Hellenic Seaways - Άμεση & Εύκολη Online Kράτηση‎

Δευτέρα, 25 Απριλίου 2011

Μόνο ο λαός

Γράφει ο Χάρρυ Κλύνν

Ακούστε τους άρχοντες του ψεύδους, τους πολιτικούς απατεώνες, τους ληστοσυμμορίτες, τους εθνικούς μειοδότες, τους Εφιάλτες, τους προδότες της Πατρίδας, τα πουλημένα τομάρια, τα τσανάκια της παρηκμασμένης και χρεωκοπημένης (κι ας το κρύβουν) Δύσης, με ποιο τρόπο υφάρπαξαν την ψήφο του «πάντα ευκολόπιστου και πάντα προδομένου» Ελληνικού λαού και...
οδηγούν ΑΚΑΘΕΚΤΟΙ ΚΑΙ ΑΔΑΚΡΥΤΟΙ τη χώρα και τον Ελληνισμό στον αφανισμό!

Ακούστε και θαυμάστε το θράσος, την αναίδεια και την πολιτική αλητεία των «σοσιαλιστών» υπανθρώπων που παραδίδουν την Πατρίδα μας στους διεθνείς τοκογλύφους, ως πρόβατο επί σφαγή.....


Συνυπεύθυνα για την μαθηματική πορεία προς την ολοκληρωτική καταστροφή και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που ενώ ΜΠΟΡΟΥΝ, ΔΕΝ ΠΡΑΤΤΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ για να σταματήσουν τον ολέθριο κατήφορο.
Το ΚΚΕ, το κόμμα της κοινωνικής επανάστασης, αρκείται σε ανούσια επιχειρηματολογία και σε ακίνδυνες και ευεργετικά εκτονωτικές για το καθεστώς πορείες και συγκεντρώσεις της ντουντούκας και των αναμασημένων συνθημάτων.

Η «άλλη αριστερά» που «έκαψε την Αθήνα» το Δεκέμβρη του 2008 με αφορμή τη δολοφονία του δεκαεξάχρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου, τώρα που δολοφονούνται όλα τα δεκαεξάχρονα της Ελλάδας, εξαντλείται σε ρητορικές αντιεξουσιαστικές κορώνες και λεκτικά αντιπολιτευτικά πυροτεχνήματα.
Και η Ν.Δ. ακολουθώντας πολιτική στρουθοκάμηλου, οχυρώνεται πίσω από από έναν χρεωκοπημένο συντηρητικό καθωσπρεπισμό και περιορίζεται στην καταγγελία του μνημονίου και της αντιαναπτυξιακής πολιτικής της κυβέρνησης των ανικάνων… ψηφίζοντας, όμως, το 60% των «μεταρρυθμιστικών» νομοσχεδίων της κυβέρνησης της Τρόικας και του μνημονίου!
… Και η Ελλάδα, 190 μόλις χρόνια από την απελευθέρωσή της από τον Τουρκικό ζυγό, είναι έτοιμη να παραδώσει το πνεύμα, βάζοντας με τα ίδια της τα χέρια τη θηλιά της σκλαβιάς στο λαιμό της!

Αδέρφια, είμαστε προδομένοι από όλες τις πλευρές και από όλες τις πάντες…
Κάθε μια μέρα παραμονής της ξενόδουλης κυβέρνησης του ακατανόμαστου στην εξουσία είναι ένα ακόμα καρφί στο φέρετρο της δόλιας πατρίδας μας, ένα ακόμα δολοφονικό βόλι στην καρδιά του Ελληνισμού…
Ο μυαλοχυμένος, πιστός τοις κείνων ρήμασι, παρότι πανικόβλητος προσπαθεί και μέχρι ενός σημείου καταφέρνει να εμφανίζεται ότι έχει πλήρη τον έλεγχο της κατάστασης, σέρνοντας κυριολεκτικά από τη μύτη τους καρεκλολάγνους βουλευτές της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του, επισείοντας με την πρώτη ευκαιρία τον μπαμπούλα των εκλογών.
Άλλη σωτηρία από την άμεση και δυναμική παρέμβαση του λαού δεν υπάρχει. Μόνο ο Ελληνικός λαός μπορεί να σταματήσει τον επερχόμενο όλεθρο και να εξορκίσει τον Παπανδρεϊκό συρφετό, στέλνοντας τους πρωταίτιους της εθνικής μειοδοσίας εκεί που τους αξίζει… ΣΤΗΝ ΚΡΕΜΑΛΑ ΤΩΝ ΕΠΙΟΡΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΡΝΗΤΩΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ.


http://citypress-gr.blogspot.com/

Καθήκοντα του Υπουργείου Άμυνας.

Το Υπουργείο Άμυνας πρέπει να έχει πολύπλευρες δραστηριότητες. Σήμερα ο πόλεμος διεξάγεται με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Οι εχθρικές ενέργειες μπορούν να πάρουν πολλές μορφές και γι΄ αυτό το κράτος πρέπει να είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει όλες αυτές τις μορφές εχθρικών ενεργειών.
Μερικές μόνο από τις μορφές που μπορούν να....
πάρουν οι εχθρικές ενέργειες (προερχόμενες από το εξωτερικό ή το εσωτερικό) είναι οι εξής: Στρατιωτική επίθεση / Επίθεση με βιολογικά όπλα / Παρακολούθηση των επικοινωνιών / Μόλυνση ή εξάντληση των απαραίτητων αποθεμάτων νερού / Λειτουργία ξένων μυστικών δυνάμεων και σκιώδους κυβέρνησης εντός ή εκτός της χώρας / Πρόκληση μόλυνσης / Δημιουργία κινημάτων και επαναστάσεων / Αλλοίωση της πληθυσμιακής σύνθεσης / Οικονομικός πόλεμος / Έλεγχος των μυστικών υπηρεσιών / Χρήση χημικών σε ευρείας κατανάλωσης προϊόντα ή εμβόλια / Επίθεση με αλλαγή του κλίματος / Πρόκληση σεισμών ή τσουνάμι / Χρήση παλμικών όπλων / Ψεκασμοί / Επιμόλυνση του ντόπιου φυτικού και ανθρώπινου γενετικού υλικού / Πρόκληση πυρκαγιών / Πρόκληση ατυχημάτων σε πυρηνικά εργοστάσια / Επίθεση από το διάστημα / Επίθεση με ηλεκτρομαγνητικά όπλα / Προώθηση πρακτόρων σε θέσεις κλειδιά στην πολιτική ή τη στρατιωτική ιεραρχία / Διαμόρφωση της κοινής γνώμης μέσω των ΜΜΕ / Αλλοίωση της εθνικής ταυτότητας μέσω της παιδείας / Πώληση λογισμικού με πίσω πόρτες.
Για να αμυνθεί σφαιρικά μια χώρα και με δεδομένο πως η στρατιωτική επίθεση θα γίνει μια φορά κάθε 30-40 χρόνια ενώ οι άλλες επιθέσεις γίνονται διαρκώς και εν καιρώ ειρήνης, πρέπει το Υπουργείο Άμυνας να έχει στη διάθεσή του τους απαραίτητους πόρους για να προστατεύει τη χώρα. Και πρέπει το νομικό πλαίσιο να αυστηροποιηθεί ανάλογα. Η αντιμετώπιση των παραπάνω απειλών πρέπει να είναι απόλυτη και όταν δεν μπορούμε να λύσουμε το γόρδιο δεσμό πρέπει να τον κόβουμε.
Αντιλαμβάνεστε πως δεν έχει νόημα να πληρώνει η χώρα δις για αμυντικές δαπάνες όταν π.χ. το λογισμικό που ελέγχει τα αεροπλάνα μπορεί να επηρεαστεί από κάποιο δορυφόρο εν αγνοία των πιλότων μας ή ο υπουργός άμυνας είναι πράκτορας των εχθρών και θα δώσει λάθος εντολές την κατάλληλη στιγμή ή κάποιο στέλεχος στις επικοινωνίες του στρατού δίνει πληροφορίες στους εχθρούς ή μέσα από την παιδεία έχουν δημιουργηθεί στρατιώτες χωρίς πατριωτικό φρόνημα.
Αυτά δεν πρέπει να αφεθούν στην τύχη τους ειδικά όταν σχεδόν όλοι οι γείτονές μας έχουν επεκτατικές βλέψεις εις βάρος μας (Αλβανία, Σκόπια, Τουρκία) και όταν το ελληνικό κράτος έχει από τη σύστασή του εξαρτήσει την ύπαρξή του από ξένες δυνάμεις που φυσικά δεν υπηρετούν τα ελληνικά συμφέροντα.

http://pamelarisa.blogspot.com

Σοκ! Λαθρομετανάστες πήγαν στο φούρνο ταψί με πατάτες και σκύλο!

Έπαθε σοκ ένας φούρναρης από περιοχή του Ρίο όταν διαπίστωσε πως το ταψί με τις πατάτες που του έφεραν αλλοδαποί προκειμένου να ψήσει περιείχε κρέας σκύλου!

Νεαροί Αφγανοί λαθρομετανάστες είχαν αφήσει νωρίς το πρωί στο φούρνο ένα κακομεταχειρισμένο ταψί, δηλώνοντας ότι θα επιστρέψουν να το παραλάβουν.

Όταν όμως επέστρεψαν, δέχτηκαν τη μήνη του αρτοποιού ο οποίος σε έξαλλη κατάσταση τους ρωτούσε τι είδους κρέας του έδωσαν. Εκείνοι εξήγησαν στον άντρα με τη μέθοδο της νοηματικής ότι το κρέας δεν ήταν αρνί αλλά σκύλος!

Τότε ήταν που ο φούρναρης πέταξε το ταψί και άρχισε να λογομαχεί με τους λαθρομετανάστες οι οποίοι έφυγαν άρον άρον για να γλιτώσουν!

http://www.youtube.com/watch?v=41xaWtev0hU&feature=player_embedded

http://egklimatikotita-allodapwn.blogspot.com

Ανίκανοι


Το ξέραμε, αλλά το ΔΝΤ μας το επιβεβαίωσε. Η κυβέρνηση σε οικονομικό επίπεδο είναι ανίκανη. Το Ταμείο, οι σύμμαχοί στο Μνημόνιο, λένε τώρα ότι ο προϋπολογισμός του 2011, αυτός που συντάχθηκε με βάση τις επιταγές της Τρόϊκας, όχι μόνο δε βγαίνει αλλά είναι αποτυχημένος. Η «μαύρη τρύπα» εκτιμούν οι τεχνοκράτες του ΔΝΤ θα είναι πολύ μεγαλύτερη απ’ ότι εκτιμά ακόμη και τώρα η κυβέρνηση. Η υστέρηση των εσόδων όσο πάει και μεγαλώνει, ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός βρίσκεται σε… μόνιμες διακοπές, οι επιχειρήσεις στενάζουν και δεν μπορούν να πληρώσουν τους φόρους τους ενώ τα λαμόγια συνεχίζουν να κάνουν το δικό τους πάρτι στην πλάτη των εκατομμυρίων νεόπτωχων.
Το πρώτο τρίμηνο η υστέρηση των εσόδων ανήλθε σε 1,5 δις ευρώ και όπως πάνε τα πράγματα τα ταμεία θα είναι άδεια στο τέλος της χρονιάς. Ούτε η νέα περαίωση στα αυθαίρετα που ετοιμάζει η κυβέρνηση δεν τη σώζει αυτή τη φορά.
Η ανακοίνωση, την Τρίτη του Πάσχα του ελλείμματος του 2010 από τη Eurostat, θα κρίνει και το πόσο μεγάλο θα είναι το… αγγούρι των μέτρων που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση προκειμένου να κλείσει τις μαύρες τρύπες. Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι το έλλειμμα του 2010 θα κυμανθεί κοντά στο 10,5%. Αν είναι κάτω από αυτό σημαίνει ότι έχει γίνει κάποιου είδους deal και δεν έχουν καταγραφεί δαπάνες, κυρίως σε νοσοκομεία αλλά και τα χρέη δεκάδων ΔΕΚΟ. Έτσι κι αλλιώς, θα είναι σχεδόν μια μονάδα πάνω από τις προβλέψεις της κυβέρνησης.
Πριν από δύο μήνες η τρόικα είχε προβλέψει ότι τα νέα μέτρα που θα πρέπει να λάβει η κυβέρνηση το 2011 (εννοούμε επιπλέον μέτρα από αυτά που προβλέπει ο προϋπολογισμός) θα έπρεπε να είναι της τάξης του 1,7 δις ευρώ. Λίγο αργότερα η κυβέρνηση μας προετοίμασε για ένα πακέτο 3 δις ευρώ. Όπως όλα δείχνουν όμως και σύμφωνα με τις πληροφορίες μας τα μέτρα που θα ανακοινωθούν μπορεί και να ξεπεράσουν τα 4 δις ευρώ.
Στις αρχές Μαΐου, κι αφού ο μπαμπούλας της τρόϊκας μας κάνει την επίσκεψή του, θα ανακοινωθούν και τα μέτρα που ο κ. Παπανδρέου δεν τόλμησε να ανακοινώσει πριν από το Πάσχα. Τότε που δημοσιοποίησε το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα μέχρι το 2015 και που έκανε λόγο για μέτρα της τάξης των 25 δις. Σε λίγες ημέρες λοιπόν θα μας πει τα… κάλαντα η κυβέρνηση πιο εξειδικευμένα.
Όπως όλα δείχνουν έχουν κλείσει μέτρα όπως οι περικοπές φοροαπαλλαγών, η επίσπευση της εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο, η κατάργηση φοροαπαλλαγών, η εισαγωγή εισοδηματικών κριτηρίων στα κοινωνικά επιδόματα, η εισαγωγή φόρου στα μη αλκολούχα ποτά, η μετάταξη προϊόντων σε υψηλότερο συντελεστή ΦΠΑ.
Φυσικά θα ανακοινωθούν το πακέτο των αποκρατικοποιήσεων με στόχο 15 δις έως το 2015, η αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας με στόχο πάνω από 30 δις. Ούτε στα πιο τρελά όνειρά τους δε θα πιάσουν βέβαια αυτά τα ποσά αφού τόσο οι αποτιμήσεις των εταιρειών είναι σήμερα εξαιρετικά χαμηλές όσο και η «αξιοποίηση» δεν είναι μπορεί να αποφέρει τόσα χρήματα. Εκτός αν αρχίσουν να πουλάνε όλα τα φιλέτα, οπότε κάτι μπορεί να βγει.
Με πολιτική βλέποντας και κάνοντας όμως, η αναδιάρθρωση είναι πιο κοντά από ποτέ.
Και μια απορία: Γιατί τις άγιες ημέρες του Πάσχα οι κερδοσκόποι, οι εταιρείες, οι ξένοι οίκοι και οι φίλοι μας στην τρόικα δεν έβγαλαν ούτε μια ανακοίνωση περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους; Τους έπιασε μήπως η θεία κατάνυξη;
.antinews. 

Σακούλα στο πρόσωπο και... άλλα!

Άντρες του Λιμενικού Πειραιά βασάνισαν άγρια 20χρονη κρατούμενη


Ποιος είπε ότι τελείωσαν τα βασανιστήρια; Και ποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι το εξπρές του μεσονυχτίου δεν συνεχίζει εν έτη 2011 το θλιβερό του δρόμο; Η ιστορία που θα διηγηθούμε, αποδεικνύει ακριβώς το αντίθετο.
Όλα άρχισαν στις 13 Απριλίου, όταν άντρες του Λιμενικού στον Πειραιά συνέλαβαν 20χρονη Ρουμάνα, η οποία είχε στην κατοχή της ποσότητα ινδικής κάνναβης. Η συνέχεια γνωστή: ανάκριση, απολογία, προφυλάκιση... Ίσως να μην είχε ιδιαίτερη αξία η αναφορά μας στο γεγονός αν δεν είχαν μεσολαβήσει απίστευτες βιαιότητες κατά τη διάρκεια της ανάκρισης. Όχι ότι είναι η πρώτη φορά που οι κρατούμενοι, ιδίως οι κρατούμενες, υφίστανται βασανιστήρια, απλώς δύσκολα προκύπτουν καταγγελίες. Αλλά ας έρθουμε στα γεγονότα, όπως τα περιγράφει στην κατάθεσή της η 20χρονη.
“...Στο Λιμενικό το δήλωσα από την αρχή, αλλά άρχισαν να με χαστουκίζουν. Με ρωτούσαν στα ελληνικά αλλά εγώ δεν καταλάβαινα. Τους είπα στα αγγλικά ότι δεν καταλαβαίνω καλά τα ελληνικά. Βρήκαν πάνω μου ένα βιβλιαράκι με εκφράσεις ελληνικών από τα ρουμανικά. Εκεί ήταν σημειωμένο το “δεν καταλαβαίνω ελληνικά” και συνέχισαν να με χτυπούν χειρότερα (...) Στο Λιμενικό με χτύπησαν άσχημα ιδίως στα χέρια. Τις χειροπέδες μου τις γύρισαν με τα χέρια πίσω και μου έβαλαν σακούλες στο πρόσωπο. Αυτό επαναλήφθηκε δύο φορές με τη σακούλα στο στόμα. Μετά ένας από αυτούς με πήγε σε ένα δωμάτιο, μόνον εγώ και αυτός και άρχισε να με ψαχουλεύει, να με πειράζει στο στήθος και λοιπά. Μετά άρχισε να με δέρνει. Ήρθαν και οι άλλοι μετά. Με ρωτούσαν συνεχώς: “θέλεις πίπα;” “σου αρέσει η πίπα;” Στο πίσω μέρος του ποδιού μου έχω ένα μεγάλο σημάδι. Δεν ξέρω με τι με λαβώσανε. Έχασα τις αισθήσεις μου τρεις φορές. Ένας με κλώτσησε στον πισινό και γενικά δεν ήξερα τι μου γινόταν (...)
Η κοπέλα αυτή τη στιγμή βρίσκεται στις φυλακές Κορυδαλλού.
Η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων, καταγγέλλει την απάνθρωπη συμπεριφορά των αντρών του Λιμενικού, τα στοιχεία των οποίων εύκολα μπορούν να προκύψουν από την ώρα σύλληψης και παραμονής της νεαρής στο ανακριτικό λιμενικό γραφείο. Καλούμε το υπουργείο Δικαιοσύνης να πάρει άμεσα θέση, ελπίζοντας ότι η υπόθεση δεν θα μπει στα συρτάρια. Από μας, τουλάχιστον, θα υπάρχει συνέχεια.

http://www.keli.gr/

Εβδομάδα των Παθών για τους Έλληνες ξεκινά από αύριο...


Η Εβδομάδα των Παθών για το εισόδημα των Ελλήνων πολιτών ξεκινά αύριο με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που θα εξειδικευτεί και θα οδηγήσει σε περαιτέρω εξαθλίωση εκατομμύρια πολιτών. Επίσης θα παρουσιαστεί το πακέτο των ιδιωτικοποιήσεων μέχρι τα μέσα Μαΐου στη Βουλή και θα πρέπει να ψηφιστεί μέχρι τις αρχές Ιουνίου. Η κυβέρνηση διαμηνύει ότι αν δεν ψηφιστεί "Πάει αμέσως σε εκλογές". Το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα αφορά έκτακτα έσοδα 26 δισ. ευρώ.
Πρόκειται για αυτοκτονικό εγχείρημα, που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε τραγικά αποτελέσματα για την ελληνική οικονομία: Πάλι τα έσοδα τον Μάρτιο ήταν 10% χαμηλότερα από τα προβλεφθέντα, λόγω κατάρρευσης της κατανάλωσης.
Την Τρίτη  η Eurostat θα ανακοινώσει τα στοιχεία του ελλείμματος του 2010. Από το ύψος του ελλείμματος του 2010 σε σχέση και με την πορεία του προϋπολογισμού το πρώτο τρίμηνο, θα προσδιορισθεί και το ύψος των πρόσθετων μέτρων του 2011, που υπολογίζεται περί τα 3 δισ. ευρώ.

Μεταξύ των μέτρων που εξετάζονται είναι η κατάργηση φοροαπαλλαγών, εισαγωγή κοινωνικών κριτηρίων στα επιδόματα, η εισαγωγή φόρου στα μη αλκοολούχα ποτά, καθώς και η μετάταξη προϊόντων σε υψηλότερο συντελεστή ΦΠΑ και φυσικά και άλλες μειώσεις στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων.
To πλέον εντυπωσιακό στοιχείο όλων είναι ότι η κυβέρνηση ... απειλεί με εκλογές εν μέσω των συζητήσεων που έχουν ξεκινήσει με τους πιστωτές για την αναδιάρθρωση του χρέους (όσο και αν αυτό διαψεύδεται για ευνόητους λόγους) αλλά και στον απόηχο των αποτελεσμάτων των δημοσκοπήσεων που δείχνουν ότι κανένα κόμμα δεν μπορεί να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Η περίοδος μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα είναι ίσως η πλέον καθοριστική για την χώρα μετά την απελευθέρωση του 1944...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Μικροσεισμός στην περιοχή μας

Monday, 25 April 2011, 19:40:42 UTC

 Magnitude
M 2.4
 Latitude
39.3°N
 Longitude
23.47°E
 Depth
181.5 km
 Region
Aegean Sea  Distances
15 km N of Skiathos
46 km E of Volos
148 km N of Athina

Aποδοκιμάστηκε στο δελφίνι ο Παπανδρέου...

Πέρα από τις αποδοκιμασίες κατά Παπανδρέου στον κεντρικό ναό της Ύδρας, πολίτες την "έπεσαν" στον πρωθυπουργό, κατά την διάρκεια της άφιξής του στο νησί. Δύο πολίτες πλησίσαν με απειλητικές διαθέσεις τον κ.Παπανδρέου όταν ήταν στο δελφίνι, όταν επενέβησαν οι άντρες της προσωπικής του φρουράς.

Ο κ.Παπανδρέου, ζήτησε από τους άνδρες ασφαλείας, να... αφήσει τους πολίτες, λέγοντας χαρακτηριστικά : "Αφήστε τους, μου αρέσει ν'ακούω την κοινωνία". Οι πολίτες απομακρύνθηκαν, ενώ κατά την διάρκεια του ταξιδιού το κλίμα για τον πρωθυπουργό δεν ήταν το καλύτερο.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο πρωθυπουργός μετέβη για λίγες ώρες στον Πόρο, όπου δεν βγήκε από το ξενοδοχείο Sirene. Στις προηγούμενες επισκέψεις τους, έβγαινε για τζόκινγκ και έκανε βόλτες ανταλάσσοντας χειραψίες με τους πολίτες. Πριν λίγες μέρες πήγε και έφυγε το νησί..σαν "κλέφτης".

politcsnews

Δέν άκουσαν καί λίγα!...

ΤΑ ΕΞ ΑΜΑΞΗΣ ΑΚΟΥΣΑΝ ΠΡΟΣΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ, Η ΖΕΤΤΑ ΜΑΚΡΗ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΑΚΟΣ, ΡΟΔΟΥΛΑ ΖΗΣΗ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΙΤΖΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ...ΔΕΝ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΟΣΑ ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ...ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΛΕΟΝ, ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΕ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΣ...ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΑ!!

Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι μπορεί να γίνετε και στην Σκόπελο αυτό?

Βαρύτατες ποινές στους επίορκους του Δημοσίου Η μη ανάρτηση ή μη έγκαιρη ανάρτηση από δόλο πράξεων στη Διαύγεια θα συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα

Οι 14 αλλαγές στο Νέο Πειθαρχικό Δίκαιο

Της Ελενας Kαρανατση

Eνα ισχυρό πλαίσιο ανάσχεσης φαινομένων διαφθοράς στο Δημόσιο και αποτροπής των συνθηκών που υποθάλπουν προθέσεις κακόβουλης δράσης υπαλλήλων προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών. Οι πειθαρχικές εκτροπές των δημοσίων υπαλλήλων εφ’ εξής προβλέπεται ότι θα κοστίζουν «πανάκριβα» στην... τσέπη τους, με συνακόλουθες βαρύτατες συνέπειες στην επαγγελματική τους εξέλιξη βάσει του νέου Πειθαρχικού Δικαίου. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», με οικονομικές κυρώσεις και βαρύτερες πειθαρχικές ποινές, που αποτυπώνονται ανάγλυφα σε 14 θεσμικές αλλαγές, το υπουργείο θεσπίζει ισχυρά αντικίνητρα για να αποτρέψει τους εργαζομένους στο Δημόσιο από πειθαρχικά παραπτώματα.
«Θέλουμε να τιμήσουμε την ακεραιότητα των ευσυνείδητων υπαλλήλων και να τιμωρήσουμε τους επίορκους, που έχουν διαλύσει με τις άνομες συναλλαγές τους το Δημόσιο», τονίζει σχετικά ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γ. Ραγκούσης.
Το σχέδιο νόμου, το οποίο θα τεθεί σε διαβούλευση εντός του Μαΐου, εδράζεται σε 14 αλλαγές.
1. Στη θέση των παλαιών υπηρεσιακών πειθαρχικών συμβουλίων που απαρτίζονταν από τρεις διευθυντές και δύο αιρετούς εκπροσώπους των εργαζομένων του ιδίου φορέα / υπουργείου θα τοποθετηθούν ανεξάρτητα πενταμελή πρωτοβάθμια πειθαρχικά συμβούλια. Η ειδοποιός διαφορά είναι ότι τα νέα συμβούλια, εκτός του ότι θα ασχολούνται αποκλειστικά με πειθαρχικά θέματα, δεν θα έχουν στη σύνθεσή τους εκλεγμένους αντιπροσώπους, ο πρόεδρός τους θα είναι δικαστής, ενώ θα συμμετέχουν είτε δύο μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους είτε εν ενεργεία δικαστές, καθώς και δύο διευθυντές από άλλα υπουργεία, κατόπιν κλήρωσης. Στόχος είναι να διασφαλιστεί η ανεξαρτησία των νέων συμβουλίων.
2. Στον Πειθαρχικό Κώδικα δεν προβλέπεται ταυτόχρονη επιβολή προστίμου και πειθαρχικής ποινής. Το Νέο Πειθαρχικό θα δίνει τη δυνατότητα να επιβάλλονται ταυτόχρονα πειθαρχικές και οικονομικές κυρώσεις από 3.000 έως 30.000 ευρώ.
3. Ακόμα και για υπαλλήλους που συνταξιοδοτούνται από την υπηρεσία πριν από την καταδίκη, θα μπορεί να επιβάλλεται ποινή μετατρεπόμενη σε οικονομική κύρωση, καθώς η πειθαρχική για κάποιον που έχει ήδη αποχωρήσει δεν έχει κανένα νόημα.
4. Σε περίπτωση οριστικής παύσης υπαλλήλου για οικονομικά θέματα ή ανάρμοστη συμπεριφορά θα επιβάλλεται πρόστιμο από 10.000 έως 100.000 ευρώ.
5. Στο πλαίσιο της αυστηροποίησης των ποινών, τα πρόστιμα που ήταν μέχρι τρεις μήνες θα διαρκούν μέχρι ένα έτος, ο υποβιβασμός από ένα βαθμό θα ανέλθει στους δύο, ενώ το όριο της προσωρινής παύσης από 6 μήνες θα ανέλθει στους 12, με πλήρη στέρηση των αποδοχών.
6. Για την επιτάχυνση των διαδικασιών θα δίδεται πλέον προθεσμία ενός μηνός, μέσα στον οποίο θα πρέπει να ολοκληρώνονται οι ΕΔΕ και μόνον έπειτα από αιτιολογημένη αίτηση θα μπορεί να δίδεται παράταση για ένα μήνα.
7. Oσοι υπάλληλοι παραπέμπονται για τα αδικήματα της δωροδοκίας και της υπεξαίρεσης θα τίθενται σε αυτοδίκαιη αργία μέχρι την έκδοση της δικαστικής απόφασης. Μέχρι σήμερα απουσίαζε σχετική πρόβλεψη.
8. Αν ο προϊστάμενος μιας υπηρεσίας παραλείψει να επιβάλει το πειθαρχικό μέτρο αναστολής άσκησης καθηκόντων σε υπάλληλο, θα βαρύνεται και ο ίδιος με πειθαρχικό παράπτωμα.
9. Θα αυξηθεί ο χρόνος παραγραφής από 2 σε 5 χρόνια για τα απλά αδικήματα και από 5 σε 10 χρόνια για τα σοβαρά παραπτώματα.
10. Ο χρόνος της παραγραφής για οικονομικά αδικήματα θα μετράει από τη στιγμή που θα έρθει εις γνώσιν της υπηρεσίας το παράπτωμα και όχι από την τέλεση της πράξης, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα.
11. Η απαρίθμηση των παραπτωμάτων από ενδεικτική θα γίνει πλέον ρητή και συγκεκριμένη, ενώ θα ορίζεται ειδικό παράπτωμα - αδίκημα που αφορά απόκτηση οικονομικού κέρδους.
12. Θα αυξηθούν τα όρια των πειθαρχικών ποινών που επιβάλλουν οι πειθαρχικοί προϊστάμενοι ως μονομελή όργανα.
13. Για πρώτη φορά θα εισαχθεί ως πειθαρχικό μέτρο η στέρηση του δικαιώματος προαγωγής από ένα έως πέντε χρόνια.
14. Η μη ανάρτηση ή μη έγκαιρη ανάρτηση από δόλο πράξεων στη Διαύγεια θα συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα για τον υπάλληλο που φέρει την ευθύνη και θα συνεπάγεται ακόμα και στέρηση του δικαιώματος προαγωγής.
πηγή Καθημερινή

Κώστας Καρτάλης: Οι "πρόωρες εκλογές" και η "πορεία προς τη δραχμή"

Κώστας Καρτάλης: Οι "πρόωρες εκλογές" και η "πορεία προς τη δραχμή"

Ο βουλευτής Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Καρτάλης δήλωσε πως «η χώρα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα και φοβάμαι ότι πρόωρες εκλογές θα μας αφήσουν εκτός ευρωπαϊκών λύσεων, ενδεχομένως θα εκκινήσουν και την αργή πορεία προς τη δραχμή».
Σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα «Τύπος της Κυριακής», ο βουλευτής υποστηρίζει  ότι αυτό που προέχει είναι να προωθήσουμε τις διαρθρωτικές αλλαγές και να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία μας στο εξωτερικό ώστε αν απαιτηθεί διευθέτηση του χρέους μας, αυτό να γίνει με καλύτερους όρους.
Διαφωνεί με τα σενάρια πρόωρων εκλογών και ισχυρίζεται ότι όσοι τα διακινούν κάνουν κακό στον τόπο.
Με τα έσοδα πρέπει να επαναγοραστεί μέρος του Δημοσίου χρέους λέει ο κ. Καρτάλης αν και εκφράζει επιφυλάξεις για τον στόχο των 50 δισ. λόγω της πολυνομίας και της χωροταξικής και πολεοδομικής αταξίας.
Δηλώνει ότι το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα είναι στη θετική κατεύθυνση αφού δεν μιλά για μειώσεις μισθών και συντάξεων, υποστηρίζει τη διατήρηση των κοινωνικών επιδομάτων αλλά με εισοδηματικά κριτήρια ενώ διατηρεί επιφυλάξεις για το θέμα «της τακτοποίησης των αυθαιρέτων».
http://www.madata.gr/ 

Έφτασε και Το πρώτο γιοτ της χρονιάς στην Σκόπελο σήμερα με τον Ηλία Ψινάκη
Είναι το PARIS Του Κασιδόκωστα

Φύγανε και η τελευταίοι ταξιδιώτες του Πάσχα από την Σκόπελο!
Φύγανε και η τελευταίοι ταξιδιώτες του Πάσχα από την Σκόπελο .το Παναγία Πάρου αναχώρησε με τους τελευταίους είναι και το τελευταίο πλοίο  σήμερα προς άγιο Κωνσταντίνο 
θα αναλύσουμε σε επομένη ανάρτηση μας πως ήταν το Πάσχα φέτος για την Σκόπελο

Επιχειρήσεις διάσωσης σύγχρονων Τομ Σόγερ σε Λέσβο και Ικαρία!

 
Επί ώρες πάλευαν με τα κύματα του Αιγαίου τρία ανήλικα αγοράκια από την Τουρκία, που παρασύρθηκαν με τη βάρκα τους όταν ξανοίχτηκαν από τα παράλια της γειτονικής χώρας! Οι σύγχρονοι «Τομ Σόγερ» στάθηκαν τυχεροί, καθώς εντοπίστηκαν από τις ελληνικές αρχές στα ανοιχτά της Λέσβου και οργανώθηκε επιχείρηση για τη διάσωσή τους.

Τα τρία παιδιά -δύο 16χρονα και ένα 13χρονο- είχαν ανεβεί πάνω σε μία βάρκα, που όμως έμεινε ακυβέρνητη και παρασύρθηκαν από τα κύματα, κινδυνεύοντας ανά πάσα στιγμή να πνιγούν ή να παγώσουν από κρύο! Χάρη στην οργανωμένη επιχείρηση του Λιμενικού και της Αστυνομίας, όμως, μεταφέρθηκαν έγκαιρα στο νοσοκομείο Μυτιλήνης ταλαιπωρημένα, με συμπτώματα υποθερμίας και πολύ φοβισμένα από την απίστευτη περιπέτεια που έζησαν! Το υπουργείο Εξωτερικών που ενημερώθηκε αμέσως, ξεκίνησε τις απαραίτητες διπλωματικές διαδικασίες για να ενημερωθούν οι τουρκικές αρχές, αλλά και οι γονείς τους που θα κληθούν στη Λέσβο για να τα παραλάβουν.

*** Αλλά και στην Ικαρία, δύο 14χρονοι μικροί εξερευνητές έζησαν πολύωρη περιπέτεια που, ευτυχώς, είχε αίσιο τέλος! Οι δυο φίλοι, που είχαν πάει με τους δικούς τους στο νησί για να περάσουν το Πάσχα, ξεκίνησαν για να εξερευνήσουν το
φαράγγι της Χάλαρης αλλά τους πρόλαβε το σκοτάδι και χάθηκαν χωρίς να μπορούν να βρουν το δρόμο της επιστροφής. Για καλή τους τύχη, είχαν ενημερώσει προς τα πού θα πήγαιναν κι έτσι τους εντόπισαν εύκολα οι άνδρες της Πυροσβεστικής, που κλήθηκαν όταν οι γονείς τους είδαν ότι τα δυο παιδιά αργούσαν επικίνδυνα να επιστρέψουν. Χρειάστηκε, όμως, επιχείρηση με σχοινιά για να τους απεγκλωβίσουν από το φαράγγι σώους και αβλαβείς.

Ετσι θέλουμε να έρθουν τουρίστες στην Σκόπελο?

1,90 ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΟΜΙΖΩ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΟ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΦΠΑ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΓΙΑΤΗ?

Μονόφθαλμος στο Ναό του Σολομώντα> Μια απάντηση στον Θόδωρο ΠάγκαλοΟ Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος, με άρθρο του που δημοσιεύθηκε στη «Καθημερινή της Κυριακής» καταδικάζει την ανωνυμία των blogs, τα οποία θεωρεί απειλή τόσο για τη Δημοκρατία, όσο και για τις εφημερίδες.
Ο ίδιος αναφέρεται στη «ζωτική σημασία να ανοίξει ένας δημόσιος διάλογος για ένα θέμα που απειλεί τη δυνατότητα ελεύθερης έκφρασης».
Το «Κουρδιστό Πορτοκάλι», παρότι δεν ανήκει στη κατηγορία των ανώνυμων ιστοσελίδων, συμβάλει στο διάλογο με τις παρακάτω επισημάνσεις:
 Ο λόγος του Αντιπροέδρου θα μπορούσε να είναι πειστικός, εάν διακατέχετο από ψήγματα αυτοκριτικής. Αντίθετα ο Θόδωρος, κάτοχος ενός φωτεινού μυαλού κατά τ άλλα, επιλέγει να δει από το Ναό του Σολομώντα, μόνο τη μία πλευρά με τη πραμάτεια του παραεμπορίου. Πράγματι στο Ναό υπάρχουν οι εκβιαστές που περιγράφει και καθημερινά μπαίνουν καινούριοι, όλο και πιο αδίστακτοι.
Απειλούν όλοι αυτοί τη Δημοκρατία; Πιθανόν. Αλλά ποια Δημοκρατία; Αυτή των μιζαδόρων και της ανομίας την οποία υπηρέτησαν από τη μεταπολίτευση ως σήμερα κυβερνήσεις στις οποίες ο ίδιος είχε πρωταγωνιστικό ρόλο;
Πως υπερασπίστηκε ο Πάγκαλος  την Δημοκρατία, για την οποία κόπτεται σήμερα, όταν για δεκαετίες ο ίδιος προσωπικά ανέχθηκε τη διαπλοκή, τις μίζες στα εξοπλιστικά, στα δημόσια έργα,  στις αναθέσεις του Δημοσίου και πάει λέγοντας στις οποίες ήταν βουτηγμένοι ως το λαιμό «σεσημασμένοι» πολιτικοί του σύντροφοι.
Πως υπερασπίστηκε τη Δημοκρατία, ανεχόμενος τη μετατροπή της Δικαιοσύνης σε υποχείριο των κυβερνήσεων που συμμετείχε αλλά και των νταβατζήδων της διαπλοκής.
Πως υπερασπίστηκε τη Δημοκρατία, όταν επέτρεψε να διογκωθεί το θανατηφόρο τέρας του χρέους αλλά και των ελλειμμάτων, σιωπώντας;
Θα μπορούσαμε ν αναφέρουμε άπειρα παραδείγματα εκφυλισμού της Δημοκρατίας που εξέθρεψε και η δική του συναίνεση.
Πάμε τώρα στις εφημερίδες που κινδυνεύουν από τα blogs, όπως υποστηρίζει ο Αντιπρόεδρος στο άρθρο του.
Ποιες εφημερίδες, Θόδωρε;
Σε ποιους ανήκουν οι μεγάλες εφημερίδες-με ελάχιστες εξαιρέσεις;
Θα σου το υπενθυμίσουμε αγαπητέ Θόδωρε:
Σε «εκδότες» οι οποίοι επιχείρησαν να εκβιάσουν την εξαγορά  συγκεκριμένων εξοπλιστικών προγραμμάτων  και οι υποθέσεις τους έφτασαν ως τα δικαστήρια.
Σε «εκδότες» που εκβιάζουν δημόσια έργα.
Σε «εκδότες» που εκβιάζουν την πώληση λογισμικού σε Οργανισμούς και τον κρατικό μηχανισμό.
Σε «εκδότες» που φοροδιαφεύγουν.
Σε «εκδότες» που επιβάλλουν τους «δικούς» τους πολιτικούς.
Σε «εκδότες» που απέκτησαν τεράστια προσωπική περιουσία μέσα από πάσης φύσεως εκβιασμούς και δοσοληψίες με την εξουσία.
Σε «εκδότες» που στηρίζονται σε θαλασσοδάνεια ανυπόληπτων τραπεζιτών και στο εκβιαζόμενο χρήμα της κρατικής διαφήμισης.
Σε «εκδότες» που έκλεψαν ακόμη και τάνκερ άλλης χώρας!
Η πλειοψηφία αυτών των εκδοτών έχουν υπάρξει ομοτράπεζοί σου αγαπητέ Θόδωρε, στη μεγάλη στρογγυλή τράπεζα του «μαζί τα φάγαμε».
Όλοι μαζί αγαπητέ Θόδωρε, κατασπαράξατε τη σάρκα της νεαρής και άβγαλτης τότε Δημοκρατίας και την καταντήσατε για μια ακόμη φορά ρακένδυτη ζητιάνα.
Είναι λογικό λοιπόν να έρχεσαι σήμερα για να υπερασπισθείς τους συνδαιτημόνες σου στη λεηλασία της Δημοκρατίας.
Αγαπητέ Αντιπρόεδρε, εάν θέλεις να συμβάλεις στην ανάταση της Δημοκρατίας αλλά και της δημοσιογραφίας, φρόντισε ο λόγος σου να είναι δίκαιος, μεστός σε ουσία και πάνω από όλα αυτοκριτικός.
Ως τότε θα πληρώνουμε όλοι τις συνέπειες του Τέρατος που εσύ (και η παρέα σου) εξέθρεψες…

Επιτίθενται με τανκ κατά των διαδηλωτών στη Ντεράα

Εκατοντάδες άνδρες των συριακών δυνάμεων ασφαλείας με άρματα μάχης πραγματοποίησαν επίθεση στην πόλη Ντεράα της νότιας Συρίας, σύμφωνα με πολιτικό ακτιβιστή στην περιοχή.
 "Οι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας εισήλθαν κατά εκατοντάδες στην πόλη υποστηριζόμενοι από άρματα μάχης", δήλωσε τηλεφωνικώς στο Γαλλικό Πρακτορείο στη Λευκωσία, ο ακτιβιστής Αμπντάλα Αλ-Χαρίρι.
"Οι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας πυροβολούν προς κάθε κατεύθυνση. Η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί και οι τηλεφωνικές επικοινωνίες είναι σχεδόν αδύνατες", τόνισε.
Παράλληλα συλλήψεις και βίαιες καταστολές των διαδηλώσεων πραγματοποιούνται σε πολλές ακόμη πόλεις της χώρας.
Μέλος ανθρωπιστικής οργάνωσης δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι οι δυνάμεις ασφαλείας εισέβαλαν επίσης στο προάστιο Δούμα της
Δαμασκού, τη Δευτέρα, ανοίγοντας πυρ εναντίον αμάχων και συλλαμβάνοντας δεκάδες ανθρώπους.
Οι δυνάμεις ασφαλείας συνεχίζουν να συλλαμβάνουν διαδηλωτές, παρά την άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης την περασμένη εβδομάδα.
Οι διαδηλωτές άρχισαν να ζητούν πολιτικές μεταρρυθμίσεις τον περασμένο μήνα αλλά, πλέον, αρκετοί είναι αυτοί που απαιτούν την αποχώρηση του προέδρου Μπασάρ Αλ-Άσαντ. Τουλάχιστον 350 άτομα έχουν σκοτωθεί από τότε που άρχισε η λαϊκή εξέγερση. Το ένα τρίτο αυτών σκοτώθηκαν τις τελευταίες τρεις ημέρες.
Καταγγελία δημοσιογράφων και συγγραφέων
Πάνω από 100 συγγραφείς και δημοσιογράφοι στη Συρία υπέγραψαν σήμερα διακήρυξη με την οποία καταγγέλλουν τη βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων, ένδειξη οργής και αγανάκτησης στους κόλπους της ελίτ των διανοουμένων για την αιματηρή βία στις πέντε εβδομάδες των διαδηλώσεων.
Οι ξένοι δημοσιογράφοι έχουν στην πλειοψηφία τους απελαθεί, γεγονός που καθιστά αδύνατη την επαλήθευση της εικόνας στη χώρα. Εικόνες που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο από διαδηλωτές δείχνουν στρατιώτες να πυροβολούν άοπλους πολίτες.
Μέλη οργανώσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εκφράζουν φόβους ότι οι δυνάμεις του Άσαντ ετοιμάζουν επίθεση στην πόλη Νάουα μετά τις πληροφορίες ότι εκσκαφείς και στρατιωτικά οχήματα κατευθύνονται εκεί. Χιλιάδες κάτοικοι της πόλης ζήτησαν χθες στη διάρκεια της κηδείας διαδηλωτών, την ανατροπή του σύρου προέδρου.
http://www.enet.gr 

Σαν σήμερα

Γιορτάζουν: Μάρκος, Νίκη
Επέτειοι: Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ελονοσίας
Γεγονoτα
1850: Ο Πάουλ Γιούλιους φον Ρόιτερ, ιδρυτής του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, χρησιμοποιεί 40 περιστέρια για να μεταφέρει στους πελάτες του το κλείσιμο των τιμών του χρηματιστηρίου.
1915: Δυνάμεις Νεοζηλανδών και.....
Αυστραλών επιχειρούν απόβαση στις τουρκικές ακτές της Καλλίπολης, στο πλαίσιο του Α' Παγκοσμίου Πολέμου.
1945: Αντιπρόσωποι από 50 χώρες συγκεντρώνονται στο Σαν Φρανσίσκο για να συζητήσουν τη δημιουργία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.
1953: Οι επιστήμονες Φράνσις Κρικ και Τζέιμς Γουότσον δημοσιεύουν την πρωτοποριακή εργασία τους για τη χημική δομή του DNA. Για την ανακάλυψή τους αυτή, που χαρακτηρίστηκε ως η μεγαλύτερη του 20ου αιώνα, θα τιμηθούν με το βραβείο Νόμπελ το 1962.
1959: Ο πρώτος άνθρωπος που -όπως θα αποκαλυφθεί αργότερα- πάσχει από AIDS, εισέρχεται στο Βασιλικό Νοσοκομείο του Μάντσεστερ. Είναι ναυτικός στο επάγγελμα και θα πεθάνει 4,5 μήνες αργότερα.
1974: Η «Επανάσταση των Γαρύφαλλων» στην Πορτογαλία. Οι στρατιωτικοί εγκαθιδρύουν και πάλι τη Δημοκρατία, έπειτα από μισό αιώνα δικτατορίας.

Γεννησεις
1599: Όλιβερ Κρόμγουελ, άγγλος πολιτικός και επαναστάτης. [θαν. 3/9/1658]
1840: Πιότρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, ρώσος συνθέτης. («Ο Καρυοθραύστη», «Η Λίμνης των Κύκνων») [θαν. 6/11/1893]
1874: Γκουλιέλμο Μαρκόνι, ιταλός εφευρέτης του ασυρμάτου. Τιμήθηκε με βραβείο Νόμπελ Φυσικής το 1909. [θαν. 20/7/1937]

Θανατοι
1744: Άντερς Κέλσιους, σουηδός αστρονόμος, δημιουργός της κλίμακας μέτρησης της θερμοκρασίας που φέρει το όνομά του. [γεν. 27/11/1701]
1940: Βίλχελμ Ντέρπφελντ, γερμανός αρχαιολόγος, που συμμετείχε στις ανασκαφές της Ολυμπίας των Μυκηνών και της Τροίας.
1990: Ντέξτερ Γκόρντον, αμερικανός τενοροσαξοφωνίστας της τζαζ. [γεν. 27/2/1923] 
http://ksipnistere.blogspot.com 

Σκόπελος τώρα!!άρχισε η επιστροφή των εκδρομέων με πρώτη αναχώρηση του εξπρές Σκιάθος στης 10

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου