Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Δράση λαϊκής αλληλεγγύης αναλαμβάνει η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ

Άμεση δράση για την ανάπτυξη της λαϊκής αλληλεγγύης αναλαμβάνει το ΠΑΜΕ στη Μαγνησία, στο πλαίσιο της οποίας:
  • Θα προχωρήσει στη δημιουργία τράπεζας αίματος, που καλούνται να τη στηρίξουν μέλη σωματείων, αλλά και κάθε εργαζόμενος, άνεργος, αυτοαπασχολούμενος, στην οποία θα μπορεί να απευθύνεται όποιος έχει ανάγκη, ανεξάρτητα θρησκεύματος, φυλής, χρώματος, φύλλου, καθώς το αίμα δεν είναι εμπόρευμα, ούτε χωρίζεται με βάση το εισόδημα, την εθνικότητα, ούτε ακόμα με τις πολιτικές πεποιθήσεις και την κομματική προέλευση.
  • Θα ξεκινήσει τη λειτουργία φροντιστηριακών μαθημάτων για παιδιά ανέργων και εργαζομένων που δυσκολεύονται με τα μαθήματά τους και δεν έχουν τη δυνατότητα για ιδιαίτερα ή φροντιστήρια. Θα γίνονται στα μαθήματα Φυσικής, Χημείας, Μαθηματικών, Φιλολογικών, σε τμήματα που θα συγκροτηθούν και λειτουργούν στο Εργατικό Κέντρο και σε χώρο του Πανεπιστημίου και θα μπορεί να συμμετάσχει κάθε παιδί Γυμνασίου και Λυκείου.
Αυτά αναφέρθηκαν σε συνέντευξη Τύπου εκπροσώπων της Γραμματείας Μαγνησίας του ΠΑΜΕ, που κάλεσαν, ταυτόχρονα, τα σωματεία να εντείνουν τη δράση πάνω στα ζητήματα της Παιδείας και της Υγείας, με βάση το διεκδικητικό πλαίσιο πάλης του ΠΑΜΕ.
Ταυτόχρονα, θα συνεχιστεί η δράση των Λαϊκών Επιτροπών με τη διανομή τροφίμων σε οικογένειες που έχουν ανάγκη, την άμεση παρέμβαση ενάντια στο κόψιμο του ρεύματος ή για την επανασύνδεση, για κάθε πρόβλημα που απασχολεί τις πιο φτωχές οικογένειες, καλώντας τους ταυτόχρονα να μπουν στο ποτάμι της αντεπίθεσης και της ρήξης με την εξουσία των μονοπωλίων.
Κανένας μόνος του!
Όπως τόνισαν οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ, «στις σημερινές συνθήκες, αυτού του πολέμου, κυριολεκτικά, που έχει εξαπολυθεί στη ζωή των λαϊκών οικογενειών, απαιτείται η ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη της ταξικής αλληλεγγύης του λαού» και επισήμαναν: «Οι τελευταίες εξελίξεις, η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, με πρώτη την ΕΓΣΣΕ, η φοροεπιδρομή, η διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος και ουσιαστικά το ξεσάλωμα της εργοδοσίας σε μια σειρά χώρους και της περιοχής μας (ΑΓΕΤ, ΣΟΒΕΛ κι αλλού), απαιτούν την άμεση ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, νέες ταξικές αναμετρήσεις κόντρα στη λογική της ταξικής ειρήνης, των δήθεν κοινών συμφερόντων εργαζομένων και κεφαλαίου. Απαιτούν την ανάπτυξη της Λαϊκής Συμμαχίας, που, όπως στην τελευταία απεργία στο Μπλόκο της Νίκαιας, απέδειξε ότι αυτή η συμμαχία - εργατών, αυτοαπασχολούμενων και φτωχών αγροτών - είναι σε θέση να βάλει στην άκρη τον αυταρχισμό της κυβέρνησης, καμία δύναμη δεν μπορεί να της μπει εμπόδιο».
Υπογράμμισαν, δε, ότι «απαραίτητο στοιχείο της ανάπτυξης της ταξικής πάλης και της Λαϊκής Συμμαχίας είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, τα σωματεία, οι Λαϊκές Επιτροπές, οι Επιτροπές Αγώνα να κάνουν σύνθημά τους το ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ - ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ. Να αναπτύξουν μεταξύ τους την Ταξική - τη Λαϊκή Αλληλεγγύη»
Όχι στην «φιλανθρωπία»
Εξηγώντας γιατί το ΠΑΜΕ επιμένει η αλληλεγγύη να είναι ταξική - λαϊκή, σημείωσαν: «Το τελευταίο διάστημα, ιδίως με το ξέσπασμα της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, έχουν πολλαπλασιαστεί διάφορες πρωτοβουλίες, δομές, που ασφαλώς προσφέρουν σε υλικά αγαθά ή με άλλους τρόπους σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, κάτι το οποίο το αναγνωρίζουμε, ωστόσο, ταυτόχρονα, έχουν τη λογική της υποκατάστασης σοβαρών κενών από την κατάργηση δομών που είναι υποχρέωση του κράτους, που έχουν κατακτηθεί από το λαϊκό κίνημα.
Έχουν φιλοδοξία, μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων και πακτωλού χρημάτων - κύρια Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις - να αντικαταστήσουν πλήρως αυτές τις δομές, με το αζημίωτο φυσικά, με μετακύλιση του κόστους στο λαό, εκμεταλλευόμενοι την καλή διάθεση, διαστρεβλώνοντας τον εθελοντισμό. Είναι πρωτοβουλίες που όχι μόνο δεν έχουν κανένα διεκδικητικό περιεχόμενο, δε λένε κουβέντα για τον πόλεμο στη ζωή του λαού, όχι μόνο κρύβουν τους υπεύθυνους, αλλά τελικά "διαπαιδαγωγούν" μεγάλα τμήματα του λαού να μαθαίνουν να ζουν σε συνθήκες φτώχειας. Αυτό δεν είναι ούτε αλληλεγγύη, ούτε τελικά φιλανθρωπία».
Και κάνοντας αναφορά στη δράση των φασιστών της Χρυσής Αυγής, που έκανε διανομή τροφίμων πριν από μερικές εβδομάδες και στο Βόλο, είπαν ότι «σπέρνει το δηλητήριο του μίσους, με πρόσχημα την καταπολέμηση της ανεργίας, στέλνει πακέτα, σαν δούλους, δεκάδες εργαζόμενους να τους εκμεταλλεύονται με 15-20 ευρώ για 12ωρα, με πρόσχημα την αιμοδοσία που κάνουν αύριο χύνει τις επικίνδυνες - ναζιστικής έμπνευσης - λογικές της στο λαό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger