Δευτέρα, 23 Απριλίου 2012

Σκληρή απάντηση του Πάνου Καμμένου σε Μιχελάκη

Σκληρή ήταν η απάντηση του Πάνου Καμμένου μέσω facebook στον Γιάννη Μιχελάκη, για τα όσα ανέφερε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.
Τι απάντησε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων;
“Το ότι ο Μιχελάκης είναι πολύ καλός στον καλλιτεχνικό τομέα και αποτυχημένος στις επιχειρήσεις λάσπης είναι γνωστό.
Πρέπει όμως να τους συστήσω όταν αναφέρεται στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΣ .
Με την δήλωση του δείχνει πόσο είναι άσχετος με την πολιτική,την ιστορία, το δίκαιο.
ΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΧΕΙ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΠΛΟΙΩΝ
ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΤΣΙΦΙΚΟ ΤΗΝ ΑΝΕΦΕΡΕ ΠΡΩΤΟΣ Ο Π.ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΓΕΛΟΤΟΠΟΙΟΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ΤΟΜΣΕΝ
ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ”
http://olympia.gr/ 

Σφοδρή επίθεση Γ. Μιχελάκη σε Π. Καμμένο: «Εξαιρετικά επικίνδυνος για την Πατρίδα μας»

ImageΣε προσπάθεια πόλωσης του συντηρητικού τμήματος του εκλογικού σώματος επιδίδεται η ΝΔ με την ευθεία επίθεση και με σκληρές εκφράσεις που εξαπέλυσε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης εναντίον του Πάνου Καμμένου. 
Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος στη δήλωση Π. Καμμένου, ότι «με βάση τη νέα δανειακή σύμβαση οι δανειστές μπορούν να κατάσχουν καράβια που έχουν ελληνική σημαία», έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Δεν είναι μόνον ο λαϊκισμός, η επιπολαιότητα και η ανευθυνότητα. Είναι, προπάντων, η άγνοια και η συνωμοσιολογική φαντασίωση, που καθιστούν τον κ. Καμμένο εξαιρετικά επικίνδυνο για την Πατρίδα μας.
Δεν ξέρουμε εάν στόχος του είναι να τρομοκρατήσει και να διώξει από το νηολόγιο της χώρας, ελληνόκτητα και ξένα πλοία, εάν επιχειρεί να εξαπατήσει τους Έλληνες ή εάν επιδιώκει και τα δύο.
Σε κάθε περίπτωση διαπράττει έγκλημα σε βάρος της Ελλάδας. Αποδεικνύοντας, ταυτόχρονα, την επικινδυνότητα της άγνοιας και της ανευθυνότητας».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Τι γελάς ρε καραγκιόζη;

Ο Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας Φίλιππος Σαχινίδης συναντιέται με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την εφαρμογή του νέου προγράμματος οικονομικής πολιτικής. Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται το εξής:

Ότι και στις πιο δύσκολες στιγμές, οι Έλληνες πολιτικοί θέλουν μια φωτογραφία … χαμογελαστή! Οι δημόσιες σχέσεις πάνω απ’ όλα! Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών πάντως, αυτή η διάνοια στα οικονομικά, δήλωσε πως η συνάντηση έγινε σε θετικό κλίμα, κάτι που απέδωσε στην έγκριση του προγράμματος και στην επιτυχή υλοποίηση του PSI!!!
Δηλαδή τώρα θα χεστούμε στα λεφτά! Μαύρο στους μαυρογιαλούρους…

Έξοδος από την καραντίνα της ΕΕ!

«Η συμπόρευση με τους εργαζόμενους και τους αγωνιστές που βρίσκονται στα αριστερά κόμματα και την κοινωνική βάση είναι το βασικό μας μέλημα την επομένη των εκλογών», υπογραμμίζει στο Πριν η Φλώρα Παπαδέδε, υποψήφια στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Όπως τονίζει, η ανατροπή δεν θα γίνει ούτε με «μαγικό ραβδί», ούτε με ανάθεση αλλά αν οι εργαζόμενοι πάρουν οι ίδιοι την υπόθεση στα χέρια τους.
Συνέντευξη στον Γιώργο Λαουτάρη
– Τι απαντάτε τους συναδέλφους σας όταν σας λένε ότι η ψήφος στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι χαμένη; 

– Υπάρχει κατ’ αρχάς η τεχνική απάντηση στο ζήτημα: Όσα μικρότερα κόμματα μπουν στη Βουλή, τόσο πιο αδύναμη κυβέρνηση θα προκύψει από αυτούς που ψήφισαν και θα συνεχίσουν να ψηφίζουν μνημόνια και αντιλαϊκές πολιτικές. Η ουσία όμως δεν βρίσκεται εκεί. Για πρώτη φορά διαπιστώνουμε ότι πολύς κόσμος επανακαθορίζει και αμφισβητεί τόσο την πορεία της χώρας μέσα στην ΟΝΕ και την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και τη στάση του. Δύο λοιπόν πράγματα καθορίζουν γιατί η ψήφος πρέπει να πάει στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Πρώτον, είναι η μοναδική φωνή στην ουσία που θέτει στο σήμερα τους όρους της επιβίωσης του λαού μας, που δεν είναι άλλοι από την άρνηση αναγνώρισης και παύση πληρωμών του χρέους, η έξοδος από το ευρώ και την ΕΕ. Το δεύτερο έχει να κάνει με την καταστροφολογία. Την επαγγελία μιας καταστροφής που μέλλει να γίνει αν αρνηθούμε να αποδεχτούμε τις δανειακές συμβάσεις, τα μνημόνια, το χρέος και αν δεν θυσιαστούμε για το ευρώ, ότι δηλαδή θα έρθουν λιμοί, σεισμοί και καταποντισμοί. Αυτά λέγονται στον κόσμο που καταστρέφεται αυτή τη στιγμή από τις δανειακές συμβάσεις, τα μνημόνια και την παραμονή το ευρώ! Γι’ αυτό λέμε ότι υπάρχει άλλος δρόμος, ότι μπορούμε να ζήσουμε αρκετά καλύτερα και με προοπτική, έξω από αυτή την καταστροφή που συμβαίνει σήμερα. Αυτό βέβαια δεν μπορεί να το καταφέρει μόνη της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δεν μπορεί να γίνει δηλαδή με μαγικό ραβδάκι ή να γίνει με διαδικασία ανάθεσης. Σήμερα είναι αναγκαίο όσο ποτέ οι εργαζόμενοι να πάρουν οι ίδιοι την τύχη τους στα χέρια τους. Με αυτή την έννοια, όποιος εργαζόμενος νιώθει σήμερα αυτή την ανάγκη, δεν μπορεί παρά να την εκφράσει μέσα από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

– Όμως τα αριστερά ψηφοδέλτια θα είναι αρκετά. Γιατί η Αριστερά που πρεσβεύει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χρειάζεται ένα διαφορετικό ψηφοδέλτιο; 

– Αν δούμε το φάσμα του χώρου που ονομάζουμε Αριστερά, έχουμε στη μία του πλευρά το χώρο του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ, που όχι απλά αδυνατεί να δει τι έφταιξε και βρίσκεται η χώρα σε αυτή την κατάσταση σήμερα, αλλά επιμένει ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος εκτός από την ΕΕ, μιλώντας για ανεφάρμοστα πράγματα, όπως επαναδιαπραγμάτευση –με ποιους άραγε, με αυτούς που μας οδήγησαν εδώ;– αλλά και για παραμονή στην ευρωζώνη, σ’ αυτούς που έβαλαν τη θηλιά στο λαιμό μας. Δεν μπορεί προφανώς να υπάρξει προοπτική μέσα από εκεί. Χρειάζεσαι έναν πολιτικό φορέα που να επισημαίνει ότι δεν μπορεί οι όροι της καταστροφής να είναι και οι όροι της λύσης. Στην άλλη πλευρά, το ΚΚΕ βεβαίως μιλά για διαγραφή του χρέους και για έξοδο από την ΕΕ, αυτός όμως είναι ένας όρος επιβίωσης σήμερα, δεν μπορεί να τοποθετείται στο επέκεινα, στο αόριστο μέλλον. Έπειτα δεν είναι υπόθεση ανάθεσης κάποιων σε κάποιους. Είναι υπόθεση του σήμερα να φτιαχτεί αυτός ο πόλος, το μέτωπο που έχουμε ανάγκη για να αλλάξει η ρότα. Αυτό δεν μπορεί να γίνει με διαλέξεις.

– Μετεκλογικά εκτιμάτε ότι υπάρχουν περιθώρια αγωνιστικής συμπόρευσης; 

– Στο βαθμό που δυναμώνει η ανάγκη αυτή για να τίθενται τα ζητήματα αντικαπιταλιστικής διεξόδου δυνατά, πκαι στο βαθμό που δυναμώνουν οι φωνές που ζητούν η Αριστερά να πάρει το ρόλο να οργανώσει και να δώσει τη δύναμη που χρειάζεται ο λαός, με τέτοιες λοιπόν αλλαγές συσχετισμών, υπάρχουν δυνατότητες. Σε κάθε περίπτωση, η συμπόρευση με τους εργαζόμενους και τους αγωνιστές που βρίσκονται όχι μόνο στα αριστερά κόμματα αλλά σε όλη την κοινωνική βάση, είναι εκ των ων ουκ άνευ, ο πρώτος μας στόχος και μέλημα. Αυτές οι εκλογές είναι βέβαια πολύ σημαντικές για το μέλλον, όμως η τύχη των εργαζομένων και της χώρας δεν θα κριθεί μέσα από εκλογές.

– Αποτελούν «σημαία» της ΑΝΤΑΡΣΥΑ οι θέσεις για έξοδο από το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτά μήπως οδηγούν σε εθνική αναδίπλωση και απομονωτισμό; 

– Πολύ καιρό μας δείχνουν ανεστραμμένη την πραγματικότητα. Ειδικά αυτή τη στιγμή, αν κάτι αποδεικνύεται είναι το αντίθετο. Το μόνιμο επιχείρημα ήταν ότι αν βγούμε από την ΕΕ ή διαφωνήσουμε σε κάτι, θα οδηγηθούμε σε εθνικό απομονωτισμό και θα γίνουμε Αλβανία. Αυτή τη στιγμή όμως, λόγω ακριβώς της παραμονής μας, είμαστε ήδη Αλβανία που οδεύει προς μισθούς Βουλγαρίας και Κίνας. Επί της ουσίας η χώρα σήμερα δεν επιτρέπεται να έχει οικονομικές σχέσεις με κανένα από τα κράτη της υφηλίου, γιατί είναι υποχρεωμένη να προσανατολίζεται μονάχα στην ευρωενωσιακή αγορά. Έχει μια σειρά ποσοστώσεις για το τι θα παραγάγει, τι και πού θα το πουλήσει, είναι αποκλεισμένη από τις κεφαλαιαγορές, άρα σήμερα η Ελλάδα είναι σε κατάσταση πλήρους απομονωτισμού. Στην καραντίνα της ΕΕ! Η μόνη απάντηση λοιπόν για όποιον δεν θέλει εθνικό απομονωτισμό και κατανοεί το προφανές, ότι δεν μπορεί να υπάρξει αυτάρκης χώρα, είναι η έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η λύση που θα δώσει δυνατότητα για ισότιμες και αμοιβαία επωφελείς συνεργασίες με όλους τους λαούς.

– Αν μια αποφασισμένη κυβέρνηση αποκαθιστούσε το πρόβλημα εθνικής κυριαρχίας που διαπιστώνεται σήμερα, θα λυνόταν το πρόβλημα της χώρας; 

– Κατ’ αρχάς δεν υπάρχει καμία τέτοια πολιτική βούληση. Το ελληνικό αστικό πολιτικό σύστημα, η οικονομική του ολιγαρχία, είναι πλήρως συνδεδεμένοι με την ευρωενωσιακή πολιτική και τα μονοπωλιακά συμφέροντα που αυτή εξυπηρετεί. Γι’ αυτούς δεν υπάρχει η αίσθηση της εθνικής κυριαρχίας, αλλά της οικονομικής τους κυριαρχίας, η οποία μπορεί να υποβαθμίζεται με αυτή την κατάσταση αλλά στο εσωτερικό μόνο έτσι διασφαλίζεται. Ακόμη κι αν είχαμε στη σφαίρα του φαντασιακού μια μερίδα της αστικής τάξης που θα έλεγε κάτι τέτοιο, αυτό αντικειμενικά δεν θα μπορούσε να λύσει το προβλήματα επιβίωσης του ίδιου του λαού, γιατί εθνική ανεξαρτησία χωρίς λαϊκή κυριαρχία με την ουσία της έννοιας δεν μπορεί να υπάρξει. Δεν λύνει ούτε το πρόβλημα επιβίωσης, ούτε βεβαίως της προοπτικής και μιας καλύτερης ανάπτυξης σε όφελος του λαού και του τόπου. Αυτή τη στιγμή ο μηχανισμός «υποδούλωσης» της χώρας και του λαού της είναι ακριβώς το χρέος. Είναι τόσο αλληλένδετα τα κομμάτια που δεν μπορείς να διαχωρίσεις την εναντίωση στο χρέος που μας έχουν φορτώσει και το έχουμε πληρώσει δεκάδες φορές από την ανάγκη για εθνικό νόμισμα και την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
http://www.prin.gr/2012/04/flora.html 

Τσίπρας πρωθυπουργός, κομπάρσος ο λαός

       Την πολιτική απονεύρωση της …ΡΙΖΑΣ και το σφράγισμα μιας νέου τύπου σοσιαλδημοκρατικής πρότασης έφερε τελικώς η προσθήκη της φράσης «Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο» στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Η δημοσιοποίηση της εκλογικής διακήρυξης του σχήματος και η ανακοίνωση των ψηφοδελτίων σηματοδοτεί μια στροφή της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ σε περισσότερο διαχειριστικές θέσεις με …λατινοαμερικανικό άρωμα αριστερής διακυβέρνησης, την ίδια στιγμή που εξοβελίστηκαν όλες οι αναφορές στο ρόλο του λαϊκού παράγοντα.
Ο ρόλος που αποδίδει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στους εργαζόμενους είναι αυτός του σιωπηλού και αδρανούς υποστηρικτή
του Γιώργου ΛαουτάρηΔεν είναι τυχαίο ότι στη διακήρυξη του 2012 δεν αναφέρεται ούτε μια φορά η λέξη αγώνας ή κίνημα. Λιγότερο από τρία χρόνια πριν, τον Σεπτέμβριο του 2009, ο ΣΥΡΙΖΑ στο ανάλογο εκλογικό κάλεσμά του τόνιζε εμφατικά ότι «θα αξιοποιήσει την εκλογική του δύναμη για να κάνει πιο αποτελεσματική την πολιτική του στήριξη στους κοινωνικούς αγώνες». Αντιθέτως, το φετινό στίγμα εντοπίζεται στην κυβερνητική διαχείριση από «μια νέα κοινωνική και πολιτική πλειοψηφία με πυρήνα τη ριζοσπαστική Αριστερά»: «Δώστε μας ψήφο εξουσίας, δώστε μας τη δυνατότητα να κυβερνήσουμε τη χώρα», κάλεσε το λαό ο Αλέξης Τσίπρας από την Καλαμάτα την Πέμπτη, εξηγώντας ότι «ξέρουμε τι να κάνουμε και πώς να το κάνουμε, έχουμε άξια στελέχη, με επιστημονική κατάρτιση, πολιτική αλλά και εργασιακή εμπειρία και αγωνιστική ετοιμότητα». Ο ρόλος που αποδίδει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στους εργαζόμενους είναι αυτός του σιωπηλού και αδρανούς υποστηρικτή, αντιγράφοντας το λατινοαμερικανικό παράδειγμα των Τσάβες και Κορέα.
Κατά τα άλλα, οι πλέον αμφιλεγόμενες θέσεις της ηγεσίας του Συνασπισμού, όπως η ευρωεμμονή και τα «ήξεις αφήξεις» σχετικά με το αν και πότε θα πρέπει να πληρωθεί το δημόσιο χρέος, έχουν γίνει «σημαία» του ενωτικού κατά τα άλλα ψηφοδελτίου. «Η ίδια η Μέρκελ ομολογεί ότι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ έχει πολύ μεγαλύτερο κόστος για την ευρωζώνη» τονίζεται στην εκλογική διακήρυξη, μια αυτολεξεί μεταφορά των φράσεων που χρησιμοποιεί τελευταία ο Αλέξης Τσίπρας για να αποφύγει άχαρα το «καυτό» θέμα που αφορά τη στάση μιας πολιτικής δύναμης ή πολύ περισσότερο ενός «κυβερνητικού συνασπισμού» απέναντι στην ΕΕ και το κοινό νόμισμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί τη στάση ότι μπλοφάρουν όσοι απειλούν με αποπομπή, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η μόνη θέση της χώρας είναι εντός της ΕΕ και του ευρώ. Γι’ αυτό και στις θέσεις της διακήρυξης η Ευρώπη έχει θέση στο κεντρικό σύνθημα, «ανατροπή στην Ελλάδα, μήνυμα στην Ευρώπη», ενώ στις σχετικές με το χρέος προτάσεις του συνδυασμού αναφέρονται μεταξύ άλλων και οι προτάσεις για «ευρωπαϊκή ρύθμιση για το χρέος των ευρωπαϊκών κρατών» (από την Κομισιόν;) και «ριζική αλλαγή του ρόλου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας» (να παραιτηθεί ο Μάριο Ντράγκι;).
Ως προς το δημόσιο χρέος και το ζήτημα πληρωμής του, οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ Ενωτικού Κοινωνικού Μετώπου επικυρώνουν την πολιτική μεταστροφή που εισηγήθηκε ο Συνασπισμός από το αίτημα για «στάση πληρωμών» στο αίτημα για «αναστολή πληρωμών με ρήτρα ανάπτυξης». Πίσω από τις λέξεις κρύβεται πολιτική ουσία: Η σκόπιμη αοριστία της φράσης «διαπραγμάτευση για τη διαγραφή του χρέους» και ο χαρακτηρισμός της διακοπής πληρωμών ως «μέσου διαπραγμάτευσης», αντανακλούν τις ενστάσεις και τις επιφυλάξεις της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ ως προς το ποια είναι η ενδεδειγμένη τακτική απέναντι στους δανειστές και τα πολιτικά όργανα, στο βαθμό που έχει επιλεγεί ως εκ των ων ουκ άνευ όρος η παραμονή της χώρας στο ευρώ και την ΕΕ. Αντανακλά δηλαδή μια τάση νομιμοφροσύνης και αποδοχής του «δεσμευτικού πλαισίου» αντίστοιχη με αυτή που εξέφρασε η Δημοκρατική Αριστερά.
Η πολιτική υπεροπλία της πλατείας Κουμουνδούρου επί των συμμάχων του ψηφοδελτίου δεν αποτυπώθηκε πάντως στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του συνδυασμού. Επικεφαλής τέθηκε ο Μανώλης Γλέζος, μια ιστορική και ασυμβίβαστη μορφή της Αριστεράς. Τη 12η τιμητική θέση κατέλαβε ο σκιτσογράφος Στάθης Σταυρόπουλος, ενώ ανάμεσα στα ονόματα με πολιτικούς και όχι μόνο συμβολισμούς, περιλαμβάνεται αυτό του οικονομολόγου Στάθη Κουβελάκη, του ακρωτηριασμένου από τα ΜΑΤ δημοσιογράφου Μανώλη Κυπραίου, της ηθοποιού Μάνιας Παπαδημητρίου αλλά και του τέως προέδρου της ΟΤΟΕ, Δημήτρη Τσουκαλά. Όπως είναι αναμενόμενο για κάθε πολυτασική πολιτική συμμαχία, οι διαπραγματεύσεις για τα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών κράτησαν επί μακρόν και πήραν ακόμη και σκληρές μορφές, όπως τουλάχιστον φάνηκε από τις αλλεπάλληλες «ορθές επαναλήψεις» των μηνυμάτων που έστελνε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, περιέχοντας τις μεταβαλλόμενες «τελικές» λίστες υποψηφίων. Αποδεικνύεται με τον τρόπο αυτό ότι η πολιτική διαπάλη της συμμαχίας δόθηκε μόνο σε αυτό επίπεδο, αφήνοντας το πλαίσιο θέσεων και διεκδικήσεων σε δεύτερη μοίρα.

ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ

Στο Νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού εισήχθηκε έκτακτα ο σύντροφος Γιώργος Καραγιαννίδης , μετά από επιπλοκή της Υγείας του.

 Σήμερα το απόγευμα ο σύντροφος Γιώργος Καραγιαννίδης  , που βρίσκεται στη 18 η μέρα απεργίας  πείνας , μαζί με τον Κώστα Σακκά  και τον Αλέξανδρο Μητρούσια, εισήχθηκε έκτακτα  στο  Νοσοκομείο κρατουμένων των φυλακών Κορυδαλλού , λόγω επιπλοκών που προκλήθηκαν στην υγεία του.
Ο σύντροφος , παρά την απειλητική για την υγεία του επιπλοκή, συνεχίζει την απεργία  πείνας  μαζί με τους συντρόφους του , ζητώντας:
·         Την άρση των νέων σε βάρος τους αυθαιρέτων και εκδικητικών προφυλακίσεων.
·         Την άμεση αποφυλάκιση της συγκατηγορουμένης  τους Στέλλας Αντωνίου.
ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΤΕΛΛΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΡΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ Κ.ΣΑΚΚΑ, Α.ΜΗΤΡΟΥΣΙΑ , Γ.ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗ

Σεβόμαστε, αλλά δε φοβόμαστε !

Και όταν μάλιστα οργιάζει η συκοφαντία, η απαξίωση και η αντίδραση ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΠΕΛΙΤΕΣ   ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΛΕΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ...

ΤΑ ΜΑΜΟΥΝΙΑ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΠΑΛΑΒΙΑΣΑΝΕ ΑΠΟΨΕ ΤΟΥΣ ΠΟΝΕΣΑΜΕ ΛΙΓΟ!


ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΗΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΕ ΑΝΤΕ ΠΑΛΙΟ ΚΟΤΕΣ ΣΑΣ ΣΙΧΑΘΗΚΑΜΕ ΑΛΛΑ ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΓΡΑΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ .....

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΩΡΓΟ ΣΚΟΠΕΛΙΤΗ !!!!!!!!!!

Ευχές απο το skopelos news στον Γιώργο Αναγνώστου υποψήφιο του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ για το Ν. Μαγνησίας για την ονομαστική του εορτή !


Φιάσκο Νάκου και Σούρλα στη Μαγνησία! Έχει πέσει πολύ κράξιμο!

Οι πολίτες του Νομού Μαγνησίας είναι αγανακτισμένοι με όλη την κατάσταση που βιώνει η χώρα μας, ειδικά τα δύο τελευταία χρόνια.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Νάκος και Σούρλας, δέχτηκαν έντονες αποδοκιμασίες τόσο από τους Αλμυριώτες όσο και από τα γύρω χωριά. Ενδεικτικό το γεγονός που έλαβε χώρα την προηγούμενη εβδομάδα στην εκκλησία του Πτελεού.
Ο Θανάσης Νάκος πήγε να εκκλησιαστεί και συνάντησε το μένος των κατοίκων. Τον πέταξαν έξω από το Ναό του Θεού και τον αποδοκίμασαν έντονα. "Τώρα μας θυμήθηκες; Τόσα χρόνια τί έκανες?" φέρεται να του είπαν οι κάτοικοι του χωριού. Ετοιμάζει μεγάλο "φούμο" ο Δήμος Αλμυρού στους υποψηφίους του Σαμαρά και όχι μόνο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εν λόγω βουλευτής ακύρωσε την ομιλία του στην Ευξεινούπολη, αφού συγκεντρωθήκανε μόνο 5 άτομα!! Και πολλά ήτανε! Από την άλλη μεριά ο συνυποψήφιός του κ.Σούρλας σε συγκέντρωση που έκανε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Αλμυρού δεν κατάφερε να μαζέψει παραπάνω από 50 άτομα!

Ο Δήμος Αλμυρού δηλώνει ΑΝΤΙ- ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ και το ρεύμα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ολοένα και μεγαλώνει! Δεν μασάνε πλέον οι πολίτες από μεγάλα λόγια και υποσχέσεις. Ακόμη και οι πιο σκληροπυρηνικοί από τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα φωνάζουν "ΜΑΥΡΟ στο ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟ!" και δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν ένα από τα μικρά κόμματα!
Είναι περιττό βέβαια να πούμε ότι κανένα εκλογικό κέντρο δεν έχει ανοίξει, αλλά και καμιά ομιλία δεν πρόκειται να γίνει στην κεντρική πλατεία του Αλμυρού!

Οι θέσεις του «Ξ» για τις εκλογές της 6ης Μάη - Εκλογές 2012: Καταψηφίστε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ακροδεξιά! Ψηφίζουμε συνδυασμούς της Αριστεράς!


ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κυβερνούν την χώρα εδώ και 38 χρόνια κι έχουν φέρει την ελληνική κοινωνία στα όρια της καταστροφής και της διάλυσης. Έχουν ρίξει τον ελληνικό λαό σε ανείπωτη φτώχεια και εξαθλίωση, σε βαθμό που δεν μπορούσε κανένας να φανταστεί πριν μερικά χρόνια.

Αυτά τα ίδια κόμματα έχουν σήμερα το θράσος να ζητούν την ψήφο σου! Έχουν ακόμα το θράσος να συνεχίζουν το μόνιμο σκυλοκαυγά τους και να κατηγορούν το ένα το άλλο ότι αυτό φταίει! Ζητούν, με ψέματα πάλι, να τους δώσουμε την έγκριση για να συνεχίσουν την ίδια πολιτική. Και το μόνο «επιχείρημα» και των δύο είναι ότι, αν δεν τους ψηφίσουμε η καταστροφή θα είναι μεγαλύτερη από αυτήν που έχουν προκαλέσει!


Πρέπει να πούμε όχι! Πρέπει να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες που μας παρέχουν οι ερχόμενες εκλογές και να «καταστρέψουμε» τα κόμματα που έχουν καταστρέψει τις ζωές του 90% των Ελλήνων εργαζομένων, νέων, συνταξιούχων και λαϊκών στρωμάτων. Παράλληλα με την καταψήφιση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, σαν «Ξεκίνημα» τονίζουμε με έμφαση: προσοχή στον κίνδυνο της ακροδεξιάς, και ιδιαίτερα της Χρυσής Αυγής. Στο όνομα της «πατρίδας» και εκμεταλλευόμενη τα προβλήματα της μαζικής παρουσίας μεταναστών, η Χ. Αυγή, που απροκάλυπτα ακόμα και σήμερα δηλώνει τον θαυμασμό της στον Χϊτλερ και τη Χούντα, αποτελεί «κίνδυνο – θάνατο» για τους κοινωνικούς αγώνες και τα δημοκρατικά δικαιώματα όλων μας.

Η ψήφος μας πρέπει να κατευθυνθεί στα κόμματα της Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΚΚΕ)! Γιατί αυτά είναι τα μόνα που κατάγγειλαν τα μνημόνια και στάθηκαν σταθερά υπέρ των αγώνων της ελληνικής κοινωνίας ενάντια σ’ αυτά. Με μια δυνατή Αριστερά, ενισχύουμε τις αντιστάσεις στις επιθέσεις που δεχόμαστε και το κίνημα μπορεί να δώσει μάχες από καλύτερες θέσεις, μέσα κι έξω απ’ τη βουλή, την επόμενη περίοδο.

Σαν «Ξ» από την άλλη, έχουμε πλήρη συνείδηση ότι τα κόμματα της Αριστεράς δεν καλύπτουν επαρκώς τις ανάγκες, δεν ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των καιρών, δεν προσφέρουν έμπνευση για καλύτερες μέρες στην ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα στους νέους. Γι’ αυτό και δεν συμμετέχουμε με υποψήφιους σε κάποιο από τα υπάρχοντα σχήματα. Τα σοβαρά ελλείμματα που βλέπουμε στα κόμματα της Αριστεράς δεν μας επιτρέπουν να ταυτιστούμε πολιτικά και να υποστηρίξουμε χωρίς επιφυλάξεις κάποιο συγκεκριμένο συνδυασμό. Όμως θεωρούμε πως παρά τις διαφορές, είναι απαραίτητη η ενίσχυση της Αριστεράς γενικά, σαν ανάχωμα στην επιθετικότητα της Τρόικας και του δίδυμου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και ταυτόχρονα, είναι απαραίτητη η πάλη με στόχο το χτίσιμο μιας εναλλακτικής Αριστεράς. Μιας Αριστεράς η οποία να υπηρετεί με συνέπεια και καθαρότητα, ενωτικά και ταξικά, τους στόχους και τα οράματα των λαϊκών στρωμάτων, συνδέοντας την πάλη για τα καθημερινά ζητήματα με την πάλη ενάντια στο σύστημα και με τον στόχο μιας εναλλακτικής σοσιαλιστικής κοινωνίας.

Τέλος το «Ξ» καλεί για ενεργητική συμμετοχή στις εκλογές ώστε η μαζική δυσαρέσκεια να μην κατευθυνθεί στην αποχή το λευκό και το άκυρο.Τονίζουμε πως αυτά ενισχύουν έμμεσα το πρώτο κόμμα και στη συγκεκριμένη περίπτωση τις δυνάμεις του μνημονίου.

Μισό αιώνα πίσω!

Το ΠΑΣΟΚ η Ν.Δ. και η Τρόικα, έχουν προκαλέσει μια απερίγραπτη καταστροφή στις ζωές της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού. Ξεκίνησαν την επίθεση για να μειώσουν δήθεν τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, γιατί αυτοί δήθεν φταίγανε για την κρίση, για να καταλήξουν να χτυπούν τον βασικό μισθό – ο οποίος μειώνεται κατά 22% στα 490 € καθαρά τον μήνα. Αν ο εργαζόμενος είναι νέος κάτω των 25 η μείωση είναι 32%, δηλαδή 430 € τον μήνα. Αυτά ισχύουν στην περίπτωση που ο εργαζόμενος έχει πλήρη απασχόληση - πράγμα που δεν ισχύει πια ούτε κατά φαντασία. Δημιουργούν έτσι την κοινωνία των εργαζομένων των 250 - 300 - 400 € τον μήνα!

Η ανεργία είναι επίσημα στο 21%! Η ανεργία στους νέους κάτω των 25 χρόνων είναι επίσημα 51%. Το κοινωνικό κράτος διαλύεται. Η Παιδεία και Υγεία καταρρέουν! Οι συντάξεις το ίδιο! Μαθητές λιποθυμούν από πείνα μέσα στις τάξεις! Η Ελλάδα έχει γίνει η πρώτη χώρα στην Ευρώπη σε αυτοκτονίες! 30.000 άστεγοι στους δρόμους της Αθήνας... Ο «τρίτος κόσμος» δεν είναι πολύ μακριά…

«Δημοκρατία» της πλάκας...

Όμως οι «κυβερνήτες» μας, δεν αναγνωρίζουν καν το δικαίωμα μας «να έχουμε λόγο»! Τις αποφάσεις τις παίρνει η Μέρκελ μαζί με τον Σαρκοζί, τον Τόμσεν και την Λαγκάρντ, μαζί με ένα Βενιζέλο και ένα Σαμαρά που παριστάνουν τους περήφανους πατριώτες αλλά σκύβουν το κεφάλι σ’ ότι τους πει η Τρόικα και γλύφουν τ’ αφεντικά τους σαν πιστά σκυλιά.

Τις αποφάσεις που καταστρέφουν την κοινωνία τις πήραν κυβερνήσεις που δεν αντιπροσωπεύουν παρά μια μειοψηφία. Όταν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ψήφιζαν μαζί το β’ μνημόνιο δεν αντιπροσώπευαν παρά το 20% και το 10% αντίστοιχα, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.

Η «δημοκρατία» δεν ήταν ποτέ, απ’ τον καιρό της Χούντας, περισσότερο κάλπικη, ένα «φύλλο συκής» για να καλύπτει τις βρωμιές του κάθε καλοπληρωμένου ψεύτη-κλέφτη που βρίσκεται στην εξουσία!

Οι άνθρωποι των τραπεζιτών, των εφοπλιστών και των εργολάβων που μας κυβερνούν προσπαθούν να μας πείσουν, μέσα από τα ΜΜΕ που οι ίδιοι ελέγχουν, ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Μα... είπανε ποτέ την αλήθεια για να την πούνε και τώρα;

Χωρίς ελπίδα!

Με ποιο στόχο όμως εφαρμόζονται αυτές οι πολιτικές;
Για να «πετύχουμε» σύμφωνα με τα σχέδια της κυβέρνησης και της Τρόικας, να φτάσει το χρέος σαν ποσοστό του α.ε.π., το 120%, το 2020,!
Τόσο όμως ήταν και στο τέλος του 2009!!

Κι αυτό, αν το σχέδιο που έχουν καταρτίσει πάει «κατ’ ευχή»! Αν δεν πάει καλά «το σχέδιο» (και αλήθεια, πότε πήγε;) κανείς δεν ξέρει που θα βρίσκεται το χρέος. Και βέβαια ακόμα και στην περίπτωση που το το σχέδιο τους «πετύχει» θα έρθουν τότε, το 2020, να μας πουν ότι χρειάζονται άλλα 10-20 χρόνια λιτότητας για να πέσει το χρέος από το 120% στο 60% που πρέπει κανονικά να είναι σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές συνθήκες.

Αυτά όλα, σύμφωνα με το δικό τους πρόγραμμα, σχέδιο και στατιστικές: πρόκειται για την απόλυτη καταστροφή χωρίς προοπτική, χωρίς φως, χωρίς ελπίδα!

Και με ποιο σκοπό όλα αυτά; Για να πάρουν οι τραπεζίτες-τοκογλύφοι-παράσιτα τα λεφτά τους και να διατηρούν την κερδοφορία τους! Από τα 130 δισ € του νέου δανείου της Ελλάδας, τα 50 δισ. θα πάνε κατευθείαν στις ελληνικές τράπεζες. Τα υπόλοιπα θα πάνε στις ξένες τράπεζες και στην Τρόικα.

Αυτά πληρώνουμε! Κι ακόμα, με τους μισθούς πείνας που επιβάλλουν σε συνδυασμό με το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας σε τιμές τσάμπα, βοηθούν το ξένο κεφάλαιο, πρώτα και κύρια το γερμανικό, να μπει μέσα να αγοράσει τα πάντα και να μας ξεζουμίζει μέχρι εξοντώσεως.

Αυτό είναι το νόημα και η ουσία της πολιτικής τους. Και όλα τα άλλα είναι ψέματα!

Υπάρχει απάντηση;

Υπάρχει μόνο μια προοπτική!

1. Να αρνηθούμε να πληρώσουμε το χρέος.
2. Να προχωρήσουμε στην εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος (να περάσει η ιδιοκτησία και η διαχείριση των τραπεζών στην κοινωνία).
3. Να εθνικοποιήσουμε όλες τις στρατηγικές παραγωγικές μονάδες και μεγάλες επιχειρήσεις κάτω από συνθήκες απόλυτης διαφάνειας και κοινωνικού-εργατικού ελέγχου και διαχείρισης.
4. Να σχεδιάσουμε την οικονομία, στηριγμένοι στα πιο πάνω και μέσα από τη δημιουργία εθνικών φορέων ανά κλάδο και βιομηχανία, για τις ανάγκες της μεγάλης πλειοψηφίας και όχι για να κερδοσκοπούν ορισμένοι και να αλωνίζουν οι πολυεθνικές.

Μόνο έτσι μπορεί να μπει η οικονομία σε αναπτυξιακή πορεία!

Τα τεράστια ποσά που θα εξοικονομηθούν από την άρνηση αποπληρωμής του χρέους, δηλαδή πάνω από 350 δισ. €, θα μπορούν να αξιοποιηθούν για να διασώσουν το βιοτικό επίπεδο και το κοινωνικό κράτος, και για να κατευθυνθούν σε μαζικές επενδύσεις στις υποδομές και στην παραγωγή έτσι ώστε να μπει η οικονομία, άμεσα, σε αναπτυξιακή πορεία.

Οι καταθέσεις των Ελλήνων εργαζομένων στις τράπεζες που πλησιάζουν τα 200 δις € σήμερα βρίσκονται στα χέρια των ιδιωτών τραπεζιτών οι οποίοι έχουν ένα και μοναδικό στόχο, την κερδοσκοπία. Αυτά τα ποσά μπορούν να διοχετευθούν στην οικονομία για να στηρίξουν κοινωνικά χρήσιμα έργα και παραγωγικές επενδύσεις. Μόνο αν περάσει το τραπεζικό σύστημα στα χέρια της κοινωνίας θα μπορεί ο πλούτος των τραπεζών να αξιοποιηθεί για το κοινό καλό.

Σύγκρουση με την ΕΕ

«Με αυτές τις πολιτικές θα βρεθεί η Ελλάδα εκτός €», θα βιαστούν να μας πουν οι απολογητές του Σαμαρά, του Βενιζέλου και της Μέρκελ. Η απάντηση σ’ αυτό το δίλημμα έχει τρεις πτυχές.

Πρώτο, οι πολιτικές της Τρόικας και της άρχουσας τάξης οδηγούν έτσι κι αλλιώς στην έξοδο από το € – ακριβώς γιατί αντί να λύνουν το πρόβλημα του χρέους και της κρίσης, αποδεδειγμένα τα μεγαλώνουν.

Δεύτερο, αν το ελληνικό εργατικό κίνημα κινηθεί στο να ανατρέψει την εξουσία του μεγάλου κεφαλαίου και πάρει στα χέρια του τις τράπεζες και τις βασικές επιχειρήσεις, τότε το ζήτημα του νομίσματος γίνεται δευτερεύον. Ο σχεδιασμός της οικονομίας, με βάση τις ανάγκες του κοινωνικού συνόλου, θα επιτρέψει στην οικονομία να αναπτυχθεί με άλματα, ανεξάρτητα από το αν το νόμισμα είναι το ευρώ ή η δραχμή.

Τρίτο, ο διεθνισμός, η κοινή πάλη του ελληνικού εργατικού κινήματος με το υπόλοιπο ευρωπαϊκό, και ιδιαίτερα με τους Πορτογάλλους, Ισπανούς, Ιρλανδούς, Ιταλούς κλπ εργαζόμενους, πρέπει να αποτελεί απαραίτητο συστατικό στοιχείο του αγώνα μας. Όλοι μαζί δεν έχουμε να φοβηθούμε καμία Μέρκελ και κανένα ΔΝΤ. Αν μπορέσουμε να κάνουμε αυτό τον διεθνισμό πραγματικότητα, τότε οι ανατροπές θα είναι μεγάλες και πανευρωπαϊκές. Τελικός μας στόχος δεν μπορεί να είναι άλλος από την ανατροπή της Ευρώπης των καπιταλιστών και το χτίσιμο της Ευρώπης των εργαζομένων και του σοσιαλισμού.

Σ’ αυτή την προοπτική και σ’ αυτό τον στόχο, οι αγώνες του ελληνικού εργατικού κινήματος μπορούν να παίξουν ένα καταλυτικό, κρίσιμο ρόλο.

Σήμερα πια, αυτές οι ιδέες, οι ιδέες για μια εναλλακτική, σοσιαλιστική κοινωνία, δεν αποτελούν κάποιο είδος επαναστατικού ρομαντισμού, αποτελούν αναγκαιότητα, αποτελούν τον μοναδικό τρόπο εξόδου από την κρίση!

Εκπληκτικά κινήματα, ιστορικοί αγώνες, ανάξιες συνδικαλιστικές ηγεσίες

Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, όπως και η προηγούμενη του Παπανδρέου, είναι κυβερνήσεις που έχουν τη συντριπτική πλειοψηφία εναντίον τους, κυβερνήσεις που θα μπορούσαν να πέσουν με ένα «φύσημα», αν το λαϊκό και εργατικό κίνημα της χώρας είχε συνδικαλιστικές ηγεσίες αντάξιες της ιστορίας και των αγώνων του!

Την προηγούμενη περίοδο εκατομμύρια εργαζόμενοι και νέοι βρεθήκαμε στους δρόμους καταγγέλλοντας τις πολιτικές τους. 16 γενικές απεργίες, οι τρεις απ’ αυτές 48ωρες, το Δεν Πληρώνω, οι Αγανακτισμένοι, απεργίες κλάδων, καταλήψεις, τοπικά κινήματα όπως της Κερατέας και της Χαλκιδικής, 800.000 στις απεργιακές συγκεντρώσεις του Οκτώβρη του 2011, 500.000 στις 12 Φλεβάρη... Αγώνες ιστορικοί! Όμως οι γκάγκστερ που κυβερνούν δεν λένε να πέσουν!

Τα δύο «κόμματα εξουσίας» ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, μαζί, δεν υποστηρίζονται πια παρά μόνο από μια μειοψηφία, είναι κατακερματισμένα και διασπασμένα, χωρίς ηθικό! Όμως συνεχίζουν να κυβερνούν και να εφαρμόζουν τις πολιτικές της Τρόικας.

Γιατί;

Γιατί οι ηγεσίες του μαζικού κινήματος δεν ήταν διατεθειμένες να κάνουν ότι χρειάζεται για να τους ανατρέψουν! ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αντί να προχωρήσουν σε ένα γενικευμένο απεργιακό κίνημα διάρκειας, καλούσαν 24ωρες ή 48ωρες απεργίες για εκτόνωση – τουφεκιές στον αέρα!

Τι θα μπορούσε να κάνει η Αριστερά

Από τη στιγμή που οι συνδικαλιστικές ηγεσίες που υποτίθεται ότι υπερασπίζουν τα δικαιώματά μας, «δεν θέλουν», τα κόμματα της Αριστεράς τι κάνουν;

Το δυστύχημα για το εργατικό κίνημα και την ελληνική κοινωνία είναι ότι η πρόταση των κομμάτων της Αριστεράς είναι ανεπαρκής. Οι ευθύνες βαρύνουν κύρια τα μαζικά κόμματα της Αριστεράς, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, λόγω της δύναμης και απήχησης που έχουν.

Συνεργασία

Για εκατοντάδες χιλιάδες αν όχι εκατομμύρια υπάρχει ένα καίριο ερώτημα στο οποίο η Αριστερά δεν είναι ικανή να απαντήσει: γιατί δεν συνεργάζεται η Αριστερά; Στην αδυναμία ή άρνηση της Αριστεράς να συνεργαστεί, δεν υπάρχει καμία απάντηση που να τη δικαιολογεί.

Στις σημερινές συνθήκες η Αριστερά θα μπορούσε, αν συνεργαζόταν με στόχο τις εκλογές, να δημιουργήσει τέτοια δυναμική στην κοινωνία, που να επιφέρει ένα πολιτικό σεισμό! Να αναδειχθεί σε πρώτη δύναμη και να διεκδικήσει την εξουσία, στηριγμένη στην τεράστια κοινωνική απήχηση που θα είχε κάτι τέτοιο.

Εργατικό-σοσιαλιστικό πρόγραμμα

Θα μπορούσε να φέρει σε πέρας τεράστιες κοινωνικές ανατροπές και να δώσει διέξοδο στην κοινωνία, φτάνει να ήταν διατεθειμένη να προωθήσει αγώνες στη βάση ενός σοσιαλιστικού προγράμματος, όπως αυτό που στους βασικούς του άξονες αναφερθήκαμε πιο πάνω. Φτάνει να πάλευε για να αναπτύξει κοινούς, συντονισμένους αγώνες με τα εργατικά κινήματα του Νότου και της υπόλοιπης Ευρώπης, στην προοπτική της πάλης για το σοσιαλισμό σε όλη την ήπειρο.

Αυτά θα έπρεπε να κάνει η Αριστερά, αλλά δυστυχώς οι ηγεσίες της αρνούνται.

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ αρνείται να συνεργαστεί με οποιοδήποτε κομμάτι της Αριστεράς με το δικαιολογητικό ότι «όλοι πλην ΚΚΕ είναι δεκανίκια του συστήματος». Πρόκειται για μια ανοικτά και προκλητικά διασπαστική τακτική.

Το ΚΚΕ λέει «ναι» στην ανατροπή των κυβερνώντων και «ναι» στην «λαϊκή εξουσία», «ναι» ακόμα και στην επανάσταση, αλλά... όχι τώρα! «Δεν είναι ώριμες οι συνθήκες» σύμφωνα με την ηγεσία του ΚΚΕ! Και ρωτάμε: αλήθεια, αν τώρα δεν είναι ώριμες οι συνθήκες, πότε θα είναι;

Το κάλεσμα του ΚΚΕ υπέρ της «ανατροπής», της «εξέγερσης», κλπ είναι ένα σύνθημα με επαναστατικό περίβλημα αλλά χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο. Γιατί, δεν βλέπουμε προτάσεις από το ΚΚΕ/ΠΑΜΕ προς το εργατικό κίνημα, για γενικευμένους απεργιακούς αγώνες, καταλήψεις κλπ, ένα συνολικό σχέδιο δηλαδή, που να ανοίγει το δρόμο στη λαϊκή εξέγερση. Κάνει μαχητικές προτάσεις μόνο σε χώρους που κυριαρχεί το ΠΑΜΕ και που δέχεται επίθεση (πχ Χαλυβουργία). Το θέμα όμως είναι οι προτάσεις προς το εργατικό κίνημα συνολικά!

Αυτή η προσέγγιση πάει χέρι-χέρι με την καταγγελία κάθε κινήματος που βρίσκεται έξω από τον έλεγχό του: είτε αυτό ήταν των «Αγανακτισμένων» το καλοκαίρι που πέρασε, είτε των φοιτητών τον περασμένο Σεπτέμβρη, είτε πιο πρόσφατα το «κίνημα της πατάτας» το οποίο το ΚΚΕ κατάγγειλε σαν «υποκινούμενο από το κεφάλαιο και τα ΜΜΕ».

ΣΥΡΙΖΑ

Η πραγματικότητα όμως είναι πως την διασπαστική πολιτική του ΚΚΕ διευκολύνει η «χλιαρή» πολιτική του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Όταν επιφανή στελέχη του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ (πχ Παπαδημούλης) αναφέρουν σε συνεντεύξεις τους πως αν βρεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση θα ζητήσει επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, τότε η ηγεσία του ΚΚΕ εύκολα απαντά «καλά, μ’ αυτούς θα συνεργαστώ;».

Υπάρχουν μια σειρά από καίρια «σφάλματα» στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ: δεν μιλά για άρνηση πληρωμής του χρέους αλλά για αναστολή της πληρωμής του («πάγωμα για 3 χρόνια» κατά τον Αλ. Τσίπρα) και μερική διαγραφή του· δεν μιλά για εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος αλλά για δημόσιο έλεγχο παραβλέποντας ότι το κεφάλαιο δεν μπορεί να ελεγχθεί όσο η ιδιοκτησία είναι στα χέρια των ιδιωτών· και κάνει προτάσεις τύπου «ευρωομόλογο», «πιο χαμηλά επιτόκια από την ΕΚΤ» κλπ – προτάσεις εντελώς ενταγμένες στα πλαίσια του συστήματος, με στόχο την καλύτερη διαχείρισή του, αλλά που ταυτόχρονα είναι μη ρεαλιστικές!

Στα χαρτιά βέβαια μπορεί το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ να εμφανίζεται πιο ριζοσπαστικό, στην πράξη όμως αυτό που μετράει είναι η πολιτική της ηγεσίας του ΣΥΝ. Η Τρόικα απέναντι σε προτάσεις όπως τις πιο πάνω, τις «αναστολές πληρωμής», τις «επαναδιαπραγματεύσεις», κλπ, θα πει αυτό που έχει ήδη πει: ή θα κάνετε ότι θέλω εγώ ή θα σας πετάξω έξω απ’ το ευρώ. Απέναντι σ’ αυτό το δίλημμα η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ φοβάται να πάρει καθαρή θέση. Γιατί δεν θέλει ανατρεπτικές, επαναστατικές πολιτικές και προτάσεις – θεωρεί πως αυτά είναι ξεπερασμένα και γραφικά.

Το ψεύτικο άλλοθι του ΚΚΕ

Οι λαθεμένες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ όμως καθόλου δεν δικαιολογούν την ηγεσία του ΚΚΕ η οποία τις χρησιμοποιεί σαν άλλοθι για τη δική της αδιέξοδη πολιτική. Αν η ηγεσία του ΚΚΕ ενδιαφερόταν πραγματικά για τη συσπείρωση μεγάλων μαζών γύρω από την πολιτική που η ίδια υποστηρίζει, θα έκανε το εξής απλό: θα καλούσε ανοιχτά και δημόσια τον ΣΥΡΙΖΑ σε συνεργασία για το κτίσιμο μιας μεγάλης ομοσπονδιακής Αριστεράς (στα πλαίσια της οποίας τα κόμματα θα διατηρούσαν την ανεξάρτητη υπόστασή τους). Θα άνοιγε μπροστά σ’ όλη την κοινωνία ένα διάλογο για το θέμα του προγράμματος, με στόχο την πάλη για λαϊκή εξουσία, όπως το ίδιο την περιγράφει!

Αν η ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ αρνιόταν να ανταποκριθεί θετικά σε ένα τέτοιο ενωτικό κάλεσμα απ’ το ΚΚΕ, είναι σίγουρο για εμάς πως την επόμενη μέρα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υπήρχε – θα διασπαζόταν στα «εξ ων συνετέθη» γιατί ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ θα στρεφόταν μαζικά προς την πρόταση του ΚΚΕ. Αν το ΚΚΕ δεν κάνει αυτό το κάλεσμα, είναι γιατί η ηγεσία του φοβάται ακριβώς αυτό: την τεράστια κοινωνική και επαναστατική δυναμική που θα δημιουργούσε κάτι τέτοιο.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Τα όρια των ηγεσιών των μαζικών κομμάτων της Αριστεράς δεν μπορεί δυστυχώς να ξεπεράσει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Οι δυνατότητες για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι, αντικειμενικά, μεγάλες. Όμως υποφέρει κι αυτή, ως ένα βαθμό, από τις αμαρτίες των μαζικών κομμάτων της Αριστεράς. Σωστά η ΑΝΤΑΡΣΥΑ μιλά για την ανάγκη μεγάλων κοινωνικών, επαναστατικών ανατροπών, εξεγέρσεων κλπ, αλλά δεν τις προσδιορίζει με καθόλου συγκεκριμένο τρόπο, δεν καταθέτει προτάσεις για τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν από το μαζικό κίνημα για να γίνει ο στόχος αυτός πραγματικότητα. Στο δε ζήτημα των συνεργασιών, ενώ στα λόγια τάσσεται υπέρ, τα πολιτικά προαπαιτούμενα που συνήθως θέτει τις κάνουν ανέφικτες στην πράξη.

Όλη η αριστερά μιλά για «εξέγερση», αλλά...

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, όλη η Αριστερά, μιλά για «εξέγερση», για «ανατροπή», καλεί το λαό «στους δρόμους», κοκ. Αυτό όμως δεν φτάνει.

Ο ρόλος της Αριστεράς δεν είναι να καλεί σε γενικόλογα συνθήματα περί εξέγερσης και ανατροπής. Είναι να δίνει, με τις προτάσεις της, συγκεκριμένη κατεύθυνση στη δράση των λαϊκών στρωμάτων, κι έτσι να κάνει καθαρό και κατανοητό το τι βήματα πρέπει να γίνουν και τι πρωτοβουλίες χρειάζεται να παρθούν, για να πάρουν οι αγώνες τον χαρακτήρα της γενικευμένης εξέγερσης. Αυτό σημαίνει πάλη μέσα στα λαϊκά στρώματα και τις υπάρχουσες συνδικαλιστικές, νεολαιίστικες, λαϊκές, κλπ, οργανώσεις του κινήματος, στη βάση συγκεκριμένων προτάσεων που να ενοποιούν, να συντονίζουν και να κλιμακώνουν τους αγώνες.

Ο ρόλος της Αριστεράς λοιπόν δεν είναι να καλεί απλά σε εξέγερση, αλλά είναι να προτείνει πώς αυτή θα λάβει σάρκα και οστά. Δυστυχώς η Αριστερά, όπως είναι σήμερα, δεν εκπληρώνει αυτό το ρόλο και γι’ αυτό, παρά τις ιστορικές μάχες που έχει δώσει το κίνημα, μετράει μια σειρά από σοβαρές ήττες.

Τι κάνουμε;

Ξεκινάμε από την αναγνώριση της σημερινής πραγματικότητας. Είμαστε αντιμέτωποι με την πιο καταστροφική οικονομική κρίση εδώ και τρεις γενιές και αυτή η κρίση είναι διεθνής. Η κρίση αυτή είναι γέννημα θρέμμα του καπιταλιστικού συστήματος, της εξουσίας των τραπεζιτών και των εφοπλιστών και αν δεν ανατραπεί αυτή η εξουσία δεν υπάρχει καμία ελπίδα για το μέλλον!

Οι εργαζόμενοι έχουν τη δύναμη να ανατρέψουν αυτή την εξουσία, ιδιαίτερα μέσα από την κοινή τους πάλη σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, όμως οι συνδικαλιστικές ηγεσίες αρνούνται να ανταποκριθούν σ’ αυτό το καθήκον.

Έτσι, για παράδειγμα, το Φλεβάρη και Μάρτη είχαμε εκπληκτικές γενικές απεργίες και κινήματα στην Ελλάδα την Πορτογαλία την Ισπανία και την Ιρλανδία, αλλά κανένα συντονισμό μεταξύ τους!

Η σκυτάλη περνάει στην Αριστερά. Όμως τα κόμματα της Αριστεράς, με βαριές «αμαρτίες» από το παρελθόν, δεν ανταποκρίνονται επαρκώς:
  • είτε δεν μπορούν καν να συνεργαστούν μεταξύ τους,
  • είτε δεν είναι διατεθειμένα να προχωρήσουν σε ένα πρόγραμμα σύγκρουσης με το σύστημα,
  • είτε υποστηρίζουν τη σύγκρουση με το καπιταλιστικό σύστημα αλλά περιορίζονται σε επαναστατικές κραυγές και γενικόλογους αφορισμούς.
Το κίνημα χρειάζεται καθαρούς πολιτικούς στόχους συνδυασμένους με συγκεκριμένες προτάσεις δράσης για να μπορέσει να προχωρήσει στο δρόμο της αντεπίθεσης και της νίκης. Σ’ αυτά τα καθήκοντα οι κύριες δυνάμεις της Αριστεράς αδυνατούν να ανταποκριθούν.

Αυτή είναι όμως η Αριστερά που έχουμε και αυτήν πρέπει να στηρίξουμε σ’ αυτές τις εκλογές, για να ενισχύσουμε τα αναχώματα ενάντια στα απανωτά χτυπήματα της Τρόικας και των εδώ υποστηρικτών της.

Την ίδια στιγμή πρέπει να δώσουμε τη μάχη για να χτίσουμε την Αριστερά που έχουμε πραγματικά ανάγκη. Μια αριστερά ενωτική, δημοκρατική στο εσωτερικό της, διεθνιστική, πραγματικά σοσιαλιστική, επαναστατική.

Γιατί έχουμε μπροστά μας μάχες. Μάχες που έχουν να δοθούν εδώ και δεκαετίες. Η επίθεση έχει πολύ δρόμο μπροστά της, και άλλη επιλογή από το να παλέψουμε δεν υπάρχει.

Οι αγώνες που έρχονται απαιτούν πολιτικούς φορείς που να επεξεργαστούν προτάσεις για το πώς προχωράμε τις οποίες να θέσουν μπροστά στο κίνημα, με σεβασμό στη δημοκρατία του, χωρίς καπελώματα και μεσσίες. Χωρίς τέτοιους πολιτικούς φορείς οι μάχες είναι χαμένες. Όσοι νομίζουν πως σε ατομικό επίπεδο και με βάση τον αυθορμητισμό των κινημάτων θα βρεθούν μ’ ένα αυτόματο τρόπο οι απαντήσεις και οι λύσεις στα κολοσσιαία ζητήματα που θέτει η εποχή μας, δυστυχώς θα απογοητευτούν.

Μια τέτοια Αριστερά λοιπόν παλεύει να χτίσει το «Ξ». Κι αυτή τη μάχη τη δίνει μέσα από τις γραμμές της Επιτροπής για μια Εργατική Διεθνή, CWI, που αντιπροσωπεύεται από οργανώσεις και κόμματα σε όλες σχεδόν της χώρες της Νότιας και Βόρειας Ευρώπης, και σε 45 περίπου χώρες σε όλες τις ηπείρους. Αυτό τον αγώνα σας καλούμε να στηρίξετε, σ’ αυτή την προσπάθεια σας καλούμε να συμβάλετε.

Προβλήματα στον ΕΟΠΥΥ

Δεν επαρκούν οι 120 γιατροί του ΕΟΠΥΥ στο Βόλο
Συνέλευση των μελών του για τα προβλήματα με τις ελλείψεις γιατρών στον ΕΟΠΥΥκαι το Νοσοκομείο Βόλου, διοργανώνει σήμερα στις 9 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Παρκ», ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας.
Δεν επαρκούν σε καμία περίπτωση για να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς στη Μαγνησία οι 120 γιατροί του πρώην ΙΚΑ που εντάχθηκαν στον Ενιαίο Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), αναφέρει ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας. Οι ανάγκες είναι πολύ περισσότερες και για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση, θα πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα, τονίζει.
Στη διάρκεια της συνέλευσης θα τεθούν μεταξύ άλλων προς συζήτηση τα προβλήματα με τον ΕΟΠΥΥ και οι ελλείψεις γιατρών στο Νοσοκομείο Βόλου.
Σημειώνεται ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα ενταχθούν στον ΕΟΠΥΥ και άλλα Ταμεία, όπως το ΤΑΥΠΕΚΟ (ΔΕΗ- ΟΤΕ) και το ΕΤΑΑ (γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί) και η κατάσταση θα χειροτερέψει. Υπάρχει ήδη μεγάλη σύγχυση με τις αντικρουόμενες οδηγίες για τη δραστική ουσία των προς χορήγηση φαρμάκων και γενικά επικρατεί ένα αλαλούμ στο θέμα της συνταγογράφησης.
Με αφορμή την κίνηση 65 μικροβιολόγων της Μαγνησίας, οι οποίοι την προηγούμενη εβδομάδα προχώρησαν σε αναστολή της σύμβασής τους με τον ΕΟΠΥΥ, από τον Ιατρικό Σύλλογο επισημαίνεται πως «είναι τρεις μήνες απλήρωτοι και οι ασθενείς αναγκάζονται τώρα να πληρώνουν την επίσκεψη. Η χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ είναι πενιχρή».
Στη συνέλευση των γιατρών θα τεθούν προς συζήτηση διάφορα σοβαρά ζητήματα του κλάδου και κυρίως τα προβλήματα που έχουν προκύψει από τη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ, καθώς και οι ελλείψεις γιατρών στο «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο Βόλου.
Μάλιστα, για το τελευταίο θέμα επισημαίνεται πως «μέχρι το τέλος του έτους θα δημιουργηθεί πρόβλημα, αφού λόγω της αποχώρησης μεγάλου αριθμού γιατρών με συνταξιοδότηση, ουσιαστικά θα μείνουν οι μισοί».
Επίσης, αναμένεται να συζητηθεί και το ζήτημα που έχει προκύψει με την καθυστέρηση στην καταβολή εφημεριών στους ειδικευόμενος γιατρούς του Νοσοκομείου Βόλου, οι οποίοι ως γνωστόν ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι τις 26 Απριλίου.
Στο μεταξύ, την πρόσληψη 5.000 γιατρών με σύμβαση μίσθωσης έργου από τον ΕΟΠΥΥ έχει προκηρύξει το υπουργείο Υγείας. Η χρονική περίοδος υποβολής αιτήσεων ολοκληρώνεται στις 11 Μαΐου.
Πιστοποιητικό υγείας για μαθητές από τον ΕΟΠΥΥ
Τη διαδικασία για την έκδοση πιστοποιητικού υγείας στους μαθητές, καθορίζει με εγκύκλιο που εξέδωσε η αρμόδια διεύθυνση του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).
Το πιστοποιητικό χρειάζεται για την εγγραφή τους στο σχολείο και τη συμμετοχή τους στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής.
Αφορά παιδιά Νηπιαγωγείου, Α΄, Γ΄ και Ε΄ τάξεων του Δημοτικού Σχολείου, Α΄ τάξη του Γυμνασίου, Α΄ τάξη του Ενιαίου και του Τεχνικού και Επαγγελματικού Λυκείου.
Έχει ισχύ δύο σχολικών ετών για το Δημοτικό Σχολείο και τριών σχολικών ετών για το Γυμνάσιο και το Λύκειο και συμπληρώνεται από γιατρούς ειδικότητας Παιδιατρικής, Παθολογίας ή Γενικής Ιατρικής.
Για την εγγραφή των μαθητών/τριών στο Νηπιαγωγείο και Α΄ Δημοτικού Σχολείου απαιτούνται:
Για το Νηπιαγωγείο, (νήπια και προνήπια), πιστοποιητικό οδοντολογικής εξέτασης.
Για την Α΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου, πιστοποιητικό οφθαλμολογικής, καρδιολογικής και οδοντολογικής εξέτασης.
Οι βεβαιώσεις συμπληρώνονται από γιατρούς ειδικότητας Καρδιολογίας, Οφθαλμολογίας και Οδοντιατρικής.
Τα παιδιά σχολικής ηλικίας μπορούν να εξεταστούν από καρδιολόγο ενηλίκων και μόνο σε περίπτωση που διαπιστωθεί κάποιο πρόβλημα να συνιστάται η περαιτέρω εξέταση από παιδοκαρδιολόγο.
Τα ασφαλισμένα παιδιά στον ΕΟΠΥΥ με τη φροντίδα των γονέων ή κηδεμόνων τους, μπορούν να προσέρχονται στους γιατρούς των παραπάνω ειδικοτήτων, των Μονάδων Υγείας και στους συμβεβλημένους ιατρούς με τον Οργανισμό.
Πληροφορίες για τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ παρέχονται από το σύστημα των τηλεφωνικών ραντεβού (184), από την ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ και τους ενταχθέντες Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης.

Ραδιοτηλεοπτικός χρόνος και στα μικρά κόμματα

Ραδιοτηλεοπτικό χρόνο και στα μικρά κόμματα δίνει νέα ΚΥΑ Ραδιοτηλεοπτικό χρόνο και στα μικρά κόμματα δίνει νέα ΚΥΑ Φωτογραφία αρχείου
Νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση, για την κατανομή ραδιοτηλεοπτικού χρόνου κατά την προεκλογική περίοδο, που αφορά τα κόμματα τα οποία δεν εκπροσωπούνται στη Βουλή, υπέγραψαν οι υπουργοί Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης και Επικρατείας Παντελής Καψής, μετά την προσωρινή διαταγή του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, στο οποίο προσέφυγαν τα κόμματα «Δράση» και «Φιλελεύθερη Συμμαχία».
Τα κόμματα που αφορά η ΚΥΑ των υπουργών Εσωτερικών και Επικρατείας είναι:
  • Δράση-Φιλελεύθερη Συμμαχία
  • Ένωση Κεντρώων
  • Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή
  • Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή - ΑΝΤΑΡΣΥΑ
  • ΟΧΙ (Δημοκρατική Αναγέννηση-Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο-Κινήματα Πολιτών
  • -Δημοσθένης Βεργής-Έλληνες Οικολόγοι.
Σύμφωνα με την ΚΥΑ, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου για τις εκλογές της 6ης Μαΐου, τα κόμματα ή συνασπισμός κομμάτων που πήραν μέρος στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές ή ευρωεκλογές και έλαβαν ποσοστό τουλάχιστον 0,25% ή 0,50%, οι όροι προβολής τους από τα δημόσια και ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα διαμορφώνονται ως εξής:
Η ΕΡΤ έχει την υποχρέωση:
α. Να μεταδώσει στο εθνικό τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό δίκτυό της μία προεκλογική συγκέντρωση ή άλλη προεκλογική πολιτική εκδήλωσή τους.
β. Να μεταδώσει στο εθνικό τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό δίκτυό της μία συνέντευξη διάρκειας 45 λεπτών του αρχηγού ή εκπροσώπου τους.
γ. Να διαθέσει δωρεάν δύο πεντάλεπτα, ένα ανά εβδομάδα, για την παρουσίαση του προγράμματος ή τη μετάδοση μηνυμάτων τους.
δ. Να επιτρέψει την απευθείας μετάδοση της προεκλογικής συγκέντρωσης ή άλλης προεκλογικής πολιτικής εκδήλωσης και της συνέντευξης και να διαθέσει δωρεάν τις σχετικές μαγνητοσκοπήσεις ή μαγνητοφωνήσεις σε οποιονδήποτε ενημερωτικό ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό σταθμό υποβάλλει σχετικό αίτημα.
Οι ιδιωτικοί ενημερωτικοί ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί πανελλήνιας, περιφερειακής ή τοπικής εμβέλειας έχουν την υποχρέωση να διαθέσουν δωρεάν δύο πεντάλεπτα, ένα ανά εβδομάδα, για την παρουσίαση των προγραμμάτων ή τη μετάδοση των μηνυμάτων τους.
Επίσης, στην ΚΥΑ προστίθεται ότι ο χρόνος που διατίθεται για τη μετάδοση διαφημιστικών μηνυμάτων τους στους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας, υπολογίζεται σε μηνύματα αξίας 20.100 ευρώ για κάθε ένα απ' αυτά. Σημειώνεται ότι το παραπάνω ποσό προστίθεται στο ποσό των 6 εκατομμυρίων που είχε κατανεμηθεί στα υπόλοιπα κόμματα.
Τέλος, στην ΚΥΑ τονίζεται ότι με νεότερη υπουργική απόφαση των υπουργών Εσωτερικών και Επικρατείας, που θα εκδοθεί μετά την ανακήρυξη των εκλογικών συνδυασμών από τον Άρειο Πάγο και τη διατύπωση γνώμης από τη Διακομματική Επιτροπή Εκλογών και το ΕΣΡ, θα ρυθμιστεί οριστικά η κατανομή του ραδιοτηλεοπτικού χρόνου για το σύνολο των κομμάτων που δεν εκπροσωπούνται στη διαλυθείσα βουλή, λαμβάνοντας υπόψη και τον αριθμό των εκλογικών περιφερειών όπου ανακηρύχθηκαν οι συνδυασμοί τους.

Κι όμως «λεφτά υπάρχουν! ή αλλιώς ανταρσία στο «καράβι»

Πολλοί είναι αυτοί που συνηθίζουν να παρομοιάζουν την Ελλάδα με ένα καράβι που είμαστε όλοι μέσα και όλοι μαζί θα σωθούμε ή θα βυθιστούμε. Αντί άλλων επιχειρημάτων παραθέτω τους εξαιρετικούς στίχους του Γιάννη Νεγρεπόντη (από το δίσκο «Απλά μαθήματα πολιτικής οικονομίας», Λ. Κηλαηδόνης 1975)


του Γιάννη Κυριακάκη,
συνεργάτη της εφημερίδας «Πριν» και μέλος του Τμήματος Οικονομίας της ΑΝΤΑΡΣΥΑΗ πατρίδα ένα καράβι
Που ολουνούς μας κουβαλάει
Πάνω την καλή την τάξη
Ένεκα που κουμαντάρει

Το χοντρό λαό στα κάτω
Μηχανές, κουζίνα, αμπάρι
Πάνω την καλή την τάξη
Ένεκα που κουμαντάρει

Κάλμα η θάλασσα άι άι
Το καράβι πρίμα πάει
Έχουν οι απάνω γλέντι
Ο χοντρός λαός σεκλέτι

Έτσι κι ο καιρός χαλάσει
Το γυρίσει σε μπουρίνι
Θα φροντίσει η απάνω τάξη
Το τομάρι της να σώσει

Στον χοντρό λαό αφήνει
Την ψυχούλα του να δώσει
Θα φροντίσει η απάνω τάξη
Το τομάρι της να σώσει

Φόρτσα η θάλασσα βάι βάι
Το καράβι φούντο πάει
Θε μου τους απάνω σώσε
Στο λαό κουράγιο δώσε

Η πατρίδα ένα καράβι
Που ολουνούς μας κουβαλάει
Πάει η φόρμουλα βάι βάι
Η «πλέμπα» πια δε μασάει!
Για πέντε Έλληνες εφοπλιστές δουλεύει η κορεατική ναυπηγική βιομηχανία, μας πληροφορεί άρθρο της Capital.gr (26/3/2012). Πρόκειται για τους Αγγελικούση, Προκοπίου, Π. Λιβανό, Οικονόμου και Μαρτίνο.
Σ’ έναν απ’ αυτούς, πριν δύο χρόνια έκανε έφοδο το ΣΔΟΕ στο γραφείο του και πήρε το σκληρό δίσκο για να ελέγξει τις 130 οφσόρ εταιρείες που υπολογίζονταν ότι έχει, καθώς δε «συνήθιζε» να κάνει φορολογικές δηλώσεις (Πρώτο Θέμα, 28/2/2010).
Ο ίδιος εφοπλιστής «χτυπήθηκε» με τον Μπερλουσκόνι για την αγορά βίλας στο Πορτοφίνο της Κυανής Ακτής και επικράτησε (αθάνατη ελληνική ψυχή! - Ελευθεροτυπία, 4/6/2011).
Οι Έλληνες εφοπλιστές κατείχαν, το Μάρτιο του 2012, 3.760 πλοία, δηλαδή το 15% της παγκόσμιας χωρητικότητας, αλλά μόνο 862 από αυτά έφεραν την ελληνική σημαία (Η Καθημερινή, 14-15/4/2012).
Το πρώτο τρίμηνο του 2012 παρήγγειλαν νέα πλοία αξίας 1,6 δις δολ., ενώ αγόρασαν και μεταχειρισμένα αξίας 600 εκατ. δολαρίων. Σύμφωνα με τον οίκο GA Moundreas, τη διετία 2010-11 (της κρίσης, δηλαδή) οι Έλληνες εφοπλιστές παρήγγειλαν 347 καινούρια πλοία. Κι όπως πάντα, στην Κορέα, στην Κίνα αλλά ποτέ εδώ.
Μετά από τόσες «εθνικές επιτυχίες», με τι καρδιά να τους ζητήσεις να πληρώσουν φόρους; Γι' αυτό υπάρχουν 52 φοροαπαλλαγές για το ελληνικό εφοπλιστικό κεφάλαιο. Ας πληρώσουν, τέλος πάντων, οι μισθωτοί, οι άνεργοι, οι νέοι, οι συνταξιούχοι, όλοι αυτοί που ζουν πάνω από τις δυνατότητες τους και καταστρέφουν συστηματικά την ελληνική οικονομία.
Παρακάτω.
Το 2010 οι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο εταιρείες είχαν κέρδη 7,3 δις ευρώ (καταραμένη κρίση !).
Οι τράπεζες μέχρι το 2011 είχαν επιδοτηθεί από το κράτος με 60 δις, ενώ από την έναρξη της κρίσης το 2008 το κράτος έχει αποφασίσει τη χορήγηση εγγυήσεων ύψους 155 δις. Και τα 28 δις ζημίες που ανακοίνωσαν πρόσφατα, θα καλυφθούν από τα 30 δις του Μνημονίου 2 που θα τους δοθούν. Δηλαδή, ό,τι κερδίζουν το κρατούν για την πάρτι τους, κι όταν έχουν ζημιές τις φορτώνουν στο λαό.
Συνεχίζουμε.
Ο Φουρλής επένδυσε 60 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία καταστήματος ΙΚΕΑ στη Σόφια και μαζί με τον εφοπλιστή Κούστα προχωρούν στην κατασκευή Mall, που κοστίζει 80 εκατ. ευρώ (Ελευθεροτυπία, 9/10/2011). Το περιοδικό Forbes Bulgaria βράβευσε το ΙΚΕΑ Βουλγαρίας ως επένδυση της χρονιάς για το 2010. Υπολογίζεται ότι οι Έλληνες κεφαλαιοκράτες έχουν επενδύσει τα τελευταία χρόνια στα Βαλκάνια και την Τουρκία γύρω στα 15 δις ευρώ (Έθνος, 10/11/2010) για να επωφεληθούν από τα χαμηλά μεροκάματα που υπάρχουν εκεί. Αλλά η πατρίδα φροντίζει να μην ξενιτεύονται, να μην ταλαιπωρούνται. Προσεχώς Βουλγαρικοί μισθοί και στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με στοιχεία των βρετανικών αρχών, την τελευταία διετία έχουν αποκτηθεί από Έλληνες ακίνητα στο Λονδίνο αξίας άνω του 1 δις ευρώ. Μόνο σε δύο χρόνια και μόνο στο Λονδίνο! Βέβαια, υπάρχουν κι εκείνοι που προτιμούν αγορές στο Βερολίνο και φυσικά οι πιο «παραδοσιακοί» συνεχίζουν να αγοράζουν στο Μονακό, την Κυανή Ακτή, το Παρίσι και τη Νέα Υόρκη.
Η εξεταστική επιτροπή της Βουλής διαπίστωσε ότι η ζημιά του ελληνικού δημοσίου από τις δραστηριότητες της SIEMENS στην Ελλάδα ξεπέρασε τα 2 δις και οι μίζες υπολογίστηκαν ότι ξεπέρασαν τα 180 εκατ. Κι όμως αυτοί ζήτησαν αποζημίωση μόνο 80 εκατ. Αυτό κι αν είναι κούρεμα!!
Η εκκλησία διαθέτει γύρω στα 10.000 ΝΠΔΔ που κατέχουν 1.300.000 στρέμματα γης, 900 ακίνητα από τα οποία παίρνουν ενοίκια, εισπράττουν χρήματα από ευρωπαϊκά προγράμματα, ΟΠΑΠ και λαχεία, έχουν σημαντικά ποσά σε προθεσμιακές καταθέσεις, κατέχουν μετοχές της Εθνικής, της Τράπεζας της Ελλάδος, της Πειραιώς κ.λπ. Σε ρεπορτάζ της Καθημερινής, 18/10/2009, εκτιμάται η αξία της εκκλησιαστικής περιουσίας ανέρχεται στα 15 δις ευρώ. Στα παραπάνω δεν περιλαμβάνονται τα ακίνητα 2.500 μοναστηριών και ναών που έχουν δικά τους κιτάπια.
Ας μην είμαστε, όμως, ισοπεδωτικοί. Δεν κι όλοι οι πλούσιοι κυνηγοί μετοχών, ακίνητων κ.λπ. Υπάρχουν και κάποιοι με καλλιέργεια, λάτρεις της τέχνης. Όπως ο πρόεδρος του ΣΕΒ, που από πολλούς χαρακτηρίζεται «τοκιστής και σουλατσαδόρος» επειδή πούλησε τη ΔΕΛΤΑ και είναι πρόεδρος των βιομηχάνων αλλά δεν έχει βιομηχανία. Ο άνθρωπος αντί για γιαούρτια και γάλατα ασχολείται, μεταξύ άλλων, με τη συλλογή έργων τέχνης. Ανάμεσα στα εκατοντάδες έργα τέχνης που έχει στη συλλογή του, ξεχωρίζει ο περίφημος ουρητήρας του Μαρσέλ Ντισάν, που αγόρασε το 1999 αντί 1,76 εκατ. δολαρίων. Δηλαδή όσα θα βγάλει ένας εκπαιδευτικός δουλεύοντας για τα υπόλοιπα 150 χρόνια της ζωής του, αν δεν υποστεί κι άλλη μείωση μισθού. Φυσικά το έργο τέχνης, ο ουρητήρας δηλαδή, θα έχει ανεβάσει την αγοραστική του αξία, οπότε… μάταιος κόπος.
Εξίσου σπουδαίο θεωρείται κι ένα άλλο έργο που κατέχει με τον τίτλο «Οι εραστές». Πρόκειται για τα υπολείμματα (!) μιας αγελάδας κι ενός βοδιού που φυλάσσονται σε δοχεία φορμόλης σε γειτονικές προθήκες. Ευτυχώς που ο πρόεδρος φυλάσσει βοοειδή στη φορμόλη και όχι μισθωτούς, αν και θα μπορούσε άνετα να το κάνει (ΒΗΜΑgazino, 24/4/2011).
Η ελληνική πλουτοκρατία, αδίστακτη και αποκτηνωμένη, με τις πλάτες της ΕΕ και σε συνεργασία με τον πολιτικό (υπό)κοσμο της χώρας: Αφού μας έσυρε στους Ολυμπιακούς αγώνες των 20 δις ευρώ. Αφού μας έβαλε να πληρώσουμε 30 δις για εξοπλισμούς μόνο την τελευταία 10ετια. Αφού δεν πλήρωνε φόρους και εισφορές, «έτρωγε» το ΦΠΑ, «μάσαγε» κάθε λογής επιδοτήσεις και ενισχύσεις, απολάμβανε απαλλαγές και ελαφρύνσεις. Αφού μας παραμύθιασε ότι θα μετατρέψει την Ελλάδα σε κέντρο χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, εμπορίου, τουρισμού και τεχνολογίας της ΝΑ Μεσογείου. Αφού έβγαλε πολλά πολλά δις (600 έγραψε το Σπίγκελ) στην Ελβετία και τώρα τα στέλνει στην Καραϊβική. Αφού ναυπηγεί τα καράβια της στην Κορέα και στην Κίνα και τα έχει με σημαία Παναμά και Λιβερίας. Αφού μετέφερε τα εργοστάσια της στη Βουλγαρία και στην Αλβανία. Αφού έγραψε τα οικόπεδα, τις βίλες και τα κότερα της σε οφσόρ με έδρα τα νησιά Καϋμάν και Μάρσαλ.
Τώρα ζητά από μας να «σώσουμε την πατρίδα», να υποταχτούμε στη χούντα των τραπεζιτών, της ΕΕ και του ΔΝΤ, να υποκύψουμε στο δίλημμα «ευρώ η χάος».
Οι επερχόμενες εκλογές για κάποιους –κόμματα και αρχηγούς– είναι μια διαμάχη για το ποιος θα κρατά το τιμόνι του καραβιού την ώρα της πρόσκρουσης. Οι επίδοξοι καπετάνιοι μάς πάνε σε σίγουρο πνιγμό. Δεν αρκεί ν’ αλλάξουμε καπετάνιους. Πρέπει ν’ αλλάξουμε πορεία κι ύστερα ν’ αλλάξουμε και καράβι.
Γι’ αυτό η λύση που μας απομένει είναι: Ανταρσία στο καράβι! Ανταρσία στα αμπάρια, στην κουζίνα, στις μηχανές. Όλοι εμείς, η «πλέμπα», ο «χοντρός λαός» πρέπει να παραμερίσουμε τα ερείπια που μας κληροδοτεί η ελληνική ολιγαρχία και να αρχίσουμε από την αρχή. Αλλά αυτή τη φορά να δουλέψουμε για εμάς. Να μας ανήκει ο πλούτος που παράγουμε. Και συμβολικά στην πλατεία Συντάγματος να τοποθετήσουμε τον «ιερό» ουρητήρα του Δασκαλόπουλου για να περνούν οι προλετάριοι της Αθήνας να ουρούν ατενίζοντας τη Βουλή.

Σχετικά με την εταιρία Hellenic Seaways και της ανακοινωσησ οτι αποσύρε του αιτήματος της για περικοπή δρομολογίων.του Express Skiathos σας είχαμε ανακοίνωση ότι δεν το έκανε άλλα εσείς επιμένετε ε Τώρα σκάστε λοιπόν όλοι και τα παπαγαλάκια και τα φιλαράκια άντε Άι σιχτίρ το skopelos news δεν λέει ποτέ ψέματα άπλα δεν έχει νταβατζήδες στην πλάτη του !

Σήμερα το skopelos news επικοινώνησε με το υπουργείο δεν άντεξα της ψευτιές και να η απάντηση τώρα έχετε κάτι να πείτε? 
TO EMAIL
Σας παρακαλώ να μου απαντήσετε (γνωστοποιήσετε) σχετικά με το εάν  η εταιρία Hellenic Seaways έχει μέχρι σήμερα αποσύρει του αιτήματος της  για περικοπή δρομολογίων.του Express Skiathos.
ΜΕ ΤΙΜΗ
ΣΚΟΠΕΛΟΣ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου