Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Αλλαγή δικτύου ύδρευσης στην παλιά χώρα Αλοννήσου

Αλλαγή δικτύου ύδρευσης στην παλιά χώρα Αλοννήσου Σημαντικό έργο υποδομής αποτελεί για την Αλόννησο η αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης σε όλο το νησί, συμπεριλαμβανομένης της παλιάς χώρας. Στο πλαίσιο αυτό έχει εκπονηθεί η σχετική μελέτη για την αλλαγή των εσωτερικών δικτύων, συμπεριλαμβανομένης της παλιάς χώρας Αλοννήσου, η οποία έχει παράλληλα επικαιροποιηθεί, προκειμένου να υλοποιηθεί μόλις εξασφαλιστεί το ανάλογο χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 3 εκατομμυρίων ευρώ και στόχος είναι η ένταξή του σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, εφόσον υπάρξουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις.

            Στο μεταξύ, έχει ληφθεί απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου για την εγκατάσταση δικτύου πυρόσβεσης στην παλιά χώρα Αλοννήσου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί κάθε έκτακτη ανάγκη, δεδομένου ότι εκ των πραγμάτων είναι αδύνατο να προσεγγίσουν κάθε είδους οχήματα τον παραδοσιακό οικισμό του νησιού. Στο πλαίσιο αυτό έχουν δημιουργηθεί ανάλογες υποδομές σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, για την αντιμετώπιση κάθε έκτακτης ανάγκης. «Εχουμε δημιουργήσει εγκαταστάσεις πυρόσβεσης κοντά στη δεξαμενή της παλιάς χώρας, τοποθετώντας ειδική αντλία όπου υπάρχουν έτοιμες μάνικες, ώστε να μπορεί η Πυροσβεστική να «κουμπώσει» τον εξοπλισμό της και να απλώσει στη συνέχεια το δίκτυό της σε όλο τον οικισμό, για να διευκολυνθεί το έργο της» αναφέρει ο Δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης.            
            Η παραπάνω παρέμβαση αποτελεί ένα σημαντικό πρώτο βήμα μέχρι την υλοποίηση της τελικής υποδομής, δεδομένου ότι παρέχεται πλέον νερό με μεγάλη πίεση για τις ανάγκες της πυρόσβεσης, σύμφωνα με την εκτίμηση του κ. Βαφίνη. Ουσιαστική λύση θα αποτελέσει, κατά τον ίδιο, η δημιουργία καινούργιας δεξαμενής στη χώρα Αλοννήσου, και η αντικατάσταση του παλιού δικτύου ύδρευσης, που θα επιτρέψουν την εξασφάλιση μεγαλύτερης πίεσης νερού ακόμη και στα σημεία όπου είναι ιδιαίτερα χαμηλή.   
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger