Hellenic Seaways - Άμεση & Εύκολη Online Kράτηση‎

Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2013

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΟ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Η ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΦΕΤ

  

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΟ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Η ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΦΕΤ


Mε βάση την ισχύουσα νομοθεσία σας ενημερώνουμε ότι, καθίσταται πλέον απαραίτητο να εκπαιδεύονται υποχρεωτικά στην υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων όλοι οι επιχειρηματίες και εργαζόμενοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, που χειρίζονται ή έρχονται σε επαφή με τρόφιμα ή ποτά, για την εφαρμογή των σχετικών οδηγών ορθής υγιεινής πρακτικής.
Από τα παραπάνω απορρέουν υποχρεώσεις και νομικές ευθύνες των επιχειρηματιών σε περιπτώσεις που κατά τους ελέγχους του ΕΦΕΤ, διαπιστωθεί πως δεν τηρούν τους ειδικούς φακέλους αρχείου, με τα πιστοποιητικά των εργαζομένων και των ιδίων. 
Το πιστοποιητικό εκπαίδευσης σεμιναρίων του ΕΦΕΤ, αποτελεί πλέον απαραίτητο δικαιολογητικό και θα ζητείται από τους ΟΤΑ, σε οποιαδήποτε αδειοδότηση αιτηθεί ο επιχειρηματίας, ειδικά στην άδεια λειτουργίας.

Τα Νέα της Σκοπέλου - Η έγκυρη ειδησιογραφία της Σκοπέλου Εφημερίδα Σκόπελος

Αύξηση 400% στις κρατήσεις από τη Ρωσία

http://www.newsbeast.gr/files/temp/0DDD8A055BC97C3622E9B1F3D52E050E.jpgAύξηση έως και 400% εμφανίζουν αυτό το διάστημα οι κρατήσεις κυρίως από τη ρωσική και την ουκρανική αγορά, καθώς και από την αγορά της Λευκορωσίας, διαπιστώνουν τουριστικοί οργανισμοί που ειδικεύονται στη μετακίνηση τουριστών από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.
Μολονότι οι κρατήσεις αυτές αντιπροσωπεύουν έναν μικρό αριθμό σε σχέση με το σύνολο των ετήσιων κρατήσεων, «δείχνουν μία ισχυρή ανοδική τάση», λένε χαρακτηριστικά οι εκπρόσωποι των γραφείων.
Όπως αναφέρουν τα Νέα, σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζουν και οι εκπτώσεις των ελληνικών ξενοδοχείων, ορισμένα από τα οποία ειδικά για τις κρατήσεις αυτής της περιόδου κάνουν εκπτώσεις που φτάνουν έως και το 35%.

ΚΚΕ: «Τα κόμματα της συγκυβέρνησης εμπαίζουν και προκαλούν τους ανέργους»

«Τα κόμματα της συγκυβέρνησης εμπαίζουν και προκαλούν τους ανέργους και ειδικά τους νέους. Αντί για μέτρα προστασίας τους η κυβέρνηση στέλνει σ' αυτούς χαράτσια και εξοντωτικούς φόρους και χρηματοδοτεί τους μεγάλους επιχειρηματίες. Αξιοποιεί την ανεργία για να τσακίσει μισθούς και εργασιακά δικαιώματα και να καταδικάσει τους νέους σε μισθούς πείνας και σε ένα εφιαλτικό εργασιακό καθεστώς» αναφέρεται σε σχόλιο του ΚΚΕ για την συνάντηση των κυβερνητικών εταίρων και τις δηλώσεις για την ανεργία.

Σε ιδιώτες η ναυτική μετεκπαίδευση

Ο Υπ. Εμπορικής Ναυτιλίας Κ. Μουσουρούλης
Με τα σχέδια δύο υπουργικών αποφάσεων και ενός προεδρικού διατάγματος, κείμενα που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα από τον υπουργό Ναυτιλίας Κ. Μουσουρούλη και τέθηκαν στη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης, η συγκυβέρνηση ετοιμάζεται να παραδώσει σε εφοπλιστές, αετονύχηδες πράκτορες (τμήμα του σύγχρονου δουλεμπορίου) της Ακτής Μιαούλη και επιχειρηματίες τη ναυτική μετεκπαίδευση και επαγγελματική κατάρτιση.
Ο Κ. Μουσουρούλης ενεργοποιεί το νομοθετικό έκτρωμα 3153/2003 της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με τίτλο «Ναυτική επαγγελματική εκπαίδευση, κατάρτιση και επιμόρφωση και ρύθμιση άλλων θεμάτων αρμοδιότητας του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας» και το νόμο 3450/2006 της κυβέρνηση της ΝΔ, που ήρθε να συμπληρώσει αυτόν του ΠΑΣΟΚ. Προέβλεπαν τη δημιουργία ιδιωτικών σχολών Ναυτικής Επαγγελματικής Κατάρτισης και Επιμόρφωσης (ΝΕΚΕ) και είχαν ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, καθώς ο στόχος τους ήταν η έκδοση πτυχίων με το «κιλό» και η εξασφάλιση φτηνού, ευέλικτου, πειθήνιου ναυτεργατικού δυναμικού για λογαριασμό των εφοπλιστών.

ΣΕΙΣΜΟΣ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ 21:11, 3.0 R, 15 χλμ Νότια του Βόλου


ΤΩΡΑ Σεισμός αισθητός στης βόρειες Σποράδες ...

 Origin Time
Monday, 18 February 2013, 19:32:36 UTC
 Magnitude
M 2.2
 Latitude
39.42°N
 Longitude
23.91°E
 Depth
10 km
 Region
Aegean Sea
 Distances
46 km NE of Skiathos
80 km NW of Skyros
160 km N of Athina
 # of Arrivals 9
 Location Type Automatic
 Detailed Map
18/02/2013 19:32:36      39.42°N   23.91°E      M 2.2

Απαράδεκτη στάση του Α. Σαμαρά η άρνησή του να συναντηθεί με αγρότες (Βίντεο)

Συναντήσεις με τα κόμματα είχαν σήμερα εκπρόσωποι των μπλόκων των μικρομεσαίων αγροτών, που εδώ και τέσσερις εβδομάδες αγωνίζονται για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους. Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η άρνηση του πρωθυπουργού να συναντηθεί μαζί τους κάτι που τονίζετε από Καμένο, Παπαρήγα και Μπούτα στο βίντεο που παρακολουθούμε.

Η πλήρης δήλωση (από την ιστοσελίδα 902.gr) της Α. Παπαρήγα μετά την συνάντηση που είχε με τους αγρότες στα γραφεία του ΚΚΕ, στην Βουλή:

 «Θεωρούμε προκλητική, απαράδεκτη ως και εμπρηστική τη στάση του πρωθυπουργού να αρνηθεί να συναντήσει τους εκπροσώπους της αγωνιζόμενης αγροτιάς και το ίδιο ισχύει για το γεγονός ότι οι τρεις υπουργοί, που είναι άμεσα δεμένοι με την αγροτική πολιτική και με τα αιτήματα που προβάλλουν οι αγρότες - και που είναι αιτήματα για την επιβίωση - δεν καταδέχτηκαν ούτε καν να απαντήσουν.

Εφιάλτες και όνειρα (εν όψει και της 20 Φλεβάρη)

Ένα πολιτικό κείμενο μου για τις 20 Φλεβάρη που για πρώτη φορά χρησιμοποιεί απευθείας περιεχόμενα του ονειρικού μου κόσμου. Κάτι τέτοιο θεωρούταν ως τώρα αδιανόητο όμως ζώντας σε μια εποχή, όπου όνειρα εφιαλτές και εξωονειρικές πραγματικότητες μπερδεύονται τόσο πολύ, ήταν τελικά αναπόφευκτο για μένα να το γράψω και να το δημοσιεύσω...
Ο πολιτικός λόγος είναι άψυχος. Μιλά με γενικότητες και αοριστίες χρησιμοποιώντας κλίμακες που αγκαλιάζουν μεγάλα σύνολα ανθρώπων στις οποίες εξαφανίζονται οι ατομικότητες, οι ιδιαιτερότητες τους και οι ειδικές λειτουργίες τους.
Το παραπάνω ακούγεται κάπως αφοριστικό αλλά περικλείει μια μεγάλη δόση αλήθειας. Ακόμη και στην εποχή μας που ο πολιτικός λόγος προσπαθεί να προσεγγίσει πιο συγκεκριμένα κάποια θέματα που άπτονται το προσωπικού, όπως η σεξουαλικότητα, οι διατροφικές συνήθειες και η ίδια η καθημερινότητα, πάλι δεν έχει απαλλαχτεί από τον γενικό άψυχο χαρακτήρα του.
Ας πάρουμε λ.χ τα όνειρα. Τα όνειρα είναι από τις πλέον προσωπικές λειτουργίες που φαίνεται να αφορούν αυστηρά και αποκλειστικά την ατομικότητα που τα βιώνει. Θα μπορούσε το υλικό τους να είναι περιεχόμενο ενός πολιτικού κειμένου; Αυτό ακούγεται εξωφρενικό για πολλούς. Κι όμως δεν θα έπρεπε να είναι έτσι!

Για τη φωτιά στις Σκουριές: Όλοι εμείς, ηθικοί αυτουργοί

Με την κοινωνία, με τους αγώνες, άμεση δράση άμεση δημοκρατία. Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!

ΓΙΑ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ: ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ, ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ

Όλοι εμείς που τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο (που από τύχη δεν σκότωσαν τα ΜΑΤ) ήμασταν στον Κάκαβο και τους Σκουριές.
Όλοι εμείς που συγκρουστήκαμε στο βουνό κοντά στο εργοτάξιο.
Όλοι εμείς που διαδηλώσαμε στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα, στην Ιερισσό, στο Κιλκίς ενάντια στη λεηλασία τους περιοχής από το πολυεθνικό και κερδοσκόπο κεφάλαιο τους εταιρίας ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, τους υπεργολάβους τους EL DORADO.
Όλοι εμείς και τους ολόκληρος λαός είμαστε οι ηθικοί αυτουργοί.

Σάλτο απόγνωσης στην θάλασσα...

Η μαύρη Alfa Romeo μπήκε στο λιμάνι του Πειραιά από την Πύλη Ε6 στα Λεμονάδικα. Ήταν περίπου 10:30. Το αυτοκίνητο κινήθηκε με ταχύτητα κατά μήκος του ντόκου. Ξαφνικά ο οδηγός έκοψε το τιμόνι αριστερά και βούτηξε στα νερά. Το σάλτο απόγνωσης έφθασε τα 15 περίπου μέτρα από τον προβλήτα.

Το αυτοκίνητο στην αρχή επέπλεε αλλά στη συνέχεια άρχισε να βυθίζεται με τη μύτη. Οι λίγοι περαστικοί είχαν μείνει αποσβολωμένοι. Κάποιοι φώναξαν στον οδηγό να βγεί έξω. Αυτός κρατούσε σφιχτά το τιμόνι και τους κοίταζε.

ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΛ.ΑΣ: Καταζητούμενοι για τρομοκρατία

διότι κάθε βράδυ τρομοκρατούν τον

ΕΚΑΝΑ ΜΑΛΑΚΙΑ ΡΕ ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ ΠΑΤΗΣΑ ΝΑ ΑΛΑΞΩ ΚΑΝΑΛΙ ΚΑΙ ΕΠΕΣΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΜΑΛΑΚΑ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΕΤΡΩΓΑ ΚΑΙ ΞΕΡΑΣΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ.....

Μεγάλες Κινητοποιήσεις στη Σκόπελο αύριο ... κάλεσμα όλοι αύριο στις 10 το πρωί στην δημαρχία Σκοπέλου ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου - Λυκείου Σκοπέλου θα πραγματοποιήσει Δυναμική κινητοποιήσει με κύριο αίτημα την πρόσληψη αναπληρωτών καθηγητών

Δυναμικές κινητοποιήσεις θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη Τρίτη στις 10 το πρωί ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου - Λυκείου Σκοπέλου, με κύριο αίτημα την πρόσληψη αναπληρωτών καθηγητών, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν. Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθεί συμβολική κατάληψη στο κτίριο του Γυμνασίου-Λυκείου Γλώσσας και στην συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία με πανό προς την κατεύθυνση του Δημαρχείου του νησιού. Γονείς και μαθητές κάνουν λόγο για άμεση ανάγκη πρόσληψης αναπληρωτών, συγκεκριμένα Φιλολόγου, Οικονομολόγου, Φυσικού και καθηγητή Γερμανικών, υψώνοντας φωνή διαμαρτυρίας απέναντι στην κατ’ ανάγκη υπερωριακή απασχόληση των υπαρχόντων καθηγητών.

Για τη φωτιά στις Σκουριές

ηθικη αυτουργία

ΓΙΑ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ: ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ
                     
Όλοι εμείς που τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο (που από τύχη δεν σκότωσαν τα ΜΑΤ) ήμασταν στον Κάκαβο και στις Σκουριές.
Όλοι εμείς που συγκρουστήκαμε στο βουνό κοντά στο εργοτάξιο.
Όλοι εμείς που διαδηλώσαμε στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα, στην Ιερισσό, στο Κιλκίς ενάντια στη λεηλασία της περιοχής από το πολυεθνικό και κερδοσκόπο κεφάλαιο της εταιρίας ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, τους υπεργολάβους της EL DORADO.
Όλοι εμείς και ένας ολόκληρος λαός είμαστε οι ηθικοί αυτουργοί.

Γλυκερία, Χρήστος Θηβαίος και τα ωραιότερα τάνγκο στο BadmintonΓλυκερία, Χρήστος Θηβαίος και τα ωραιότερα τάνγκο στο Badminton
TANGO GRECO: Τα ωραιότερα ελληνικά τανγκό από την παλιά Αθήνα έως τις μέρες μας στο Badminton τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου στα πλαίσια του Κύκλου συναυλιών «Θέματα της Ελληνικής Μουσικής και του Ελληνικού Τραγουδιού» με καλλιτεχνικό ιδευθυντή τον Μιχάλη Κουμπιό.


Τραγουδούν οι Γλυκερία, Χρήστος Θηβαίος, Ελένη Βουδουράκη και Γιάννης Χριστόπουλος με τη συνοδεία της Athens Chamber Orchestra. Συμμετέχουν οι Ζωή Τηγανούρια (ακορντεόν) Δημήτρης Μαργιολάς (μπουζούκι, μαντολίνο, λαούτο) και χορεύουν βραβευμένοι χορευτές της ομάδας Academia del Tango.

Δήλωση – Κάλεσμα του Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ για την απεργία της 20ης Φλεβάρη:«Στην αρχή ήταν οι αγορές και τα spreads. Στη συνέχεια το πρωτογενές έλλειμμα και η ανάγκη δημοσιονομικής εξυγίανσης. Σήμερα, μετά από 3 χρόνια μέτρων που έχουν φέρει ασφυξία στην ελληνική κοινωνία και τη χώρα στα πρόθυρα διάλυσης, αποδείχτηκε ότι το πρόβλημα είναι ο πολλαπλασιαστής. Οι επιτελείς τόσο της σημερινής, όσο και των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων προσπαθούν να βρουν κάθε φορά τρόπους να αποπροσανατολίσουν την κοινωνία.
Όποια δικαιολογία, όποια εξήγηση και να προσπαθήσει να βρει ο κ. Σαμαράς και οι κυβερνητικοί εταίροι του οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους. Και όταν μιλάμε για αριθμούς, εννοούμε αυτούς  που πηγάζουν από την ίδια την κοινωνική πραγματικότητα:  
·       3,4 εκατ. ζουν με λιγότερο από 60% του μέσου εθνικού εισοδήματος και 1,6 εκατ. στα όρια της απόλυτης φτώχειας
·       η ανεργία καλπάζει στο 27% με το ποσοστό της νεολαίας να είναι 61,7%
·       τα λουκέτα στις μικρές επιχειρήσεις έχουν ξεπεράσει το μισό εκατ. από το 2009
·       ενώ πάνω από το 11% στερούνται βασικά αγαθά όπως θέρμανση, ολοήμερο ηλεκτρικό, καλή διατροφή
·       600.000 οικογένειες χωρίς κανένα εργαζόμενο μέλος
·       πάνω από 3500 αυτοκτονίες λόγω οικονομικής ανέχειας. Ιδιαίτερα στην Μαγνησία σχεδόν κάθε εβδομάδα σημειώνεται απώλεια ανθρώπινης ζωής.

(Πάντως, δεν υπάρχει νούμερο που να μην τον έχουν κάνει πρωθυπουργό οι Έλληνες. Αλλά, για κάποιον ανεξήγητο λόγο, μετά δεν τους αρέσει.)

 
Ο Αντώνης Σαμαράς δεσμεύτηκε προσωπικά πως δεν πρόκειται να υπάρξει νέα μείωση του κατώτατου μισθού και όλοι ξέρουμε τι σημαίνει μια προσωπική δέσμευση του Αντώνη Σαμαρά, αφού ο λόγος του είναι συμβόλαιο και είναι πολύ άδικοι όσοι τον χαρακτηρίζουν «ο Κομανέτσης» για τις ατελείωτες κωλοτούμπες.
Να θυμίσω πως το «Δεσμεύομαι, και δεσμεύομαι προσωπικά» ήταν η αγαπημένη φράση του Κώστα Καραμανλή στη διάρκεια της πρωθυπουργίας του και την έλεγε αδιάκοπα• τελικά, από τις πολλές προσωπικές δεσμεύσεις του Κώστα Καραμανλή, η χώρα χρεοκόπησε.
Μετά τη δήλωση του Γιώργου Μέργου –ο οποίος είπε την αλήθεια και...
προκάλεσε σάλο-, ο Αντώνης Σαμαράς επικαλέστηκε και τον Όλι Ρεν για να αποδείξει πως δεν θα υπάρξει νέα μείωση του κατώτερου μισθού.

Κάστρο: Χαιρέτισε την επιστροφή Τσάβες στη Βενεζουέλα

«Έμαθες πολλά από τη ζωή, Ούγο, αυτές τις δύσκολες ημέρες του πόνου και της θυσίας (. . .). Ζούμε πάντα για να μαχόμαστε για την δικαιοσύνη» δήλωσε ο Κάστρο απευθυνόμενος στον Τσάβες.

Την επιστροφή του προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες στο Καράκας χαιρέτισε τη Δευτέρα ο κουβανός ηγέτης Φιντέλ Κάστρο. Ο Τσάβες απουσίαζε του επί δύο μήνες και πλέον από τη χώρα του, κατά την διάρκεια της οποίας υποβλήθηκε σε νέα επέμβαση για την αντιμετώπιση καρκίνου στην Αβάνα.

Γιατί το κεφάλαιο χρειάζεται ανθρώπους σαν τον κ. Βορίδη;Του Μιλτιάδη Κόκκινου
Το τελευταίο διάστημα, με αφορμή την επιχείρηση «Νόμος και Τάξη» και την ωμή καταστολή των λαϊκών αγώνων, έχει ξεκινήσει μια συζήτηση, στην οποία πρωτοστατεί ο ΣΥΡΙΖΑ, η οποία αποδίδει τον αυταρχικό παροξυσμό της κυβέρνησης στο γεγονός ότι στα ηγετικά κλιμάκια της ΝΔ έχουν επικρατήσει «ακροδεξιοί», «νεοναζί», «γκεμπελίσκοι», όπως ο Βορίδης, ο Δένδιας, ο Κρανηδιώτης, ο Γεωργιάδης, ο Κεδίκογλου κ.ά.
Βεβαίως η ιστορία όλων αυτών -και ιδιαίτερα του κ. Βορίδη- είναι λίγο πολύ γνωστή, καθώς και η σχέση τους με ακροδεξιές οργανώσεις. Όμως το μεγάλο ερώτημα (που δε θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ) δεν είναι μόνο «τι έκανε ο κ. Βορίδης στα νιάτα του» ή «γιατί είναι αυτοί στα ηγετικά κλιμάκια της ΝΔ και δεν είναι κάποιοι άλλοι, πιο μετριοπαθείς».
Το μεγάλο και βασικό ερώτημα είναι άλλο: Γιατί το σύστημα επιστρατεύει και βγάζει στην πρώτη γραμμή τέτοιους πολιτικούς;

Χρυσή Αυγή: Εχθρός της αγροτιάς

Του Μανώλη Αντωνίου
Η ναζιστική Χρυσή Αυγή ακολουθεί στην προπαγάνδα τα βήματα του ντόκτορ στο είδος Γ. Γκέμπελς, τον οποίο άλλωστε υμνεί με κάθε ευκαιρία. Έτσι, βγήκε να μιλήσει για τους αγρότες λέγοντας: «Η Χρυσή Αυγή στο πλευρό των αγροτών, οι εργατοπατέρες στο πλευρό των κομμάτων που οδήγησαν τους αγρότες στη σημερινή κατάσταση (…) Η Χρυσή Αυγή στηρίζει τον έντιμο και δίκαιο αγώνα των Ελλήνων αγροτών και τους προτρέπει να μείνουν μακριά από όλα τα κόμματα, που κατέστρεψαν την αγροτική μας παραγωγή».
Πίσω από τις κορώνες υπέρ των αγροτών όμως η Χρυσή Αυγή κρύβει ότι: Για την καταστροφή της αγροτικής παραγωγής δεν ευθύνονται γενικά τα κόμματα. Ευθύνονται τα κόμματα που υπηρέτησαν και υπηρετούν την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την Κοινή Αγροτική Πολιτική, με τις οποίες συντάσσεται και η Χρυσή Αυγή. Για την καταστροφή των μικρών και φτωχών αγροτών ευθύνεται η συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λίγους μεγαλοαγρότες-επιχειρηματίες, τους οποίους στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις η Χρυσή Αυγή.

Τσίπρας: Ενάντια σε Χ.Α. και αναρχικούς!!

«Και όλες αυτές οι ομάδες που χρησιμοποιούν βία, ισχυριζόμενες ότι ανήκουν στον χώρο του αναρχισμού –στον οποίο εγώ προσωπικά δεν πιστεύω, επειδή θεωρώ ότι η χρήση βίας είναι η πιο εξουσιαστική πράξη που μπορεί κάποιος να ασκήσει- θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του νόμου».
 Αυτά δήλωσε ο μέλλοντας(;) πρωθυπουργός Α. Τσίπρας. Και θεωρία των άκρων από τον κύριο Τσίπρα. Αναλυτικά δήλωσε:
Ο δημοσιογράφος συνάντησε τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ μετά από την ομιλία του σε κεντρικό θέατρο της Αθήνας τη Δευτέρα, όπου παραλλήλισε τη στρατηγική της κυβέρνησης με αυτή που ακολούθησαν οι μυστικές υπηρεσίες της Ιταλίας τη δεκαετία του 1970: «Το 1969 μια βόμβα στην Piazza Fontanta του Μιλάνου προκάλεσε 17 νεκρούς. Ήταν η αυγή μιας μακράς περιόδου, κατά την οποία η ακροδεξιά μαζί φασιστικές οργανώσεις και το παρακράτος, ανέπτυξαν την αποκαλούμενη 'στρατηγική της έντασης'. Σήμερα, οι πρακτικές της ευρωπαϊκής ακροδεξιάς έγιναν το ευαγγέλιο της ελληνικής κυβέρνησης». Τη στρατηγική αυτή συνοψίζει σε τρεις λέξεις, σύμφωνα και με τον τίτλο του δημοσιεύματα, «εκβιασμός, τρομοκρατία, ένταση».

Την Τετάρτη όλα τα σχολεία πρέπει να είναι κλειστά!


Την Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2013, θα πραγματοποιηθεί η 24/ωρη απεργία, που αποφάσισαν από κοινού η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ, με αγωνιστικό πλαίσιο το αίτημα για την κατάργηση της επαχθούς αργίας και της διαθεσιμότητας των Δημοσίων Υπαλλήλων, την έκφραση της αντίθεσης του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα στην εφαρμογή της σκληρής και μονόπλευρης κυβερνητικής πολιτικής της μονόπλευρης λιτότητας και της νέας φοροεπιδρομής κατά των μεσαίων και λαϊκών στρωμάτων, που έχουν οδηγήσει τη χώρα μας σε βαθιά και παρατεταμένη οικονομική ύφεση με συνέπεια τη δραματική συρρίκνωση των εισοδημάτων, την εκρηκτική άνοδο της ανεργίας και τη νέκρωση της αγοράς.

Η απεργία έχει ως στόχο, επίσης, να αναδείξει την απάνθρωπη κατάρρευση του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος, μετά το βενιζέλειο κούρεμα των ομολόγων των ασφαλιστικών ταμείων και την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων για τη στήριξή τους, προκειμένου οι εργαζόμενοι να έχουν αξιοπρεπή ιατροφαρμακευτική κάλυψη και σύνταξη.

Ξεπάτωσαν και το επίδομα ανεργίας

Προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου

Ξεπάτωσαν και το επίδομα ανεργίας

Την 1η Ιούλη του 2011 ψηφίστηκε ο νόμος 3986 «Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015». Με το άρθρο 39 αυτού του νόμου τέθηκε για πρώτη φορά πλαφόν στον αριθμό των ημερών ανεργίας που δικαιούται ένας επιδοτούμενος άνεργος σε μια τετραετία. Συγκεκριμένα, προβλέπεται ότι από την 1η Γενάρη του 2013 ένας επιδοτούμενος άνεργος δικαιούται συνολικά 450 ημέρες ανεργίας για την τετραετία 2009-2012. Προβλέπεται ακόμη, ότι από την 1η Γενάρη του 2014 οι ημέρες επιδοτούμενης ανεργίας σε μια τετραετία μειώνονται από 450 σε 400. Οταν ψηφίζονταν αυτές οι διατάξεις, το επίδομα ανεργίας ανερχόταν σε 480 ευρώ.

VIVA CHAVEZ !!! VIVA LA REPUBLICA BOLIVARIANA DE VENEZUELA !!


ΑΕΚ: Εγκρίθηκε το άτοκο δάνειο

Εγκρίθηκε το άτοκο δάνειο των 400.000 ευρώ, από τον δανειστή που δεν επιθυμεί να κάνει το όνομά του γνωστό και εκπροσωπείται από τον Ακη Λιμοντζόγλου, για την ΠΑΕ ΑΕΚ. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι εγκρίθηκαν ομόφωνα από το διοικητικό συμβούλιο οι όροι της σύμβασης για το δάνειο των 400.000 ευρώ, από τα οποία τα 100.000 θα πάνε στην Ερασιτεχνική και τα 300.000 θα διατεθούν για τις υποχρεώσεις του ποδοσφαιρικού τμήματος. Τα χρήματα αναμένεται να μπουν στα ταμεία της ομάδας μέσα στις επόμενες ημέρες. Οι όροι, που δεν άλλαξαν, αναφέρουν ότι το δάνειο είναι άτοκο και τα

Γ. Μαυραγάνης: «Όχι» σε μεγαλύτερο αριθμό δόσεων για οφειλές προς ΔημόσιοΤο υπουργείο Οικονομικών δεν συμμερίζεται την ανάγκη καθιέρωσης μεγαλύτερου αριθμού δόσεων για την αποπληρωμή οφειλών στο Δημόσιο, διότι όπως αναφέρει ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης μια τέτοια πρακτική δεν θα συμβάλει στην καθιέρωση ενός πάγιου και αποτελεσματικού συστήματος ρυθμίσεων-διευκολύνσεων για την αποπληρωμή οφειλών και την εδραίωση μια σύγχρονης αντίληψης φορολογικής συμπεριφοράς.Ο κ. Μαυραγάνης, με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίας Κόλλιας Τσαρουχά για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και το ενδεχόμενο κατασχέσεων ποσών από τραπεζικούς λογαριασμούς φορολογουμένων, τονίζει ότι «ο προϊστάμενος της ΔΟΥ έχει την υποχρέωση, σύμφωνα με το νόμο, να επιδιώξει την είσπραξη ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο, ανεξαρτήτως της αιτίας προέλευσης αυτών, λαμβάνοντας όλα τα προβλεπόμενα από το νόμο αναγκαστικά (μεταξύ των οποίων και η επιβολή κατάσχεσης στα χέρια τρίτων καθώς και των Πιστωτικών Ιδρυμάτων κατά τις διατάξεις των άρθρων 30 και 30Α του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων), ποινικά και λοιπά μέτρα αθροιστικά ή για την διασφάλιση των συμφερόντων του Δημοσίου».

Φάκελος με σφαίρα στο γραφείο του Γ. Μέργου

Ο φάκελος με το περιεχόμενο του παρελήφθη και εξετάζεται από αστυνομικούς της Κρατικής Ασφάλειας
Φάκελος με σφαίρα στο γραφείο του Γ. ΜέργουΦάκελος μέσα στον οποίο υπήρχε ένα σημείωμα και μια σφαίρα μικρού διαμετρήματος έφτασε στις 11.45 το πρωί της Δευτέρας στο υπουργείο Οικονομικών με παραλήπτη τον γγ του υπουργείου κ. Γ. Μέργο.

Όπως διευκρινίστηκε, ο φάκελος δεν έφτασε ποτέ στο γραφείο του κ. Μέργου καθώς εντοπίστηκε η σφαίρα από το μηχάνημα ανίχνευσης μετάλλων που υπάρχει στην είσοδο και έτσι  έμεινε στην υποδοχή του υπουργείου, όπου ανοίχτηκε παρουσία της αστυνομίας, η οποία τον παρέλαβε για περαιτέρω έρευνες.

Αφού το ΚΚΕ είναι συστημικό, τότε όλα επιτρέπονται! (Τζιμάκος & ΣΙΑ)

«Ήταν γλυκό να βγάζεις λεφτά, να κερδίζεις φήμη και να περνιέσαι για αριστερότερος των κομμουνιστών, πιο ριζοσπάστης από αυτούς, λιγότερο κομφορμιστής από αυτούς. Γλυκό και εύκολο. Όλο και πιο εύκολο. Αφού το ΚΚΕ είναι συστημικό, τότε όλοι όσοι το αφήσαμε πίσω ή δεν το ακουμπήσαμε ποτέ είμαστε "αριστεροί" και "εναλλακτικοί" και μπορούμε ταυτόχρονα να είμαστε δημοφιλείς, πλούσιοι και επιτυχημένοι. Αφού το ΚΚΕ είναι συστημικό, τότε όλα επιτρέπονται!». Κρατάω αυτή την παράγραφο από ένα δυνατό κείμενο που, με αφορμή συνέντευξη του επονομαζόμενου «Τζιμάκου» Πανούση, αναφέρεται (και εξηγεί) την περίπτωση κάποιων καλλιτεχνών που τις τελευταίες δεκαετίες έχτισαν καριέρες… «πολεμώντας» το σύστημα από «αριστερά» μετερίζια, με όπλο τον «χαβαλέ». Παρεμπιπτόντως,  στα «μετερίζια» τους αλλά και στη δική τους (πιο... αριστερή) «αριστερά» δεν χώρεσε ποτέ το ΚΚΕ. Προς τιμή του. (Οικοδόμος)
Πρόκειται για ένα απόσπασμα από ανάρτηση του ιστολογίου Lenin Reloaded. Ολόκληρη την ανάρτηση, καθώς και ενδιαφέροντα σχόλια μπορείτε να διαβάσετε πατώντας ΕΔΩ.
[Το υστερόγραφο: Είναι γνωστή η φράση με την οποία περιγράφεται το ηθικό σκάνδαλο του αθεϊσμού στους Αδελφούς Καραμαζόφ του Ντοστογιέφσκι: "Μα αν δεν υπάρχει Θεός, τότε όλα επιτρέπονται!" Αυτή η φράση μπορεί να χρησιμεύσει ως το κλειδί για την μικροαστική αντίληψη για το ΚΚΕ που επικράτησε και εδραιώθηκε στην ελληνική κοινωνία από τα μέσα του 1980 και μετά, και μπορεί να συνοψιστεί ως εξής: "Μα, αν το ΚΚΕ είναι συστημικό, τότε όλα επιτρέπονται!"

Έγκλημα

Έγκλημα - ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΕΙΑ on the net γράφει ο Θύμιος Καλαμούκης. 
Την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στον χώρο της υγείας, μετά τις παρεμβάσεις και τις επιταγές των μνημονίων περιγράφει αναλυτικά η επιστολή της γιατρού Ελένης Γεωργιάδου, από την Σκύρο. Μια επιστολή κόλαφος για όσους έχουν διατελέσει υπουργοί υγείας τα τελευταία 3 χρόνια. Μια επιστολή κατηγορητήριο, τμήμα της δικογραφίας, στις μελλοντικές δίκες που θα στηθούν για να καταδικαστούν οι ένοχοι. Στην καλύτερη περίπτωση. Μια επιστολή για την ντροπή και το αίσχος που δημιούργησαν, αυτοί που τώρα εμφανίζονται και πάλι ως σωτήρες. Ακολουθούν εκτενή αποσπάσματα αυτής της επιστολής. (οι υπογραμμίσεις δικές μας).

Ακτοπλοΐα : Οι «καρχαρίες» του Αιγαίου

Ελάχιστοι όμιλοι ελέγχουν ακτοπλοΐα μεταφορές και το σύνολο της ελληνικής οικονομίας.


Του Πέτρου Μαζαράκη

Η πρόσφατη απεργία των ναυτικών με αφορμή το πολυνομοσχέδιο-δώρο του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου προς την οικονομική ελίτ της χώρας αποκάλυψε μια επιμελώς κρυμμένη αλήθεια:Πως για την άθλια κατάσταση που έχει διαμορφωθεί (για ναυτικούς, νησιώτες και επιβάτες) στη σύνδεση των νησιών με την ηπειρωτική χώρα ευθύνεται μόλις μια χούφτα επιχειρηματιών, οι οποίοι «αλωνίζουν» όχι μόνο στην ακτοπλοΐα, αλλά στο σύνολο της ελληνικής οικονομίας με την απροκάλυπτη στήριξη της τρικομματικής κυβέρνησης.

Νίκη Βόλου : Εξοργισμένος ο Μανωλάς, δήλωσε παραίτηση!

Ο τεχνικός της Νίκης Βόλου ήταν εξοργισμένος μετά το τέλος του αγώνα με τον Ηρακλή Ψαχνών και δήλωσε πως παραιτείται από την τεχνική ηγεσία της ομάδας της Νέας Ιωνίας.
«Χίλια μπράβο στους παίκτες μου, στους φιλάθλους και στον πρόεδρο. Δηλώνω ότι σήμερα παραιτούμαι», είπε χαρακτηριστικά ο Στέλιος Μανωλάς, ο οποίος είχε τρομερά παράπονα τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά το τέλος του παιχνιδιού με τον Ηρακλή Ψαχνών στο «Πανθεσσαλικό».
Αμέσως μετά το τέλος της συνέντευξης Τύπου των προπονητών και των ποδοσφαιριστών στο «Πανθεσσαλικό», βοηθός του κ. Μανωλά, Λεωνίδας Μπίλλης, πήρε το λόγο και έκανε την ακόλουθη τοποθέτηση, «ακυρώνοντας» ουσιαστικά την παραίτηση του Στέλιου Μανωλά με τα λεγόμενά του.

Κέρκυρα: Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τη δίωξη του Προέδρου του Σωματείου Ναυτεργατών

Την ποινική δίωξη του Προέδρου του Σωματείου Ναυτεργατών Κέρκυρας καταγγέλλει η Γραμματεία Κέρκυρας του ΠΑΜΕ, τονίζοντας ότι συνεχίζεται η προσπάθεια τρομοκράτησης του δίκαιου αγώνα των ναυτεργατών.
Κατηγορείται ότι δεν εκτέλεσε δρομολόγιο κατά τη διάρκεια της απεργίας αν και υπήρχαν λόγοι υγείας, όμως για το περιστατικό αυτό δεν είχε ενημερωθεί το σωματείο από το θάλαμο επιχειρήσεων του Υπουργείου.
Αναλυτικά αναφέρει:
«Η Γραμματεία Κέρκυρας του ΠΑΜΕ καταγγέλλει τη συνέχιση στην προσπάθεια τρομοκράτησης του δίκαιου αγώνα των ναυτεργατών. Μετά την επίταξη των απεργών και το σπάσιμο της απεργίας τους με τη βοήθεια των ΜΑΤ, τώρα διώκουν ποινικά τον Πρόεδρο του Σωματείου των Ναυτεργατών στην Κέρκυρα με μήνυση και κινώντας τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Κάτω τα χέρια από τον αγωνιζόμενο λαό της Χαλκιδικής

Όταν έχουμε να κλάψουμε για 5.000 που αυτοκτόνησαν- δολοφονήθηκαν με τις μνημονιακές πολιτικές, δεν μας περισσεύει κανένα δάκρυ για τις καμένες λαμαρίνες των τανκς των μεγαλοεργολάβων.

Κάτω τα χέρια από τον αγωνιζόμενο λαό της Χαλκιδικής

 
Το Κίνημα Δεν Πληρώνω δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση του στον αγωνιζόμενο λαό της Χαλκιδικής που μάχεται ενάντια στις δυνάμεις της ντόπιας και ξένης κατοχής, για το μέλλον του τόπου και των παιδιών μας.
Οι κοινοπραξίες των μεγαλοεργολάβων, χέρι- χέρι με τις δυνάμεις καταστολής χτυπούν τον λαό σε όλα τα μέτωπα.

Οι μπράβοι/σεκιούριτι της “Ελληνικός Χρυσός” καταδεικνύουν αγωνιστές ως ηθικού

Υπάλληλοι της εταιρίας “Ελληνικός Χρυσός” υπέδειξαν ονομαστικά τη σύλληψη ενός και ζητάνε τη δίωξη άλλων δύο αγωνιστών κατοίκων, επειδή τους θεωρούν “ηθικούς αυτουργούς” της επίθεσης στις εγκαταστάσεις της εταιρίας, διότι, όπως λένε, α) δήλωσαν ότι είναι κατά της μεταλλευτικής δραστηριότητας, β) είναι παρόντες σε κάθε διαδήλωση της εταιρίας, γ) προτρέπουν μέσω ιστοσελίδας σε διαμαρτυρίες κατά της εταιρίας. (πηγή alterthess.gr)
Υπάλληλοι της εταιρίας “Ελληνικός Χρυσός” υπέδειξαν ονομαστικά τη σύλληψη ενός και ζητάνε τη δίωξη άλλων δύο αγωνιστών κατοίκων, επειδή τους θεωρούν “ηθικούς αυτουργούς” της επίθεσης στις εγκαταστάσεις της εταιρίας, διότι, όπως λένε, α) δήλωσαν ότι είναι κατά της μεταλλευτικής δραστηριότητας, β) είναι παρόντες σε κάθε διαδήλωση της εταιρίας, γ) προτρέπουν μέσω ιστοσελίδας σε διαμαρτυρίες κατά της εταιρίας. (πηγή alterthess.gr
 

Συμμετέχουν στην απεργία οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ

Η Διοίκηση του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ νομού Μαγνησίας καλεί τους συνταξιούχους όλων των ταμείων την Τετάρτη 20/2 (την ημέρα Πανεργατικής Απεργίας) στη Πλατεία Πανεπιστήμιου στις 10.30 π.μ. σε συγκέντρωση, «επικεντρώνοντας τη προσοχή όλων μας στα καυτά προβλήματα, στα προβλήματα επιβίωσης των συνταξιούχων έπειτα από την ανελέητη επίθεση των κυβερνήσεων που μας κλέβουν την ίδια μας τη ζωή αλλά και των παιδιών και των εγγονών μας» όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Δελτιο τύπου του Συλλόγου Εστίασης & Διασκέδασης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας που πραγματοποιήθηκε στις 13 & 15 Φεβρουαρίου του 2013 αποφάσισε ομόφωνα στα πλαίσια του υγιούς ανταγωνισμού των επιχειρήσεων και καλής πίστης στην Δημοτική Αρχή τα παρακάτω. 
Α. Τα καταστήματα να εναρμονιστούν με την ισχύουσα κανονιστική του Δ. Βόλου και να αφαιρεθούν τα νάιλον παραπετάσματα (κάθετα και οριζόντια) καθώς και οι κατασκευές που κλείνουν έμπροσθεν τον καταστημάτων ειδικά της παραλίας είτε είναι από νάιλον ή από υαλόφρακτα πλαίσια .
Β. Να επαναφέρει την πρόταση για τον εκσυγχρονισμό της κανονιστικής που κατέθεσε το Δ.Σ. του Συλλόγου στον Δήμο Βόλου τον Οκτωβρίου του 2012 με την επισήμανση του κατεπείγοντος.
Γ. Να πραγματοποιηθεί Συγκέντρωση Στήριξης των αιτημάτων την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 12:30 έξω από το Δημαρχείο.
Δ.  Συστήνεται Τριμελής Επιτροπή Δεοντολογίας του Συλλόγου με απόφαση του Δ.Σ. η οποία θα συνεδριάζει τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα όταν υπάρχει θέμα και θα εξετάζει καταγγελίες που θα γίνονται από μέλη σε μέλη ή από πολίτες για μέλη μας.  Οι αποφάσεις της επιτροπής θα δεσμεύουν το Δ.Σ. . 

Για μεγάλο σεισμό προειδοποιεί ο Άκης Τσελέντης μέσα στο 2013

Μετά τις αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις των τελευταίων ωρών, εκ των οποίων οι δύο...


σημαντικές της τάξεως των 5 Ρίχτερ που σημειώθηκαν στην θαλάσσια περιοχή
της Δυτικής Ελλάδος, κάποιες άλλες μικρότερες στην περιοχή της Φλώρινας κ.λ.π. το σάιτ «Earthquake-now» επικοινώνησε με τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών Ακη Τσελέντη.

Οι χθεσινοί σεισμοί των 5 Ρίχτερ είναι μεν ανεξάρτητοι μεταξύ τους, αλλά προειδοποιεί ότι μέσα στο 2013 κατά την γνώμη του θα υπάρξει ένας ισχυρός σεισμός στην Ελλάδα επειδή έχει συσσωρευτεί μεγάλη ενέργεια.

Καμμένη γη vs. καμμένα γκρέιντερ

 Στους καιρούς της σύγχυσης εννοιών και αξιών, θολής διάκρισης ορίων νομίμου και θεμιτού, πολυεπίπεδης συνέργειας στην καταστροφική επέλαση του κεφαλαίου, τέτοια κουίζ θα αποτελούν όλο και μεγαλύτερη σπαζοκεφαλιά. Η αξιοπρέπεια και η ηλιθιότητα θα συνεχίζουν τον ανηλεή αγώνα τους μέσα στους αιώνες.

 Βρες σε ποιον ανήκουν οι παρακάτω εκφράσεις:

 1. "Η τρομοκρατική επίθεση με μολότοφ στις Σκουριές δημιουργεί μεγάλα ερωτηματικά για τις προθέσεις των επιτιθέντων. Αναρωτιόμαστε ποιον άραγε να αντιπροσωπεύουν και ζητούμε από το κράτος να προβεί σε άμεσες ενέργειες προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο".
Α. Άγγελος Δεληγιόβας (πρόεδρος σωματείου εργαζομένων "Μαύρη Πέτρα")
Β. Paul Wright (πρόεδρος της εταιρείας Eldorado Gold)
Γ. Γιάννης Μπουτάρης (δήμαρχος Θεσσαλονίκης)
Δ. Χρήστος Πάχτας (δήμαρχος Αριστοτέλη Χαλκιδικής)

Γενική απεργία 20 Φλεβάρη

Κανένα δικαίωμα, καμιά εγγύηση, καμιά κατάκτηση της εργασίας του 20ου αιώνα αλλά και του 19ου αιώνα δεν ισχύει σήμερα.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Τρικομματική κυβέρνηση-τρόικα και χρυσή αυγή συνεχίζουν την επιχείρηση καταστροφής των εργαζόμενων, της νεολαίας, της κοινωνίας ολόκληρης. Ξεπερνάνε συστηματικά τα όρια αντοχής  της κοινωνίας της εργασίας προβάλλοντας το δόγμα «Νόμος και Τάξη» , με εφ όπλου λόγχη  τα ΜΑΤ και τη χρυσή αυγή.

Με την επιχείρηση «εθνικής σωτηρίας της πατρίδας» νομιμοποιούν και βγάζουν την εργατική τάξη και τους αγώνες της στη παρανομία, με την γενικευμένη επιστράτευση των απεργών, την εισβολή των ΜΑΤ στους χώρους εργασίας(αμαξοστάσιο του ΜΕΤΡΟ),  το καθημερινό χτύπημα των αγροτικών μπλόκων, τη μαζική ανεργία που καλπάζει, τις χιλιάδες απολύσεις χωρίς καν την καταβολή δεδουλευμένων και αποζημιώσεων. Την απλήρωτη και μαύρη εργασία που σαν τσουνάμι πνίγει τις ζωές μας. Τις χιλιάδες αυτοκτονίες απελπισμένων συνανθρώπων μας.
Με την επιχείρηση «Ξένιος Δίας» νομιμοποιούν τις δολοφονίες, τους προπηλακισμούς και την εκδίωξη των μεταναστών και γεμίζουν τα μυαλά της κοινωνίας με το δηλητήριο του ρατσισμού και του φασισμού ως απάντηση στη κρίση.

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για την επίσκεψη Ολάντ

«Ο ελληνικός λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα από την επίσκεψη του Ολάντ και των Γάλλων επιχειρηματιών. Ούτε οι γαλλικές, ούτε οι γερμανικές, αμερικανικές, ρωσικές ή άλλες επενδύσεις στην Ελλάδα, δε θα σώσουν τους εργαζόμενους από τα βάσανα που συσσωρεύει η αντιλαϊκή πολιτική. Οι επενδύσεις έχουν στόχο την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, εγχώριων και ξένων, εκμεταλλευόμενες τη μείωση μισθών, τις ιδιωτικοποιήσεις, τις φοροαπαλλαγές που εξασφαλίζει η κυβερνητική πολιτική» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΠΟ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΣΚΟΠΕΛΟΣ:Στο «μικροσκόπιο» τρεις Σκιαθίτες

Σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες αποδεικνύεται η υπόθεση του Σκιαθίτη στο όνομα του οποίου βρέθηκαν να είναι κατατεθειμένα σε τράπεζα του εξωτερικού 8.500.000 ευρώ και ο οποίος κλήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών να δικαιολογήσει την πηγή προέλευσής τους ή να πληρώσει το φόρο 45% και το υπόλοιπο να μπορεί να το κάνει ανάληψη.
Την ίδια ώρα οι εφοριακοί του Βόλου εξετάζουν όλες τις εναλλακτικές λύσεις και όλα τα δυνατά σενάρια, για να δουν ποιος είναι ο πραγματικός δικαιούχος του τραπεζικού λογαριασμού, καθώς ο Σκιαθίτης που εμφανίζεται σε αυτόν είναι γνωστό για όσους κατοικούν στο νησί του Παπαδιαμάντη ότι η οικονομική του κατάσταση δεν είναι και η καλύτερη.
Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, στην Α΄- Β΄ Εφορία του Βόλου έχουν φτάσει διάφορες πληροφορίες οι οποίες και αξιολογούνται από τους υπεύθυνους.
Μία από αυτές κάνει λόγο για τρία άτομα από διαφορετικούς επαγγελματικούς και επιχειρηματικούς χώρους στο νησί, οι οποίοι είναι γνωστοί στους Σκιαθίτες ότι διαθέτουν μεγάλη οικονομική επιφάνεια και οι οποίοι, κάτω από διαφορετικούς για τον καθένα λόγους, θα μπορούσαν να έχουν ένα τόσο μεγάλο χρηματικό ποσό, το οποίο θέλησαν να καταθέσουν σε τράπεζες του εξωτερικού σε άλλο όνομα αλλά με διαφορετικό ΑΦΜ, προκειμένου με τον τρόπο αυτό να αποφύγουν το σκόπελο της υψηλής φορολόγησης ή της αιτιολόγησής τους, αν πρόκειται από έκνομες δραστηριότητες.
Κάτι που θα τους έθετε προ των ευθυνών τους, καθώς σε μία τέτοια περίπτωση θα ενέπιπταν στις διατάξεις που αφορούν στο ξέπλυμα βρώμικού χρήματος.
Το κύκλωμα του τζόγου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΠΟ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΣΚΟΠΕΛΟΣ;Δρώμενα στο Μουσείο Αλοννήσου

             Επιτυχία σημείωσε η παράσταση κωμικών σκετς που πραγματοποίησε η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα των Greek Island Thespians (GITs) στο Μουσείο Αλοννήσου,  για τρίτη συνεχή χρονιά. Oι Greek Island Thespians (GITs) είναι μια ερασιτεχνική θεατρική ομάδα που δημιουργήθηκε στις αρχές του 2010, αποτελώντας έναν δημιουργικό πυρήνα στο νησί. Η εν λόγω θεατρική ομάδα έχει ως στόχο να ανεβάζει τρεις παραστάσεις το χρόνο -μία παραδοσιακή Βρετανική παντομίμα στο κλειστό αμφιθέατρο του Δήμου Αλοννήσου κατά την εβδομάδα μετά το Ορθόδοξο Πάσχα, ένα αστυνομικό θρίλερ σε ταβέρνα στα μέσα Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου και μία βραδιά ποίησης ή μικρά θεατρικά έργα στο Μουσείο Μαυρίκη την άνοιξη.
            Φέτος, στις 14 Φεβρουαρίου του Αγ. Βαλεντίνου οι GITs παρουσίασαν το «A Bit Sketchy», μία βραδιά κωμικών σκετς των Monty Python και όχι μόνο,  στο Μουσείο Μαυρίκη στο Πατητήρι. Το κοινό υπό το φως των κεριών, γέλασε και χειροκρότησε θερμά τους ερασιτέχνες ηθοποιούς στην κατάμεστη αίθουσα, υποστηρίζοντας για ακόμη μία φορά τις δραστηριότητες της ομάδας,  με ενθουσιασμό. Η βραδιά ολοκληρώθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία, ενώ όλοι έδωσαν θερμά συγχαρητήρια σε όσους έλαβαν μέρος στην παρουσίαση.

ΣΟΥΖΑ ΣΤΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ. ΕΦΥΓΕ ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ Ο ΔΕΝΔΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΨΟΜΑΛΛΙΑ ΑΡΧΗΓΟ. ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΝΤΑΒΑΔΕΣ" ΣΤΟ ΣΑΜΑΡΑ

dendias-moustaki
Τα ακύρωσε όλα και τρεχάτε ποδαράκια μου.
Στη Χαλκιδική θα βρεθεί σε λίγη ώρα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν.Δένδιας προκειμένου να ενημερωθεί για τις έρευνες μετά την εμπρηστική επίθεση που σημειώθηκε στο εργοτάξιο της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. ο κ.Δένδιας θα βρίσκεται στις 11.30 στην αστυνομική διεύθυνση στον Πολύγυρο προκειμένου να ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση και την πορεία των ερευνών. O πολιτικός που αντικατέστησε στην αντιδημοφιλία τον Χρηστάκη τον Παπουτσή πήρε εντολή από το Σαμαρά να τρέξει στο μέτωπο του "πολέμου" για να δείξει στους νταβατζήδες ότι η κυβέρνηση ενδιαφέρεται προσωπικά για το θέμα και το έχει ψηλά στην ατζέντα.

Η ΠΕΝΕΝ για το εφάπαξ των ναυτεργατών

Η επίθεση της τρικομματικής κυβέρνησης κατά των Ναυτεργατών εν ενεργεία και συνταξιούχων, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, είναι σε πλήρη εξέλιξη και συνεχώς ανακοινώνει και προωθεί μέτρα και ρυθμίσεις που θίγουν και τα ελάχιστα αυτά κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα του Ναυτεργατικού μας κόσμου που έχουν παραμείνει άθικτα από την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική.
Η καταστροφική ναυτιλιακή πολιτική η οποία εφαρμόσθηκε από όλες τις κυβερνήσεις κυρίως από την έναρξη της δεκαετίας του 80 με τις απανωτές μειώσεις των συνθέσεων και την απομάκρυνση των ελληνικών κατωτέρων πληρωμάτων και μεγάλης μερίδας αξιωματικών από την ποντοπόρο ναυτιλία είχε ως αποτέλεσμα την δραστική μείωση των εσόδων στα ταμεία (ΝΑΤ – ΚΕΑΝ –ΤΠΕΝ) με αποκορύφωμα αυτή την στιγμή για τα Ταμεία Πρόνοιας να έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα 3 χρόνια η καταβολή των εφάπαξ παροχών στους δικαιούχους που έχουν καθαρή πλεύσιμη θαλάσσια υπηρεσία, ενώ όσοι έχουν διαδοχική ασφάλιση ξεπερνούν τα 4 χρόνια!!

Πρόταση μας να έρχονται Με διαβατήριο στην Σκόπελο !!


Απίστευτο και όμως αληθινό. Από τις 21 του Φλεβάρη το Λασίθι αποκόπτεται από την υπόλοιπη Κρήτη και για όσους θέλουν να διέλθουν από και προς τις πόλεις της ανατολικής Κρήτης θα πρέπει να έχουν… διαβατήριο.

Η κοινωνία του Λασιθίου εξοργισμένη από τις πολιτικές αποψίλωσης της κυβέρνησης με το σαρωτικό κύμα των συγχωνεύσεων σε Υγεία, Παιδεία και υπηρεσίες προχωράει σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ 25.000 ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ

Εκτός υπηρεσίας θα βρεθούν 25.000 εργαζόμενοι του τραπεζικού κλάδου μέχρι το 2015, εξαιτίας των συγχωνεύσεων και του κλεισίματος καταστημάτων.Μαχαίρι μπαίνει σε επιδόματα γάμου, ισολογισμού και ξένης γλώσσας. Σύμφωνα...
με δημοσίευμα του ΕΘΝΟΥΣ, οι τράπεζες θα ζητήσουν από την ΟΤΟΕ κατάργηση επιδομάτων, όπως είναι το επίδομα γάμου, ισολογισμού και ξένης γλώσσας, με στόχο να μειωθούν οι αποδοχές των τραπεζοϋπαλλήλων κατά 18% με 20%.Και παράλληλα καλούν την ΟΤΟΕ να κινηθεί με γνώμονα τη διατήρηση θέσεων εργασίας, αφού, όπως παραδέχονται οι τραπεζίτες, μέχρι το 2015 θα υπάρξει δραματική συρρίκνωση στο προσωπικό των τραπεζών, που μπορεί να φτάσει τις 25.000 αποχωρήσεις, ενώ οι συνενώσεις στον κλάδο θα βάλουν «λουκέτο» σε 1.000 με 1.400 καταστήματα.

ΒΟΛΟΣ: Ολοι στην Ανεξαρτητη Απεργιακή Συγκέντρωση

να δυναμώσουμε τις γραμμές της επαναστατικής πτέρυγας του εργατικού κινήματος, που δε σκοπεύει να λιβανίζει τους καπιταλιστές, αλλά να τους ανατρέψει, για να περάσει όλη η εξουσία στα εργατικά μας συμβούλια, τα σωματεία μας και τις επιτροπές μας.
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΤΑΞΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
Τετάρτη 20 Φλεβάρη, 10.00πμ, Πλ. Ελευθερίας/Βόλος

Προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό οδηγού που έπεσε στη θάλασσα

Μεγάλη επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη αυτήν την ώρα στην πύλη Ε6 του λιμανιού του Πειραιά, για τον απεγκλωβισμό οδηγού που έπεσε με το αυτοκίνητό του στη θάλασσα. Βατραχάνθρωποι, αξιωματικοί του ΟΛΠ και το ΕΚΑΒ σπεύδουν στο σημείο.

Δωρεάν τεστ ΠΑΠ στη Σκόπελο

SAMSUNG 
O καρκίνος του τραχήλου της μήτρας προλαμβάνεται με τον εμβολιασμό και το τεστ Παπανικολάου και καμιά γυναίκα δεν πρέπει πια να παθαίνει, πολύ περισσότερο δε να πεθαίνει από αυτόν τον καρκίνο. Δωρεάν τεστ Παπανικολάου για όλες τις γυναίκες από 15 ετών και άνω, διενεργείται στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου για 20ή συνεχόμενη χρονιά.
Από το 1992 διενεργείται δωρεάν τεστ Παπανικολάου σε όσες γυναίκες της Σκοπέλου επιθυμούν, καθόλη τη διάρκεια του χρόνου. Η κ. Βασιλική Μπλιούμη-Παπαευσταθίου είναι η μαία, εκ των δύο, που αναλαμβάνει να παίρνει δείγμα από τις γυναίκες και να το αποστέλλει για ανάλυση στο «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο Βόλου.
Η ίδια εργάζεται στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου εδώ και 30 χρόνια, ενώ το 1992, όταν και ξεκίνησε η λήψη δείγματος από γυναίκες, στο πλαίσιο της διενέργειας τεστ ΠΑΠ. Τότε ήταν η μόνη μαία που υπηρετούσε στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου.
«Ξεκινήσαμε να υποβάλλουμε γυναίκες σε δωρεάν τεστ ΠΑΠ από το 1992, όταν μαζί με το διευθυντή κ. Τριανταφύλλου, ζητήσαμε από το Κυτταρολογικό Τμήμα του μαιευτηρίου Μαρίκα Ηλιάδη – «Έλενα» να εξυπηρετούν δωρεάν τις γυναίκες της Σκοπέλου και η υπεύθυνη κυτταρολόγος κ. Μάργαρη μαζί με τους συναδέλφους της δέχτηκαν αμέσως να προσφέρουν για τις γυναίκες της Σκοπέλου. Μάλιστα στέλναμε περίπου 5 με 6 τεστ ΠΑΠ το μήνα» θυμάται η κ. Βασιλική Παπαευσταθίου-Μπλιούμη.
Αυτή η «συνεργασία» κράτησε για πέντε περίπου χρόνια, όταν και συνεχίστηκε απευθείας με το Κυτταρολογικό Τμήμα του «Αχιλλοπούλειου» Νοσοκομείου Βόλου και πάντοτε με την καθοδήγηση των υπευθύνων ιατρών κ.κ. Διβάνη και Βαρδούλη.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου