ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΤΡΟΪΚΑ ΣΥΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
Εφοπλιστές: Ζητούν μειώσεις μισθών 10%
10% μείωση στους μισθούς των ναυτεργατών ζήτησαν οι εφοπλιστές ισχυριζόμενοι την δύσκολη οικονομική κατάσταση ενώ, παράλληλα αξίωσαν νέες επιδοτήσεις στο πετρέλαιο, στις άγονες γραμμές και στα εισιτήρια.
Οι ταξικές δυνάμεις ξεκαθάρισαν ότι δεν αποδέχονται καμία μείωση μισθών, οι οποίοι έχουν, άλλωστε, ήδη, υποστεί μείωση 15% από τη φορολογία. Διεκδικούν συλλογικές συμβάσεις με βάση τις σύγχρονες ανάγκες των ναυτεργατών.

Τις επόμενες μέρες θα γίνει νέα συνάντηση των δύο πλευρών.
Την ίδια ώρα, η πλήρης απελευθέρωση των ακτοπλοϊκών υπηρεσιών σε όλες τις γραμμές, με κατάργηση των υποχρεωτικών δρομολογήσεων, αλλά και της παρεχόμενης ναυτικής εργασίας, απασχόλησαν μεταξύ άλλων, σύμφωνα με πληροφορίες, τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας και τον γενικό γραμματέα Ναυτιλίας, Αθανάσιο Μπούσιο, και στελέχη του υπουργείου, σε συνάντηση που είχαν την Τρίτη στο υπουργείο Οικονομικών.
Στελέχη του υπουργείου Ναυτιλίας ανέφεραν ότι με το νέο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου, επέρχονται «σημαντικές βελτιώσεις για την ανταγωνιστικότητα του ακτοπλοϊκού κλάδου που λειτουργεί ήδη με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια».