Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ

Την 23/4/2012 διακομίσθηκε εκτάκτως στο Νοσοκομείο μας ο Γ.Κ. , κρατούμενος των φυλακών Κορυδαλλού , οπότε και υπέπεσαν στην αντίληψή μας τα εξής: Ο ασθενής μεταφερόταν δέσμιος πισθάγκωνα , παρά το γεγονός ότι βρισκόταν στην 20 η μέρα απεργίας πείνας . Η συνοδεία του αποτελούνταν από 10 και πλέον αστυνομικούς , οι οποίοι είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με μαύρες κουκούλες και κρατούσαν επιδεικτικά βαρύ οπλισμό - αυτόματα πολυβόλα- ενώ οι εφημερεύοντες συνάδελφοι εξέτασαν τον ασθενή υπό τη στενή παρακολούθηση αυτών των ατόμων.

Επειδή το ίδιο ακριβώς φαινόμενο έχει παρατηρηθεί επανειλημμένα στο παρελθόν στο Νοσοκομείο μας και μάλιστα 2μέρες αργότερα στις 25/4 , ακριβώς το ίδιο συνέβη και στην εφημερία του «Αττικού» , όταν διακομίσθηκε ο επίσης απεργός πείνας Κ.Σ. , καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι το φαινόμενο δεν είναι τυχαίο, και μάλιστα αφού τυχαίνει όλοι οι αναφερόμενοι ασθενείς να κατηγορούνται για παράβαση του Ν.187, του περίφημου «τρομονόμου» , ο οποίος ουσιαστικά ποινικοποιεί τις πολιτικές απόψεις , ώστε να μιλάμε ουσιαστικά για πολιτικούς κρατούμενους.

Την ίδια ώρα που όλοι μας παρακολουθούμε έκπληκτοι στην τηλεόραση , άτομα υγιή , που εγκλημάτησαν απέναντι του ελληνικού λαού , διασπαθίζοντας ανερυθρίαστα το δημόσιο πλούτο, να μεταφέρονται στη φυλακή από την αστυνομία με ιδανικές συνθήκες , με διακριτική παρουσία των αστυνομικών ή και χωρίς χειροπέδες, μια τέτοια συμπεριφορά και μεταχείριση ασθενών , σε ένα δημόσιο Νοσοκομείο , προκαλεί την οργή και την αγανάκτηση.

Εμείς οι Γιατροί του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας , καταγγέλλουμε τέτοια φαινόμενα και πρακτικές που προσβάλλουν την προσωπικότητα τόσο των ασθενών μας , όσον και ημών των ίδιων που υποχρεωνόμαστε να εκτελούμε το λειτούργημά μας κάτω από τέτοιες απαράδεκτες συνθήκες και δηλώνουμε δεν θα επιτρέψουμε στο εξής να μετατραπεί το Νοσοκομείο μας, σε θέατρο επίδειξης κρατικής αυθαιρεσίας και βαρβαρότητας .



ΓΕΝ.ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 30/4/2012

(πηγή : http://athens.indymedia.org/ )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger