Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Ναυτεργάτες, Συνταξιούχοι, Σπουδαστές, ΟΛΟΙ στην 24ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ σε όλες τις κατηγορίες πλοίων


ΠΕΜΕΝ  -  ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ  -  ΠΕΕΜΑΓΕΝ  -  ΠΕΠΡΝ  -  ΠΕΣ/ΝΑΤ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ

Ναυτεργάτες, Συνταξιούχοι, Σπουδαστές,
ΟΛΟΙ στην 24ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
σε όλες τις κατηγορίες πλοίων,
στις 18 Οκτώβρη 2012 από 00.01 έως 24.00
στα Ρ/Κ – Ν/Γ από 06.00 της 18/10 έως 06.00 της 19/10
=============================================
ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ του ΠΑΜΕ
στον Ηλεκτρικό Σταθμό Πειραιά στις 10.30 π.μ.

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η 

Συνάδελφοι ναυτεργάτες, συνταξιούχοι, σπουδαστές,

Η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ σε συμπαιγνία με την «τρόϊκα» των ιμπεριαλιστικών οργανισμών ΔΝΤ - ΕΕ – ΕΚΤ κόβουν και ράβουν καθημερινά νέα κοστούμια στα μέτρα των κεφαλαιοκρατών και των μονοπωλίων, στέλνοντας τον λογαριασμό στην εργατική τάξη, στους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματοβιοτέχνες, τους φτωχούς αγρότες, τους συνταξιούχους, τη νεολαία.

Δεν πάει άλλο!

Καταργούν τον κατώτερο μισθό, τσακίζουν τις συλλογικές συμβάσεις και ό,τι έχει απομείνει από τις εργασιακές σχέσεις και τα ασφαλιστικά – συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις κοινωνικές παροχές και την Υγεία, τα επιδόματα ανεργίας. Ταυτόχρονα προωθούν την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, την ιδιωτικοποίηση λιμανιών, μαρίνων, αιγιαλών, βραχονησίδων και νησιών. Κατάργηση της 10μηνης δρομολόγησης πλοίων, διάλυση του ακτοπλοϊκού συγκοινωνιακού δικτύου για να παραδοθούν σε μονοπωλιακές ενώσεις, σε βάρος του εργαζόμενου λαού και των συμφερόντων της χώρας μας.

Εφοπλιστικό κεφάλαιο  - κυβέρνηση πρωτοστατούν στην άγρια επίθεση.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του Υπουργού Ναυτιλίας κ.Μουσουρούλη (απάντηση στο εξώδικο της ΠΝΟ) ότι «επιδιώκουμε τη συνεργασία με τους κοινωνικούς εταίρους της ναυτιλίας στη βάση της κοινής αντίληψης των υφιστάμενων δημοσιονομικών δυνατοτήτων».
Αντίστοιχα στο συνέδριο της International Herald Tribune (15/10/2012) δήλωσε ότι «Το Υπουργείο Ναυτιλίας επεξεργάζεται διάφορες προτάσεις ώστε να μειωθεί το κόστος του ελληνικού ναυτεργατικού δυναμικού».
Την ίδια περίοδο από δημοσιεύματα οι Έλληνες εφοπλιστές υπολογίζεται ότι από την αρχή του χρόνου έχουν επενδύσει περί τα 2,7 δις $ για αγορές πλοίων.
Ενώ από πλήθος στατιστικών δεδομένων γνωρίζουμε ότι η πτώση της τιμής της εργατικής δύναμης μειώνει το ΑΕΠ, αυξάνει τα δημόσια ελλείμματα και αυξάνει τα κέρδη των εφοπλιστών, των καπιταλιστών.  
Δεν έχει υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας σε καμιά κατηγορία πλοίων. Προωθούν μειώσεις στις αποδοχές των ναυτεργατών μέσα από ατομικές συμβάσεις εργασίας. Η καθυστέρηση της καταβολής των δεδουλευμένων έχει γίνει πλέον μόνιμο φαινόμενο στην επιβατηγό ναυτιλία. Η «μαύρη», ανασφάλιστη εργασία οργιάζει. Η ανεργία θεριεύει.
Κλείνουν τις πόρτες των ΑΕΝ στους σπουδαστές, που με ευθύνη του Υπουργείου Ναυτιλίας και των εφοπλιστών δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν το εκπαιδευτικό ταξίδι. Καθηγητές δεν έχουν προσληφθεί ακόμα  στις ΑΕΝ, στο ΚΕΣΕΝ.
Οι μειώσεις των συντάξεων, τα χαράτσια, η φοροληστεία, η ακρίβεια και η συμμετοχή σε φάρμακα και εξετάσεις, οδηγούν τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους στην εξαθλίωση.
Συνένοχοι γι’ αυτή την τραγική κατάσταση είναι οι συνδικαλιστικές δυνάμεις ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ που αποτελούν πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ – ΕΚΠ – ΠΝΟ. Οι εκπρόσωποι του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού παραμένουν προσηλωμένοι στο δόγμα  της τριμερούς συνεργασίας και του κοινωνικού εταιρισμού. Καλλιεργούν συγχύσεις και αυταπάτες.

Nα μη δεχτούμε τη σύγχρονη σκλαβιά!

Μπροστά στην ολομέτωπη επίθεση που έχουν εξαπολύσει σε βάρος της εργατικής τάξης κανένας ναυτεργάτης, άνεργος, συνταξιούχος, σπουδαστής δεν πρέπει να μείνει αμέτοχος στους αγώνες που γίνονται.
Έχουμε τη δύναμη να αποτρέψουμε την σφαγή όσων δικαιωμάτων μας έχουν απομείνει και να περάσουμε στην αντεπίθεση για νέες κατακτήσεις και ανατροπές, για μια ανάπτυξη με κριτήριο όχι το κέρδος, αλλά τις ανάγκες μας για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με αξιοπρεπείς μισθούς, συντάξεις, ανάπαυση, δωρεάν μόρφωση, εξασφαλισμένη δωρεάν Υγεία. Ανάπτυξη και παραγωγή προς όφελος του λαού και όχι των μονοπωλιακών ομίλων.

Εμείς είμαστε πιο πολλοί, είμαστε η πλειοψηφία που υποφέρει.
Έχουμε τη δύναμη να επιβάλλουμε το δίκιο μας!

Κανένας να μην ξεγελαστεί. Τα μέτρα δεν έχουν σχέση με το χρέος και τα ελλείμματα, ούτε είναι για το καλό της χώρας μας. Το χρέος δε δημιουργήθηκε από την ευημερία του λαού. Το έλλειμμα στα δημόσια ταμεία και στις τσέπες των λαϊκών νοικοκυριών βρίσκεται στις τράπεζες τις Ελβετίας, στα τεράστια κέρδη των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, της μεγαλοεργοδοσίας, των μονοπωλιακών ομίλων.
Απαιτούμε την κατάργηση της δανειακής σύμβασης, των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων, την έξοδο της χώρας μας από τη λυκοσυμμαχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη διαγραφή του χρέους.

Ø  Ενισχύστε την περιφρούρηση με προσυγκέντρωση την Πέμπτη                        18 Οκτώβρη  5:30 π.μ. στην Πλατεία Καραϊσκάκη του Πειραιά.

Ø  ΟΛΟΙ στην απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη 18 Οκτώβρη 10:30 π.μ. στον Ηλεκτρικό Σταθμό του Πειραιά.


Οι Διοικήσεις των Ενώσεων

Πειραιάς, 16 Οκτώβρη 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger