Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

Σαν σήμερα η οργάνωση "Ιούνης '78" εκτελεί τον αρχιβασανιστή της χούντας Πέτρο Μπάμπαλη


Του Γ. Γ.

 «Οι δίκες των βασανιστών της Χούντας διεξήχθησαν έναν χρόνο μετά την πτώση της χούντας, σε Αθήνα, Πάτρα και Χαλκίδα, με τους περισσότερους κατηγορουμένους να πέφτουν "στα μαλακά" και μερικούς να αθωώνονται. Μεταξύ των αθωωθέντων και οι -γνωστοί από πολλές καταγγελίες βασανισθέντων- αστυνόμοι Ευάγγελος Μάλλιος και Πέτρος Μπάμπαλης, που έπεσαν νεκροί λίγο αργότερα - ο πρώτος τον Δεκέμβριο του 1976 από τα όπλα της οργάνωσης "17 Νοέμβρη" και ο δεύτερος τον Ιανουάριο του 1979 από τα όπλα της οργάνωσης "Ιούνης '78"», αναφέραμε σε περασμένη ανάρτησή μας που τιτλοφορούσαμε «Ελληνική Δικαιοσύνη: "Χρυσές" σελίδες μιας πολύ αμαρτωλής ιστορίας».

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

Amber alert! Χάθηκαν από τα ΜΜΕ χιλιάδες λαού και νεολαίας που κατέκλυσαν το Σύνταγμα βροντοφωνάζοντας: ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ, ΝΑ ΦΥΓΟΥΝΕ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ, ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ!


AEK Athens - Asteras Tripolis Live Streaming

Φορολοταρία: 36η Δημόσια Κλήρωση για συναλλαγές Δεκεμβρίου 2019

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΑΔΕ η 36η Δημόσια Κλήρωση για συναλλαγές Δεκεμβρίου 2019 θα διεξαχθεί σήμερα Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020 στις 12:00.

Τουρισμός: Πέντε ισχυροί παράγοντες αποκαλύπτουν προκλήσεις και ευκαιρίες

Τουρισμός: Πέντε ισχυροί παράγοντες αποκαλύπτουν προκλήσεις και ευκαιρίες

Πέντε άνθρωποι του τουρισμού μιλούν στο Euro2day.gr, επιχειρώντας να καταγράψουν το momentum του ελληνικού τουρισμού το 2020.
Γ. Ρέτσος (ΣΕΤΕ), Α. Βασιλικός (ΞΕΕ), Α. Αγγελόπουλος (Aldemar), Α. Στελλιάτος (ΕΠΕΣΤ) και Θ. Δήμα (ΣΟΔΙΑ) καταγράφουν τα στοιχήματα και τις μεταβλητές που θα καθορίσουν το τουριστικό ρεύμα προς την Ελλάδα φέτος και τα αναμενόμενα έσοδα.
Σχολιάζουν, επίσης, τις προκλήσεις και τα νέα δεδομένα που διαμορφώνουν οι γεωπολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, το Brexit και η «επέλαση» των online κρατήσεων.
Αποτυπώνουν την εικόνα της ζήτησης και τις πρώτες ενδείξεις των κρατήσεων στα ξενοδοχεία, στον θαλάσσιο τουρισμό και στις βραχυχρόνιες μισθώσεις κατοικιών μέσα από ψηφιακές πλατφόρμες όπως η Airbnb.

Νέο δίκτυο ύδρευσης στο Στάφυλο της Σκοπέλου

Το πράσινο φως για την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Σκοπέλου για την κατασκευή αγωγού ύδρευσης στην περιοχή Στάφυλος της Σκοπέλου. Στόχος του έργου είναι η

Η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας για το γραφείο ανταποκριτή του ΟΑΕΔ στη Σκόπελο

Επίσκεψη στην περιφερειακή διευθύντρια Θεσσαλίας του ΟΑΕΔ πραγματοποίησε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Τάσος Τσιαπλές, ζητώντας να παρέμβει ώστε να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα που υπάρχει στη Σκόπελο, με την μη λειτουργία του γραφείου ανταποκριτή του ΟΑΕΔ. Η περιφερειακή διευθύντρια Θεσσαλίας του ΟΑΕΔ, δεσμεύθηκε ότι θα εξετάσει το θέμα με σκοπό να δοθεί λύση στο πρόβλημα που προέκυψε.

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τα υδατοδρόμια

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία επί της αρχής του από την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την «Ίδρυση, λειτουργία και εκμετάλλευση αεροδρομίων επί υδάτινων επιφανειών, ρυθμίσεις μεταφορών και άλλες διατάξεις».
Υπέρ τάχθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ, ενώ ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν στην Ολομέλεια. ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 καταψήφισαν. Η συζήτηση του νομοσχεδίου συνεχίζεται επί των άρθρων.

Η αγροτική εξέγερση του 1928 και τα κρατικά δάνεια με ρήτρα υποτέλειας


«Το κράτος με τη μορφή ληστών και πάνοπλων χωροφυλάκων, γυρίζει στην Κρήτη για την είσπραξη των φόρων από τους φτωχούς Κρητικούς».

Ενα μεγάλο έγκλημα γίνεται στην παραλία κουκουναριές της Σκιάθου ακούει κανείς?



Σύμφωνα με καταγγελίες από την Σκιάθο σας την μεταφέρουμε όπως έγινε στα social media
Το έγκλημα στο ELIKI Συνεχιζεται και μαλιστα στο σκοταδι.Σημερα το βραδι στην παραλια των Κουκουναριων κοβουν και καινε Κουκουναριες απο το δασος.Με τινος την αδεια και με τινος την ευθυνη γινεται αυτη η καταστροφη;Ποιος εδωσε την αδεια και καταστρεφεται το δασος;Επιτελους θα κινηθει νομικα ο Δημος η θα συνεχιστει η κοροιδια των εξωδικων;
Γιαννης Γιαλης

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

Πικρές αλήθειες λέει αυτό το κείμενο, αλλά έτσι είναι ...


Σαν σήμερα το 1999 έρχεται καταδιωκόμενος ο Οτσαλάν στην Αθήνα


Ηταν σαν σήμερα το 1999 όταν ο διωκόμενος ηγέτης του PKK, Αμπνουλάχ Οτσαλάν, φτάνει στην Αθήνα και βρίσκει καταφύγιο στο σπίτι της ποιήτριας, συγγραφέας,  και αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης Βούλα Δαμιανάκου, υπόθεση για την οποία η ίδια κινδύνευσε να καταδικαστεί.
Για την γνωστή κατάληξη που είχε ο Οτσαλάν θα αναφερθούμε σε άλλη ανάρτησή μας.

Πιο πιθανό ο Κούλης να χωρίσει τη Μαρέβα, παρά το Βαγγέλη.


Γράφει ο mitsos175

Το να την πατήσω δεν είναι ντροπή. Ούτε πάπας είμαι, για να διεκδικώ Αλάθητο, ούτε Παΐσιος να βλέπω το μέλλον. Αν και αυτός την πάτησε περισσότερο από όλους, όσον αφορά το Ξανθό Γένος. Το να με δουλέψει όμως ο Μαρινάκης το θεωρώ ξεφτίλα και μάλιστα τη χειρότερη. Γιατί ο Πρόεδρος της ΝΔ δεν μπορεί να κρυφτεί.

Μουσταφά Σουμπχί: Εδωσε την ζωή του για τα ιδανικά του κομμουνισμού. Δολοφονήθηκε σαν σήμερα το 1921 από όργανα του Κεμαλικού καθεστώτος.


Μια ηρωική μορφή που έδωσε την ζωή του για τα ιδανικά του κομμουνισμού ήταν και ο γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας Μουσταφά Σουμπχί (Mustafa Suphi).

Δολοφονήθηκε σαν σήμερα 29/1/1921 από όργανα του Κεμαλικού καθεστώτος μαζί με την σύζυγό του και 14 ακόμα στελέχη του ΚΚΤ.

Σαββίδης Μαρινάκης 1 - 1! Και το στημένο ματς συνεχίζεται...


Γράφει ο mitsos175

“Γκολ! Αγαπητοί χούλιγκαν ο Μαρινάκης αυτή τη στιγμή ισοφαρίζει τον Ιβάν και το ντέρμπι παίρνει φωτιά. Το γκολ έβαλε ο διαιτητής Μητσοτάκης μετά από κεφαλιά. Ο Ιβάν διαμαρτύρεται για φάουλ που δεν δόθηκε”.

Κόλπα κάνει ο Κούλης για να έχει και το αφεντικό του, το Μαρινάκη, ευχαριστημένο και να μη φάει ξύλο από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, αφού πάει να τους πάρει τον τίτλο μέσα από τα χέρια. Όμως κατόρθωσε να τους δυσαρεστήσει όλους!

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥ


Ο Δήμαρχος Σκοπέλου κ. Σταμάτης Περίσσης επιδιώκοντας την προώθηση
σημαντικών ζητημάτων που αφορούν την ανάπτυξη του νησιού μας, ταξίδεψε
στην Αθήνα για προγραμματισμένες συναντήσεις:

Διαδοχική ασφάλιση στο νέο ασφαλιστικό

Στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που έχει ήδη κατατεθεί σε δημόσια διαβούλευση υπάρχουν αλλαγές στο θεσμό της διαδοχικής ασφάλισης, αφού με το άρθρο 26 αυτού αντικαθίσταται το άρθρο 19 του ν. 4387/2016

Τοποθέτηση της βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ και αναπληρώτριας τομεάρχη Οικονομικών Κ. Παπανάτσιου στη συζήτηση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, «Επίδομα Γέννησης».


Κ.Παπανάτσιου - Αν πραγματικά ενδιέφερε τη ΝΔ η υπογεννητικότητα και η στήριξη στα νέα ζευγάρια και το παιδί, θα έπρεπε να είχε αναθεωρήσει πτυχές του συνολικού της έργου στην παιδεία, την υγεία και την εργασία.

Η κ. Παπανάτσιου αναφέρθηκε στο σύνολο των πολιτικών που εφαρμόζει η Κυβέρνηση και τόνισε τη δομική διαφορά που υπάρχει με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ανέφερε πως, «Οι ανισότητες ενισχύονται μέσα από πολιτικές που ευνοούν τους έχοντες ή για να το πω καλύτερα, από πολιτικές που όχι μόνο δεν ενισχύουν τις ευάλωτες ομάδες και τα χαμηλά εισοδήματα, αλλά αντίθετα αφαιρούν πόρους από πολιτικές στήριξής τους».

Ενώ ανέφερε συγκεκριμένα πως το φορολογικό νομοσχέδιο της ΝΔ έδινε από 2 έως 20 ευρώ στα χαμηλά και μεσαία στρώματα, αντίστοιχα και ο προϋπολογισμός έδωσε πάνω από τον μισό δημοσιονομικό χώρο του έτους στη μείωση της φορολογίας για τις επιχειρήσεις. Ενώ παράλληλα με την μη αξιοποίηση των 37 δις και την επακόλουθη μη μείωση των πλεονασμάτων, χάνονται άλλα 2,5 δις από δυνητικά μέτρα ελάφρυνσης για τους πολίτες. Παράλληλα η βουλευτής σημείωσε πως η ΝΔ αθέτησε την εξαγγελία της για αύξηση του μισθού στο διπλάσιο της ανάπτυξης.

Α Λ/Τ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΝΑΥΣΙΠΛΟΙΑΣ


Ρόζα Σάνινα: Ενα κορίτσι θρύλος, του Σοβιετικού Στρατού, που έφυγε στα 20 της, (σαν σήμερα το 1945) αλλά η μνήμη της παραμένει.


Ηταν σαν σήμερα 28 Γενάρη του 1945 που η μαχήτρια του Σοβιετικού Στρατού, Ρόζα Γκεόργκιεβνα Σάνινα (Roza Shanina), αφήνει την τελευταία της πνοή από εχθρικά ναζιστικά πυρά, έχοντας γράψει όμως μόλις στα 20 της χρόνια, μια τέτοια ηρωική ιστορία που δύσκολα συναντάει κανείς στα παγκόσμια ιστορικά χρονικά.

Βάλθηκαν να μας τρελάνουν με τον ... Ερυθρό Σταυρό που απελευθέρωσε το Αουσβιτς!



Ε, τέρμα, παραδινόμαστε! Εχουμε να κάνουμε με τόσο άθλιους τύπους που είτε βάλθηκαν να μας τρελάνουν είτε πουλάνε τρέλα με την σέσουλα! Σε κάθε περίπτωση πάντως κατόρθωσαν να "αναβαθμίσουν" την γελοιότητα σε τέτοιο επίπεδο που δυσκολεύεσαι να βρεις το κατάλληλο λεξιλόγια για να σχολιάσεις τα δρώμενα τους.

Βρίσκεται σήμερα στην Γερμανία ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να συμμετάσχει στις επετειακές εκδηλώσεις μνήμης για τη συμπλήρωση 75 χρόνων από την απελευθέρωση του Άουσβιτς,.

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020

Σήμερα στις 18.30 εγινε η κοπή της πίτας του Αθλητικού Συλλόγου ΑΟ ΚΕΡΑΥΝΟΣ

Σήμερα στις 18.30 εγινε η κοπή της πίτας του Αθλητικού Συλλόγου ΑΟ ΚΕΡΑΥΝΟΣ στην αίθουσα του πολύκεντρου της Κοινότητας Νέου Κλήματος Παρευρεθηκαν ο Πρόεδρος κοινοτητας Βαρσαμάς Καραγιώργος, Ο Αντιδήμαρχος Αρης Βούλγαρης, η Δ.Σύμβουλος Σταματούλα Κοκορίνη Φύβγα και η Εκπρόσωπος Τουριστικής Επιτροπής και εκπροσωπος του Δίκτυου Δάφνη Εύα Καραμεσίνη

Δήλωση της Βουλευτή Μαγνησίας Κ. Παπανάτσιου αναφορικά με τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος



Διεθνής Ημέρα Μνήμης σήμερα για τα θύματα του Ολοκαυτώματος, από το ναζιστικό καθεστώς, κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Η συγκεκριμένη ημερομηνία επιλέχθηκε, καθώς στις 27 Ιανουαρίου 1945, τα προελαύνοντα σοβιετικά στρατεύματα- ο κόκκινος στρατός -απελευθέρωσαν το μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Άουσβιτς – Μπίρκεναου, στην Πολωνία.
Η ημέρα μνήμης των 6.000.000 θυμάτων του Ολοκαυτώματος, έρχεται να μας υπενθυμίσει τα ιστορικά γεγονότα και να μας φέρει αντιμέτωπους με τη σημερινή πραγματικότητα, αυτή της αναζωπύρωσης του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και του μίσους.

Το Κ.Α.Π.Η.ΣΚΟΠΕΛΟΥ προσκαλεί τα μέλη του

Αποτέλεσμα εικόνας για Το Κ.Α.Π.Η.ΣΚΟΠΕΛΟΥΤο Κ.Α.Π.Η.ΣΚΟΠΕΛΟΥ  προσκαλεί τα μέλη
του το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου και
ώρα 7:00 μ.μ. στην κοπή της
βασιλόπιτας .

Κύριε Πελετίδη μου, είστε θεούλης.


Της Τ. Γ.

Κύριε Πελετίδη μου, είστε θεούλης.

Και παρ' ότι άθεη, σας λατρεύω τρελά.

Ετσι τον ήθελα πάντα τον θεό μου, τον συνάνθρωπο μου.

Να νοιάζεται, να αγαπά, να φροντίζει, κάθε αδέσποτη ψυχή... Απ' το μοναχικό γεράκο, ως το διψασμένο πουλάκι... Κι απ' το φτωχό μετανάστη, ίσαμε το πεινασμένο σκυλάκι...

Ενα ακόμα μοίρασμα αγάπης απ' το δήμαρχο της καρδιάς μας. Καλόγουστες ταΐστρες- ποτίστρες για ζωάκια και πουλάκια τοποθετήθηκαν σε διάφορα σημεία , στην πόλη της Πάτρας.

Να ξεδιψά και να χορταίνει κάθε ψυχούλα που ανάγκη έχει.

Γιατί όποιος μ' αγάπη χτίζει, θέση για όλους ορίζει...

Υ.Γ: Πηγή της είδησης και της φωτογραφίας https://www.thebest.gr/

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020

Σήμερα στις 18.00 εγινε η κοπή της πίτας του Επαγγελματικού Συλλόγου Γλώσσας και Λουτρακίου

Σήμερα στις 18.00 εγινε η κοπή της πίτας του Επαγγελματικού Συλλόγου Γλώσσας και Λουτρακίου στην αίθουσα του συλλόγου Παρευρεθηκαν ο Πρόεδρος κοινοτητας Αγαλος Φωτοπουλος, Ο Αντιδήμαρχος Νίκος Βαφίνης, η Εκπρόσωπος Τουριστικής Επιτροπής και εκπροσωπος του Δίκτυου Δάφνη Εύα Καραμεσίνη Το φλουρί το κέρδισε ο Νίκος Αρκομάνης. Διήμερη διαμονή στη Λίμνη Πλαστήρα ΚΑΖΑΡΜΑ Hotel

Μεσαιωνικά γκάλοπ.


Γράφει ο mitsos175

Σε δημοσκόπηση που παρήγγειλε ο Πάπας Μητσοτάκης ο Β' το 99,9% των ερωτηθέντων απάντησε πως η Γη είναι ακίνητη! Μόνο ένας από τους 1.000 που πήραν μέρος στην έρευνα, είπε “και όμως κινείται”! Κάποιος Γαλιλαίος”. Ας το έχουν υπόψη τους οι ιεροεξεταστές.

AEK Athens - Olympiakos Live Streaming

Η κοπή της πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Γλώσσας εγινε σήμερα στις 11.00 στην αίθουσα του συλλόγου

Στη φωτογραφία η Πρόεδροε του Συλλόγου Βιργινία Σιδέρη και η Ταμίας Σπυριδούλα Καρβέλη με την

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020

Η κοπή της πίτας του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων έγινε σήμερα στις 18.30 στη καφετέρια Πυξίδα στη Γλώσσα

Η κοπή της πίτας του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων έγινε σήμερα στις 18.30 στη καφετέρια Πυξίδα στη Γλώσσα Το cafe Πυξίδα γέμισε με γονείς μαθητές και εκπροσώπους Δημοτικής και Κοινοτικής αρχής Τα 100 ηταν τα δώρα της λαχειοφόρου Και του χρόνου !Στη φωτογραφία ο Πρόεδρος της Κοινότητας Α.Φωτόπουλος οι

Τι τρέμουν οι φασίστες;


Γράφει ο mitsos175

Τι τρέμουν οι φασίστες, τι φοβούνται οι δικτάτορες, οι τύραννοι, οι εκμεταλλευτές;
Τι τρέμει η Νέα Δημοκρατία;
Τα φασιστικά τους πλυντήρια μας το λένε καθαρά: Τις συγκεντρώσεις!
Γενικότερα τους αγώνες των εργαζομένων, της πλειοψηφίας, κατά των ακροδεξιών νεοφιλελεύθερων πολιτικών.
Είναι τέτοιος ο πανικός τους που το λένε με κάθε ευκαιρία.

“Ο Άδωνις - μας λένε - δεν είναι πια κατά των Εβραίων, άρα δεν χρειάζονται οι αντιφασιστικές συγκεντρώσεις”!!!

Γ. Ζαμπέτας: Ο άνθρωπος που γεννήθηκε -σαν σήμερα 25/01/1925 - με το μπουζούκι αγκαλιά


Ο Γιώργος Ζαμπέτας ο δεξιοτέχνης του μπουζουκιού με το ιδιόμορφο στιλ στις εκφράσεις, γεννήθηκε σαν σήμερα 25/01/1925, ενώ άφησε την τελευταία του πνοή στις 10 Μάρτη 1992  και σίγουρα εκεί ψηλά κρατά πάλι ένα μπουζούκι και συνθέτει...

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020

Τοποθέτηση της Βουλευτού Μαγνησίας Κ. Παπανάτσιου στην συζήτηση για τον εκλογικό νόμο.




Η Κυβέρνηση θεωρεί ότι οι θεσμοί της Δημοκρατίας πρέπει να εξυπηρετούν τα συμφέροντα της Νέας Δημοκρατίας.

Εμερμπιάδα Ραψωδία Β'


Γράφει ο
 mitsos175


Να σου και πάλι η μαϊμού έρχεται από τη ζούγκλα κρατώντας δημοσκόπηση αντί για μια μπανάνα.

Προς τα κανάλια προχωρεί, τα χαιρετά και λέει.

“Γεια σας λαμόγια, χαίρετε, κι εσείς οι παπαγάλοι, το νέο γκάλοπ θα σας πω που είναι φρέσκο – φρέσκο. Ολημερίς μαγείρευα τα νούμερα τα δόλια, κι έγινε αριστούργημα, σα βγήκε απ' το φούρνο”.
“Μαϊμούδες ήρθανε πολλές, κι όλες τα ίδια λένε. Το ίδιο κουτόχορτο μοιράζουμε στα ζώα. Να φαν ταγή, να φαν βοσκή, γάλα να κατεβάσουν.
Τον Κούλη πρώτο βγάζουμε με διαφορά διψήφια. Όλα καλά τα έκανε, κι όλα καλά τα κάνει”!

Συντάξεις κόβει γρήγορα, σαν να 'τανε τα στάχυα, που με δρεπάνι κοφτερό θερίζει ο αγρότης.
Και τα πτυχία των παιδιών, που πήρανε με κόπους, κωλόχαρτο τα έκανε, τίποτε δεν αξίζουν.
Βοά ο λαός, θεριεύει η οργή για τη λεηλασία. Τα σκάνδαλα είναι πολλά και τα στραβά περίσσια.
Νοσοκομεία κλείνουνε, οι άρρωστοι παλεύουν, να βρούνε κάποιο φάρμακο, τον πόνο να απαλύνει.

Οι Τράπεζες ξεσάλωσαν και οι ναζί επίσης. Οι μεν χτυπούν την τσέπη σου, οι άλλοι το κορμί σου.
Σε πόλεμο - καταστροφή θέλει να μας εμπλέξει. Στην Τρίπολη 'κει στη Λιβύη, σε έρημο μεγάλη θέλει να στείλει το στρατό, προστάζουνε οι ΗΠΑ!

ΕΦΟΠ-ΛΗΣΤΕΣ. Μεγάλοι χορηγοί και ευεργέτες στα "κωλοσέντονα" για να απαλλάσσονται από τον ΦΠΑ στα πούρα, στο χαρτί της τουαλέτας και στα ουίσκι τους!!!



Άρθρο του Προέδρου της ΠΕΝΕΝΑντώνη Νταλακογεώργου

Είναι τόσο και τέτοιο το κατάντημα της σημερινής κυβέρνησης στην προσπάθειά τους να παρουσιάσουν τα μεγάλα αφεντικά τους ως ευεργέτες και χορηγούς, που έχουν ξεπεράσει, τους προηγούμενους (ΣΥΡΙΖΑ - Τσίπρας).

Τελευταίο κατόρθωμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη - Ε.Ε.Ε. ήταν η χθεσινή κακόγουστη συνάντηση μεταξύ τους στο Μέγαρο Μαξίμου η οποία έγινε προκειμένου το παρασιτικό εφοπλιστικό κεφάλαιο και οι εκπρόσωποί του να αποσπάσουν έπαινο για την νέα πρωτοβουλία του που αφορά τα νοσοκομεία.

Πλωτό ασθενοφόρο ζητούν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ για διακομιδές απ΄ τις Σποράδες

Το θέμα έθεσαν οι εργαζόμενοι στον Γ.Γ. Οικονομικής Πολιτικής Χρ. Τριαντόπουλο


Οι πλωτές διακομιδές ασθενών από τα νησιά των Σποράδων στον Βόλο, «ροκανίζουν» κάθε χρόνο μεγάλο μέρος του

Δίκαιη μοιρασιά


Μιλώντας τις προάλλες στην Επιτροπή της Βουλής που συζήτησε τη Συμφωνία για τις βάσεις, ο εισηγητής της ΝΔ είπε ανάμεσα σε άλλα: «(Στη Συμφωνία) προβλέπονται δραστηριότητες και χρήση εγκαταστάσεων στις οποίες έχει αναπτυχθεί η αμυντική συνεργασία, ειδικότερα τα τρία τελευταία χρόνια (...) Καθότι, πλέον, αυτές οι δραστηριότητες δεν πραγματοποιούνται εφάπαξ ή περιστασιακά, κρίθηκε σκόπιμο να συμπεριληφθούν στη Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (...) με σκοπό να λειτουργούν σε νέο θεσμικό πλαίσιο». Με τον τρόπο αυτό, ο βουλευτής της ΝΔ δίνει τέλος στη διαμάχη με τον ΣΥΡΙΖΑ για την πατρότητα της Συμφωνίας, μοιράζοντας το ...μωρό στη μέση: Ο ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε ως κυβέρνηση στους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς την Αλεξανδρούπολη, τη Λάρισα και τον Βόλο, συμπληρωματικά στη Σούδα, και η κυβέρνηση της ΝΔ ήρθε στη συνέχεια να υπογράψει τη «θεσμική κατοχύρωση» της χρήσης αυτών των υποδομών από τις ΗΠΑ. Παστρικές δουλειές και δίκαιη μοιρασιά. Κι αφού διευθετήθηκε το θέμα της πατρότητας, ο υπουργός Εξωτερικών ανέλαβε με τα ίδια περίπου επιχειρήματα να απαντήσει και στο όψιμο ενδιαφέρον του ΣΥΡΙΖΑ να παγώσει η ψήφιση της Συμφωνίας. Είπε ο Ν. Δένδιας: «Η Συμφωνία αυτή σε πολλά από τα σημεία της εφαρμόζεται. Ποια κυβέρνηση μπορεί να επιτρέψει στον εαυτό της να εφαρμόζεται μια Συμφωνία, χωρίς να έχει την έγκριση της εθνικής αντιπροσωπείας; (...) Εγώ θα έλεγα ότι θα μπορούσατε να μας ασκήσετε κριτική γιατί αργήσαμε, αλλά όχι κριτική γιατί κυρώνουμε και δεν καθυστερούμε». Δηλαδή, με την έγκριση ή όχι της Βουλής, η Συμφωνία εφαρμόζεται κανονικά, αφού οι βάσεις χρησιμοποιούνται από τους Αμερικανούς, αποκαλύπτοντας τη συναίνεση κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ στο βάθεμα της ελληνικής εμπλοκής, αλλά και την κοροϊδία που επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος του λαού με τις «πιρουέτες» του σχετικά με τη Συμφωνία

Συγκλονιστικές καταγγελίες για την εγκληματική πολιτική στον χώρο της υγείας, οι οποίες για τα καθεστωτικά ΜΜΕ είναι ανύπαρκτες


Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020

Συνάντηση Δίκτυο Δάφνη με Δήμο Σκοπέλου

Στις 16 Ιανουαρίου και ώρα 15.00 μ.μ. συναντήθηκαν στα γραφεία του Δίκτυου Δάφνη στην Αθήνα,Γενικός Δ/ντής Κωνσταντίνος Κομνηνός,  με τον Δήμαρχο Σκοπέλου Σταμάτη Περίσση και την Εκπρόσωπο της Σκοπέλου στο Δίκτυο Δάφνη Εύα Καραμεσίνη και συζητήθηκε η δυνατότητα για τεχνική υποστήριξη προς το Δήμο Σκοπέλου για μία σειρά έργων που αφορούν τους τομείς υποδομών όπως : 

Με «δανεικούς» μηχανικούς οι επιτροπές διαγωνισμού έργων στη Σκόπελο



Έντονο είναι το πρόβλημα που υπάρχει με μηχανικούς και Τεχνικές Υπηρεσίες περιφερειακών Δήμων της Μαγνησίας, που επισημαίνουν συνεχώς οι δήμαρχοι, με αποτέλεσμα, για να γίνει ένα μεγάλο έργο να «επιστρατεύονται» μηχανικοί «δανεικοί» κυρίως της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, του Δήμου Βόλου, άλλων Δήμων του νομού και φορέων, όπως το Πανεπιστήμιο.

Πώς το μακρύ χέρι των εφοπλιστών φθάνει και καθορίζει την ηγεσία στην ΠΝΟ


Σήμερα φέρνουμε στην δημοσιότητα μια άκρως σημαντική αποκάλυψη που αφορά την εφοπλιστική και κυβερνητική παρέμβαση για την διαδοχή του χουντοθρεμμένου και διορισμένου από την δικτατορία Γ.Γ της ΠΝΟ (Κατσαρού) τους πρώτους μήνες μετά την κατάρρευση της χούντας.  

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020

Αυξημένες οι προκρατήσεις Ολλανδών τουριστών προς την Σκόπελο το 2020


Εξαιρετικά αισιόδοξα μηνύματα για αυξημένες προκρατήσεις τουριστών από την Ολλανδία προς Ελλάδα το 2020, προέκυψαν από τη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση της χώρας "Vakantiebeurs 2020" στην Ουτρέχτη, η οποία πραγματοποιήθηκε από 15 έως 19 Ιανουαρίου, όπου συμμετείχε ο ΕΟΤ. Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η Ελλάδα αναδείχθηκε ως ο καλύτερος προορισμός διασκέδασης από την τουριστική πλατφόρμα Reisgraag.nl, επιβεβαιώνοντας την αγάπη των Ολλανδών για το ελληνικό γλέντι.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ μεταφορά 38χρονης από το λιμένα Άγνωντα ν. Σκοπέλου στο λιμένα Βόλου

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, χθες και σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
38χρονης από το λιμένα Άγνωντα ν. Σκοπέλου στο λιμένα Βόλου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Συμμετοχή σε αποστολή στα Στενά του Ορμούζ αποφάσισε η κυβέρνηση!

Δηλώνει έτοιμη να μετάσχει σε αποστολή και στη Λιβύη
  • Χωρίς τέλος η κατρακύλα της εμπλοκής στα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ
Το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Ντε Γκολ» συνοδεύει στην Ανατολική Μεσόγειο ελληνική φρεγάτα
Eurokinissi
Το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Ντε Γκολ» συνοδεύει στην Ανατολική Μεσόγειο ελληνική φρεγάτα
Ετοιμη να συμμετάσχει σε ιμπεριαλιστική αποστολή και στα Στενά του Ορμούζ, «μια ανάσα» από το Ιράν, δηλώνει η κυβέρνηση, δείχνοντας μέχρι πού είναι διατεθειμένη να φτάσει την εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια για τα συμφέροντα της αστικής τάξης.
Την επικίνδυνη εξέλιξη ανακοίνωσε, χτες, το ΥΠΕΞ της Γαλλίας που σε ανακοίνωσή του, στην οποία επιστρατεύει τα γνωστά προσχήματα που αξιοποιούνται σε όλες τις σχετικές ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και αποστολές, σημειώνει: «Συμμεριζόμενοι την εκτίμηση ότι η σημερινή κατάσταση στον Κόλπο και τα Στενά του Ορμούζ παραμένει ασταθής σε μια περιοχή κρίσιμη για την παγκόσμια σταθερότητα και υποστηρίζοντας την προσέγγιση αποκλιμάκωσης όσον αφορά την αντιμετώπιση περιφερειακών ζητημάτων ασφαλείας, οι κυβερνήσεις Βελγίου, Δανίας, Γαλλίας, Γερμανίας, Ελλάδας, Ιταλίας, Ολλανδίας και Πορτογαλίας υποστηρίζουν πολιτικά τη δημιουργία μίας ευρωπαϊκής αποστολής θαλάσσιας επιτήρησης στα Στενά του Ορμούζ (European-led maritime surveillance mission in the Strait of Hormuz - EMASOH)».
Κάνοντας σαφές ότι έχουν ήδη παρθεί αποφάσεις από τις προαναφερόμενες κυβερνήσεις για τις συνεισφορές σε μέσα και προσωπικό, το γαλλικό ΥΠΕΞ αναφέρει: «Χαιρετίζουμε τις επιχειρησιακές συνεισφορές ("συνεισφορές σε είδος"), όπως έχουν ήδη ανακοινώσει η Δανία, η Γαλλία, η Ελλάδα και η Ολλανδία σε αυτήν την προσπάθεια και προσβλέπουμε σε περαιτέρω δεσμεύσεις τις προσεχείς ημέρες».

Πρόκληση


«Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενθαρρύνουν την Ελλάδα να διαχειριστεί τις σχέσεις της με την Αγκυρα με τρόπο που δεν θα πλήξει τη σημαντική συμμαχία μας, το ΝΑΤΟ». Τα παραπάνω είναι λόγια του Ο' Μπράιεν, συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας του Προέδρου των ΗΠΑ Ντ. Τραμπ, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή». Και επιβεβαιώνουν αυτό που συστηματικά προσπαθούν να κρύψουν ή να διαστρεβλώσουν τα διάφορα αστικά επιτελεία και οι απολογητές της προσήλωσης στα αμερικανοΝΑΤΟικά δόγματα. Πιο καθαρά δεν γινόταν να ειπωθεί ότι πρώτη προτεραιότητα της Ελλάδας ως βαθιάς ενταγμένης - κατ' επιλογή της ελληνικής αστικής τάξης - στον ΝΑΤΟικό σχεδιασμό είναι η διατήρηση της σταθερότητας της νοτιοανατολικής πτέρυγας της λυκοσυμμαχίας, το κράτημα της Τουρκίας στη συμμαχία. Αρα η όλη διαχείριση των Ελληνοτουρκικών πρέπει να γίνει μόνο με αυτό το κριτήριο. Κατά συνέπεια, προκρίνονται η συνδιαχείριση, η συνεκμετάλλευση, το «γκριζάρισμα» συνόρων και κυριαρχικών δικαιωμάτων αν αυτό είναι αναγκαίο. Γι' αυτό άλλωστε ο Αμερικανός αξιωματούχος προσθέτει: «Εκτιμάμε πολύ τις προσπάθειες που κατέβαλε ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης για να διατηρήσει ανοιχτές γραμμές επικοινωνίας με την Αγκυρα» - δηλαδή τις διαπραγματεύσεις με ορίζοντα μία ακόμα ιμπεριαλιστική διευθέτηση για τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου. Η αμερικανική αυτή σύσταση είναι μία ακόμα μεγάλη πρόκληση και επιβεβαίωση της πανηγυρικής χρεοκοπίας για τα περί «Ελλάδας - πυλώνα σταθερότητας», εξαιτίας της βαθιάς εμπλοκής της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Γιάννης Σκαρίμπας (Πέθανε σαν σήμερα το 1984). Απέναντι στους «ευνουχιστές της Ιστορίας και τους αλλουβρεχήτες της αλήθειας»


«Οι Τούρκοι δεν ήσαν οι χειρότεροι … Ο ελληνικός λαός δε θάκανε την επανάσταση για ν’ αποκαταστήσει και πολιτικά τους κοτσαμπάσηδες. Οι λέγοντες ότι η Επανάσταση ήταν μόνον Εθνική, ή είναι αδιάβαστοι, ή δε μας λένε την αλήθεια. Σκοτώνοντας τους Τούρκους ήξερε ότι σκοτώνει το σύμμαχο των κοτσαμπάσηδων. Χωρίς τον αφανισμό πρώτα αυτουνού, δεν μπόραε να ξεπάτωνε τους άλλους. Το ότι σ’ αυτόν η Επανάσταση γελάστηκε, δεν παει να πει ότι τους εφείσθη. Θα τους πέρναε εν στόματι μαχαίρας. Το ότι νόμισε ότι για τούτο είχε καιρό, αυτό της έφαγε … Η Επανάσταση απότυχε…».

96 χρόνια από το θάνατο του μεγάλου επαναστάτη Β.Ι.Λένιν


"Η κοινοβουλευτική δημοκρατία, είναι το καλύτερο δυνατό πολιτικό περίβλημα του καπιταλισμού και γι' αυτό το κεφάλαιο, κατακτώντας αυτό το καλύτερο περίβλημα, θεμελιώνει την εξουσία του με τόση ασφάλεια, με τόση σιγουριά, που καμιά αλλαγή ούτε προσώπων ούτε θεσμών, ούτε κομμάτων μέσα στο αστικό δημοκρατικό πολίτευμα, δεν κλονίζει αυτή την εξουσία" 
Powered By Blogger