Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2020

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥ


Ο Δήμαρχος Σκοπέλου κ. Σταμάτης Περίσσης επιδιώκοντας την προώθηση
σημαντικών ζητημάτων που αφορούν την ανάπτυξη του νησιού μας, ταξίδεψε
στην Αθήνα για προγραμματισμένες συναντήσεις:

Διαδοχική ασφάλιση στο νέο ασφαλιστικό

Στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που έχει ήδη κατατεθεί σε δημόσια διαβούλευση υπάρχουν αλλαγές στο θεσμό της διαδοχικής ασφάλισης, αφού με το άρθρο 26 αυτού αντικαθίσταται το άρθρο 19 του ν. 4387/2016

Τοποθέτηση της βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ και αναπληρώτριας τομεάρχη Οικονομικών Κ. Παπανάτσιου στη συζήτηση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, «Επίδομα Γέννησης».


Κ.Παπανάτσιου - Αν πραγματικά ενδιέφερε τη ΝΔ η υπογεννητικότητα και η στήριξη στα νέα ζευγάρια και το παιδί, θα έπρεπε να είχε αναθεωρήσει πτυχές του συνολικού της έργου στην παιδεία, την υγεία και την εργασία.

Η κ. Παπανάτσιου αναφέρθηκε στο σύνολο των πολιτικών που εφαρμόζει η Κυβέρνηση και τόνισε τη δομική διαφορά που υπάρχει με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ανέφερε πως, «Οι ανισότητες ενισχύονται μέσα από πολιτικές που ευνοούν τους έχοντες ή για να το πω καλύτερα, από πολιτικές που όχι μόνο δεν ενισχύουν τις ευάλωτες ομάδες και τα χαμηλά εισοδήματα, αλλά αντίθετα αφαιρούν πόρους από πολιτικές στήριξής τους».

Ενώ ανέφερε συγκεκριμένα πως το φορολογικό νομοσχέδιο της ΝΔ έδινε από 2 έως 20 ευρώ στα χαμηλά και μεσαία στρώματα, αντίστοιχα και ο προϋπολογισμός έδωσε πάνω από τον μισό δημοσιονομικό χώρο του έτους στη μείωση της φορολογίας για τις επιχειρήσεις. Ενώ παράλληλα με την μη αξιοποίηση των 37 δις και την επακόλουθη μη μείωση των πλεονασμάτων, χάνονται άλλα 2,5 δις από δυνητικά μέτρα ελάφρυνσης για τους πολίτες. Παράλληλα η βουλευτής σημείωσε πως η ΝΔ αθέτησε την εξαγγελία της για αύξηση του μισθού στο διπλάσιο της ανάπτυξης.

Α Λ/Τ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΝΑΥΣΙΠΛΟΙΑΣ


Ρόζα Σάνινα: Ενα κορίτσι θρύλος, του Σοβιετικού Στρατού, που έφυγε στα 20 της, (σαν σήμερα το 1945) αλλά η μνήμη της παραμένει.


Ηταν σαν σήμερα 28 Γενάρη του 1945 που η μαχήτρια του Σοβιετικού Στρατού, Ρόζα Γκεόργκιεβνα Σάνινα (Roza Shanina), αφήνει την τελευταία της πνοή από εχθρικά ναζιστικά πυρά, έχοντας γράψει όμως μόλις στα 20 της χρόνια, μια τέτοια ηρωική ιστορία που δύσκολα συναντάει κανείς στα παγκόσμια ιστορικά χρονικά.

Βάλθηκαν να μας τρελάνουν με τον ... Ερυθρό Σταυρό που απελευθέρωσε το Αουσβιτς!Ε, τέρμα, παραδινόμαστε! Εχουμε να κάνουμε με τόσο άθλιους τύπους που είτε βάλθηκαν να μας τρελάνουν είτε πουλάνε τρέλα με την σέσουλα! Σε κάθε περίπτωση πάντως κατόρθωσαν να "αναβαθμίσουν" την γελοιότητα σε τέτοιο επίπεδο που δυσκολεύεσαι να βρεις το κατάλληλο λεξιλόγια για να σχολιάσεις τα δρώμενα τους.

Βρίσκεται σήμερα στην Γερμανία ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να συμμετάσχει στις επετειακές εκδηλώσεις μνήμης για τη συμπλήρωση 75 χρόνων από την απελευθέρωση του Άουσβιτς,.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου