Δευτέρα, 7 Απριλίου 2014

Οι "λακέδες του ΚΚΕ" και οι "ήρωες"...
    Πρώτο: Ο κ.Σαμαράς μετά τις αποκαλύψεις για το ρόλο του «γεννήθηκα και θα πεθάνω αντικομμουνιστής» Μπαλτάκου, εμφανίστηκε ως άλλος... Ζούκοφ - ενώπιον του οποίου συνθηκολόγησαν οι ναζί το 1945 – και δήλωσε: «Πολέμησα εξαρχής τη Χρυσή Αυγή σκληρότερα από οποιοδήποτε άλλο»...
   Αλλά: Πότε ακριβώς τοποθετεί χρονικά ο κ.Σαμαράς το «εξαρχής»; Μήπως όταν παραμονές των εκλογών δήλωνε τα εξής:
«Εχουν γεμίσει οι μετανάστες τα νηπιαγωγεία και οι Ελληνες δεν μπορούν να μπουν στον παιδικό σταθμό. Αυτό τέρμα. Είναι ορισμένα πράγματα που κι εμένα με ενοχλούν όσο εσάς αλλά θα πρέπει να σταματήσουμε την καραμέλα ότι είναι ρατσισμός» (Αντώνης Σαμαράς, 13/6/2012, «enikos.gr», συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάου).

...ΕΚΤΑΚΤΟ...AΠΟ 10% ΕΩΣ 40% ΟΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ...

...ΕΚΤΑΚΤΟ...
Οι εργαζόμενοι που προέρχονται από την πρώην Εμπορική τράπεζα θα είναι τα πρώτα «θύματα» της εξίσωσης των μισθών που αποφάσισε η διοίκηση της Alpha Bank και θα τεθεί σε ισχύ από αυτόν τον μήνα για όλο τον όμιλο.  Από τους μισθούς της Εμπορικής...
θα περικοπεί κατά 20% το ποσό που υπερβαίνει τους μισθούς που προβλέπονται με την επιχειρησιακή σύμβαση της Alpha.

Όπως τονίζεται σε νεώτερη ανακοίνωση της τράπεζας «θα προσδιοριστεί η περαιτέρω σταδιακή προσαρμογή του εναπομένοντος ποσού, καθώς και των τυχόν διαφορών αποδοχών που απορρέουν από άλλες αιτίες». Μάλιστα η διαφορά αυτή θα συμψηφίζεται εφεξής με κάθε τυχόν δικαιούμενη ή χορηγούμενη αύξηση.

ΣΤΙΣ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΑΙΟΥ ΤΟΥ ΙΚΑ...

Κανονικά, στις 29 Απριλίου, θα καταβληθούν οι συντάξεις του ΙΚΑ, σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης, παρά τις ελπίδες που είχαν καλλιεργήσει οι αρμόδιοι...
μέσω των δηλώσεών τους ότι ενδέχεται να καταβληθεί προκαταβολή της σύνταξης πριν από το Πάσχα.

Το υπουργείο Εργασίας, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έδωσε το πράσινο φως, εξαιτίας της έλλειψης ρευστότητας.

Επιπλέον, είναι λογικό ισόποση προκαταβολή να αξιώσουν και οι άλλοι ασφαλιστικοί φορείς, με αποτέλεσμα να ανατραπεί ο μηνιαίος οικονομικός σχεδιασμός όλων των Ταμείων.

Το ΙΚΑ πρότεινε να καταβληθεί μισή σύνταξη τη Μεγάλη Δευτέρα ή τη Μεγάλη Τρίτη, ενώ το υπόλοιπο ποσό θα καταβληθεί κανονικά στις 29 Απριλίου.

O ANEKTIMΗΤΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΗΣ FINOS FILM ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ...

«Η ζωή του Φίνου ήταν ο κινηματογράφος, οι ηθοποιοί που δουλεύαμε μαζί του, οι τεχνικοί του, το επιτελείο του» είχε πει η Αλίκη Βουγιουκλάκη για τον Φιλοποίμενα Φίνο, τον ιδρυτή της θρυλικής εταιρίας Finos Film...
που ταυτίστηκε με την χρυσή εποχή ελληνικού κινηματογράφου. Τα λόγια της Αλίκης, της ηθοποιού που ήταν η αγαπημένη πρωταγωνίστρια του Φίνου, καθώς και άλλων σπουδαίων καλλιτεχνών όπως του Μάνου Κατράκη, του Δημήτρη Χορν, της Τζένης Καρέζης και του Δημήτρη Παπαμιχαήλ, έχουν αναρτηθεί στη νέα ιστοσελίδα της Finos Film (www.finosfilm.com) που μας βάζει στα άδυτα της θρυλικής κινηματογραφικής εταιρίας.

''ΚΑΜΠΑΝΑ'' ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΩΝ...

Χρηματικά πρόστιμα σε πέντε ασφαλιστικές εταιρείες για αυθαίρετες αυξήσεις των ασφαλίστρων σε συμβόλαια νοσοκομειακής κάλυψης και μη καταβολή Φ.Π.Α. επί των εξόδων νοσηλείας των καταναλωτών...
επέβαλλε η  Γενική Γραμματεία Καταναλωτή κατόπιν εκτεταμένης έρευνας και κατ’ εφαρμογή της νοµοθεσίας για την «προστασία των καταναλωτών» (ν. 2251/94).

Πρόκειται για πρόστιμα συνολικού ύψους 850.000 ευρώ σε πέντε ασφαλιστικές εταιρείες (Allianz, Interamerican, Εθνική ΑΕΓΑ, Ευρωπαϊκή Πίστη και Μetrolife Alicο) οι οποίες κάνοντας χρήση καταχρηστικών όρων συναλλαγών προέβησαν σε αυθαίρετες αναπροσαρμογές των ασφαλίστρων στις ασφαλίσεις νοσοκομειακής κάλυψης και αρνούνταν την καταβολή Φ.Π.Α. επί των εξόδων νοσηλείας των καταναλωτών.

''ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ''...

«Την απόφαση για το αν θα γίνουν και πότε θα γίνουν εθνικές εκλογές δεν θα την πάρει ο Αντώνης Σαμαράς. Θα την πάρει η κυρία Μέρκελ, που έρχεται να τον στηρίξει, τώρα που έχει προβλήματα. Έρχεται...
να στηρίξει τους μερκελιστές της. Και αναμένεται ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος να την καλωσορίσουν και να της πουν "κυρία καγκελάριε ιδού η αποικία σας, είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στην υλοποίηση των μέτρων που εσείς ζητάτε"».

Τα παραπάνω υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ 3, που συνεχίζει να εκπέμπει πρόγραμμα διαδικτυακά, ο οποίος επιτέθηκε στον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο, ενώ για την κυβέρνηση είπε ότι «παραπαίει» κι έρχονται οι Γερμανοί να τη στηρίξουν «με νύχια και με δόντια».

Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ ΕΝΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΤτΕ

ΠΟΙΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΓΙΑ ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ
Γράφει ο Ιούδας
Μαζί με τη Μεγάλη Εβδομάδα θα κριθεί και η άλλη η... Σταύρωση, η τραπεζική. Το ερώτημα που γυρίζει, σαν το...
Πασχαλινό αρνί στη σούβλα, στο μυαλό όλων όσων ασχολούνται με τα τραπεζικά είναι ποιος θα πάρει την καρέκλα την καλή του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.
Ο Προβόπουλος προσφέρει στους Γερμανούς στη Φραγκφούρτη γη και ύδωρ για να μείνει. Δεν είναι πια ο μισθός που τον κόφτει. Είναι η νομική ασπίδα που του προσφέρει η θέση για το μέλλον. Για τις ποινικές διώξεις που περιμένει πως θα τον πάρουν και αυτόν μαζί στα τραπεζικά τάρταρα που θα πάνε όσοι μείνουν απ έξω από τη νέα τραπεζική πραγματικότητα που θα διαμορφωθεί.
Στην Πανεπιστημίου οι κούτες είναι οι μισές μαζεμένες. Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν μεγάλες αντιρρήσεις για να είναι ξανά ο Προβόπουλος διοικητής. Αντιρρήσεις από εκείνους που αποφασίζουν -ή επηρεάζουν τους εγχώριους- δεν υπάρχουν. Ο Προβόπουλος λέγεται πως τους έκοψε το βήχα από την αρχή. "Αν χαθώ, χαθήκατε" έλεγε ο Σάμιουελ Τζάκσον σε μία αστυνομική περιπέτεια. Και αυτή είναι μία από τις αγαπημένες φράσεις του Προβόπουλου.

Το πέρασμα του Ντρέικ στο τέλος του κόσμου (vid)


Το ακρωτήριο Χορν είναι το νοτιότερο άκρο της Λατινικής Αμερικής, το σημείο όπου χωρίζονται ο Ατλαντικός και ο Ειρηνικός Ωκεανός.
Το πέρασμα του Ντρέικ είναι το μικρότερο άνοιγμα της θάλασσας που χωρίζει το Χορν με την Ανταρκτική. Εκεί η θάλασσα, είναι ανήσυχη και απρόβλεπτη....
Το πέρασμα του Ντρέικ, μέχρι να κατασκευαστεί η διώρυγα του Παναμά, ήταν η μοναδική οδός πλεύσης μεταξύ του Ατλαντικού και του Ειρηνικού ωκεανού και αιτία πολλών ναυαγίων.

Λογοτεχνική εκδήλωση: Παπαδιαμάντης – Καβάφης «Η επικαιρότητα μέσα από την πολιτική τους διορατικότητα».

Λογοτεχνική εκδήλωση: Παπαδιαμάντης – Καβάφης «Η επικαιρότητα μέσα από την πολιτική τους διορατικότητα».Το 3ο Γυμνάσιο Βόλου και το 3ο Λύκειο Βόλου διοργανώνει λογοτεχνική εκδήλωση με θέμα: Παπαδιαμάντης – Καβάφης «Η επικαιρότητα μέσα από την πολιτική τους διορατικότητα».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 9 Απριλίου 2014 ημέρα Τετάρτη στο Αχίλλειον στις 19:30 μ.μ.

Ανταμώνουν οι Καραγκούνηδες στα Φάρσαλα


Ο δήμος Φαρσάλων, σε συνεργασία με την Αμφικτιονία των Θεσσαλών Καραγκούνηδων και το Κέντρο Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, συνδιοργανώνουν το 3ο Πανελλήνιο Εθνολογικό Συνέδριο, καθώς και το Αντάμωμα και τον Τρανό Χορό των Θεσσαλών Καραγκούνηδων από τις 10 έως τις 13 Απριλίου.
Οι εργασίες του συνεδρίου θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 10 Απριλίου στις 6.00μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων, με την παράλληλη εκδήλωση με θέμα «Εργαστήρι Καραγκούνικων Παραδοσιακών Ενδυμασιών».
Το διήμερο 11 και 12 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Φαρσάλων, το κυρίως συνέδριο με την συμμετοχή σημαντικών ειδικών επιστημόνων και ερευνητών της τοπικής ιστορίας και θέμα «Οι Θεσσαλοί Καραγκούνηδες στον κύκλο του χρόνου και της ιστορίας».

ΔΡΟΜΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Κινήσεις πανικού που επιχειρούν ανεπιτυχώς να αναδιατάξουν το προεκλογικό σκηνικό αλλά ταυτόχρονα ξεκαθαρίζουν τα διλήμματα των Δημοτικών εκλογών, προκαλεί στην ομάδα του απερχόμενου Δημάρχου η πλατιά κοινωνική απήχηση και το μεγάλο πλειοψηφικό ρεύμα που δημιουργεί στο Δήμο Βόλου η παράταξη της δημοκρατικής ανατροπής «Δρόμοι Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης».
Η τοπική ρεπλίκα της κυβέρνησης που υπονομεύει τη δημοκρατία και ισοπεδώνει την κοινωνία με τη μνημονιακή βαρβαρότητα, στριμωγμένη πλέον στην κεντροδεξιά, εναποθέτει ελπίδες πολιτικής επιβίωσης σε πρώην στελέχη της συντηρητικής παράταξης στην οποία πλέον απευθύνεται.
Στην απόγνωσή τους, καλοδέχονται τους γαλάζιους «ξενιστές», εκείνους δηλαδή που κατηγορούσαν στις δικαστικές αίθουσες για καταβολή πλασματικών υπερωριών στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Βόλου, άλλους ως αργόμισθους συμβούλους του Αντιπεριφερειάρχη κ.α.

Εκλογική διακήρυξη της «Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία – Ανταρσία»


«Οι περιφερειακές και δημοτικές εκλογές του Μαΐου διεξάγονται σε μια περίοδο έντασης της επίθεσης κυβέρνησης, κεφαλαίου, Ε.Ε., ΔΝΤ και συνέχισης της πολύπλευρης κρίσης του καπιταλισμού. Επίθεσης που αγγίζει κάθε πτυχή της ζωής μας, επιδεινώνοντας δραματικά την κοινωνική κατάσταση των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων» τόνισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας Στάθης Ντούρος, παρουσιάζοντας την εκλογική διακήρυξη της κίνησης «Αριστερή Παρέμβαση στην  Θεσσαλία - Ανταρσία για την Ανατροπή», της οποίας ηγείται.
Η παρουσίαση έγινε σήμερα το απόγευμα σε ανοικτή εκδήλωση, στην αίθουσα συνεδριάσεων του  Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας με τον κ. Ντούρο να σημειώνει μεταξύ άλλων πως «η μόνη ελπίδα για το λαό, είναι η πάλη για να ανατραπεί αυτή η ολομέτωπη επίθεση κεφαλαίου – κυβερνήσεων - ΕΕ, που προσπαθεί να φορτώσει την καπιταλιστική κρίση στις πλάτες των εργαζόμενων.

Πατάτες γιαχνί με σουπιές

Πατάτες γιαχνί με σουπιές

Πατάτες γιαχνί με σουπιές, ελαφριά και πεντανόστιμη συνταγή για μεζέ ή και νηστεία.

Μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 9/4 και στην «υποδοχή» Μέρκελ στις 11/4

Μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 9/4 με συγκέντρωση στο Μουσείο, ώρα 10.30 π.μ.
Μαζική «υποδοχή» της Μέρκελ με διαδηλώσεις την Παρασκευή 11/4
Οι πολιτικές εξελίξεις επιταχύνονται. Η υπόθεση Μπαλτάκου αποκαλύπτει όσο πιο καθαρά γίνεται την βρωμιά της ΝΔ και των φασιστών, ενός ολόκληρου συστήματος που δουλεύει χέρι-χέρι για να οδηγήσει τον ελληνικό λαό στη  εξαθλίωση για τα συμφέροντα του ντόπιου και διεθνούς κεφαλαίου.

Υπερχείλισε η γέφυρα στον Πάμισο ποταμό


Οι τελευταίες έντονες βροχοπτώσεις προκάλεσαν προβλήματα στο νομό Τρικάλων, καθώς ανέβηκε η στάθμη των ποταμών. Από σήμερα  μάλιστα με απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων σε συνεργασία με την Π.Ε. Τρικάλων διακόπηκε προσωρινά η κυκλοφορία των τροχοφόρων, μέχρι νεωτέρας, στο 3ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Μεγάλων Καλυβίων – Μαγούλας Καρδίτσας (στο ύψος της γέφυρας του Παμίσου ποταμού) λόγω υπερχείλισης.
Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς για όσο χρειαστεί ώστε να δοθεί ξανά στην κυκλοφορία. Επίσης πρόβλημα έχει προκύψει και στην περιοχή του Δενδροχωρίου και συγκεκριμένα στον ποταμό Ανάποδο.

Τελικά είναι τυφλή ή αλλοίθωρη;
Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Η είδηση….
Σύλληψη ακόμα και εν ενεργεία βουλευτών εάν υπάρξουν κι άλλα βίντεο τύπου Μπαλτάκου με εντολή του Αρείου Πάγου, διέταξε η Εισαγγελέας Κουτζαμάνη.
Ο σχολιασμός….
Η “Ελεύθερη” υποτίθεται Δικαιοσύνη με την στάση της μας κάνει να σκεφτόμαστε μήπως τελικά ο κ. Μπαλτάκος λέει την αλήθεια και χειραγωγείτε και κατευθύνεται από πολιτικά πρόσωπα;

Στην Ευρωλίστα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ο δημοσιογράφος Γ. Δελαστίκ

Του Δημήτρη Αλειφερόπουλου

Τα πρώτα ονόματα υποψήφιων ευρωβουλευτών έδωσε στη δημοσιότητα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ μεταξύ των οποίων ο γνωστό δημοσιογράφος Γιώργο Δελαστίκ και αρκετοί συνδικαλιστές.

Τα ονόματα παρουσιάστηκαν σε συνέντευξη τύπου στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ ενώ τα στελέχη του κόμματος επεσήμαναν ότι οι επικείμενες εκλογές πραγματοποιούνται “με την κυβέρνηση να καταρρέει από τους δυναμικούς αγώνες των εργαζομένων, των ανέργων και των νέων” σημειώνοντας παράλληλα ότι “Αυτές οι εκλογές έχουν τεράστια σημασία τόσο λόγω της ολοένα κλιμακούμενης επίθεσης της κυβέρνησης και των ευρωπαϊκών συμφερόντων με παράδειγμα το πρόσφατο, τρομακτικό πολυνομοσχέδιο, όσο και της περιρρέουσας βαθύτατης πολιτικής αστάθειας».

Απεργία Ένωσης Γυναικών Λάρισας

Κάλεσμα σε όλες τις εργαζόμενες και άνεργες γυναίκες, να συμμετέχουν στην απεργία μεθαύριο Τετάρτη και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10 π.μ. στην κεντρική πλατεία, απευθύνει η Ένωση Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ), ανακοινώνοντας μεταξύ άλλων τα εξής: «Μπροστά στο νέο «πακέτο» μέτρων που ετοιμάζουν, με την πρόσθετη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των εργοδοτών, το ξήλωμα των τριετών, αλλά και τον πάγιο στόχο τους να στερήσουν τους εργαζόμενους από τα όπλα τους, από τη συνδικαλιστική δράση και την ίδια την απεργία, κυβέρνηση, ΕΕ και εργοδοσία πρέπει να πάρουν απάντηση από τις γυναίκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.

Σε ρητή δικάσιμο ο συλληφθείς για ζημιές στα γραφεία της Χ.Α.

Σε ρητή δικάσιμο ο συλληφθείς για ζημιές στα γραφεία της Χ.Α.
Σε ρητή δικάσιμο ο συλληφθείς για ζημιές στα γραφεία της Χ.Α.

Σε ρητή δικάσιμο παρέπεμψε ο εισαγγελέας τον συλληφθέντα, για ζημιές που προκλήθηκαν στα γραφεία της «Χρυσής Αυγής» στα Φάρσαλα και διέταξε να αφεθεί ελεύθερος.
Υπενθυμίζεται ότι οι ζημιές, προκλήθηκαν το απόγευμα της Κυριακής, όταν, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, μέλη της αντιεξουσιαστικής κίνησης Θεσσαλονίκης επιστρέφοντας από εκδήλωση διαμαρτυρίας στο Δομοκό και διερχόμενοι από τα Φάρσαλα, προξένησαν ζημιές στα γραφεία της «Χρυσής Αυγής».

Απεργούν σωφρονιστικοί και δικαστικοί 18:39Κοινωνία

Δένουν κάβους τα πλοία την Τετάρτη

Δένουν κάβους τα πλοία την Τετάρτη
Δένουν κάβους τα πλοία την Τετάρτη

Δεμένα στα περισσότερα λιμάνια της χώρας, θα είναι τα πλοία την Τετάρτη 9 Απριλίου, λόγω συμμετοχής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.
Η ΠΝΟ με ανακοίνωσή της έχει προειδοποιήσει ότι δεν αποκλείεται να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις της, αν οι ακτοπλόοι δεν υπογράψουν με τη συνομοσπονδία των ναυτικών, νέα συλλογική σύμβαση εργασίας, που έληξε στα τέλη του 2013.

Πόλος έλξης η Ελλάδα για τους γερμανούς τουρίστες


OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Την έκθεση του ΕΟΤ Γερμανίας για την τουριστική αγορά της Γερμανίας 2012/1023 παρέλαβε ο αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Δερβένης, κατά τη διάρκεια της παραμονής στο Βερολίνο, στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ITB Berlin 2014.
Σύμφωνα με την έκθεση, η Ελλάδα συμπεριλαμβάνεται στους «νικητές» της τουριστικής περιόδου 2012/2013, ως ο δεύτερος πιο ωφελημένος προορισμός του 2013 από τη γερμανική τουριστική αγορά. Μετά την Ισπανία που αύξησε το μερίδιο της κατά 1,1% και εξακολουθεί να είναι ο πιο

Στις 17 Απριλίου έρχεται το πρώτο κρουαζιερόπλοιο

πλοίο
Στις 17 Απριλίου αναμένεται στο λιμάνι του Βόλου το πρώτο κρουαζιερόπλοιο και ήδη στη διαδρομή από τον εμπορικό λιμένα Βόλου μέχρι την παραλία έγινε ένας πρώτος καθαρισμός από την Υπηρεσία Καθαριότητας.
Όπως αναφέρει η αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νατάσσα Οικονόμου, σε ερώτηση του συμβούλου Αντώνη Ακτσιαλή, για τον καθαρισμό στο parking του Τελωνείου, ο χώρος στάθμευσης ανήκει στο Τελωνείο, που πέρυσι, πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου, κατόπιν αιτήματος, η Υπηρεσία Καθαριότητας προέβη στον καθαρισμό του χώρου, με τη χρήση σαρώθρου και του αναγκαίου προσωπικού.

«Σε παρακαλώ γέροντα, προσευχήσου για μένα»!


«Σε παρακαλώ γέροντα, προσευχήσου για μένα»! Άγιος Αντώνιος: «ούτε εγώ σ' ελεώ ούτε ο Θεός σ' ελεεί, αν δεν ελεήσεις εσύ πρώτα τον εαυτόν σου»!
Σε μια μικρή συνάθροιση με λαϊκούς, ένας ευλαβής νέος είπε στον Γέροντα Αρσένιο τον Σπηλαιώτη:
- Παππού, σε παρακαλώ να εύχεσαι και για μένα.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε τα άτομα που έχουν φύγει από τη ζωή…


Δεν πρέπει να ξεχνάμε τα άτομα που έχουν φύγει από τη ζωή… Εκείνος μου είπε ότι πρέπει να ανάψω ένα κεράκι για την μνήμη του.
Μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά γύρισα σπίτι να ξεκουραστώ. Ξάπλωσα στο κρεβάτι μου και χωρίς να το καταλάβω με πήρε ο ύπνος.
Ονειρεύτηκα τον αγαπημένο μου παππού ο οποίος είχε πεθάνει εδώ και 10 χρόνια, ήμασταν λέει στο χωριό και καθόμασταν στην αυλή, αγναντεύοντας την ομορφιά της λίμνης, το κάτασπρο χιόνι επάνω στα βουνά και συζητούσαμε. Κάποια στιγμή γύρισε και μου είπε: «δεν με παίρνεις ούτε τηλέφωνο ούτε έρχεσαι να με δεις».

Μ.Χρυσοβελώνη: Πρώτα ο πολίτης!Την προσωπική επαφή με τους Θεσσαλούς έχει επιλέξει η υποψήφια Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Μαρίνα Χρυσοβελώνη ως κύριο τρόπο επικοινωνίας των θέσεων και του προγράμματος του συνδυασμού της ’’Θεσσαλία, η Γη μας’’. Καθημερινά η κα Χρυσοβελώνη πλαισιωμένη από υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους βρίσκεται σε μια διαφορετική γωνιά της Περιφέρειας προκειμένου να διαπιστώσει η ίδια τις ανάγκες και τους προβληματισμούς των κατοίκων. Τις προηγούμενες ημέρες η βουλευτής Μαγνησίας επισκέφτηκε τις περιοχές του Κατηχωρίου, της Πορταριά, της Μακρινίτσας, της Ευξεινούπολης, του Σέσκλου, των Μελισσατίκων και του Διμηνίου στο Νομό της Μαγνησίας. Στο Νομό της Λάρισας βρέθηκε στον Τύρναβο και την Ελασσόνα,

Ταξιδεύοντας για Σκόπελο και Σποράδες με App: Διαθέσιμο για iOS και Android συσκευές

Ηellenic Seaways App: Διαθέσιμο για iOS και Android συσκευές

Για την άμεση εξυπηρέτηση και τη διαρκή βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχει στους πελάτες της η Hellenic Seaways ανακοίνωσε τη δημιουργία του Hellenic Seaways App, για iOS και Αndroid συσκευές.
«Τώρα, προγραμματίζετε το ταξίδι σας με πλοίο πιο εύκολα από ποτέ! Με το Hellenic Seaways App οι χρήστες smartphone συσκευών μπορούν, ανά πάσα στιγμή, να κάνουν την κράτησή τους ή να διαχειριστούν την κράτησή τους, εύκολα και γρήγορα» τονίζει η εταιρεία : «Πιο αναλυτικά το Hellenic Seaways App δίνει στον χρήστη τη δυνατότητα να:
• Ενημερωθεί για τα δρομολόγια των πλοίων

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΑΡΤΑΠΑΝΗΣ:Ακτοπλοϊκά του Βόλου και το κύκνος

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΑΡΤΑΠΑΝΗΣ:Ακτοπλοϊκά του Βόλου και το κύκνος
ME ΑΦΟΡΜΗ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΜΝΗΜΗΣ  
«Ηταν ένα μικρό καράβι»
Τελικά κάποια καλοδεχούμενα γεγονότα συμβαίνουν, πολλές φορές, απρόσμενα, δίχως μακρόχρονους προγραμματισμούς και επίπονες αναμονές. Ξεπετάγονται ως ευχάριστες εκπλήξεις προσφέροντας ψυχική ευφορία και πνευματική ανακούφιση, ειδικά δε όταν πρόκειται για μνημονικές αναδρομές σε προσφιλείς καταστάσεις του παρελθόντος. Ευπρόσδεκτες νοερές πορείες στο πισωγύρισμα του χρόνου με σκοπό την επαναφορά στη θύμηση αγαπημένων και μισοξεχασμένων στιγμών, συνθέτοντας μία ευπρόσδεκτη, λυτρωτική παρένθεση στους σημερινούς χαλεπούς -από κάθε άποψη-καιρούς.
Μια τέτοια ευχάριστη έκπληξη υπήρξε και η εκδήλωση -παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Ασδέρη. «Ηταν ένα μικρό καράβι…. στον Παγασητικό», εκδόσεις «Εμουτουιδίου» (πρόκειται για ιδιωτική, εκτός εμπορίου έκδοση ) Αθήνα, Δεκέμβριος 2013 σ.σ. 72. Το μικρό, αλλά προσεγμένο και με αγάπη γραμμένο πόνημα, μνημονεύει πτυχές της ακτοπλοϊκής δραστηριότητας στο Βόλο για μια περίπου εκατονταετία, από τα 1880 έως το 1974. Η ματιά και η πένα του συγγραφέα εστιάζονται περισσότερο στο επιβατικό πλοίο «Κύκνος» - η πλώρη του απεικονίζεται και στο εξώφυλλο - το οποίο αποτελεί σημείο αναφοράς στις εντόπιες θαλάσσιες συγκοινωνίες με την αδιάλειπτη παρουσία του από το 1947 έως το 1974.

Δελτίο τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την καταστολή της διαδήλωσης ενάντια στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στο Δομοκό


για την καταστολή στη χθεσινή διαδήλωση στο Δομοκό
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει τη στάση των μονάδων κρατικής καταστολής απέναντι στους διαδηλωτές που βρέθηκαν στο Δομοκό για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στο νομοσχέδιο για τις νέες φυλακές υψίστης ασφαλείας. Η Αστυνομία διέθεσε 18 διμοιρίες για μερικές εκατοντάδες αγωνιστές από όλη την Ελλάδα και δεν δίστασε να απαγορεύσει τη συνέχεια της πορείας εκατοντάδες μέτρα μακριά από τη φυλακή. Με δικαιολογία τις φθορές στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στα Φάρσαλα, η αστυνομία σταμάτησε το λεωφορείο που επέστρεφε στη Θεσσαλονίκη και

Ανακοίνωση για για το πέταγμα φασιστικών φυλλαδίων στο χώρο της Λέσχης εργαζομένων και νεολαίας
Μες της νύχτας τα σκοτάδια με τις σκοτεινές τους ιδέες…

Το βράδυ του Σαββάτου 29/03 φασιστική ομάδα που αυτοαποκαλείται «Σιδηρά Πατρίς» και φέρει ως σήμα τον «κέλτικο σταυρό» (ή «στόχο»), έριξε στο χώρο της Λέσχης Εργαζομένων και Νεολαίας στη Μεταμόρφωση, φειγ βολαν, με το γνωστό περιεχόμενο μίσους.
Πρόκειται για μια οργάνωση που δεν έχει εμφανιστεί ποτέ στο φώς της ημέρας και δεν έχει βρεθεί ποτέ αυτά τα χρόνια σε οποιαδήποτε μάχη έδωσε ο λαός μας και η νεολαία. Μια οργάνωση που σύμφωνα με τα γραφόμενου του ιστότοπου που διαθέτει, θεωρεί τον ελληνοιταλικό πόλεμο του 1940 «εμφύλιο». Μια οργάνωση που έχει σαν πρότυπο το δικτάτορα Ιωάννη μεταξά και τη νεολαία του (Ε.Ο.Ν). Μια οργάνωση με σαφή αντικομμουνιστικό και ρατσιστικό προσανατολισμό.

Απο την ομιλία του Β. Μπούτα στα Μ. Καλύβια Τρικάλων Κριτήριο ψήφου πρέπει να είναι ποιανού τα συμφέροντα υπηρετεί κάθε ψηφοδέλτιο, κάθε κόμμα, κάθε υποψήφιος, και όχι αν είναι ωραίος, νέος, καλός γιατρός, ή γενικά αγωνιστής.». Αυτά τόνισε ο Βαγγέλης Μπούτας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, μιλώντας σε συγκέντρωση, στασ Μεγάλα Καλύβια Τρικάλων, στην οποία παραβρέθηκαν η Βάσω Μπακάσηυποψήφια αντιπεριφερειάρχης Τρικάλωνκαι ο Γιώργος Καΐκης υποψήφιος δήμαρχος Τρικκαίων
Ο Β. Μπούτας, ανάμεσα στα άλλα, επεσήμανε:
Ας το σκεφτούμε: θα μπορούσε η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης να περπατήσει αν δεν βάζανε τα δυνατά τους τόσα χρόνια τώρα, δήμοι, περιφέρειες, που πλειοψηφίες έχουν αυτές οι δυνάμεις; Οι διαχειριστές σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, που σήμερα εμφανίζονται σαν ακομμάτιστοι, άφθαρτοι, μιλάνε για τη διαφορετική διαχειριστική αντίληψη, κι άλλα τέτοια, είναι αυτοί που υλοποίησαν, μέχρι κεραίας, όσα είπε η Ευρωπαϊκή Ένωση!

Προγραμμα Μπούτα ως Τετάρτη 9/4Ο Β. Μπούτας, υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας με το ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης, έχει το εξής πρόγραμμα τις επόμενες δυο ημέρες:
Την Τρίτη 8  Απρίλη, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση  στο  Βλαχομαχαλά Καρδίτσας, στις 8 το βράδυ. Την Τετάρτη 9 Απρίλη θα μιλήσει στη Μητρόπολη Καρδίτσας, την ίδια ώρα.

Αφίσα της ΟΚΔΕ για τις ευρωεκλογές


Σποράδες Προχωρούν οι μελέτες


Προχωρούν οι μελέτεςΓια το νέο λιμάνι της Αλοννήσου στις Σπαρτίνες
Σειρά μελετών έχουν ήδη ολοκληρωθεί για το σχεδιαζόμενο λιμάνι της Αλοννήσου στη θέση Σπαρτίνες και εντός του 2014 αναμένεται να ολοκληρωθούν και οι υπόλοιπες μελέτες που απαιτούνται. Στόχος είναι «να φτάσουμε στην οριστική μελέτη, ώστε μόλις ανοίξει το νέο ΕΣΠΑ να προωθηθεί προς ένταξη σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα το συγκεκριμένο έργο» εξηγεί ο δήμαρχος Αλοννήσου κ. Βαφίνης, τονίζοντας παράλληλα ότι «η προτεινόμενη θέση, που είχε επιλεγεί ευθύς εξαρχής, είναι απολύτως ασφαλής από κάθε άποψη».
Το ερώτημα που εύλογα προκύπτει στο σημείο αυτό, έχει σχέση με την πρόσβαση των οχημάτων, διότι δεν υπάρχουν οι ανάλογες οδικές υποδομές. «Η δημιουργία δρόμου είναι ενταγμένη στο

ΠΑΟ Κρουσώνας - ΑΕΚ (LIVE)

Η ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΒΑΡΒΑΡΑ εκπαιδευτικός απο την Σκόπελο στο ψηφοδέλτιο της Λαικής Συσπείρωσης Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας με τον Βαγγέλη Μπούτα

Ψηφοδέλτια αντίστασης και νίκηςΚυριαρχεί ο κόσμος της εργασίας στις λίστες του Βαγγέλη Μπούτα και του Απόστολου Νάνου 
«Να πάρει ο λαός την τύχη στα χέρια του για να δει καλύτερη μέρα» τόνισε χθ­ες ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θε­σσαλίας Βαγγέλης Μπούτας παρουσιάζοντας το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης σε Δήμο Βόλου και Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας. Ο κ. Μπ­ούτας επισήμανε επίσης ότι «στόχος μας είναι να δώσουμε τον καλύτερό μας αγώνα προκειμένου να μην περάσει η πολιτική της Ε.Ε. και η πολιτική των κυβερνήσεων και του δικομματισμού. Να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις να αλλάξει αυτή η κατάσταση και να πάμε σε άλλο δρόμο ανάπτυξης».

Πολωνός κρατούμενος αποπειράθηκε να δολοφονήσει σωφρονιστικό υπάλληλο


Τον σωφρονιστικό έσωσαν άλλοι κρατούμενοι

«Συστάσεις προς μηλοκαλλιεργητές»Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Λάρισας στο πλαίσιο της παρακολούθησης εχθρών και ασθενειών και της ενημέρωσης του αγροτικού κοινού ενημερώνει ότι, από τα στοιχεία των Μετεωρολογικών Κλωβών που εγκαταστάθηκαν στην περιοχή της Αγιάς, διαπιστώθηκε ότι:
Οι καιρικές συνθήκες που επικράτησαν τις τελευταίες ημέρες (βροχόπτωσης, θερμοκρασίας, υγρασίας) ευνοούν την ανάπτυξη φουζικλαδίου και ωιδίου στην καλλιέργεια της μηλιάς.

Αυτή είναι η παλαιότερη φωτογραφία της Θεσσαλονίκης!

Αυτή είναι η παλαιότερη φωτογραφία της Θεσσαλονίκης!

Τραβήχτηκε το 1863 από τον φωτογράφο Γιόζεφ Ζεκέλι και παρουσιάζεται για πρώτη φορά σε έκθεση του ΜΙΕΤ

Ένα σπάνιο ντοκουμέντο, η παλαιότερη φωτογραφία της Θεσσαλονίκης, παρουσιάζεται για πρώτη φορά, στις 11 Απριλίου, στο πλαίσιο της έκθεσης του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τραπέζης στην Βίλα Καπανζτή. Η φωτογραφία τραβήχτηκε το 1863 από τον φωτογράφο Γιόζεφ Ζεκέλι και εμφανίζει, όπως λένε οι επιμελητές της έκθεσης, «την πόλη εγκλωβισμένη μέσα στα τείχη της και μία εντυπωσιακή ερημιά έξω από αυτά».

Σποράδες Διαδρομές με ιστορία στη Σκόπελο


Διαδρομές με ιστορία στη ΣκόπελοΠροωθείται η ανακατασκευή παραδοσιακών καλντεριμιών και η ανάδειξη μνημείων
Πρωτοβουλίες που εστιάζονται στην κατεύθυνση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού αναπτύσσονται στη Σκόπελο, με στόχο την ανάδειξη του συνόλου των μνημείων, ιστορικών τεκμηρίων και διαδρομών του νησιού, που αποτελούν πόλο έλξης για τους ντόπιους αλλά και τους επισκέπτες.
Δόθηκε, στο πλαίσιο αυτό, το «πράσινο φως» για την υλοποίηση ενός φιλόδοξου στόχου, ο οποίος είναι συνώνυμος με την ανάδειξη μνημείων, Ρωμαϊκής κυρίως εποχής, που βρίσκονται στον αρχαιολογικό χώρο της Σελινούντος, στο Λουτράκι της Γλώσσας Σκοπέλου. Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 46.000 ευρώ, αναμένεται να αναβαθμίσει την παρουσία του Λουτρακίου στον τουριστικό χάρτη του νησιού και να προσελκύσει πλήθος επισκεπτών, τους οποίους η συγκεκριμένη περιοχή έχει μεγάλη ανάγκη. «Το έργο αυτό, σε συνδυασμό με τις παρεμβάσεις που έχει αποφασίσει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σκοπέλου (προμήθεια νέας πλωτής εξέδρας), θα δώσει στο Λουτράκι την ευκαιρία να διαδραματίσει το ρόλο που του αξίζει στα δρώμενα του νησιού μας» τονίζει η δημοτική αρχή.
Το έργο θα υλοποιηθεί διά αυτεπιστασίας από τη ΙΓ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων και σε συνεργασία με το Δήμο Σκοπέλου, μέσω του προαναφερθέντος χρηματοδοτικού προγράμματος της Περιφέρειας.

Στην Γλώσσα έχουν εκλογές στην Σκόπελο έχουμε?


Όλες οι συγκέντρωσης γίνονται εκεί ο Ραµαντάνης  πρώτος πήγε και έκανε συζήτηση ακολούθησε ο Σταμάτης Περίσσης που βρήκε την νεολαία της γλωσσάς και έκανε συζήτηση και εχτές ο Χρήστος Βασιλούδης  έκανε με την σειρά του συζήτηση στην Γλώσσα και ενώ θέλουμε μόνο ένα μήνα περίπου για της εκλογές πρόγραμμα ακόμη από κανέναν υποψήφιο και όχι μόνο αυτό άλλα εδώ δεν θα κάνετε συγκέντρωση τη

Εορτή του Αγίου Καλλιοπίου

Εορτή του Αγίου Καλλιοπίου Γιορτάζουμε σήμερα 7 Απριλίου, ημέρα μνήμης του Αγίου Καλλιοπίου.

Ο Άγιος Καλλιόπιος καταγόταν από την Πέργη της Παμφυλίας και έζησε στο χρόνια του μεγάλου διώκτου της Ορθοδοξίας Διοκλητιανού. Σε πολύ μικρή ηλικία έμεινε ορφανός από πατέρα η ενάρετη όμως μητέρα του Θεόκλεια τον μεγάλωσε και τον γαλούχησε με τα αθάνατα ρήματα της χριστιανικής πίστης.

Στον αθλητισμό… σαν σήμερα

Στον αθλητισμό… σαν σήμερα
Στον αθλητισμό… σαν σήμερα
Στις 7 Απριλίου 1968 σκοτώνεται ο Jim Clark, ένας από τους μεγαλύτερους οδηγούς της Formula 1 στο Grand Prix της Γερμανίας, στη βρεγμένη πίστα του Χόκενχαϊμ τρέχοντας με 150 μίλια την ώρα.
2011-Πεθαίνει από καρκίνο σε ηλικία 67 ετών ο Γιώργος Μοσχούς, ο επονομαζόμενος “Γιωργάρας”, οδηγός παγκοσμίου επιπέδου, ένας από τους ταχύτερους και πιο αγαπητούς στο κοινό, οδηγούς στην ιστορία των ελληνικών αγώνων αυτοκινήτου. Υπήρξε πρώτος Έλληνας στη γενική κατάταξη του Ράλλι Ακρόπολις το 1981, 1982, 1984, και 1985 με συνοδηγό κυρίως τον Αλέξη Κωνσταντακάτο, οδηγώντας Nissan, ενώ παλαιότερα έτρεχε με Alfa Romeo, όπως το 1975 με συνοδηγό τον Άρη Σταθάκη (7ος) και το 1976 με τον Δημήτρη Αρβανιτάκη (4ος).

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου