Hellenic Seaways - Άμεση & Εύκολη Online Kράτηση‎

Δευτέρα, 16 Απριλίου 2012

5 ερωτήσεις και απαντήσεις

Ομως, όπως και άλλες φορές έχει επισημανθεί από τις στήλες της εφημερίδας μας, η αποχή, μολονότι αποτελεί τη ριζοσπαστικότερη εκλογική συμπεριφορά, μολονότι είναι επιβεβλημένη στη συγκυρία που διερχόμαστε, από μόνη της δεν θα σημάνει τίποτα, αν δεν συνοδευτεί τουλάχιστον από τη συνειδητοποίηση ότι χρειαζόμαστε μια νέα εργατική συλλογικότητα, στηριγμένη πρωτίστως στην πολιτική οργάνωση της εργατικής τάξης
Σε μια πολιτική επικαιρότητα που έχει βυθιστεί εξ ολοκλήρου στο γνώριμο προεκλογικό κλίμα (με τις ιδιαιτερότητες που έχει η τωρινή προεκλογική περίοδος), ας δοκιμάσουμε να θέσουμε ορισμένα κρίσιμα ερωτήματα και να διερευνήσουμε τις απαντήσεις σ’ αυτά.

1 Ποια είναι η κατάσταση την τελευταία διετία; Εύκολη η απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα. Αυτό που στην αρχή παρουσιάστηκε σαν «κρίση χρέους» αποδείχτηκε ότι δεν είναι παρά μια τυπική καπιταλιστική κρίση (στο πλαίσιο της κρίσης του καπιταλισμού παγκόσμια), ιδιαίτερα βαθιά. Κι αυτό που παρουσιάστηκε σαν «αντιμετώπιση της κρίσης χρέους» αποδείχτηκε πως δεν ήταν παρά μια ευκαιρία για επίθεση του κεφάλαιου σε όλα τα μέτωπα. Οχι μόνο στο μέτωπο της σκληρής δημοσιονομικής πολιτικής, μέσω της οποίας εξασφαλίζεται η αποπληρωμή των τοκογλύφων του διεθνούς χρηματιστικού κεφάλαιου, αλλά και στο μέτωπο της «κινεζοποίησης» της εργατικής τάξης, η οποία έχει πιλοτικό χαρακτήρα για ολόκληρη την ΕΕ.
 
Ακόμη και ο πλέον αδαής αντιλαμβάνεται πως δεν έχει καμιά σχέση με την αποπληρωμή του χρέους το κατέβασμα του βασικού μισθού στα 511 ευρώ, που θεωρείται ότι αποτελεί «ανάκτηση του 50% της ανταγωνιστικότητας με βάση το κόστος εργασίας» (το Μνημόνιο-2 προβλέπει ότι από Ιούνη θα γίνει νέα μείωση). Αυτό έχει σχέση με την πάγια επιδίωξη του κεφάλαιου να ρίξει στα τάρταρα την τιμή της εργατικής δύναμης και με την ειδικότερη επιδίωξη του ευρωπαϊκού μονοπωλιακού κεφάλαιου να δημιουργήσει στην καρδιά της ΕΕ επιχειρηματικές ζώνες κινέζικου τύπου.

2 Τι έλειψε από το εργατικό και γενικότερα το λαϊκό κίνημα αυτή τη διετία και δεν κατάφερε ν’ ανακόψει τη βίαιη επίθεση του κεφάλαιου; Εδώ η απάντηση γίνεται δυσκολότερη. Από τις στήλες της «Κ» έχει νομίζουμε εξηγηθεί επαρκώς και αναλυτικά το φαινόμενο. Ομως, στη συνείδηση της εργαζόμενης κοινωνίας και της νεολαίας της δεν φαίνεται να έχουν γίνει σημαντικά βήματα, μολονότι η απογοήτευση που επικρατεί σήμερα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι συνοδεύεται από πολλά ερωτηματικά. Η κυριαρχία της αστικής ιδεολογίας εξακολουθεί να υφίσταται, γι’ αυτό και επιβιώνει και το αστικό κομματικό σύστημα της κοινωνικής δημαγωγίας και το αστικό συνδικαλιστικό σύστημα, ενώ οι μέχρι στιγμής κινήσεις έξω απ’ αυτά τα συστήματα χειραγωγήθηκαν εύκολα και ελέγχθηκαν απόλυτα, έτσι που έγιναν απολύτως ακίνδυνες. Αναφερόμαστε κυρίως στο «κίνημα των αγανακτισμένων», που συγκέντρωσε πάρα πολύ κόσμο και τον εκτόνωσε με τον χειρότερο τρόπο.
 
Ετσι, έκλεισε ένας ολόκληρος κύκλος αντιστάσεων, που αποδείχτηκαν απόλυτα αναποτελεσματικές, μη ανακόπτοντας ούτε στο ελάχιστο την επίθεση των συνασπισμένων κεφαλαιοκρατικών δυνάμεων. Ολα τα κύματα των επιθέσεων του συστήματος πέρασαν, έγιναν νόμοι του κράτους, εφαρμόστηκαν, χωρίς το σύστημα ν’ αντιμετωπίσει ιδιαίτερους κλυδωνισμούς.
 
Αυτό ήταν επόμενο να προκαλέσει απογοήτευση, η οποία εκφράστηκε ιδιαίτερα μετά τις 12 Φλεβάρη, όταν παρά τη λαϊκή κινητοποίηση μια μεγάλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία ψήφισε το Μνημόνιο-2. Ομως, αυτή η απογοήτευση θα είναι παροδική, διότι το «πρόγραμμα» προβλέπει και νέα κύματα επιθέσεων, που δε θ’ αφήσουν περιθώριο στον κόσμο να κλειστεί στα σπίτια του.
 
3 Ποιο είναι το κύριο καθήκον της εποχής; Θα παραβιάζαμε ανοιχτές θύρες αν λέγαμε ότι το κύριο καθήκον της εποχής είναι ν’ αναπτυχθεί αποτελεσματική εργατική και λαϊκή αντίσταση ώστε να φρεναριστεί η επίθεση των δυνάμεων του κεφάλαιου. Ομως, αυτό είναι τόσο τετριμμένο και τόσο χιλιοειπωμένο που εύλογα δεν προξενεί καμιά εντύπωση, δεν συνεγείρει κανέναν. Ολοι το θέλουν αυτό ή διακηρύσσουν ότι το θέλουν, όμως ούτε την κατάσταση αναλύουν με επάρκεια ούτε «εργαλεία» για την αλλαγή της κινηματικής δράσης εισηγούνται. Τα ίδια έλεγαν πριν την κρίση, τα ίδια λένε και στην κρίση, διανθισμένη με λίγη επιπόλαια κρισιολογία και με ακόμη περισσότερο ρεφορμισμό και «προτάσεις διεξόδου», που συσκοτίζουν ακόμη περισσότερο την πραγματικότητα και εμποδίζουν την κίνηση προς μια πραγματικά ανατρεπτική κατεύ-θυνση.
 
Το σημαντικότερο, λοιπόν, δεν είναι να μιλάς για φρενάρισμα της επίθεσης του κεφάλαιου, αλλά να διατυπώνεις με σαφήνεια τι σημαίνει και πώς μπορεί να επιτευχθεί αυτό το φρενάρισμα και να εισηγείσαι «εργαλεία» για την οργάνωση αυτής της διαδικασίας. Δεν μπορείς, λοιπόν, να φρενάρεις αυτή την επίθεση αν δεν στραφείς συνολικά ενάντια στον καπιταλισμό (και όχι σε κάποιες πλευρές του) και αν η εργατική τάξη δεν οργανωθεί πολιτικά, για να μπορεί και το στόχο της προλεταριακής επανάστασης να ξαναφέρει στο προσκήνιο και την αστική ιδεολογία να πετάξει έξω από τις γραμμές της και το συνδικαλιστικό της κίνημα να επανοργανώσει σε ταξική βάση.
 
4 Υπό το φως των παραπάνω, ποιος είναι ο χαρακτήρας των επικείμενων εκλογών; Είναι η πρώτη φορά που έχουμε εκλογές εξαιρετικά αμφίβολες ως προς το αποτέλεσμα που θα βγάλει η κάλπη, με δεδομένη όμως την πολιτική που θ’ ακολουθηθεί μετά απ’ αυτές, δεδομένου ότι υπάρχει ένας αστερισμός κομμάτων που επιδεικνύει απόλυτη νομιμοφροσύνη στις δεσμεύσεις έναντι της ΕΕ και δηλώνει αποφασισμένος να μην αφήσει τη χώρα «να κατρακυλήσει στην ακυβερνησία». Στόχος αυτών των εκλογών είναι να λειτουργήσουν σαν κολυμβήθρα του Σιλωάμ για το σύνολο του πολιτικού συστήματος, ώστε με τη «νωπή λαϊκή εντολή» ανά χείρας να συνεχίσουν την ίδια πολιτική.
 
Περισσότερο από κάθε άλλη φορά α-κούμε σ’ αυτές τις εκλογές ηχηρή «αντιμνημονιακή» ρητορική, καθώς αυτή αποτελεί όρο για την ενίσχυση των μικρότερων αστικών κομμάτων (παλιών και νέων), που επιδιώκουν μια ανακατανομή ισχύος στο κοινοβούλιο. Αυτή η ανακατανομή ισχύος, όμως, δεν πρόκειται ν’ αλλάξει το προκαθορισμένο μετεκλογικό στάτους.

5 Τι να κάνουμε, λοιπόν; Ως προς τις εκλογές η απάντηση είναι εύκολη. Να κλείσουμε τ’ αυτιά μας στις σειρήνες του κοινοβουλευτικού κρετινισμού, να αγνοήσουμε τα πρόστυχα επιχειρήματα περί χαμένης ψήφου, να θυμηθούμε ότι οι εκλογές γενικά δεν μπορούν ν’ αλλάξουν τίποτα και αυτές οι εκλογές ειδικά σκοπό έχουν να νομιμοποιήσουν την πολιτική διαχείριση της βαρβαρότητας και να επιλέξουμε την ΑΠΟΧΗ, προκειμένου να στείλουμε μήνυμα συνολικής αντίθεσης με το αστικό πολιτικό σύστημα, μήνυμα ρήξης με τον αστικό κοινοβουλευτισμό. Ειδικά σ’ αυτές τις εκλογές, με την προκαθορισμένη μετεκλογική πολιτική, το ποσοστό της αποχής θ’ αποτελέσει τον ασφαλέστερο δείκτη πολιτικής ωριμότητας της εργατικής τάξης, των εργαζόμενων, των νέων.
 
Ομως, όπως και άλλες φορές έχει επισημανθεί από τις στήλες της εφημερίδας μας, η αποχή, μολονότι αποτελεί τη ριζοσπαστικότερη εκλογική συμπεριφορά, μολονότι είναι επιβεβλημένη στη συγκυρία που διερχόμαστε, από μόνη της δεν θα σημάνει τίποτα, αν δεν συνοδευτεί τουλάχιστον από τη συνειδητοποίηση ότι χρειαζόμαστε μια νέα εργατική συλλογικότητα, στηριγμένη πρωτίστως στην πολιτική οργάνωση της εργατικής τάξης, στην προγραμματική της συγκρότηση, στη διαμόρφωση των όρων για να πάψει η εργατική τάξη ν’ αποτελεί «τάξη καθεαυτή», η οποία υπηρετεί μονίμως κάτω από ξένες, εχθρικές σημαίες, και να γίνει «τάξη για τον εαυτό της», που θα υψώσει τη δική της σημαία, που δεν θ’ αμφισβητήσει απλά κάποιες πλευρές της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, αλλά θα διακηρύξει την αναγκαιότητα ανατροπής του καπιταλισμού και οικοδόμησης του κομμουνισμού.

 
Πέτρος Γιώτης
http://www.eksegersi.gr/article.php?article_id=16757&cat_id=32

ΑΠ’ ΤΑ ΤΣΑΚΆΛΙΑ ΔΕΝ ΓΛΥΤΏΝΕΙΣ Μ’ ΕΥΧΈΣ Η ΠΑΡΑΚΆΛΙΑ. (Κ.ΒΆΡΝΑΛΗΣ)

The Hunger Games (original title) αγώνες πείνας 2012


Set in a future where the Capitol selects a boy and girl from the twelve districts to fight to the death on live television, Katniss Everdeen volunteers to take her younger sister's place for the latest match.

Director:

Gary Ross

Writers:

Gary Ross (screenplay), Suzanne Collins (screenplay), and 2 more credits »
Watch Trailer

UBS: ΠΙΘΑΝΗ Η ΕΞΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ!

  Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΕ 6 ΜΗΝΕΣ!
 Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΝΕΑ «ΒΟΗΘΕΙΑ»!
 ΠΛΗΡΗΣ Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ!

 Συνιστά κόλαφο για της εφαρμοζόμενες πολιτικές στη χώρα μας το γεγονός ότι ακόμα και η UBS ομολογεί ανοικτά τηναποτυχία τους, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί νέο πακέτο χρηματοδοτικής «βοήθειας» μετά το 2014, ενώ θεωρεί ως ισχυρή την πιθανότητα εξόδου της χώρας από το Ευρώ.
 Να συγκρατήσουμε, επίσης, την εκτίμηση της UBS ότι η ευρωπαϊκή κρίση δεν πέρασε αλλά θα επιστρέψει σε 6 έως 18 μήνες!

Πεπεισμένος ότι «η Ελλάδα θα χρειαστεί κι άλλα χρήματα» εμφανίζεται ο επικεφαλής οικονομολόγος της ελβετικής τράπεζας UBS Αντρέας Χέφερτ, ο οποίος δεν αποκλείει έξοδο της χώρας από τηνΕυρωζώνη, γεγονός το οποίο εκτιμά ότι θα δημιουργούσε ιστορικό προηγούμενο και θα οδηγούσε, πιθανότατα, στην έξοδο και άλλες χώρες.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, ο κ.Χέφερτ προειδοποίησε ότι η κρίση δεν έχει περάσει, αλλά θα επιστρέψει σε έξι έως δεκαοκτώ μήνες, λόγω τόσο της μεγάλης διαφοράς στην ανταγωνιστικότητα μεταξύ Βορρά και Νότου όσο και τηςαπουσίας κοινής δημοσιονομικής πολιτικής.
Το στέλεχος της ελβετικής τράπεζας θεωρεί βέβαιο ότι μετά το 2014 θα χρειαστεί νέο σχέδιο διάσωσης για την Ελλάδα, ενώ σε ό,τι αφορά την πιθανότητα επιστροφής στην δραχμή, εξηγεί ότι θα υπήρχε τεράστιο πρόβλημα, καθώς το νόμισμα δεν θα είχε καμμία αξία.
Η έξοδος, όμως, της χώρας από το ευρώ, επισήμανε, θα δημιουργούσε ιστορικό προηγούμενο και τότε θα ετίθετο το ερώτημα «ποιος είναι ο επόμενος;», γεγονός το οποίο θα προκαλούσε τραπεζική κρίση στην Πορτογαλία.
«Η Πορτογαλία θα αναγκαζόταν να εγκαταλείψει το ευρώ. Κι όσο το κάνουν αυτό οι μικρές χώρες, εντάξει. Το πρόβλημα είναι εάν χρειαστεί να αποχωρήσει η Ιταλία», τονίζει ο κ. Χέφερτ.

Ηλικιωμένος βρέθηκε πνιγμένος

Ο 86 ετών άνδρας που είχε πάει για χόρτα και επρόκειτο να επιστρέψει στο σπίτι του, το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα, βρέθηκε τελικά νεκρός μέσα στον Μαυροπόταμο, ένα ποτάμι λίγο έξω από τον Ορχομενό.

Ειδικότερα, ο 86χρονος είχε μαζί του ένα ποδήλατο, το οποίο χρησιμοποιούσε συνέχεια ως στήριγμα, γιατί αντιμετώπιζε κάποια προβλήματα αστάθειας. Περνώντας όμως από τη μικρή γέφυρα του Μαυροπόταμου γλίστρησε και έπεσε στο νερό.

Το γεγονός ότι καθυστέρησε να επιστρέψει στο σπίτι προκάλεσε ανησυχία στην οικογένειά του, η οποία άρχισε να τον ψάχνει. Στις έρευνες εντοπισμού του συμμετείχαν οι κάτοικοι του χωριού, εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και της Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης, η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η αστυνομία.

Αρχικά, βρέθηκε το ποδήλατό του μέσα στο νερό του ποταμού και εκεί εστιάστηκαν οι έρευνες. Τα μέλη των εθελοντικών ομάδων έριξαν στο νερό βάρκα και συνέχισαν να ψάχνουν με προσοχή. Ο άτυχος ηλικιωμένος εντοπίστηκε νεκρός, 500 μέτρα μακρύτερα στη μέση του ποταμού. Είχε παρασυρθεί από το νερό και εγκλωβίστηκε σε φερτά υλικά.

Το άψυχο σώμα του θα μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Αθήνας, όπου θα υποβληθεί σε νεκροψία νεκροτομή.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά, με πληροφορίες από το lamiastar.gr

ΤΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΕΛΙΤΕΣ ΦΕΤΟΣ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ


μαλάκας


Πρόσφατο, σχετικά, ειδικό μεταλλικό εργαλείο του τεχνίτη αμαξωμάτων αυτοκινήτων (φανοποιού, λαμαρινά), για εξειδικευμένη και συγκεκριμένη χρήση. Πρόκειται για εξολκέα που χρησιμοποιείται για επιδιορθώσεις ελαφρών ζημιών (βουλιάγματα) το οποίον έλκει την παραμορφωμένη λαμαρίνα προς αποκατάσταση της στο αρχικό της σχήμα και θέση.

Το εργονομικού σχήματος βαρίδι που χρησιμοποιείται ειναι σχεδιασμένο και κατασκευασμένο σε σχήμα χούφτας, ενώ η όλη κίνηση χρήσης του, σε συνδυασμό με την παλινδρομική κίνηση του βαριδιού προσομοιάζει με τη πασίγνωστη και ευχάριστη νεανική , αλλά και ωριμότερη, δραστηριότητα του άρρενος, απ' όπου λαμβάνει και την ονομασία του.

Είναι αξιοσημείωτο ότι η χρήση του εν λόγω εργαλείου πραγματοποιείται ευχάριστα τόσον απο νέους οσο και από παλαιότερους τεχνίτες, οι οποίοι, κατά κοινή ομολογία και κατ' εξαίρεση από τα υπόλοιπα εργαλεία, δεν αντιμετωπίζουν καμιά απολύτως δυσκολία κατα την εκμάθηση του τρόπου χρήσης του, που εξελίσσεται και περαιώνεται ταχύτατα και με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Μια αντιπροσωπευτική τιμή του σετ μαλάκα, για το τρέχον έτος 2010, είναι περί τα 35 ευρώ.

Κυκλοφορεί και μαλάκας βαρέος (η βαρέου) τύπου.

Οι μαλάκες προέρχονται από όλες τις γνωστές βιομηχανικές χώρες ενώ υπάρχουνε και μαλάκες εγχώριας παραγωγής. Ο επώνυμος και εγγυημένος μαλάκας διαθέτει διεθνή ISO τυποποίηση ποιότητας και παραδίδεται σε ανθεκτική μεταλλική κασετίνα.

Αναμένεται η καταχώρηση του λήμματος μαλάκας και στα τεχνικά εκπαιδευτικά μηχανολογικά εγχειρίδια για πλήρη αποκατάσταση και αποσαφηνισμό του όρου και άρση κάθε σύγχυσης και παρερμηνείας.

Για να δείτε τον μαλάκα στο φυσικό του περιβάλλον, επισκεφθείτε αυτό εδώ το σάιτ εταιρείας που ειδικεύεται στα εργαλεία αυτοκινήτων.
Ο μάστορας στο βοηθό:

- Τάκη, φερ' ένα μαλάκα βαρέου τύπου, γιατί μ' αυτόν εδώ δε γίνεται τίποτα.

Πόλεμος ΝΔ - ΠαΣοΚ για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου Σχετικά με τους ΤΟRΜ1 και τα υποβρύχια

Πόλεμος ΝΔ - ΠαΣοΚ για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου

Κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου βάλλει η Νέα Δημοκρατία σχετικά με την υπόθεση των ΤΟRΜ1 και των υποβρυχίων επισημαίνοντας ότι ως υπουργός Άμυνας ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κύρωσε συμβάσεις και δέσμευσε το Δημόσιο με επαχθείς όρους. «Πολιτική χυδαιότητα» καταλογίζει στη στάση της ΝΔ η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ και επιτίθεται κατά του υπουργού Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλου.

«Ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος υπήρξε βασικός συνήγορος του κ. Τσοχατζόπουλου στην Εξεταστική Επιτροπή για το σκάνδαλο των TORM1, δεν δικαιούται, πλέον, να σιωπά», επισημαίνει ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης.

» Είναι, άλλωστε», προσθέτει «ο ίδιος που - το 2010 - αναθεώρησε την επαχθή σύμβαση Τσοχατζόπουλου, για τα υποβρύχια, αποδεχόμενος ακόμη επαχθέστερους όρους.

» Για παράδειγμα: Δέσμευσε το Δημόσιο να καταβάλλει τα οφειλόμενα ποσά σε τακτές ημερομηνίες, χωρίς, όμως, να δεσμεύσει την κατασκευάστρια εταιρία, για αντίστοιχη πρόοδο των εργασιών. Και χωρίς να προβλέψει εγγυητικές επιστολές, καλής εκτέλεσης ή έγκαιρης παράδοσης.

» Οι κύριοι Τσοχατζόπουλος και Βενιζέλος, ως υπουργοί Εθνικής Άμυνας, με τις δύο αυτές συμβάσεις, πέτυχαν το ακατόρθωτο. Να έχουμε πληρώσει πάνω από δύο δισ. ευρώ, αλλά – αντί των οκτώ – να έχουμε παραλάβει, μετά από 12 χρόνια, μόνο ένα υποβρύχιο. Και αυτό με προβλήματα, τα οποία διορθώθηκαν εκ των υστέρων. Η Νέα Δημοκρατία, όπως ήταν φυσικό, ούτε ψήφισε την κύρωση της σύμβασης Βενιζέλου, ούτε την υλοποίησε από το Νοέμβριο του 2011, μέχρι σήμερα».

«Το ΠΑΣΟΚ δεν δίστασε ευθύς εξαρχής να διαγράψει τον κ. Τσοχατζόπουλο από τις τάξεις του» επισημαίνει από την πλευρά της η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

Προσθέτει ακόμα ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν θέλησε ποτέ να συνδέσει τον κ. Σαμαρά προσωπικά, ούτε με το Βατοπαίδι, ούτε με τους ‘κουμπάρους’, ούτε με τα δομημένα ομόλογα, ούτε με την υπόθεση Παυλίδη, δηλαδή με υποθέσεις της περιόδου 2004-2009, γιατί θέλουμε πάντα να διαχωρίζουμε την ατομική πολιτική και ποινική ευθύνη συγκεκριμένων προσώπων από κόμματα και κυβερνήσεις.

» Το θέμα είναι ότι στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου, έστω και με μεγάλη καθυστέρηση, υπάρχει έρευνα σε βάθος και καταλογισμός ευθυνών. Αν το 2005 υπήρχαν στη διάθεση της Δικαιοσύνης και της Βουλής τα στοιχεία που υπάρχουν τώρα, η στάση όλων μας θα ήταν από τότε διαφορετική σε σχέση με την υπόθεση αυτή.

» Τα σημερινά, όμως, στοιχεία συγκεντρώθηκαν χάρη στην προανακριτική επιτροπή που συγκρότησε το ΠΑΣΟΚ το 2011 για την υπόθεση των υποβρυχίων. Το ακόμη χειρότερο είναι ότι η ΝΔ προσπαθεί, κατά τρόπο θεσμικά και πολιτικά απαράδεκτο, να ταυτίσει τις αρχικές συμβάσεις για τα υποβρύχια με την τεράστια προσπάθεια που έγινε το 2010 για την διάσωση των ναυπηγείων και των χρημάτων που έδωσε ο ελληνικός λαός, χωρίς να έχει παραλάβει ως τότε ούτε ένα υποβρύχιο. Από τα χρήματα αυτά, ένα πολύ μεγάλο μέρος, 730 εκατομμύρια ευρώ, δόθηκαν την περίοδο 2004-2009 χωρίς κανένα αντάλλαγμα. Θα έπρεπε δε, να θυμάται η ηγεσία της ΝΔ ότι το 2010 δεν υπεγράφη σύμβαση, αλλά ψηφίστηκε με ευρύτατη πλειοψηφία».

Σε άλλο σημείο το ΠΑΣΟΚ σημειώνει ότι «προκύπτει από τη δήλωση του εκπροσώπου της ΝΔ και μείζον ζήτημα ως προς τη λειτουργία της παρούσας Κυβέρνησης, καθώς η ΝΔ εμφανίζεται να μην έχει υλοποιήσει συνειδητά από τον Νοέμβριο του 2011 μέχρι σήμερα τον ισχύοντα νόμο του κράτους για τα Ναυπηγεία και τα υποβρύχια.

» Ο σημερινός Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αβραμόπουλος εμφανίζεται έτσι να εκτελεί κομματικές εντολές που παραβιάζουν τις κυβερνητικές αποφάσεις και τους νόμους του κράτους και εκθέτουν σε τεράστιους κινδύνους τα ποσά που έχει καταβάλει μέχρι το 2009 το ελληνικό Δημόσιο, τη ναυπηγική βιομηχανία της χώρας και χιλιάδες θέσεις εργασίας.

» Αυτό συνιστά εξαιρετικής σημασίας θεσμικό ζήτημα για το οποίο πρέπει προφανώς να επιληφθεί ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και να δώσει εξηγήσεις ο κ. Αβραμόπουλος. Φτηνά κομματικά παιχνίδια με την Εθνική Άμυνα και τη δουλειά χιλιάδων ανθρώπων δεν μπορεί να παίζει κανείς».

Γιωργάκη πες αλεύρι από την Σκόπελο !


Γιωργάκη πες αλεύρι από την Σκόπελο !
μεγάλη ξεφτίλα σε περιμένει

Παίρνουν τον χρυσαφικά των κατεστραμμένων οικογενειών οι μαυραγορίτες και τα βγάζουν παράνομα στην Γερμανία!!

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada
Όχι ρε σεις, δεν έχουμε κατοχή. Η Ελλάδα “σώθηκε από την χρεοκοπία”!!
Δηλαδή, έχουν επισήμως κηρύξει την χώρα σε πτώχευση, έχουν ανοίξει ενεχυροδανειστηρια σε κάθε γειτονιά…
Κατα τα άλλα, μας έσωσαν.
Ο λόγος για την έρευνα σοκ του ΣΔΟΕ όπου ανακάλυψαν τι στην ευχή γίνονται όλα αυτα τα κειμήλια που μαζεύουν οι μαυραγορίτες που ξεφυτρώσαν σαν τα μανιτάρια. Ε λοιπόν, πηγαίνουν παράνομα και μέσω Off – Shore, στην Γερμανία! Ναι, εκει που πήγαν αυτα που υποτίθεται ότι χρωστάμε, με τις υπερτιμολογησεις της Siemens, τα υποβρύχια που γέρνουν, τα Daimler Benz, τα βαγόνια του ΟΣΕ που δεν ταίριαζαν στις ράγες κλπ κλπ.
Και όμως η βουλή τους έδωσε συγχωροχάρτι.
Είμαστε υπό κατοχη με επίορκους πολιτικούς τυλιγμένους σε μία κολλα χαρτί από την κατάθεση Χριστοφοράκου στο Μόναχο.
Οι βαλίτσες των Ακηδων και τσουκατομαντεληδων βιάζουν το μέλλον των παιδιών μας. Ήρθε η ώρα
να κόψουμε τον ομφάλιο λώρο και να τους στείλουμε πίσω στα αφεντικά τους! 

http://olympia.gr 

Αρι έμαθα ότι ήρθης ήρθης?

σπουδαία τα νέα σήμερα στην Σκόπελο αλλα αύριο θα τα πούμε καλύτερα

Πνίγηκε από το κρέας !



Ανείπωτη τραγωδία στο χωριό Αστρίτσι του Ηρακλείου. Ένας άνδρας, 54 ετών, βρήκε τραγικό θάνατο την ώρα του πασχαλιάτικου γλεντιού, καθώς πνίγηκε από ένα κομμάτι κρέας που του κάθισε στον λαιμό.

Όλα συνέβησαν το μεσημέρι της Κυριακής, όταν σε μια από τις πολλές παρέες στο Αστρίτσι βρισκόταν και ο άτυχος άνδρας με φίλους και άλλα μέλη της οικογένειάς του. Κάποια στιγμή κι ενώ όλοι ήταν ανυποψίαστοι πίνοντας και τρώγοντας, ο 54χρονος έδειξε ότι πνιγόταν και δεν μπορούσε να πάρει αέρα.

Προσπάθησαν να τον βοηθήσουν, αλλά μάταια... Έχασε τις αισθήσεις του και όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ήταν πλέον αργά... Τα αίτια του θανάτου του επιβεβαίωσε και η νεκροψία-νεκροτομή.

Ο θάνατός του σκόρπισε θλίψη σε όλη την περιοχή και η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη στο Αστρίτσι.

Πηγή: cretalive

Προς τους Σκοπελίτες σχετικά με τα λαμόγια που έχουν έρθει στην Σκόπελο και την εκμεταλλεύονται ευχόμαστε να βάλετε μυαλό


Προς τους Σκοπελίτες σχετικά με τα λαμόγια που έχουν έρθει στην Σκόπελο και την εκμεταλλεύονται ευχόμαστε να βάλετε μυαλό

Δείτε την πόσοι Σκοπελίτες συμμετέχουν στην Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Σκοπέλου και βγάλτε συμπεράσματα!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου