Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011

στην Σκόπελο σήμερα ο κύριος Παπανδρέου?


Ο πρωθυπουργός,  Γιώργος Παπανδρέου, και η σύζυγός του, Άντα, βρέθηκαν για το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου στην Σκιάθο και τις Σποράδες, όπου μεταξύ άλλων, επισκέφθηκαν την Μονή της Ευαγγελίστριας.
Το ζεύγος παρακολούθησε τόσο τη Θεία Λειτουργία όσο και τη λιτάνευση. Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας και εμπιστοσύνης στις μεγάλες αλλαγές που είναι σε εξέλιξη.
"Γιορτάζουμε σήμερα την Παναγία, την Κοίμηση της Θεοτόκου. Εδώ, στο νησί του Παπαδιαμάντη, που τιμά τα 100 χρόνια από τον θάνατό του. Εδώ, στη Μονή της Ευαγγελιστρίας, όπου - η ιστορία λέει - υφάνθηκε και υψώθηκε η πρώτη γαλανόλευκη σημαία για τον Απελευθερωτικό Αγώνα του Ελληνισμού, την Εθνική μας Παλιγγενεσία.
Εμπνεόμαστε, αντλούμε δύναμη από την ιστορία και την παράδοσή μας. Και ξέρουμε ότι οι κόποι του Ελληνικού λαού σήμερα πιάνουν τόπο.
Όχι μόνο θα αντεπεξέλθουμε στις δυσκολίες της κρίσης, αλλά δίνουμε και προοπτική, ελπίδα, δημιουργούμε τις βάσεις για μια κοινωνία δικαίου, για μια Ελλάδα της αξιοπρέπειας και της αυτοπεποίθησης.
Και όπως έλεγε ο Παπαδιαμάντης, "αν βρισκόμαστε στενά ας κοιτάξουμε και γύρω μας. Έτσι και η διεθνής κρίση επιβεβαιώνει όλο και περισσότερο, ότι πρέπει να συνεχίσουμε τις μεγάλες αλλαγές, ώστε η Ελλάδα να μπορεί να στέκεται γερά στα δικά της πόδια.
Αξιοποιώντας τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, τις ομορφιές του τόπου μας, την δημιουργικότητα του Έλληνα. Για ανάπτυξη που εγγυάται ελπίδα, δουλειές για την νέα γενιά και δικαιοσύνη για όλους.
Σε αυτήν την προσπάθεια είμαστε αφοσιωμένοι. Είναι προσπάθεια όλων μας. Μια διαρκής πορεία για να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο αύριο. Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες, σε όλες τις Ελληνίδες", κατέληξε ο Γιώργος Παπανδρέου.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μην ειστε τοσο δουλικοι και αποκαλειτε τον καθε πολιτικάντη "κυριο". Απλως γραψτε το επιθετό του και φτανει. Ολοι αυτοι "μαλάκες" μας αποκαλουν μεταξυ τους, εσεις γιατι υποκλινεστε μπροστα τους;

Powered By Blogger