Πέμπτη, 21 Απριλίου 2011

Σήμερον κρεμάται επί ξύλου..Ακούστε τα 12 Ευαγγέλια σε Mp3

  του Απόστολου Χρ. Βαβύλη
Σήμερα σε όλες τις Εκκλησιές του Ελληνισμού όπου γης, οι πιστοί θα ακούσουν τα «Δώδεκα Ευαγγέλια». Βεβαίως τα ευαγγέλια δεν είναι δώδεκα αλλά 4..!
Απλώς απόψε το βράδυ που γίνεται η Ακολουθία του Όρθρου της Μεγάλης ..    Παρασκευής, σε ανάμνηση των Παθών του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, έχουν επιλεγεί 12 «συλλογές» ευαγγελικών περικοπών και από τους 4 Ευαγγελιστές, στις οποίες περιγράφονται τα φρικτά γεγονότα των ημερών εκείνων το έτος 33 μ.Χ όταν ο ένας εκ των δώδεκα, ο μαθητής, ο εκλεκτός των εκλεκτών, ο έμπιστος, εκείνος που επί 3 χρόνια έβλεπε τυφλούς να ξαναβρίσκουν το φως τους, παράλυτους να περπατούν, αρρώστους να θεραπεύονται, λεπρούς να καθαρίζονται, νεκρούς να ανασταίνονται, ο Ιούδας, ο «γιός της απωλείας» παράδωσε με φίλημα τον αγαπημένο Διδάσκαλο, το Μεσσία και Λυτρωτή του κόσμου, στον ατιμωτικότερο, οδυνηρότατο θάνατο: το Θάνατο στο Σταυρό, που ήταν «μωρία τοις έλλησι, σκάνδαλο τοις Ιουδαίοις…»
Διαβάστε τα 12 Ευαγγέλια των Παθών του Κυρίου, τόσο στο αρχαίο κείμενο όσο και στη μετάφραση στη δημοτική (κλίκ εδώ)
Ακούστε-«κατεβάστε» τα Ευαγγέλια σε Mp3
ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ 1
ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ 2
ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ 3
ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ 4
ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ 5
ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ 6
ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ 7
ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ 8
ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ 9
ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ 10
ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ 11
ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ 12
http://www.karlanews.com/?p=1956

Έκτακτo Δελτίo θυελλωδών ανέμων σε ισχύ μέχρι: 22/4/2011 - 04:00

Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΨΗΛΩΝ ΠΙΕΣΕΩΝ 1024 ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΧΑΜΗΛΕΣ 1011 ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ: ΤΟ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΤΟ ΣΤΕΝΟ ΚΑΦΗΡΕΑ ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΕΥΒΟΙΚΟ ΤΟ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΤΟ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΙΚΑΡΙΟ ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ 26.00 ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΥΘΗΡΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ 22.30 ΤΟ ΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ 24.00 ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ 22.00 ΜΕ ΒΟΡΕΙΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΟΝ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ 7 ΤΟΠΙΚΑ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ 8. Ισχύει μέχρι: 22/04/11 04:00
http://chiosport.blogspot.com/ 

Οι εργαζόμενοι να ξεκαθαρίσουν το συνδικαλιστικό κίνημα από την Πέμπτη φάλαγγα στις γραμμές του


Με αφορμή το πόρισμα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Ρακιντζή που αναφέρεται στις παχυλές χρηματοδοτήσεις της Διοίκησης της ΔΕΗ προς τη ΓΕΝΟΠ, ύψους 31,3 εκατομμυρίων ευρώ από το 1999 – 2010 έχει σημειωθεί από πολλές πλευρές κουρνιαχτός υποκρισίας και ηθικολογίας. Λες και δεν είναι πασίγνωστο ότι τα μονοπώλια, το κράτος και η ΕΕ που τα υπηρετούν δεν τσιγκουνεύονται τα χρήματα, όταν αυτά προορίζονται για την ισχυροποίηση του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού, προκειμένου να ευθυγραμμιστούν τα Συνδικάτα με τους στόχους της άρχουσας τάξης και να διασφαλιστεί η γραμμή της ταξικής συνεργασίας και υποταγής.
Στον άξονα αυτό, οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και οι Διοικήσεις της ΔΕΗ πρωτοστατούσαν στις συναλλαγές με τις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες και στη βάση αυτή φρόντιζαν και φροντίζουν να παρέχουν πλουσιοπάροχα προνόμια στη συνδικαλιστική ελίτ των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, Αυτόνομης Παρέμβασης για να προωθούνται χωρίς εμπόδια οι πολιτικές ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, οι ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, τα υπέρογκα τιμολόγια, κλπ.
Οι ταξικές δυνάμεις που ανήκουν στο ΠΑΜΕ στο χώρο της ΔΕΗ ούτε μια στιγμή δε σταμάτησαν να καταγγέλλουν τα φαινόμενα εξαγοράς και παρασιτισμού που συντελούσαν σε αγαστή συνεργασία οι κυβερνήσεις, τα μονοπώλια κι οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες.
Χωρίς ταλαντεύσεις και με όρους ταξικής αναμέτρησης βρίσκονται σε μόνιμη αντιπαράθεση με τη γραμμή των συνδικαλιστικών πλειοψηφιών και τις διαπλοκές τους με κυβερνήσεις κι εργοδοσίες, σχέσεις που γεννούν αυτά τα φαινόμενα.
Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τα παπαγαλάκια των αστικών ΜΜΕ, οι οποίοι για καμία κάθαρση και για καμία διαφάνεια δεν κόπτονται. Η επιλογή της συγκεκριμένης χρονικής στιγμής να έρθουν στην επιφάνεια τέτοιου είδους καταστάσεις, έχει σα σκοπό να διευκολύνει την προπαγάνδα της κυβέρνησης, η οποία κατασυκοφαντεί τους εργαζόμενους της ΔΕΗ, προκειμένου η πλήρης εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της ηλεκτρενέργειας να πραγματοποιηθεί με τις ελάχιστες λαϊκές αντιδράσεις.
Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν σ’ αυτό, να το δυναμώσουν και να αντισταθούν με όλες τους τις δυνάμεις για να μην παραδοθεί ολοκληρωτικά η ΔΕΗ στα μονοπωλιακά συμφέροντα, για να περάσει η ΔΕΗ στην υπηρεσία του λαού.
Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να ξεκαθαρίσουν το συνδικαλιστικό κίνημα από την Πέμπτη φάλαγγα στις γραμμές του.
                                                                               Η Εκτελεστική Γραμματεία

Απαράδεκτες φιλοεφοπλιστικές ρυθμίσεις σε βάρος του ΝΑΤ

Οι εφοπλιστές της κρουαζιέρας και τα κόμματά τους λογαριάζουν τα εργατικά και ασφαλιστικά δικαιώματα σαν τροχοπέδη στις μπίζνες τους. Η πάλη για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής είναι πάλη για πλήρη δικαιώματα στους ναυτεργάτες, φθηνές και ασφαλείς συγκοινωνίες για το λαό

Με παρέμβασή του προς την Κομισιόν, ο Γιώργος Τούσσας, μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, καταγγέλλει την προκλητική ενέργεια της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που έχει τη στήριξη και της ΝΔ, για την παραγραφή 19 εκατ. δολαρίων από τις οφειλές των ασφαλιστικών εισφορών του εφοπλιστικού ομίλου LOUIS προς το ΝΑΤ, αλλά και τη γενικότερη κατάσταση που δημιουργείται με τη μη καταβολή των οφειλών των εφοπλιστών προς το ΝΑΤ και τα άλλα ασφαλιστικά ταμεία των ναυτεργατών.Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία LOUIS αρνείται να καταβάλει τόσο τις εισπραχθείσες από τους ναυτεργάτες ασφαλιστικές εισφορές που έχει παρακρατήσει, όσο και τις εργοδοτικές εισφορές προς το ΝΑΤ. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, για την αύξηση των κερδών των εφοπλιστών και γενικότερα των επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της κρουαζιέρας, βαθαίνουν παραπέρα τη χρεοκοπία του ΝΑΤ και των άλλων ασφαλιστικών ταμείων των ναυτεργατών.
Η παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ έχει ως εξής:
«Μετά από παρέμβαση της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, το ΔΣ του ΝΑΤ στις 18/04/11, αποφάσισε κατά πλειοψηφία - με τη διαφωνία των εκπροσώπων των ναυτεργατικών οργανώσεων - να δώσει ελευθεροπλοΐα στο κρουαζιερόπλοιο "Louis Cristal" της εταιρείας "CoreMarine" του ομίλου LOUIS, που έληξε στις 16/04/11, ανατρέποντας προηγούμενη απόφαση της 11/4/11.
Το πλοίο οφείλει στο ΝΑΤ 2.406.750,08 δολάρια ΗΠΑ και 175.222,08 δολάρια ΗΠΑ, για εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές και εισφορές των ναυτεργατών, τις οποίες ουσιαστικά υπεξαιρεί ο εργοδότης, αφού τις έχει παρακρατήσει από τους μισθούς και αρνείται να τις καταβάλει.
Τα ναυτεργατικά σωματεία καταγγέλλουν τη μεθόδευση διαγραφής των χρεών του ομίλου από ασφαλιστικές εισφορές, οι οποίες ανέρχονται συνολικά σε 19 εκατ. δολάρια. Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση επικαλείται τη χρεοκοπία του ΝΑΤ - το οργανικό έλλειμμα του οποίου για το τρέχον έτος είναι 1.314.771,141 ευρώ - και προβαίνει σε δραστική μείωση μισθών και συντάξεων των ναυτεργατών και συνολικά των εργαζομένων.
Πώς τοποθετείται η Επιτροπή στην πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει την απόδοση ασφαλιστικών εισφορών στο ΝΑΤ από τους εφοπλιστές και μάλιστα όταν πρόκειται για χρήματα που ήδη έχουν παρακρατήσει ως ασφαλιστικές εισφορές από τους μισθούς των ναυτεργατών;».
Να καταβληθούν τώρα οι οφειλές
Στο σχετικό δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, σημειώνεται ακόμα: «Με χυδαίο τρόπο, μέσα από τα κρατικά και ιδιωτικά ΜΜΕ, κυβέρνηση, ΝΔ, εφοπλιστές, επιχειρηματικοί όμιλοι, αποσιωπούν αυτή την εγκληματική απαράδεκτη ενέργεια που γίνεται σε βάρος των ναυτεργατών και των ασφαλιστικών τους ταμείων. Με απύθμενο θράσος, προβάλλουν ότι δήθεν η καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών που έχουν εισπραχθεί και δεν καταβάλλονται στα ασφαλιστικά ταμεία των ναυτεργατών, αποτελεί τροχοπέδη για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας.
Εδώ και τώρα να καταβληθούν το σύνολο των εισφορών όχι μόνο της εταιρείας LOUIS, αλλά και όλων των άλλων ναυτιλιακών επιχειρήσεων προς το ΝΑΤ και τα άλλα ασφαλιστικά ταμεία των ναυτεργατών. Τώρα είναι επιτακτική ανάγκη οι ναυτεργάτες να συμπορευτούν με το ΚΚΕ, με το ταξικό εργατικό κίνημα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, να αλλάξουν τους συσχετισμούς δύναμης για να ανοίξει ο δρόμος για τη λαϊκή εξουσία - λαϊκή οικονομία, για να γίνουν τα πλοία, γενικότερα τα μέσα μεταφοράς και παραγωγής κοινωνική ιδιοκτησία και να αξιοποιηθούν για τη λαϊκή ευημερία».

Απίστευτο!!!!!


Η Εθνική Τράπεζα αρνείται να απαντήσει στο ερώτημα: πόσα χρήματα έδωσε χορηγία για το «ελληνοπρεπές» ντοκιμαντέρ του Σκάϊ!!!Ο Βουλευτής Κυριάκος Βελόπουλος κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή για να μάθει ο ελληνικός λαός, πόσα χρήματα διέθεσε η Εθνική Τράπεζα, ως χορηγία του ντοκιμαντέρ 1821 στο Σκάϊ.

Η Εθνική Τράπεζα αρνήθηκε να απαντήσει για το ποσό.
Όταν η Εθνική Τράπεζα συμπεριφέρεται ως Τράπεζα και όχι ως Εθνική Τράπεζα, τότε σταματάει η λογική!!!!Για τους τοκογλύφους μιλάς τώρα κύριε  βελοπουλε .εδω δεν δίνουν αναφορά στους πελάτες τους ,ζητάς να σου πουν πως ο λογαριασμός σου 10πλασιαστικε και δεν σου δίνουν την καρτέλα σου .σου απαντούν ότι πρέπει να τους πας χαρτί από τον εισαγγελέα  .έχουν αυτοκτονήσει κοσμάκη και κοσμάκη με την πρακτική τους .
Σου προτείνουμε εισαγγελέα δεν είναι ιδιωτική και βεβαία δεν είναι λαμογιοφολια είναι….

Συνεδρίαση του ΣΠΟ για την αντιπυρική περίοδο


Χθες στην Περιφερειακή Ενότητα παρουσία Δήμων και φορέων
Συνεδρίασε για πρώτη φορά χθες στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας το Συντονιστικό Περιφερειακό Όργανο, με αντικείμενο τα μέτρα που πρέπει να λάβουν οι Δήμοι, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου και προκειμένου να ανταποκριθούν σε μια επικίνδυνη κατάσταση, σε περίπτωση πυρκαγιάς.


Στη συνεδρίαση συμμετείχαν και οι οκτώ Καλλικρατικοί Δήμοι της Μαγνησίας, ο Στρατός, τα Σώματα Ασφαλείας, η Αερολέσχη, το ΕΚΑΒ, η ΔΕΗ, το Δασαρχείο Βόλου και οι εθελοντικές ομάδες, που κατέθεσαν τις ιδέες και τις γνώσεις τους, προκειμένου να υπάρξει καλύτερη συνεργασία. Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε και μια νέα εθελοντική ομάδα που δημιουργείται στη Δημοτική Ενότητα Αγριάς. Μάλιστα έγιναν και νέες προτάσεις, με βάση τις αδυναμίες προηγούμενων χρόνων.


Η συνεδρίαση έγινε παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δημήτρη Αλεξόπουλου, του υπεύθυνου Πολιτικής Προστασίας περιφερειακού συμβούλου Λεωνίδα Ρίνη, του υπεύθυνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας κ. Βαρδακάρη, που έθεσε τα προβλήματα που υπήρξαν πέρυσι και τόνισε την ανάγκη φέτος να διορθωθούν.


Οι προτάσεις και οι παρατηρήσεις, που κατατέθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση, θα καταγραφούν στο Τοπικό Σχέδιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Γράφει: magnesianews.gr

Φτιάχνω κοκορέτσι

ΚΟΚΟΡΕΤΣΙ
Ο ελαφροδύσκολος, αλλά γλυφοδάχτυλος μεζές.

Aφού είπαμε για το αρνί, ας πούμε και δυό κουβέντες για το κοκορέτσι. Τα περί πλυσίματος κ.λ.π. τα ξέρετε και βέβαια μήν ακούτε τις τερατώδεις ιστορίες που διηγούνται οτι τα καλά πλυμένα έντερα γίνονται άνοστα. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα και βλακεία. Τα μή καλά πλυμένα, μέχρι το Νοσοκομείο μπορεί να σε στείλουν.

Επομένως πλύσιμο με άφθονο νερό, γύρισμα και κολύμπημα για λίγο σε διάλυμα νερό-χυμό λεμονιού μισό-μισό. Το αλκαλικό περιβάλλον των εντέρων αντιδρά με το όξινο του λεμονιού και έχουμε λεύκανση, αδρανοποίηση χλωρίδας και βέβαια σχετική βακτηριοκτόνωση. Πολλοί χρησιμοποιούν ξύδι αντί λεμόνι όμως με το λεμόνι έχουμε ένα λεπτό ευχάριστο άρωμα να αναδύεται κατά το ψήσιμο αλλά και στη γεύση.


Διαδικασία
--Κόψτε τις σκωταριές με τα κομάτια του συκωτιού στο 1/3 ή το πολύ στο 1/2 του πάχους των αντίστοιχων του πνευμονιού. Στό Ρουμελιώτικο κοκορέτσι, το συκώτι συμμετέχει με ποσοστό 20-30%, έ εσείς (σας προλαβαίνω πρίν αρχίσετε τις αντιρρήσεις), πηγαίνετε στο 30-50%. Το πολύ συκώτι έχει δύο ελαττώματα: Στυφίζει και πικρίζει.
--Αφήστε εκτός καρδιές (σκληρές και όχι σχετικές με την επιδιωκόμενη γεύση), νεφρά (συνήθως μυρίζουν) και αδένες λαιμού (δεν είναι ώρες για τέτοια). Την καρδιά και τα νεφρά βάλτε τα στο τηγάνι την Κυριακή το πρωϊ για να έχετε ένα μεζέ πρόχειρο, μαζί με το συκώτι που θα σας περισσέψει. Για τις σπλήνες δεν λέω τίποτα αφού έτσι και αλλιώς έχουν αφαιρεθεί ως απαγορευμένες!!! Τώρα αν βρείτε από γνωστούς, κάντε τις σπληνάντερο ή γεμιστές, αλλά όχι στο κοκορέτσι. Μαυρίζουν αντιαισθητικά.
--Βάλτε τα κομάτια συκωτιού και πνευμονιού σε ένα μπώλ, ρίξτε αλατοπίπερο και ρίγανη, ανακατέψτε τα καλά, σκεπάστε τα και στο ψυγείο.
--Κόψτε σε κομάτια γλυκάδια και μπόλια, βάλτε τα σε άλλο μπωλάκι, ρίξτε αλατο-πιπερο-ρίγανη, σκεπάστε τα και στο ψυγείο.

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Πότε θα το φτιάξετε;
-Από το βράδυ λέει ένας για να στραγγίσει
-Από το βράδυ λέει άλλος για να είναι έτοιμο το πρωϊ να μπεί στη φωτιά νωρίς.
-Από το βράδυ λέει και ο τρίτος, για να στραγγίσει, να είναι έτοιμο το πρωϊ και να το «πιάσει» και το αλατοπίπερο.

ΑΠΟΡΙΑ: Ναί θα είναι έτοιμο το πρωϊ, αλλά μετά από τουλάχιστον 8 ώρες στράγγισμα (γιατί τόσες θα έχουν περάσει), τα κομάτια θα έχουν στεγνώσει τελείως (κατά τμήματα θα ξεραθεί στη φωτιά) και βέβαια στραγγίζοντας, το αλατοπίπερο θα απομακρυνθεί με τα ζουμιά επομένως πώς θα «πιάσει»? Και μή μου πείτε οτι γι’αυτό θα βάλουμε περισσότερο, επειδή το παραπάνω αλάτι θα κάνει βίαιη αφυδάτωση άρα ακόμη πιό έντονο στέγνωμα και μάλιστα επιλεκτικά.
Τι μένει λοιπόν?
Προσωπικά αφήνω τα κομάτια, όπως τα περιέγραψα, στα μπώλ στο ψυγείο όλη τη νύχτα και τα περνάω στη σούβλα το πρωϊ. Με τον τρόπο αυτό έχω:
--Ελεγχόμενη στράγγιση, επειδή το αρχικό αίμα και οι χυμοί μένουν μέσα στο μπώλ εμποδίζοντας την ανεξέλεγκτη διαφυγή των υγρών.
--Ταυτόχρονα έτσι, τα «πιάνει» και το αλατοπίπερο σωστά.

Το πρωϊ λοιπόν στη σούβλα, εναλλάξ συκώτι - πνευμόνι και επίσης εναλλάξ ανάμεσά τους γλυκάδι-μπόλια.
Έπειτα «δέσιμο» με τα έντερα, πρώτα κατά μήκος μερικές σειρές και μετά στριφογύρισμα κ.λ.π. Και μετά στη φωτιά να γυρίζει βέβαια για να συνεχίζει η στράγγιση να είναι ελεγχόμενη.
Ά, και αλατο-πιπερο-ρίγανη, από λίγο κάθε φορά, την ώρα που γυρίζει στη φωτιά.
Πολλοί, για να διευκολυνθούν στο τύλιγμα των εντέρων, τυλίγουν πρώτα την σούβλα, τα κομάτια εννοώ, με μπόλια και μετά το εντεροτύλιγμα είναι εύκολο. Σωστή μέθοδος, αλλά πολύ παχύ μωρέ παιδιά.
Στην πρώτη περίπτωση το ρόλο της μπόλιας, να μή μπαίνει δηλαδή το έντερο στο τύλιγμα ανάμεσα στα κομάτια, τον έχουν οι κατά μήκος σειρές του εντέρου.
Προς άρση παραξηγήσεων, είστε ελεύθεροι προφανώς να επιλέγετε την δική σας μέθοδο. Εγώ απλά έγραψα την δική μου παραδοσιακή Ρουμελιώτικη σπιτική (όχι του εμπορίου) «συνταγή».

Καλό Πάσχα και καλά γλέντια με φίλους και παρέες. Το έχουμε ανάγκη.

Σα να μη πέρασε μια μέρα....

Ζωή σε λόγου μας...
http://makelio.blogspot.com/ 

Προσέξτε μην σκίσετε κανένα ….καλσόν από το… «ενδιαφέρον» σας για την ΣκόπελοΤην αναγκαιότητα εργασιών εκβάθυνσης του λιμανιού της Χώρας Σκοπέλου, ... της Χώρας Σκοπέλου, προκειμένου να αποφευχθούν τα προβλήματα». ...
...Κάποιοι ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ, άρχισαν να … ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΥΝ και πάλι την Σκόπελο  χρησιμοποιώντας τα … «παπαγαλάκια» τους για να ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ και πάλι ΦΥΚΙΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΞΩΤΕΣ ΚΟΡΔΕΛΕΣ στους κατοίκους της Σκοπέλου
Επειδή η ΒΛΑΚΕΙΑ είναι ΑΝΙΚΗΤΗ πριν χύσουν πάλι τα …κροκοδείλια δάκρυα τους πολιτικάντηδες και τα «παπαγαλάκια» τους για τους κατοίκους της Σκοπέλου και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν  τους λέμε το εξής απλό.

ΠΗΓΑΙΝΤΕ  ΠΡΩΤΑ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ αν ΤΟΛΜΑΤΕ και να αφήστε τα ΘΑ από τα γραφεία σας. ΠΗΓΑΙΝΤΕ ΡΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ Η ΣΚΟΠΕΛΟΣ . ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΣΑΣ…ΖΑΛΗΖΙ Η ΘΑΛΛΑΣΑ …

ΡΕ, ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΝΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ;

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΜΗ ΣΚΙΣΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ …ΚΑΛΣΟΝ

Έρχονται για τo Πάσχα στην Σκόπελο οι ετεροδημότες μαζί με χιλιάδες επισκέπτες του νησιού.Την ίδια ώρα, αυξημένη κατά πολύ είναι και η πληρότητα στα πλοία .

Η τιμή της βενζίνης και τα …διόδια, κάνουν «απαγορευτική» σε εποχή …Μνημονίου την χρήση αυτοκινήτου για όσους ετεροδημότες, θελήσουν να βρεθούν για λίγες μέρες στα πάτρια εδάφη…είναι όμως τόσο πολύ η αγάπη τους για το νησί που θα είναι πάλι κοντά μας έστω και έτσι
Καλώς να τους δεχτούμε λοιπόν και καλή ανάσταση

Γενική Συνέλευση του Πολιτιστικού Συλλόγου Γλώσσας

Ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Γλώσσας καλεί τα μέλη, σε Γενική Συνέλευση στο Γυμνάσιο Γλώσσας, το Μεγάλο Σάββατο, 23 Απριλίου και ώρα 12.00 με θέματα:

1. Εκλογές και ανάδειξη νέου ΔΣ και εξελεγκτικής επιτροπής
2. Αναμόρφωση και εκσυγχρονισμός του υπάρχοντος καταστατικού

Σας περιμένουμε

Συνάντηση με ένα ζωντανό κομμάτι της Εθνικής Αντίστασης

Μ' ένα ένδοξο, ζωντανό κομμάτι του έπους της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας έχει την ευκαιρία να «συναντηθεί» ο επισκέπτης στο Μουσείο Αμπελακίων Περιόδου 1940 - '49, που λειτουργεί από το Σεπτέμβρη του 2008, με ευθύνη της ΚΟ Θεσσαλίας του ΚΚΕ. Στεγάζεται στο σπίτι του αγωνιστή Θανάση Χαμαϊδή, στον οποίο το Κόμμα είχε αναθέσει το καθήκον για τη δημιουργία του παράνομου τυπογραφείου του ΕΑΜ Κισσάβου - Κάτω Ολύμπου.Τα εκθέματα και το υλικό που περιλαμβάνει από το σύνολο, σχεδόν, των αγώνων του λαού την περίοδο 1940 - '44, την εποποιία του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και τους μετέπειτα αγώνες, αποτελούν ανεκτίμητο πλούτο της ιστορικής και πολιτικής γνώσης.
Η λειτουργία του παράνομου Τύπου στη Θεσσαλία ήταν άμεσα συνδεδεμένη με τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του ΕΑΜ στην περιοχή, τον οποίο οργάνωσε, καθοδήγησε και αιμοδότησε το ΚΚΕ. Κι αποτελεί ένα ακόμα δείγμα της μεγάλης προσφοράς του Κόμματος της εργατικής τάξης της χώρας μας στον αγώνα για τη λευτεριά της πατρίδας και την προκοπή του λαού μας. Υπολογίζεται ότι στην περιοχή εκδόθηκαν πάνω από 80 εφημερίδες του ΕΑΜ και 58 του ΚΚΕ, περισσότερα από 160 περιοδικά της ΕΠΟΝ, δεκάδες δελτία ειδήσεων και βιβλιαράκια και χιλιάδες προκηρύξεις, τρικ κ.ά.
Στο παράνομο τυπογραφείο στ' Αμπελάκια Λάρισας, που λειτούργησε από το 1943, εκδόθηκαν δεκάδες έντυπα. Εκεί τυπώθηκε το πρώτο φύλλο της εφημερίδας «Εθνική Νίκη», όργανο του ΕΑΜ Διαμερίσματος Βουνού, τομέας τέταρτος ΠΕ Λάρισας (24 Φλεβάρη 1943), οι εφημερίδες «Καρυοφύλλι», «Αντιφασίστας», «Φωνή του Εφεδρου», «Νεανική Ζωή», «Ελεύθερο βουνό», «Λαϊκή Νίκη», «Δράση», «Απελευθερωτής», «Οδηγός του λαού» και πολλές προκηρύξεις και δελτία ειδήσεων.
Η λειτουργία του δεν έγινε γνωστή ούτε μετά την απελευθέρωση της χώρας μας από τους κατακτητές. Οι 5 - 6 άνθρωποι που γνώριζαν το «μυστικό» το κρατούσαν καλά φυλαγμένο στην καρδιά τους και κρυμμένο στη μνήμη τους. Θα μαθευτεί πολύ αργότερα, το 1985, όταν ο Θανάσης Χαμαϊδής, μαζί με τον σύντροφό του Παναγιώτη Ζιαβλάκη πήγαν στα γραφεία της ΚΟ Θεσσαλίας του ΚΚΕ και παρέδωσαν φωτοτυπημένο υλικό. Ο Θ. Χαμαϊδής κληροδότησε το σπίτι του στο Κόμμα εκφράζοντας την επιθυμία του να λειτουργήσει το Μουσείο, όπως και έγινε.
Οι σκοποί λειτουργίας
Μιλώντας στον «Ρ» η Μαρία Κωστούλα, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Μουσείου, για τους σκοπούς της λειτουργίας του σημειώνει: «Το Μουσείο Αμπελακίων περιόδου 1940 - '49 έχει ως σκοπό τη μελέτη, τη διάσωση, προβολή και διάδοση της πραγματικής ιστορίας της περιόδου 1940 - '49 (ΕΑΜική Εθνική Αντίσταση και Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδας), αλλά και περιόδων που προηγήθηκαν, ή ακολούθησαν, στο βαθμό που αυτές επηρέασαν, ή επηρεάστηκαν από τα γεγονότα της περιόδου 1940 - '49 (π.χ. Μεταξική δικτατορία, μετεμφυλιακό καθεστώς, δικτατορία 1967 - '74 κ.ά.) και στο βαθμό που συντελεστές της περιόδου 1940 - '49 ενεπλάκησαν στα γεγονότα, πριν και μετά.
Κατά προτεραιότητα, παρουσιάζει τα ιστορικά γεγονότα και πρόσωπα της περιοχής Κισσάβου - Κάτω Ολύμπου, του ευρύτερου χώρου της Λάρισας και της Θεσσαλίας. Σκοπός του, η διάδοση των σκοπών για τους οποίους αγωνίστηκαν οι ΕΑΜικές αντιστασιακές οργανώσεις και ο Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδας. Για την επίτευξη των στόχων του, το Μουσείο συλλέγει, συντηρεί, ψηφιοποιεί και εκθέτει συλλογή βιβλίων, εντύπων, φωτογραφιών, εγγράφων και άλλων αντικειμένων που τεκμηριώνουν την ιστορία της εποχής, καθώς και συγκεντρώνει σε ψηφιακή μορφή συνεντεύξεις, ή άλλο οπτικό και ακουστικό υλικό που αφορά στην περίοδο 1940 - '49. Ιδιαίτερη σημασία δίνεται στον Τύπο της περιόδου.
Επισκέψεις φορέων, σχολείων, ή άλλων ομάδων γίνονται μετά από συνεννόηση. Μεμονωμένοι επισκέπτες μπορούν να επισκέπτονται το χώρο Σάββατο και Κυριακή, τις ώρες από 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, ή και μετά από συνεννόηση, επικοινωνώντας με τα τηλέφωνα 24950.93455 και φαξ 2410.628.180».
Σχολείο διαπαιδαγώγησης
Αυτό το διάστημα στο Μουσείο λειτουργεί έκθεση αφιερωμένη στους αγώνες της γυναίκας για την απελευθέρωση της πατρίδας και στη συμβολή της στην πάλη για τη λαϊκή εξουσία. Την έκθεση και, γενικότερα, το Μουσείο είχαν την ευκαιρία να δουν αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, από την Αθήνα, με επικεφαλής τον Χρ. Τσιντζιλώνη, πρόεδρο της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.
Εκεί ξεναγήθηκαν από την Λίτσα Ούντρια, πρόεδρο της Ενωσης Γυναικών Λάρισας - μέλους της ΟΓΕ και του Συλλόγου Φίλων του Μουσείου.
«Τόσο το κτίριο όσο και τα εκθέματα του Μουσείου εντυπωσίασαν όλους τους επισκέπτες, οι οποίοι άκουσαν με μεγάλο ενδιαφέρον την ιστορία αυτού του Μουσείου», τονίζει στον «Ρ» ο Χρ. Τσιντζιλώνης. Σημειώνει, δε, ότι ιδιαίτερη εντύπωση έκανε η ιστορία του Θ. Χαμαϊδή και το πώς περιφρουρήθηκε το παράνομο τυπογραφείο, αναφέροντας χαρακτηριστικά το περιστατικό που χαστουκήθηκε μέσα στην πλατεία του χωριού και λοιδορήθηκε ως προδότης για να μην τον υποψιαστούν οι κατοχικές αρχές και οι συνεργάτες τους.
Και υπογραμμίζει: «Το Μουσείο Αμπελακίων αποτελεί κόσμημα όχι μόνο για τη Θεσσαλία, αλλά για όλη την Ελλάδα, σχολείο διαπαιδαγώγησης όλων και ιδιαίτερα των νέων που θέλουν και πρέπει να μάθουν την αληθινή ιστορία των χρόνων 1940 - '49, η οποία παραχαράσσεται και διαστρεβλώνεται από πολλούς και διάφορους και δεν διδάσκεται στα σχολεία και το στρατό.
Οι επισκέπτες φύγανε κατενθουσιασμένοι και ιδιαίτερα συγκινημένοι από όσα είδαν και άκουσαν και συνιστούν, όσοι δεν έχουν επισκεφτεί το Μουσείο να το επισκεφτούν διότι έχουν πάρα πολλά να κερδίσουν».

Ελένη ΤZΗΚΑ

Αν σήμερα είχαμε ξανά δημοτικές εκλογές ποιον θα ψηφίζατε για δήμαρχο στην Σκόπελο?Αν σήμερα είχαμε  ξανά δημοτικές εκλογές ποιον θα ψηφίζατε για δήμαρχο στην Σκόπελο?
Μιχελής Γεώργιος του Ιωάννου
Βασιλούδης Χρήστος του Νικολάου 
Καραγκιόζος Ιωάννης του Γεωργίου
Ραμαντάνης Εμμανουήλ του Γεωργίου
Λευκό η άκυρο 

Κάνουμε δημοσκόπηση για τους πρώτους 4 μήνες της νέας δημοτικής αρχής στην Σκόπελο

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου