Τρίτη, 26 Απριλίου 2011

Μας τα έχουν ζαλίσει τις τελευταίες ημέρες με τον βασιλικό γαμο..


Μας τα έχουν ζαλίσει τις τελευταίες ημέρες με τον βασιλικό γαμο..
Ακουσα μάλιστα απο τηλεοπτικό κανάλι σε ποιο ξενοδοχείο θα κοιμήθει την προηγούμενη του μυστηρίου η μέλλουσα βασιλισσα ,τελευταία βραδιά ως ΚΟΙΝΗ ΘΝΗΤΗ!!!!!
Ακριβώς!!!Με το που γίνει ο γάμος,αυτόματα γίνεται αθάνατη!!!!
Και σαν μην έφτανε αυτό,εκτενή ρεπορτάζ απο τα γκεμπελοκάναλα,για το ποιοι είναι οι καλεσμένοι,τι θα φορέσει η πριγκιπισσα,τι εσώρουχα θα φορά η νύφη την πρωτη νύχτα,αν θα τραγουδήσει ο σερ ελτον τζον,και διάφορες άλλες αηδίες,που μόνο εμετό προκαλούν.
Λες και ενδιαφέρει κάποιον έλληνα ο βασιλικός γαμος.
Με τα μέτρα που θα ανακοινώθούν τις επόμενες ημέρες,μόνο ο γάμος καλμάρει τα νεύρα μας.
Να είστε καλά βρε παιδιά...όλοι οι έλληνες είναι στραμμένοι στο γάμο,ευτυχώς υπάρχουν και τα κανάλια ,γιατι πραγματικά δεν θέλω να το χάσω..
http://www.eglimatikotita.gr 

Σφίγγει ο κλοιός της Τουρκίας γύρω μας και εμείς βόσκουμε τα πρόβατα…Οι ηγέτες της Σερβίας, της Τουρκίας και της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης συμφώνησαν σήμερα στο Καρατζόρτζεβο ότι οι τρεις χώρες στο μέλλον θα αλληλοστηρίζονται ειλικρινώς στη διαδικασία της ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς ανάμειξη στα εσωτερικά ζητήματα των γειτονικών τους χωρών.
Από το Καρατζόρτζεβο της Βοϊβοντίνα, όπου οι Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς και Φράνιο Τούτζμαν είχαν συζητήσει για το σχέδιο διχοτόμησης της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης πριν από την αιματηρή διάλυση της πρώην Γιουγκοσλαβίας, οι πρόεδροι της Σερβίας, Μπόρις Τάντιτς, της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιουλ και τα μέλη της τριμερούς προεδρίας της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης, Νεμπόισα Ραντμάνοβιτς, Μπακίρ Ιζετμπέγκοβιτς και Ζέλικο Κόμσιτς διεμήνυσαν ότι σήμερα αντιμετώπισαν τα «φαντάσματα του παρελθόντος» και στράφηκαν προς το μέλλον.
Ο πρόεδρος της Σερβίας στη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου μαζί με τους κ.κ. Γκιουλ και Ραντμάνοβιτς δήλωσε ότι προϋπόθεση για την ποιοτική συνεργασία είναι η εκρίζωση των προκαταλήψεων.
«Μαζί μπορούμε να αγωνιστούμε κατά των προκαταλήψεων που απορρέουν από τη δύσκολη ιστορία μας, επειδή αν αφήσουμε χώρο για τις προκαταλήψεις στο μέλλον θα βρεθούμε αντιμέτωποι με πολλά προβλήματα», ανέφερε ο κ. Τάντιτς.
«Επιθυμούμε ολόκληρη η περιοχή να ενταχθεί το συντομότερο δυνατό στην ΕΕ και αυτός είναι ο σημαντικότερος πολιτικός στόχος που τελικώς θα επιφέρει οφέλη στους πολίτες μας. Η Κροατία πρέπει να γίνει σύντομα μέλος της ΕΕ, αλλά είναι σημαντικό μετά την προσχώρηση της Κροατίας να μην υπάρξει μεγάλο διάλλειμα έως την ένταξη της επόμενης χώρας», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Σερβίας.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας εξέφρασε την ελπίδα οι τρεις χώρες στο μέλλον να βρεθούν υπό την ίδια σκέπη της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και στο χρονικό διάστημα που θα μεσολαβήσει να επιλύουν συνεργαζόμενες τα προβλήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.
«Στόχος μας είναι αυτή η περιοχή, που κάποτε ήταν εστία συγκρούσεων να μετατραπεί σε περιοχή ενότητας, που θα προχωρήσει προς το μέλλον και θα εδραιώσει ισχυρή συνεργασία», υπογράμμισε ο κ. Γκιουλ και πρόσθεσε ότι τα Βαλκάνια δεν είναι η περιφέρεια της Ευρώπης, αλλά το κέντρο της και ότι η Σερβία είναι η καρδιά αυτή της περιοχής.
Ο προεδρεύων της τριμερούς προεδρίας της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης, Νεμπόισα Ραντμάνοβιτς είπε ότι συναντήσεις όπως η σημερινή αποδεικνύουν ότι μετά το ταραχώδες παρελθόν, στον 21ο αιώνα όλοι επιθυμούν να γίνουν τα Βαλκάνια όαση ειρήνης. «Και οι τρεις χώρες είναι προσηλωμένες στην ΕΕ και έχουμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις, αλλά και να αλληλοβοηθηθούμε», ανέφερε.
Ο πρόεδρος της Σερβίας επιβεβαίωσε ότι στη συνάντηση έλαβε επίσημη πρόσκληση να επισκεφθεί τη Βοσνία το πρώτο εξάμηνο του έτους.
Ο εκπρόσωπος των Μουσουλμάνων στην τριμερή προεδρία της Βοσνίας κ. Ιζετμπέγκοβιτς ανέφερε ότι η επόμενη τριμερής συνάντηση θα διεξαχθεί πιθανότατα στο Σαράγεβο, αλλά δεν απέκλεισε την πραγματοποίησή της στη Σρεμπρένιτσα.
http://taxalia.blogspot.com/

Συμβουλές αποστασίας από τον ΣΚΑΪΜε την κυβέρνηση του Παπανδρέου στα πρόθυρα της κατάρρευσης.
Την πολιτική του μνημονίου να αποτελεί μια παταγώδη αποτυχία.
Την κοινωνία να είναι σφόδρα δυσαρεστημένη από την κυβερνητική πολιτική.
Και τα νέα επώδυνα, μέτρα ενόψει, κατ’ απαίτηση των δανειστών μας,
το Συγκρότημα του Φαλήρου συνεχίζει τη δουλειά.
Εκείνη που άρχισε ο κ. Παπαχελάς και παρέλαβε  η «Καθημερινή» (θυμάσθε εκείνη τη δημοσκόπηση για το  ΛΑΟΣ)
Σήμερα, λοιπόν, ο Άρης Πορτοσάλτε (ναι αυτός που συντόνιζε τις συζητήσεις που ακολουθούσαν την προβολή της σειράς «1821»), ανέλαβε να …κάνει τις προτάσεις του Συγκροτήματος για την αντιμετώπιση της κρίσης.
«Όλα αυτά που συμβαίνουν ένα άλλο εντελώς διαφορετικό περιβάλλον.. να δημιουργηθεί ένα πολιτικό περιβάλλον που μπορεί να διαχειρισθεί αυτήν την κατάσταση …. μπορεί να σπάσει η ΝΔ, ή μπορεί να σπάσει το ΠΑΣΟΚ και να πάνε κάποιοι άνθρωποι να ενωθούν, αυτοί που είναι οι κρατιστές ή λαϊκιστές και από τα δυο κόμματα εξουσίας μπορούν να συγκροτήσουν ένα δικό τους φορέα, εντελώς διαφορετικό από εκείνον τον φορέα που θα συγκροτήσουν όσοι από την σημερινή ΝΔ δεν μιλούν σήμερα και έχουν διαφορετική άποψη με ορισμένους μέσα από το ΠΑΣΟΚ»
Δείτε και ακούστε μόνοι σας στο http://www.skai.gr/player/TV/?MMID=213385 (από το 12.00 και μετά)

Πρόκειται για την πιο ωμή εξωθεσμική παρέμβαση που  έχω ακούσει τα τελευταία χρόνια.
Η δουλειά των δημοσιογράφων, αν θυμάμαι καλά, είναι να ενημερώνουν την κοινή γνώμη και όχι να  απεργάζονται σενάρια αποστασίας και διάλυσης των κομμάτων.
Ούτε να προτρέπουν δημοσίως τους πολιτικούς να αναζητήσουν ανίερες συμμαχίες!
Στις δημοκρατίες τα κόμματα τα ψηφίζουν και τα καταψηφίζουν οι πολίτες, όχι τα συμφέροντα!
Είναι προφανές ότι το Συγκρότημα του Φαλήρου, ποτέ δεν έκρυψε τις προτιμήσεις του,  από τον Μητσοτάκη, τον Μάνο, τον Σημίτη,  μέχρι τον Κωνσταντόπουλο, την κα Μπακογιάννη,  ενδιαμέσως τους Οικολόγους-Πράσινους και εσχάτως τον Αλέκο Παπαδόπουλο.
Γιατί, όμως, ανησυχεί τόσο πολύ ο κ. Πορτοσάλτε;
Πρώτον, γιατί ο μέχρι πρόσφατα εκλεκτός τους, ο κ. Παπανδρέου δεν μπορεί πλέον.
Δεύτερον, γιατί έχουν μαζευτεί πολλά …ορφανά,  που αναζητούν ρόλους!
Τρίτον, γιατί το μεγάλο πάρτυ με την αξιοποίηση της περιουσίας του ελληνικού δημοσίου, δεν πρέπει να  πάει χαμένο.
Τέταρτον, γιατί με τα άλλα πρώην κραταιά Συγκροτήματα (που συνήθως προετοίμαζαν εξελίξεις) εξασθενημένα υπό το βάρος της παρούσας κρίσης, το Συγκρότημα του Φαλήρου διεκδικεί να πάρει το πάνω χέρι.
Έχει ιδιαίτερη σημασία η χρονική συγκυρία που εκδηλώνεται αυτή η δημόσια προτροπή:
Λίγες μέρες πριν ο Αντώνης Σαμαράς ανακοινώσει την πρόταση του για έξοδο της χώρας από την κρίση και πριν τη σύσκεψη κορυφής της τρόικας, για το μέλλον της χώρας!
Τυχαίο; Δεν νομίζω!
Και ποιόν θέλουν να αποκλείσουν από τα σχέδια αυτά;
Ε, είναι εύκολη η απάντηση!
Αδέξιος Δεξιός
antinews

'Ολα τα αγαθά στον 23% ΦΠΑ, επιβολή φόρου στα αναψυκτικά και έως 30% περικοπές μισθών με το ενιαίο μισθολόγιο για να καλυφθεί η μαύρη τρύπα

- Τα μέτρα έπρεπε ήδη να εφαρμόζονται σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης στην τρόικα
- Έρχονται και αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας
- Σχέδια για επιβολή επιπλέον φόρου ακόμα και στα αλκοολούχα ποτά

Οι πολίτες για άλλη μία φορά θα κληθούν να πληρώσουν εκείνοι το μάρμαρο, δηλαδή την αναθεώρηση του ελλείμματος, καθώς σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία ο περσινός προϋπολογισμός εκτελέστηκε με απόκλιση κατά 10,5% και όχι κατά 9,4%, όπως αρχικά είχε προβλεφθεί.

Αυτό αυτομάτως σημαίνει ότι λείπουν 2,3 δισεκατομμύρια ευρώ από τα κρατικά ταμεία για το 2010 και η κυβέρνηση θα πρέπει άμεσα να λάβει κατεπείγοντα μέτρα που φυσικά θα επιβαρύνουν τον έλληνα φορολογούμενο. Με βάση την υστέρηση και των εσόδων το 2011 κατά 1,7 δισεκατομμύρια ευρώ, σημαίνει πως η κυβέρνηση ψάχνει 4 δισεκατομμύρια για να ισορροπήσει τον προϋπολογισμό του 2011.

Οι νέες δυσμενείς εξελίξεις θα οδηγήσουν την κυβέρνηση να λάβει έκτακτα μέτρα μέσα σε δύο μήνες και μάλιστα μέτρα που σύμφωνα με τις υποσχέσεις στην τρόικα θα έπρεπε ήδη να εφαρμόζονται.

Ένα από αυτά τα μέτρα είναι η επίσπευση της εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου όπου για κάποιες περιπτώσεις δημοσίων υπαλλήλων σημαίνει περικοπές στον μισθό που ενδέχεται να φτάσουν και το 30%.

Επίσης, η κυβέρνηση ρίχνει πλέον και επίσημα στο τραπέζι την κατάργηση ή το ψαλίδισμα φοροαπαλλαγών και κοινωνικών επιδομάτων, στα οποία μάλιστα αναμένεται να τεθούν και κριτήρια εισοδήματος και περιουσίας.

Αυτό που θα τινάξει όμως στον αέρα τους προϋπολογισμούς των νοικοκυριών είναι και η διεύρυνση του ΦΠΑ, που στην ουσία σημαίνει κατάργηση μειωμένου συντελεστή και μετακίνηση των αγαθών στο 23%.

Στη φαρέτρα των μέτρων για την κυβέρνηση υπάρχει και η πιθανότητα επιβολής ειδικού φόρου στα αναψυκτικά και τα μη αλκοολούχα ποτά, αλλά και οι περαιτέρω αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας για όλα τα οχήματα.

Ανάμεσα στα μέτρα βρίσκονται τα πρόστιμα για τις υπό εξέταση νέες ρυθμίσεις περαίωσης, την τακτοποίηση ληξιπρόθεσμων οφειλών και την επίλυση εκκρεμών υποθέσεων με το δημόσιο.
http://www.newsit.gr 

Έγγραφο: Αστυνομική Διαταγή έτους 1907 – Δείτε το έχει πολύ γέλιο…

Καλός μου φίλος ανώτερος Αξιωματικός της Αστυνομίας, είχε την καλοσύνη να μου δώσει πρόσφατα σε φωτοτυπία, μία έγγραφη Αστυνομική Διαταγή του 1907, που έγραψε και διένειμε στις «αρχές» και «επιλεγμένους» κατοίκους της περιοχής του ο τότε Αστυνομικός Σταθμάρχης του χωριού Ματαράγκα Καρδίτσας.

Δημοσιεύω - έτσι για την ιστορία - το κείμενο αυτό, για να το διαβάσουν και να«μορφωθούν» οι φίλοι μου αναγνώστες, αφού βέβαια πληροφορηθούν τί γίνονταν στα «παλιά εκείνα χρόνια» και...
το πώς οι Αστυνόμοι των χωριών -ευτυχώς όχι όλοι - ασκούσαν «εξουσία» και άν στα δικά τους μέτρα δεν υπάκουε κάποιος, είχαν ένα δικό τους τρόπο εφαρμογής των νόμων !
Διατηρώ τη σύνταξη και την ορθογραφία όπως αναγράφεται στο φωτοαντίγραφο που κρατώ στα χέρια μου! Απολαύστε το :

http://2.bp.blogspot.com/_Yu4nZlGn8Go/TIj1ENjbWRI/AAAAAAAAACM/0Kl2IGMqOQI/s320/xwrofylakas.jpg« ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΤΑΓΗ »
Προς απάσας τας αρχάς που διηκούν το χωρίον Ματαράγκα Καρδίτσας, δίμαρχο, ιερέα του χωριού, δάσκαλο και άπαντας τους προύχοντας του χωριού.
Ήρθα εις Ματαράγκαν κατόπιν διαταγής του Διοικητού μου μετά ενός χωροφύλακος πρός επιβολήν της τάξεως από άκρου είς άκρον του χωριού, άνευ χρονοτριβής και άμεσα .
Διότι προχθές στο σιργιάνη μετά την θίαν και Ιεράν λιτουργίαν εν τω Ναό όταν έπεζαν τα κλαρίνα και τα όργανα ο Κώστας (ας μη αναφέρο το ονομά του) χόρευε σινέχια μπροστά χορίς να αφίνη και τους άλους να χορέψουν μπροστά με κατά σινέπια παραξιγιθίκανε και πλακοθίκανε στο ξίλο με τα παλούκια και τα μαχέρια και κατά σινέπια να τραβματιστούν πολλοί άνθροποι.

Πάραφτα να εφαρμόσετε απάσας τας εξίς διαταγάς μου .

1) Αν ζανασιμβή τιάφτη πράξης εν τω χωρίο να γνορίζετε ότι θα σας συλλάβω και άνεφ χρονοτριβής άμεσος θα σας κλείσο στη φυλακή. Όταν πέζουν τα κλαρίνα και τα μουσικά όργανα στο σιργιάνη στο πανιγίρη και στο γάμο πρέπη να χορέβουν μπροστά άπαντες που επιθιμούν να χορέψουν και όχι μόνο ο ίδιος άνθροπος. Αφτό είνε γαηδουριά.

2)Μου αναφέρθικε ότι ο γάηδαρος του χαντζόπουλου τον Σεπτέμριο μπίκε στο καλαμπόκ του Βάϊου (ας μην αναγράψο το επίθετο)και ο Βάϊος εκνεβρίστικε και κάρφοσε τον γάηδαρο με τιν αξάλη στο ένα καπούλη. Καταλαβένετε ο γάηδαρος δεν είναι o όνος αλά ο Βάϊος. Άνεφ πολόν σκέψεον καταλαβένη κανής ότι το κεφάλη δεν έχη μιαλό αλά κολοκιθόσπορο. Απαγορεύετε να ξαναγίνη εκ νέου τέτιο απαράδεκτο η παράμιο πράγμα.

3)Πήγα στο μαγαζη για κάφε και από έξο βρομούσε κατρουλιό. Απαγερεύετε να κατουράτε, έξω στον τίχο του μαγαζιού·

4) Απαγορεύετε το βρισίδιν το φονασκίν και εντός του καφενίου το ανεμίζιν διότι είναι χιμόνας, και εσθάνετε τις αποφορά από τι βρόμα. Όστις επιθιμή να ανεμιστή να εξέρχετε έξοθεν του καφενίου.

5) Ίδα πολές γυνέκες να πιάνουν τη σιγγούνα μετά του υποκαμίσου να το τραβούν πρότα έμπροσθεν να ανίγουν τα πόδια και να ουρούν ορθίος. Το τιούτον είναι απαράδεκτο και πρέπη άνεφ χρονοτριβίς να τις βρακόσετε άπαξ και διαπαντός.

6) Όταν λίαν προΐαν πάτε τα γελάδια στο γελαδάρη και γιρίζοντας πρέπη ανιπερθέτος να μαζέβετε τις βονιές των ζώον από το δρόμο, το ίδιο να κάνετε και το βράδη διότι δεν έχη που να πατίση όστις βαδίζη εις τας οδούς του χωρίου. Και έκτος του τιούτου σας χριάζοντε αι βονιές να ζεστένεστε στο μπουχαρί το χιμόνα με τα κρία.

7) Σε. κάθε πανιγίρι αποκριές Πάσχα και γάμους που βαδίζη καλοντιμένος ο κόσμος και πάι στην Εκλισία και μετά χορέβη στο σιργιάνια και στους γάμους πρέπη άπαντα τα σκυλιά να είναι δεμένα δια χονδρόν αλισίδεον και σχινίον προς αποφιγίν ατιχιμάτων εκ τον σκιλοδακομάτων.

8) Να μίν πίνετε πολί ινοπνευματόδη ποτά τσίπουρα και ίνους και μετά ξερνοβολάτε και κάνετε χαζαμάρες.

9) Να τιρίσετε άνεφ αντιρίσεος και χρονοτριβής την άνοθεν τάφτην διαταγήν μου άνθροπη σκύλη και γινέκες διότι όπιος συληφθή παραβάτις θα τον σιλάβο θα τον κλίσο στο σχολίο και αλίμονο του θα τον ταράξο και θα τον μαβρίσο στο ξίλο

Να με σινχορίτε αν έκανα κάπιο σιντακτικό λάθος καθότι τελίοσα και εγώ την τρίτη του Δημοτικού σχολίου διότι δεν με έστιλε ο πατέρας μου από το χωρίον στιv Λάρισσαν για να μάθο περισότερα γράματα Σαν γκαραγκούνις που είμε και εγώ καταλαβένετε άπαντες τας γραφάς μου τας οπίας θέλετε δεν θέλετε θα τας τίρισετε ανιπερθέτος.
Εν Ματαράγκα τη 8η Δεκεμβρίου 1907
Ο Διοικητής του Χωρίου
Νικόλαος Παπάκωνσταντινου
Υπονωμοταρχης
Ακριβές αντίγραφον του ευρισκομένου
πρωτοτύπου εις χείρας του Λαρισσαίου
Κων/νου Παπαθανασίου


το θέμα το έχει δημοσιεύσει και το infoblog

Αυξάνονται τα αιτήματα για slots στα Ελληνικά αεροδρόμια

Αυξάνονται και πληθύνονται τα θετικά μηνύματα για αύξηση της τουριστικής κίνησης προς την Ελλάδα τη φετινή χρονιά.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του LTCnews που άμεσα θα δημοσιοποιήσει και το ΥΠΠΟΤ, καταγράφεται ήδη πολύ σημαντική αύξηση των  αιτημάτων των αεροπορικών εταιρειών για Slots (οι χρονοθυρίδες που αντιστοιχούν στις ώρες αναχώρησης των δρομολογίων από τα αεροδρόμια) στα ελληνικά περιφερειακά αεροδρόμια.  Η παρούσα αύξηση σε σχέση με πέρυσι είναι 13% σε πανελλαδικό επίπεδο.
Εστιάζοντας σε κάθε αεροδρόμιο ανα την Ελλάδα και με αφορμή τα αιτήματα για επιπλέον Slots, οι εκτιμήσεις για αύξηση των αεροπορικών αφίξεων κάνουν λόγο για άνοδο 19,6% στο αεροδρόμιο της Ρόδου, 23% της Κω, 15,6%, της Κέρκυρας, 15% του Ηρακλείου αλλά και 14% της Θεσσαλονίκης.

Απίστευτο μίσος:Διαβάστε τι διδάσκουν στα σχολεία της Αλβανίας για την Ελλάδα!

Μίσος, φανατισμό αλλά και πλαστογραφημένη Ιστορία που καμία σχέση δεν έχει με την πραγματική, διδάσκει η αλβανική κυβέρνηση στους μαθητές των σχολείων. Οι νεαροί Αλβανοί μέσα από τα νέα επίσημα σχολικά βιβλία τους μαθαίνουν την Ιστορία της «Μεγάλης Αλβανίας» και διδάσκονται, μεταξύ άλλων, ότι ....
«η Βορειοδυτική Ελλάδα, από τη Φλώρινα έως την Πρέβεζα, είναι αλβανικό εθνικό έδαφος στο οποίο "αιμοσταγείς" Έλληνες πραγματοποίησαν "εθνοκάθαρση" στους Τσάμηδες που πλειοψηφούσαν στα χώματα αυτά». Η νέα γενιά Αλβανών μαθαίνει, μεταξύ άλλων, πως... έχει ίδιο DΝΑ με τον βασιλιά Πύρρο της Ηπείρου και την Ολυμπιάδα, μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Όλα αυτά τυπώθηκαν φέτος στα επίσημα σχολικά εγχειρίδια με την έγκριση του αλβανικού υπουργείου Παιδείας.
Στο νέο βιβλίο «Γεωγραφία της Αλβανίας», που εκδόθηκε φέτος και ήδη αποτελεί διδακτική ύλη στα λύκεια της χώρας, οι μαθητές διδάσκονται όχι μόνο για τη γεωγραφία της χώρας τους αλλά και για περιοχές όμορων χωρών που, σύμφωνα με τους συγγραφείς, κατοικούνται από Αλβανούς.
Στις «αλβανικές περιοχές» (treva shqiptare) που έμειναν εκτός αλβανικού κράτους περιλαμβάνονται το Κοσσυφοπέδιο, τμήματα του Μαυροβουνίου και της Σερβίας, η μισή έκταση των Σκοπίων και βέβαια ολόκληρη η ΒΔ Ελλάδα, με τους Νομούς Φλώρινας, Καστοριάς, Γρεβενών, Ιωαννίνων, Άρτας, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας και το βόρειο τμήμα του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.
Συγκεκριμένα, όσον αφορά στη χώρα μας, στο κεφάλαιο «Οι αλβανικές περιοχές στην Ελλάδα», αναφέρονται τα εξής: «Είναι αλβανικές περιοχές που αδίκως προσαρτήθηκαν στο ελληνικό κράτος το 1913 από το Συμβούλιο των Πρεσβευτών.

Οι ιστορικές εξελίξεις, οι μαζικές βίαιες μετακινήσεις των αυτοχθόνων αλβανικών πληθυσμών και η έλλειψη επίσημων στοιχείων δυσκολεύουν των προσδιορισμό των αλβανικών περιοχών στην Ελλάδα και κυρίως των κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων των συγκεκριμένων περιοχών. Αυτές οι περιοχές βρίσκονται στη Βορειοδυτική Ελλάδα, νότια της "Μακεδονίας" και νοτιοανατολικά της Αλβανίας μέχρι τον κόλπο της Άρτας και αποτελείται από τις περιοχές Τσαμουριά, Φλώρινα, κ.λπ.».
Οι συγγραφείς του βιβλίου υποστηρίζουν πως η Ελλάδα έχει πραγματοποιήσει «εθνοκάθαρση» με στόχο τον αφανισμό των Αλβανών που ζούσαν εκεί. Ο χάρτης με τη Μεγάλη Αλβανία και τις όμορες «αλβανικές περιοχές» κοσμεί το εξώφυλλο τόσο του βιβλίου όσο και του τετραδίου ασκήσεων των μαθητών που καλούνται, για παράδειγμα, να ζωγραφίσουν τις περιοχές της Ελλάδας όπου ζουν... Αλβανοί ή να απαντήσουν στα ερωτήματα: «Ποιες είναι οι αλβανικές περιοχές της Ελλάδας;» ή «Αναφέρετε τις εκδιώξεις που υπέστησαν οι Αλβανοί από τις ελληνικές αρχές».

http://www.newsport.gr/

****Σχόλιο: Σιγά..... η Ελλάδα κοιμάται!!!!
Πρώτα η Τουρκία, μετά τα Σκόπια σκληρή ιμπεριαλιστική πολιτική κι εμείς ....... μην ένοχληθούν οι ''γείτονες'', εφαρμόζοντας την αποεθνικοποίηση στα πλαισια της παγκοσμιοποίησης με αριστερό πρόσωπο.

http://ethnikonthematon.blogspot.com

Αναχωρούν για Άγκυρα - 26/4/2011

Αναχωρούν για Άγκυρα - 26/4/2011

Βολές Καρτάλη κατά υπουργείου Παιδείας

Προ των ευθυνών του, σχετικά με το πάγωμα της έρευνας στα Πανεπιστήμια,
 θέτει ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ, Κ.Καρτάλης, το Υπουργείο Παιδείας, με επιστολή που απευθύνει προς την Υπουργό, Άννα Διαμαντοπούλου.Η μεγάλη καθυστέρηση στην πρόοδο των δύο μεγάλων προγραμμάτων έρευνας ‘‘ΘΑΛΗΣ’’ και ‘‘ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ’’ καθώς και στη μεταδιδακτορική έρευνα, σύμφωνα με το βουλευτή, έχει σοβαρές επιπτώσεις στην επιστημονική κοινότητα, με κύρια την επιδείνωση του φαινομένου της επιστημονικής μετανάστευσης.


Τα ερευνητικά προγράμματα μπορούν να προσφέρουν εργασία σε περίπου 2000 ερευνητές, όμως οι σημαντικές καθυστερήσεις των διαδικασιών αξιολόγησης και ανάθεσης των ερευνητικών προτάσεων, οδηγούν τελικώς πολλούς νέους επιστήμονες στο εξωτερικό.


Γνωρίζοντας, εκ των έσω, τον πανεπιστημιακό χώρο, ο Κ.Καρτάλης, καθώς είναι Αν. Καθηγητής του Τομέα Εφαρμογών Φυσικής στο Παν/μιο Αθηνών, υπογραμμίζει τον κίνδυνο αποδυνάμωσης των ΑΕΙ, δεδομένου ότι τα διαθέσιμα, αυτή τη στιγμή, κονδύλια για έρευνα είναι σαφώς περιορισμένα.


Παράλληλα, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την χαμηλή απορρόφηση κοινοτικών πόρων, ύψους 230 εκατ. ευρώ.


Ο βουλευτής Μαγνησίας ζητά τη λήψη άμεσων πρωτοβουλιών, από την Υπουργό Παιδείας, προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες αξιολόγησης και ανάθεσης των ερευνητικών προτάσεων.


Ολόκληρη η επιστολή του Κ.Καρτάλη προς την Υπουργό Παιδείας:


Aξιότιμη κα Υπουργέ,


Επιθυμώ να αναφερθώ στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με την επιστημονική έρευνα στη χώρα μας. Οφείλω εκ προοιμίου να σημειώσω ότι πρόσφατα είχα την ευκαιρία να συζητήσω το ως άνω θέμα με τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Ι. Πανάρετο κατά τη διάρκεια επίκαιρης ερώτησης κοινοβουλευτικού ελέγχου. Όμως παρά τις ειλικρινείς διαβεβαιώσεις του κ. Υφυπουργού, τα προβλήματα παραμένουν.


Επισημαίνω ειδικότερα τη σοβαρότατη καθυστέρηση στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της αξιολόγησης των κατατεθεισών προτάσεων για τα ερευνητικά προγράμματα ΘΑΛΗΣ και ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ καθώς και των αποτελεσμάτων του προγράμματος για τη μεταδιδακτορική έρευνα.


Η καθυστέρηση αυτή:


α) αποδυναμώνει τα ΑΕΙ και τα ερευνητικά κέντρα της χώρας καθώς περιορίζονται σημαντικά τα διαθέσιμα κονδύλια για έρευνα,


β) συμβάλλει στην «επιστημονική μετανάστευση», δηλαδή στη μετάβαση καταρτισμένων Ελλήνων επιστημόνων στο εξωτερικό σε αριθμό που μπορεί να φθάνει και τις 2000, αν ληφθεί υπόψη η δυναμική των παραπάνω προγραμμάτων για τη δημιουργία νέων (επιστημονικών – ερευνητικών) θέσεων εργασίας και


γ) παρακωλύει την αξιοποίηση κοινοτικών πόρων ύψους 230 εκ. ευρώ.


Θεωρώ εξαιρετικά προβληματική την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και επισημαίνω την ανάγκη για τις ενέργειες σας με στόχο τη ραγδαία επιτάχυνση των διαδικασιών αξιολόγησης των ερευνητικών προτάσεων και ανάθεσης αυτών που τελικά εγκριθούν.
http://oramazois.blogspot.com/ 

Σαρωτικές αλλαγές στην αγορά εργασίας της Μαγνησίας

Ουραγός σε νέες προσλήψεις σε επίπεδο Θεσσαλίας, με σημαντική μάλιστα υστέρηση από τον αμέσως προηγούμενο νομό, εμφανίζεται η Μαγνησία το πρώτο δίμηνο του 2011, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ).

Αντίθετα, ξέφρενη είναι η πορεία μετατροπής συμβάσεων πλήρους απασχόλησης σε μερικής, καθώς το φετινό πρώτο δίμηνο είχαμε 87 τέτοιες περιπτώσεις στη Μαγνησία και το περσινό πρώτο τρίμηνο καμία…

Σαρωτικές αλλαγές στην αγορά εργασίας με συρρίκνωση των προσλήψεων, αλλά και μεταβολή των σχέσεων εργασίας με τις «ελαστικές» μορφές να εξαπλώνονται με γεωμετρική πρόοδο, προκύπτουν από την επεξεργασία των στατιστικών στοιχείων του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας για το πρώτο δίμηνο του 2011.

Η εικόνα της Μαγνησίας δεν ακολουθεί τον εθνικό μέσο όρο, ούτε καν εκείνον της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Χαρακτηριστικά επισημαίνεται ότι από τις 2.037 νέες συμβάσεις πλήρους απασχόλησης που κατατέθηκαν στα Τμήματα Κοινωνικών Επιθεωρήσεων του ΣΕΠΕ σε όλη τη Θεσσαλία το πρώτο δίμηνο του 2011, μόλις οι 125 αφορούν στη Μαγνησία (ποσοστό 6,1%), όταν το ίδιο διάστημα από επιχειρήσεις της Λάρισας κατατέθηκαν 1.152 αντίστοιχες συμβάσεις (ποσοστό 56,5% της περιφέρειας).

Ειδικότερα από τα στοιχεία του ΣΕΠΕ, προκύπτουν τα ακόλουθα:

- Το πρώτο δίμηνο του 2011 στη Θεσσαλία 1.909 επιχειρήσεις ανακοίνωσαν προσλήψεις προσωπικού.

Μόνο το 7,8% αυτών, δηλαδή 150, έχουν έδρα τη Μαγνησία.

Οι υπόλοιπες 977 τη Λάρισα, οι 465 τα Τρίκαλα και οι 317 το Νομό Καρδίτσας.

Οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις ανήγγειλαν προσλήψεις με τους ακόλουθους τύπους συμβάσεων:

1) Συμβάσεις πλήρους απασχόλησης σε όλη τη Θεσσαλία 2.037 και ειδικότερα στο Νομό Λάρισας 1.152 (ποσοστό 56,5%), στο Νομό Τρικάλων 470, στο Νομό Καρδίτσας 290 και ουραγός η Μαγνησία με 125 συμβάσεις πλήρους απασχόλησης (ποσοστό 6,1% της περιφέρειας).

2) Συμβάσεις μερικής απασχόλησης σε όλη τη Θεσσαλία 1.045 με κατανομή ανά Νομό: Λάρισα 548 (52,4%), Τρίκαλα 265, Καρδίτσα 118 και ουραγός η Μαγνησία με 114 συμβάσεις μερικής (11%).

3) Συμβάσεις εκ περιτροπής απασχόλησης 65, εκ των οποίων 61 στην Καρδίτσα και 4 στα Τρίκαλα.

Συμπερασματικά από τις 3.147 συμβάσεις διαφόρων μορφών σε όλη τη Θεσσαλία το πρώτο δίμηνο του 2011, στη Μαγνησία, συντάχθηκαν μόλις 239, ποσοστό 7,5%.

Το 2010, οι αντίστοιχοι δείκτες ήταν σαφώς καλύτεροι αν και τα περσινά στοιχεία του ΣΕΠΕ, αφορούσαν το πρώτο τρίμηνο και όχι μόνο το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου, όπως τα φετινά.

Με την επεξεργασία όμως των στοιχείων τριμήνου, την αναγωγή τους σε μηνιαία βάση και ακολούθως σε δίμηνο (κατ’ εκτίμηση), προκύπτει πως το αντίστοιχο πρώτο δίμηνο του 2010, οι επιχειρήσεις της Θεσσαλίας που γνωστοποίησαν συμβάσεις ήταν περίπου 2.100, σχεδόν 200 περισσότερες από φέτος.

Η θέση της Μαγνησίας δεν έχει μεταβληθεί. Σε σύνολο 3.235 συμβάσεων πλήρους απασχόλησης το πρώτο τρίμηνο του 2010, στη Μαγνησία είχαν κατατεθεί οι 157 (ποσοστό 4,8%), στη Λάρισα 1.949 (60,2%), 708 στα Τρίκαλα και 421 στην Καρδίτσα.

Και στις περιπτώσεις μερικής απασχόλησης ίδια εικόνα. Σε σύνολο 1.923 συμβάσεων οι 968 στη Λάρισα (50,3%), οι 579 στα Τρίκαλα, οι 261 στην Καρδίτσα και μόλις 115 στη Μαγνησία (ποσοστό 5,9%).

Οι εκ περιτροπής νέες συμβάσεις ήταν 141 και ήταν όλες στην Καρδίτσα.

Αθροιστικά το περσινό πρώτο τρίμηνο έγιναν 5.299 συμβάσεις (κι αν επιμεριστούν σε διμηνιαία βάση ανέρχονται σε 3.500 περίπου, δηλαδή 400 περίπου περισσότερες από φέτος).

Στο σύνολο των 5.299 συμβάσεων όλων των μορφών, μόλις οι 262 αφορούσαν στη Μαγνησία, δηλαδή ποσοστό 4,9%.

Αλλαγές συμβάσεων

Το ίδιο διάστημα, καταγράφηκαν μετατροπές συμβάσεων πλήρους απασχόλησης ως εξής:

- Σε μερικής απασχόλησης 357, εκ των οποίων 218 στη Λάρισα (61%), 87 στη Μαγνησία (22,6%), 37 στα Τρίκαλα και 15 στην Καρδίτσα.

- Σε εκ περιτροπής απασχόληση με συμφωνία εργαζόμενου – εργοδότη 32, όλες στη Λάρισα.

- Σε εκ περιτροπής απασχόληση με μονομερή απόφαση εργοδότη 28, εκ των οποίων 17 στα Τρίκαλα και 11 στη Λάρισα.

Αξίζει να σημειωθεί πως το περσινό πρώτο τρίμηνο στη Θεσσαλία δεν υπήρχε ούτε μία αλλαγή σύμβασης από πλήρους απασχόλησης σε εκ περιτροπής (συναινετική ή μη) και μόνο στη Λάρισα είχαμε 142 αλλαγές σε μερικής και 61 στα Τρίκαλα.

Η Μαγνησία και η Καρδίτσα είχαν μηδενική συμμετοχή στις αλλαγές συμβάσεων, γεγονός που καταδεικνύει τις ραγδαίες εξελίξεις στην αγορά εργασίας, κυρίως με την ενίσχυση των «ελαστικών» μορφών απασχόλησης.

Στην ίδια παρατήρηση, προχωρΕΊ και το ΣΕΠΕ επισημαίνοντας πως σε εθνικό επίπεδο το 2011 προχώρησαν στη σύναψη νέων συμβάσεων οποιασδήποτε μορφής 10,32% λιγότερες επιχειρήσεις σε σχέση με το 2010.

Επίσης, διαπιστώνεται ότι το 2011 υπάρχει κατά 45,08% μείωση των συμβάσεων πλήρους απασχόλησης, ενώ μειωμένο κατά 11,65% είναι και το ποσοστό των συμβάσεων μερικής απασχόλησης.

Αντίθετα, έχει αυξηθεί κατά 21,82% η εκ περιτροπής απασχόληση.

Αξιολογώντας τα δεδομένα, διαφαίνεται ότι το 2011 οι «ελαστικές» μορφές εργασίας κυριαρχούν των νέων προσλήψεων πλήρους απασχόλησης σε αντίθεση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2010 που εκπροσωπούσαν το 46,2%.

Τέλος, η αλλαγή των συμβάσεων πλήρους απασχόλησης των προηγούμενων ετών που μετατράπηκαν στη διάρκεια του 2011 είναι αυξημένες κατά 199,15% όσον αφορά τη μερική απασχόληση, 1.121,45% για την εκ περιτροπής απασχόληση κατόπιν συμφωνίας με τους εργαζομένους και 2.725% για την εκ περιτροπής απασχόληση με μονομερή απόφαση του εργοδότη σε σχέση με τις αντίστοιχες του 2010.

http://almyrosinfo.gr

Το βραδινό ταξίδι του λαθρεμπορίου dvd στην Θεσσαλία!

ΑΘΗΝΑ: Μεγάλη Δευτέρα και στον σταθμό Λαρίσης πληθώρα κόσμου περιμένει το τρένο για τη βόρεια Ελλάδα που φεύγει στις 23:59 το βράδυ.

Μέσα στο πλήθος διακρίνεις και πολλούς αφρικανούς που κουβαλούν μαύρες σακούλες σκουπιδιών, γεμάτες με dvd από ταινίες και cd με διάφορα τραγούδια όλου του ρεπερτορίου.
Το τρένο σφυρίζει καθώς φτάνει στον σταθμό και ο σταθμάρχης φωνάζει να απομακρυνθεί το πλήθος από την διαχωριστική κίτρινη λωρίδα για την ασφάλεια των επιβατών.
Το τρένο σταματά και όλοι κοιτάζουμε να μπούμε μέσα στο βαγόνι να πιάσουμε την θέση μας, γιατί πολύ δεν έχουν θέση και κάθονται όπου βρουν. Οι περισσότεροι που μένουν όρθιοι είναι οι αλλοδαποί, και αυτό γιατί βγάζουν τελευταία ώρα το εισιτήριο χωρίς θέση, και κάθονται όπου βρουν για το νυχτερινό ταξίδι.
Στο τρένο συναντάς ότι καρυδιάς καρύδι θέλεις, από ναρκομανείς που μαστουρώνουν μέσα στις τουαλέτες μέχρι και ανώμαλους έχει ο μπαξές.

Οι μόνοι αλλοδαποί που έχουν θέση για να κάτσουν είναι οι αφρικανοί με τις μαύρες σακούλες τίγκα στο dvd. Είναι οργανωμένοι και έχουν όλοι θέσεις για να κοιμηθούν στην καρέκλα, αλλά πάντα ένας από την παρέα τους μένει ξύπνιος για να προσέχει τα πράγματά τους. Μην μας πάρουν και κανένα cd στο τρένο δεν λέει, ίσως να σκέφτονται οι αφρικανοί και γι΄αυτό παίρνουν τα μέτρα τους.
Το τρένό φθάνει στον σταθμό Παλιοφαρσάλου και εδώ κατεβαίνουν οι επιβάτες που πάνε για Σοφάδες, Καρδίτσα, Τρίκαλα, και Καλαμπάκα.
Στην κάθοδο διακρίνω πολλούς αφρικανούς γύρω στους 20 να κουβαλούν όλοι τους σακούλες σκουπιδιών, που είναι παραφουσκωμένες έτοιμες να σκιστούν και να ριχθεί η πραμάτεια τους κάτω στο δάπεδο.

Οι αφρικανοί πηγαίνουν πίσω από τον σταθμό του Παλιοφαρσάλου και έχουν παρκάρει τρία αυτοκίνητα παλαιών μοντέλων opel χρώματος άσπρου, και αρχίζουν και φορτώνουν γρήγορα τις σακούλες σκουπιδιών μέσα σε αυτά. Προτού φύγουν με τα αυτοκίνητα πλένουν τα δόντια τους και τα πόδια τους σε μια βρύση εκεί κοντά, και αφού ουρήσουν όπου βρουν βάζουν πλώρη για άγνωστους προορισμούς.
Ξεκινούν με την αυτοκινητοπομπή γύρω στις 05:18 τα ξημερώματα, και πιθανόν να μην έχει τροχαία έξω τέτοια ώρα και τους κάνει έλεγχο, και έτσι χάνονται με τα σαραβαλάκια τους μέσα στο σκοτάδι.
Τώρα οι άλλοι αφρικανοί περιμένουν να έρθει το τρένο ανταπόκριση για να τους πάει στις άλλες πόλεις να πουλήσουν την πραμάτειά τους. Το τρένο φθάνει και οι αφρικανοί με γρήγορα βήματα μπαίνουν στο τρένο και κατεβαίνουν ανά τριάδες στους ενδιάμεσους σταθμούς των Σοφάδων, Καρδίτσας, Τρικάλων και Καλαμπάκας.
Το παραεμπόριο αυτό γίνεται κάθε βράδυ εδώ και πολλά χρόνια, και προτιμούν το τρένο να ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα που δεν υπάρχει έλεγχος πάρα μόνο στα εισιτήρια.
Ο δρόμος της επιστροφής στην έδρα τους γίνεται την ίδια μέρα, και αφού δώσουν την πραμάτεια στους γνωστούς αφρικανούς εδώ στα Τρίκαλα, φεύγουν με το τρένο το απογευματινό απευθείας για την Αθήνα. Μετά απορούμε πως κλείνουν τα μαγαζιά και πως ανθεί το παραεμπόριο στα Τρίκαλα, όπως και σε άλλες πόλεις, αφού είναι τόσο απλό να καταλάβεις πόσο ξέφραγο αμπέλι είμαστε και μας περιγελά όλη η οικουμένη με τα χάλια μας.
trikalaweb.blogspot.com

«Βούλιαξε» η Σκιάθος!

Σε νέα Μύκονο εξελίσσεται η Σκιάθος που κατά τη διάρκεια των γιορτών του Πάσχα, «βούλιαξε» από τους επισκέπτες.


Τα καράβια έφταναν το ένα μετά το άλλο, ενώ πάνω από 10.000 εκδρομείς επισκέφτηκαν το νησί για τις πασχαλινές τους διακοπές, πλημμυρίζοντας τα clubs και τα μαγαζιά του νησιού.

Δείτε στο βίντεο τι συνέβη!


«Βούλιαξε» η Σκιάθος! | STAR.GR
ΚΑΙ Η ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΒΟΥΛΙΑΞΕ ΑΛΛΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ...

Ακόμα δεν έπιασαν οι ζέστες!

ΔΕΙΤΕ: Κάτι ξέχασε να βάλει

Ακόμα δεν έπιασαν οι ζέστες!Με μια αποκαλυπτική ολόσωμη φόρμα επέλεξε να εμφανιστεί η τραγουδίστρια στο Παρίσι, αφήνοντας πολύ λίγα στη φαντασία μας.

Η Beyonce επισκέφθηκε την πόλη του φωτός για λίγες μέρες χαλάρωσης με τον σύζυγό της Jay-Z, και ο φακός την «τσάκωσε» την ώρα που έβγαινε από κεντρικό εστιατόριο.

Αν και η Beyonce φόρεσε τη γνωστή αυτοκόλλητη ταινία που χρησιμοποιούν οι stars όταν θέλουν να φορέσουν αποκαλυπτικά σύνολα, αυτή τη φορά της ξέφυγε και έδειξε κάτι παραπάνω.

Το σίγουρο είναι πως οι πελάτες του μαγαζιού, απόλαυσαν δεόντως τα κάλλη της!Προβλήματα αναμένονται στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια την Πρωτομαγιά


Προβλήματα αναμένεται να αντιμετωπίσουν την Κυριακή 1 Μαΐου όσοι σκοπεύουν να ταξιδέψουν με πλοίο, καθώς ναυτεργάτες προχωρούν σε 24ωρη απεργία και στάση εργασίας για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.
Συγκεκριμένα οι διοικήσεις των Πανελλήνιων Ενώσεων Μηχανικών και Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», Πληρωμάτων ρυμουλκών-ναυαγοσωστικών και Συνταξιούχων ΝΑΤ αποφάσισαν να συμμετέχουν με 24ωρη απεργία στον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, από τις 12 τα μεσάνυχτα του Σαββάτου έως τις 12 τα μεσάνυχτα της Κυριακής.
Προβλήματα αναμένεται να παρουσιαστούν και στα κρουαζιερόπλοια από την 24ωρη απεργία των πληρωμάτων των ρυμουλκών ναυαγοσωστικών από τις 6 το πρωί της Πρωτομαγιάς μέχρι στις 6 το πρωί της Δευτέρας.
Τα ναυτεργατικά σωματεία με ανακοίνωσή τους διεκδικούν:
- κατάργηση της αντεργατικής νομοθεσίας που ειδικά στη ναυτιλία προωθεί τη «μαύρη» ανασφάλιστη εργασία.
- Συλλογικές συμβάσεις εργασίας καθώς και κοινωνικοασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα για όλους τους ναυτεργάτες.
Επίσης τονίζουν ότι δεν θα δεχθούν τον άμεσο διωγμό, όπως αναφέρουν, πάνω από 4.500 ναυτεργατών με συγκροτημένα δικαιώματα κυρίως των γενικών υπηρεσιών καθώς και εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας σε τρίτες χώρες και διεθνή συνεκμετάλλευση.
Επίσης αναφέρουν ότι αγωνίζονται ενάντια στο πάγωμα μισθών συντάξεων τη διάλυση του ΝΑΤ-ΚΑΑΝ-Οίκου Ναύτη της Δημόσιας Ναυτικής Εκπαίδευσης Μετεκπαίδευσης.
Πάντως, από την πλευρά της η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία που αποτελεί το ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο των ναυτικών έχει κηρύξει για την 1η Μαΐου 4ωρη στάση εργασίας των πληρωμάτων των πλοίων σε όλες τις κατηγορίες, με έναρξη από τις 12 το μεσημέρι έως στις 4 μμ.
Η ναυτική ομοσπονδία ζητά απορρόφηση όλων των ανέργων ναυτικών, προστασία των θέσεων εργασίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων καθώς και αποτροπή της αποβολής της Ελληνικής σημαίας από τα κρουαζιερόπλοια της εταιρείας LOUIS, για την οποία η ΠΝΟ είχε προειδοποιήσει με σαφήνεια.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εις υγείαν του κορόιδου!

thumb
Της Βάλιας Μπαζού
Όπου κορόιδα είναι όσοι δεν διαθέτουν αυθαίρετη αλλά νόμιμη κατοικία… Και είναι κορόιδα γιατί απλούστατα για μια ακόμα φορά στρώνεται το κόκκινο χαλί για την επιβράβευση όσων χτίζουν όπου θέλουν, όπως θέλουν, χωρίς μελέτες, χωρίς να πληρώνουν φόρους, ΙΚΑ και αμοιβές για την έκδοση οικοδομικής άδειας. Και επειδή δεν βρισκόμαστε στην Ελλάδα της δεκαετίας του ΄50 και του ΄60, οι καθ΄ύλην αρμόδιοι καλά θα κάνουν εάν προχωρήσουν στην τακτοποίηση των αυθαιρέτων να μην μας φλομώσουν με λόγους δεκάρικους για το κοινωνικό πρόβλημα που λύνεται, για τους μικροϊδιοκτήτες που απεγκλωβίζονται… Μην μας φλομώσουν με φανφάρες για τα εκατομμύρια που θα εισρεύσουν στο δημόσιο ταμείο γιατί εάν κάνουν… ταμείο, θα βγουν χρεωμένοι.
Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους κάποιος προχωρά στην κατασκευή αυθαιρέτου όταν:
-αγόρασε εις γνώση του οικόπεδο εκτός σχεδίου
-αγόρασε εις γνώση του δάσος ή δασική έκταση
-καταπάτησε με θράσος δάσος, δασική έκταση ή αιγιαλό
Και αυτός ο κάποιος επιβραβεύεται με φως, νερό, τηλέφωνο αφού κανένας δήμος και καμιά δημόσια υπηρεσία δεν τηρεί τον νόμο και δεν ενδιαφέρεται εάν δίνει παροχές σε παράνομο κτίσμα.
Και το παράλογο συνεχίζεται αφού όλοι τρέμουν το πολιτικό κόστος και την οργή του αυθαίρετου. Έτσι όχι μόνον δεν προχωρούν σε κατεδαφίσεις αλλά:
- το υπουργείο Οικονομικών δεν τολμά να εισπράξει βεβαιωμένα πρόστιμα
- οι δήμοι και οι πολεοδομίες δεν τολμούν να επιβάλλουν πρόστιμα
Και τώρα η αποθέωση της αυθαίρετης Ελλάδας έρχεται με την πρόταση του υπουργείου Οικονομικών να μειωθούν στο ελάχιστο τα πρόστιμα και να επιβραβευθούν οι αυθαίρετοι.
Για την ιστορία παραθέτω τα δικαιολογητικά για την έκδοση οικοδομικής άδειας και τη διαδικασία που απαιτείται μόνον από τα ΚΟΡΟΪΔΑ.
Οικοδομική άδεια:
-Αίτηση ιδιοκτήτη
-Δηλώσεις αναθέσεως και αναλήψεως μελέτης επιβλέψεως οικοδομικών εργασιών
-Τεχνικές εκθέσεις και προϋπολογισμός
-Αρχιτεκτονική και στατική μελέτη
-Μελέτες θερμομόνωσης, ύδρευσης – αποχέτευσης
-Μελέτη πυροπροστασίας και έγκριση της από την πυροσβεστική υπηρεσία, εφόσον απαιτείται
-Μελέτη καυσίμου (φυσικού ) αερίου, όπου απαιτείται
-Συμβολαιογραφική δήλωση για δέσμευση χώρου στάθμευσης, όπου αυτό είναι απαραίτητο
-Υδραυλική μελέτη (ύδρευση – αποχέτευση) για κτίριο όγκου μεγαλύτερου των 800 κυβ.μετρ. συνολικά ή περισσότερων από ένα ορόφους
-Μελέτη εγκαταστάσεων (όλες Μ/Η μελέτες ) για κτίριο επιφάνειας μεγαλύτερου των 300τ.μ. που περιλαμβάνονται στο Δ.Δόμησης (δηλ.δεν περιλαμβάνονται το υπόγειο και η πυλωτή) και συνολικού όγκου μεγαλύτερου των 1300 κυβ.μετρ. ή περισσότερων των 3 ορόφων
-Υψόμετρο δήμου ή κοινότητας για εντός σχεδίου πόλεως οικοδομές
-Έγκριση αρχαιολογίας για οικοδομές που ανεγείρονται σε χώρους ελεγχόμενους από το υπουργείο Πολιτισμού
-Έγκριση ΔΕΗ για οικοδομές όγκου άνω των 2500κ.μ.
-Βεβαίωση δασαρχείου για οικοδομές εκτός σχεδίου πόλεως
-Τίτλοι κυριότητας για οικόπεδα ή γήπεδα τα οποία είναι άρτια κατά παρέκκλιση
-Εγκρίσεις διαφόρων φορέων ( βιομηχανίας, συγκοινωνιών, ΕΟΤ ), αναλόγως με τη χρήση των κτιρίων
-Απόδειξη προκατάθεσης αμοιβής μελέτης από Εθνική Τράπεζα
-Άδειες όλων των υφισταμένων κτισμάτων όταν πρόκειται για προσθήκες ή οποιοδήποτε άλλο στοιχείο από το οποίο αποδεικνύεται η νομιμότητα τους
-Δήλωση αντοχής στις περιπτώσεις προσθήκης με το σχετικό ξυλότυπο ή και με μελέτη αν χρειάζεται, η οποία θα υπογράφεται από δύο πολιτικούς μηχανικούς
-Πιστοποιητικό ιδιοκτησίας (υποθηκοφυλακείο)
-Φορολογική ενημερότητα του ιδιοκτήτη
-Βεβαίωση ΤΣΜΕΔΕ και ΤΕΕ για τις συνδρομές μηχανικών.
Διαδικασία έκδοσης:
- Έλεγχος τήρησης των γενικών και ειδικών πολεοδομικών διατάξεων και των προδιαγραφών, όσων αφορά την αρχιτεκτονική μελέτη.
- Έλεγχος των στατικών μελετών σύμφωνα με τις προδιαγραφές και τους κανονισμούς.
Έλεγχος θερμομόνωσης και εγκαταστάσεων.
Έλεγχος των φορολογικών και πληρωμή τους, που γίνεται με τα αντίστοιχα σημειώματα καταβολής φόρων και εισφορών (προκαταβολή Ι.Κ.Α., υπέρ δήμου, Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε. κ.λ.π.).
-Κόστος αμοιβές ιδιωτών μηχανικών για όλες τις επί μέρους μελέτες και επιβλέψεις (αρχιτεκτονική, στατική, θερμομόνωσης κ.λ.π.), φόροι και εισφορές.
Ο έλεγχος της οικοδομικής άδειας για την εφαρμογή των εγκεκριμένων σχεδίων, ύστερα από αίτηση του ενδιαφερόμενου πολίτη, γίνεται από υπαλλήλους της υπηρεσίας σε 2 στάδια. Το πρώτο στάδιο όταν έχει γίνει ο φέρων οργανισμός (σκελετός) και ο οργανισμός πλήρωσης (τούβλα) και το δεύτερο στάδιο όταν ολοκληρωθεί η οικοδομή. Ακολουθεί θεώρηση της οικοδομικής άδειας για να μπορέσει ο πολίτης να συνδέσει την οικοδομή του με τα δίκτυα ΔΕΗ και ΔΕΥΑΧ. Με δήλωση του ιδιώτη μηχανικού θεωρείται η άδεια για σύνδεση. Ο πολίτης με σχετική αίτησή του μπορεί να πάρει αντίγραφο οικοδομικής άδειας και οποιοδήποτε από τα εγκεκριμένα σχέδια και έγγραφα του φακέλου της οικονομικής άδειας.
Οι φόροι των οικοδομικών αδειών επιβάλλονται ανάλογα με το συμβατικό προϋπολογισμό του έργου.
Κρατήσεις που καταβάλλονται
- Υπέρ ΙΚΑ
-Υπέρ του δήμου στον οποίο ανεγείρεται η οικοδομή
-Υπέρ ΤΕΕ
- Υπέρ ΤΣΜΕΔΕ
to pontiki

Σχετικά με τα μεγάφωνα στης εκκλησίες της Σκοπέλου


Μερικοί θέλουν να μας κάνουν άθεους εδω στην σκόπελο είναι δυνατόν να παραπονιούνται για τα ηχεία των εκκλησιών και να μην παραπονιούνται ούτε από τους γύφτος ούτε από τους ψαράδες που φωνάζουν κάθε μέρα και όλες της ώρες μας έχουν σπάσει τα @@@ 
ε όχι να κλείσουμε και της εκκλησίες εμείς θέλουμε να τα βάλουν ακόμη πιο δυνατά μπας και ξυπνήσουν ορισμένη στην σκόπελο 
ένας αναγνώστης

Τι έγινε δεν του κάνατε τα κέφια ....

Τι έγινε δεν του κάνατε τα κέφια ....και άρχισε της καταγγελίες?
έτσι ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ μην του δίνετε τίποτα είναι λαμογιο μεγάλο οπού τα ΠΑΙΡΝΕΙ είναι καλώς  και οπού όχι κάνει πόλεμο ουστ από εδώ

Να προσέχετε τι αναρτάτε κ. Πρωθυπουργέ, να μην σας “κάνει παρατήρηση” ο κ. Πάγκαλος..


Μάλλον έγιναν μόδα τα blog.
Δεν εξηγείται διαφορετικά..
Και ο κ. πρωθυπουργός άνοιξε blog, στην επίσημη κυβερνητική ιστοσελίδα του.
Αυτό είναι το blog του πρωθυπουργού .
Άντε καλορίζικο..
και να προσέχετε τι αναρτάτε κ. Πρωθυπουργέ, να μην σας “κάνει παρατήρηση” ο κ. Πάγκαλος..

63.500 ευρώ το μήνα για κτίριο στα Καμίνια πληρώνει η Περιφέρεια Αττικής

Μια σημαντική καταγγελία που πέρασε χωρίς να συζητηθεί αυτές τις ημέρες, έκανε το κόμμα του Γ. Δημαρά, Άρμα Πολιτών. Σύμφωνα λοιπόν, με την καταγγελία η Περιφέρεια Αττικής πληρώνει κάθε μήνα το ποσό των 63.500 ευρώ για κτίριο στην περιοχή των Καμινίων του Πειραιά.
Το ποσό κρίνεται υπερβολικό καθώς τα ενοίκια είναι ιδιαίτερα χαμηλά στην περιοχή αυτή, ειδικά μετά την κρίση.
Αυτό που μυρίζει στον αέρα είναι ότι το συγκεκριμένο κτίριο, το οποίο μίσθωσε ο Γιάννης Μίχας όταν ήταν νομάρχης Πειραιά, ανήκει στην εταιρεία δημοσκοπήσεων Κάπα Research.
Θυμάστε σε ποιον ανήκει η εταιρεία αυτή; Στον κ. Ντίνο Ρουτζούνη. Κι αν δε θυμάστε ποιος είναι αυτός, σας θυμίζουμε ότι πρόκειται για τον ιδιοκτήτη του κτιρίου Υπατία το οποίο φιλοξένησε τους μετανάστες που είχαν καταλάβει τη Νομική.
Τότε πολλοί είχαν αναρωτηθεί γιατί ο κ. Ρουτζούνης είχε δώσει τόσο απλόχερα ένα κτίριο κόσμημα το οποίο είχε μέσα πανάκριβες αντίκες. Μάλιστα, πριν από μερικές εβδομάδες η σύζυγός του είχε καταγγείλει ότι κάποιοι μετανάστες έκλεψαν ορισμένες από τις αντίκες αυτές.
ANTINEWS

Σύντομα στη Βουλή η διένεξη ΝΑΤ- L.H. Cruises


Την Τετάρτη θα αποσταλεί προς επεξεργασία στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, η τροπολογία που αφορά το θέμα της δικαστικής διένεξης της εταιρείας Louis Hellenic Cruises με το ΝΑΤ για το θέμα των ασφαλιστικών εισφορών, ενώ σύντομα αναμένεται να έρθει και στη Βουλή.

Σημειώνεται ότι το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο δεν αποδέχεται τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου Κεφαλογιάννη για την κρουαζιέρα από το 2005 τους οποίους επικαλείται και η εταιρεία louis και ζητεί την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών των ναυτικών από την κυπριακή εταιρεία, που έως σήμερα ανέρχονται περίπου στα 15 εκατ. ευρώ.

Για την υπόθεση έχει υπάρξει ήδη θετική γνωμοδότηση του νομικού συμβουλίου του κράτους, που είναι σύμφωνα με πληροφορίες θετική υπέρ της εταιρείας, με ψήφους 18 υπέρ και 8 κατά.

Λύση για δύο άγονες γραμμές


Με 3,5 εκατ. ευρώ αναμένεται φέτος να καλυφθεί η χρηματοδότηση των δρομολογίων για την κάλυψη δύο άγονων γραμμών, ενόψει του καλοκαιριού.

Πρόκειται για τη γραμμή «Θεσσαλονίκη-Σάμος-Ικαρία-Χίος-Δωδεκάνησα» και «Λαύριο-Μεστά Χίου-Ψαρά-Σιγρί Μυτιλήνης». Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να συνεδριάσει και το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών.

Εξετάζεται η κατάργηση κρατήσεων για φθηνότερο ακτοπλοϊκό εισιτήριo

Σε κατάργηση κάποιων κρατήσεων υπέρ τρίτων, προκειμένου να υπάρξει φθηνό ακτοπλοϊκό εισιτήριο για επιβάτες και οχήματα και ενόψει καλοκαιριού να αυξηθεί η τουριστική κίνηση, αναμένεται να προχωρήσει το υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το όφελος στις τιμές των εισιτηρίων για κάθε επιβάτη, όχημα και φορτηγό θα είναι από 8% έως 12%, αρκεί όπως τονίζουν κύκλοι στο ΥΘΥΝΑΛ να υπάρξει συμφωνία των ακτοπλόων πως η μείωση αυτή θα λειτουργήσει προς όφελος του πολίτη.

Επίσης, συζητείται η κατάργηση των αχθοφορικών τελών που σε ορισμένα νησιά επιβαρύνουν τον επιβάτη και το όχημα και είναι ξεχωριστά από τα εισιτήρια.


Για παράδειγμα, η επιβάρυνση σε λεμβουχικά και αχθοφορικά τέλη που εισπράττονται σε κάποια λιμάνια ανά επιβάτη είναι 0,55 λεπτά έως 1,09 ευρώ.

Συντονιστείτε μαζί μας διαδώστε το skopelosnews την ανεξάρτητη φωνή της Σκοπέλου!


skopelosnews ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΩΝ ΣΠΟΡΑΔΩΝ Προσπαθούμε να αναδείξουμε τα θετικά, αλλά και τα αρνητικά της ΣΚΟΠΕΛΟΥ με τελικό στόχο την βελτίωση της καθημερινότητας! Στην προσπάθεια του skopelosnews μπορούν να βοηθήσουν όλοι με την ελεύθερη - δημόσια έκφρασή τους! ΔΕ ΜΑΣ ΑΦΗΝΕΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΣ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ!Tα δημοσιεύματα στον skopelosnews δεν αποτελούν θέση δική μας αλλά πολιτών και blogger.Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο skopelosnews δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει με το διαχειριστή στο skopelosnews@gmail.com προς αποκατάσταση.

Παρέμβαση των Βετεράνων της Νίκης


Νέο ξεκίνημα με δικούς μας παίκτες
Παρέμβαση του Συλλόγου Βετεράνων της Νίκης έγινε με επιστολή που απέστειλαν στην εφημερίδα «Μαγνησία» κα με την οποία παρεμβαίνουν στα τεκταινόμενα του συλλόγου, σημειώνοντας την αποτυχία της αγαπημένης τους ομάδας τα τελευταία χρόνια, αλλά και την έλλειψη ντόπιων ποδοσφαιριστών στην ενδεκάδα της.


Η επιστολή αναφέρει χαρακτηριστικά : «Έχουμε φτάσει τρεις αγωνιστικές πριν την λήξη της ποδοσφαιρικής περιόδου και η ομάδα μας πάλι δεν πραγματοποίησε τον στόχο της που είναι η άνοδος της στην Β’ Εθνική.

Τα τελευταία 4 χρόνια η ομάδα έχει αλλάξει πάνω από 130 ποδοσφαιριστές, εκτός Μαγνησίας κυρίως και ποτέ δεν έφθασε στον στόχο της.

Έχουμε έρθει και μεγάλα ονόματα παικτών και άγνωστοι ποδοσφαιριστές (που είναι και οι περισσότεροι) που υποτίθεται πως θα βοηθούσαν, αλλά τίποτε δεν έγινε.
Στο παρελθόν η Νίκη ανέβηκε κατηγορίες μόνο όταν στην ενδεκάδα της έπαιζαν ντόπιοι ποδοσφαιριστές και πολύ λίγοι εκτός νομού.

Οι ντόπιοι ποδοσφαιριστές αγαπούν την ομάδα, πονάνε γι’ αυτήν και τα δίνουν όλα σε εντός και εκτός έδρας παιχνίδια. Φέτος η ομάδα μας είχε τις περισσότερες ήττες από όλες τις ομάδες του Βορείου Ομίλου εκτός έδρας. Αυτό σημαίνει πολλά.
Γι’ αυτό το λόγο πρέπει να κάνουμε ένα καινούργιο ξεκίνημα με παίκτες από το νομό Μαγνησίας και πολύ λίγους ξένους εκτός νομού. Αφού τώρα δεν έχουμε κάποιο στόχο απαιτούμε να χρησιμοποιηθούν οι νεαροί Βολιώτες ποδοσφαιριστές και οι υπόλοιποι Βολιώτες οι οποίοι δεν χρησιμοποιήθηκαν καθόλου και πιστεύουμε ότι είναι ισάξιοι με τους άλλους και πολύ καλύτεροι.

Γι’ αυτό στο επόμενο παιχνίδι, εφ’ όσον γίνει, γιατί απ’ ότι διαβάζουμε τα χρέη είναι πολύ μεγάλα, να παίξουν όλοι οι Βολιώτες που κάποιοι νομίζουν ότι δεν αξίζουν.

Το συμπέρασμα είναι ότι τα τελευταία χρόνια απέτυχαν όλοι παταγωδώς στηριζόμενοι σε ευκαιριακό μάζεμα 20-25 παικτών κάθε χρόνο που στο τέλος κάθε περιόδου όχι μόνο έφευγαν αλλά έκαναν προσφυγή και τους πλήρωναν κιόλας.

Τέλος, καλούμε τον κόσμο της Νίκης να στηρίξει την άποψή μας και να βοηθήσουν σε ένα νέο ξεκίνημα της ομάδας μας».

Γράφει: magnesianews.gr

Γιάννη Καραγκιόζο τη έχεις να πεις για την κυρία Γερακούδη ?


Μιλάμε για την απαράδεκτη επέμβαση της κύριας και των βουλευτών του νομού μαγνησίας στην θέληση και στης επιθυμίες των πολιτών των βόρειων Σποράδων
Την ωμή επέμβαση όλον αυτών   

Πάνο Μελαχροινάκη δεν απαντάς σε εμάς και πήγες στον κολλητό σας?

Σήμερα κάναμε το ερώτημα ΕΔΩ και το απόγευμα τυχαία τον βρήκε από το ρουφιανο  blog στον δρόμο και έδωσε την απάντηση. μπράβο σας έτσι μια παρέα .λογικό είναι Εφόσον είναι και το επίσημο όργανο των βουλευτών σας 
ρε σαν δεν ντρεπόσαστε λιγάκι δεν μπορούσατε να δώσετε μια απάντηση σε εμάς που σας κάναμε την ερώτηση
εμείς θα περιμένουμε τον Μάιο να ξεκινήσουν τα έργα διαφορετικά έχει κράξιμο και άγριο

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου