Hellenic Seaways - Άμεση & Εύκολη Online Kράτηση‎

Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2015

Μένει να βρεθεί μία καλή κατασκευαστική να αναλάβει το έργο...

Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ξενοδόχων

Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ξενοδόχων

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας, αποφασίστηκε η σύγκληση Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μελών της την Δευτέρα 9 Νοεμβρίου και ώρα 17:00 στο ξενοδοχείο Κυψέλη, στο Βόλο με τα εξής θέματα προς συζήτηση:
Εκλογή Προεδρείου Γενικής Συνέλευσης

Απόφαση για αποχή του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου στις 12 Νοεμβρίου

Απόφαση για αποχή του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου στις 12 Νοεμβρίου

Το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου στην συνεδρίασή του της 5ης Νοεμβρίου 2015 αποφάσισε τη συμμετοχή του Συλλόγου στη γενική απεργία της Γ.Σ.Ε.Ε. και της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. της 12ης Νοεμβρίου, συμμετοχή που έχει εισηγηθεί προς την Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, η Συντονιστική Επιτροπή ενόψει κατάθεσης του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου. Ενός νομοσχεδίου, που ναι μεν αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση, προφανώς όμως αγνοεί παντελώς ως προς το Ε.Τ.Α.Α.: α) την αδυναμία καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών. β) Την καταλήστευση των αποθεματικών του Τ.Α.Ν. , που είχαν γίνει ομόλογα υποχρεωτικά, με το κούρεμα το 2012 των 571 εκ.ευρώ. γ) Τη μη εγγύηση από το κράτος της καταβολής των συντάξεων, σε αντίθεση με άλλα Ταμεία, όπως το ΙΚΑ και ο Ο.Α.Ε.Ε. για τα οποία τις εγγυάται.

PEIRATIKO REPORTAZ: ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ. TON ΘΟΔΩΡΗ ΔΡΙΤΣΑ ΘΑ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΕΡΗΛΙΚΑ ΠΛΟΙΑ - ΤΑ...ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΜΑΣ ΚΥΡΙΕ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΕ ΥΠΟΥΡΓΕ!!!!!!!!!

 Σχόλιο Pirea2day.gr:
  Προφάσεις εν αμαρτίαις: Η Ε.Ε. αφενός έχει σαφές πλαίσιο που εφόσον επιθυμούσε η χώρα το ακολουθούσε αυτούσιο και αφετέρου είναι αποδεκτό να λάβει το κράτος- μέλος αυστηρότερα μέτρα σε σχέση με την ασφάλεια των πλοίων. Εκτός εάν το περιεχόμενο του σχεδίου ΠΔ καθορίζει «χαλαρά» μέτρα ασφαλείας….
Άλλωστε η πρόβλεψη ότι μπορούν να δρομολογηθούν ακόμα και πλοία που είχαν αποσυρθεί χωρίς πρόβλεψη περαιτέρω ελέγχων σε θέματα ασφάλειας επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για τροπολογία- τορπίλη στην ασφάλεια!
-----------------------------------------------------------------------------------

Παράταση «ζωής» δίνει το ΥΕΝ σε υπερήλικα πλοία!
Παράταση άλλου ένα χρόνου δίνει και η νέα ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας, στην ίδια «ρότα» με τις προηγούμενες, στην δρομολόγηση πλοίων αντί να προχωρήσει στην θεσμοθέτηση θεσμικού πλαισίου αυξημένων ελέγχων, όρων και προϋποθέσεων για τη δρομολόγηση πλοίων κοντινών αποστάσεων, που έχουν υπερβεί το 35ο έτος της ηλικίας τους.
Παράλληλα, με την ίδια ρύθμιση δίνεται η δυνατότητα να επιστρέψουν στα δρομολόγια ακόμα και πλοία, που είχαν αποσυρθεί λόγω του ορίου ηλικίας, χωρίς καμία πρόσθετη απαίτηση σε θέματα ασφάλειας!....

Το ιστορικό των ανασκαφών των κατακομβών της Αγίας Μαγδαληνής, στόν Σκόπελο σύμφωνα με τα Πατερικά Κείμενα έχει ως εξής: Όταν φανερωθώ θα είναι ημέρα Παρασκευή και κατά την ημέρα αυτή θα γίνουν πολλά θαυμαστά στο μέρος ετούτο

Όταν φανερωθώ θα είναι ημέρα Παρασκευή και κατά την ημέρα αυτή θα γίνουν πολλά θαυμαστά στο μέρος ετούτο
Το ιστορικό των ανασκαφών των κατακομβών της Αγίας Μαγδαληνής, στόν Σκόπελο της Μυτιλήνης σύμφωνα με τα Πατερικά Κείμενα έχει ως εξής:
Στη θέση που είναι κτισμένη σήμερα η Εκκλησία της Αγίας Μαγδαληνής, καθώς και σ’όλο το μεγάλο οικόπεδό της, υπήρχαν κτισμένα σπίτια τα οποία είχαν αυλές εμπρός των, όπως χαρακτηριστικά ήταν τα σπίτια της παλαιάς εκείνης εποχής στα χωριά της Γέρας, στην περιοχή της οποίας ανήκει και ο Σκόπελος. Μεταξύ αυτών, ήταν και το σπίτι του Αντώνη και της Ελένης Τσανταρλιώτη.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ Παράταση δηλώσεων και καταβολής φόρων, τελών και εισφορών για τις πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές

Παράταση μέχρι 31.12.2015, δίνεται στις προθεσμίες υποβολής φορολογικών δηλώσεων και καταβολής φόρων, εισφορών, τελών, καθώς και παράταση και αναστολή καταβολής βεβαιωμένων οφειλών, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και των καταστροφών που έπληξαν τους Δήμους Σκοπέλου, Ύδρας, Χαϊδαρίου, Αχαρνών, Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Δυτ. Αχαΐας, Φυλής και Αγίων

ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ ΣΚΙΑΘΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΣ Ενθαρρυντικά τα στοιχεία για τον τουρισμό στα νησιά των Σποράδων φέτος

Στη διεθνή έκθεση τουρισμού World Travel Market2015 στο Λονδίνο η Περιφέρεια

ΕΚΘΕΣΗ ΛΟΝΔΙΝΟ
Αποδίδει καρπούς η συστηματική και διαρκής προσπάθεια της Περιφέρειας Θεσσαλίας και των ανθρώπων του τουρισμού για την τόνωση του τουριστικού προϊόντος είτε μέσα από τη δημιουργία και βελτίωση των υποδομών, αλλά και από την προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των πολλών μορφών τουρισμού της Θεσσαλίας στο εξωτερικό. Τα δε στοιχεία είναι εξόχως ενθαρρυντικά καθώς φέτος οι κρατήσεις για τα νησιά των Βορείων Σποράδων έχουν αυξηθεί κατά 7%, ενώ η τουριστική περίοδος έχει ήδη επιμηκυνθεί κατά μία εβδομάδα σε σχέση με τα περασμένα χρόνια.
Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής, η Περιφέρεια Θεσσαλίας συμμετείχε τις περασμένες ημέρες στη διεθνή έκθεση τουρισμού «World Travel Market 2015», η οποία έλαβε χώρα στο εκθεσιακό κέντρο ExCel του Λονδίνου από τις 2 έως και τις 5 Νοεμβρίου.

Οι πρόσφυγες πνίγονται και ο ΣΥΡΙΖΑ δακρύζει…1922.Ο στρατός του Κεμάλ μπαίνει στην Σμύρνη. Τα γεγονότα που ακολούθησαν είναι γνωστά. Η μεγάλη φωτιά και η σφαγή των αμάχων. Στα βιβλία της ιστορίας μας δίδαξαν πόσο κακοί και αδιάφοροι φάνηκαν εκείνη τη στιγμή οι «Μεγάλοι». Μας είπανε τότε οι δάσκαλοι για τα πλοία των μεγάλων δυνάμεων που χάζευαν τη σφαγή και δεν κάνανε τίποτα για να την εμποδίσουν. Για το ότι δεν έκαναν τίποτα ( ή κάνανε ελάχιστα) για να βοηθήσουν τους πρόσφυγες. Τα επιχειρήματα των πλοιάρχων (οι οποίοι βέβαια ακολουθούσαν διαταγές) ήταν ότι δεν τους αφορούσε το θέμα, δε θέλανε να εμπλακούν σε σύγκρουση με τον Κεμάλ, ήταν θέμα της Ελλάδας κλπ.

Κανονικά τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια προς καί ἀπό Σποράδες


Κανονικά εκτελούνται από σήμερα το πρωί, τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια προς τα νησιά των Βορείων Σποράδων, μετά την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, να αναστείλει τις κινητοποιήσεις των ναυτεργατών και να απεργήσει στις 12 Νοεμβρίου, με την απεργία της ΓΣΕΕ.
Σήμερα το πρωί και στο Βόλο εκτελούνται κανονικά τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από το επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο «Πρωτεύς» και από το Flying Cat 6.

Σε ΧΥΤΑ και Βιολογικό τη Δευτέρα δήμαρχοι της Θεσσαλίας


ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΒΟΛΟΥ
Τη Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου 2015, δήμαρχοι των θεσσαλικών πόλεων θα επισκεφθούν το Βόλο, μετά από πρόσκληση του δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, προκειμένου να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα των δύο πιλοτικών προγραμμάτων που εφαρμόζει ο Δήμος Βόλου τόσο στη διαχείριση των απορριμμάτων, όσο και στην επεξεργασία των λυμάτων στο Βιολογικό καθαρισμό, με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Πέμπτη 12 Νοέμβρη, όλοι στη Γενική Απεργία (Προκήρυξη της ΟΚΔΕ

http://www.okde.gr/archives/4333


ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ

ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ


ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ Πέμπτη 12 Νοέμβρη

Αθήνα:  10:30 στο Μουσείο

Θεσσαλονίκη: 10:30 Εγνατία & Αγ. Σοφίας

Ιωάννινα: 10:30 στο Εργατικό Κέντρο

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ Για τις πληγείσες επιχειρήσεις

  Σε συνέχεια της  αίτησης του <<Συλλόγου πληγέντων επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων Σκοπέλου από την κακοκαιρία της 22ης και 23ης Σεπτεμβρίου 2015>> για παράταση της προθεσμίας καταβολής των δικαιολογητικών  τους  και κατόπιν συνεννόησης με τον Δήμο Σκοπέλου, σας ενημερώνουμε ότι συμφωνούμε με το αίτημα της παράτασης μέχρι και την Τετάρτη  18-11-2015.


     Κοινοποίηση                                                                      Ο ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ Δ/ΝΣΗΣ
.    Δήμου Σκοπέλου
                                                                                              
                                                                                                  ΦΛΑΜΠΟΥΡΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

Κεφτέδες με τόνο και ταραμά from restaurant poseidon skopelos

Κεφτέδες με τόνο και ταραμά
Υλικά:
250 γρ. τόννο (κονσέρβα)
2-3 χονδρές φέτες μπαγιάτικο ψωμί
1-2 κουταλιές της σούπας ταραμά
2-3 κρεμμύδια τριμμένα
3-4 σκελίδες σκόρδου λειωμένες
Λίγη ρίγανη
Λίγο μαύρο πιπέρι τριμμένο
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Εκτέλεση:

Εορτή του Αγίου Παύλου του Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως

Εορτή του Αγίου Παύλου του Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως
Τη μνήμη του Αγίου Παύλου Α' του Ομολογητού και Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως τιμά σήμερα, 6 Νοεμβρίου, η Εκκλησία μας.
Ο Άγιος Παύλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, στις αρχές του 4ου αιώνα μ.Χ. και υπήρξε γραμματέας του αγιοτάτου Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Αλεξάνδρου (βλέπε 30 Αυγούστου).
Όταν απεβίωσε ο Αλέξανδρος, το 377 μ.Χ., ο Παύλος εξελέγχθηκε Πατριάρχης. Ο αυτοκράτορας Κωνστάντιος, όταν το πληροφορήθηκε δυσανασχέτησε, μία και ήταν οπαδός της αίρεσης των Αρειανών. Όταν ο Κωνστάντιος επέστρεψε από την Αντιόχεια στην Κωνσταντινούπολη, απομάκρυνε από τον πατριαρχικό θρόνο τον Παύλο και ανακήρυξε αυθαίρετα Πατριάρχη, τον αρειανόφρονα Νικομήδειας Ευσέβιο.

Κινδυνεύει να χαθεί 1 δις ευρώ από το τρέχον ΠΑΑ υποστηρίζουν οι Περιφερειάρχες

Κινδυνεύει να χαθεί 1 δις ευρώ από το τρέχον ΠΑΑ υποστηρίζουν οι Περιφερειάρχες Τον κίνδυνο να χαθεί 1 δις ευρώ από το τρέχον πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007 - 2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» ανέφεραν οι Περιφερειάρχες στη συνάντηση που είχαν την Πέμπτη (5/11/2015) με κλιμάκιο της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), με επικεφαλής τον Βουλευτή Αρκαδίας, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, Υπεύθυνο του Τομέα Ανάπτυξης της Κ.Ο και με τη συμμετοχή των Βουλευτών – μελών της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου – Μ. Τζελέπη και Γ. Αρβανιτίδη. Ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειαρχών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) κ. Αγοραστός τόνισε πως ζήτησε την παράταση του ΕΣΠΑ 2007-2013 ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο, ενώ χαρακτήρισε προβληματική την πορεία των Ολοκληρωμένων Προγραμμάτων Ανάπτυξης Αγροτικού Χώρου (ΟΠΑΑΧ).

Ένα μεγάλο μπράβο σε Κότσιρα – Τσαλιγοπούλου

d07d78d2fbbd361944e4a80341a9931b_XL

Ακύρωσαν τελικά τη συμμετοχή τους στη συναυλία που προωθούσε η ισραηλινή πρεσβεία στο Gazarte ο Γιάννης Κότσιρας και η Ελένη Τσαλιγοπούλου.
Στη συναυλία συμμετείχε ο Ισραηλινός τραγουδιστής Idan Raichel, ο οποίος έχει υποστηρίξει βασανιστές (που κατηγορούνται ακόμη και για περιστατικά σοδομισμού) ενώ βρίσκεται πάντα στο πλευρό του ισραηλινού στρατού στις μαζικές δολοφονίες άμαχων Παλαιστινίων.
Τη συναυλία είχε καταγγείλει η Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση.

ΠΕΝΕΝ: ΥΠΕΥΘΥΝΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΔΙΑΛΛΑΞΙΑ ΚΑΙ Η ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ!

  Συνεχίζεται για 4η μέρα η απεργία των Ναυτεργατών με απόλυτη επιτυχία και καθολική συμμετοχή σε Πανελλαδική κλίμακα και σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.
Παρά τις οργανωμένες προσπάθειες που εκδηλώθηκαν από διάφορες Ναυτιλιακές εταιρίες με την εμπλοκή και των λιμενικών αρχών να υπονομευτεί η καθ’ όλα πετυχημένη απεργία, αυτές οι απεργοσπαστικές και υπονομευτικές ενέργειες οδηγήθηκαν σε αποτυχία. Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις στην Κέρκυρα και στην Μυτιλήνη όπου χάρη στην αποφασιστικότητα των Ναυτεργατών δεν ευοδώθηκαν.

Κισσαμικός – ΑΕΛ -ΛΑΡΙΣΑ Kissamikos Pogs - AEL Larissa Live Streaming

Ζιελόνα Γκόρα – Παναθηναϊκός, Euroleague Zielona Gora - Panathinaikos Live Streaming

Κηφισιά – Παναθηναϊκός, Volley League Kifisias - Panathinaikos Live Streaming

... οι φτωχούληδες εφοπλιστές


Δε φτάνουν, όμως, οι πάνω από 50 φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών, έρχεται η κυβέρνηση να τους δώσει και νέες. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, στην ομιλία του στο συνέδριο Capital + Vision, εξήγγειλε φοροαπαλλαγές για όλα τα τμήματα του κεφαλαίου στο όνομα αντιμετώπισης της κρίσης και της ανταγωνιστικότητας, κάνοντας ειδική μνεία στους εφοπλιστές, προαναγγέλλοντας αλλαγές της φορολογίας της ναυτιλίας προς την κατεύθυνση της ελάφρυνσης, όταν την ίδια ώρα φοροληστεύουν πολύμορφα το λαό (ΕΝΦΙΑ, φορολογία εισοδήματος, ΦΠΑ 23% για είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, εισφορά αλληλεγγύης, άλλοι έμμεσοι φόροι κ.λπ.), ενώ τους ναυτεργάτες τους θερίζουν η ανεργία, η ανασφάλεια, η επίθεση στα εργασιακά τους δικαιώματα. Γιατί, οι καημένοι οι φτωχούληδες εφοπλιστές δεν έχουν ευνοϊκότερο καθεστώς από άλλες

Βγήκαν στα κεραμίδια με την απεργία...


Βγήκαν στα κεραμίδια με την απεργία των ναυτεργατών. Ποιοι; Πρώτη απ' όλη η Ενωση Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ). Γιατί; Επειδή, λόγω της απεργίας των ναυτεργατών, δεν υπήρχαν πλοηγοί να οδηγήσουν τα κρουαζιερόπλοια στα λιμάνια. Και απειλούν με τροποποίηση προγραμμάτων δρομολογίων των πλοίων στο μέλλον, αποφεύγοντας τα ελληνικά λιμάνια, αναζητώντας - φαίνεται - εμμέσως μέτρα κατά των απεργών για σταμάτημα της απεργίας. Αντιδρούν, επίσης, εφοπλιστές των πλοίων - κοντέινερ, αλλά και οι εμπορευματικοί σταθμοί. Γιατί, λόγω της απεργίας των ναυτεργατών, δεν μπορούν να ξεφορτώσουν ή πάνε σε ανταγωνιστικά λιμάνια. Μάλιστα, χτεσινό ρεπορτάζ των «Νέων» έγραφε ότι «ο Πειραιάς χάνει 7.000 κοντέινερ τη μέρα», που σημαίνει χαμένα έσοδα για τους σταθμούς εμπορευματοκιβωτίων και άλλες ζημιές επιχειρηματικών ομίλων, αφού: «Οι εξαγωγές έχουν μπλοκάρει, εισαγωγές δε γίνονται και πολυεθνικές που είχαν εμπιστευτεί τον Πειραιά ως πύλη εισόδου των προϊόντων τους στην Ευρώπη, βλέπουν τα προϊόντα τους να φτάνουν με καθυστέρηση στον προορισμό τους». Βεβαίως, οι

Η «πυξίδα» τους...

Καθώς η συγκυβέρνηση «τρέχει» με στοχοπροσήλωση την υλοποίηση του τρίτου μνημονίου, επιχειρεί με κάθε τρόπο να συντηρεί την εικόνα μιας κυβέρνησης που εφαρμόζει μεν τα «σκληρά και άδικα» μέτρα, αλλά παλεύει να «ελαφρύνει» πλευρές τους, να προστατέψει τους «πιο αδύναμους», επιβαρύνοντας τους «έχοντες». Πολύ περισσότερο, επιχειρεί να πείσει το λαό ότι αυτή η πολιτική, που βαθαίνει συνεχώς τη χρεοκοπία του, είναι ο δρόμος που θα τον βγάλει από την κρίση, ο δρόμος που θα τον κάνει τελικά να ορθοποδήσει.
Κι ενώ εκτυλίσσεται αυτή η απατηλή προπαγανδιστική προσπάθεια της κυβέρνησης, μια ματιά σε όσα λέγονται πίσω από τις πολλές - πολλές κάμερες, από κορυφαία κυβερνητικά στελέχη που περιδιαβαίνουν τα διάφορα επιχειρηματικά συνέδρια, είναι άκρως αποκαλυπτική για τον ποιον ακριβώς υπηρετούν η κυβέρνηση και το μπαράζ αντιλαϊκών μέτρων που προωθεί, είναι άκρως αποκαλυπτική για το ποιον υπηρετεί ο ίδιος ο στόχος της καπιταλιστικής ανάκαμψης.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου