Hellenic Seaways - Άμεση & Εύκολη Online Kράτηση‎

Τρίτη, 12 Απριλίου 2011

Μεταφορά ασθενούς

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος, μεταφέρθηκε το πρωί, από το λιμάνι της Σκιάθου στο λιμάνι του Βόλου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ» Ν. Σκιάθου 148, 81χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Γράφει: magnesianews.gr

ΔΗΜΑΡΧΕ κάνε κουμάντο να βάλουν το Digea και στην Σκόπελο μας έχουν ΞΕΣΚΙΣΕΙ δεν αντέχουμε άλλο την NOVA 60 ευρώ τον μήνα


Του Δημήτρη Βάλλα
Τα πρώτα βήματα στην ψηφιακή τηλεόραση ξεκινά από τις 27 Μαρτίου ο Νομός Λάρισας με πολλά ερωτηματικά καθώς πολλές περιοχές του θα μείνουν εκτός εμβέλειας και αναγκαστικά η μετάβαση από το αναλογικό στο ψηφιακό σήμα αναμένεται να γίνει σταδιακά και σε βάθος χρόνου.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η μία από τις τρεις εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο και συγκεκριμένα η Digea ξεκινά με μία κάλυψη που από το Δοβρούτσι θα καλύπτει σε επίπεδο Νομού 400.000 σπίτια αφήνοντας όμως εκτός σήματος –λόγω γεωμορφίας- πολλές περιοχές όπως η Ελασσόνα, ο Τύρναβος και γενικά ό,τι κινείται βορειοδυτικά καθώς εκεί υπάρχουν ορεινοί όγκοι που αποτελούν φυσικό εμπόδιο.
Αξίζει να αναφερθεί ότι στον τομέα της ψηφιακής τηλεόρασης, εκτός από την Digea που θα προβάλλει τα κανάλια εθνικής εμβέλειας, δραστηριοποιούνται η ΕΡΤ Α.Ε για τα κρατικά κανάλια και η Digital Union για τα περιφερειακά κανάλια που είναι άγνωστο τελικά πότε θα γίνουν ψηφιακά καθώς από τις εταιρίες αυτές δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί οι ημερομηνίες.
Μιλώντας στην «Ε» για όλες αυτές τις αλλαγές ο τεχνικός εγκατάστασης ψηφιακών συστημάτων κεραιών κ. Νίκος Χατζηγεωργίου μεταξύ άλλων θα μας απαντήσει σε διάφορα ερωτήματα για τις παλιές, αλλά και για τις νεες συσκευές τηλεόρασης που ενδιαφέρουν όλους τους Λαρισαίους.
Προσοχή εδώ γιατί ψηφιακά δεν θα εκπέμπουν τα τοπικά κανάλια και δεν ξέρουμε ακόμα τι θα γίνει με τα κρατικά όσο για τα υπόλοιπα οι οδηγίες προς ...ψηφιακούς ναυτιλλομένους έχουν ως εξής με απλές ερωτήσεις και απαντήσεις:
Χρειάζομαι νέα τηλεόραση;
Δεν απαιτείται αγορά νέας συσκευής τηλεόρασης για τη λήψη του ψηφιακού σήματος. Ακόμη και με την παλιά σας τηλεόραση είναι δυνατό να βλέπετε ψηφιακά, αρκεί να συνδέσετε έναν απλό αποκωδικοποιητή που υποστηρίζει το σύστημα εικόνας ΜΡΕG2 και ΜΡΕG4
-Θα χρειαστώ καινούργια κεραία ή πιάτο;
Καμία αλλαγή στην εγκατάσταση της ήδη υπάρχουσας κεραίας απαιτείται προκειμένου να λάβουμε το ψηφιακό σήμα εφόσον η κεραία του είναι σωστή με λήψη από το Δοβρούτσι πάντα. Η μετατροπή του σήματος γίνεται εξ ολοκλήρου από τον αποκωδικοποιητή που θα χρειαστεί να τοποθετήσουμε Δορυφορικό πιάτο δεν γίνεται η λήψη των καναλιών αλλά με την κανονική κεραία.
-Πώς μπορώ να ξέρω αν έχω αναλογικό ή ψηφιακό τηλεοπτικό δέκτη;
Προκειμένου να ελέγξετε εάν ο τηλεοπτικός δέκτης σας μπορεί να λαμβάνει ψηφιακά τηλεοπτικά σήματα, μπορείτε να ψάξετε στο εγχειρίδιο της τηλεόρασής σας ή να ψάξετε για μια ένδειξη στο δέκτη που να δείχνει ότι έχει έναν ενσωματωμένο δέκτη της Επιτροπής Προηγμένων Τηλεοπτικών Συστημάτων (ΑΤ5C).
-Πόσο θα μου κοστίσει η αλλαγή;
Το κόστος για έναν απλό αποκωδικοποιητή που αναβαθμίζει την τηλεόραση σας με μια απλή σύνδεση είναι πραγματικά μικρό και υπολογίζεται από 50 ευρώ σαν συσκευή βέβαια υπάρχουν και πιο φθηνοί αποκωδικοποιητές αλλά ό,τι δίνεις παίρνεις με τις ανάλογες συνέπειες
-Πού θα βρω αποκωδικοποιητή;
Αποκωδικοποιητές θα μπορούμε να προμηθευόμαστε από όλα τα καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών καθώς επίσης και από αδειούχους εγκαταστάτες κεραιών με το ανάλογο κατάστημα ώστε να υπάρχει υπευθυνότητα σε αυτό που ζητάει ο καταναλωτής (αγορά-εγκατάσταση) όχι όμως από τον κάθε τυχαίο ίσως τεχνικό που δεν έχει κατάστημα αλλά απλώς βρέθηκε στον χώρο.
-Θα χρειαστεί να ψάξω ξανά για τα κανάλια;
Καταρχάς θα πρέπει να κατανοήσουμε πως πλέον χρησιμοποιούμε την παλιά μας τηλεόραση μόνο ως οθόνη (τερματικό) και δεν αλλάζουμε πια εδώ τα κανάλια όπως το κάναμε παλιά. Πλέον το κοντρόλ της τηλεόρασης θα μας είναι χρήσιμο μόνο για να την ανοιγοκλείσουμε και να ρυθμίσουμε τον ήχο ή άλλες παραμέτρους της, όχι όμως για να αλλάξουμε κανάλια. Τα κανάλια αλλάζουν πια μόνο μέσα από τον αποκωδικοποιητή. Ακολουθώντας τις απλές οδηγίες χρήσης του αποκωδικοποιητή και ενεργοποιώντας τη λειτουργία του αυτόματου συντονισμού τα κανάλια θα αποθηκευτούν στον ψηφιακό του δέκτη γρήγορα και εύκολα. Βέβαια όπου υπάρξει πρόβλημα από τους καταναλωτές και δεν μπορούν να κάνουν την εγκατάσταση του αποκωδικοποιητή στην τηλεόραση θα καλούν τον αδειούχο τεχνικό τους για να λύνονται όλα τα προβλήματα με το ανάλογο κόστος φυσικά.
Τι είναι αποκωδικοποιητής;
Ο αποκωδικοποιητής είναι μία ηλεκτρονική συσκευή που συνδέεται με την τηλεόρασή σας και με την εξωτερική κεραία σε περίπτωση που η τηλεόρασή σας δεν έχει ψηφιακό δέκτη-αποκωδικοποιητή ή αυτός που έχει δεν είναι συμβατός με το σύστημα κωδικοποίησης της πλατφόρμας.
-Γιατί αλλάζει η τηλεόραση σε ψηφιακή; Ποιος το αποφάσισε;
Σύμφωνα με την απόφαση της Παγκόσμιας Ένωσης Τηλεπικοινωνιών (ΠΤΙ), έως το 2015 όλες οι χώρες παγκοσμίως θα πρέπει να έχουν εγκαταλείψει την ξεπερασμένη αναλογική τεχνολογία και να έχουν προχωρήσει στην εκπομπή ψηφιακού σήματος για την τηλεόραση. Μάλιστα, με οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όλες οι ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, προτρέπονται να σταματήσουν την προβολή των αναλογικών προγραμμάτων τους έως το τέλος του 2012.
-Τι είναι η επίγεια ψηφιακή τηλεόραση;
Η ψηφιακή τηλεόραση, με απλά λόγια, είναι το μέλλον της τηλεόρασης. Αυτό αφορά τον τρόπο με τον οποίο εκπέμπεται και λαμβάνεται το τηλεοπτικό σήμα από τα κανάλια στα σπίτια μας ή όπου υπάρχει δέκτης τηλεόρασης. Μιλάμε μόνο για την τεχνολογία εκπομπής και λήψης τηλεοπτικού σήματος, δηλαδή για το είδος του σήματος που φτάνει στο σπίτι μας, και όχι για την τεχνολογία της τηλεόρασης που υπάρχει στο σπίτι. Η ψηφιακή τηλεόραση αναπτύσσεται παγκοσμίως με γοργούς ρυθμούς και είναι μία υπηρεσία που δεν απαιτεί συνδρομή, είναι δηλαδή δωρεάν.
-Ποια είναι τα οφέλη της;
Δύο από τα κυριότερα οφέλη της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης είναι η κορυφαία ποιότητα εικόνας και ήχου. Δεν θα υπάρχει πλέον πρόβλημα κακής ή μέτριας λήψης που εμφανιζόταν ως σήμερα σε πολλές περιοχές με χιόνια (λόγω αδύναμου σήματος ή περίεργης μορφολογίας εδάφους) ή είδωλα που εμφανίζονται στο περίγραμμα των μορφών των ανθρώπων ή των πραγμάτων που εμφανίζονται και περιορίζουν την ευκρίνεια της εικόνας.
Τι προβλήματα μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια της μετάβασης;
Κατά την περίοδο της μετάβασης συγκεκριμένες περιοχές αναπόφευκτα θα χάσουν το αναλογικό σήμα. Από το κέντρο εκπομπής Δοβρούτσι θα σταματήσει η αναλογική εκπομπή των μεγάλων εθνικών καναλιών ίσως και των κρατικών και των τοπικών καναλιών ταυτοχρόνως.
Έτσι οι καταναλωτές που έχουνε τις κεραίες τους στραμμένες προς το Δοβρούτσι θα χάσουν κάθε αναλογικό σήμα και θα χρειαστούν άμεσα την προμήθεια αποκωδικοποιητών ή τηλεοπτικών συσκευών που να υποστηρίζουν τα συστήματα ΜΡΕG2 και ΜΡΕG4, προκειμένου να μπορούν να παρακολουθήσουν τηλεόραση.
Αυτά λοιπόν τα ολίγα ώ άνδρες Λαρισαίοι και μην πανικοβάλλεστε μια που οι τιμές των αποκωδικοποιητών θα ξεκινούν από τα 35 ευρώ…
ΔΗΜΑΡΧΕ ΣΕ ΑΥΤΑ ΕΙΣΑΙ ΓΑΤΟΣ ΑΝΤΕ ΝΑ ΣΕ ΔΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ

ΚΥΡΙΑ Γερακούδη ΜΕ ΤΟ ΛΙΜΑΝΗ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΤΗ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙΣ?ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΝΑ ΚΡΟΥΑΖΕΡΟΠΛΟΙΟ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΝΤΕ ΔΙΑΤΑΞΕ ΠΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΞΕΡΗΣ ΟΠΩΣ Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ !

Στο λιμάνι της Μυτιλήνης το πρώτο κρουαζιερόπλοιο για το 2011

Αγκυροβολημένο έξω από το λιμάνι της Μυτιλήνης παραμένει το κρουαζιερόπλοιο SEABOURN ODYSSEY της...
 SEABOURN CRUISES, αποβιβάζοντας τους επιβάτες του με λάντζες. Το κρουαζιερόπλοιο, με σημαία Μπαχάμας, πραγματοποιεί κρουαζιέρες στο Αιγαίο και στα Μικρασιατικά παράλια το κόστος των οποίων ξεκινάει από 5.000€ και φτάνει τις 12.000€. SEABOURN ODYSSEY είναι το πρώτο κρουαζιερόπλοιο που φθάνει στο νησί μας αυτή τη σεζόν. http://lesvosnews.net/2011/04/12/44-329/

Η Πόπη Γερακούδη Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΛΥΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΑΣΟ ΡΕ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ .

Ποια είναι
Η Καλλιόπη (Πόπη) Γερακούδη του Γεωργίου και της Αναστασίας κατάγεται από τη Θάσο. Γεννήθηκε στο χωριό Ραχώνι του Δήμου Θάσου στις 5 Ιανουαρίου 1961, στο οποίο έως και σήμερα εξακολουθούν και κατοικούν οι γονείς της. Η ίδια με την οικογένειά της διαμένει στην Καβάλα. Εργάζεται στο Τ.Ε.Ι. ΚΑΒΑΛΑΣ, ως προϊσταμένη του Τμήματος Σπουδαστικής Μέριμνας (κατηγορία Τ.Ε. με βαθμό Α) και είναι πτυχιούχος της σχολής Διοίκησης Παραγωγικών Μονάδων του Τ.Ε.Ι. ΚΑΒΑΛΑΣ.
Ήταν παντρεμένη με τον Αντώνη Κωνσταντινίδη του Κωνσταντίνου, κάτοικο εν ζωή Δημοτικού Διαμερίσματος Αμισιανών Δήμου Ελευθερούπολης, ο οποίος απεβίωσε στις 7 Αυγούστου του 2006. Είναι μητέρα της Νάνσης, πτυχιούχου Ιατρικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, του Κωνσταντίνου, τελειόφοιτου του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πολυτεχνείου Α.Π.Θ., ο οποίος υπηρετεί την στρατιωτική του θητεία και του Δημήτρη τελειόφοιτου του τμήματος Μαθηματικών του Α.Π.Θ.
Στο ΠΑ.ΣΟ.Κ εντάχτηκε στην πρώτη μαθητική οργάνωση της Θάσου το 1976 (ΠΑΜΚ). Στη συνέχεια συμμετείχε ενεργά σε πολυάριθμες κομματικές δραστηριότητες. Το 2000 εκλέχτηκε μέλος της Κ.Ε. του ΠΑ.ΣΟ.Κ, στο συνέδριο του 2005 εκλέχτηκε μέλος του Εθνικού Συμβουλίου και τέλος στο συνέδριο του 2008 επανεξελέγη μέλος στου Εθνικού Συμβουλίου. Συμμετείχε στις βουλευτικές εκλογές του 2004 και του 2007 ως υποψήφια Βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

ΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΑΥΤΗ Η Καλλιόπη Γερακούδη ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΜΠΟΥΡΔ@ΛΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΎΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΠΟΙΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ 

Τα τοξικά απόβλητα "αρέσουν" στην κα Γερακούδη, ή προστατεύει έγκλημα και εγκληματίες;...

Από ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΣΑΠΙΑΣ "Η ΓΑΙΑ"
http://messapiagaia.blogspot.com/

  
Την Τετάρτη 5-1-2011, πριν δηλαδή καλά-καλά ορκιστεί και αναλάβει τα καθήκοντά της η νεοδιόριστη Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας, κα Καλλιόπη Γερακούδη, πρόλαβε (!) και εξέδωσε την υπ' αριθμ. 493/54/5-1-2011 απόφασή της, δια της οποίας αναστέλλει επ' αόριστον τη δημοπρασία για τη συλλογή και απομάκρυνση των τοξικών αποβλήτων από την περιοχή της Μεσσαπίας.
Χωρίς καν την απαιτούμενη εισήγηση αρμόδιας επιτροπής και χωρίς καν αιτιολόγηση, αποφάσισε η κα Γερακούδη να μην υλοποιηθεί το έργο και να παραμείνουν τα επικίνδυνα τοξικά απόβλητα στη θέση τους, διαγράφοντας διά μιας τις σχετικές αποφάσεις της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, οι οποίες προέβλεπαν τα...
 εξής:
α) Ένταξη του έργου (κόστους 700.000 ευρώ) στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας-Ηπείρου 2007-2013" (Α.Π. 8337/8-11-2010).
β) Διακήρυξη Προκήρυξης για την επιλογή αναδόχου (Α.Π. 101615/8865/8-12-2010).
γ) Συγκρότηση Επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού και ανάθεσης του έργου (Α.Π. 107943/9514/29-12-2010).
Πότε άραγε ενημερώθηκε και μελέτησε το θέμα η κα Γερακούδη, ποια όργανα συμβουλεύτηκε, κατά πόσο έλαβε υπόψη της το εύλογο σκεπτικό και τις ευσυνείδητες προσπάθειες της απελθούσας Περιφερειάρχου, κας Αικατερίνης Διαμαντοπούλου, κατά πόσο δόθηκε η δυνατότητα τοποθέτησης επί του θέματος στον νεοεκλεγέντα Περιφερειάρχη, κο Κλέαρχο Περγαντά;
Ο χρόνος και ο τρόπος της συγκεκριμένης ενέργειας της κας Γερακούδη δείχνουν ότι πρόκειται για προειλημμένη απόφαση, με έντονο το χαρακτήρα της αυθαιρεσίας, η οποία στρέφεται ευθέως κατά της υγείας των κατοίκων της Μεσσαπίας και οπωσδήποτε κατά του περιβάλλοντος.
Αναρωτιέται, λοιπόν, ο κάθε λογικός άνθρωπος με ποιο σκεπτικό και με ποια κριτήρια εξέδωσε η κα Γερακούδη την αδιανόητη αυτή απόφαση, η οποία στην πραγματικότητα μόνο τους ρυπαντές ευνοεί και εξυπηρετεί. Διότι είναι γνωστό ότι σε περίπτωση που γίνει η συλλογή και απομάκρυνση των τοξικών αποβλήτων από την περιοχή, θα πρέπει να γίνει και η ταυτοποίησή τους, ώστε να αποκαλυφθούν οι ρυπαντές και όλοι οι ενεχόμενοι στο περιβαλλοντικό έγκλημα.
Για τούτο απαιτούμε από τη Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας να ενεργήσει υπεύθυνα, με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών και μόνον, αναθεωρώντας άμεσα την κυριολεκτικά αναιτιολόγητη απόφασή της.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Νίκος Χασάνδρας

Περί Λιμενικού Ταμείου BLOG ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΙΑΘΟ


Η πρόταση του Δημάρχου, που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο, για τον εκπρόσωπο της Σκιάθου στο Λιμενικό Ταμείο, απορρίφθηκε από την Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας κ. Γερακούδη! Και επιπλέον όρισε ως εκπρόσωπο τον προταθέντα από την μειοψηφία!
Ο Δήμαρχος είχε δηλώσει, εκ των προτέρων, ότι αν δεν γινόταν δεκτή η πρότασή του σκεφτόταν ακόμη και παραιτήσεις“! Φυσικά παραιτήσεις (ποιών και από που άραγε;) ακόμη δεν είδαμε!
Ο κ. Πλωμαρίτης έγινε έξαλλος και, ως συνήθως, του φταίνε όλοι οι (κακοί!) άλλοι, εκτός απ’ αυτόν, τις προτάσεις και τη πολιτική του! Φταίνε οι πολιτικοί του αντίπαλοι που “έχουν βρεθεί στο περιθώριο από τη κοινωνία της Σκιάθου“(!!!), φταίει ο Πρεβεζάνος, η Κανtαράκενα, η Φιλαρετίνα, ο γείτονας, ο παπάς της ενορίας, ο διεθνής Σιωνισμός, η CIA και όσοι τέλος πάντων δεν αγαπάνε τη Σκιάθο όσο αυτός!
Τυπικές παρενέργειες, θεωρούντος εαυτόν ”αναντικατάστατο” !
Και εις ανώτερα!
Ο Αλιεύς
http://bourou.wordpress.com/

Η ΜΕΓΑΛΎΤΕΡΗ ΜΑΛ@ΚΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΔΥΝΑΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΡΕ ΜΗΝ ΜΑΣΑΤΕ ΔΥΝΑΜΗ ΘΕΛΕΙ Γ@ΜΩ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ Γ@ΜΩ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ

Αναζητείται Ηρακλειώτης επιχειρηματίας που προειδοποίησε πως θα αυτοκτονήσει
Στην παραλία του Καρτερού και στην Αγία Ειρήνη στα Σπήλια έχουν επικεντρωθεί οι έρευνες των αστυνομικών για τον εντοπισμό Ηρακλειώτη επιχειρηματία, ο οποίος με τηλεφώνημά του στην εφημερίδα «Πατρίς» προειδοποίησε πως θα αυτοκτονήσει για οικονομικούς λόγους.

Από την 1:30 μετά το μεσημέρι, οι αστυνομικοί που ενημερώθηκαν για το τηλεφώνημα και αναζήτησαν τον επιχειρηματία στο γραφείο και στο σπίτι του, χωρίς αποτέλεσμα, άρχισαν να ερευνούν τα μέρη που σύμφωνα με μαρτυρίες των οικείων του υπάρχει πιθανότητα να έχει πάει.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο επιχειρηματίας είχε αφήσει στο γραφείο του ιδιόχειρο σημείωμα το οποίο παρέλαβαν οι αστυνομικοί που ελπίζουν να προλάβουν να τον εντοπίσουν πριν να είναι αργά.

Παρθενική πτήση της Ryanair στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»

 
Η Ryanair, αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους εκτέλεσε σήμερα το πρωί στις 10:00 την παρθενική της πτήση από το αεροδρόμιο Χαν της Φρανκφούρτης προς τον αερολιμένα «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, μεταφέροντας 180 επιβάτες, ενώ λίγο αργότερα επί ελληνικού… εδάφους βρέθηκαν και άλλα 80 άτομα, από το Ρίγκε του Όσλο.

Τους πρώτους επιβάτες που μετέφερε η αεροπορική στη Θεσσαλονίκη, υποδέχθηκαν η διευθύντρια Πωλήσεων και Marketing της Ryanair, υπεύθυνη για τις αγορές Ελλάδας, Ιταλίας, Κροατίας, Κύπρου και Ρουμανίας, Ίντα Μπουονάνο, ο αναπληρωτής πρόεδρος Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, Απόστολος Τζιτζικώστας και ο αερολιμενάρχης, Αχιλλέας Τοπούζας.

Η Ryanair που εκτελεί από και προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» πέντε πτήσεις - Βρυξέλλες (Σαρλερουά), Λονδίνο (Στάνστεντ), Φρανκφούρτη (Χαν), Όσλο (Ρίγκε) και Στοκχόλμη (Σκάβστα) - αρχής γενομένης από τις 5 Μαΐου, θα εντάξει στο πρόγραμμά της άλλα δύο δρομολόγια, από και προς Μιλάνο και Ρώμη, τα οποία και θα εκτελούνται τρεις φορές την εβδομάδα.

Με την ένταξη μάλιστα αυτών των δύο δρομολογίων, οι εκτιμήσεις της αεροπορικής εταιρίας αναφορικά με τη διακίνηση επιβατών από/προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, αναθεωρήθηκαν προς τα πάνω, φθάνοντας έτσι τις 200.000 σε ετήσια βάση.

Και μπορεί η Ryanair από το τέλος Μαΐου του 2010 και για όλη την περσινή χρονιά να εκτελούσε από και προς την Ελλάδα μόλις επτά πτήσεις, αλλά το πτητικό της πρόγραμμα εμπλουτίστηκε το 2011 και σήμερα φθάνει σε 36.

Από το τέλος Μαΐου θα εκτελούνται από την εταιρία δύο νέα δρομολόγια προς Μιλάνο και Φρανκφούρτη, από το αεροδρόμιο των Χανίων, ενώ από τις 7 Ιουλίου η Ryanair θα προσγειώνεται και στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας, από το Λονδίνο, δύο φορές την εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται δε ότι η Ryanair έχει παρουσία και στα αεροδρόμια Βόλου, Ρόδου και Κω.

Προβλέπεται αυξημένη κίνηση επιβατών
Πάντως, χωρίς να επιθυμεί την αποκάλυψη συγκεκριμένων στατιστικών στοιχείων σχετικά με την πορεία της Ryanair στην Ελλάδα, που τον επόμενο μήνα συμπληρώνει ένα χρόνο παρουσίας, η κ. Μπουονάνο εξέφρασε την ικανοποίησή της για την πορεία της αεροπορικής, τονίζοντας ότι τα αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα θετικά.

Και μπορεί το 2010, συγκριτικά με το 2009, να σημειώθηκε κάμψη 3,7% στη διακίνηση επιβατών στο «Μακεδονία» (περίπου 4 εκατ. επιβάτες), και το πρώτο τρίμηνο φέτος να καταγράφεται πτώση 15%, έναντι του αντίστοιχου περσινού διαστήματος αλλά ο αερολιμενάρχης του «Μακεδονία» Αχιλλέας Τοπούζας, «βλέπει» θετικό πρόσημο για φέτος.

Η αισιοδοξία του οφείλεται στην έναρξη και των νέων δρομολογίων από/προς το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης και από τη ρωσική Αεροφλότ (Μόσχα-Θεσσαλονίκης ημερησίως) και τις Τούρκικες Αερογραμμές (Κωνσταντινούπολη-Θεσσαλονίκης, τέσσερις φορές την εβδομάδα).

Ενημέρωση για τον σεισμό και την προστασία

Τα τελευταία τραγικά γεγονότα στην Ιαπωνία αλλά και ακόμα πιο πρόσφατα, οι μικρότερης κλίμακας σεισμοί στην Ελλάδα, έχουν δημιουργήσει δικαίως ένα κλίμα ανασφάλειας στους πολίτες καθώς η Ελλάδα είναι η πιο σεισμογενής χώρα στην Ευρώπη και η έκτη στον κόσμο. Το θέμα επανήλθε στην επικαιρότητα και εμπλουτίζεται με νεώτερες πληροφορίες και συμβουλές από ειδικούς. Καλό είναι λοιπόν, σε τέτοιες περιπτώσεις, να υπάρχει επαρκής ενημέρωση και εκπαίδευση έτσι ώστε να διασφαλίζεται η καλύτερη δυνατή προετοιμασία σε ζητήματα ασφαλείας. Πάνω σε αυτή τη φιλοσφία βασίστηκε η Ακαδημία Ποδοσφαίρου Βόλου, η οποία αποτελείται από δεκάδες παιδιά και σε συνεργασία με τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου πραγματοποίησε ενημέρωση με θέμα τον σεισμό και την προστασία. Έτσι, την Παρασκευή 9 Απριλίου 2011, στις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας....Διαβάστε περισσότερα και σχολιάστε!

Ομόλογα: Εμπαιγμός της κοινής γνώμης με άλλο ένα φιάσκο

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Μπορούμε να καταλάβουμε και εμείς τι ακριβώς συνέβη με την υπόθεση των ομολόγων; Διότι το μόνο που αντελήφθημεν (άτιμη απεργία) είναι ότι έγινε η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής και εκεί κατέληξαν στην παραδοχή ότι η υπόθεση έχει παραγραφεί.

Συγγνώμη, αλλά τότε για ποιο λόγο στήθηκε ολόκληρη εξεταστική επιτροπή; Για να καταλήξουμε σε κάτι που γνωρίζαμε πριν αυτή συσταθεί; Για να μείνουμε με την πικρή γεύση ότι «αν και υπάρχουν ενδείξεις για ποινικές ευθύνες πρώην υπουργών» δεν μπορεί να γίνει τίποτε;

Για να μας πουν ότι υπάρχουν «πασίδηλες πολιτικές ευθύνες», αλλά απαιτείται περαιτέρω έρευνα; Και γιατί δεν έκαναν οι ίδιοι την «περαιτέρω έρευνα», ώστε να τεκμηριώσουν τις «πασίδηλες ευθύνες»;

Πρόκειται περί της απόλυτης αυτοακύρωσης του πολιτικού συστήματος, ενώ συγχρόνως, είτε με τις «ενδείξεις», είτε με τις «πασίδηλες ευθύνες» δεν δίνεται η ευκαιρία σε όσους θέλουν να καθαρίσουν το όνομά τους, να το πράξουν. Μένουν με την κηλίδα.

Προφανώς αυτός ήταν ο πολιτικός σκοπός. Διότι, απ’ όσο γνωρίζουμε, η μέχρι στιγμής έρευνα της Δικαιοσύνης δεν βρίσκει πολιτικές ευθύνες. Αλλά δεν τις βρήκε και η εξεταστική.

Και αυτό είναι το λιγότερο. Είναι πρόβλημα αυτών που έχουν εμπλακεί. Το χειρότερο είναι ότι, στην πράξη, βρεθήκαμε μπροστά σε άλλο ένα κοινοβουλευτικό φιάσκο. Διότι δεν είναι δυνατόν να συνεδριάζουν τόσους μήνες και να μην μας παρουσιάζουν τις αποδείξεις, έστω και αν τα αδικήματα έχουν παραγραφεί.

Δεν είναι δυνατόν, μετά από τόσους μήνες, απλώς να περιγράφουν όλοι μαζί την κατάσταση. Δεν είναι δυνατόν και μετά από το πόρισμα της Επιτροπής, που υποτίθεται ότι συστάθηκε για να λάμψει η αλήθεια, να ακούμε παραινέσεις περί ανάγκης για περαιτέρω έρευνα.

Χωρίς αμφιβολία ευθύνες για την υπόθεση των ομολόγων υπήρξαν. Και αυτές σχετίζονται κατ’ αρχήν με τους ίδιους τους νομοθέτες, που από την μια ψηφίζουν τους νόμους που θεσμοθετούν την διαπλοκή και από την άλλη καλούνται να υποδυθούν τους δικαστές, εκδίδοντας τελικά διάφορες ήξεις αφήξεις αποφάσεις.

Η υπόθεση σοβεί από τις αρχές του 2007. Βρισκόμαστε στο 2011 και ακόμη δεν έχουν αποδοθεί ευθύνες.

Η περίφημη «Ακρόπολις Χρηματιστηριακή» είχε συναλλαγές με τα Ταμεία από το 1998, έναν χρόνο μετά την ίδρυσή της. Ως γνωστόν, η εταιρία ερχόταν σε επαφή με τις διοικήσεις των Ταμείων, τις οποίες διόριζαν (και εξακολουθούν να διορίζουν) τα κόμματα που βρίσκονταν στην εξουσία.

Μα ακόμη και υπουργός μέσα στην ίδια κυβέρνηση να άλλαζε, άλλαζαν και οι διοικητές. Πρόκειται περί μπανανίας. Και βέβαια υπάρχουν πολιτικές ευθύνες. Αλλά σχετίζονται ακριβώς με τον τρόπο διορισμού των διοικήσεων των Ταμείων και το νομοθετικό πλαίσιο, που λες και ήταν καμωμένο για να επιτρέπει τα παρατράγουδα.

Το νομοθετικό πλαίσιο υπήρξε πάντα σκόπιμα άθλιο. Ο νόμος 2676 του 1999, που τροποποιήθηκε με τον νόμο 2992 του 2002 και τον νόμο 3232 του Φεβρουαρίου του 2004, ουδέποτε υπήγαγε σε έλεγχο τα ομόλογα. Τα εξαιρούσε μάλιστα από τον έλεγχο της Επιτροπής Ελέγχου και Εποπτείας της Διαχείρισης της Περιουσίας των Ασφαλιστικών Φορέων που εδρεύει στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τον νόμο 2676/99, οι ασφαλιστικοί οργανισμοί μπορούσαν να επενδύουν με αποφάσεις των Διοικητικών τους Συμβουλίων σε ακίνητα και κινητές αξίες σε ποσοστό 23%. Πέραν αυτού του ποσοστού, οι επενδύσεις μπορούσαν να γίνουν με απόφαση του υπουργού Εργασίας και του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας (Ν2992/02). Ναι, αλλά ο νόμος έλεγε πως ο περιορισμός του 23% ΔΕΝ ίσχυε για επενδύσεις σε ομόλογα, για τις οποίες απαιτείτο μόνο απόφαση του Δ.Σ. του Ταμείου. Υπάρχει μάλιστα και απάντηση του τότε αρμόδιου υπουργού Δ. Ρέππα προς το Ταμείο Συντάξεων Εφημεριδοπωλών και Υπαλλήλων Πρακτορείου Τύπου:  «Οι επενδύσεις στους εν λόγω τίτλους ενεργούνται ελεύθερα, χωρίς περιορισμούς και χωρίς προηγούμενη έγκρισή μας».

Οπότε; Οπότε, αν η Επιτροπή ήθελε να παρουσιάσει πραγματικό έργο, να συμβάλει δηλαδή στην εξυγίανση της πολιτικής ζωής και να δείξει με το δάχτυλο τους πολιτικά υπευθύνους όφειλε να μας δώσει κατάλογο ονομάτων:

Των υπουργών που έφεραν προς ψήφιση τα συγκεκριμένα νομοσχέδια και των βουλευτών που τα ψήφισαν χωρίς να αντιδράσουν σ’ αυτήν την περίεργη εξαίρεση από τον έλεγχο.

Των υπουργών που δεν τροποποίησαν τους παραπάνω νόμους, αλλά συνέχισαν να πορεύονται με αυτούς.

Των υπουργών που διόρισαν τις διάφορες διοικήσεις, που αυτή τη στιγμή ελέγχονται από την Δικαιοσύνη.

Των συνδικαλιστών που μετείχαν στις διοικήσεις των Ταμείων και ψήφισαν υπέρ της αγοράς των περίφημων δομημένων ομολόγων – ως γνωστόν οι συγκεκριμένες αποφάσεις είχαν ληφθεί ομόφωνα.

Σε καμία περίπτωση δεν γίνεται αποδεκτή η προσπάθεια αθώωσής τους (και από τον σημερινό υπουργό Γ. Κουτρουμάνη, που στις 28 Μαρτίου 2007, ως συνδικαλιστής και ο ίδιος, είχε δώσει άφεση αμαρτιών στους συναδέλφους του, λέγοντας πως «δεν ήξεραν από ομόλογα»). Αν δεν ήξεραν, ας πήγαιναν να μάθουν. Κι’ αν ήσαν ανεπίδεκτοι μαθήσεως, ας πήγαιναν σπίτι τους. Στα Ταμεία βρίσκονται για να τα προφυλάσσουν.

Τα 24 ταμεία προέβησαν από τις αρχές του 2006 και μετά σε επενδύσεις αξίας 1,26 δις ευρώ, με την σύμφωνη γνώμη των συνδικαλιστών που μετείχαν στα Διοικητικά τους Συμβούλια. Και δεν μιλάμε για οποιουσδήποτε συνδικαλιστές. Μιλάμε για μεγαλοσυνδικαλιστές, για πρόσωπα της πρώτης γραμμής, για κομματικά στελέχη ολκής.

Επ’ αυτού δεν λέει κανείς κουβέντα. Καλύπτονται και αυτοί (κάποιοι ναι) από την παραγραφή και την βουλευτική ασυλία;

Και μιλάμε για τρομερό συγχρονισμό. Στην αγορά των δομημένων ομολόγων συμφώνησαν 199 μέλη διοικήσεων (σε δύο μόνο περιπτώσεις διαφώνησαν δύο εκπρόσωποι των εργαζομένων).

Όσο για την σύνθεση αυτών των 199, έχει ως εξής: Οι 77 διορίζονται από τον υπουργό. Οι 68 είναι εκπρόσωποι των ασφαλισμένων από όλες τις συνδικαλιστικές παρατάξεις. Οι 33 είναι εκπρόσωποι των εργοδοτών. Και οι 21 εκπρόσωποι των συνταξιούχων.

Μιλάμε δηλαδή για διακομματική «ομερτά». Που δεν έχει περιοριστεί στην υπόθεση των ομολόγων, αλλά και σ’ εκείνη του Χρηματιστηρίου, όπου επίσης τα Ταμεία έχασαν ζεστό χρήμα, χωρίς βέβαια να τιμωρηθεί κανείς.

Επίσης, δεν μάθαμε μέχρι πού πήγε η έρευνα της εξεταστικής. Έφθασε και ως το 2002-2003 που η «Ακρόπολις» αγόραζε και πουλούσε τα ίδια ομόλογα στα ίδια ταμεία; – τα ταμεία πουλούσαν στην «Ακρόπολις» τα ομόλογά τους σε χαμηλές τιμές και τα αγόραζαν ξανά με καπέλο.

Συγγνώμη, αλλά απ’ ότι είχαμε ακούσει, οι διώξεις για τα ομόλογα θα αφορούσαν την περίοδο 1999-2006. Και τώρα διαπιστώνουμε ότι τελικά ΔΕΝ αφορούσαν καμία περίοδο.

Συγγνώμη, αλλά τα τελευταία χρόνια ακούμε για πορίσματα (Ζορμπά), για περίπλοκες διαδρομές ως τις Παρθένες Νήσους, για διαφόρους εγκεφάλους, για απολογίες υπόπτων, για αμαρτωλές εταιρίες, για πρώην συνεταίρους που τώρα καρφώνουν ο ένας τον άλλο. Πού πήγαν όλα αυτά;

Σήμερα, τα Ταμεία βρίσκονται στο κόκκινο. Και, βεβαιωμένα, έχουν χάσει 6 δις ευρώ από τις κατά καιρούς επενδύσεις τους στο Χρηματιστήριο, στα ομόλογα και στα αμοιβαία.

Τον Ιούνιο του 2010 όλα τα κόμματα συμφώνησαν στη σύσταση Εξεταστικής για τα Ομόλογα. Και άρχισε το σήριαλ των καταθέσεων. Ο ένας έμπαινε, ο άλλος έβγαινε. Ο ένας έδειχνε τον άλλο. Ο ένας διέψευδε τον άλλο – μου είπε ότι σε κάποιον «θα τα έδινε», «όχι δεν του είπα αυτό, εκείνος μου είπε ότι έπρεπε να δώσει μίζα»! Είχαμε και δημόσια σύγκρουση μεταξύ Σανιδά και Ζορμπά.

Την ίδια ώρα, οι βουλευτές ομολογούσαν ότι έπρεπε να περάσουν από σεμινάρια για να ενημερωθούν για τόσο σύνθετα προϊόντα. Όχι τυχαία. Εννέα από τα δέκα μέλη της Επιτροπής δεν είχαν καμιά σχέση με διεθνείς τραπεζικές συναλλαγές και ομόλογα.

Για να περάσουν την ώρα τους, έστελναν δια του Προέδρου της Επιτροπής Χρ. Πρωτόπαπα επιστολές με ερωτήματα προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Στο μεταξύ, οι πρώην διοικητές δεν προσέρχονταν στην Επιτροπή, επικαλούμενοι – και σωστά – την ιδιότητα του κατηγορουμένου ενώπιον της Δικαιοσύνης, η οποία ερευνούσε ήδη την υπόθεση επί 3,5 χρόνια.

Κατά την συζήτηση επί του πορίσματος η υπουργός Εργασίας διαπίστωσε αυτά που ξέρουμε όλοι: Πως τα ταμεία δεν έπρεπε να κάνουν αυτές τις επενδύσεις και πως στο μέλλον πρέπει να γίνεται χρηστή διαχείριση των αποθεματικών των ταμείων, δίνοντας παράλληλα και μια διάλεξη σχετικά με το τι είναι τα δομημένα ομόλογα.

Σωστά, διότι αυτοί που συνέταξαν το πόρισμα το χρειάζονταν το σεμινάριο (αλλά προφανώς πριν καταλήξουν σε πόρισμα και το καταθέσουν στη Βουλή). Όπως είπαμε, εννέα στα δέκα μέλη της Επιτροπής δεν είχαν καμιά σχέση με το θέμα.

Είχαμε δύο γιατρούς, μια κοινωνική λειτουργό, έναν μικροεπαγγελματία, δύο δημοσιογράφους (και του αθλητικού ρεπορτάζ), έναν δικηγόρο, έναν παλαιό συνδικαλιστή και έναν αγρότη!

Φαντάζομαι ότι δεν χρειάζεται να προστεθεί οτιδήποτε άλλο για να καταλάβουμε ότι πρόκειται περί του απολύτου εμπαιγμού της κοινής γνώμης.
http://www.elzoni.gr/html/ent/373/ent.8373.asp 

Προγραμματισμένες κινητοποιήσεις της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.


Η εκτελεστική επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. απέστειλε δελτίο Τύπου για τις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις της από τις 12 μέχρι και τις 15 Απριλίου, στο οποίο αναφέρει τα εξής:

«Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με δεδομένη τη νέα επίθεση στα συλλογικά, εργασιακά, κοινωνικά δικαιώματα, το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής και το «μισθολόγιο» των νέων περικοπών, συνεχίζει τις αγωνιστικές μορφές δράσης για:

1. Την προστασία των θέσεων εργασίας ενάντια στην πολιτική χιλιάδων απολύσεων σε Δημόσιο (συμβασιούχοι) και Ιδιωτικό Τομέα.

2. Την προστασία των μισθών και συντάξεων, της αγοραστικής δύναμης ενάντια στην πολιτική των διαρκών κυμάτων μείωσης, αφαίμαξης και ακρίβειας.

3. Την προστασία του ρόλου των δημοσίων και κοινωνικών υπηρεσιών που πλήττονται με τις αναδιαρθρώσεις σε παιδεία και υγεία και έχουν ως μοναδικό κριτήριο την περικοπή των δαπανών καθώς και τη μεταφορά του κόστους στους πολίτες και τους νέους.

4. Την προστασία των πλουτοπαραγωγικών πόρων, της δημόσιας περιουσίας, της δημόσιας ευθύνης και ελέγχου των δημοσίων οικονομικών ενάντια στις πολιτικές ιδιωτικοποίησης των πάντων, ακόμη και της διαχείρισης των ημερήσιων αποθεματικών (σχέδιο ΟΔΔΗΧ).

Με σταθερή κατεύθυνση την ανατροπή του Μνημονίου που εξυπηρετεί τους «δανειστές», αποδιαρθρώνει τον κοινωνικο-οικονομικό ιστό της χώρας, βυθίζει στη φτώχεια και την ανέχεια όλο και περισσότερα τμήματα της κοινωνίας και σε συντονισμό με τις Δημοσιοϋπαλληλικές Οργανώσεις, στους βασικούς τομείς, συνδιοργανώνει:

* Την Τετάρτη 13 Απριλίου, Συλλαλητήριο στις 6.30 το απόγευμα στα Προπύλαια - Πλατεία Κοραή.

* Την Πέμπτη 14 Απριλίου, 24ωρη απεργία για όλους τους συμβασιούχους του Δημοσίου, στάση εργασίας στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τις 7.30 π.μ. έως τις 11.30 π.μ. και συγκέντρωση στον Άρειο Πάγο στις 8.30 το πρωί.

* Την Παρασκευή 15 Απριλίου, διαμαρτυρία ΠΟΕΔΗΝ στις Διοικήσεις των Υγειονομικών Περιφερειών. Στάση εργασίας στο Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 11.00 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου.

* Παράλληλα, πραγματοποιείται 4ήμερη απεργία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους από την Τρίτη, 12/4/2011 έως την Παρασκευή 15/4/2011 και 4ωρη στάση εργασίας (15/4/2011) της Ομοσπονδίας Συλλόγων του Υπουργείου Οικονομικών από 11.00 π.μ. έως λήξη ωραρίου, ημέρα για την οποία έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση και πορεία.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί κάθε εργαζόμενο και συνταξιούχο, να συμμετέχει με αποφασιστική στάση και να δημιουργήσει δυναμική κλιμάκωσης, για την 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που έχει αποφασιστεί για το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.».

Έρευνες για το διαδίκτυο


Τα οφέλη αλλά και οι πιθανοί κίνδυνοι από τη χρήση των νέων τεχνολογιών, με απώτερο στόχο την ολοκληρωμένη γνώση των επιδράσεων των νέων τεχνολογιών στον άνθρωπο, για την περαιτέρω θωράκιση και ενδυνάμωση του ψηφιακού πολίτη, παρουσιάστηκαν στο 2ο Πανελλήνιο Διεπιστημονικό συνέδριο με διεθνή συμμετοχή το οποίο διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρία Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο, στη Θεσσαλονίκη.
Ειδικότερα παρουσιάστηκαν οι έρευνες ειδικών επιστημόνων και ο αριθμός των συμμετεχόντων ξεπέρασε τους τετρακόσιους.
Καταξιωμένοι ερευνητές και επαγγελματίες από τους χώρους της Ιατρικής, της Ψυχολογίας, της Πληροφορικής, της Κοινωνιολογίας, της Εκπαίδευσης, των ΜΜΕ, της Πολιτικής, της Νομικής, της Εγκληματολογίας και του Χρηματοοικονομικού χώρου, συμμετείχαν σε 120 ομιλίες και σε έξι εκπαιδευτικά σεμινάρια.
Με τις εισηγήσεις τους τίμησαν το Συνέδριο, η Δρ. Kimberly Young Καθηγήτρια Ψυχολογίας στο St. Bonaventure University και διεθνώς γνωστή ειδικός στον Εθισμό στο Διαδίκτυο και τη διαδικτυακή συμπεριφορά, η οποία αναφέρθηκε στην κεντρική της ομιλία για τις νεότερες εξελίξεις του φαινομένου. Ο Dr. Stefano Pallanti Αναπληρωτής Καθηγητής Ψυχιατρικής, Università degli Studi di Firenze και Επισκέπτης Αναπληρωτής Καθηγητής Ψυχιατρικής, Mount Sinai Medical Center, αναφέρθηκε στο νευροβιολογικό υπόστρωμα της διαταραχής εθισμού στο διαδίκτυο και τους παραλληλισμούς με άλλους συμπεριφορικούς αλλά και χημικούς εθισμούς. Ο Δρ. Απόστολος Γκουτζίνης, επισκέπτης καθηγητής Νομικής στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος, ανέπτυξε τα θέματα ασφάλειας του διαδικτύου σε σχέση με τις οικονομικές υπηρεσίες και τη Νομοθεσία. Ο Καθηγητής Μ.Μ.Ε του Πανεπιστημίου της Αμβέρσας Michel Walrave παρουσίασε το φαινόμενο του διαδικτυακού εκφοβισμού στο Βέλγιο και η κ. Παραδεισιώτη, Παιδοψυχίατρος και Επιστημονική Συντονίστρια των Υπηρεσιών Ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων στην Κύπρο, παρουσίασε τα ευρήματα Παγκύπριας έρευνας για τον Διαδικτυακό εκφοβισμό-παρενόχληση.
Σημαντική ήταν η εκπροσώπηση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου της Κύπρου με τις εισηγήσεις της κα. Αναστασίας Οικονόμου και του κ. Αλέξανδρου Κοφτερού, σχετικά με τις δράσεις για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου στην εκπαιδευτική κοινότητα της Κύπρου.
Κυρίαρχες θεματικές ενότητες του συνεδρίου ήταν η διασύνδεση του Διαδικτύου με την Εκπαίδευση, το Ποινικό δίκαιο, την διαπροσωπική επικοινωνία και τις εκφράσεις της σεξουαλικότητας, η εικονική και η επαυξημένη πραγματικότητα, οι εφαρμογές των νέων τεχνολογιών στην Ιατρική και τη Ψυχιατρική, οι επιδράσεις της πολύωρης έκθεσης στην οθόνη και του καθιστικού τρόπου ζωής στη σωματική υγεία, ο εθισμός στο διαδίκτυο, η υπερβολική ενασχόληση παιδιών και εφήβων με τα διαδικτυακά παιχνίδια και τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και η ανάδυση νέου τύπου αντικοινωνικών συμπεριφορών (που εκφράζονται με την παρενόχληση, τον εκφοβισμό, το ηλεκτρονικό έγκλημα και τις αυτοκτονίες στο διαδίκτυο).
Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, ήταν ο Λαρισαίος ψυχίατρος, κ. Κωνσταντίνος Σιώμος.
Να σημειωθεί ότι το συνέδριο τέλεσε υπό την αιγίδα των Υπουργείων Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων όπως και του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρίας, του Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου, της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρίας και του Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών, ενώ την υποστήριξή τους παρείχαν ο Οργανισμός Καταπολέμησης των Ναρκωτικών και ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας.

Τουριστική προβολή της Μαγνησίας

Απάντηση του Γ. Νικητιάδη σε ερώτηση της Ρ. Ζήση
Από τις Περιφέρειες και τους ΟΤΑ με συγχρηματοδότηση από τον ΕΟΤ θα υλοποιείται η τουριστική προβολή επιμέρους περιοχών της Ελλάδας καθώς το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού έχει πλέον την ευθύνη για την προβολή του συνόλου της Επικράτειας. Αυτό τονίζει ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης σε απάντηση ερώτησης της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Ροδούλας Ζήση για την τουριστική προβολή του Νομού Μαγνησίας.

Με έγγραφο του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο υφυπουργός Πολιτισμού ενημερώνει την βουλευτή του ΠΑΣΟΚ ότι στο ΕΣΠΑ έχει ενταχθεί το Σχέδιο Δράσης για την Τουριστική Προβολή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ο προϋπολογισμός του οποίου για την περίοδο 2011-2013 ανέρχεται στο 1.000.000 ευρώ και αφορά στη δημιουργία ιστοσελίδας προβολής, στη διαφήμιση της περιοχής στο διαδίκτυο, στη διαφήμιση σε έντυπα του εσωτερικού και το εξωτερικού, στη συμμετοχή σε εκθέσεις στη χώρα μας και στο εξωτερικό, στη διοργάνωση συνεδρίων και ημερίδων, σε φιλοξενία δημοσιογράφων και tour operators κ.α.


Στο πλαίσιο αυτό επιδιώκεται η προώθηση και προβολή γνωστών διεθνώς προορισμών όπως π.χ. Μετέωρα, Πήλιο, Σποράδες και Παραλιακή Ζώνη Λάρισας-Μαγνησίας.


Ο κ. Νικητιάδης ενημερώνει επίσης την κ. Ζήση ότι, η τουριστική ανάπτυξη του Ν. Μαγνησίας μπορεί να επιτευχθεί και μέσα από τα προγράμματα για την ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας και της ανάπτυξης νέων μορφών τουρισμού.


Επίσης στο πρόγραμμα «Ενθάρρυνση Τουριστικών Δραστηριοτήτων», στις περιοχές παρέμβασης περιλαμβάνονται 8 Δήμοι του Ν. Μαγνησίας. Πρόκειται για τους Δήμους Αλμυρού, Αργαλαστής, Αφετών, Πτελεού, Σούρπης, Σηπιάδος, Τρικερίου και Ανάβρας.


«Οι Μεσογειακοί Αγώνες χάθηκαν για τη Μαγνησία αλλά δεν χάθηκε η μάχη για την ανάπτυξη του Νομού μας και όλης της Θεσσαλίας», πιστεύει και η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Ροδούλα Ζήση η οποία, στην ερώτηση της, αναφέρεται στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Μαγνησίας και έχει ζητήσει να αναδειχθεί ο τουρισμός στην περιοχή ως βασική προτεραιότητα της αναπτυξιακής διαδικασίας.
Γράφει: magnesianews.gr

Την "Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης" τιμά η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας

Την 19η Απριλίου που καθιερώθηκε ως «Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης» με αφορμή την επέτειο θανάτου του μεγάλου φιλέλληνα ποιητή Λόρδου Βύρωνα τιμά με εορταστικές εκδηλώσεις η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας της Περιφέρειας Θεσσαλίας
Ο φετινός εορτασμός θα γίνει την Μ. Τρίτη, 19 Απριλίου και το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων της ημέρας είναι το εξής:

Ωρα 10.30 Άφιξη επισήμων και έναρξη επίσημης Δοξολογίας στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλείου. Μετά το τέλος της Δοξολογίας και μέσα στον Ιερό Ναό θα πραγματοποιηθεί ομιλία από την κα. Αργυρώ Γκαραγκούνη, φιλόλογο – Διευθύντρια του 13ου Γυμνασίου Λάρισας.
Ώρα 11.00 Θα ακολουθήσει δέηση στο Ηρώο της Πόλης και κατάθεση στεφάνων από τις αρχές και φορείς.
Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την τήρηση ενός λεπτού σιγής και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Απαλλάσσονται από μέρος οφειλών

Απαλλάσσονται από μέρος οφειλών
Επιτυχή έκβαση είχαν τέσσερις υποθέσεις εξωδικαστικού συμβιβασμού τις οποίες χειρίστηκε η Κίνηση Πολιτών Δανειοληπτών με βάση το νόμο περί υπερχρεωμένων νοικοκυριών.
Στις τρεις περιπτώσεις οι Τράπεζες διαγράφουν τη συνολική οφειλή κατά 35% και απαλλάσσουν τον δανειολήπτη μετά την επιτυχή αποπληρωμή της. Στην τέταρτη περίπτωση, επειδή είχαν επιβληθεί και δικαστικά έξοδα, η Τράπεζα διαγράφει τη συνολική οφειλή κατά 40% και τον απαλλάσσει από το υπόλοιπο.
Συγκεκριμένα οι δανειολήπτες απαλλάσσονται κατά περίπτωση κατά 20.519 ευρώ, 13.3678 ευρώ, 2.090 ευρώ και 1.206 ευρώ.
«Είναι δειλά-δειλά οι πρώτες περιπτώσεις μερικής απαλλαγής οφειλών δανειοληπτών που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Το αξιοσημείωτο είναι ότι οι δανειολήπτες διαθέτουν περιουσιακά στοιχεία, αλλά οι τράπεζες προτιμούν την άμεση ρευστότητα από τη μακρόχρονη δικαστική μάχη των κατασχέσεων και πλειστηριασμών» επισημαίνει ο πρόεδρος της Κίνησης Πολιτών Δανειοληπτών Γιώργος Μπαρτζώκης.
Σύμφωνα με το Νόμο 3869/2010 οι υπερχρεωμένοι δανειολήπτες πρέπει σε πρώτη φάση να προχωρήσουν σε επίτευξη εξωδικαστικού συμβιβασμού το τελευταίο εξάμηνο πριν την υποβολή αίτησης στο Ειρηνοδικείο με τη συνδρομή δικηγόρου ή άλλου φορέα σχετικού.
Αν αποτύχει η προσπάθεια, τότε ο δικηγόρος ή ο φορέας συντάσσει βεβαίωση αποτυχίας του εξωδικαστικού συμβιβασμού. Αν πετύχει συντάσσεται πρακτικό που αποτελεί τίτλο εκτελεστό και επικυρώνεται από τον αρμόδιο Ειρηνοδίκη.
Στην πρόταση λαμβάνει υπόψη τα δηλούμενα εισοδήματα, τις οικονομικές ανάγκες του οφειλέτη και τη δυνατότητα του να αποπληρώνει χρέη. Μέσα σε πέντε ημέρες από το αίτημα τα πιστωτικά ιδρύματα παραδίδουν αναλυτική κατάσταση οφειλών κατά κεφάλαιο, τόκους και έξοδα.
Επειδή ο νομοθέτης κάνει προσπάθεια να «φιλτράρει» τις υποθέσεις που θα φτάσουν στις δικαστικές αίθουσες, ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί πίεση στον πιστωτή να αποδεχθεί μια εξωδικαστική λύση, υπό την «απειλή» της ρύθμισης-μείωσης των χρεών ή ακόμη και της απαλλαγής. είναι ιδιαίτερα σημαντικό αρκετές υποθέσεις να σταματούν στο στάδιο εξωδικαστικής επίλυσης, ώστε να μην παράγει ένα έγγραφο βεβαιωτικό της αποτυχίας.
Το σχέδιο-πρόταση του οφειλέτη πρέπει να είναι έγγραφο και να θέτει υπόψη του πιστωτή ένα σχέδιο αποπληρωμής, το οποίο μπορεί να περιλαμβάνει μηνιαία εξυπηρέτηση της οφειλής με συγκεκριμένο επιτόκιο.
Στην πρόταση μπορεί να περιλαμβάνονται ληξιπρόθεσμα χρέη (π.χ. καταγγελμένα δάνεια ή πιστωτικές κάρτες όπου είναι απαιτητό το σύνολο του ποσού) ή ενήμερα που ακόμη εξυπηρετούνται και πληρώνονται από τον δανειολήπτη.
Το σχέδιο απευθύνεται προς τους πιστωτές με πρωτοβουλία του οφειλέτη για να ρυθμιστούν οι απαιτήσεις τους. Μπορεί να ζητήσει ο οφειλέτης και ποιο θα είναι το συνολικό ποσό αποπληρωμής. Αν επιτευχθεί συμφωνία, θα πρέπει να περιβληθεί τον έγγραφο τύπο σύμβασης αναγνώρισης χρέους και ρύθμισης του τρόπου αποπληρωμής εκτός της πλήρους απαλλαγής που θα είναι απλή σύμβαση και να επικυρωθεί το σχετικό πρακτικό από τον αρμόδιο Ειρηνοδίκη. Έτσι η εξώδικος συμφωνία των δύο μερών αναβαθμίζεται σε εκτελεστό τίτλο ισχύει ως νέα αντικαθιστώντας οποιαδήποτε προηγούμενο εκτελεστό τίτλο.
Ο Ειρηνοδίκης κάνει μόνο έλεγχο νομιμότητας, όχι σκοπιμότητας, δηλαδή εξετάζει αν έγινε νόμιμα η διαδικασία και όχι γιατί συμφωνούν τα δύο μέρη.
Πρότεινε μείωση
Η Κίνηση Πολιτών Δανειοληπτών ενημερώνει ακόμη ότι τράπεζα πρότεινε μείωση των αξιώσεών της από 5.474,20 ευρώ κατά 60%, σε 2.190 ευρώ με ρύθμιση του υπολοίπου σε πέντε μηνιαίες δόσεις των 438 ευρώ.
Το αξιοσημείωτο είναι ότι η τράπεζα είχε ήδη κάνει διάρρηξη του συμβολαίου γονικής παροχής της δανειολήπτριας με δικαστική απόφαση, εκκρεμούσε δε η έφεση της κατά της πρωτόδικης απόφασης. Ωστόσο η τράπεζα επέλεξε τη ρευστότητα των αξιώσεών της παρά την εκτέλεση της απόφασης.
Ταυτότητα Δανειοληπτών
Στο Βόλο ξεκίνησε τη λειτουργία του η «Ταυτότητα Δανειοληπτών Βόλου», στην οδό Κ. Καρτάλη 199Γ. Το κατάστημα δημιούργησε η καταναλωτική οργάνωση Κίνηση Πολιτών Δανειοληπτών με στόχο την επιστροφή εξόδων φακέλου μέσω ομαδικών αγωγών κατά των τραπεζών, αλλά και σχετικά με τις ρυθμίσεις του Νόμου Κατσέλη για απαλλαγή και ρύθμιση του υπολοίπου των χρεών των δανειοληπτών.
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΓΛΥΤΏΣΟΥΝ Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΑΡΚΕΤΟ ΑΙΜΑ ΕΧΟΥΝ ΡΟΥΦΗΞΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ

ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΡΙΕΡΑ ΩΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΓΚΟΥΦΗΣ; ΚΑΝΤΟ ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ

Μα είναι δυνατόν να κάνει κάποιος πολιτική καριέρα μα το όνομα Χρήστος Μαγκούφης; Άλλαξέ το ρε φίλε, κάντο τουλάχιστον … Κώστας Μαγκούφης… Αν περιμένουμε με παλικαράδες τύπου Μαγκούφη να πάει μπροστά αυτός ο μαγκούφης ο τόπος…

Ζήτω που καήκαμε!

Οι μισθοί πετσοκόβονται, οι συντάξεις μπαίνουν στην πρέσα, η ανεργία των νέων ξεπερνάει το 35%, τα λουκέτα διαδέχονται το ένα το άλλο και....
ο «σύντροφος» Μαγκούφης πλακώνεται με τους εξεγερμένους πολίτες για να προασπίσει το «δικαίωμά του να πληρώνει διόδια» στο Μπόμπολα και στα διαπλεκόμουνα καθήκια της εκάστοτε εξουσίας…

Harry Klynn
http://ksipnistere.blogspot.com/ 

Στέλνουν τουρίστες στη φθηνή Ελλάδα


Τουριστική "καμπάνια" για τα P.I.G.S από τη Usa Today. Η οικονομική λύση για τους Αμερικανούς τουρίστες. Συνιστούν προσοχή για την Ελλάδα λόγω απεργιών, αλλά καταγράφουν και τη θετική πλευρά, υπενθυμίζοντας τους κατοίκους της Ρόδου που υποδέχτηκαν τουρίστες με λουλούδια

Ως ισχυρός ανταγωνιστής των πρώτων τουριστικών προορισμών της ηπείρου περιγράφονται τα P.I.G.S στην αμερικανική εφημερίδα USA Today, δεδομένου ότι εργάζονται για την ενίσχυση αυτού του τομέα των οικονομικών τους και προσφέρουν ελκυστικά τουριστικά πακέτα.
Οι άνθρωποι του τουριστικού κλάδου, όπως σημειώνεται, "βλέπουν" ελκυστικά πακέτα σε όλους τους τομείς, όπως τη διαμονή, τις μετακινήσεις και τις επισκέψεις σε τουριστικούς και αρχαιολογικούς χώρους.
Μπορεί να δίνεται ένα έναυσμα στους Αμερικανούς να εξετάσουν το ενδεχόμενο για διακοπές στην Πορτογαλία, την Ιρλανδία, την Ελλάδα και την Ισπανία, αλλά παράλληλα δίνονται και οδηγίες για την Ελλάδα των "συνεχών απεργιών", επισημαίνοντας ότι ενδεχομένως στις κινητοποιήσεις να υπάρξουν βίαια επεισόδια.
"Οι απεργίες από συνδικάτα είναι κάτι πολύ συνηθισμένο στην Ευρώπη και ορισμένες κινητοποιήσεις ενδεχομένως να είναι τόσο μεγάλες ώστε να αποκλείσουν την πρωτεύουσα, να κλείσουν αεροδρόμια και να ακινητοποιήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ιδιαίτερα στην Ελλάδα, όπου οι εργαζόμενοι έχουν απηυδήσει με τα συνεχή μέτρα λιτότητας και τον υψηλό δείκτη ανεργίας", αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Υπενθυμίζοντας τις περσινές κινητοποιήσεις στο λιμάνι του Πειραιά, ο συντάκτης του άρθρου επισημαίνει και τη θετική πλευρά, καθώς οι τουρίστες που έφτασαν με αρκετές ώρες καθυστέρηση στη Ρόδο έτυχαν θερμής υποδοχής από τους κατοίκους του νησιού που τους προσέφεραν λουλούδια.
Ένας ακόμα λόγος που τα καλοκαιρινά θέρετρα στην Πορτογαλία, την Ισπανία, την Ιρλανδία και την Ελλάδα κερδίζουν έδαφος είναι οι αναταραχές σε χώρες όπως η Τυνησία, η Λιβύη, η Αίγυπτος και η καταστροφή στην Ιαπωνία.
Ως σημαντικός παράγοντας που θα προσελκύσει Αμερικανούς τουρίστες αναφέρεται το εξαιρετικό φαγητό των μεσογειακών χωρών, κάτι για το οποίο είναι φημισμένες, καθώς και το γεγονός πως τα εστιατόρια σερβίρουν δείπνο πολύ πιο αργά από όσο έχουν συνηθίσει στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.
Ο συντάκτης παρακινεί τους Αμερικανούς τουρίστες να επιλέξουν για τις διακοπές τους τις τέσσερις αυτές χώρες της Ευρώπης, ώστε να γνωρίσουν τα παιδιά τους τις ρίζες του αμερικανικού πολιτισμού.
"Στην Αμερική τα περισσότερα από την κουλτούρα μας προέρχονται από την Ευρώπη. Αν θέλετε εσείς και τα παιδιά σας να κατανοήσετε το σύστημα, το υπόβαθρο, το νομικό μας σύστημα, επιχειρήστε το", καταλήγει το δημοσίευμα

Σε συναγερμό η ΕΛ.ΑΣ για ένα 13χρονο κορίτσι που βρέθηκε κρεμασμένο - Ήταν αυτοκτονία σύμφωνα με τον ιατροδικαστή - Ελλάδα

Σε συναγερμό η ΕΛ.ΑΣ για ένα 13χρονο κορίτσι που βρέθηκε κρεμασμένο - Ήταν αυτοκτονία σύμφωνα με τον ιατροδικαστή - Ελλάδα

NewsIt.gr: Πήλιο: Φωτιά σε δύσβατη αγροτική περιοχή στον Άγιο Γεώργιο

NewsIt.gr: Πήλιο: Φωτιά σε δύσβατη αγροτική περιοχή στον Άγιο Γεώργιο

ΣΟΚ > Αυξάνονται τα κρούσματα βίας μεταναστών προς πληρώματα πλοίων!!!

ΣΟΚ > Αυξάνονται τα κρούσματα βίας μεταναστών προς πληρώματα πλοίων!!!

Ας μιλήσουμε επιτέλους!: Αμερικανοί και ΔΝΤ ανησυχούν αν ο Γιώργος θα τα “βγάλει πέρα”

Ας μιλήσουμε επιτέλους!: Αμερικανοί και ΔΝΤ ανησυχούν αν ο Γιώργος θα τα “βγάλει πέρα”

Ακυβέρνητο σκάφος στον Άγιο Αιμιλιανό με αλλοδαπούς - Newsbomb.gr

Ακυβέρνητο σκάφος στον Άγιο Αιμιλιανό με αλλοδαπούς - Newsbomb.gr

ΕΥΘΕΙΕΣ ΒΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ...

ΕΥΘΕΙΕΣ ΒΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ...

Ψωμιάδης: "Δεν είμαι παιδάκι του Κολωνακίου με στριγκάκι"

Ψωμιάδης: "Δεν είμαι παιδάκι του Κολωνακίου με στριγκάκι"

Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΟΜΑΚΩΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΕΜΑΛΙΣΤΩΝ-Ο ΠΟΜΑΚΟΣ ΗΡΩΑΣ «ΓΚΙΑΟΥΡ ΙΜΑΜ»! 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1920!

Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΟΜΑΚΩΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΕΜΑΛΙΣΤΩΝ-Ο ΠΟΜΑΚΟΣ ΗΡΩΑΣ «ΓΚΙΑΟΥΡ ΙΜΑΜ»! 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1920!

Zougla online - Νεκρός φοιτητής στη Σάμο

Zougla online - Νεκρός φοιτητής στη Σάμο

Δεξί χέρι του (βουλευτή της ΝΔ) Μουσουρούλη, ο νέος γεν. γραμματέας της Διαμαντοπούλου...

Δεξί χέρι του (βουλευτή της ΝΔ) Μουσουρούλη, ο νέος γεν. γραμματέας της Διαμαντοπούλου...

Εκτός τόπου και χρόνου ο Καμίνης!

Εκτός τόπου και χρόνου ο Καμίνης!

Εκτός τόπου και χρόνου ο Καμίνης!

Εκτός τόπου και χρόνου ο Καμίνης!

Ο Δημητροκάλης της «Σπίθας» ζητά ξεπούλημα Δημόσιας Περιουσίας!

Ο Δημητροκάλης της «Σπίθας» ζητά ξεπούλημα Δημόσιας Περιουσίας!

ΑΥΤΌ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΩΡΆΡΙΌ ΣΤΗΝ ΣΚΌΠΕΛΟ ΣΎΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΌ ΣΎΛΛΟΓΟ

 

Θερινό ωράριο


Μετά την αλλαγή της ώρας που θα πραγματοποιηθεί τα ξημερώματα της Κυριακής 27 Μαρτίου 2011 θα ακολουθήσει και η αλλαγή στην λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων της πόλης μας.
Σύμφωνα λοιπόν, με το ωράριο που θα ισχύει στην αγορά του Βόλου & της Ν. Ιωνίας από 1ης Απριλίου και για όλη τη θερινή περίοδο τα καταστήματα θα λειτουργούν ως εξής:
ΘΕΡΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ
ΙΣΧΥΕΙ ΑΠΟ 1η ΑΠΡΙΛΙΟΥ
   
 ΠΡΩΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑ
ΔΕΥΤΕΡΑ 8:30- 2:30 ΚΛΕΙΣΤΑ
ΤΡΙΤΗ 8:30- 2:00 5:30- 9:00
ΤΕΤΑΡΤΗ 8:30- 2:30    ΚΛΕΙΣΤΑ
ΠΕΜΠΤΗ 8:30- 2:00 5:30- 9:00
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8:30- 2:00 5:30- 9:00
ΣΑΒΒΑΤΟ 8:30- 2:30    ΚΛΕΙΣΤΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ

ΕΛΤΑ : Δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις για λουκέτο

Σε αναφορά που κατέθεσε η Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Μαγνησίας, κα Ροδούλα Ζήση, για τις υπηρεσίες των ΕΛΤΑ και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στο Νότιο Πήλιο ο αρμόδιος Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων απάντησε τα εξής:


«Τα ΕΛΤΑ ως φορέας παροχής της Καθολικής Ταχυδρομικής Υπηρεσίας σχεδιάζουν ένα συνολικό πρόγραμμα εξυγίανσης και αναδιάρθρωσης υπηρεσιών με στόχο τη βιωσιμότητα και την αποτελεσματικότητα της λειτουργίας τους αλλά και τη διασφάλιση της ποιοτικής ταχυδρομικής εξυπηρέτησης σε όλους τους κατοίκους της χώρας.


Στο πλαίσιο αυτό, εξετάζεται και η δυνατότητα συγχωνεύσεων περιφερειακών διευθύνσεων αλλά και κάποιων τοπικών καταστημάτων σε κάποιες περιοχές όπου η εξυπηρέτηση μπορεί να αντικατασταθεί ή και να βελτιωθεί από «πρακτορεία» ή άλλα γειτονικά καταστήματα.


Η διερεύνηση αυτή, που γίνεται από τη Διοίκηση των ΕΛΤΑ, δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί και επομένως δεν έχει ληφθεί καμία οριστική απόφαση για συγκεκριμένα καταστήματα σε οποιαδήποτε περιοχή της χώρας.


Όσον αφορά στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες του Υπ. Υ.Με.Δι. καθώς είναι ανώνυμη τραπεζική εταιρεία εισηγμένη στο χρηματιστήριο Αθηνών».
Γράφει: magnesianews.gr

Το θερινό ωράριο καταστημάτων και Σούπερ Μάρκετ Λευκάδας

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Για τους καλοκαιρινούς μήνες του 2011 ( ήτοι από Απρίλιο μέχρι και 31 Οκτωβρίου ), το Δ.Σ. του ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ προτείνει το κάτωθι ωράριο λειτουργίας των Εμπορικών Καταστημάτων & Σούπερ-Μάρκετ για την πόλη της Λευκάδας.
α. ΔΕΥΤΕΡΑ – ΤΕΤΑΡΤΗ - ΣΑΒΒΑΤΟ από 8.00 έως 14.20.
β. ΤΡΙΤΗ - ΠΕΜΠΤΗ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ από 8.00 έως 14.00 και από 18.00 έως 21.00.

Για τα καταστήματα που απασχολούν προσωπικό υπενθυμίζουμε ότι πρέπει να εφαρμόζουν τις διατάξεις των Ν.2224/94 και 3377/05 που αναφέρονται στις σχέσεις εργασίας του προσωπικού και τις σχετικές διατάξεις της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, ήτοι: πενθήμερη απασχόληση με 40 ώρες εργασίας την εβδομάδα.
Κρίνουμε ότι το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων είναι ανθρώπινο, καλύπτει τις ανάγκες, εξυπηρετεί το καταναλωτικό κοινό και καλούμε όλους τους συναδέλφους να το στηρίξουν και να το εφαρμόσουν.
ΝΑ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΝΗΣΙ ΓΙΑΤΊ ΟΧΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ 

Επιστολή αναγνώστη προς ΣΟΥΠΕΡ MARKET Σκοπέλου η διαφορετικά ξενυχτάδικα
Κύριοι αυτά που ξέρατε μέχρι πέρυσι τέλος δεν θα ανεχτούμε εμείς η καταστηματάρχες της παραλίας ΣΟΥΠΕΡ μάρκετ ανοιχτό μέχρι της 4 η ώρα το πρωί
Αντωνάκη αυτά που ξέρατε τέλος                      
Επιτέλους αυτή η ασυδοσία δήθεν να εξυπηρετήσουμε τους τουρίστες θα τελείωση
Έστω και αν θα πρέπει να μας ονομάσετε ρουφιάνους
Και η τοπικές αρχές δημοτικές αστυνομικές ας ξεκινήσουν να τους κάνουν σύσταση από τώρα
Ένας αναγνώστης καταστηματάρχης

Βρε σταματήστε να μας απειλείτε δεν έχετε καταλάβει ότι σας έχουμε ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ στα @@@@ ΛΑΜΟΓΙΑ

19000% αύξηση επισκεπτών


Εδώ και μερικές μέρες δεχόμαστε καταιγισμό απειλών ύβρεων και εκβιασμών πριν λίγο μας ανακοίνωσαν με άγνωστο φυσικά αποστολέα ότι θα μας κόψουν το νερό και άλλα πολλά που θα μας κάνουν .εμείς είχαμε πει σε παλιά ανάρτηση μας φασόλια να φάτε για να είναι δυνατό το κλάσιμο που θα μας κάνετε τώρα τη εννοούσε ο καλλιτέχνης πιο νεράκι θα κόψουν είναι άγνωστο βεβαία που ?εμείς με χαρά μας περιμένουμε αρκεί να ξέρετε που θα κόψετε το νερό ,γιατί τσάμπα μάγκες είσαστε και τσάμπα κόσμο ενοχλείτε .δεν γνωρίζετε πια άτομα είναι στο skopelosnewws και για να βοηθήσουμε λοιπόν ακούστε  δεν είναι ένας είναι όλο το νησί το skopelosnews παλιολαμογια γιατί το blog ανήκει σε όλους τους σκοπελίτες αλλά και σε αρκετούς Έλληνες  αναγνώστες μας .
Τώρα καταλαβαίνουμε είναι πολλά τα συμφέροντα που έχει αρχίσει και τους τσούζει ο κώλος άλλα εμείς συνεχίζουμε  την δουλεία μας .θα  όλα στην φόρα καθαρά και χωρίς να επηρεαζόμαστε από κανέναν
και για το λόγο το αυτόν  πάρτε κάποιες μέτρησης από το  alexa  για το blog skopelosnews και βγάλτε τα συμπεράσματα σας γιατί έχουν λύσσαξει  μαζί μας

ΗΛΙΚΊΕΣ που ΜΑΣ ΔΙΑΒΆΖΟΥΝ


547 ΘΈΣΗ στην ΕΛΛΆΔΑ σε 3 ΜΉΝΕΣ ΠΕΡΊΠΟΥ

ΠΑΓΚΌΣΜΙΑ ΚΑΤΆΤΑΞΗ
ένα μεγάλο ευχάριστό σε όλους που μας στηρίζετε δεν θα σας πουλήσουμε ποτέ και για τίποτα
ΑΠΟ όλα τα παιδιά που γράφουν στο skopelosnews
http://skopelos-news.blogspot.com

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου