Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Κοινωνικό παντοπωλείο στη Σκιάθο

Στην κατεύθυνση της δημιουργίας κοινωνικού παντοπωλείου στρέφεται το ενδιαφέρον και ο προγραμματισμός των επικεφαλής του Δήμου Σκιάθου, με στόχο την κάλυψη των διαρκώς αυξανόμενων αναγκών των απόρων κατοίκων του νησιού. Η τρέχουσα οικονομική κρίση, που όπως όλα δείχνουν έχει αγγίξει πλέον και τμήμα της κοινωνίας της Σκιάθου, δημιουργεί ευρύ πεδίο για την ανάπτυξη ανάλογων πρωτοβουλιών, για την ανακούφιση του κοινωνικού συνόλου. Συγκεκριμένα ο Δήμος σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο «Η Σκιάθος» απηύθυναν σχετικό αίτημα προς την ΑΜΚΕ «Μπορούμε». Το αίτημα έτυχε ανταπόκρισης και θα ξεκινήσει η αποστολή προϊόντων πρώτης ανάγκης, τα οποία στη συνέχεια θα διανέμονται στους οικονομικά αδύναμους κατοίκους του νησιού.

«Εχει ήδη βρεθεί ο χώρος που θα «φιλοξενήσει» την παραπάνω πρωτοβουλία και ευελπιστούμε ότι θα υλοποιηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα ο στόχος» υπογραμμίζει η αντιδήμαρχος Σκιάθου, αρμόδια για οικονομικά θέματα, κ. Λίτσα Τσολοβίκου. Τα τρόφιμα που θα διατίθενται δωρεάν σε απόρους μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος, θα καλύπτουν όλο το φάσμα των καθημερινών αναγκών και όπως υπογραμμίζει η αντιδήμαρχος Σκιάθου «έχουμε υποβάλει αίτημα για δωρεάν παροχή γάλακτος εβαπορέ, βρεφικές τροφές, λάδι, κονσέρβες, όσπρια, ζυμαρικά, άλευρα, πάνες βρεφικές, είδη προσωπικής υγιεινής και άλλα είδη, που είναι όλα απαραίτητα για τους απόρους συμπολίτες μας».
Στο μεταξύ, εγκρίθηκε το πρόγραμμα που αφορά στην ενίσχυση απόρων οικογενειών του νησιού μέσω της πρωτοβουλίας που έχει αναπτύξει η Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών. Μέχρι στιγμής έχουν ενταχθεί 32 άπορες οικογένειες του νησιού, οι οποίες έχουν καταγραφεί από τον Δήμο Σκιάθο κατόπιν σχετικού αιτήματος και εκτιμάται ότι το πρόγραμμα θα τεθεί σε εφαρμογή από τον Μάρτιο. Αποτέλεσμα συνεργασίας με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Η Σκιάθος» είναι, σημειωτέον, το συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο αποτελεί σημαντική ενέργεια αλληλεγγύης. Ο Δήμος ενημερώθηκε εγγράφως στις 23 Νοεμβρίου από τα μέλη του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου «Η Σκιάθος» για το συγκεκριμένο πρόγραμμα και στην συνέχεια έγινε η επαφή και η απαραίτητη αλληλογραφία με την Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών.
Οι οικογένειες που έχουν ενταχθεί, θα λαμβάνουν κάθε μήνα κιβώτιο με 35 κιλά τροφίμων έκαστη, τα οποία θα καλύπτουν σημαντικές ανάγκες. Παράλληλα όμως, εξακολουθούν να προσέρχονται στο Δήμο Σκιάθου άπορες οικογένειες του νησιού, ζητώντας να ενταχθούν στο ίδιο πρόγραμμα. Τα κοινωνικά δεδομένα μεταβάλλονται άρδην κι όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Τσολοβίκου «είναι πρωτόγνωρες οι καταστάσεις που βιώνουμε και διαπιστώνουμε ότι, σε αντίθεση με παλαιότερα χρόνια, ο κόσμος μιλάει για το πρόβλημά του και δεν διστάζει να ζητήσει βοήθεια». Ο διαρκώς αυξανόμενος αριθμός των απόρων κατοίκων του νησιού και οι δεκάδες καθημερινές ανάγκες που προκύπτουν, έχουν στρέψει, όπως είναι προφανές, τον σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση, για ευνόητους λόγους.
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ
Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger