Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΝΑΥΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΗΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΙΚΑΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
 ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΟΥΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ – ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ
 ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΕΝΕΝ ΣΤΙΣ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012
Συνάδελφοι,
Όπως επανειλημμένα έχουμε καταγγείλει συνεχίζεται, εντείνεται και οξύνεται η επίθεση της κυβέρνησης, των τροϊκανών και των εφοπλιστών που στοχεύουν από κοινού στην κατάργηση όποιων δικαιωμάτων μας έχουν μείνει όρθια από την αντεργατική λαίλαπα που έχουν εξαπολύσει σε βάρος μας.
Μια επίθεση που αφορά όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους και ευρύτερα τα λαϊκά στρώματα που επί 2 ½ χρόνια υφίστανται την πιο σκληρή, άδικη αλλά και βάρβαρη επίθεση στα εργασιακά, οικονομικά, κοινωνικά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα.
Η κυβέρνηση τις επόμενες μέρες θα καταθέσει στην Βουλή το νέο πακέτο (σκληρότερο από οποιοδήποτε άλλο) αντεργατικών μέτρων στο οποίο προβλέπεται παραπέρα μείωση σε συντάξεις, επικουρικό, εφ’ άπαξ παροχές. Κατάργηση όλων των φορολογικών ελαφρύνσεων και των προνοιακών επιδομάτων, νέα μορφή εφεδρείας (απολύσεις), δραματικές περικοπές στην υγεία, την εκπαίδευση και σε άλλες κοινωνικές παροχές.
Νέα φοροεπιδρομή στα λαϊκά εισοδήματα με φορομπηχτικά μέτρα, το ξεπούλημα μεγάλων δημόσιων και κερδοφόρων επιχειρήσεων, τα οποία όλα μαζί αναμένεται να εκτινάξουν την ανεργία σε πρωτοφανή υψηλά επίπεδα.
Τα νέα βάρβαρα μέτρα θα επιδεινώσουν ακόμη περισσότερο την θέση και την κατάσταση των εργαζομένων και της λαϊκής οικογένειας.
Στο πλαίσιο των παραπάνω εξελίξεων, η κυβέρνηση και ο αρμόδιος Υπουργός Οικονομικών διέρρευσε την Κυριακή 30/9/2012 σε φιλοκυβερνητικές εφημερίδες ότι έχει ήδη αποφασισθεί σε κυβερνητικό επίπεδο η αύξηση της φορολογίας για τους αξιωματικούς από 6% σε 15% και στα κατώτερα πληρώματα από 3% σε 10%!!! Από την νέα φορολογία η κυβέρνηση ευελπιστεί να συγκεντρώσει 57 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο.
Η κυβέρνηση προκαλεί το σύνολο του Ναυτεργατικού μας κόσμου με αυτήν την άθλια τακτική που επιχειρεί και δείχνει ξεδιάντροπα τον ταξικό χαρακτήρα της πολιτικής της. Την στιγμή που μεθοδεύει την αύξηση της φορολογίας για τους αξιωματικούς κατά 250% και στα κατώτερα πληρώματα κατά 333% αφήνει άθικτο το προνομιακό και σκανδαλώδες φορολογικό καθεστώς του εφοπλιστικού κεφαλαίου το οποίο απολαμβάνει δεκάδες φορολογικές απαλλαγές!!!
Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και αυτή η Κομισιόν εγκαλεί την ελληνική κυβέρνηση για μέρος αυτών των απαλλαγών!!!
Αντί λοιπόν να φορολογήσει τα εφοπλιστικά κέρδη και τον πλούτο που έχει συσσωρευτεί στο εφοπλιστικό κεφάλαιο από την ασύδοτη επιχειρηματική δράση τους, τα βάζει για άλλη μια φορά με τον Ναυτεργατικό μας κόσμο από τον οποίο ζητάει να πληρώσει την κρίση που μαστίζει την χώρα μας και για την οποία την παραμικρή ευθύνη δεν έχει ο εργαζόμενος λαός.
Ταυτόχρονα συνεχίζεται και διαιωνίζεται το καθεστώς παρανομίας στον χώρο της επιβατηγού ναυτιλίας, η καταστρατήγηση των ΣΣΕ και της υφιστάμενης ναυτικής νομοθεσίας γίνεται καθημερινή ρουτίνα, συνεχίζεται το φαινόμενο να δένουν αυθαίρετα και παράνομα Ακτοπλοϊκά πλοία καταπατώντας το 10μηνο της επάνδρωσης.
Αυξάνονται συνεχώς οι εταιρίες που συστηματικά καθυστερούν την καταβολή των δεδουλευμένων μισθών από ένα έως τέσσερις μήνες. Η καταβολή των αναδρομικών δεν έχει γίνει σε μια σειρά εταιρίες.
Μαζί με όλα τα παραπάνω επιχειρείται παράνομα να γίνει περικοπή και μείωση δεδουλευμένων μισθών το οποίο εάν υλοποιηθεί σε μια εταιρία θα επεκταθεί και θα εφαρμοσθεί σε όλες τις υπόλοιπες ναυτιλιακές εταιρίες τινάζοντας κυριολεκτικά στον αέρα τον θεσμό των ΣΣΕ που αποτελεί μια σημαντικότατη κατάκτηση για το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα.
Συνάδελφοι,
Άλλος δρόμος εκτός από αυτόν του αγώνα δεν υπάρχει, πρέπει σε αυτές τις κρίσιμες συνθήκες οι Ναυτεργάτες και όλοι οι εργαζόμενοι να συσπειρωθούν στα συνδικάτα, να παλέψουν για τα δικαιώματά τους, να αποκρούσουν ενωμένοι την εγκληματική πολιτική που εφαρμόζει σε βάρος τους η κυβέρνηση, οι τροϊκανοί, η εργοδοσία και το εφοπλιστικό κεφάλαιο.
Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ) έχει τεράστιες ευθύνες η οποία με την ως τώρα στρατηγική και τακτική της έχει οδηγήσει το συνδικαλιστικό κίνημα στον παροπλισμό, την αναξιοπιστία, την ανικανότητα, στον συμβιβασμό και πολλές φορές στην υποταγή στις πολιτικές που στηρίζουν και υπηρετούν το μεγάλο κεφάλαιο. Η κοινωνική συναίνεση η «λογική» του κοινωνικού εταιρισμού οδηγούν στην ταξική συνεργασία και στον πλήρη αφοπλισμό των συνδικάτων.
Οι «άσφαιρες βολές» στον αέρα με τις 24ωρες απεργίες δεν συνιστούν ούτε αντίδραση ούτε αντίσταση στην αντεργατική καταιγίδα. Αυτή η μορφή πάλης δεν αντιστοιχεί στην κρισιμότητα της κατάστασης που έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι ούτε στην σφοδρότητα της επίθεσης σε βάρος των εργατικών κατακτήσεων.
Στις σημερινές συνθήκες οι εργαζόμενοι πρέπει να επιβάλουν την ριζική αλλαγή αυτής της ηττοπαθούς και επιζήμιας για τα συμφέροντά τους τακτικής.
Η ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος είναι όρος για την επιβίωσή του. Η ανασυγκρότηση αυτή σημαίνει αλλαγή πλεύσης στην γραμμή και στην τακτική και αλλαγή των συσχετισμών δυνάμεων από πάνω έως τα κάτω. Λύση δεν αποτελεί ούτε η στρατηγική του κομματικού συνδικαλισμού ο οποίος κινείται στα όρια της διάσπασης, των διαχωρισμών των εργαζομένων, που επιδιώκει την κομματική και πολιτική περιχαράκωση και τελικά αποδυναμώνει το μέτωπο ενάντια στην κυβερνητική και εργοδοτική επίθεση σε βάρος των δικαιωμάτων μας.
Οι σημερινές συνθήκες και η αντιμετώπιση της κυβερνητικής επιδρομής σε βάρος των κατακτήσεών μας επιβάλλουν τον ξεσηκωμό των εργαζομένων, των απόμαχων της δουλειάς, των ανέργων και των νέων σε ένα ενιαίο κοινό μέτωπο με στόχους:
Α) Να αποτραπεί η ψήφιση των νέων μέτρων.
Β) Να ανατραπεί αυτή η πολιτική και η κυβέρνηση που την υπηρετεί και
Γ) Να αποδεσμευτούμε από τα μνημόνια και την τροϊκανή επικυριαρχία καθώς επίσης από κάθε αντεργατικό και αντιλαϊκό μέτρο και πολιτική.
Για την υλοποίηση αυτών των στόχων πιστεύουμε ότι είναι αναγκαία η οργάνωση Πανεργατικής Πανελλαδικής γενικής απεργίας η οποία θα έχει διάρκεια, θα κλιμακώνεται με την απαραίτητη λαϊκή συμμετοχή, αξιοποιώντας κάθε μορφή αγώνα που συσπειρώνει και κινητοποιεί τους εργαζομένους.
Σε μια τέτοια κατεύθυνση θα κινηθεί το επόμενο διάστημα η δράση της Διοίκησης της ΠΕΝΕΝ, ένα τέτοιο προσανατολισμό θεωρούμε ότι πρέπει να έχει το συνδικαλιστικό κίνημα στις σημερινές συνθήκες εάν θέλει να επανακτήσει την εμπιστοσύνη των εργαζομένων και να κάνει αποτελεσματικό τον αγώνα του.
Σε αυτή την βάση θα γίνει και η συζήτηση στην Β΄ Γενική Συνέλευση της ΠΕΝΕΝ στις 18 Οκτωβρίου 2012 στις 9.30 το πρωί (στην αίθουσα συνελεύσεων της ΠΝΟ – Κολοκοτρώνη 132 – 2ος όροφος) στον Πειραιά.
ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΕΝΕΝ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΨΕΙ
ΑΠΟ ΤΗΝ Β΄ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΙΣ 18/10/2012
Πειραιάς 3/10/2012
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger