Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2014

Με δυσκολίες και ελάχιστες προοπτικές για ανάκαμψη κινείται η αγορά κηπευτικών και λαχανικών στην Ελλάδα

Με δυσκολίες και ελάχιστες προοπτικές για ανάκαμψη κινείται η αγορά κηπευτικών και λαχανικών στην Ελλάδα Για μια δύσκολη περίοδο στην αγορά κηπευτικών και λαχανικών κάνουν λόγο στον ΑγροΤύπο, παραγωγοί αλλά και εκπρόσωποι Συνεταιρισμών. Ειδικότερα από το ρεπορτάζ μας προκύπτει, ότι μεγάλο πλήγμα το τελευταίο διάστημα έχει δεχθεί η τομάτα θερμοκηπίου αφού στην κύρια περιοχή παραγωγής της, την Κρήτη, η τιμή πριν από μια εβδομάδα είχε κατρακυλήσει στα 20 λεπτά το κιλό. Ως κύρια αιτία αυτής της κατάστασης οι παραγωγοί μας αναφέρουν την μεγάλη παραγωγή των ανταγωνιστριών χωρών του ευρωπαϊκού νότου. Για μειωμένη ζήτηση, χαμηλές τιμές κάνουν λόγο και οι περισσότεροι παραγωγοί λαχανικών. Ειδικότερα παραγωγοί των Μεγάρων σημειώνουν στον ΑγροΤύπο ότι φέτος καταγράφεται μεγάλη μείωση στις εξαγωγές προς Βουλγαρία και Ρουμανία καθώς και στην αγορά της Βορείου Ελλάδος λόγω πολύ φθηνών Τουρκικών προϊόντων αμφιβόλου ποιότητας και αξίας.

Πορεία ενάντια στο ΣΕΒ κι όλους τους βιομήχανους & το σύστημά τους

Άκαρπη η συνάντηση της ΠΝΟ με τους ακτοπλόους

Άκαρπη η συνάντηση της ΠΝΟ με τους ακτοπλόους
Άκαρπη η συνάντηση της ΠΝΟ με τους ακτοπλόους
Θέμα μείωσης του εργατικού κόστους στα πλοία έθεσαν οι ακτοπλόοι, στη συνάντησή τους με τα μέλη της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), που πραγματοποιήθηκε με αντικείμενο την υπογραφή νέων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, που έληξαν στα τέλη του 2013.
Σύμφωνα με στελέχη της ΠΝΟ, στη συνάντηση τέθηκε για πρώτη φορά θέμα εφαρμογής ατομικών συμβάσεων εργασίας, μείωσης των μισθών του ξενοδοχειακού προσωπικού κατά 15% και μείωσης κατά το ήμισυ του ημερομισθίου, γι αυτούς που κάνουν αντικαταστάσεις συναδέλφων τους στα πλοία και σε αυτούς που βρίσκονται σε άδεια.

Γλυκός γάμος

Η ΓΑΜΗΛΙΑ ΤΟΥΡΤΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ

Κείμενο: Χαρίκλεια Βλαχάκη Η κοπή της γαμήλιας τούρτας από τους νεόνυμφους είναι μια πολύ εντυπωσιακή στιγμή της δεξίωσης ενώ το τελετουργικό της εμπεριέχει έναν δυνατό συμβολισμό. Σύμφωνα με την παράδοση συμβολίζει την γλυκιά ζωή, την ενότητα, την καλοτυχία και τη γονιμότητα ενώ η μπουκιά στο στόμα, που δίνει ο ένας στον άλλο, σημαίνουν την προσφορά και την αμοιβαιότητα.  Σήμερα είθισται να κόβουν μαζί το πρώτο κομμάτι, παλαιότερα όμως ήταν η νύφη εκείνη που είχε το καθήκον, θέλοντας να δείξει την νοικοκυροσύνη και την ικανότητά της να διαμοιράζει το φαγητό.

Πλοκάμια στη Μαγνησία η ΜΚΟ-απάτη...Στην Σκόπελο?

Πλοκάμια στη Μαγνησία η ΜΚΟ-απάτηΤα πλοκάμια της και στη Μαγνησία φαίνεται ότι είχε απλώσει η Εθελοντική Οργάνωση Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, Εθελοντικό Σώμα Ελλήνων Πυροσβεστών Αναδασωτών (Ε.Σ.Ε.Π.Α.), το διοικητικό συμβούλιο της οποίας κατηγορείται για υπόθεση απάτης 2,5 εκ. ευρώ.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ελένη Χάνου
Πίσω από την ίδρυση και λειτουργία του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Τσαγκαράδας στο Δήμο Μουρεσίου το 2004, ήταν το ΕΣΕΠΑ, που μέσα σε έξι χρόνια, κατάφερε να αποσπάσει από τα δημοτικά ταμεία ποσό άνω των 30.000 ευρώ.
Όπως αποκάλυψε η ΕΛ.ΑΣ. μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΕΣΕΠΑ, από το 2000 έως και σήμερα απέσπασαν χρηματικά ποσά από Δήμους της χώρας προκειμένου η οργάνωση να προσφέρει πυροσβεστικό έργο και αναδασώσεις αλλά τα χρήματα, τελικά, φαίνεται ότι κατέληγαν σε άλλες τσέπες.

ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΒΥΡΩΝΑ
Ελλησπόντου 12 - Βύρωνας τηλ. 210 76 28 209 + 6977 747431


Προς:
Την Διοίκηση του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου «Γεννηματάς»
Τον Διευθυντή της Ορθοπεδικής Κλινικής

Η κ. Ριστάνε Ντρίντα, η οποία διαμένει στην Ελλάδα πάνω από 18 χρόνια, άνεργη σήμερα και χωρίς κανένα οικονομικό πόρο, επιβιώνοντας μόνο χάρις στην βοήθεια των παιδιών της, μπήκε στο νοσοκομείο «Γεννηματάς», για να υποστεί χειρουργική επέμβαση στο γόνατο. Η βαριά βλάβη, που είχε υποστεί στα πόδια της είχε προκαλέσει σοβαρή αναπηρία, η οποία, όπως γνωρίζετε, την καθιστούσε ανίκανη, σχεδόν, να περπατήσει.

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ


Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Θριαμβευτικοί ήταν οι τόνοι του εξάστηλου τίτλου της δεύτερης σελίδας της γαλλικής εφημερίδας «Λε Μοντ» στο φύλλο της που κυκλοφόρησε το απόγευμα της Δευτέρας: « Η Γερμανία παίρνει στα χέρια της την ουκρανική κρίση»! « Η Ανγκελα Μέρκελ επρόκειτο να δεχτεί τους δύο κύριους αντιπάλους του Βίκτορ Γιανουκόβιτς» πληροφορούσε τους δεκάδες χιλιάδες αναγνώστες της ο επίσης εξάστηλος υπότιτλος, καθώς η εφημερίδα είχε τυπωθεί δύο – τρείς ώρες πριν πραγματοποιηθεί η συνάντηση. Η ανταπόκριση της γερμανικής εφημερίδας από το Βερολίνο άρχιζε διθυραμβικά: « Η θέληση της Γερμανίας να επιβεβαιωθεί στη διπλωματική σκηνή αρχίζει από την ανατολική γειτονιά της… Ο Βιτάλ Κλίτσκο και ο Αρσένι Γιατσενιούκ ( του κόμματος της φυλακισμένης αντιπάλου του Ουκρανού Προέδρου Γιανουκόβιτς, Γιούλια Τιμοσένκο) είχαν ήδη προσκληθεί την 1η Φεβρουαρίου στη συνδιάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου. Είναι άξιο αναφοράς «ότι τότε είχαν συναντήσει τον Αμερικάνο Υπουργό Εξωτερικών Φράνκ-Βάλτερ Σταινμάγερ και τον γάλλο ομόλογό τους Λοράν Φαμπιούς» τόνιζε η γαλλική εφημερίδα. Σε περίοπτη θέση στην ίδια σελίδα η Μόντ είχε έναν ακόμη εντυπωσιακό τίτλο: « Η Γερμανία βρίσκεται σε διαδικασία απόκτησης ενός κύρους που θα την κάνει τον πιλότο της ευρωπαικής διπλωματίας;» Δώδεκα ώρες αργότερα, την Τρίτη το πρωί, ο πρωτοσέλιδος τίτλος των Ταιμς της Νέας Υόρκης που αναφερόταν στην Ουκρανία εμφάνιζε τη σύγκρουση εκεί ως διελκυστίνδα ανάμεσα στη γερμανική και στη ρωσική πολιτική: « Η Ρωσία χρησιμοποιεί τη βοήθεια για να αποκρούσει την κίνηση του Βερολίνου στην Ουκρανία», υπογράμμιζε.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ euroleague ΠΑΟ-ΟΣΦΠ WATCH Panathinaikos Vs Olympiakos Piraeus Live streaming ...

Εκτακτο τώρα παραιτούνται σύσσωμη οι ΚΟ της ΧΑ! πάμε για εκλογές ..σύμφωνα με αξιόπιστες πήγες του σκόπελος νιους αποφάσισαν

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΑΟΚ - ΜΠΕΝΦΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ europa league LIVE

 

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΑΚΟΙΝΏΝΟΥΝ 2 ΥΠΟΨΉΦΙΟΙ ΔΉΜΑΡΧΟΙ ΤΗΝ ΣΥΜΜΈΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


Τσικνοπέμπτη στην Σκόπελο


Ασθένεια ναυτικού εν πλω

Ασθένεια ναυτικού εν πλω

Ενημερώθηκε χθες το βράδυ  η Λιμενική Αρχή Σιγρίου Μυτιλήνης, από τον Πλοίαρχο του επαγγελματικού Α/Κ σκάφους (Μηχ/τα) «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ» Ν. Μυτιλήνης 380, ότι 61χρονος αλλοδαπός μέλος πληρώματος, μετά το πέρας της αλιευτικής δραστηριότητας κατά την πορεία του αλιευτικού προς το  λιμάνι Σιγρίου, παρουσίασε πρόβλημα υγείας και έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Εκδήλωση ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Τρίκαλα Κυριακή 23/2Πολιτική εκδήλωση θα πραγματοποιήσει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Τρικάλων
την Κυριακή 23/2 στις 11:30 π.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων.
Το θέμα της συζήτησης είναι: "Μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή κυβέρνηση εντός Ε.Ε.;" και ομιλητής είναι ο δημοσιογράφος Πέτρος Παπακωνσταντίνου.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χαλκιδικής : Για τα γεγονότα στο Χοντρό Δέντρο και τις δηλώσεις Πάχτα


Από το πρωί της Τετάρτης 19/2, κάτοικοι των χωριών της  Χαλκιδικής , συνεχίζοντας τον αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, συγκεντρώθηκαν στην τοποθεσία Χοντρό Δέντρο στη Μεγάλη Παναγία, διαμαρτυρόμενοι για τη μεταφορά προκάτ κατασκευών σπιτιών και γραφείων στις εγκαταστάσεις της εταιρείας και γενικότερα για την καταστροφή στις Σκουριές που έχει ήδη ξεκινήσει. Παρά την επίθεση των ΜΑΤ που χτυπούσαν και έσερναν ανθρώπους στο δρόμο με αποτέλεσμα 2 συλλήψεις γυναικών και 4 τραυματίες, εκατοντάδες κάτοικοι παρέμειναν συγκεντρωμένοι μέχρι αργά το βράδυ. Η επίδειξη αυτή κρατικής βίας έρχεται να προστεθεί στις 3 συλλήψεις της προηγούμενης Παρασκευής, όταν πάλι κάτοικοι διαμαρτύρονταν στην ίδια περιοχή.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΝΑΡ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ

1. Την ώρα που οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και η νεολαία δέχονται την ισοπεδωτική επίθεση της Ιερής Συμμαχίας κυβέρνησης κεφαλαίου ΕΕ ΔΝΤ, γίνεται επιτακτική η ανάγκη συγκρότησης μιας άλλης, ανατρεπτικής και αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, η οποία θα συμβάλλει σε ένα αγωνιστικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής και στην αντεπίθεση ενός νικηφόρου κινήματος.
Για το σκοπό αυτό το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ προωθούν αποφασιστικά εδώ και καιρό την μετωπική συμπόρευση των μαχόμενων αντικαπιταλιστικών, αντιιμπεριαλιστικών, αντιΕΕ και αντιδιαχειριστικών δυνάμεων της Αριστεράς και του κινήματος, απευθυνόμενοι σε πολιτικές συλλογικότητες και ανένταχτους αγωνιστές. Στο διάστημα αυτό, με πνεύμα εποικοδομητικό και ενωτικό, συμμετείχαν σε διαδικασίες και συζητήσεις για την επίτευξη πολιτικής συμφωνίας με βάση το αναγκαίο σήμερα πολιτικό πλαίσιο.
2. Στις συζητήσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν σοβαρά θετικά βήματα συμφωνίας αλλά αναδείχτηκαν και σημαντικές πολιτικές διαφωνίες με πιο κεντρική τη ρητή διατύπωση ή όχι, του στόχου για αποδέσμευση ή έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, που αποτελεί κεντρικό σημείο του προγράμματος για μια αριστερή, φιλολαϊκή και ανατρεπτική πολιτική σήμερα.

ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΝΑΡΚΩΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ
Λεφτά υπάρχουν για ναρκωτικά
Το κράτος προφασιζόμενο την κρίση προσπαθεί να εξαθλιώσει τον κόσμο. Είναι αδίστακτο. Κι από ότι φαίνετε δεν έχει κανένα σκοπό να σταματήσει. Ενοχλείται απ’ οποιονδήποτε δεν σκύβει το κεφάλι γι΄ αυτό και επιτίθεται μέσο της καταστολής και των διάφορων μηχανισμών που έχει. Ένας από αυτούς είναι τα ναρκωτικά. Μέσα από τη χρήση τέτοιων ουσιών οι άνθρωποι καλούνται να «αισθανθούν» και να «ζήσουν» μια φαντασιακή κατάσταση ευεξίας ξεπερνώντας για λίγο την άθλια πραγματικότητα, η οποία παρ’ όλα αυτά εξακολουθεί να υπάρχει όχι μόνο για όσους προσπαθούν να πετύχουν κάτι τέτοιο αλλά και για το σύνολο της κοινωνίας. Εύκολα μπορεί κάποιος να συμπεράνει το που οδηγεί αυτή η μαζική διευκόλυνση στην εξεύρεση και χρήση ουσιών που από την πρώτη στιγμή κάνουν το χρήστη να <<χάνει τον έλεγχο>> και επισπεύδουν τον θάνατό του. Όσο κι αν φαίνεται ωμό, αυτή είναι η αλήθεια.

Χοντρό Δέντρο - Σκουριές Χαλκιδικής 20.2.2014

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου