Hellenic Seaways - Άμεση & Εύκολη Online Kράτηση‎

Πέμπτη, 4 Αυγούστου 2011

ΠΡΟΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΑΡΘΡΟ


ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΒΟΗΘΑΤΕ  ΤΗΝ ΚΥΒΈΡΝΗΣΉ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΓΑΛΟΥΣ ΤΗΣ  ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΑΝΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΕΛΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ 80% ΑΝ ΕΙΝΑΙ 40 ΖΉΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΜΑΤΉΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΕΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΣΤΟ ΨΥΛΛΟ ΕΔΩ ΓΙΑ ΠΑΡΤΕ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΣΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΣΤΑΦΥΛΟΥ ΟΛΑ ΑΔΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΡΩΤΉΣΤΕ ΜΕ ΤΗ ΤΙΜΕΣ ΔΙΝΟΥΝ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ Ε ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ 20 ΕΥΡΩ ΕΔΩ ΣΑΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ 
http://www.taxydromos.gr/localnews/tabid/58/articleType/ArticleView/articleId/37192/-80--.aspx 
Πληρότητα 80% περίπου στη Σκόπελο

Την πεποίθηση ότι η φετινή τουριστική σεζόν θα κλείσει με πτώση της τάξης του 20-25% διατυπώνει ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκοπέλου κ. Γιάννης Γιολδάσης, λαμβάνοντας υπόψη τα αριθμητικά δεδομένα που ισχύουν στην παρούσα φάση. Συγκεκριμένα, η πληρότητα στα ξενοδοχεία του νησιού, κυμαίνεται κατά μέσο όρο μεταξύ 75-80%, ενώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο υπερέβαινε το 90% στις ξενοδοχειακές μονάδες. Παράλληλα όμως, υπάρχουν αποκλείσεις πέραν του μέσου όρου, καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις, υπάρχει πληρότητα άνω του 80%, αλλά και κάτω του 70%, γεγονός που γεννά έντονο προβληματισμό στους ξενοδόχους και τους επαγγελματίες, γενικότερα, του νησιού. «Οι εξελίξεις διαμορφώνονται όπως ακριβώς τις είχαμε προβλέψει διότι δεν περιμέναμε ότι η ελληνική αγορά θα έχει την δυναμική που είχε τα προηγούμενα χρόνια» σχολιάζει ο κ. Γιολδάσης και προσθέτει ότι «σύμφωνα με τα δεδομένα που ισχύουν κάθε χρόνο, η συγκεκριμένη περίοδος, είναι η περίοδος κατά την οποία ταξιδεύουν οι έλληνες».
Στο μεταξύ, ξεκίνησε πρόσφατα η εκπτωτική καμπάνια που διοργάνωσαν από κοινού οι ξενοδόχοι και οι εστιάτορες του νησιού, προκειμένου να προσελκύσουν έλληνες τουρίστες. Αρκετές επιχειρήσεις της Σκοπέλου συμμετέχουν στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και οι εκπτώσεις που θα ισχύσουν καθ’ όλη την διάρκεια του καλοκαιριού, αποτελούν θετικό κίνητρο για αρκετούς ημεδαπούς τουρίστες. Ηδη έχουν εκδοθεί εκπτωτικά κουπόνια, οι κάτοχοι των οποίων θα τύχουν ειδικών τιμών επισκεπτόμενοι τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν. Όπως αναφέρει στο σημείο αυτό ο κ. Γιολδάσης «σε ότι αφορά στα ξενοδοχεία ειδικότερα, οι εκπτώσεις κυμαίνονται από 8 έως 17%, έτσι ώστε κάθε ξενοδόχος, ανάλογα με την διαθεσιμότητα που έχει, να πραγματοποιήσει την ανάλογη έκπτωση, στις ήδη μειωμένες τιμές». Κατά συνέπεια, στην παρούσα φάση, οι τιμές σ’ ένα δίκλινο δωμάτιο ξενοδοχείου δύο ή τριών αστέρων, κυμαίνονται μεταξύ 55-65 ευρώ, γεγονός που σημαίνει ότι υπάρχει σημαντική μείωση σε σχέση με παλαιότερα χρόνια.
Σύμφωνα με τις επισημάνσεις του προέδρου των ξενοδόχων της Σκοπέλου η διαφημιστική καμπάνια της επόμενης σεζόν θα ξεκινήσει νωρίτερα και θα δοθεί βαρύτητα στον εισαγόμενο τουρισμό, προκειμένου να αντισταθμιστεί η συνεχής μείωση των ημεδαπών τουριστών. «Είμαστε αναγκασμένοι, τονίζει ο κ. Γιολδάσης, να καταβάλλουμε ιδιαίτερη προσπάθεια για να τονώσουμε την αγοραστική κίνηση από το εξωτερικό. Απαιτείται μεγάλη προσπάθεια, προσθέτει ο ίδιος, γιατί είναι η μόνη πλευρά που μπορεί να μας δώσει κάτι, δεδομένου ότι η ελληνική, προβλέπουμε ότι θα παρουσιάσει και άλλη πτώση. Ηδη ο κόσμος είναι λιγότερος σε σχέση με πέρυσι και θα προσπαθήσουμε να ισοσκελίσουμε από το εξωτερικό την πτώση της ελληνικής αγοράς» καταλήγει ο κ. Γιολδάσης. Ο προβληματισμός που επικρατεί είναι, κατά συνέπεια, έντονος και όπως εκτιμάται η πτώση του τουρισμού στο νησί θα αγγίξει το 30% με ορίζοντα διετίας.
Ο ΚΥΡΙΟΣ
ΓΛ. ΥΔΡ. ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ

Έδυσε ο ήλιος; Απαγορεύεται να ψαρέψεις με ψαροντούφεκο μέχρι να ανατείλει ξανά.

Υποβρύχια αλιεία


 • Μην ψαρέψεις με ψαροντούφεκο αν δεν έχεις συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας σου.
 • Μην ψαρεύεις σε απόσταση διακοσίων (200) μέτρων από το σημείο όπου συνήθως κολυμπούν οι λουόμενοι.
 • Μην ψαρεύεις σε περιοχές όπου υπάρχουν:
  • Λιμενικά έργα ή ναυτιλιακές σημάνσεις ή σκάφη ή άλλα πλωτά μέσα αλιείας, καθώς και δίχτυα με εμφανή σήμανση.
  • Αγκυροβολημένα πλοία.
  • Θαλάσσιες ζώνες διέλευσης σκαφών καθώς και είσοδοι- έξοδοι λιμανιών ή αγκυροβολίων.
 • Μη χρησιμοποιείς καμάκι, που η εκτοξευτική δύναμή του προέρχεται από την εκπυρσοκρότηση  εκρηκτικής ύλης ή άλλου χημικού μείγματος.
 • Μη χρησιμοποιείς δίχτυα.
 • Μη χρησιμοποιείς  υποβρύχιο φως.
 • Όταν είσαι σε κατάδυση να φέρεις έναν επιπλέοντα σημαντήρα (πλαστικό), χρώματος κίτρινου, ο οποίος να φέρει μια σημαία κίτρινη με διαγώνια κόκκινη γραμμή, στην οποία να αναγράφονται τα ψηφία Υ.Δ (Υποβρύχια Δραστηριότητα) και ο οποίος πρέπει να είναι ορατός υπό κανονικές συνθήκες από απόσταση τριακοσίων (300) τουλάχιστον μέτρων.
Μήπως πήγες στην περιοχή που θέλεις να ψαρέψεις με το φουσκωτό σου ή το σκάφος σου και βούτηξες απ’ αυτό; Αν ναι, τότε η παραπάνω σημαία πρέπει να είναι στερεωμένη σε εμφανές σημείο πάνω στο σκάφος σου.
ΕΧΕ  ΚΑΤΑ  ΝΟΥ ότι πρέπει να κινείσαι σε ακτίνα πενήντα (50) μέτρων από τον προαναφερόμενο σημαντήρα ή πλωτό μέσο.
 • Μη χρησιμοποιείς οποιασδήποτε μορφής καταδυτική συσκευή παροχής αέρα από σκάφος ή φορητή αυτόνομη καταδυτική συσκευή.
 • Ειδοποίησε την πλησιέστερη Λιμενική Αρχή της περιοχής στην οποία πρόκειται να καταδυθείς.
 • ΜΗΝ ΥΠΕΡΕΚΤΙΜΑΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΟΥ.
 • Κινήσου εκ του ασφαλούς. Απόφευγε παράτολμες και επικίνδυνες ενέργειες, όσον αφορά το βάθος, τον χρόνο κατάδυσης, τις επικίνδυνες περιοχές/ σπηλιές, τα ρεύματα κ.λπ.
 • Φρόντισε ώστε ο χρόνος ανάδυσης σου να είναι υπερεπαρκής. Εκτός του βάθους και της κόπωσης, έχε υπόψη σου σε τι δυσχερή κατάσταση μπορεί να επέλθεις εξαιτίας των βαρών που φέρνεις στη μέση σου (εφ’ όσον φοράς βάρη).
 • Αποφάσισες να βγεις έξω στην ακτή; ΠΡΟΣΕΞΕ!Αφόπλισε το ψαροντούφεκο!
 • Είσαι στην ακτή και προετοιμάζεσαι να μπεις στο νερό για να ξεκινήσεις να ψαρεύεις; ΜΗΝ ΟΠΛΙΣΕΙΣ από τώρα το ψαροντούφεκό σου! Μία απροσεξία μπορεί να κοστίσει τη ζωή ενός συνανθρώπου σου.
 • Μην βουτάς μόνος σου! Πάρε μαζί σου και παρέα. Αναλογίσου πόσο σωτήριο μπορεί να είναι αυτό σε μια κατάσταση ανάγκης.
 • Μη βρίσκεσαι για πολλή ώρα κάτω απ’ το νερό. Μείωσε όσο μπορείς τις κινήσεις σου υποβρυχίως.
 • Μην ανελκύεις από το βυθό αντικείμενα αρχαιολογικής αξίας. Αν ανακαλύψεις τέτοια αντικείμενα, ειδοποίησε τη Λιμενική Αρχή.
 • Καλό είναι να εκπαιδευτείς στις πρώτες βοήθειες και την καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση.
 • Π Ρ Ο Σ Ε Ξ Ε !Μην παθιάζεσαι. Η επιδίωξή σου να μην χάσεις κάποιο ψάρι, μπορεί ν’ αποβεί επικίνδυνη για την υγεία σου έως και την ίδια σου τη ζωή!  

Σύλληψη για ναρκωτικά στο Βόλο στο λιμάνι με προορισμό της ΣΠΟΡΑΔΕΣ


Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες σήμερα,στον κεντρικό προβλήτα του λιμένα Βόλου, πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ–Τ/Χ πλοίο, από προσωπικό του τμήματος Ασφάλειας του γραφείου Δίωξης Ναρκωτικών της Λιμενικής Αρχής Βόλου, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, 27χρονος ημεδαπός διότι βρέθηκε να κατέχει, εντός της χειραποσκευής του, τρεις (03) πλαστικές συσκευασίες οι οποίες περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού μικτού βάρους 597 γραμμαρίων, μια (01) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και το χρηματικό ποσό των 120,00 ευρώ.
Στη συνέχεια, με τη συνδρομή προσωπικού του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας και παρουσία Δικαστικού Επιμελητή, πραγματοποιήθηκε κατ’ οίκον έρευνα, κατά την οποία βρέθηκε μια (01) πλαστική συσκευασία που περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης μικτού βάρους 53 γραμμαρίων.
Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου ενώ οι ναρκωτικές ουσίες, η ηλεκτρονική ζυγαριά και το χρηματικό ποσό κατασχέθηκαν.    
Φωτογραφικό υλικό από το περιστατικό έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του γραφείου μας www.hcg.gr.

 

«Κάτω τα χέρια από τα ενημερωτικά blogs»

Η Ένωση Συντακτών Διαδικτύου καταφέρεται σκληρά ενάντια στις διαφαινόμενες προθέσεις της κυβέρνησης για δημιουργία ειδικής νομοθεσίας στην blogοσφαιρα, τονίζοντας ότι μόνο τα ολοκληρωτικά καθεστώτα, τολμούσαν να θίξουν τη δημοκρατία του διαδικτύου.


Η ανακοίνωση της Ε.Σ.Δ.


Η Ένωση Συντακτών Διαδικτύου σχετικώς με τα δρομολογούμενα από τη Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου, περί κατασκευής ειδικού φιμωτικού Νόμου κατά των ελευθερολαλούντων blogs... έχει να επισημάνει τα εξής:


1) Πρόκειται περί νέας φαιδρότητας αποχαμένων κυβερνητικών και των όσων ιδιωνύμως κρύπτονται πίσω από το πλάνο ελέγχου της ελευθερολαλιάς ιδίως του ενημερωτικού-ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟΥ blogging.
2) Oι προβαλλόμενοι ισχυρισμοί αγγίζουν τα όρια της γελοιότητας, σοβαρότερης εκείνης που μας προέκυψε με το υποτελικό Μνημόνειο. Η κυβέρνηση των κλόουν σχοινοβατεί οραματιζόμενη ... προστασία των λαμόγιων τέκνων της από την κριτική του μπλογκερ. Πρωτοτυπεί παγκοσμίως... διότι ουδείς-πλην ολοκληρωτικών καθεστώτων, τόλμησε να θίξει τη δημοκρατία του διαδικτύου. Θα το αντιληφθεί συντόμως... αν υποτεθεί ότι τα υποτακτικά της τολμήσουν να ψηφίσουν Νόμο που εξυπηρετεί λαμόγια και βρώμικους. Και να μη λησμονεί:

Η πρώτη δύναμη ενημέρωσης είναι οι συντάκτες των ενημερωτικών σελίδων, που έχουν δώσει δείγματα σοβαρής γραφής στα τελευταία τουλάχιστον τρία χρόνια.

Η ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ, θλίβεται απείρως διότι άφρονες τινες φαντάστηκαν να βάλλουν χέρι στην ελευθεροτυπία του διαδικτύου, να κοσμήσουν την ΑΝΌΗΤΗ απόπειρά τους με νομικό μανδύα... αλλά ποιοί; Οι αποδεδειγμένα συνεχώς παρανομούντες και βισσοδομούντες κατά πάσης εννοίας νομιμότητας;
Κάτω τα χέρια από τα ενημερωτικά μπλογκς και τους συντάκτες τους.Για την ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥΠ.ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗΣ, Πρόεδρος - Κώστας Τζαννάκης, Γεν. Γραμματέας

http://spnews.gr

ρε κάντε καμία άλλη δουλειά ψευτο κουλτουριάριδες που σας πείραξαν η αφίσες


ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΚΥΡΙΕ ΓΙΑΤΡΕ Η ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΕΊ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΑΦΙΣΕΣ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΗΣΑΝ ΚΑΙ ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΠΟΥ ΤΗΣ ΒΑΖΟΥΝ ΡΕ ΑΝΤΕ ΚΑΝΕ ΚΑΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΟΙΤΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΡΡΩΣΤΟ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ

ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ !

ΟΛΟΙ Η ΣΚΟΠΕΛΙΤΕΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΑΝΑΔΕΙΞΕ ΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΟΣΟ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥ ΠΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟΥ ΔΙΌΤΙ Ο ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΛΑΪΚΌ ΠΑΐΔΙ ΑΦΟΥ  ΣΕΡΒΙΡΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΔΟΥΝ ΟΛΟΙ

ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ


ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΡΗΜΩΣΕ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΚΟΠΕΛΙΤΕΣ ΘΑ ΛΕΙΨΗ ΠΟΛΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΕΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΣ ΓΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗΣ

ΝΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΕΡΓΟ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΧΑΡΑΣ ΚΑΙ ΚΕΦΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΝΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΑΡΚΟ

ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ


ΔΙΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΠΑΝΤΑ ΕΥΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΡΕΙ ΕΝΑ ΨΕΓΑΔΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΣΚΟΠΕΛΟΥ


ΘΑ ΤΡΑΠΕΖΏΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΣΚΑΦΗ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΠΟΥ?ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΒΕΒΑΊΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΤΙ ΜΑΘΑΜΕ ...

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΠΟΥ...


ΕΛΑ ΝΤΕ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΟΡΙΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΜΕΓΑ ΚΑΙ ΤΡΑΝΟ ΠΟΙΟΝ ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΤΟΝ ΞΕΝΟΦΕΡΤΟ ΠΟΥ ΤΑ ΕΠΑΙΡΝΕ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΛΏΝ ΑΛΛΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ

ποια κυρία ενοχλείτε από τον παραμικρό θόρυβο και κλίνη καταστήματα?


ΕΛΑ ΚΥΡΑ ΜΟΥ 10 ΜΕΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΚΑΝΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΕΣΥ ΥΠΟΜΟΝΗ ΑΦΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ Η ΣΚΟΠΕΛΟΣ .ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΑΤΕ ΟΡΙΣΜΕΝΗ ΘΕΛΕΤΕ ΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ?

«Προβληματική η διάταξη για την τουριστική κατοικία»


Κατά την ομιλία του στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών, και αναφερόμενος ειδικότερα στις διατάξεις για την τουριστική κατοικία, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής και Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας Κώστας Καρτάλης σημείωσε μεταξύ άλλων : «Είμαι καταρχήν θετικός για το νέο τουριστικό προϊόν που εισάγεται από το νομοσχέδιο, δηλαδή της οργανωμένης, εντός πεντάστερων ξενοδοχείων, ανάπτυξης και διαχείρισης τουριστικών κατοικιών.

Ζητώ από το Υπουργείο Οικονομικών να ενισχύσει τις διατάξεις με την πρόνοια της έκδοσης προεδρικών διαταγμάτων που διασφαλίζουν τόσο το περιβάλλον (μέσα από ενιαίους κανόνες πολεοδόμησης) όσο και την ίδια τη ρύθμιση της τουριστικής κατοικίας, απαλλαγμένης προφανώς από τις παρεκκλίσεις που προτείνει το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.»

Για το ν/σ του ΥΠΕΚΑ για τα αυθαίρετα

«Θεωρώ αναγκαία την προσαρμογή – μείωση – των προστίμων για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και χαμηλά εισοδηματικά στρώματα. Όπως θεωρώ αναγκαία την αυστηροποίηση των προστίμων για μεγάλες ή/και πολυτελείς κατασκευές καθώς και τη διαμόρφωση τους ώστε να περιλαμβάνεται ποσόν που αντιστοιχεί στις ασφαλιστικές εισφορές των κατ' ελάχιστον υποχρεωτικών απαιτούμενων ημερών οικοδομικής εργασίας και ποσοστό επί της φορολογίας ακίνητης περιουσίας που δεν καταβλήθηκε.

Αυτονόητο είναι επίσης ότι θα πρέπει τα πρόστιμα για αυθαίρετα που άλλαξαν χρήσεις και χρησιμοποιήθηκαν για εμπορικούς σκοπούς, να διαμορφωθούν και με βάση την υπεραξία του ακινήτου που διαμορφώθηκε. Η τακτοποίηση των αυθαιρέτων δεν θα πρέπει να γίνει σε βάρος αυτών που τήρησαν τους νόμους συνεισφέροντας στα έσοδα του Κράτους και των ασφαλιστικών ταμείων. »

Έπεσε από τη σκάλα πλοίου


Στο Κέντρο Υγείας Νάξου μεταφέρθηκε χθες το απόγευμα μία 41χρονη αλλοδαπή, επιβάτης του «Flying Cat III».

Η γυναίκα, κατά την αποβίβασή της από το πλοίο, παραπάτησε και έπεσε από τη σκάλα, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί στο δεξί κάτω άκρο.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Νάξου.

Kύριε Υπουργέ Δικαιοσύνης ακόμα και το blog τ ου χωριού σας είναι υπέρ της Ανωνυμίας των BLOGS

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Αυγούστου 3, 2011
papaioannou-thumb-large.jpgO Υπουργός Δικαιοσύνης κ.Μιλτιάδης Παπαϊωάννου δήλωσε σήμερα στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ : “Στόχος του νομοθετήματος για τα blogs είναι η ταυτοποίηση των διαχειριστών τους και τόνισε:
«Πολλές φορές το διαδίκτυο φιλοξενεί έγκλημα. Όταν κάποιος απειλεί τη ζωή κάποιου, έχει διαπράξει απόπειρα ανθρωποκτονίας, όταν κάποιος δυσφημεί, χωρίς να υπάρχει ουσία, υπάρχει το θέμα της συκοφαντικής δυσφήμησης. Πολλές φορές όλοι αυτοί είναι ανώνυμοι – δεν τους ξέρει κανένας, δεν έχει κανείς την ευθύνη αυτών που αναρτώνται στο διαδίκτυο…».
Συμφωνούμε κύριε Υπουργέ της Δικαιοσύνης πως πολλές φορές το διαδίκτυο φιλοξενεί το έγκλημα και εννοείτε πως συμφωνούμε πως όταν κάποιος απειλεί τη ζωή κάποιου ή έχει διαπράξει απόπειρα ανθρωποκτονίας ή όταν κάποιος δυσφημεί, χωρίς να υπάρχει ουσία, υπάρχει το θέμα της συκοφαντικής δυσφήμησης.Αλλά όταν συμβαίνουν αυτά Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Αρκετοί επισκέπτες στην Σκόπελο αλλά…


Πολυάριθμοι είναι κατά γενική ομολογία οι Έλληνες αλλά και ξένοι επισκέπτες που βρίσκονται στα νησιά των Βορείων Σποράδων,  αλλά είναι αισθητά περιορισμένο το διαθέσιμο εισόδημα. Μεταξύ των επισκεπτών καταγράφονται και αρκετοί νέοι τουρίστες, οι οποίοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία επιλέγουν την οδό του γρήγορου φαγητού, για ευνόητους λόγους. Οι επαΐοντες κάνουν λόγο για μια νέα τάξη πραγμάτων, σύμφυτη με την οικονομική κρίση, που προκαλεί ανατροπές σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητας, μηδέ εξαιρουμένου του τουρισμού.τώρα ποιος ευθύνεται για αυτήν την κατάσταση όλοι γνωρίζουμε ας είμαστε λοιπόν πολύ προσεχτικοί διότι το επόμενο διάστημα από τον Σεπτέμβρη αρχίζουν τα προβλήματα για όλους και τότε θα καταλάβουν από την κυβέρνησή τι έχουν κάνει σε όλων τον λαό ....

οι έλληνες επισκέπτες φέτος δεν ξοδεύουν.

 
Γκρίνιες…
Μόνιμη επωδός στις συζητήσεις των καταστηματαρχών του τουρισμού της Σκιάθου ότι οι  έλληνες επισκέπτες φέτος δεν ξοδεύουν. Τα αναγκαία και οι περισσότερο τρώνε  πρόχειρο φαγητό ή και μαγείρεμα στο δωμάτιο και μετά βόλτες μέχρι να λιώσουν οι σόλες. Πάντως και οι ξένοι ιδιαίτερα συγκρατημένοι παρουσιάζονται. Βλέπεται η κρίση δεν είναι πλέον Ελληνική αποκλειστικότητα, άλλο που στην Ελλάδα η κρίση κάνει μπαμ ακόμη και στις διακοπές. Το συμπέρασμα τουλάχιστον για τη Σκιάθο είναι « ίδιος κόσμος με πέρυσι με εμφανώς μικρότερους τζίρους».

Επαναχαρτογράφηση της Αλοννήσου

 
Όλα λάθος;
Επαναχαρτογράφηση της Αλοννήσου από την Κτηματολόγιο Α.Ε. θα ζητήσει σήμερα ο Δήμαρχος του νησιού, καθώς υπάρχουν τεράστια λάθη και μάλιστα σε ποσοστό τουλάχιστον κατά 85%. Πώς έγινε και όλα τα στοιχεία ήταν λάθος; Ευελπιστούμε να τελειώσει αυτό το θέμα και οι κάτοικοι της Αλοννήσου να μην τρέχουν και δεν φτάνουν με το Κτηματολόγιο.

Ο Ταχυδρόμος με πολύ ρεπορτάζ το πρωι στην ΣΚΟΠΕΛΟ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου