Τετάρτη, 4 Απριλίου 2012

Το Νομό Κοζάνης θα επισκεφθεί Αλέκα Παπαρήγα την Πέμπτη 5 και την Παρασκευή 6 Απριλίου...

Το Νομό Κοζάνης θα επισκεφθεί Αλέκα Παπαρήγα την Πέμπτη 5 και την Παρασκευή 6 Απριλίου. 
Το πρόγραμμα της ΓΓ του ΚΚΕ έχει ως εξής:...
Πέμπτη 5 Απριλίου 
9:40 πμ. Επίσκεψη στο 1ο ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ Κοζάνης.
11:30 πμ. Επίσκεψη στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου. 
1:30 μμ. Συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα του ξενοδοχείου «Αλιάκμονας». 
8:00 μμ. Θα παρευρεθεί σε σύσκεψη με μαζικούς φορείς που οργανώνει η ΚΟ Σιάτιστας του ΚΚΕ, με θέμα την ανεργία (αίθουσα Δημαρχείου, Σιάτιστα). 
Παρασκευή 6 Απριλίου
8:00 πμ. Επίσκεψη στο ορυχείο Αμυνταίου. 
10 πμ. Επίσκεψη στο ορυχείο του Νότιου Πεδίου. 
12:30 μ. Συγκέντρωση στη σχολή ορυχείων της ΔΕΗ (Σ.Τ.Ε.Π.Ο). 
7:30 μμ. Πολιτική συγκέντρωση στην Κοζάνη, στην Αίθουσα τέχνης του πνευματικού κέντρου.

δείτε αγγελία σήμερα που καταντήσαμε !


Νέος Κόσμος ΚΥΡΙΑ ως βοηθός ψήστη και λάντζα, ζητείται σε ψητοπωλείο στο Νέο Κόσμο για βραδινή εργασία 17.00 - 01.00, τιμή 500€

Έρχεται μεγάλη κρίση στον τουρισμό φέτος και όλοι μαλακίζονται με υποσχέσεις, στης Σποράδες ποιο μαύρα τα μαντάτα αφού αυξήθηκαν και τα ναύλα

Δραματική μείωση των αφίξεων κρουαζιερόπλοιων

Αναγγελία προσέγγισης στο λιμάνι του Βόλου έχει γίνει από εταιρείες των οποίων τα κρουαζιερόπλοια θα δέσουν στο λιμάνι 23 φορές
Χάνονται από το Βόλο, αλλά και από τα Μετέωρα οι αφίξεις τουριστών λόγω κάθετης πτώσης του τουρισμού κρουαζιέρας. Αναγγελία προσέγγισης στο λιμάνι του Βόλου έχει γίνει από εταιρείες των οποίων τα κρουαζιερόπλοια θα δέσουν στο λιμάνι 23 φορές, γεγονός που θα σημάνει μείωση των οικονομικών δραστηριοτήτων των τουριστικών πρακτορείων. Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο θα δέσει στο λιμάνι στις 10 Απριλίου και το τελευταίο στις 9 Νοεμβρίου. Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο που θα δέσει στο λιμάνι θα παραμείνει για 11 ώρες και θα αναχωρήσει για Κωνσταντινούπολη.
Η βιομηχανία της κρουαζιέρας που μόλις άρχισε να αναπτύσσεται στο Βόλο, μετράει τις πληγές της, ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης, αλλά και του ναυαγίου του Costa Concordia που έχει επηρεάσει αρνητικά ένα ποσοστό τουριστών. Η τουριστική σεζόν ξεκινά με δραματική μείωση αν αναλογιστεί κανείς ότι πέρσι προσέγγισαν το λιμάνι 61 κρουαζιερόπλοια.
Η κρουαζιέρα συνδέεται με την Αφρική, την Ελλάδα και την Τουρκία και οι αναταραχές στη Βόρειο Αφρική, το ασταθές οικονομικό περιβάλλον στην Ελλάδα και τα επεισόδια που κατά καιρούς διαδραματίζονται αποθαρρύνουν τις πλοιοκτήτριες εταιρείες.
Τα δεδομένα όσον αφορά στο συγκεκριμένο τουριστικό κλάδο, που άρχισε να γνωρίζει μεγάλη ανάπτυξη, δεν είναι σήμερα ευνοϊκά και δυστυχώς δεν αναμένεται να γίνει η μεγάλη ανατροπή μέχρι το τέλος της σεζόν, αφού οι πλοιοκτήτριες εταιρείες προγραμματίζουν τις προσεγγίσεις τους μήνες ή χρόνια πριν.
Το Costa Allegro στο οποίο ξέσπασε φωτιά, είχε πέρσι 15 αφίξεις, ενώ το Βόλο εγκατέλειψε και η πλοιοκτήτρια εταιρεία του ΑIDA DIVA, η οποία διακινούσε σε κάθε ταξίδι περίπου 3000 επιβάτες.
Στο μεταξύ, από το ερχόμενο Σάββατο αρχίζουν οι πτήσεις της Transavia με πτήσεις προς Παρίσι και Άμστερνταμ.
Επίσης από τις 4 Μαΐου μέχρι 12 Οκτωβρίου και κάθε Παρασκευή θα εκτελεί δρομολόγια η Air Berlin από τη Νυρεμβέργη, ενώ από τις 11 Μαΐου μέχρι 5 Οκτωβρίου αρχίζουν οι πτήσεις της Monarch, με δύο αεροσκάφη κάθε Παρασκευή από το αεροδρόμιο του Γκάτγουικ του Λονδίνου με προορισμό τη Σκιάθο και από τη Σκιάθο με προορισμό το Μάντσεστερ. Κάθε Παρασκευή για το διάστημα από 18 Μαΐου μέχρι 5 Οκτωβρίου ξεκινούν πτήσεις και από την εταιρεία Τοp Air από τη Σκιάθο με προορισμό το αεροδρόμιο του Γκάτγουικ, ενώ κάθε Σάββατο κατά το διάστημα από 19 Μαΐου μέχρι 29 Σεπτεμβρίου ξεκινούν οι πτήσεις της Austrian από και προς Βιέννη.

Τόσο πολύ ευαίσθητε Έλληνα που γέμισες το σύνταγμα με 600 άτομα περίπου ρε δεν γ@@@@@@@


άντε Μέτα περίμενε εσύ να αλλάξει η κατάσταση ,στης εκλογές τα πρόβατα  ΠΑΣΟΚ και ΝΔ πάλι  θα ρίξουν

Ανακοίνωση του Κ.Κ.Ε. για την αυτοκτονία του συνταξιούχου στο Σύνταγμα.


«Αιδώς Αργείοι. Οι συνένοχοι και συνυπεύθυνοι για τα δεινά και την απελπισία του ελληνικού λαού, αυτοί που επιτίθενται με συκοφαντίες και ψέμματα σε κάθε τμήμα εργαζομένων που αντιπαλεύει τη φτώχεια, θα έπρεπε τουλάχιστον να σιωπούν μπροστά στα αποτρόπαια αποτελέσματα της καπιταλιστικής κρίσης και της πολιτικής τους, αντί να παριστάνουν τους σωτήρες και τους ευαίσθητους».

ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ Απορρίπτει τις προτάσεις Καμίνη το ΚΚΕ

Το ΚΚΕ απορρίπτει τις προτάσεις του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη, για τις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Απορρίπτει τις προτάσεις Καμίνη το ΚΚΕ
Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του κόμματος, το σχέδιο νόμου του δημάρχου της Αθήνας για τις ανοιχτές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις στο κέντρο, αποτελεί προσπάθεια περιορισμού ακόμη και απαγόρευσης και διάλυσης των εργατικών - λαϊκών διαδηλώσεων και κινητοποιήσεων από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, γι' αυτό επιστρέφεται από το ΚΚΕ ως απαράδεκτο.

Το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι η πρωτοβουλία του δημάρχου δεν εκφράζει μόνο τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, που τον στηρίζουν, αλλά της συγκυβέρνησης και της ΕΕ, όλων αυτών που θέλουν να περάσουν αλυσίδες στα λαϊκά στρώματα προκειμένου να επιβάλλουν τα βάρβαρα μέτρα που έχουν πάρει και τα χειρότερα που έχουν αποφασίσει να φέρουν μετά τις εκλογές, μέτρα που πλήττουν και τα μικρά εμπορικά και άλλα καταστήματα.

Επίσης, κατηγορεί τον κ. Καμίνη, τονίζοντας ότι «ο δήμαρχος της Αθήνας, για να κρύψει και να δικαιολογήσει το ρόλο που έχει αναλάβει, επιστρατεύει όλα τα ψέματα και τις συκοφαντίες που έχουν κατά καιρούς εξαπολύσει οι μεγαλοεπιχειρηματίες και οι διάφοροι μηχανισμοί του συστήματος, αξιοποιεί ακόμα και τις προβοκάτσιες».

Είναι απαράδεκτο, προσθέτει το ΚΚΕ, να υπονοεί, να συνδέει και να χρεώνει στις λαϊκές εκδηλώσεις τους εμπρησμούς, τις καταστροφές και τις λεηλασίες καταστημάτων, που είναι έργο προβοκατόρικων μηχανισμών, οι οποίες λειτουργούν με στόχο να τρομοκρατήσουν και να συκοφαντήσουν τους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες.

Οι διαφθορείς

Εξανέστησαν τα αστικά ΜΜΕ για τα ζητήματα οικονομικών συναλλαγών, διαφθοράς, συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ με τη Διοίκηση της ΔΕΗ. Εκαναν σαν την απατημένη σύζυγο, λες και δεν ήξεραν τη σαπίλα του κράτους, των αστών, των κομμάτων που κυβέρνησαν και κυβερνούν, όλων όσων στηρίζουν, ενισχύουν και συναλλάσσονται. Τελευταία αναδείχνουν σκάνδαλα διαφθοράς στο δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Είναι υπαρκτά. Και καταδικαστέα. Αλλά πάει πολύ να λοιδορούν συλλήβδην το συνδικαλιστικό κίνημα, όπως στην περίπτωση της ΔΕΗ, για τη σαπίλα που είναι δημιούργημα των ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και ενίοτε και κάποιων άλλων της ίδιας λογικής στα συνδικάτα, σε συνεργασία με το κράτος, τις κυβερνήσεις. Προκειμένου να γίνεται εξαγορά συνδικαλιστών, εργαζομένων, εκμαυλισμός συνειδήσεων ως μοχλός χειραγώγησης στην αστική πολιτική, να εξασφαλίζεται όχι απλά εκλογική πελατεία, αλλά συμμαχία τμημάτων των εργαζομένων με τους αστούς μέσω χρηματισμού. Η πολιτική των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ διαμόρφωσε τέτοιες συνειδήσεις, όπως στη ΔΕΗ ή στο ΙΚΑ Καλλιθέας. Ο Α. Παπανδρέου είχε πει το διαβόητο «είπαμε να κάνει ένα δωράκι στον εαυτό του αλλά όχι και 500 εκατ. δραχμές». Ετσι δημιούργησαν και την εργατική αριστοκρατία. Και επιπλέον, αποπροσανατολίζουν ως προς τα κρατικά χρέη φορτώνοντάς τα στη διαφθορά, την οποία τάχα τώρα καθαρίζουν, για να συγκαλύψουν τα δισεκατομμύρια που χάρισαν στους μεγαλοεπιχειρηματίες, τις αιτίες της κρίσης και να υποτάξουν ένα θυσιαζόμενο λαό στην πολιτική που τον θυσιάζει. Τώρα, βεβαίως, τις σπάνε αυτές τις συμμαχίες και βγάζουν στη φόρα τις βρωμιές τους, υποσχόμενοι «κάθαρση» για να ξαναεγκλωβίσουν το λαό στην πολιτική τους. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ από την πρώτη στιγμή είχαν καταγγείλει αυτά τα φαινόμενα. Ο λαός να μην εγκλωβιστεί. Μπορεί να καθαρίσει τη σαπίλα, ανατρέποντας το σάπιο σύστημα, καταργώντας την καπιταλιστική ιδιοκτησία και το κράτος της. Αυτά είναι τα παράσιτα. Και η ψήφος μπορεί να ενισχύσει αυτό το δρόμο, βγάζοντας πανίσχυρο το ΚΚΕ.

ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ Αυτοπυροβολήθηκε 32χρονος στη Χίο Η μια τραγωδία διαδέχεται την άλλη


Η μια τραγωδία διαδέχεται την άλλη… Νεαρός άντρας από το Νεχώρι της Χίου λίγο έλειψε να «σβήσει» με βίαιο τρόπο λόγω οικονομικών προβλημάτων.
Η μια τραγωδία διαδέχεται την άλλη…

Νεαρός άντρας από το Νεχώρι της Χίου λίγο έλειψε να «σβήσει» με βίαιο τρόπο λόγω οικονομικών προβλημάτων.
Ο 32χρονος αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει με την κυνηγετική καραμπίνα του πατέρα του. Ευτυχώς, για καλή του τύχη αυτοπυροβολήθηκε στο λαιμό με αποτέλεσμα η σφαίρα να τον τραυματίσει στο ύψος της κάτω γνάθου.
Ακολούθως, ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο το οποίο τον μετέφερε στο νοσοκομείο του νησιού όπου εκεί οι γιατροί έδωσαν μάχη να τον κρατήσουν στην ζωή.
Μετά από ένα πολύωρο χειρουργείο οι γιατροί έκριναν ότι πρέπει να μεταφερθεί αμέσως στην Αθήνα , έτσι και αφού σταθεροποιήθηκε λίγο η κατάσταση του σήμερα νωρίς το πρωί μεταφέρθηκε με c-130 της πολεμικής αεροπορίας στην Ελευσίνα και από εκεί σε νοσοκομείο της Αθηνάς, όπου δίνει μάχη να κρατηθεί στην ζωή στην Εντατική.
Ο άτυχος νεαρός αντιμετωπίζει οικονομικά και ψυχολογικά προβλήματα.
Πηγή: newschios2.blogspot.com

Εμπρηστική επίθεση στο Ι.Χ. του δημάρχου Αριστοτέλη ΠΑΧΤΑ ΧαλκιδικήςΠαρανάλωμα του πυρός έγινε το Ι.Χ. του δημάρχου Αριστοτέλη Χαλκιδικής, Χρήστου Πάχτα, το οποίο ήταν παρκαρισμένο μπροστά από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το αυτοκίνητο βρισκόταν μέχρι χθες έξω από το ΑΤ Ιερισσού, μετά τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής.

Δείτε τις φωτογραφίες:

 

Today a 77 year old retired man committed suicide in Syntagma square, Greece. He left a letter before he shot himself. Bellow is the link with the picture and a rough translation of the letter.


Today a 77 year old retired man committed suicide in Syntagma square, Greece. He left a letter before he shot himself. Bellow is the link with the picture and a rough translation of the letter.

http://athens.indymedia.org/​local/webcast/uploads/​002z9sxec.jpg

"
The Tsolakoglou* occupation government literally
nullified my ability to survive with a decent pension,
which I had to pay (without government aid) for 35 years.

Since I am of an age that prevents me from giving a substantial response
(without of course ruling out the possibility of following a kalashnikov-wielding Greek),
I cannot find any choice other than a dignified end, before I would have to resort
to rooting through the garbage for my nutritional needs.

I believe that the youth without a future will one day take up arms and hang the
national traitors upside down at the syntagma square, as the Italians did in 1945
with Mussolini (Piazzale Loreto of Milan)

[*Georgios Tsolakoglou was a Greek military officer who became the first
Prime Minister of the Greek collaborationist government during the Axis Occupation
in 1941-1942.]

δείτε τα ΜΑΤ να χτυπούν διαδηλωτή τώρα !


Hoy por la mañana, miércoles 4 de abril, un pensionista ex farmacéutico de 77 años se suicidó con un tiro en la cabeza en la plaza de la constitución, exactamente enfrente del parlamento griego en Atenas.Sigue el mensaje que dejó.

El gobierno de ocupación tsolakoglou* a disminuido al 0 mi capacidad de supervivencia, que consistía en una digna pensión que por 35 años pagaba (sin ninguna subvención por parte del estado)yo solo .
 
Dado que mi edad no me da la capacidad de reaccionar de una manera dinámica ( Sin excluir que si otro griego tomara el Kalashnikov yo sería el segundo), no encuentro otra solución que una muerte digna antes de empezar a buscar a la basura para comer.

Creo que los jóvenes sin futuro, algún día tomarán las armas y en la plaza de la constitución ahorcarán al revés los traidores nacionales como lo hicieron el 1945 los italianos a Mussolini. ( Piaza Loreto de milán)

* el difunto compara el gobierno de hoy en día con el gobierno impuesto por los alemanes mientras la ocupación de Grecia por los nazis en la segunda guerra mundial.

Από μία κοπελίτσα στην πλατεία

θα καεί η βουλή απόψε !


Εμετός δημοσιογραφίας ο Ευαγγελάτος ΟΥΣΤ ΑΛΗΤΕΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΗ

Προκλητικός ο Ευαγγελάτος προσπαθεί να ρίξει "λάσπη" στον αυτόχειρα

Προσπαθεί να παρουσιάσει τον αυτόχειρα σαν εναν Αριστερό με σοβαρά προβλήματα υγείας!
Χωρίς να τολμά να διαβάσει στο σημείωμα οτιδήποτε αναφέρεται στους πολιτικούς και τις ευθύνες που τους καταλογίζει ο άτυχος συνταξιούχος...

ενώ έχει φέρει 15 ειδικούς να βρουν γιατί το έκανε.  Αν διαβάζες όλο το σημείωμα θα καταλάβαινες το γιατί...δεν χρειάζεται ανάλυση!

Εμετός δημοσιογραφίας

ΧΟΝΤΡΕ, Ο ΛΑΟΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ, ΓΑΜΩ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΡΕΚΛΟΠΟΛΕΜΟ ΣΑΣ

«Οποιοδήποτε πολιτικό σχόλιο είναι παράταιρο και φτηνό»


Με μία λιτή και σύντομη δήλωση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος αναφέρθηκε στην αυτοκτονία του 77χρονου συνταξιούχου φαρμακοποιού στο Σύνταγμα.

«Το γεγονός είναι τόσο συγκλονιστικό που καθιστά οποιοδήποτε πολιτικό σχόλιο παράταιρο και φτηνό. 
Ας στοχαστούμε γύρω από την κατάσταση της χώρας και της κοινωνίας μας με όρους εθνικής αλληλεγγύης και συνοχής»,
ανέφερε ο κ. Βενιζέλος.
ΑΠΟ ΤΟ VOLIOTAKI

Μόλις ακούστηκε "το αίμα κυλάει εκδίκηση ζητάει"

.

Δημόσια Πολιτική Αυτοκτονία στο Σύνταγμα

Οι μισθοφόροι των χρηματοπιστωτικών συμμοριών αποφάσισαν και προχώρησαν με fast track διαδικασίες σήμερα στην εκτέλεση ενός ακόμα ανθρώπου.Ο 77χρονος αυτόχειρας αποφάσισε να σωπάσει φωνάζοντας μέσα από την κάνη του όπλου που έστρεψε επάνω του, μπροστά από το κλουβί της δημοκρατίας τους, πάνω στην πλατεία Συντάγματος που τόσοι αγώνες δόθηκαν όλον αυτό το καιρό.

Στον ανορθόδοξο πόλεμο, που διεξάγεται καθημερινά μέσα στις ζωές μας, με πεδίο διεκδίκησης το παρόν και το μέλλον μας, το αδίστακτο καθεστώς μετρά εναντίον μας άλλο ένα θάνατο.

Βρισκόμαστε όλες και όλοι στην πρώτη γραμμή αυτού του πολέμου. Έχουμε λάβει και συνεχίζουμε να λαμβάνουμε άκρως προσωποποιημένες διακοινώσεις, σε καθημερινή βάση. Είμαστε όλοι στο στόχαστρο και είμαστε όλοι εν δυνάμει, ανά πάσα ώρα και στιγμή, τα επόμενα αναγκαία θύματα για το καλό της σωτηρίας του τραπεζικού συστήματος. Τα μέσα μαζικής εξαπάτησης, οι δήμιοι της ενημέρωσης, οι χειριστές της είδησης, οι κατασκευαστές της επικαιρότητας, φροντίζουν για αυτό. Τηρώντας σιγή ασυρμάτου. Είναι αδιάφορο για το καθεστώς, πόσους νεκρούς και πόσους τραυματίες θα προκαλέσει αυτός ο πόλεμος. Ο άνθρωπος είναι αναλώσιμος. Οι άνθρωποι είναι αναλώσιμοι. Αδιάφορο το πλήθος.

Η φούσκα του καπιταλισμού, όμως, όχι. Δεν τους είναι αδιάφορη. Τη φούσκα αυτή φροντίζουν να τη γεμίζουν καθημερινά με την ανάσα μας, με τον ιδρώτα μας, με το αίμα μας. Δολοφονούν ανθρώπους για το χρήμα. Μέσα στο σπίτι τους, μπροστά στην οικογένειά τους, στους χώρους εργασίας, στα πάρκα, στις πλατείες, στους πεζόδρομους. Δολοφονούν για κάτι που δεν υπάρχει στην πραγματικότητα. Για νούμερα, για ψηφία σε υπολογιστικά συστήματα. Εκτελούν ανθρώπους για να συνεχίσουν να γίνονται οι πλέον συμφέρουσες λογιστικές πράξεις. Παίρνει κάτι λιγότερο από δευτερόλεπτο για μια ακόμα δολοφονία. Παίρνει κάτι λιγότερο από 30 ms για μια πράξη ανατοκισμού. Ο χρόνος είναι εναντίον μας. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να περιμένουμε. Το μέτωπο είναι παντού. Το μέτωπο είναι πάντα και συνέχεια.

Η πάλη για τη ζωή και την ελευθερία δεν είναι ένα συνειδησιακό στοίχημα αλλά ευθύνη και υποχρέωση όλων μας. Η σημερινή δολοφονία σήμερα στην πλατεία Συντάγματος επιβεβαιώνει την ανάγκη για συνέχιση και εντατικοποίηση του αγώνα.

Για τη ζωή και την ελευθερία.

Συγκεντρώσεις Τετάρτη 4/4

Συνταγμα 6.00μμ (κάλεσμα)
Hρακλειο Κρήτης 6.00μμ (κάλεσμα)
Θεσσαλονίκη 7:00μ.μ. (κάλεσμα)

(χωρίς βέβαια να αποκλείω αν ένας Έλληνας έπαιρνε το καλάσνικωφ ο δεύτερος θα ήμου εγώ)

Η κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου εκμηδένισε κυριολεκτικά την δυνατότητα επιβίωσής μου που στηριζόταν σε μία αξιοπρεπή σύνταξη που επί 35 χρόνια εγώ μόνον  (χωρίς ενίσχυση κράτους) πλήρωνα γι’αυτή.
Επειδή έχω μια ηλικία που δεν μου δίνει την ατομική δυνατότητα δυναμικής αντίδρασης (χωρίς βέβαια να αποκλείω αν ένας Έλληνας έπαιρνε το καλάσνικωφ ο δεύτερος θα ήμου εγώ) δεν βρίσκω άλλη λύση από ένα αξιοπρεπές τέλος πριν αρχίσω να ψάχνω στα σκουπίδια για την διατροφή μου.
Πιστεύω πως οι νέοι χωρίς μέλλον, κάποια μέρα θα πάρουν τα όπλα και στην πλατεία συντάγματος θα κρεμάσουν ανάποδα τους εθνικούς προδότες όπως έκαναν το 1945 οι Ιταλοί στον Μουσολίνι (πιάτσα Πορέτο του Μιλάνου).

H συγκλονιστική επιστολή του Δ. Χριστούλα  (κάντε κλικ στη φωτογραφία)

Αιδώς κύριε Μπεγλίτη - Αιδώς κύριοι του ΠΑΣΟΚ

Η αυτοκτονία του 77χρονου είναι σοκαριστική από μόνη της, αλλά αν εάν είχε συμβεί στο σπίτι του ουδείς θα είχε ασχοληθεί τα κανάλια θα το πέρναγαν στα "ψιλά" έως καθόλου, και φυσικά δε θα είχε αυτόν τον αντίκτυπο στην ελληνική κοινωνία. Αυτό που φοβάται το πολιτικό σύστημα είναι ότι καταστρέφεται όλη η "επικοινωνιακή" καταιγίδα των τελευταίων μηνών που προσπαθούσε να πείσει το δεινοπαθούντα ελληνικό λαό ότι όλα πάνε καλά και από εδώ και στο εξής θα έχουμε ανοδική πορεία. Η δημόσια αυτοκτονία τα γκρέμισε όλα αυτά. Ξαφνικά όλοι συνειδητοποίησαν ότι τα βάσανά τους δε τελείωσαν και έπεται συνέχεια γιατί ο ίδιος ο 77χρονος είπε "φεύγω αξιοπρεπώς για να μην διατρέφομαι στα σκουπίδια" και σημειωτέον ήταν συνταξιούχος φαρμακοποιός όπερ με σχετικά καλή σύνταξη. Εάν αυτός προσδοκούσε τέτοια μοίρα τότε οι λοιποί των 500 ευρώ σύνταξη τι μπορούν να προσδοκούν;

Έτσι είναι ευνόητος ο φόβος των πολιτικών γιατί αν πολλοί ακόμα δε κατάλαβαν τη σημασία του γεγονότος να έιστε σίγουροι ότι αυτοί που έχουν μάθει να κατευθύνουν τα πλήθη τη κατάλαβαν αμέσως και για αυτό τρέχουν να δώσουν παραπλανητικές ερμηνείες κάνοντάς τα χειρότερα.

Σε ένα επιεικώς άστοχο σχόλιο προχώρησε ο Πάνος Μπεγλίτης μιλώντας νωρίτερα στον ΣΚΑΪ για την αυτοκτονία του 77χρονου συνταξιούχου φαρμακοποιού στο Σύνταγμα και προσπαθώντας να την αποσυνδέσει από την οικονομικοπολιτική συγκυρία.

«Σε αυτές τις περιπτώσεις ο σχολιασμός πρέπει να έιναι προσεκτικός, εγώ έχω να πω ότι αυτός ο άνθρωπος ήταν πολύ γενναίος και ευαίσθητος. Δεν μπορούμε όμως αυθαίρετα να συνδέσουμε την αυτοκτονία του με την οικονομική κατάσταση της χώρας. Το αν είχε χρέη, ή δεν είχε χρέη, αν τα έφαγε αυτός ή τα παιδιά του. Μόνο σεβασμός» είπε χαρακτηριστικά.

Δηλαδή με έμεσο-άμεσο τρόπο και με προσχήματα ευγένειας στο τέλος προσπάθησε να δείξει ως υπεύθυνο το συνταξιούχο για αυτό που τον βρήκε ώστε να μη συνδεθεί το γεγονός με τη πραγματική αιτία γνωρίζοντας ότι θα μετατραπεί σε συμβολισμό,και ως γνωστόν τα γεγονότα και η αλήθεια παραποιούνται, αλλά οι συμβολισμοί είναι ανίκητοι.

«Oικονομικό έγκλημα στο κέντρο της Αθήνας»

Για οικονομικό έγκλημα κάνει λόγο η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σχετικά με την αυτοκτονία του συνταξιούχου φαρμακοποιού, 77 ετών, στο κέντρο της Αθήνας, καλώντας τους πολίτες σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος. Αναλυτικά: «Οργή και ανείπωτη οδύνη προκαλεί η αυτοκτονία ενός ηλικιωμένου συνανθρώπου μας στο κέντρο της Αθήνας. Καταδικασμένος σε μια ζωή αβίωτη χωρίς καμία χαραμάδα φωτός για ένα καλύτερο αύριο, έδωσε τέλος στη ζωή του ακριβώς μπροστά από το ελληνικό κοινοβούλιο, εκεί που καθημερινά οι δήμιοι της οικονομικής κατοχής σχεδιάζουν τις δολοφονίες εκατομμυρίων. Ακόμα περισσότερο συγκλονίζει το...
γράμμα που άφησε πριν κόψει το νήμα της ζωή του που κατηγορεί ως υπεύθυνη την "κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου» που «εκμηδένισε κάθε ίχνος επιβίωσης μου. Δεν μπορώ να βρω άλλο τρόπο αντίδρασης εκτός από ένα αξιοπρεπές τέλος πριν αρχίσω να ψάχνω στα σκουπίδια για να επιβιώσω και γίνω βάρος στο παιδί μου". Ποια θλιβερότερη εικόνα θα μπορούσε να περιγράψει τη σύγχρονη Ελλάδα; Ποιος θα απονείμει τις ευθύνες για τα καθημερινά εγκλήματα στους δολοφόνους της κυβέρνησης, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ; Στην Ελλάδα του μνημονίου σημασία έχουν οι αριθμοί και οι δείκτες και όχι οι ανθρώπινες ζωές. Άλλωστε, σύμφωνα με έκθεση της Unicef, η Αθήνα περνά μια ανθρωπιστική κρίση, με πρωτοφανή επίπεδα εξαθλίωσης και ένα στα τέσσερα παιδιά καταδικασμένη στη φτώχεια. Οι αυτοκτονίες σύμφωνα με όλα τα στοιχεία αυξάνονται καθημερινά. Την ίδια ώρα, οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι μιλούσαν για την ανάγκη ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας. Αυτή είναι η εικόνα της, αυτή είναι η «ανάπτυξη» που έχει φέρει από όπου έχει περάσει το ΔΝΤ. Κέρδη για τους ισχυρούς και προσωπικές τραγωδίες για τους αδύναμους. Είναι τέτοιες οι στιγμές που, ο αγώνας, η αλληλεγγύη και η ανατροπή είναι θέματα επιβίωσης. Πρέπει να τους διώξουμε πριν μας εξοντώσουν. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα πρωτοστατήσει καλώντας όλη την Αριστερά για να γίνει η οργή, συλλογικός αγώνας. Μόνο αυτός, μπόρεσε σε δύσκολες στιγμές να διακόψει τις ατομικές πορείες απόγνωσης δημιουργώντας ρεύματα αισιοδοξίας. Όλοι σήμερα στις 6.00 στο Σύνταγμα, να διαδηλώσουμε ενάντια σε αυτούς που διαλύουν τις ζωές μας».

Το σημείωμα του αυτόχειρα

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada

Μας εστάλη από ανώνυμο mail ως το πρωτότυπο σημείωμα του αυτόχειρα. Το παραθέτουμε χωρίς να μπορούμε να ταυτοποιήσουμε την γνησιότητα του, μόνο για το περιεχόμενο του που θα μπορούσε να είναι η κραυγή απόγνωσης εκατομμυρίων Ελλήνων

http://olympia.gr/2012/04/04/shmeiwma-aytoxeira/#more-140691 

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης: Συμπαράσταση στους απεργούς του ρ/σ «ΑΡΗΣ FM 92.8»

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλoνίκης δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της στην τριήμερη απεργία των τεχνικών ραδιοφωνίας στο ραδιοσταθμό «ΑΡΗΣ FM 92.8» από τη Δευτέρα 2 Απριλίου ως την Πέμπτη το πρωί.
Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους, αλλά και να σταματήσει το απαράδεκτο καθεστώς μαύρης εργασίας που επικρατεί για την πλειοψηφία όσων δουλεύουν στο χώρο. Η πλεονεξία της εργοδοσίας ενισχύεται από την...
ουσιαστική κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και συνολικά των εργατικών δικαιωμάτων που νομοθετεί διαρκώς η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ υπό τον τραπεζίτη Παπαδήμ(ι)ο σε αγαστή συνεργασία με την τρόικα. Ήδη την Παρασκευή 30 Μαρτίου, ο Ψυχάρης και η διοίκηση του ΔΟΛ, ανακοίνωσαν την απόλυση της Γιάννας Σακελλαρίου, εκλεγμένης εκπροσώπου των διοικητικών υπαλλήλων του οργανισμού, μέλους της εργασιακής Επιτροπής του ΔΟΛ, πρώτου αναπληρωματικού μέλους στο ΔΣ του Σωματείου της (ΕΠΗΕΑ) και ταυτόχρονα υποψήφια βουλευτή με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις προηγούμενες και στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.
Αυτές οι επιθέσεις εντάσσονται στο συνολικό πλαίσιο της αντεργατικής εκστρατείας που έχει εξαπολύσει η εργοδοσία σ’ ολόκληρο τον κλάδο των ΜΜΕ. Όμως, όπως οι εργάτες στη Χαλυβουργία έχουν καταφέρει να στριμώξουν την αδιάλλακτη εργοδοσία του Μάνεση, όπως οι εργάτες της Coca-Cola υποχρέωσαν σε υποχώρηση έναν πολυεθνικό κολοσσό, έτσι και οι εργαζόμενοι στο ραδιοσταθμό «ΑΡΗΣ FM 92.8» και συνολικά στα ΜΜΕ μπορούν να νικήσουν.
Η απάντηση πρέπει να είναι αντίστοιχη με την εργοδοτική επίθεση: Με απεργιακή κλιμάκωση και συντονισμό όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ μπορούμε να ματαιώσουμε τα σχέδια της εργοδοσίας να επιβάλει έναν εργασιακό Μεσαίωνα και να γενικεύσει τη «μαύρη» και απλήρωτη εργασία χωρίς δικαιώματα. Για να ανατρέψουμε την εργοδοτική επίθεση και να επιβάλουμε να πληρώσουν επιτέλους την κρίση αυτοί που τη δημιούργησαν, οι καπιταλιστές!

Παρέμβαση του Επιμελητηρίου Μαγνησίας για τα ληξιπρόθεσμα χρέη

Επιστολή προς το υπουργείο Οικονομικών για παράταση ενός μήνα
Παρέμβαση του Επιμελητηρίου Μαγνησίας προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο και τη παράταση που αποφασίστηκε. Με επιστολή που απέστειλε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αριστοτέλης Μπασδάνης ζητώντας να υπαχθούν στη συγκεκριμένη ρύθμιση βασικές ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, καθώς και υπέρ τρίτων, βεβαιωμένες στις ΔΟΥ ή στα Τελωνεία, μέχρι 10.000 €, όταν πρόκειται για φυσικά πρόσωπα και έως 75.000 € όταν πρόκειται για νομικά πρόσωπα.
Ειδικότερα στην επιστολή που απευθύνεται στον Υπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη και στον αναπληρωτή Υπουργό Παντελή Οικονόμου αναφέρονται τα εξής:
«Με αφορμή την ορθή ανακοινωθείσα παράταση για την υπαγωγή στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο έως τις 30 Μαρτίου 2012, πιστεύω ότι πρέπει να μπούμε και στην ουσία της ρύθμισης που βρίσκει όλη την επιχειρηματική κοινότητα στην δυσμενέστερη οικονομική θέση.
Πιστεύουμε ότι στη συγκεκριμένη ρύθμιση υπάρχει η δυνατότητα και πρέπει να υπαχθούν βασικές ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, καθώς και υπέρ τρίτων, βεβαιωμένες στις ΔΟΥ ή στα Τελωνεία, μέχρι 10.000 € όταν πρόκειται για φυσικά πρόσωπα και έως 75.000 € όταν πρόκειται για νομικά πρόσωπα.
Με αυτόν τον τρόπο ουσιαστικά θα επανακαθοριστούν οι προϋποθέσεις υπαγωγής (όρια υπαγωγής και αριθμός των δόσεων) στη ρύθμιση σύμφωνα πάντοτε με την Παρ.8, Άρθρο 3 του Ν.4038/2010, όπως τροποποιήθηκε με τον Ν. 4047/2012, προκειμένου να μην αντιμετωπίζονται οι επιχειρήσεις με δύο μέτρα και δύο σταθμά.
Παράλληλα εκτιμούμε ότι προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα όλες οι επιχειρήσεις να ενταχθούν στη συγκεκριμένη ρύθμιση θα ήταν ωφέλιμο να ληφθεί απόφαση για παράτασή της για τουλάχιστον έναν μήνα. Κάτι τέτοιο θα αποβεί προς όφελος τόσο των ίδιων των επιχειρήσεων όσο και του Υπουργείου Οικονομικών στους στόχους που έχει θέσει για την είσπραξη εσόδων.
Δεν είναι δυνατόν διαφορετική αντιμετώπιση να υπάρχει για μία Ομόρρυθμη Εταιρία με ότι ισχύει για έναν επιχειρηματία που δραστηριοποιείται ατομικά - στη φορολογική αντιμετώπιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Γνωρίζοντας όλοι τις επιπτώσεις που έχει ο Νόμος για τις οφειλές που ξεπερνούν τις 150.000 ευρώ αναφορικά με τις εταιρίες, εκτιμούμε ότι είναι εφικτό για αυτό και ζητούμε να αυξηθεί το όριο των 75.000 € στο ποσό των 149.000 €, έτσι ώστε να εκφραστεί και εμπράκτως η πολιτική βούληση για ουσιαστική αρωγή προς τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις που δίνουν καθημερινά τη μάχη να παραμείνουν «όρθιες».
Καταλήγοντας ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας αναφέρει «Έχει διαπιστωθεί ότι οι αυστηρές ποινές δεν καταπολεμούν τη φοροδιαφυγή, αλλά, αντίθετα, συχνά δημιουργούν προϋποθέσεις κατάχρησης εξουσίας που οδηγεί σε αθέμιτη συναλλαγή αλλά και, ευρύτερα, σε θέματα ηθικής τάξης.
Η προσπάθεια όλων μας θα πρέπει να στραφεί στη δημιουργία προϋποθέσεων και συνθηκών που θα οδηγήσουν στην έξοδο από τη δύσκολη οικονομική συγκυρία στην οποία βρισκόμαστε.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η πρότασή μας θα τύχει της απολύτου στήριξή σας. Αποτελεί τον μοναδικό τρόπο για να αντιμετωπίσουμε τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουμε στις επιχειρήσεις μας.
Δεν έχουμε μόνο υποχρεώσεις αλλά έχουμε και απαιτήσεις από μια συντονισμένη πολιτεία ώστε να αντιμετωπιστούμε ως ισότιμα μέλη αυτής της κοινωνίας. Οι μικρομεσαίοι δεν μπορεί και δεν πρέπει να έχουν ημερομηνία λήξης διότι είναι η μοναδική λύση ώστε να μειωθεί η ανεργία και να δημιουργηθούν ξανά προοπτικές ανάπτυξης και ανάκαμψης στη χώρα».

(Βίντεο) Πάνος Καμμένος: Ή θα κάνετε χαρακίρι ή θα δικαστείτε. Την τιμωρία πάντως δεν την γλιτώνετε

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada

“Θα έπρεπε να είχαν κάνει χαρακίρι πριν από πολύ καιρό οι πολιτικοί που εν γνώσει τους αποφάσισαν να βάλουν τη χώρα αυτή, το λαό αυτό …
σε μια μέγγενη που λέγεται νέα τάξη πραγμάτων, ΔΝΤ, τραπεζίτες”, είπε από το βήμα της βουλής ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων…
σχολιάζοντας την αυτοκτονία του συνταξιούχου φαρμακοποιού στο Σύνταγμα. “Θα πρέπει να αντιληφθείτε ότι ουδείς θα μείνει ατιμώρητος. Θα πληρώσετε. Και θα πληρώσετε όχι μόνο από τον ελληνικό λαό, αλλά και από την ελληνική δικαιοσύνη, όταν αποκατασταθεί η τάξη και η δημοκρατία”, είπε πριν από λίγο από το βήμα της βουλής ο πρόεδρος της Κ.Ο. των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.
“Δεν υπάρχουν μόνο ταμπέλες σε αυτόν τον τόπο. Δεν είμαστε ούτε κομμουνιστές, ούτε με το ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ακροδεξιού, ούτε απλώς δεξιοί, κεντρώοι ή αριστεροί. Είμαστε πάνω απ’ όλα αυτό που είναι το σύνολο του ελληνικού λαού. Είμαστε Έλληνες, ανεξάρτητοι και θα πολεμήσουμε μέχρι τέλους προκειμένου η φωνή μας να γίνει πιο δυνατή και τα σχέδια σας πιο αδύναμα”, πρόσθεσε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΚΚΕ - Σχετικά με τις κυβερνητικές εξαγγελίες για το Πρόγραμμα Ήλιος και το πετρέλαιο θέρμανσης


Οι εξαγγελίες της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ σχετικά με το ενεργειακό Πρόγραμμα Ηλιος αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα του αντιλαϊκού χαρακτήρα του σχεδίου ανάπτυξης που εμφανίζουν σαν ελπιδοφόρο διέξοδο.
Ακόμα και αν υλοποιηθεί το συγκεκριμένο Πρόγραμμα μοναδικοί ωφελημένοι θα είναι οι μονοπωλιακοί όμιλοι που θα επενδύσουν διασφαλίζοντας με προνομιακούς όρους για την κερδοφορία τους σε βάρος της ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών.
Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να δεσμεύσει προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου πάνω από 350 μεγάλες ενιαίες εκτάσεις, δασικής ακόμα και καλλιεργήσιμης δημόσιας γης. Τα όποια κρατικά έσοδα θα δεσμευθούν για την εξόφληση ξένων και εγχώριων πιστωτών.
Το υψηλό ηλιακό δυναμικό της χώρας δεν θα αξιοποιηθεί για τη μείωση της ενεργειακής εξάρτησης αλλά για την ενίσχυση των εξαγωγών με πραγματική και στατιστική μεταφορά ηλεκτρικού ρεύματος προς τα κράτη-μέλη της ΕΕ.
Οι εργαζόμενοι στις νέες επενδύσεις θα δουλέψουν με τους προβλεπόμενους μισθούς πείνας του μεσοπρόθεσμου και στα κάτεργα των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών. Η λαϊκή οικογένεια θα πληρώσει πανάκριβα την οικιακή κατανάλωση και τα "πράσινα" τέλη ΑΠΕ. Η αναβάθμιση του δικτύου μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος θα ακριβοπληρωθεί απ' το λαό και θα σχεδιασθεί με γνώμονα τις στρατηγικές επιλογές των μονοπωλίων της ΕΕ, όπως και η διαμόρφωση του εγχώριου ενεργειακού μίγματος.
Η νέα φοροεπιδρομή με την εξίσωση ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης σηματοδοτεί επίσης την νέα αντιλαϊκή θύελλα που θα ακολουθήσει μετά τις εκλογές.
Η κυβέρνηση διασφαλίζει τα υψηλά κέρδη των διυλιστηρίων και της χονδρικής εμπορίας τη στιγμή που σφαγιάζει το λαϊκό εισόδημα με υπέρογκη αύξηση της κρατικής φορολογίας.
Τώρα πρέπει να ξεδιπλωθεί η αγωνιστική αντεπίθεση για την κατάργηση των έμμεσων φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης της λαϊκής οικογένειας, για να διασφαλισθεί φθηνό ρεύμα για το λαό, κατάργηση των τελών ΑΠΕ, πλήρη σταθερή εργασία για τους εργαζόμενους.
Το σύνολο των εξελίξεων αναδεικνύει την ανάγκη ενός ριζικά διαφορετικού δρόμου ανάπτυξης, της λαϊκής εξουσίας, όπου ο ενιαίος αποκλειστικά κρατικός φορέας ενέργειας θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα καπιταλιστικά κέρδη. Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ αποτελεί τη μοναδική εγγύηση για να ανοίξει αυτός ο δρόμος.

ΑΘΗΝΑ 04/04/2012 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- Ε.Σ.Α.μεΑ.-: Για την αξιοπρέπεια των ΑμεΑ στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ("The Undateables is unwatcheable")


Στις 3 Απριλίου, το βρετανικό κανάλι TV 4 ξεκίνησε να μεταδίδει μια τηλεοπτική σειρά που ονομάζεται "Οι Undateables" ("Αυτοί με τους οποίους δεν θα βγαίνατε ποτέ μαζί"). Πρόκειται για ένα ριάλιτυ σόου όπου παρακολουθούμε έξι άτομα με αναπηρία στην προσπάθειά τους να βρουν την αγάπη. Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία προωθεί την καταγγελία του Βρετανικού Συμβουλίου Ατόμων με Αναπηρία και του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία, που εξηγούν γιατί η τηλεοπτική σειρά "The Undateables" στο Βρετανικό Κανάλι TV 4 είναι "ακατάλληλη": "Ένα τέτοιο σόου σίγουρα δεν βελτιώνει την εικόνα των 80 εκ. Ευρωπαίων πολιτών με αναπηρία στα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης: Οι Undateables είναι μια σειρά που δεν πρέπει να παρακολουθηθεί ("The Undateables is unwatcheable"),συνιστά απειλή για τα ανθρώπινα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, που προστατεύονται από συγκεκριμένη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών", τονίζει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία και της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης.

Ο συγκεκριμένος τίτλος φαίνεται απεχθής όπως διαβάζεται, αλλά γίνεται απεχθέστερος , αφού όλη η Βρετανία έχει γεμίσει τεράστιες αφίσες με άτομα σε αναπηρικό καροτσάκι ή παραμόρφωση με τη λέξη "Undateable". Εάν ο τίτλος"The Undateables" είναι προσβλητικός για ένα σόου , τότε αυτός είναι πιθανόν και ο στόχος ενός τηλεοπτικού καναλιού που αναζητεί κοινό. Πέραν της συγκαταβατικής αφήγησης, οι θεατές μαθαίνουν από την αρχή ότι πρόκειται να παρακολουθήσουν μια ομάδα "ιδιαίτερων" εργένηδων, όταν στην πραγματικότητα βλέπουμε το αντίθετο: απλά έξι άτομα που τυχαίνει να έχουν μιας μορφής αναπηρία.

Για τις οργανώσεις των ατόμων με αναπηρία στην Ευρώπη, αυτή η τηλεοπτική σειρά και ο τρόπος που διαφημίζεται εγείρουν σημαντικά ερωτήματα αναφορικά με την αξιοπρέπεια και την εκπροσώπηση. Σε γενικές γραμμές, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν να διαδραματίσουν ένα πολύ σημαντικό ρόλο στη σχέση μεταξύ των ατόμων με αναπηρία και χωρίς. Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, παρά τις μεγάλες προσπάθειες υπέρ της ενσωμάτωσης ή ένταξης, τα άτομα με αναπηρία εξακολουθούν να είναι αόρατα από κοινωνία και ΜΜΕ. Εκτός αυτού, όταν τελικά προβάλλονται, όπως χθες το βράδυ στο Channel 4, τα άτομα με αναπηρία αποτελούν τελικά θέμα άβολης ηδονοβλεψίας.

Ο Jaspal Dhani, Διευθύνων Σύμβουλος του Βρετανικού Συμβουλίου ΑμεΑ, δήλωσε: "Τα άτομα με αναπηρία, όπως όλοι οι πολίτες, θέλουν να υπάρχουν για τα μέσα ενημέρωσης. Ωστόσο, ένα πρόγραμμα που πειραματίζεται με την δημιουργία αισθήσεων και μας απεικονίζει ως "ιδιαίτερους" εργένηδες που ζητούν απεγνωσμένα να αποπλανηθούν, είναι επιβλαβής για την συνολική εικόνα μας και φυσικά ελλοχεύει ο σοβαρός κίνδυνος να αυξηθεί η υπάρχουσα προκατάληψη".

Το Ηνωμένο Βασίλειο επικύρωσε τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία (CRPD) και το Προαιρετικό Πρωτόκολλό της το 2009. Η Σύμβαση είναι μια δεσμευτική διεθνή συνθήκη που εφαρμόζεται σε όλους τους τομείς της ζωής και έχει ως στόχο να προωθήσει την υλοποίηση όλων των ανθρώπινων δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία. "Η σύμβαση είναι αναπόσπαστο κομμάτι της έννομης τάξης του Ηνωμένου Βασιλείου και η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει δράση για τη βελτίωση της ευαισθητοποίησης της κοινωνίας στα άτομα με αναπηρία και να ενθαρρύνει τα ΜΜΕ να απεικονίζουν τα άτομα με αναπηρία με αξιοπρεπή και προσήκοντα τρόπο. Αυτό μπορεί να το πράξει με την οργάνωση εκστρατειών ευαισθητοποίησης του κοινού, αλλά δεν θα πρέπει να αποφύγει μια ακόμη πιο αποφασιστική δράση, όπως η νομική δράση ", καταλήγει ο κ. Dhani. "Δεσμευμένη από τις διεθνείς υποχρεώσεις της, η Βρετανία πρέπει να σταθεί φρουρός της αξιοπρέπειας των ατόμων με αναπηρία και να λάβει άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα για την προστασία μας κατά των διακρίσεων από ιδιωτικούς φορείς, συμπεριλαμβανομένου του Channel 4".

Επιπλέον, είναι σημαντικό να αναφερθεί το κοινό όραμα που σκιαγραφήθηκε στη Διακήρυξη της Μαδρίτης, όπως εγκρίθηκε στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο για την Αναπηρία το 2002:

"Τα ΜΜΕ πρέπει να δημιουργήσουν και να ενισχύσουν σχέσεις με τις ενώσεις των ατόμων με αναπηρία, προκειμένου να βελτιωθεί η εικόνα των ατόμων με αναπηρία στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Περισσότερες πληροφορίες για τα άτομα με αναπηρία θα πρέπει να συμπεριλαμβάνονται στα μέσα ενημέρωσης, σε αναγνώριση της ύπαρξης της ανθρώπινης ποικιλομορφίας. Όταν αναφερόμαστε σε θέματα αναπηρίας, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης πρέπει να αποφεύγουν οποιαδήποτε συγκαταβατική ή ταπεινωτική προσέγγιση, αλλά αντ 'αυτού να επικεντρώνουν στα εμπόδια που τα άτομα με αναπηρία αντιμετωπίζουν και στη θετική συμβολή στην κοινωνία που μπορεί να έχουν τα άτομα με αναπηρία, αν ξεπεραστούν αυτά τα εμπόδια".

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον Πρόεδρο της Ε.Σ.Α.μεΑ. κ. Ι. Βαρδακαστάνη στο κινητό τηλέφωνο 6937157193.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι περισσότερες από 110 τροπολογίες κατατέθηκαν προς ψήφιση την τελευταία εβδομάδα από υπουργούς και βουλευτές των δύο συγκυβερνώντων κομμάτων, η συν-εκπρόσωπος τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Ελεάννα Ιωαννίδου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Η γραφικότητα και ιλαρότητα των πολιτικών ιθυνόντων είναι απλώς η
έσχατη έκφραση του χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος. Μοναδική τους
επιδίωξη είναι να σώσουν κεκτημένα παρελθουσών προδιαθέσεων και
συνηθειών από κοινωνικά στρώματα, αδιαφορώντας για τις αγωνίες των
πολιτών, τις προοπτικές και τη βιωσιμότητα της οικονομίας, την
κοινωνική συνοχή. Ένα καταθλιπτικό πολιτικό σκηνικό που ελπίζουμε ότι
από τον επόμενο μήνα θα μας λείψει, είτε στην κλασική του μορφή, είτε
σε κλωνοποιημένες παραλλαγές.".

Για περισσότερες πληροφορίες, Ελεάννα Ιωαννίδου: 6932705289
Γραφείο Τύπου: 2103306301 εσωτ. 116

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


Ο λαός πρέπει να απορρίψει τα τρομοκρατικά διλήμματα και τη συμπαιγνία ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, αλλά και τον εμπαιγμό των λεγόμενων αντιμνημονιακών κομμάτων τα οποία υπόσχονται εύκολη λύση χωρίς σύγκρουση με την ΕΕ και τους επιχειρηματικούς ομίλους, συμπορευόμενος με το ΚΚΕ μπορεί να αποκρούσει τη νέα αντιλαϊκή θύελλα.ΑΘΗΝΑ 4/4/2012 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Λακωνίας, κ. Θανάσης Δαβάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με έκπληξη διαβάζουμε σήμερα σε έγκριτες εφημερίδες ότι η κατάσχεση αγάλματος της πεπλοφόρου Κόρης πρόκειται για ένα φιάσκο, αφού αυτό αποδείχτηκε ψεύτικο. Εντύπωση μας προκαλεί ότι o Υπουργός Πολιτισμού επιμένει να σιωπά.
Ποιός εξέτασε το άγαλμα και διαβεβαίωσε τις αστυνομικές αρχές ότι πρόκειται για έργο "μοναδικής αρχαιολογικής αξίας" ;
Ποιος "διαπρεπής αρχαιολόγος" διατύπωσε τις απόψεις ότι το κίβδηλο αντικείμενο αποτελεί τμήμα "συμπλέγματος", προερχόμενο από ταφικό σύνολο της Αττικής;
Ο/Η αρχαιολόγος της αρμόδιας Διεύθυνσης δεν μπόρεσε να διακρίνει εάν πρόκειται για μάρμαρο ή όχι ;
Ελπίζουμε το ΥΠ.ΠΟ.Τ να απαντήσει στα παραπάνω ερωτήματα και να ξεκαθαρίσει την κατάσταση...
Ευχόμαστε η εκτίμηση των αρχαίων να μην έχει καταστεί μέρος της προεκλογικής περιόδου και πεδίο προβολής των πολιτικών ηγεσιών των συναρμοδίων Υπουργείων.
Όπως έχουμε επιδοκιμάσει τις επιτυχίες στον τομέα της πάταξης του παράνομου εμπορίου αρχαιοτήτων, έτσι και σήμερα ζητάμε την απόδοση ευθυνών για το φιάσκο».

Εδώ ακόμα δεν είστε ικανοί να εξασφαλίσετε φάρμακα και γιατρούς για το προσωπικό του Λ.Σ, που πληρώνει και δεν γνωρίζει που πάνε τα χρηματά του, τι ν άλλο να...τάξεις κι εσύ, κ. Μ.Οθωνα;;;

YΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ – ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ

Δελτίο τύπου. 

Υπογραφή από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μανώλη Όθωνα  προκήρυξης  ανοιχτού διαγωνισμού για την προμήθεια είκοσι (20) περιπολικών οχημάτων για τις ανάγκες του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

 Σε συνέχεια της προσπάθειας που καταβάλλεται για τον εκσυγχρονισμό και τη συντήρηση των μέσων του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μανώλης Όθωνας, υπέγραψε σήμερα την προκήρυξη για τη διενέργεια δημόσιου, τακτικού διαγωνισμού, ανοικτής διαδικασίας από την Διεύθυνση Προμηθειών του Κλάδου Οικονομικών και Υλικοτεχνικών Υποδομών του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για την προμήθεια είκοσι (20) περιπολικών οχημάτων προϋπολογισμού επτακοσίων (700.000) χιλιάδων ευρώ.
Η χρηματοδότηση του διαγωνισμού στο σύνολό της, θα πραγματοποιηθεί από την απορρόφηση κονδυλίων του Ταμείου Εξωτερικών Συνόρων.

Ροδούλα πες αλεύρι στην Σκόπελο !!!

 
Καλά δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο τα λαμογια ,
είπαμε θα έχουμε μπόμπα ξανά στην σκόπελο ποιο άτομο προσελήφθη στην Σκόπελο από την ταράτσα προεκλογικά?ΘΑ ΣΑΣ ΠΟΥΜΕ ......

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ Θεσσαλικά Πρωτοσέλιδα

ΒΟΛΟΣ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ
Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
ΠΡΩΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΠΑΤΡΙΔΑ
Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Η ΓΝΩΜΗ
ΛΑΡΙΣΑ
ΚΟΣΜΟΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΤΡΙΚΑΛΑ
ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ
Η ΕΡΕΥΝΑ
Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Οργή για την αυτοκτονία του 77χρονου στο Σύνταγμα


Λουλούδια και γράμματα αφήνουν περαστικοί στο σημείο όπου ο συνταξιούχος φαρμακοποιός από τους Αμπελοκήπους έδωσε σήμερα το πρωί τέλος στη ζωή του, συγκλονίζοντας το πανελλήνιο.

Τα σημειώματα που έχουν αφήσει οι πολίτες στον τόπο της τραγωδίας, στην πλατεία Συντάγματος, ξεχειλίζουν από οργή και στρέφονται κυρίως κατά της κυβέρνησης και του μνημονίου.

Ο 77χρονος αντιμετώπιζε οικονομικές δυσχέρειες και όπως όλα δείχνουν αυτοκτόνησε γιατί δεν άντεξε τα χρέη τα οποία και δεν ήθελε να αφήσει στα παιδιά του.

Στο σημείωμα που άφησε ο 77χρονος αυτόχειρας αναφέρει: Η κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου εκμηδένισε κάθε ίχνος επιβίωσής μου. Δεν μπορώ να βρω άλλον τρόπο αντίδρασης εκτός από ένα αξιοπρεπές τέλος πριν αρχίσω να ψάχνω στα σκουπίδια για να επιβιώσω και πριν γίνω βάρος στο παιδί μου .

Λίγο πριν από τις 9 το πρωί, ο ηλικιωμένος άνδρας στάθηκε πίσω από ένα δέντρο στην κάτω πλευρά της πλατείας και αυτοπυροβολήθηκε με μία σφαίρα στο κεφάλι.

Κανείς από τους περαστικούς δεν αντελήφθη κάτι για τις προθέσεις του.


Τι γράφει ο 77χρονος αυτόχειρας στο ιδιόχειρο σημείωμα – ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ.skopelos news και εμείς κάνουμε ένα μικρο αφιέρωμα στην Σκόπελο ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ !


Και για την εθνική τράπεζα και το κατάστημα Σκοπέλου έχουμε κάποιες ερώτησης και καταγγελίες σύντομα θα τα πούμε και μαζί σας

να δούμε ποιος είναι ο λόγος που άλλους τους βοηθάμε και άλλους τους βουλιάζουμε ,βεβαία δεν μιλάμε για μας άλλα για αναγνώστη που μας έστειλε κάποια καταγγελία που όταν την τσεκάρομαι θα σφίξουν κώλοι ,τώρα για μας είναι αναμενόμενη η εκδίκηση από την ληστρική εθνική τράπεζα ,άλλα την έχουμε γραμμένοι στα @@@@ εμείς άπλα δεν τους έχουμε ανάγκη

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου