Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2014

Οι οινοποιήσιμες ποικιλίες αμπέλου για τη Θεσσαλία

Με πρόσθετες ποικιλίες ανά αμπελουργικό διαμέρισμα εκδόθηκε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η με αρ. 814/16068 υπουργική απόφαση που αφορά την ταξινόμηση των οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου και ποικιλιών σταφιδοποιίας.
Για το αμπελουργικό διαμέρισμα Θεσσαλίας  (Περιλαμβάνει τους νομούς Καρδίτσας, Λάρισας, Τρικάλων και Μαγνησίας και Β. Σποράδων) οι συνιστώμενες και οι επιτρεπόμενες ποικιλίες είναι:
Συνιστώμενες:

ΠΑΩ ΣΚΟΠΕΛΟ


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τις εκλογές


Οι τοπικές επιτροπές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Θεσσαλία, με απόφαση πανθεσσαλικής συνέλευσης ανακοίνωσαν πως θα παρέμβουν στις επερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές στηρίζοντας το περιφερειακό σχήμα της «Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία- Ανταρσία για την ανατροπή».
Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση «σε αυτή την πορεία, τον πρώτο λόγο για τους επικεφαλείς, την πολιτική διακήρυξη και όλη την παρουσία στις τοπικές εκλογές, επιδιώκουμε να τoν έχει το ίδιο το σχήμα της «Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία- Ανταρσία για την ανατροπή».

Σποράδες Είσπραξη οφειλών 3 εκ. ευρώ


Είσπραξη οφειλών 3 εκ. ευρώΣτην κατεύθυνση της αύξησης των ίδιων εσόδων και της είσπραξης οφειλών τρίτων παρελθόντων οικονομικών ετών, που εκτιμάται ότι υπερβαίνουν συνολικά τα 3 εκ. ευρώ, θα κινηθούν οι επικεφαλής του Δήμου Σκιάθου, προκειμένου να εισρεύσουν επιπλέον χρήματα στα ταμεία του Δήμου και να ισοσκελιστεί η απόκλιση μεταξύ εξόδων και εσόδων.
Η εισηγητική έκθεση για το τέταρτο τρίμηνο του 2013 που τέθηκε προς συζήτηση στην χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Σκιάθου, έδειξε σαφή απόκλιση μεταξύ εσόδων και εξόδων, για το συγκεκριμένο διάστημα, η οποία μεταφράζεται σε σύνολο εσόδων ύψους 2.523.056, 28 ευρώ και εξόδων, αντίστοιχα, 2.982.212, 03 ευρώ, το τρίμηνο Οκτώβριος, Νοέμβριος, Δεκέμβριος του 2013.
Το συγκεκριμένο σημείο δημιουργεί εντονότατο προβληματισμό και ενισχύει την κοινή θέση ότι πρέπει δοθεί βαρύτητα στην είσπραξη παλαιών οφειλών προς το Δήμο, οι οποίες έχουν συσσωρευτεί την τελευταία δεκαετία και παρά το γεγονός ότι έχουν βεβαιωθεί, εντούτοις, δεν έχουν εισπραχτεί ακόμη.

ΑΝΑΦΟΡΑ ΑΛ. ΜΕΪΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΣΤΟΧΕΥΟΜΕΝΗΣ ΑΛΙΕΙΑΣ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΤΙΟΥΣ ΑΛΙΕΙΣΠρος το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ
Για τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Θέμα: Μονομερής επιβολή απαγόρευσης στοχευόμενης αλιείας μπακαλιάρου το μήνα Φεβρουάριο στους παράκτιους αλιείς
Ο βουλευτής Μαγνησίας, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, μεταβιβάζει, ως αναφορά, το Ενημερωτικό Σημείωμα της Ομοσπονδίας Αλιευτικών Συλλόγων Παράκτιας Αλιείας Περιφέρειας Θεσσαλίας σχετικά με την υπ’ αριθμόν 271/20154/16-1-2014 Απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στο πλαίσιο του Σχεδίου Διαχείρισης για τη διενέργεια αλιείας με το αλιευτικό εργαλείο δίχτυ τράτας βυθού.

ΟΙ ΔΥΣΕΙΣ Νο7

Ενσωματωμένη εικόνα 1

Σοβαρή πρόκληση από την Άγκυρα Τουρκική κορβέτα έφτασε στις Κυκλάδες

Τουρκική κορβέτα έφτασε στις Κυκλάδες

Από τις 06.25 το πρωί μέχρι τις 09.50 η κορβέτα Bandirma παραβίαζε κατά βούληση τα ελληνικά χωρικά ύδατα προσεγγίζοντας Εύβοια, Κέα, Κύθνο και Άνδρο

ΨΑΡΙΑ ΒΥΘΟΥ

ΠΑΤΟΨΑΡΑ
Γαϊτανούρι, Γραβανάς, Φιάμουλα

25.0 cm
εύρος βάθους 1 - 150 m

Thalassoma pavo
Γύλος, Ιλάρι, Λεμοναριά, Πουρπουριά, Σπετσιάς

30.0 cm
εύρος βάθους 0 - 120 m

Coris julis
Δράκαινα, Αραχνοδράκαινα

45.0 cm
εύρος βάθους - 100 m

Trachinus araneus
Δράκαινα, Γραμμοδράκαινα

50.0 cm
εύρος βάθους ? - 150 m

Trachinus radiatus
Δράκαινα, Μεγαλοδράκαινα, Βαρσάμι,

Mε τον Νίκο στη θέση του Γραμματέα το ΚΚΕ θα ήταν στο 30%


ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΧΩΡΑ

«Αυτός ο κατήφορος που τον αποκαλούν βιωσιμότητα δεν πρόκειται να σταματήσει ούτε με τα μνημόνια, που τώρα θα τα βαφτίσουν επιμήκυνση, ούτε με τις τρόικες, που τώρα θα τις βαφτίσουν περεστρόικες».

Γερμανοί δημοσιογράφοι τσίμπησαν λαδιάρηδες από το Δ.Σ. κομβικού για τις επενδύσεις Οργανισμού!

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 50.000 ΕΚΑΣΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ Ο ΦΑΚΕΛΟΣ!
 
Διεθνή σάλο πρόκειται να προκαλέσει το ρεπορτάζ μεγάλης γερμανικής εφημερίδας για Οργανισμό-κλειδί για τις ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα.

ΔΡΟΜΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ Επίσκεψη στο αγροτικό μπλόκο του ΑερινούΕπίσκεψη στο αγροτικό μπλόκο του Αερινού πραγματοποίησε την Κυριακή 09/02/14, ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου της παράταξης ''Δρόμοι Συνεργασίας ανατροπής και αλληλεγγύης'', Μαργαρίτης Πατσιαντάς, μαζί με το βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο και κλιμάκιο της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας. Κατά την επίσκεψη ο Μ. Πατσιαντάς συζήτησε με τους αγρότες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τα μέτρα φορολόγησης που επιβάλλει η κυβέρνηση και δήλωσε την υποστήριξή του στον δίκαιο αγώνα των αγροτών.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ποια η αξιοπιστία του κ. Τσίπρα;

του Ραφαήλ Μεν. Μαϊόπουλου

           Σοβαρό έλλειμμα αξιοπιστίας του κ. Τσίπρα δείχνουν τόσο η αγνόηση των αποφάσεων του Ιδρυτικού συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ πάνω σε καίρια ζητήματα πολιτικής όσο και η συμπεριφορά του στα πρόσφατα επεισόδια Όλι Ρεν, Ότμαν Κάρα και Καρυπίδη-Βουδούρη.
1.            Ο κ. Τσίπρας, λίγους μήνες μετά το Ιδρυτικό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, υπόσχεται για τα Μνημόνια, το Χρέος και το Ευρώ πράγματα διαφορετικά από εκείνα που το Συνέδριο του κόμματός του έχει αποφασίσει.
(α) Η Πολιτική Απόφαση του Ιδρυτικού Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

Μαθήματα διαλογισμού αυτογνωσίας

Νέος κύκλος δωρεάν μαθημάτων διαλογισμού και αυτογνωσίας, ξεκινά την Πέμπτη 13/02/2014 και κάθε Πέμπτη στις 7,00 στο Βόλο, Μαυροκορδάτου 169 τηλέφωνα 6972927884, 6986993060

Η εξάρτηση του ανθρώπου από τα υλικά αγαθά τον οδήγησε στο άγχος, στην απογοήτευση, στην κατάθλιψη, και στην αυτοκτονία.
Η Γνώση του εαυτού του τον οδηγεί στην γαλήνη ,την ισορροπία ,την χαρά, τη δημιουργία, την ικανοποίηση.
Η επαναστατική μέθοδος διαλογισμού ΣΑΧΑΤΖΑ ΓΙΟΓΚΑ  είναι ο μοναδικός δρόμος να ανακαλύψει το πραγματικό πλούτο και την αληθινή χαρά,  να ανακαλύψει τον εαυτό του. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

“ΠΟΛΕΜΟΣ” ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ
Ολοκληρώθηκε χθες η ανοικτή εκδήλωση που διοργάνωσαν η “κοινωνία αξιών” και οι "Δημοκρατικοί", σε συνεργασία με τη ¨Δημοκρατική Παρέμβαση”, με θέμα «Αμυντικοί Εξοπλισμοί και η “Αφοπλιστική” Επίδραση της Διαφθοράς».

ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ?

H τουρκική κορβέτα "Badirma", διέπλευσε τις ακτές της Ανατολικής Αττικής πριν από τρεις ώρες σε τόσο κοντινή απόσταση που ήταν ορατή από τα Μεσόγεια. Το πλοίο απέπλευσε τη νύχτα από τα Δαρδανέλια και ακολούθησε πορεία νοτιοδυτικό θέτοντας σε συναγερμό το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων. 
Αμέσως μία πυραυλάκατος τέθηκε σε παρακολούθησή του από το βόρειο Αιγαίο και ενά άρχισε να προσεγγίζει την Εύβοια προσ΄τεθηκε και μία φρεγάτα στα πλοία που το παρακολουθούσαν.
Στις 08.00 περίπου πέρασε τα στενά του Καφηρέα και πλησίασε ανοικτά της Ραφήνας. Σε αυτή την φάση δύο μαχητικά F-16 της ΠΑ απογειώθηκαν από την βάση τους και πέταξαν πάνω από το πλοίο σε απόσταση "αναπνοής".

ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΟΥΣ, ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΚΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΤΟΥΣ, ΖΗΤΑ ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ, Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ


Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου