Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Σποράδες Αύξηση πτήσεων κατά 15%

Αύξηση πτήσεων κατά 15% Αύξηση του συνολικού αριθμού αφίξεων στο διεθνές αεροδρόμιο της Σκιάθου, η οποία υπολογίζεται χονδρικά σε ποσοστό 15% έναντι της περσινής σεζόν, δείχνει το πρόγραμμα των πτήσεων που έχουν εγκριθεί μέχρι στιγμής, για το καλοκαίρι του 2014. Σύμφωνα με τα εκχωρηθέντα στοιχεία που έχουν καταγραφεί από την πολιτική αεροπορία, το σύνολο των πτήσεων από το εξωτερικό που θα πραγματοποιηθούν στη διάρκεια της φουλ σεζόν, πλησιάζουν τις 100, έναντι των 70 συνολικά πτήσεων της αντίστοιχης περσινής περιόδου.
Ο κύκλος των πτήσεων της θερινής σεζόν ανοίγει περί τα τέλη Απριλίου και συγκεκριμένα στις 28 Απριλίου με την Τρανσάβια, που θα μεταφέρει τους πρώτους Ολλανδούς τουρίστες στη Σκιάθο και εν συνεχεία προστίθενται όλες οι υπόλοιπες εταιρίες. Στη διάρκεια της θερινής σεζόν, εξάλλου, θα υπάρχει καθημερινή πτήση Αθήνα - Σκιάθος με την Ολυμπιακή.

Δυναμική άνοδο εμφανίζει, στο μεταξύ, η Ιταλική αγορά, με την lowcostεταιρία Voloteaνα τριπλασιάζει τις πτήσεις προς τη Σκιάθο, με αποτέλεσμα να προστίθενται επιπλέον πτήσεις από Βενετία και Νάπολη, παράλληλα με τις αφίξεις από την Ρώμη και το Μιλάνο. Οι Ιταλοί είχαν πολύ δυναμική παρουσία ήδη από την περσινή σεζόν, η οποία ενισχύεται, όπως όλα δείχνουν, ακόμη περισσότερο φέτος. Όπως επισημαίνει παράλληλα ο αερολιμενάρχης Σκιάθου, είναι εμφανής η αύξηση του συνόλου των πτήσεων, δεδομένου ότι κατά την αντίστοιχη περσινή φουλ σεζόν δεν ξεπέρασαν τις 70-75 πτήσεις κατά μέσο όρο.
Παράλληλα με την καινούργια αεροπορική γραμμή από Νάπολη, ανοίγει καινούργια γραμμή από Βαρσοβία και μια επιπλέον πτήση από Βουκουρέστι, γεγονός που συνεπάγεται την προσθήκη μιας επιπλέον εταιρίας τσάρτερ.
Στο μεταξύ, οι Αγγλοι διατηρούν κορυφαία θέση στο σύνολο των αλλοδαπών επισκεπτών, ενώ όπως όλα δείχνουν ενισχύεται ακόμη περισσότερο η εισροή τουριστών από την συγκεκριμένη περιοχή, καθώς το σύνολο των εγκεκριμένων πτήσεων από την Μεγάλη Βρετανία προς το διεθνές αεροδρόμιο της Σκιάθου, ανέρχονται σε 30 ανά εβδομάδα, διότι ορισμένες αεροπορικές εταιρίες τριπλασίασαν τον αριθμό των πτήσεων από Μάντσεστερ και Λονδίνο.
Αξιο αναφοράς είναι, παράλληλα, το γεγονός ότι στο φετινό πρόγραμμα πτήσεων προστίθεται η αεροπορική εταιρία Cyprusαπό την Κύπρο, η οποία θα πραγματοποιεί πτήσεις από τη Λάρνακα. Ο αερολιμενάρχης Σκιάθου χαρακτηρίζει «πρωτόγνωρο» το φετινό πρόγραμμα πτήσεων, επισημαίνοντας παράλληλα ότι αναμένονται στο σύνολό τους, περισσότεροι αλλοδαποί επισκέπτες σε σχέση με πέρυσι, λόγω της αύξησης των πτήσεων τσάρτερ. Η γενική εικόνα είναι θετική, καθώς οι άδειες που έχουν ζητηθεί και εγκριθεί για τη διενέργεια πτήσεων το καλοκαίρι του 2014 στη Σκιάθο, δείχνουν σε πρώτη ανάγνωση ότι θα υπάρξει μια αύξηση της τάξης του 15%, τουλάχιστον, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ιθυνόντων.
Σημαντικά είναι, τέλος, τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο διεθνές αεροδρόμιο της Σκιάθου και θα ολοκληρωθούν το καλοκαίρι του 2015 σύμφωνα με τον προγραμματισμό και το χρονοδιάγραμμα του ΕΣΠΑ. Όπως εξηγεί στο σημείο αυτό ο αερολιμενάρχης Σκιάθου, βρίσκεται σε εξέλιξη το έργο επέκτασης του πεδίου στάθμευσης των αεροσκαφών καθώς επίσης και η επέκταση του υφιστάμενου αεροδιαδρόμου κατά 108 μέτρα. Τα δύο προαναφερθέντα έργα, που είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ θα παραδοθούν το καλοκαίρι του 2015. 
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger