Τρίτη, 1 Απριλίου 2014

Σποράδες Προληπτικές δράσεις πυροπροστασίας


Προληπτικές δράσεις πυροπροστασίαςΗ σπουδαιότητα της πρόληψης υπογραμμίστηκε στη χθεσινή συνάντηση που πραγματοποίησαν τα μέλη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου της Σκιάθου στο γραφείο του Δημάρχου, με θέμα «Αντιπυρική περίοδος 2014». Ολα τα μέλη του ΣΤΟ υπογράμμισαν την σπουδαιότητα της πρόληψης και επεσήμαναν ότι άμεσα πρέπει να ενημερωθούν όλοι οι πολίτες και έγκαιρα να προβούν στον καθαρισμό των οικοπέδων τους από τα χόρτα και τα ξερά κλαδιά. Οι Υπηρεσίες του Δήμου Σκιάθου ήδη προγραμμάτισαν αρχικά τον καθαρισμό των πρανών του επαρχιακού δρόμου Σκιάθου - Κουκουναριών και στη συνέχεια όλου του αγροτικού δικτύου, έτσι ώστε να είναι έτοιμα πριν τις αρχές Μαΐου.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΕΚΤΑΚΤΟ ΤΩΡΑ....ΤΟ ΑΝΕΒΑΖΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑΤΙΚΟ ΑΣΤΕΙΟ.

Ο ΤΖΩΡΤΖΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΙΝΚΟΝΓΚΙΚΤΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ ΜΩΡΑΙΤΗ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΜΕ ΑΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΑΡΧΙΑ.
ΤΟΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΕΛΛΗΝΟΕΛΒΕΤΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ 100.000.000 ΕΛΒΕΤΙΚΑ ΦΡΑΓΚΑ, ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ, ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ 6 ΑΣΤΕΡΩΝ
ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΓΗΠΕΔΑ ΓΚΟΛΦ ΚΑΙ ΓΗΠΕΔΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΒΕΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ.
ΓΡΑΨΕ ΟΤΙ ΗΔΗ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΟΥΜΠΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ.

Ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ αντιστάθηκε στις δυνάμεις κατοχής

ΕΓΓΡΑΦΟ. Οι απαιτήσεις μεγαλοξενοδόχων πέρασαν ως "προαπαιτούμενα" στο πλυνομοσχέδιο

ΕΓΓΡΑΦΟ. Το προσχέδιο πολυνομοσχεδίου. Οι απαιτήσεις των μεγαλοξενοδόχων πέρασαν ως «προαπαιτούμενα». Ποιός κερδίζει από την μείωση των εργοδοτικών εισφορών

ΕΓΓΡΑΦΟ. Το προσχέδιο πολυνομοσχεδίου. Οι απαιτήσεις των μεγαλοξενοδόχων πέρασαν ως «προαπαιτούμενα». Ποιός κερδίζει από την μείωση των εργοδοτικών εισφορών

 

 

 

ΒΟΛΟΣ. ΑΦΙΣΟΚΟΛΛΗΣΗ ΓΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΥΨΙΣΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΒΟΛΟΣ. ΑΦΙΣΟΚΟΛΛΗΣΗ ΓΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΥΨΙΣΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
ΑΦΙΣΟΚΟΛΛΗΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΒΟΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΥΨΙΣΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΙΣ 19.00 ΣΤΟΝ ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟ.

πορεία 04/04 19:00 Αγιος Νίκος!

O Real.FM παρακαλείται να του ετοιμάσει μια μικρή χειραποσκευή με σώβρακα και οδοντόβουρτσα...

Χάος, βία, ΓΑΠ κι αναρχία

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα για το cine "Νίκη"

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα για το cine "Νίκη"

Οι ‘’άρχοντες’’ αυτού του τόπου προσπαθούν πάση θυσία να διατηρήσουν το ετοιμοθάνατο καπιταλιστικό σύστημα στη ζωή χάριν της επιβίωσης μερικών παρασίτων που λυμαίνονται το παγκόσμιο πλούτο.
Ολόκληροι λαοί σπρώχνονται ολοένα και περισσότερο σε μια ατελείωτη λιτότητα που απειλεί να οδηγήσει την ανθρωπότητα δύο αιώνες πίσω. Μετά από 6 χρόνια παρουσίας στο Ιστορικό προσκήνιο της μέχρι τώρα πιο βαθιάς και επικίνδυνης κρίσης του παγκόσμιου κεφαλαίου και ενώ δε φαίνεται καμιά ελπίδα ανάκαμψης μιας χρηματοπιστωτικής δικτατορίας που βρίσκεται σε κώμα, μία και μοναδική βιομηχανία διατηρεί ακόμη υψηλά ποσοστά κερδών. Η βιομηχανία δικών αγωνιστών.

Γέρο-Τρύφων: "Και τα μουλαράκια μας εδώ εις το Άγιον Όρος ηθικά είναι"

Γέρο-Τρύφων: "Και τα μουλαράκια μας εδώ εις το Άγιον Όρος ηθικά είναι" Μια μέρα ήταν συγκεντρωμένοι αρκετοί Μοναχοί εκεί στη Νέα Σκήτη και πέρασε ένας Αρχιμανδρίτης, αλλά δεν χαιρέτησε, δεν είπε «ευλογείτε», δεν είπε «καλημέρα» ή «χαίρεται».
Είπε τότε ένας Μοναχός: «Γέρο-Τρύφων, πολύ καλός και ηθικός άνθρωπος αυτός ο Αρχιμανδρίτης». Και απάντησε ο Γέρο-Τρύφων σ’ αυτή τη φράση του Μοναχού: «Και τα μουλαράκια μας εδώ εις το Άγιον Όρος ηθικά είναι».

Φράουλα: Προβλήματα στις εξαγωγές έχουν οδηγήσει τις τιμές παραγωγού στο 1 ευρώ το κιλό

Φράουλα: Προβλήματα στις εξαγωγές έχουν οδηγήσει τις τιμές παραγωγού στο 1 ευρώ το κιλό Η μειωμένη κατανάλωση στις ευρωπαϊκές αγορές αυτή την περίοδο φέρνει προβλήματα στις εξαγωγές και στις τιμές παραγωγού της φράουλας, που είναι ένα καθαρά εξαγώγιμο προϊόν. Αν και βρισκόμαστε στα μέσα περίπου της εμπορικής δραστηριότητας (οι εξαγωγές θα διαρκέσουν μέχρι τέλος Ιουνίου) ήδη οι εξαγωγές προς Ρωσία αντιμετωπίζουν πρόβλημα από την υποτίμηση του τοπικού νομίσματος, ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη προβλήματα δημιουργούνται από τους ανταγωνιστές μας Ισπανούς, που βγαίνουν στις αγορές αυτή την περίοδο με πολύ χαμηλές τιμές.
Ο κ. Φώτης Κυριαζής, πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Φρούτων και Λαχανικών «Η Υρμίνη», αναφέρεται στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές εξαγωγές λόγω των καθυστερήσεων στα τελωνεία. «Τα δύο τελωνεία που έχουμε στη Σκύδρα και στη Βέροια δεν βοηθάνε τις εξαγωγές φράουλας. Η μεγαλύτερη παραγωγή είναι στην Ηλεία και αυτό σημαίνει ότι καθυστερούν τα φορτία μια ημέρα. Η ποσότητα της παραγωγής φέτος είναι μικρότερη επειδή έχουν μειωθεί τα στρέμματα καλλιέργειας. Η τιμή παραγωγού κυμαίνεται στο 1 ευρώ το κιλό».

Οι χαμηλές τιμές άλλων προϊόντων και η έλλειψη πελτέ σε παγκόσμιο επίπεδο αυξάνουν τα στρέμματα της βιομηχανικής τομάτας

Οι χαμηλές τιμές άλλων προϊόντων και η έλλειψη πελτέ σε παγκόσμιο επίπεδο αυξάνουν τα στρέμματα της βιομηχανικής τομάτας Στην έναρξη της καλλιεργητικής περιόδου βρίσκονται αυτές τις ημέρες οι παραγωγοί βιομηχανικής τομάτας στη Θεσσαλία ενώ μέσα στον Απρίλιο πρόκειται να ξεκινήσουν και οι φυτεύσεις στην Ηλεία. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου, στη Θεσσαλία η καλλιέργεια θα σημειώσει στρεμματική αύξηση ενώ στην Ηλεία παρατηρείται μια σταθεροποίηση των στρεμμάτων σε σχέση με το 2013 και ίσως μια ελαφρά άνοδος της τάξεως του 5 με 10%. Σύμφωνα με όσα μας αναφέρουν παραγωγοί και εκπρόσωποι Αγροτικών Συνεταιρισμών από τις δύο τοματοπαραγωγικές περιοχές της χώρας, η αύξηση των στρεμμάτων της καλλιέργειας οφείλεται τόσο στις χαμηλές τιμές που σημείωσαν κάποια βασικά αγροτικά προϊόντα πέρσι, όπως το καλαμπόκι και το καρπούζι, όσο και στην εξάντληση των αποθεμάτων τοματοπολτού στην διεθνή αγορά.

ΤΕΛΙΚΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΙΕΣΗΣ ΣΑΣ ΔΕΙΧΝΩ ΤΗΝ ΦΩΤΟ ΜΟΥ ΑΥΤΟΣ ΕΙΜΑΙ Ο ΜΙΣΤΕΡ ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΝΙΟΥΣ


Κλειστά λόγω εκλογών τα δικαστήρια

Αναστέλλουν την λειτουργία τους τα δικαστήρια της χώρας, αναστέλλονται δε κι οι πλειστηριασμοί, από 14 έως 28 Μαΐου 2014,λόγω των Ευρωεκλογών και των δημοτικών εκλογών που θα διεξαχθούν στις 18 και 25 Μαΐου.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου απέστειλε έγγραφο προς τα δικαστήρια της χώρας, στο οποίο αναφέρει ότι ενόψει των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών στις 18 Μαΐου 2014 και των εκλογών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 25 Μαΐου 2014, επιβάλλεται να ανασταλούν οι εργασίες των δικαστηρίων της χώρας από την 14η Μαΐου έως και την 28η Μαΐου 2014.

«Αντισεισμικός έλεγχος στο νησί Σκοπέλου»ΣΚΟΠΕΛΟΣ

Ο βουλευτής Μαγνησίας Πάρις Μουτσινάς κατέθεσε αναφορά προς τους Υπουργούς Παιδείας & Θρησκευμάτων και Εσωτερικών, το ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου με το οποίο ζητείται η διενέργεια αντισεισμικών ελέγχων των κτηριακών εγκαταστάσεων των σχολείων του Δήμου, καθώς και η χρηματοδότηση του Δήμου για την επισκευή και λειτουργία των σχολικών μονάδων.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ Παρουσιάζουμε σήμερα την πρώτη σειρά συμπατριωτών μας που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο της «Δημοτικής Υπέρβασης» για τις δημοτικές εκλογές 2014.

Παρουσιάζουμε σήμερα την πρώτη σειρά συμπατριωτών μας που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο της «Δημοτικής Υπέρβασης» για τις δημοτικές εκλογές 2014.
Μαζί με τους παλαιότερους, μια νέα γενιά συμπολιτών μας περιβάλλει με εμπιστοσύνη το πρόσωπό του, δίνει δυναμικά το παρόν και συστρατεύεται με τον υποψήφιο Δήμαρχο Σκοπέλου Χρήστο Βασιλούδη.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ γιατί να μην είναι ΝΟΥ-ΔΟΥ δημόσιος υπάλληλος εν ώρα εργασίας έκανε τα ψώνια της ποιος να της κάνει έλεγχο?αυτό είναι το  σύστημα  και εσεί

TΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΣΤΟ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ.

 ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΚΑΝΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΣΤΟ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ. ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΤΑΞΕΙΣ.

Γερόντισσα Σωφρονία στη Σκόπελο

30314
Η ζωή της μοιαζει με παλιό συναξάρι, που σήμερα το ακούς και συγκινείσαι, αλλά και στοχάζεσαι, γιατί στα χρόνια μας δεν πολυλέγονταιι τέτοιες ιστορίες. Όπως η ιστορία της από 27.3.2014 κοιμηθείσης Μοναχής Σωφρονίας (κατά κόσμον Κυρατσούλας Ευστ. Σύρου), Ηγουμένης της ιστορικής και πλόυσια ευλογημένης Μονής του Τιμίου Προδρόμου στη Σκόπελο.
Στα τραγικά χρόνια της Κατοχής οι γονείς της Κυρατσούλας, Ευσταθιος και Ευλαλία Σύρου, παραδίδουν την μόλις τριαμισυ ετών κόρη τους στα χέρια μιας εναρέτου και αγίας Μορφής, της Μοναχής Ξένης Γαλατσάνου, Ηγουμένης του Τιμίου Προδρόμου και πνευματικό ανάστημα του πολιού και κορυφαίου για την εποχή του πνευματικού, του Γέροντος Σωφρονίου Κεχαγιόγλου, φίλου του Αγίου Νεκταρίου, του Αγίου Νικολάου του Πλανά, των δύο Αλέξανδρων της Σκιάθου κ. α πολλών.

Δύο νέα έργα στο ΕΣΠΑ στη Σκόπελο και στη Σκιάθο

Ανακατασκευάζονται τα καλντερίμια, εκθεσιακός χώρος το σπίτι του Ζ. Οικονόμου

καλντερίμι
Δύο νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού 583.900 € (με ΦΠΑ) για τα νησιά των Β. Σποράδων ενέταξε στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας με σημερινή του απόφαση ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός. Τα έργα αυτά υποβλήθηκαν για χρηματοδότηση στο πλαίσιο των Ολοκληρωμένων Σχεδίων Ανάπτυξης των Νήσων (ΟΣΑΝ) Αλοννήσου, Σκιάθου, Σκοπέλου και Παλαιό Τρίκερι.
Τα νέα έργα που εντάσσονται είναι:

Συνεχίζει την απεργία η ΠΝΟ


Συνεχίζει την απεργία η ΠΝΟ

Η Διοίκηση της  Πανελλήνιας  Ναυτικής  Ομοσπονδίας, η οποία  συνήλθε  σήμερα, προκειμένου  να  εξετάσει  και  εκτιμήσει την  όλη  διαμορφωθείσα  κατάσταση  από  την πραγματοποιούμενη 48ωρη   πανελλαδική  απεργία  των  πληρωμάτων των  πλοίων  όλων  των  κατηγοριών,  και  αφού  έλαβε  υπόψη    τις  θέσεις  και  απόψεις  των  εκπροσώπων του  Συνδέσμου Εφοπλιστών  Επιβατηγού  Ναυτιλίας  (  ΣΕΕΝ)  όπως  εκφράστηκαν  κατά  την  σημερινή  συνάντηση και  διαπραγμάτευση μας για  την υπογραφή νέας  ΣΣΕ,    καθώς  επίσης  και  τα  αιτήματα  των  εκπροσώπων  των  αγροτικών  συνεταιρισμών Κρήτης, οι  οποίοι  παραστάθηκαν  αυτοπροσώπως  κατά  την  σημερινή  συνεδρίασή μας, 

Eurogroup: Ευχάριστα νέα - Η Ελλάδα ανακάμπτει

Συγγνώμη γιαγιά, δεν αντιδράσαμε… (φωτογραφίες)

Συγγνώμη γιαγιά, δεν αντιδράσαμε… (φωτογραφίες)
Οι φωτογραφίες δεν είναι σημερινές. Μπορεί να είναι χθεσινές, προχθεσινές. Να τραβήχτηκαν πριν μερικές εβδομάδες ή μήνες. Μπορεί και πέρυσι ή πρόπερσι. Δεν έχει σημασία. Μπορεί και κάποιοι απ” αυτούς να μη ζουν. Ή να ψήφισαν, πλανεμένοι από τις τηλεοπτικές φωνές, τους δυνάστες τους. Ακόμη και τη συμμορία, από την πείνα και την άγνοια. Δεν έχει σημασία. Σημασία έχει ότι είναι εικόνες και του χθες και του σήμερα και του αύριο. Είναι εικόνες της Ελλάδας. Είναι άνθρωποι που υποφέρουν από αυτή την απάνθρωπη πολιτική.

Παιδιά με αναπηρίες και διακρίσεις στην εκπαίδευση


 Τι καταγράφει έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά με αναπηρίες και αυτά που ανήκουν σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες

Του Φίλιππου Ζάχαρη (filippos.zaharis@yahoo.gr)
Συνεχίζονται τα προβλήματα για τα παιδιά με ειδικές αναπηρίες σε όλη την Ευρώπη. Το θέμα είναι εξαιρετικά σημαντικό καθώς διαπιστώνεται έλλειμμα πρωτοβουλιών σε ότι αφορά την μαθησιακή προσαρμογή των παιδιών αυτών, σε μια Ευρώπη που έχει θέσει από παλιά στόχους για την εκπαίδευση των παιδιών με αναπηρίες, σε πείσμα των κάθε είδους αποκλεισμών και μεροληπτικής μεταχείρισης. Οι διακρίσεις καθώς βλέπουμε δεν συμβαίνουν μόνο στην χώρα μας, που η κατάσταση ούτως ή άλλως είναι τραγική, αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Αυτό αποκαλύπτει έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δημοσιεύθηκε πριν από λίγο καιρό. Η έκθεση με τίτλο «Εκπαίδευση και αναπηρία/ειδικές ανάγκες - πολιτικές και πρακτικές στον τομέα της εκπαίδευσης, κατάρτισης και απασχόλησης για τους φοιτητές με αναπηρίες και με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στην ΕΕ» εκπονήθηκε για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από το ανεξάρτητο «Δίκτυο εμπειρογνωμόνων για τις κοινωνικές επιστήμες της εκπαίδευσης και της κατάρτισης» (NESSE).
Ανεπαρκής η υποστήριξη για τα παιδιά με αναπηρίες

Πτώση αυτοκινήτου

alt
Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έκανε «βουτιά» από ύψος τουλάχιστον 10 μέτρων στη θάλασσα, από τα Πευκάκια, στις 5 σήμερα το πρωί, διερευνά η Αστυνομία, για μια 37χρονη γυναίκα από τη Ν. Ιωνία.
Η γυναίκα, έπεσε, κάτω από άγνωστες συνθήκες, με το αυτοκίνητό της (FIAT cinquecento), στο ύψος νυχτερινού κέντρου στα Πευκάκια και, αφού διένυσε απόσταση πάνω από 10 μέτρα, κατέληξε στη θάλασσα (ευτυχώς ήταν ρηχά τα νερά), με τον ουρανό στο νερό.
Η οδηγός ήταν τυχερή στην ατυχία της, καθώς από την πτώση υπέστη κάταγμα στο σαγόνι και έσπασε μερικά δόντια, ενώ στη συνέχεια βγήκε μόνη της πάνω στο δρόμο, όπου τον είδε διερχόμενος οδηγός που ενημέρωσε το ΕΚΑΒ, για να τη μεταφέρει στο Νοσοκομείο Βόλου.
Όπως έγινε γνωστό, η γυναίκα είναι κάτοικος Ν. Ιωνίας, παντρεμένη και μητέρα δύο ανήλικων παιδιών 6 και 10 χρονών, ενώ οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να αντιμετώπιζε ψυχολογικά και άλλα προβλήματα.
magnesianews.gr

Ψήφισμα της Α τακτικής συνέλευσης της ΠΕΝΕΝ

Πραγματοποιήθηκε χθες  στον Πειραιά η Α΄ ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση των μελών της ΠΕΝΕΝ.
Η Γ.Σ χαιρετίζει τον αγώνα των Ναυτεργατών που βρίσκεται σε εξέλιξη και δηλώνει την θέληση του κλάδου να συνεχίσει τους αγώνες ενάντια στην καταστροφική κυβερνητική ναυτιλιακή πολιτική.
Στην Συνέλευση ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ εκ μέρους του Δ.Σ της Ένωσης παρουσίασε αναλυτική εισήγηση εκθέτοντας στα μέλη του ιστορικού μας Σωματείου τον απολογισμό και τον προγραμματισμό δράσης.
Στην συνέχεια τον λόγο πήραν τα μέλη της ΠΕΝΕΝ τα οποία με την σειρά τους διατύπωσαν μια σειρά σκέψεις, απόψεις, παρατηρήσεις, προβληματισμούς και προτάσεις που αφορούσαν την καλύτερη οργάνωση, παρέμβαση και δράση της ΠΕΝΕΝ στις σημερινές συνθήκες και την εξασφάλιση της πιο πλατιάς ενότητας, συσπείρωσης και την ανάπτυξη των αγώνων του κλάδου και όλου του Ναυτεργατικού κόσμου.
Μετά από διαλογική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων το σώμα κατέληξε ομόφωνα στο παρακάτω ψήφισμα:

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χίου : Στηρίζουμε τους αγώνες των ναυτεργατώνΣτην Ελλάδα της κρίσης και των «χρυσών μεταρρυθμίσεων», και ενώ τα κέρδη των εφοπλιστών αυξάνονται μέρα με την μέρα, η ανεργία, τα προβλήματα και οι άσχημες συνθήκες εργασίας για τους ναυτεργάτες μεγαλώνουν.
Τα στοιχεία που καταγράφονται στην ετήσια έκθεση της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) για το 2013 συνιστούν κυριολεκτικά πρόκληση. Σύμφωνα με αυτά:

Κάλεσμα οργανώσεων στην διαδήλωση της Τρίτης 1/4 στα ΠροπύλαιαΗ άθλια συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, όπως έκανε και την 8/1/2014, απαγόρευσε τη συγκέντρωση και πορεία που οργανώνουν μαζικοί φορείς του εργατικού και λαϊκού κινήματος και της Αριστεράς ενάντια στη συνεδρίαση των Eurogroup και Ecofin που γίνεται στην Αθήνα την 01.04, στα πλαίσια της ελληνικής προεδρίας της Ε.Ε.

Μπαρτσελόνα - Ατλέτικο Μ Live Streaming | Barcelona - Atletico Madrid Livestreaming

Μάντσεστερ Γ - Μπάγερν Live Streaming | Manchester United - Bayern Livestreaming

1η Απριλίου σήμερα! Γιορτάζουν οι #ψεύτες . Καλό μήνα και χρόνια πολλά στους εορτάζοντες πολιτικούς μας ...


Ο A.o. Keravnos Neo Klima Elios, Skopelos σάς προσκαλεί στην εκδήλωσή του:Κυριακή Των Βαΐων!!!


Συγκέντρωση στις 19:30 σήμερα από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση στις 19:30 σήμερα από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Θεσσαλονίκη
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνει σήμερα στις 19.:30 η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου. Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης καλεί το λαό και τους εργαζόμενους να διαδηλώσουν την Τρίτη 1/4, ώρα 19:30 στο Άγαλμα Βενιζέλου ενάντια στη Σύνοδο των Υπουργών Οικονομικών της ΕΕ στην Αθήνα.

Η Αφροδίτη Αλ Σάλεχ έφερε και το γκόμενό της στον ενικό... για να μιλήσει εναντίον των Ανεξάρτητων Ελλήνων και του ΣΥΡΙΖΑ! Ρε γερμανοτσογλάνια, ρε Χατζηνίκο λίγη τσίπα!

Και μέσα στους απλούς πολίτες του ενικού πήρε το μικρόφωνο ο Γιάννης Σμέρος και είπε "θέλω να μιλήσω για την κυβέρνηση αλλά σήμερα με απογοήτευσε η αντιπολίτευση".
Άρχισε ένα κρεσέντο κατά της Μακρή και του Παπαδημούλη όταν ξαφνικά επεμβαίνει η Ραχήλ και δείχνοντας το τάμπλετ τον ρωτά αν αυτό είναι το προφίλ του και αν είναι μέλος του ΠΑΣΟΚ. Ο πασόκος πρασίνισε από το κακό του και το... τουιτερ πήρε φωτιά.

Διακομιδές ασθενών από το λιμάνι της Σκοπέλου και Σκιάθου


Διακομιδές ασθενών από το Λιμενικό

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές
ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

Θάνατος ερασιτέχνη ψαρά στη Σκιάθο

Θάνατος ερασιτέχνη ψαρά στη Σκιάθο

Ενημερώθηκε χθες η Λιμενική Αρχή Σκιάθου από το Κ.Υ. Σκιάθου για τον εντοπισμό νεκρού αλιέα στην περιοχή «ΣΙΦΕΡΙ» Σκιάθου.
Άμεσα προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής μετέβη στο ανωτέρω σημείο, όπου εντόπισαν 72χρονο άνδρα, χωρίς τις αισθήσεις του, επί του αιγιαλού σε απόσταση περίπου τεσσάρων μέτρων από την ακτογραμμή.
Ο θάνατος του 72χρονου διαπιστώθηκε από κλιμάκιο του Κ.Υ. Σκιάθου παρουσία ιατρού.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σκιάθου.

Βόλος δείτε το παρ ολίγον επεισόδιο μεταξύ εκπροσώπων ΠΝΟ και λιμεναρχείου στο λιμάνι κατά την επιβίβαση επιβατών


Εορτή της Οσίας Μαρίας, της Αιγυπτίας


Εορτή της Οσίας Μαρίας, της Αιγυπτίας Γιορτάζουμε σήμερα 1 Απριλίου, ημέρα μνήμης της Οσίας Μαρίας, της Αιγυπτίας.

Τον βίο της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας συνέγραψε ο Άγιος Σωφρόνιος Πατριάρχης Ιεροσολύμων, ο οποίος συνέγραψε διάφορα ασκητικά και υμνογραφικά κείμενα που διαποτίζονται από το πνεύμα της Ορθοδόξου θεολογίας και της ασκητικής παραδόσεως.

Η Οσία Μαρία γεννήθηκε στην Αίγυπτο και έζησε κατά τους χρόνους του αυτοκράτορα Ιουστινιανού (527 - 565 μ.Χ.). Από τα δώδεκα χρόνια της πέρασε στην Αίγυπτο μια ζωή ασωτίας, αφού από την μικρή αυτή ηλικία διέφθειρε την παρθενία της και είχε ασυγκράτητο και αχόρταγο το πάθος της σαρκικής μείξεως.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου