Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Υπ’ ευθύνη του εργολάβου λειτουργεί ο δρόμος στο Ξουρίχτι


Υπ’ ευθύνη του εργολάβου δόθηκε από χθες σε κυκλοφορία ο δρόμος στο Ξουρίχτι για την εξυπηρέτηση κατοίκων, επαγγελματιών και τουριστών. Η επίσημη παράδοση του δικτύου σε κυκλοφορία, μάλλον θα αργήσει, αφού η «βαλίτσα» των εργασιών φαίνεται να τραβάει μακριά... Αιφνιδιαστική επίσκεψη πραγματοποίησε στο σημείο αλλά και στην «πολύπαθη» Τσαγκαράδα, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός.
Προσωρινό τέλος στην οδική ταλαιπωρία κατοίκων, επαγγελματιών και τουριστών στο νοτιοανατολικό Πήλιο, που βρισκόταν οδικά αποκομμένο από τον Κάτω Κλάδο, εξαιτίας κινδύνου κατολίσθησης στο σημείο λίγο πιο κάτω από το ανοιχτό θέατρο στο Ξουρίχτι, έδωσε ο εργολάβος. Ανέλαβε την ευθύνη, να λειτουργήσει ο δρόμος για ΙΧ αυτοκίνητα και μικρά πουλμανάκια, «σιωπηρά» και σε αντίθεση με την απόφαση και την οδική σήμανση που θέλει το δρόμο κλειστό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν θα γίνονται εργασίες αποφόρτισης του όγκου, ο δρόμος θα κλείνει και θα ξανανοίγει, μόλις τα μπάζα θα απομακρύνονται από το οδόστρωμα.
Η «λύση» φαίνεται να δόθηκε, καθώς εκτιμάται ότι οι εργασίες θα τραβήξουν σε μάκρος... Παρά τους εντατικούς ρυθμούς των εργασιών τις τελευταίες ημέρες, μετά τις αφόρητες πιέσεις που άσκησαν στελέχη της Περιφέρειας Θεσσαλίας προς τον εργολάβο, το συνεργείο μάλλον θα βρίσκεται για πολύ ακόμη στο Ξουρίχτι.
Χθες, την περιοχή, επισκέφθηκε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός. Αιφνιδιαστικά και χωρίς συνοδεία, πέρασε από το Ξουρίχτι και κατέληξε στην Τσαγκαράδα, όπου φέρεται να είχε συνομιλία με κατοίκους και επιχειρηματίες της περιοχής, που... πέρασαν «μαύρο Πάσχα», εξαιτίας του οδικού αποκλεισμού τους.
ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ
Στο μεταξύ, ο αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, Δημήτρης Αλεξόπουλος, επεχείρησε χθες να διαψεύσει τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για σήμανση του οδικού δικτύου μόνο στα ελληνικά ότι ο δρόμος στο Ξουρίχτι είναι κλειστός.
Ανακριβή χαρακτήρισε ο αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δημήτρης Αλεξόπουλος δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο σχετικά με τη σήμανση στην Εθνική Οδό Βόλου – Νεοχωρίου – Τσαγκαράδας, δηλώνοντας τα εξής:
«Σε ανακριβή στοιχεία στηρίζονται οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τη σήμανση στην Εθνική Οδό Βόλου-Νεοχωρίου-Τσαγκαράδας. Για τη σωστή ενημέρωση σας πληροφορούμε ότι υπάρχουν πληροφοριακές πινακίδες “δρόμος κλειστός” προς Ξουρίχτι, στη Γορίτσα, στη διασταύρωση προς Μηλιές και στη διασταύρωση προς Τσαγκαράδα στη θέση Χορεύτρα, τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα, καθώς και πινακίδες από την πλευρά της Τσαγκαράδας προς Ξουρίχτι - όπως άλλωστε φαίνεται και από τις φωτογραφίες που επισυνάπτουμε.
Επίσης σας ενημερώνουμε πως τοποθετήθηκε μόνιμη σήμανση με 54 πινακίδες στον άξονα Ζαγοράς-Ξουριχτίου σε όλες τις επικίνδυνες θέσεις, πλέον της προσωρινής σήμανσης που υπάρχει σε διάφορα άλλα σημεία. Η δε σήμανση η οποία τοποθετήθηκε θα κοστολογηθεί όπως ακριβώς προβλέπεται από τη νομοθεσία και σύμφωνα με τα εγκεκριμένα τιμολόγια του Υπουργείου Δημοσίων Έργων».
Φωτογραφίες πριν την ανακοίνωση υποστηρίζει ότι έχει στα χέρια της η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας για την παντελή έλλειψη σήμανσης στα αγγλικά, εξαιτίας της οποίας ταλαιπωρήθηκαν ξένοι επισκέπτες της περιοχής και αφήνοντας αιχμές για... μεταγενέστερες παρεμβάσεις. Οι φωτογραφίες μάλιστα, θα συνοδεύουν φάκελο που θα πάρει τη νομική οδό. «Έπρεπε να κάνει παρέμβαση η Ένωση Ξενοδόχων για να γίνει σήμανση και στην αγγλική;», έλεγαν με νόημα...
Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι ξενοδόχοι επισημαίνουν ότι το Ξουρίχτι δεν είναι κόμβος κι ότι η σωστή σήμανση θα έπρεπε να περιλαμβάνει τους προορισμούς στους οποίους δεν υπάρχει οδική πρόσβαση εξαιτίας των έργων στο Ξουρίχτι, καθώς αρκετοί είναι εκείνοι που δεν γνωρίζουν το «χάρτη» της περιοχής.
ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger