Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ: Το ΠΑΣΟΚ είναι ΕΔΩ!

Περνάνε τα χρόνια, κι έρχονται τα πάνω κάτω. Κάποτε γινόταν χαμός:  ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, λαφυραγωγούσαν την αριστερά παρουσιάζοντας σαν ατραξιόν τις υποψηφιότητες στελεχών της στα δικά τους ψηφοδέλτια. Από την Αριστερά στην κατανάλωση…
 
Έχει ο καιρός γυρίσματα όμως: Σήμερα βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ τρέχουν να προφυλαχτούν, να βρουν προσωρινό καταφύγιο στα φιλόξενα ψηφοδέλτια της αριστεράς. Έχει πλάκα να βλέπεις ξεφωνημένους πασόκους, αυριανιστές, καραμπινάτους εκσυγχρονιστές, διευθυντές της ΕΡΤ κλπ να προσχωρούν –ή να επανακάμπτουν προσωρινά- στην ‘Αριστερά’.

Αποτελεί άραγε αυτό μια συμβολική νίκη της αριστεράς, μια μορφή ρεβάνς μετά από τόσα χρόνια; Δεν το νομίζουμε.

Στους χώρους υποδοχής της ανανεωτικής αριστεράς έγινε σφαγή, κυριολεκτικά εμπόριο πράσινης σαρκός. ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ, εδώ το καλό ΠΑΣΟΚ!

Ο Κουβέλης από το τίποτα βρέθηκε ξαφνικά με ολόκληρη κοινοβουλευτική ομάδα δώρο! Τη μισή την πήρε μπόνους από το ΠΑΣΟΚ. ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ ξεπλένουν τους πασόκους! Βουλευτές που ψήφισαν το 1ο Μνημόνιο ή τον εφαρμοστικό νόμο συνωστίζονται στις ντουζιέρες της αριστεράς μαζί με άλλους που καταψήφισαν.

Αρκετοί μπαίνουν και στα ψηφοδέλτια, μάλιστα ένας απ’ αυτούς αποτέλεσε και το ‘έμβλημα’ της εκλογικής παρέμβασης στις περιφερειακές εκλογές της Αττικής!

Η Αριστερά στο κέντρο...
Ο Βασίλης Οικονόμου κατέβηκε νωρίς από το Άρμα Πολιτών και διαπραγματευόμενος σαν Ελεύθερος Πολίτης προσχώρησε στη ΔΗΜΑΡ. Ο Δημαράς, πιο ‘αριστερός’, διαπραγματεύτηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ. Τελικά  ως γνωστόν κατέληξε στο στρατόπεδο φιλοξενίας του Καμμένου.

Με μία έννοια δείχνει το δρόμο. Όχι τόσο σαν τροχιοδεικτική βολή της ‘συνεργασίας’ Καμμένου –Τσίπρα που ‘έσκασε’ στη συνέχεια, όσο για το τι θα επακολουθήσει.

Όλοι αυτοί αποζητούν απάνεμο λιμάνι μέχρι να περάσει η μπόρα, και ένα όχημα που θα τους φέρει στη βουλή για να δηλώσουν ‘παρών’ στην επόμενη μέρα της ‘δημοκρατικής παράταξης’. Ο Δημαράς είναι χαρακτηριστική περίπτωση επαγγελματία διαφωνούντα που επανακάμπτει για να διαφωνήσει και πάλι.

Το βασικό πρόβλημα είναι ότι καλλιεργείται η ψευδαίσθηση πως με ψήφο ανάθεσης μπορούμε να στερήσουμε από το αστικό μπλοκ τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης εφόσον δεν συγκεντρώσει ο δικομματισμός το 151.  Το αντίθετο ακριβώς συμβαίνει. Πόσα από αυτά τα ανεμομαζώματα θα παραμείνουν στις αντιμνημονιακές επάλξεις όταν σημάνουν οι σειρήνες; Εδώ υπάρχουν πρόθυμα κόμματα ολόκληρα…

Η ΠΑΣΟΚοποίηση της αριστεράς βέβαια, συνοδεύεται από  μικρές διαδοχικές μετατοπίσεις προς τα δεξιά ‘προς χάριν της ενότητας’. Οι διακηρύξεις του Τσίπρα για «μια μεγάλη συμμαχία με κέντρο την αριστερά», παραπέμπουν στο γνωστό διδακτικό ρητό με το βουνό και το Μωάμεθ…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger