Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

8 παιδιά στο Νοσοκομείο με σαλμονέλα


magnesianews.gr



Στο Νοσοκομείο Βόλου νοσηλεύονται 15 παιδιά, που φέρεται να κατανάλωσαν μακαρόνια και τούρτα, λαμβάνοντας μέρος σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή.

Όπως έγινε γνωστό, δυο από αυτά, ηλικίας 8 και 9 χρόνων, διαπιστώθηκε ότι πάσχουν από σαλμονέλα, ενώ στην παιδιατρική κλινική νοσηλεύονται άλλα έξι παιδιά, των οποίων τα αποτελέσμα των εργαστηριακών εξετάσεων αναμένεται να βγούν σήμερα. Εξάλλου, η Διεύθυνση Παιδείας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας για να διαπιστώσει από που προήλθε το μικρόβιο έλαβαν δείγματα από τα τρόφιμα που καταλάνωσαν τα παιδιά.

Το περιστατικό συνέβη σε αποχαιρετιστήρια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, όπου συμμετείχαν 33 παιδιά οδηγοί και πρόσκοπο που κατανάλωσαν μακαρόνια που είχε μαγειρευτεί από τις μεγαλύτερες οδηγούς, αλλά και τούρτα που είχε φέρει για να κεράσει ένα από τα παιδιά που είχε τα γενέθλιά του.

Τα συμπτώματα άρχισαν να εμφανίζονται τα ξημερώματα της Κυριακής, με κύρια χαρακτηριστικά πυρετό, διάρροια και εμετό, ενώ 15 τον αριθμό από τα παιδιά επισκέφτηκαν το Νοσοκομείο, όπου εκεί εξακολουθούν να νοσηλεύονται 8 παιδιά που η κατάστασή τους ήταν πιο σοβαρή. Εκτός των παιδιών, νόσησε και ένας από τους ομαδάρχες, που μαζί με άλλους τέσσερις, κατανάλωσαν τα ίδια τρόφιμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger