Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Διαμαρτύρονται οι ξενοδόχοι Θράκης για το κλείσιμο της σχολής τουριστικών επαγγελμάτων Αλεξανδρούπολης

Την έντονη διαμαρτυρία τους με επιστολή προς τον υπουργό τουρισμού εκφράζουν οι ξενοδόχοι Θράκης στο σχεδιασμό εκ μέρους του υπουργείου για αναστολή της λειτουργίας της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων του ΟΤΕΚ στην Αλεξανδρούπολη. Όπως τονίζουν στην επιστολή τους, η σκέψη και μόνο ενός τέτοιου ενδεχόμενου γεννά ιδιαίτερη ανησυχία στους επαγγελματίες του τουρισμού της περιοχής μας δεδομένου ότι η συγκεκριμένη σχολή... αποτελεί έναν σοβαρό πυλώνα για την ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

"Το φημολογούμενο κλείσιμο της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων στην Αλεξανδρούπολη θα αποτελέσει ένα καίριο πλήγμα στην προσπάθεια ανάπτυξης του τουρισμού της περιοχής μας σε μια δύσκολη χρονικά στιγμή, κατά την οποία η ακριτική μας περιοχή στοχεύει και επενδύει στην διέξοδο από την κρίση με σημαντική συνιστώσα τον τουρισμό"

Η παρουσία άλλωστε της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων στην Αλεξανδρούπολη έχει άρρηκτα συνδεθεί με την ανάπτυξη του τουρισμού, καθώς οι απόφοιτοί της στελεχώνουν τις επιχειρήσεις της Θράκης συμβάλλοντας με τον καλύτερο τρόπο στην βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και η συνέχιση της λειτουργίας της κρίνεται αναγκαία,με δεδομένο ότι η αμέσως πλησιέστερη σχολή τουριστικών επαγγελμάτων βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη σε απόσταση 300km. Οποιαδήποτε δικαιολογία απο πλευράς κυβέρνησης αποτελεί όπως αναφέρουν «προφάσεις εν αμαρτίαις» και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή εκ μέρους τους.

"Σε κάθε περίπτωση είναι τραγικό να βλέπει κανείς τους ιδιώτες να επενδύουν ακόμη και σήμερα στον τουρισμό στοχεύοντας στην παραπέρα ανάπτυξη και βελτίωσή του και το κράτος να κλείνει την μοναδική υποστηρικτική υποδομή που έχει σ’ αυτόν τον τομέα στην ακριτική Θράκη. Αντ’ αυτού, και με περισσή ευκολία μάλιστα, το ίδιο ανερμάτιστο κράτος φρονεί ότι κλείνοντας την Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων στην Αλεξανδρούπολη του περισσεύουν πόροι για να ιδρύσει στην ίδια περιοχή πλειάδα κέντρων φύλαξης λαθρομεταναστών."

Αναμένουμε να δούμε πως θα αντιδράσουν οι βουλευτές μας στο ενδεχόμενο αυτό, αλλά και οι δήμαρχοι και ο περιφερειάρχης ...Γιατί από λόγια κουραστήκαμε !!!
http://kontiloforos.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger