Πέμπτη 6 Μαρτίου 2025

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΤΣΟΥΡΗ Στο ...αρχείο οι ευθύνες της Αστυνομίας για τη φονική επιδρομή φασιστών χούλιγκαν στη Ν. Φιλαδέλφεια

 

Πηγή: Eurokinissi

Στο ... αρχείο τέθηκε και επίσημα, η αστυνομική «ολιγωρία» της 8ης Αυγούστου 2023 που κατέληξε στο θανάσιμο τραυματισμό του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσούρη  μετά από  επίθεση οργανωμένων ομάδων φασιστοειδών, Ελλήνων και Κροατών χούλιγκαν έξω από το γήπεδο της Ν. Φιλαδέλφειας.

Αρχικά η ...γνωστή ΕΔΕ της Ελληνικής Αστυνομίας επέβαλε ποινές-χάδι με χρηματικά πρόστιμα και επιπλήξεις στους ανώτερους και ανώτατους αξιωματικούς που ενώ είχαν ενημερωθεί πλήρως σχεδόν από την αναχώρησή των Κροατών από τη χώρα τους, δεν έκαναν το παραμικρό μέχρι και τη δολοφονία του 29χρονου. Αυτές οι εγκληματικές παραλείψεις της Αστυνομίας αναδείχθηκαν και από το διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ. όπως άλλωστε και η συνειδητή εγκληματική αδιαφορία της κυβέρνησης.

Εξάλλου το προτελευταίο κεφάλαιο σε αυτή την υπόθεση ήταν η αποφυλάκιση του συνόλου των 105 κατηγορούμενων, φασιστών Κροατών και Ελλήνων οπαδών με τους πρώτους να βρίσκονται ήδη στην πατρίδα τους από το Δεκέμβρη του 2023.  

Το τελευταίο κεφάλαιο ήταν η αρχειοθέτηση της έρευνας για τους αξιωματικούς της Αστυνομίας, που είχε ξεκινήσει από την ίδια ημέρα της δολοφονίας, με εντολή της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και με την οποία είχε ζητηθεί να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες των ενστόλων. Τέτοιες ευθύνες όμως ουδέποτε είδε η αντιεισαγγελία Πρωτοδικών και έσπευσε να βάλει στον «πάγο» την υπόθεση, λέγοντας ότι «δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις για να κινηθεί η ποινική δίωξη σε βάρος των ανωτέρω προσώπων για την τέλεση της διερευνώμενης αξιόποινης πράξης της παράβασης καθήκοντος».

Ο Εισαγγελέας Εφετών Αθηνών, με τη σειρά του, δέχθηκε την αρχειοθέτηση της δικογραφίας μόνο για δύο αστυνομικούς ενώ για τους υπόλοιπους τέσσερις είχε ζητήσει την άσκηση ποινικής δίωξης «για την αξιόποινη πράξη της κακουργηματικής έκθεσης». Και εκεί έρχεται η αντεισαγγελέας Πρωτοδικών που αναφέρει ότι οι αξιωματικοί «ενήργησαν αποκλειστικά εξ αμελείας, ήτοι από έλλειψη της προσοχής που όφειλαν και μπορούσαν να καταβάλουν κατά περιστάσεις. Ειδικότερα, καίτοι υπήρχε επαρκής και έγκαιρη πληροφόρηση για την έλευση των Κροατών οπαδών, οι προαναφερόμενοι αστυνομικοί δεν επέδειξαν τη δέουσα επιμέλεια και προσοχή ώστε να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα αρχικά εντοπισμού των κροατικών οχημάτων και ακολούθως αποτροπής προσέγγισης σημείων όπου βρίσκονται οπαδοί της ΑΕΚ, με συνέπεια την παντελή έλλειψη αστυνομικής επιτήρησης». Έτσι, ζητά την αρχειοθέτηση της υπόθεσης, κάτι που ενέκρινε ο Εισαγγελέας Εφετών Αθηνών, Γ. Καντζίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger