρός εκρηκτικός μηχανισμός στο Μαρούσι στην Κατάληψη Έπαυλης Κουβέλου.


Σήμερα Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015, η Κατάληψη Έπαυλης Κουβέλου στο Μαρούσι Αττικής δέχτηκε επίθεση με ισχυρό εκρηκτικό μηχανισμό στην εξωτερική αυλόπορτα. Σημαντικές ζημιές σε γειτονικά κτήρια. Αυτή τη στιγμή ο χώρος είναι αποκλεισμένος απο τους μπάτσους.
Αλληλέγγυοι/Αλληλέγγυες μαζευόμαστε Διονύσου & Χατζηαντωνίου, ώστε να είμαστε όλη την ημέρα στον χώρο.
Η φωτιά δεν μας καίει. Η φωτιά καίει μέσα μας.

Ζήτω η Αναρχία

Αχιλλέας-Σκόπελος1-0 Αποτελέσματα αγώνων Α και Β ΕΠΣΘ

Αποτελέσματα αγώνων Α και Β ΕΠΣΘ

O θάνατος του ελεύθερου επαγγελματία...

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου