Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας επισκέφθηκε ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αργύρης Κοπάνας


Τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας επισκέφθηκε ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αργύρης Κοπάνας, όπου και είχε συνεργασία με τον Διευθυντή της Υπηρεσίας κ. Ζαρείφη, ο οποίος και τον ενημέρωσε σχετικά με το σοβαρό πρόβλημα των κουνουπιών.

Σε συνέχεια προηγούμενων Δελτίων Τύπου της 08/08/11 & της 12/08/11, και μετά από συνεργασία του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη κ. Κοπάνα με τον Δ/ντή της αρμόδιας Δ/νσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας των Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων διαπιστώθηκε ότι το αναφερόμενο κρούσμα εγκεφαλίτιδας από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην περιοχή μας έχει λάβει εξιτήριο από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Αναμένεται πληρέστερη έγγραφη ενημέρωση από το ΚΕΕΛΠΝΟ.
Δεν έχει γνωστοποιηθεί άλλη νόσηση ίδιας αιτιολογίας στο Νομό μας.
Τα μέχρι τώρα γενικά στοιχεία από τον Νομό Μαγνησίας δεν εμπνέουν λόγους ανησυχίας για τον πληθυσμό, αλλά συνιστώνται τα μέτρα προστασίας, όπως αυτά έχουν ανακοινωθεί.
Κατά την ερχόμενη περίοδο πολίτες, δήμοι και φορείς θα πρέπει να εντατικοποιήσουν τα μέτρα  πρόληψης και προστασίας, όπως και την καταπολέμηση της αύξησης του πληθυσμού των κουνουπιών.
Η Πολιτεία επίσης, μέσα από προγράμματα κουνουποκτονίας, ενεργεί για περιορισμό του πληθυσμού των κουνουπιών, κατά προτεραιότητα, στις ευαίσθητες περιοχές.
Είναι βέβαιο ότι εκτός από τα μέτρα της Πολιτείας και της Κοινότητας – Δήμου  είναι απαραίτητη και η ενεργητική συμμετοχή και δράσεις της οικογένειας και των πολιτών / ατόμων  στην προστασία  από τα κουνούπια.
Η Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας των Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων παρακολουθεί την εξέλιξη των πραγμάτων και θα ενημερώσει σχετικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger