Hellenic Seaways - Άμεση & Εύκολη Online Kράτηση‎

Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2013

Δυναμική παρουσία της Σκοπέλου στις διεθνείς εκθέσεις των Βαλκανίων

 Δυναμική παρουσία της Σκοπέλου στις διεθνείς εκθέσεις των Βαλκανίων
 Εντονη δραστηριότητα αναπτύσσει η Σκόπελος προς την κατεύθυνση των Βαλκανικών χωρών, προσδοκώντας να εδραιώσει τους δεσμούς συνεργασίας και ευρύτερης τουριστικής επικοινωνίας που έχουν δημιουργηθεί.
Με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, επικυρώθηκε η συμμετοχή του νησιού σε τρεις συγκεκριμένα διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στην Βουλγαρία, την Ρουμανία και την Σερβία. Εκπρόσωποι του νησιού συμμετείχαν ήδη στην διεθνή Έκθεση Τουρισμού Holiday και Spa Expo, που πραγματοποιήθηκε από 14 έως 16 Φεβρουαρίου, στη Σόφια της Βουλγαρίας, όπου ο Δήμος Σκοπέλου συμμετείχε ως συνεκθέτης στο περίπτερο του ΕΟΤ.
Συγκεκριμένα, την Σκόπελο εκπροσώπησαν στην παραπάνω έκθεση ο Κωνσταντίνος Σκούρας, πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής και ο Αλέξανδρος Ρόρος, μέλος της ίδιας Τουριστικής Επιτροπής και τουριστικός πράκτορας.
Στην συνέχεια, από τις 21 έως τις 24 Φεβρουαρίου ακολουθεί η συμμετοχή του νησιού στην διεθνή Έκθεση Τουρισμού IFT  Beograd, που διοργανώνεται στο Βελιγράδι της Σερβίας. Στο πρόγραμμα τουριστικών ενεργειών της φετινής χρονιάς καταγράφεται επίσης η συμμετοχή του Δήμου Σκοπέλου στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Τουρισμού  TTR 2013, που θα πραγματοποιηθεί από τις 14 έως τις 17 Μαρτίου, στο Βουκουρέστι, της Ρουμανίας. 

Εκδήλωση του Συλλόγου Γλωσσωτών

Τον ετήσιο χορό του διοργανώνει το Σάββατο 2 Μαρτίου ο Σύλλογος των Απανταχού Γλωσσωτών που εδρεύει στο Βόλο, (Μεταμορφώσεως 194), διοργανώνει τον ετήσιο χορό του στο κοσμικό κέντρο “Γιάνκα” στις Αλυκές.
Οι διοργανωτές της εκδήλωσης απευθύνουν κάλεσμα στα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου να παραστούν. Για πληροφορίες και προμήθεια προσκλήσεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τα τηλέφωνα:

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΑΥΤΗ Η ΦΩΝΑΡΑ !!!ΣΠΥΡΟΣ ΤΑΛΑΔΙΑΝΟΣ-SPYROS TALADIANOS-ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ


ΣΚΟΠΕΛΙΤΙΣΑ ΣΠΥΡΟΣ ΤΑΛΑΔΙΑΝΟΣ Ο ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ


ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ......


Συμπαράσταση στους αγωνιζόμενους αγρότες

Ψήφισμα συμπαράστασης στους αγωνιζόμενους αγρότες της Αλμωπίας έστειλε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών και μαθητριών του Γενικού Λυκείου Εξαπλατάνου «Μενέλαος Λουντέμης», αναγνωρίζοντας το Δίκιο του Αγώνα τους και κρίνοντας ότι επίλυση των χρόνιων και οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, τόσο οι ίδιοι όσο και οι μικρομεσαίοι αγρότες όλης της χώρας, είναι καθοριστική για την βιωσιμότητα των ίδιων και των οικογενειών τους ειδικά, αλλά γενικότερα και για το σύνολο της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτισμικής ζωής όλων των κατοίκων της Αλμωπίας.

Κωλοτούμπες στο γήπεδο του «ρεαλισμού»


«Πλέον δεν είναι σαφής ο ορίζοντας πτώσης αυτής της κυβέρνησης», δηλώνει ο Τσίπρας (συνέντευξη στον Στ. Κούλογλου για το TVXS). Περιγράφει, δε, ως εξής την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ προς την εξουσία: «Θα βρεθούμε, όμως, σε μια πορεία που θα έχει ζικ ζακ και ανωμαλίες. Θα είναι ένας δρόμος αντοχής αυτό. Δεν θα είναι δρόμος ταχύτητας. Ακόμη και αυτοί που τρέχουν στην αρχή, μένουν πίσω στην πορεία και το αντίστροφο. Θα είναι δρόμος αντοχής».

Αρα, έχουμε στροφή 180 μοιρών σε σχέση με τις αισιόδοξες προβλέψεις των προηγούμενων μηνών, σύμφωνα με τις οποίες αποκλείεται η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη να κρατήσει πέρα από το Μάρτη, οπότε και θα γίνουν εκλογές. Δεν έχει περάσει, άλλωστε, πολύς καιρός από τότε που ο Τσίπρας διαπίστωνε, στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, την «πρόβλεψη» ότι «το 2013 μπορεί να είναι η χρονιά της μεγάλης ανατροπής» και έθετε συγκεκριμένο καθήκον στον ΣΥΡΙΖΑ και στον ελληνικό λαό: «Καθήκον όλων μας, να μετατρέψουμε το 2013 στην χρονιά που η δημοκρατία θα νικήσει το μνημόνιο και τις αγορές».

Δεν περιμέναμε, βέβαια, από τον Τσίπρα να εξηγήσει αυτή τη στροφή ως προς τις προβλέψεις για τη ζωή που μένει στη συγκυβέρνηση. Εδώ κάνει κωλοτούμπες σε σημαντικά ζητήματα χωρίς να δίνει καμιά εξήγηση, σε μια υπερφίαλη πρόβλεψη θα το έκανε; Δεν είναι, όμως, και ένα ζήτημα χωρίς πολιτική σημασία. Πολιτική σημασία η οποία έχει δυο πλευρές.

Δεν φτάνει, όμως, η συμβολή του στην ήττα του αγώνα, έρχεται στο καπάκι και φτύνει κατάμουτρα τους εργάτες, βαφτίζοντας σαν τους καλόγερους το κρέας ψάρι, την ήττα νίκη. Ετσι, καλλιεργεί τη λογική του απεργού-καρπαζοεισπράκτορα, του εργάτη-λούζερ, την αίσθηση της αναποτελεσματικότητας των απεργιακών αγώνων. Μια αίσθηση που φωλιάζει στις συνειδήσεις και καλλιεργεί στη συνέχεια κύματα φόβου, αποστράτευσης, εξατομίκευσης.

Διδάγματα


Η στήλη δεν χρησιμοποιεί φωτογραφίες, αλλά η συγκυρία επιβάλλει την εξαίρεση. Γιατί το πρωτοσέλιδο της φυλλάδας του Περισσού την περασμένη Πέμπτη αποτελεί μνημείο ξεδιαντροπιάς, πολιτικής αγυρτείας και αντεργατικού οπορτουνισμού.

Ωστε έτσι, λοιπόν. Οι ναυτεργάτες μπήκαν στα καράβια με ψηλά το κεφάλι και είναι νικητές. Η δε συγκυβέρνηση είναι ηττημένη! Που σημαίνει, ότι οι εργάτες πρέπει να απεργούν, να χάνουν μεροκάματα, να ρισκάρουν απολύσεις όχι για να ικανοποιήσουν (εν όλω ή εν μέρει) τα αιτήματα που διεκδικούν), αλλά για να φθείρουν πολιτικά τις αστικές κυβερνήσεις! Με τη λογική αυτή, οι εργάτες είναι μονίμως νικητές, διότι μονίμως απεργούν. Πότε αραιότερα και πότε πυκνότερα, απεργούν όμως.

Οχι άλλες λευκές σημαίες


Το πρώτο που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι το κράτος για μια ακόμη φορά παρεμβαίνει σε μια διαμάχη ανάμεσα σε έναν κλάδο εργαζόμενων (ναυτεργάτες) και τους καπιταλιστές του κλάδου (εφοπλιστές). Παρεμβαίνει όχι για να υποχρεώσει τους καπιταλιστές να πληρώσουν στους εργαζόμενους αυτά που τους χρωστούν, αλλά για να σπάσει την απεργία. 

Εγινε, δηλαδή, ότι και στην περίπτωση της Ελληνικής Χαλυβουργίας. Το κράτος παρενέβη και έσπασε με τη βία την απεργία, τάχα για να υπερασπιστεί το δικαίωμα στην εργασία όσων ήθελαν να εργαστούν. Το αποτέλεσμα ήταν ν’ ανοίξει το εργοστάσιο, ο καπιταλιστής να θέσει τους πρώην απεργούς σε τρίμηνη διαθεσιμότητα και τώρα να απειλεί ότι θα τους βάλει σε νέα τρίμηνη διαθεσιμότητα, αν δεν υποταχτούν στις ορέξεις του για εκ περιτροπής εργασία.

Το δεύτερο που πρέπει να επισημανθεί είναι ότι το κράτος που διοικεί η σημερινή τρικομματική συγκυβέρνηση δεν έχει δισταγμούς και αναστολές. Εχει αποφασίσει πως αν πάρει υπόψη του το λεγόμενο πολιτικό κόστος, μπορεί να βρεθεί μπροστά σε χιονοστιβάδα κινητοποιήσεων και να μην αντέξει. Γι’ αυτό και σε όλα τα επίπεδα εφαρμόζει ένα ενιαίο δόγμα καταστολής: ό,τι κινείται φρενάρεται, ό,τι ξεχωρίζει κόβεται. Με ταχύτατες διαδικασίες, μάλιστα. Τα υπόλοιπα που λέγονται και γράφονται είναι απλώς προπαγάνδα.

Οδυσσέας Ελύτης, από «Το Παράπονο»

Αναρωτιέμαι μερικές φορές: Είμαι εγώ που σκέφτομαι καθημερινά, πως η ζωή μου είναι μία; Όλοι οι υπόλοιποι το ξεχνούν; Ή πιστεύουν πως θα έχουν κι άλλες, πολλές ζωές, για να κερδίσουν τον χρόνο που σπαταλούν;
Ν' αντικρίζεις τη ζωή με μούτρα. Να περιμένεις την Παρασκευή που θα φέρει το Σάββατο και την Κυριακή για να ζήσεις. Κι ύστερα να μη φτάνει ούτε κι αυτό, να χρειάζεται να περιμένεις τις διακοπές. Και μετά ούτε κι αυτές να είναι αρκετές. Να περιμένεις μεγάλες στιγμές. Να μην τις επιδιώκεις, να τις περιμένεις.
Κι ύστερα να λες πως είσαι άτυχος και πως η ζωή ήταν άδικη μαζί σου.
Και να μη βλέπεις, πως ακριβώς δίπλα σου συμβαίνουν αληθινές δυστυχίες που η ζωή κλήρωσε σε άλλους ανθρώπους. Σ' εκείνους που δεν το βάζουν κάτω και αγωνίζονται. Και να μην μαθαίνεις από το μάθημά τους. Και να μη νιώθεις καμία φορά ευλογημένος που μπορείς να χαίρεσαι τρία πράγματα στη ζωή σου, την καλή υγεία, δυο φίλους, μια αγάπη, μια δουλειά, μια δραστηριότητα που σε κάνει να αισθάνεσαι ότι δημιουργείς, ότι έχει λόγο η ύπαρξή σου.

Ψαράδες αλίευσαν κουφάρι αεροσκάφους του Β' Παγκοσμίου Πολέμου

Έκπληκτοι έμειναν οι αλιείς της Νάξου από την ψαριά τους το μεσημέρι της Κυριακής.

Σύμφωνα με το naxos-news.gr, κουφάρι γερμανικού πολεμικού αεροσκάφους «αλιεύθηκε» τυχαία από ανεμότρατα στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά του νησιού.

Όλοι την Τετάρτη στις συγκεντρώσεις για την επιβίωση

Εργατική αντεπίθεση με τη γενική απεργία
Όλοι την Τετάρτη στις συγκεντρώσεις για την επιβίωση

Αρχή της αντεπίθεσης των εργαζομένων ενάντια στη χούντα του κεφαλαίου και την κυβέρνησή του, επιδιώκουν οι ταξικές δυνάμεις να σηματοδοτήσει η πανελλαδική απεργία της Τετάρτης. Οι δυνάμεις του υποταγμένου συνδικαλισμού που εκπροσωπούν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έχουν προκηρύξει μια ακόμη 24ωρη απεργία χωρίς στόχους και προοπτική κλιμάκωσης, αλλά αν οι εργαζόμενοι βρεθούν μαζικά στους δρόμους την Τετάρτη, μπορούν να αλλάξουν ακαριαία το περιεχόμενό της. «Όλοι οι χώροι και οι κλάδοι έχουμε ανοιχτούς λογαριασμούς με την κυβέρνηση και την τρόικα. Με ένα γενικευμένο απεργιακό κύμα, με τη δύναμη των αγώνων και της λαϊκής εξέγερσης μπορούμε να ανατρέψουμε αυτή την εγκληματική πολιτική και την κυβέρνηση που την υλοποιεί», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή την απεργία η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Την Πέμπτη που πέρασε έληξαν και οι τελευταίες κλαδικές συμβάσεις που βρίσκονταν ακόμη σε ισχύ, αφήνοντας έτσι εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους έρμαιο των διαθέσεων της εργοδοσίας, με βέβαιη την προοπτική σοβαρής ή και δραματικής μείωσης των μισθών τους. Επίκειται επιπλέον η λήξη και της

το χιόνι έχει φτάσει ήδη στο 1 μέτρο και συνεχίζει να χιονίζει κανονικά.

Χιονίζει αυτή την ώρα στα Χάνια Πηλίου στο 1 μέτρο το χιόνι

Χιονίζει αυτή την ώρα στα Χάνια Πηλίου το χιόνι έχει φτάσει ήδη στο 1 μέτρο και συνεχίζει να χιονίζει κανονικά. Η κυκλοφορία των αυτοκινήτων γίνεται χωρίς προβλήματα .

Κάτι μπερδεύει ο Τσίπρας...

«Ούτε εγώ θα είμαι σαν άλλος Ζαχαριάδης, ένας ηγέτης της αριστεράς που θα εξοντώνω τους αντιπάλους μου...»! Αυτά είπε ο Αλ. Τσίπρας, στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ. Δεν πάνε πολλές μέρες που η «Αυγή» αναμασούσε την αστική προπαγάνδα για το Σύμφωνο Μολότοφ - Ρίμπερντροπ και χρέωνε στον Στάλιν κυνικά νταραβέρια με τον Χίτλερ που οδήγησαν στο βασανισμό και στην εξόντωση χιλιάδες ανθρώπους... Μπορεί στον ΣΥΡΙΖΑ να αλλάζουν πολλά. Ενα όμως μένει ίδιο, αναλλοίωτο στο χρόνο: Η εμπάθειά τους για το ΚΚΕ, για το σοσιαλισμό που γνώρισε η...

Πνεύμα φιλοξενίας στη Σκιάθο

Φορείς και κάτοικοι συνεργάστηκαν για την υποδοχή Κινέζων επισκεπτών
Την απόλυτη ικανοποίησή τους διατυπώνουν οι επικεφαλής, οι φορείς, οι επαγγελματίες και οι κάτοικοι της Σκιάθου για την επίσκεψη του πρώτου οργανωμένου γκρουπ Κινέζων επισκεπτών στο νησί.
Ο Δήμος Σκιάθου και ο Όμιλος Τουριστικής Προβολής Επιχειρηματιών Σκιάθου μετά από πρωτοβουλία του Προέδρου του Ομίλου κ. Ιωάννη Κουκουλάκη συνεργάστηκαν με το Τουριστικό Γραφείο «ARGO» από Αθήνα και οργάνωσαν την φιλοξενία μιας ομάδας επισκεπτών από την μακρινή Κίνα.
Η Σκιάθος για πρώτη φορά φιλοξένησε και ανέδειξε την πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά της στους 25 φιλοξενούμενους,  την Τρίτη 12 και Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου.  Οι επισκέπτες από την Κίνα ακολούθησαν το δοκιμαστικό πρόγραμμα Σκιάθος- Σαντορίνη, αντί Μύκονος – Σαντορίνη, που γίνεται τα τελευταία χρόνια.

Χωρίς λόγια......τι να πεις στο μαλάκα......

Ψεύτης και πολιτικός απατεώνας ο Αντ. Σαμαράς

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος κατά την ομιλία του σε εκδήλωση στην Κέρκυρα, στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου του κόμματος. Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013.
«Ψεύτη και πολιτικό απατεώνα» αποκάλεσε τον Πρωθυπουργό ο Πάνος Καμμένος από την Κέρκυρα όπου ταξίδεψε στο πλαίσιου του προσυνεδριακού διαλόγου των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Με αφορμή τα όσα είπε ο κ. Σαμαράς για τον κατώτατο μισθό ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ανέφερε πως «εμπαίζει τον ελληνικό λαό και δεν τήρησε ούτε ένα από τα 18 σημεία των προεκλογικών του δεσμεύσεων».
Ο κ. Καμμένος άσκησε σκληρή κριτική στην τρικομματική κυβέρνηση χαρακτηρίζοντάς τη «συμμορία που λέει ψέματα στον ελληνικό λαό και οδηγεί τη χώρα στην πλήρη παράδοσή της».
«Σε ποια χώρα είναι πρωθυπουργός ο κ. Σαμαράς; Έχει κατέβει να δει τι γίνεται; Έχει συνειδητοποιήσει ότι σε λίγο καιρό η Ελλάδα θα έχει 2,5 εκ. ανέργους;», διερωτήθηκε

Skopelos - De Griekse Gids


Τσακάλια αυτό το λιμεναρχείο έπιασαν τον μέγα κακοποιό ...........το έγκλημα έπιασε λυθρίνια και ήταν 2 πόντους μικρότερα ...άλλη φορά να τα Ρώτας ρε Ψαρά πόσοι πόντοι είναι και Μέτα ανεβάζετα στην βάρκα.....


Έπειτα από ελέγχους που διενεργήθηκαν στην Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου από επιθεωρητές του Γραφείου Αλιείας και Κλιμακίου του Β΄ Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, βεβαιώθηκε μία (01) αλιευτική παράβαση σε ιδιοκτήτη μηχανότρατας για αλιεία και εμπορία τριάντα πέντε (35) κιλών ιχθύων του είδους λυθρίνι, υπολειπομένων διαστάσεων 11-13 εκατοστά αντί του προβλεπομένου 15 εκατοστών.

Κανένα πρόβλημα και στην Σκόπελο Οι Τούρκοι φτιάχνουν πλωτό νοσοκομείο

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών επισημαίνει την πρακτική απουσία του ΕΣΥ από τα ακριτικά μας νησιά και προειδοποιεί για υπό κατασκευή πλωτό νοσοκομείο που ετοιμάζουν οι Τούρκοι, με στόχο να αποκτήσουν ερείσματα στο Αιγαίο.

Όπως γράφει η Ημερησία, ο Γιώργος Πατούλης επικρίνει τόσο την σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, όσο και τις προηγούμενες, αναρρωτώμενος πότε «είχαν μεταβεί στις παραμεθόριες περιοχές... έστω αυθημερόν... για να διαπιστώσουν "ιδίοις όμμασι" τα προβλήματα, να ενθαρρύνουν και να στηρίξουν έμπρακτα τους κατοίκους της ξεχασμενης Ελλάδας και να βελτιώσουν τις συνθήκες που δεκαετίες τους ταλαιπωρούν;».

Aλήθεια πόσο νούμερα-στα όρια της γραφικότητας- είναι εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ;

Πόσο "ψωνισμένη" είναι η Ρένα Δούρου; ΝεοΔημοκράτισσα στα νιάτα της... κατόπιν γλάστρα του Άκη Τσοχατζόπουλου... κλητήρας και υπάλληλος σε εταιρία που έπαιρνε δουλειές από το 2004 και μετά Χίλαρυ και σκιώδης ΥΠΕΞ του νέου ΠΑΣΟΚ! Aλήθεια πόσο νούμερα-στα όρια της γραφικότητας- είναι εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ; Α, να χαθείτε νεοπασόκοι της διαπλοκής και του βλαχομπαρόκ lifestyle...

Ιδιωτικοποιήσεις ή πώς να κατασκευάζεις πελάτες…

Παναγιώτης Μαυροειδής
«Έλαβα πρόσφατα μια εγκύκλιο από την τοπική αρχή της περιοχής του Λονδίνου όπου μένω, που απευθυνόταν σε μένα ονομάζοντας με  ‘’πελάτη’’.  Είχα εξοικειωθεί ως τώρα με την αδυσώπητη διείσδυση του νεοφιλελευθερισμού στην καθημερινή ζωή των πολιτών, αλλά παρ’ όλα αυτά  αιφνιδιάστηκα. Δεν αγοράζω οτιδήποτε από το τοπικό συμβούλιο, αντίθετα, υποτίθεται ότι με αντιπροσωπεύει. Το εκλέγω και ξοδεύει τους φόρους μου. Αλλά, ο επίσημος που έγραψε την εγκύκλιο είναι φανερό πως αντιλαμβάνεται την τοπική αρχή σαν κάτι περισσότερο από επιχείρηση, που πουλάει κάτι, ικανοποίηση ίσως».
Οι παρατηρήσεις αυτές διατυπώνονται στην εισαγωγή του βιβλίου του Collins Leys, Total Capitalism, Market Politics, Market State (MERLIN PRESS, LONDON, 2008). Γράφονται σε μια μεγάλη και ισχυρή καπιταλιστική χώρα, τη Μεγάλη Βρετανία, μία από τις γενέτειρες  του νέο-συντηρητισμού και του δόγματος  ‘’το ιδιωτικό είναι καλύτερο’’ και με αυτή την έννοια έχουν μια ιδιαίτερη σημασία οι σχετικές παρατηρήσεις και σχολιασμοί του συγγραφέα. Πολύ περισσότερο όταν αυτές, δεν αφορούν μόνο την οικονομική πλευρά του ζητήματος, αλλά τη μετάλλαξη της καθημερινής ζωής, μέσω της ολοκληρωτικής παράδοσης των πάντων στη λογική του κεφαλαίου και του κέρδους.
Το όραμα του σύγχρονου ολοκληρωτικού καπιταλισμού, είναι  το καθετί να μεταβληθεί σε πεδίο επιχειρηματικής κερδοφόρας δραστηριότητας. Ακόμη και σε τομείς που είχαμε συνηθίσει να θεωρούμε εξ ορισμού δημόσιους ή εκτός της ανθρώπινης παρέμβασης.
Ο κόσμος όλος, με αυτή τη συλλογιστική, δεν συγκροτείται από τίποτα άλλο παρά από αλληλο-γρονθοκοπούμενες ανταγωνιστικότητες  μεταξύ  επιχειρήσεων, τομέων, κρατών, οικονομικών ενοτήτων, που με ένα μαγικό τρόπο ωθούν τα πάντα προς μια μέγιστη αποτελεσματικότητα και βελτιστοποίηση.

Ετοιμάζουν νέες συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολείων

Νέες σαρωτικές συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολικών μονάδων (περίπου το 10% των σχολείων, σύμφωνα με τον Αρβανιτόπουλο, που θα προστεθούν στα ήδη «κομμένα» 1.100 σχολεία της περσινής χρονιάς) ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας.
 
Οι διευθυντές των σχολείων καλούνται να συμπληρώσουν στο Survey (Σύστημα καταγραφής της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, το οποίο οι διευθυντές και οι προϊσταμένες των νηπιαγωγείων καλούνται να ενημερώνουν υποχρεωτικά την 1η και 15η κάθε μήνα, μπας και ξεφύγει κάποια λεπτομέρεια στη μετακίνηση κυρίως του μαθητικού και εκπαιδευτικού προσωπικού, που οι υπηρεσίες του υπουργείου δε θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν στην κατεύθυνση της συγχώνευσης-κατάργησης τμημάτων ακόμη και στη μέση της σχολικής χρονιάς και του «εξορθολογισμού» του εκπαιδευτικού προσωπικού) ένα επιπλέον πεδίο για κάθε τμήμα της σχολικής τους μονάδας στη σχετική Φόρμα Γ1. Στο πεδίο αυτό, ο διευθυντής πρέπει να καταχωρίσει «τη μέγιστη χωρητικότητα της αίθουσας (σε μαθητές) κατά την εκτίμησή του». Η σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας που στάλθηκε στα σχολεία επικαλείται «προδιαγραφές του ΟΣΚ» (1,5 τ.μ. ανά μαθητή) για τον υπολογισμό της «μέγιστης χωρητικότητας». Τονίζει δε ότι η συμπλήρωση του πεδίου αυτού είναι υποχρεωτική, καθόσον σε αντίθετη περίπτωση δεν είναι δυνατή η διαδικασία Επιβεβαίωσης Δεδομένων.

 Χιόνια και ισχυροί άνεμοι

Χιονοπτώσεις και ισχυροί άνεμοι καταγράφονται, σήμερα, σε πολλές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας.
Λόγω της έντονης χιονόπτωσης, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στις παρακάτω περιοχές:
Στην επαρχιακή οδό Γρεβενών – Σαμαρίνας, από 27ο χλμ. έως 54ο χλμ.

Κίνημα «δεν πληρώνω» στο λιμάνι του Βόλου. Πλοιοκτήτρια εταιρεία, που εκμεταλλεύεται ακτοπλοϊκά τη γραμμή Βόλου-Βορείων Σποράδων.............

Οφειλές δεκάδων χιλιάδων ευρώ από πλοιοκτήτρια εταιρεία και «σκαφάτους»

Κίνημα «δεν πληρώνω» στο λιμάνι του Βόλου. Πλοιοκτήτρια εταιρεία, που εκμεταλλεύεται ακτοπλοϊκά τη γραμμή Βόλου-Βορείων Σποράδων, οφείλει στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου (ΟΛΒ) δεκάδες χιλιάδες ευρώ για τέλη ελλιμενισμού των σκαφών της, ενώ στους οφειλέτες περιλαμβάνονται και ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής, που τα ελλιμενίζουν στο λιμάνι.
Η άσχημη οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου, οφείλεται, εκτός της μείωσης της μεταφορικής κίνησης και στα «φέσια» από χρήστες των λιμενικών υπηρεσιών. Συνολικά τα χρέη προς τον ΟΛΒ τόσο από την πλοιοκτήτρια εταιρεία, όσο και από τους ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής ξεπερνούν τις 150.000 ευρώ για το 2012…
Όπως μάλιστα δηλώνουν χαρακτηριστικά στελέχη του ΟΛΒ, αναπτύσσεται ένα «κίνημα δεν πληρώνω» στο λιμάνι. Από την πλευρά του ο ΟΛΒ έχει δώσει προθεσμία μέχρι 28 Φεβρουαρίου στην πλοιοκτήτρια εταιρεία, να αποπληρώσει τις οφειλές της, διαφορετικά θα αποστείλει χρηματικό κατάλογο για είσπραξή τους μέσω της Εφορίας στη Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία (Δ.Ο.Υ.) Πλοίων Πειραιά.
Η πλοιοκτήτρια εταιρεία έχει ζητήσει από τον ΟΛΒ να πληρώσει τις οφειλές της σε 12 μηνιαίες δόσεις, αφαιρουμένων των αμοιβών της. Πρόκειται για χρήματα που παρακρατούν οι ακτοπλοϊκές εταιρείες από τα ναύλα και τα οποία πρέπει να αποδίδουν εντός δέκα ημερών από τη λήξη του μήνα αναφοράς.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΟΛΒ η ακτοπλοϊκή εταιρεία οφείλει για λιμενικά τέλη και τέλη επιβατών και οχημάτων ποσό 145.158 ευρώ, που αναλύονται σε οφειλές 43.610 ευρώ για τέλη του μήνα Ιουλίου, 54.742 ευρώ για το μήνα Αύγουστο, 17.972 ευρώ για τέλη του μήνα Σεπτεμβρίου, 11.629 ευρώ για το μήνα Οκτώβριο, 9.098 ευρώ για το μήνα Νοέμβριο και 8.105 ευρώ για το Δεκέμβριο.

Τα υδροπλάνα επιστρέφουν ...Λίμνη Πλαστήρα και Σποράδες στο πρόγραμμα !

Με σημαντικές αλλαγές-βελτιώσεις σε 6-7 σημεία του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης και Μεταφορών για τα υδατοδρόμια, αναμένεται να κατατεθεί τις επόμενες μέρες στη Βουλή το σχέδιο που θα ανοίγει τον δρόμο στα υδροπλάνα να επιστρέψουν και πάλι στην Ελλάδα.
Οι αλλαγές κρίθηκαν αναγκαίες μετά και τη δημόσια διαβούλευση του υπουργείου Μεταφορών που έγινε για το συγκεκριμένο νομο- σχέδιο, προκειμένου οι επενδύσεις στον χώρο των υδροπλάνων να είναι υλοποιήσιμες.
Σχεδόν το σύνολο των συμμετεχόντων στη διαβούλευση επισήμανε ότι η επαναδραστηριοποίηση των υδροπλάνων θα απαλλάξει τις τοπικές νησιωτικές κοινωνίες της χώρας από τεράστια και χρόνια προβλήματα, «εμπεδώνοντας το αίσθημα της ασφάλειας και της κρατικής μέριμνας στους κατοίκους των πολύπαθων αυτών περιοχών».
ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ
Το βασικό αίτημα κυρίως των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το οποίο τελικά έγινε αποδεκτό, ήταν η απάλειψη από το νομοσχέδιο της διάταξης (παρ. 2 του άρθρου 33) που δεν επέτρεπε τη λειτουργία υδατοδρομίου σε θαλάσσια περιοχή ενταγμένη στο δίκτυο Natura 2000.

ΣΚΙΑΘΟΣ: Συνελήφθη 21χρονος για διάρρηξη αυτοκινήτου, από το οποίο αφαίρεσε ένα κινητό τηλέφωνο

Το πρωινό της Κυριακής συνελήφθη, από αστυνομικούς του Α.Τ. Σκιάθου, 21χρονος, ο οποίος...


το βράδυ του Σαββάτου διέρρηξε αυτοκίνητο 30χρονης, σπάζοντας το παράθυρο της πόρτας του οδηγού και αφαιρώντας από το εσωτερικό του το κινητό τηλέφωνο της παθούσας.

Οι αστυνομικοί μετά από αναζητήσεις εντόπισαν και συνέλαβαν το νεαρό, ο οποίος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου.

Ραντεβού στους εφιάλτες σας “Ήρωας – Μέχρι το Τέλος”


“Ήρωας – Μέχρι το Τέλος” DOWNLOAD

To νέο cd με τίτλο “Μέχρι το Τέλος” είναι πλέον διαθέσιμο για ελεύθερο download. Ο δίσκος αποτελείται από 22 κομμάτια. Στην μουσική παραγωγή έχουν συμβάλλει οι: Ηθικός Αυτουργός, Κριτής, Bouklas και Bad Trip ενώ σε στίχο και ερμηνεία οι: TNT, Μόνιμος Κάτοικος, Άψινθος, Παράξενος, Mc Yinka και Dash.

ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΒΡΟΥΤΣΗ ΣΤΗ ΝΑΞΟ
Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4
Μπαίνουμε στις Απόκριες και οι καρναβαλιστές της τοπικής Νάξου της Νέας Δημοκρατίας έκριναν σκόπιμο ότι ίσως είναι καιρός να κόψουν την πρωτοχρονιάτική τους πίτα. Έτσι, φώναξαν από την Αθήνα το βασιλιά Καρνάβαλο και καμάρι του νησιού, υπουργό εργασίας Βρούτση. Βέβαια, φρόντισαν να μην ανακοινώσουν την επίσκεψή του παρά την τελευταία στιγμή κι έτσι δεν πήρε χαμπάρι ο κόσμος τον λαοφιλή βουλευτή και υπουργό.
Τα εγγόνια λοιπόν των δοσίλογων της τοπικής κοινωνίας ξεχύθηκαν το πρωί στο αεροδρόμιο για να τον υποδεχτούν. Όλος αυτός ο συρφετός των μικροσυμφερόντων, οι παραγοντίσκοι, οι λιμοκοντόροι και ο πελατειακός κομματικός στρατός ήταν εκεί. Ο πρώην υπάλληλος της εφορίας που αναλήφθηκε στα ουράνια της εξουσίας για να κάνει πρόθυμα τη βρώμικη δουλειά που του έχουν αναθέσει τα ντόπια και υπερεθνικά αφεντικά, πάτησε τα πάτρια εδάφη ξανά με τη βαλίτσα του γεμάτη εκδουλεύσεις, υποσχέσεις και ρουσφέτια.

ΤΡΟΙΚΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΤΟ 70% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ!

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΕ 200.000 ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΑΡΟΥΡΑΙΟΥΣ! ΚΟΨΙΜΟ ΤΩΝ ΕΦΑΠΑΞ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΣΑΒΟΥΡΕΣ ΠΗΡΑΝ ΠΑΧΥΛΟΤΑΤΑ ΕΦΑΠΑΞ. ΕΠΙΣΗΣ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΆΞΕΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΑΝ ΣΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΟΥ ΟΓΑ, (ΑΡΚΕΤΑ ΕΦΑΓΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ)! ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ, ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!

Είχε ψυχή αυτή η ΑΕΚ

Είχε ψυχή αυτή η ΑΕΚ
Ο Γιάννης Χωριανόπουλος γράφει για την εμφάνιση της ΑΕΚ κόντρα στον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ.
Θύμισε παλιές καλές εποχές το σκηνικό που στήθηκε στο ΟΑΚΑ το βράδυ του Σαββάτου. Παρά τη βροχή ο κόσμος είχε παλμό, δεν σταμάτησε να φωνάζει και να εμψυχώνει τους παίκτες της ΑΕΚ που παρά το δύσκολο αγωνιστικό χώρο έδωσαν και την ψυχή τους.

Σημαντικός ο βαθμός αλλά ακόμα πιο σημαντικό το γεγονός ότι η «Ενωση» σα να αποκτά και πάλι «φλόγα». Δείχνει ότι μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε αντίπαλο αν και μάλλον η σκέψη του Λίνεν βρίσκεται στο ματς με τον Πλατανιά και η νίκη που θα ξεγράψει στο μυαλό όλων οτιδήποτε έχει σχέση με το θέμα παραμονής στην κατηγορία.

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ !!!!!!!!!!!!!!!!! ΣΤΑ 74 ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ «Ελληνικός Χρυσός»! ΜΟΝΟ ΚΑΛΑ ΛΟΓΙΑ ΔΙΑΒΑΣΑ ΓΙΑΤΙ?

skouri1 Από το  http://www.halkidikinews.gr
Ανανέωση : ΠΑΝΩ ΑΠΟ 30 ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΣ ΕΩΣ ΤΩΡΑ, χωρίς να έχει εντοπιστεί εμπλεκόμενος… (+νέες φωτογραφίες)
Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 00:40 της Κυριακής, στις εγκαταστάσεις της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε., στις Σκουριές, του Δήμου Αριστοτέλη, όταν ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκαν με κουκούλες και καραμπίνες…
Στη περιοχή έφτασαν 8 πυροσβέστες με 4 οχήματα. Από τη φωτιά προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές σε κοντέϊνερ μέσα στα οποία υπήρχαν γραφεία και σε οχήματα της επιχείρησης.
Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛΑΣ ένας από τους φύλακες ενημέρωσε λίγο μετά τις 00:30 ότι μια ομάδα 40-50 ατόμων που φορούσαν κουκούλες φουλ φεις είχαν εισβάλει στις εγκαταστάσεις και έριχναν εύφλεκτο υγρό σε διάφορα σημεία. Στη συνέχεια έβαλαν φωτιά και τράπηκαν σε φυγή.

καβαλα ολυμπιακος βολου live streaming Watch Live Kavala Vs Olymp Volou Stream Online Free TV ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΣΕ LIVE STREAMING

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια, την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου, καθώς παρά την επιστράτευση που είναι σε ισχύ, η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσμονδίας (ΠΝΟ), αποφάσισε τη συμμετοχή της ΠΝΟ στη 24ωρη γενική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Διεκόπη η κυκλοφορία λόγω χιονιά

Λόγω χιονόπτωσης και ισχυρών ανέμων έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Καστοριάς – Φλώρινας.

Αναλυτικά οι ανακοινώσεις:

Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης και παγετού, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα κατωτέρω τμήματα του οδικού δικτύου:

Στην επαρχιακή οδό Γρεβενών – Σαμαρίνας, από 27ο χλμ. έως 54ο χλμ.

Στην επαρχιακή οδό Γρεβενών – Χ/Κ Βασιλίτσας από 27ο χλμ έως 45ο χλμ.

Στην επαρχιακή οδό Γρεβενών – Περιβολίου από 20ο χλμ έως 43ο χλμ.

Δυο ειδήσεις από τον Βόλο που σοκάρουν

Δυο όψεις της σημερινής βαρβαρότητας στην Ελλάδα που αλληλοσυμπληρώνονται στο γαϊτανάκι του κοινωνικού και κρατικου τρόμου.
Ελεύθερος μετά την απαγωγή
Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, μέχρι να γίνει η δίκη, αφέθηκε το πρωί του Σαββάτου, μετά την απολογία του στον ανακριτή, ο 33χρονος Υπαρχιφύλακας της ΕΛ.ΑΣ. ο οποίος απείλησε, απήγαγε, έγδυσε και εγκατέλειψε 23χρονο για προσωπικές διαφορές, στην περιοχή του Βελεστίνου.
Στον 33χρονο, ο οποίος υπηρετούσε στο ΑΤ Βόλου, επιβλήκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα ενώ με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.
Πηγή: e-volos.gr
Και ακόμη:
Νέα αυτοκτονία στο Βόλο

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ, ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΝΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΣΟΥ;

Φόρτωσε πάλι ο Καλαμαριώτης!


Και τα χώνει στον Πρετεντέρη!

ΚΑΛΑ ΔΕ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΠΟΥ ΖΕΙΣ ΡΕ ΓΙΑΝΝΗ;

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ, ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΝΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΣΟΥ;

Ολόκληρο το δημοσίευμα (από το http://harryklynn.blogspot.gr)

Ρε εμετικό καθικύδριο Πρετεντερογιουσουφάκι, αυτό κατάλαβες ρε μυαλοτσαλακωμένο ότι είπε ο Όλι Ρεν; Ότι θα αυξηθεί, δηλαδή, ο κατώτατος μισθός;
Γαμώ τα γράμματα που έμαθα και το σχολειό που πήγα, δεν είχαμε Αμερικάνικο Κολλέγιο στην Καλαμαριά γαμώτο μου, θα μπορούσα να είμαι σήμερα Γερουλάνος!
Δεν πας σε καμιά γωνιά ρε ξερατό, να ψοφήσεις ήσυχα-ήσυχα… Και που αναπνέεις βρωμίζεις την ατμόσφαιρα χειρότερα κι από ξυλόσομπα…
Και μην σουφρώνεις τα χειλάκια σου, κακιώνεις και χάνεις τον αέρα και το αλμπενί σου… Ξέρω τι σου λέω…
Βάρβαροι οι «παπατζήδες» Γιαννάκη μου, κωλόπαιδα, ο νους τους στο ψητό! Ο Θεός να σε φυλάει από τα πισινά του μουλαριού και από παπατζή ερωτύλο… Φανατίλα Γιαννη μου, είδες πως κάνουν για την εξουσία… Είναι να μη σου τύχει χρυσό μου…
Εσύ πάντως, συνέχισε να κοιμάσαι, είναι προτιμότερο από το μπότοξ! Είδες τι έπαθε το φιλαράκι σου ο Στουρνάρας… Καλά μάλλον τα έλεγε το Σαλονικάκι μας ο Παπάζογλου: Άλλο ο αυγουλομάτης κι άλλο ο Σακουλομάτης…
Σε φιλώ χιαστί.
Κι αν είναι να ρίξεις καμιά άλλη μαλακία έτσι παχιά σαν τη σημερινή, χτύπα μου μια αναπάντητη. Θέλω να τα’ ακούω, να τ’ ακούω, να τα’ ακούω να τη λες… Μόνο μη σουφρώνεις τα χειλάκια σου, γιατί ασχημαίνεις.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΑΤ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΝΙΚΑΙΑΣ


Ο Πέτρος, άρα, είναι οινόπνευμα...

Τα φαινόμενα δεν απατούν πλέον. Και πάντως δεν εξαπατώνται όσοι δεν θέλουν να βλέπουν την άκρη της μύτης τους ως το τέλος του ορίζοντα. Οι μετεωρίτες που έπεσαν φλεγόμενοι και τραυματίζοντας εργάτες και μαθητές κάπου στη Σιβηρία, είναι πράγματι μετεωρίτες κι όχι μυστικό πρώην σοβιετικό όπλο που βγαίνει από τη φαρέτρα του Πούτιν για να εξασφαλίσει υπεροπλία στους ομόθρησκους Ελληνες...
Η Χρυσή Αυγή δεν είναι αυθεντικό προϊόν της γαλαζοπράσινης λομβέρδιας λογικής ίδιας κι απαράλλαχτης με το παμπάλαιο ανέκδοτο της νομικής, «ο Πέτρος είναι σπίρτο, το οινόπνευμα είναι σπίρτο, άρα ο Πέτρος είναι οινόπνευμα». Είναι καλά οργανωμένος και ανθεκτικός μηχανισμός του βαθέως ελληνικού κράτους. Η... φρεσκάδα των νεοτραμπούκων με αποτριχωμένο στέρνο και γυαλιά «ρέιμπαν», που επιστράτευσαν οι γερόλυκοι της χούντας ρετουσαρισμένοι ως χρήστες του «τουίτερ», δεν αίρει ούτε στιγμή τη ρεβανσιστική πολιτική που χτίστηκε λιθαράκι το λιθαράκι, διορισμούλη το διορισμούλη, ευρωπρογραμματάκι και στρατιωτάκι εν δυο - εν δυο, από την εποχή των σταγονιδίων ως σήμερα.
Οι αντιχρυσαυγίτικες, αριστεροειδείς αναλύσεις περί αιτίων και αιτιατών εμφάνισης του νεοναζιστικού φαινομένου στην Ελλάδα, τείνουν να γίνουν πιο επικίνδυνες κι απ' την χιτλερικής έμπνευσης φωταγώγηση της πλατείας Θεάτρου στον Πειραιά, από μαυροντυμένους βεγγαλικοφόρους που παιάνιζαν τη συμφορά που τους βρήκε από τα αναρχοσυριζαίικα, υπονοούν, γκαζάκια στα γραφεία τους. Μείζον μομφή ξεπεσμένης γκαιμπελικής προπαγάνδας και αστικοδημοκρατικός σουσουδισμός, απαιτούσαν καταδίκη από τα άλλα κόμματα που όμως να ηχεί ωσάν κραυγή «κάτω τα χέρια από τη Χρυσαυγή» ένα πράμα.

ΠΑΣΕΒΕ Καλεί τους μικρούς ΕΒΕ να «κατεβάσουν ρολά»

Λίγες μέρες πριν από την πανελλαδική απεργία που θα πραγματοποιηθεί στις 20 του Φλεβάρη, οι δυνάμεις που στηρίζουν την ΠΑΣΕΒΕ, η οποία καλεί σε πανελλαδικό κλείσιμο των μαγαζιών με έμφαση την εναντίωση στη φοροληστρική πολιτική της κυβέρνησης, εντείνουν τις προσπάθειες για την ενημέρωση των αυτοαπασχολούμενων, μικρών επαγγελματοβιοτεχνών, εμπόρων και αυτοκινητιστών. Κομβικό σημείο και αυτής της κινητοποίησης κρίνεται ότι είναι ο συντονισμός της πάλης εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων, που με την κοινή, ενιαία αγωνιστική τους απάντηση στην κυβερνητική πολιτική πολλαπλασιάζουν τη δυναμική και την αποτελεσματικότητα των προσπαθειών τους. Στην Αθήνα, η ΟΒΣΑ καλεί στη συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στην Ομόνοια και σε προσυγκέντρωση στις 10 το πρωί στην πλ. Κάνιγγος.
Στην προκήρυξή της για την πανελλαδική κινητοποίηση η ΠΑΣΕΒΕ σημειώνει: «Δεκάδες χιλιάδες μικροεπιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο το προηγούμενο διάστημα. Ο νέος φορολογικός νόμος είναι ένας κρίκος μόνο από τη μακριά αλυσίδα των αντιλαϊκών μέτρων». Προσθέτει ότι «η Ευρωπαϊκή Ενωση και η κυβέρνηση επιδιώκουν να ξεκαθαρίσουν την αγορά από το μεγαλύτερο μέρος των μικροεπιχειρήσεων», διευκολύνοντας τα μονοπώλια και ότι «η οικονομική κρίση είναι το πρόσχημα, όχι η αιτία, για την επιτάχυνση όλων αυτών των αναδιαρθρώσεων».

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ Αποφασισμένοι στα μπλόκα της αντίστασης

Οι κυβερνητικές προσπάθειες υπονόμευσης των αγωνιστικών κινητοποιήσεων των αγροτών και η κλιμάκωση του αυταρχισμού είχαν ως αποτέλεσμα να πυκνώσουν ακόμα περισσότερο τα αγροτικά μπλόκα
Τρεις βδομάδες στα μπλόκα κλείνουν οι μικρομεσαίοι αγρότες της χώρας μέσα στις επόμενες μέρες, κλιμακώνοντας, μάλιστα, την παρουσία τους σε αρκετά σημεία των εθνικών δρόμων. Με τα δεκάδες μπλόκα που έχουν στηθεί από τη Θράκη μέχρι και την Κρήτη και με τα νέα που προστίθενται καθημερινά, η μαχόμενη αγροτιά εντείνει την αγωνιστική πίεση προς την κυβέρνηση, προκειμένου να αναγκαστεί ν' αλλάξει τη στάση ολικής άρνησης έναντι των δίκαιων αγροτικών αιτημάτων, που επέδειξε από την έναρξη της μεγάλης αγροτικής κινητοποίησης. Στην αντίπερα όχθη, εντείνεται η κυβερνητική αδιαλλαξία, αλλά οι προσπάθειες της κυβέρνησης, όλη την προηγούμενη βδομάδα, είτε να αναχαιτίσει την αγωνιστικότητα των αγροτών με τον αυταρχισμό και τα ΜΑΤ, είτε να τους διασπάσει κάνοντας επιλεκτικές επαφές με ορισμένες ομάδες αγροτών, έπεσαν στο κενό. Παράλληλα, η άρνηση της κυβέρνησης στο αίτημα των Συντονιστικών Επιτροπών Αγώνα των αγροτικών μπλόκων ολόκληρης της χώρας για συνάντηση αντιπροσωπείας τους με τον πρωθυπουργό πείσμωσε ακόμα περισσότερο τους αγρότες, αφού για μια ακόμα φορά έρχονταν αντιμέτωποι με την απροκάλυπτη περιφρόνηση των κυβερνώντων στα

Σύλληψη Έλληνα ψαρά από Τούρκους


Η Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, για αγνοούμενο 45χρονο αλιέα στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά νοτιοανατολικά της περιοχής.
Συγκεκριμένα, ο 45χρονος απέπλευσε με το σκάφος του απογευματινές ώρες χθες και έκτοτε αγνοείτο, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή έγιναν επανειλημμένως προσπάθειες να επικοινωνήσουν μαζί του τηλεφωνικά, με αρνητικά αποτελέσματα.
Άμεσα, μετέβησαν στην περιοχή από ξηράς περιπολικά οχήματα Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., δια θαλάσσης πλωτό περιπολικό και ενημερώθηκε το Τ.Σ.Φ Φερρών για παροχή

«Πρέπει να απολύσουμε δημόσιους υπαλλήλους»

Υπέρ της άρσης της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων -εκτός ορισμένων ειδικών κατηγοριών- τάχθηκε ο Θεόδωρος Πάγκαλος σε δηλώσεις του όπου κάλεσε τα πολιτικά κόμματα να πάρουν θέση.

«Πρέπει να ερωτηθούν οι πολίτες για τη μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων και να πάρουν θέση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στο Mega και πρόσθεσε ότι «πρέπει να απολύσουμε δημόσιους υπαλλήλους, να κλείσουμε άχρηστους φορείς και να πουλήσουμε αδρανή πλουτοπαραγωγικά περιουσιακά στοιχεία του δημοσίου».

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου