Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2020

ΔΗΜΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΠροκειμένου, στο υπάρχον κτίριο του κινηματογράφου ΟΡΦΕΑΣ να δημιουργηθεί πολυχώρος ψηφιακής και διαδραστικής αναπαράστασης της Σκοπέλου, απαραίτητη προϋπόθεση πρόσβασης είναι η ασφαλής είσοδος και έξοδος από το συγκρότημα.

Συγκέντρωση των συνταξιούχων σε ΣτΕ και υπουργείο Εργασίας

 

Συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν σήμερα οι συνταξιούχοι οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ - OAEE - Δημοσίου - ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ - ΕΛΤΑ - ΟΣΕ - ΠΕΣ ΝΑΤ - ΠΣΣ Δικηγόρων - ΠΕΤΟΜ ΤΕΕ - ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ και ΕΣΤΑΜΕΔΕ. Νωρίτερα πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας, στο οποίο χαιρέτισαν εκπρόσωποι των Συνταξιουχικών Οργανώσεων.

Από τα ξημερώματα σήμερα το πρωί το Πρωτεύς κατευθύνεται στον Πειραιά για έλεγχο και επιστροφή στα δρομολόγια των νησιών

Από τα ξημερώματα σήμερα το πρωί το Πρωτεύς κατευθύνεται στον Πειραιά για έλεγχο και επιστροφή στα δρομολόγια των νησιών μας αυτή τη στιγμή πλέει το Πρωτεύς στις ακτές της Εύβοιας και αναμένεται το απόγευμα σήμερα να βρίσκεται στον Πειραιά όπου θα μπει στη Δεξαμενή για έλεγχο και όπως έχουμε ενημερωθεί Δεν υπάρχει καμία ζημιά είναι όλα εντάξει για να επιστρέψει στα καθιερωμένα δρομολόγια στις Βόρειες Σποράδες βόλο και Μαντούδι ευχόμαστε να πάνε όλα καλά και με το καλό να γυρίσει το αγαπημένο μας πλοίο στα νησιά μας

«ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ» Ζητά τη χορήγηση εξοπλισμού προστασίας για τους πυροσβέστες


Επιστολή στον αρμόδιο υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη
Eurokinissi
Τη χορήγηση πλήρους εξοπλισμού και Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) σε 876 πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης ζητά η «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών» (ΕΑΚΠ) με παρέμβασή της προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και σε αρμόδιους φορείς. Χαρακτηριστικό της κατάστασης, όπως καταγγέλλει η ΕΑΚΠ, είναι το γεγονός ότι οι 876 πυροσβέστες προμηθεύτηκαν στολές με δικά τους έξοδα ή ακόμα και δανείστηκαν από άλλους συναδέλφους και εκφράζει την ανησυχία της για το κατά πόσο οι στολές αυτές πληρούν τις απαιτούμενες προδιαγραφές.
Συγκεκριμένα αναφέρει: «Κύριε υπουργέ, σύμφωνα με την 24260 οικ. Φ. 300.2/17-04-2019 απόφαση της Υπουργού Προστασίας του Πολίτη (ΦΕΚ 623 Γ'/19-4-2019), 876 εποχικοί συνάδελφοί μας προσλήφθηκαν ως Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης.
Παρά την έλευση σχεδόν ενός έτους και αφού διανύθηκε ήδη μια αντιπυρική περίοδος με αρκετά συμβάντα, στους συναδέλφους αυτούς δεν έχει χορηγηθεί όχι μόνο δελτίο υπηρεσιακής ταυτότητας, αλλά κανενός είδους εξοπλισμός, καθώς επίσης και από τις προβλεπόμενες στολές έχει δοθεί μόνο μία. Μόνο σε ελάχιστους έχουν χορηγηθεί κράνη για επέμβαση σε αστικά συμβάντα.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΜΙΛΟΥ ΟΤΕ Με αγωνιστική αντοχή συνεχίζουν την πολυήμερη απεργία


Από τη χτεσινή απεργιακή συγκέντρωση στο κεντρικό κατάστημα της «COSMOTE» στο Σύνταγμα
Από τη χτεσινή απεργιακή συγκέντρωση στο κεντρικό κατάστημα της «COSMOTE» στο Σύνταγμα
Με την αγωνιστική αντοχή που επιδεικνύουν για πάνω από 16 μέρες απεργίας, οι εργαζόμενοι στον όμιλο ΟΤΕ έχουν πετύχει ήδη μια σημαντική κατάκτηση, απέναντι στην ανεπιτυχή προσπάθεια της εργοδοσίας να εμποδίσει με κάθε μέσο και με τη στήριξη των μηχανισμών του κράτους την απεργία, βασικό αίτημα της οποίας είναι η υπογραφή ενιαίας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) για όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο, με εξίσωση μισθών και δικαιωμάτων προς τα πάνω.
Χτες, στην Αθήνα εργαζόμενοι του ομίλου έκαναν απεργιακή συγκέντρωση έξω από το κεντρικό κατάστημα της «COSMOTE» στο Σύνταγμα.
Στη συγκέντρωση συμμετείχαν με τα δικά τους μπλοκ το Συνδικάτο Εργαζομένων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ) Αττικής και το Σωματείο Εργαζομένων «Cosmote e-Value» Αττικής.
Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκαν αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ, όπως και εκπρόσωποι σωματείων από τον κλάδο και από άλλους κλάδους.

ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ «ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ» Αποκαλυπτική η στάση της εργοδοσίας στην παρέμβαση για το εργατικό «ατύχημα»


Τη στάση της εργοδοσίας στην παρέμβαση που έκαναν την περασμένη Τρίτη στο κατάστημα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης» στο Πολύγωνο, με αφορμή το σοβαρό εργατικό «ατύχημα» στο χώρο φόρτωσης - εκφόρτωσης που προκάλεσε τον τραυματισμό εργαζόμενου, καταγγέλλουν ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και οι συνδικαλιστές της ΔΑΣ στην επιχείρηση.
«Επειδή είναι το δεύτερο σοβαρό εργατικό ατύχημα που συμβαίνει στο συγκεκριμένο κατάστημα μέσα σε ενάμιση χρόνο, ακριβώς στον ίδιο χώρο και με την ίδια αιτία, ζητήσαμε να δοθούν κάποιες εξηγήσεις για το τι συνέβη, ποια διαδικασία ακολουθήθηκε και τι μέτρα πάρθηκαν για την αποφυγή νέου ατυχήματος», σημειώνει το σωματείο, που συναντήθηκε με τη διεύθυνση του καταστήματος, παρουσία του τεχνικού Ασφαλείας.
Στη συζήτηση ο διευθυντής του καταστήματος «δεν βρήκε τίποτα να πει όταν ρωτήθηκε για το αν έχουν παρθεί τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας για την αποφυγή ατυχημάτων και την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων, την ψυχολογική και σωματική επιβάρυνση που προκαλεί στους συναδέλφους όταν οι περισσότεροι από αυτούς δουλεύουν χωρίς ρεπό, με 10ωρα και 12ωρα (που ποτέ δεν πληρώνονται) και σε εναλλασσόμενες ανά ημέρα βάρδιες που δεν αφήνουν τον απαιτούμενο χρόνο ανάπαυσης στους εργαζόμενους».

ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ «Στα χέρια σας όλα τα αποδεικτικά στοιχεία για την καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης»


Η αγόρευση της Χρύσας Παπαδοπούλου, συνηγόρου της Πολιτικής Αγωγής της οικογένειας Φύσσα
INTIME NEWS
Την πεποίθησή της ότι η Χρυσή Αυγή αποτελεί εγκληματική οργάνωση εξέφρασε η συνήγορος της Πολιτικής Αγωγής της οικογένειας Φύσσα, Χρύσα Παπαδοπούλου, ζητώντας χτες στο δικαστήριο την καταδίκη των χρυσαυγιτών.
«Με αυτά τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν ενώπιόν σας τα τελευταία 4,5 χρόνια έχετε στα χέρια ό,τι χρειάζεται και πολλά περισσότερα για να αποφανθείτε ότι έχει αποδειχθεί η κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης οργάνωσης, από το τελευταίο μέλος της μέχρι τον αρχηγό της», υπογράμμισε.
Μεταξύ των πολλών στοιχείων και επιχειρημάτων της αγόρευσής της, η συνήγορος της οικογένειας Φύσσα τόνισε στο δικαστήριο πως η σχέση που συνέδεε τον Ρουπακιά, τον Λαγό και τον Μιχαλολιάκο δεν ήταν προσωπική. «Ηταν η ένταξη στην ιεραρχικά δομημένη εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, ο καθένας με την ιδιότητα που είχε σε αυτήν και αναλόγως της ιεραρχικής βαθμίδας που βρισκόταν...». «Για αυτό και έχει σημασία η αποτύπωση της χρονικής αλληλουχίας των τηλεφωνημάτων, γιατί καταδεικνύει το ότι και εκείνο το βράδυ λειτούργησε η ιεραρχία στον κομματικό μηχανισμό της ΧΑ. Τα μέλη της ΤΟ Νίκαιας δεν έδρασαν ούτε αυτόνομα, ούτε αυτόβουλα, έδρασαν αφού πήραν το ΟΚ από τον Λαγό, τηρώντας απόλυτα την ιεραρχία. Ολοι δε, και ο Λαγός, λογοδοτούν και αναφέρονται στον αρχηγό, όπως ακριβώς έγινε το βράδυ της δολοφονίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εύφλεκτη ύλη


Εντυπωσιακή είναι η ταχύτητα με την οποία ο γγ του ΝΑΤΟ αντέδρασε προχτές στο διάγγελμα του Αμερικανού Προέδρου, που ζήτησε να εμπλακεί ενεργότερα η ιμπεριαλιστική συμμαχία στην «ασφάλεια» της Μέσης Ανατολής, με αφορμή τις εξελίξεις στην περιοχή. Αμέσως μετά το διάγγελμα, ο Τραμπ επικοινώνησε με τον Στόλτενμπεργκ και μετά από λίγη ώρα το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε τη συμφωνία του για ενεργότερη ανάμειξη στη διασφάλιση της «σταθερότητας» στη Μέση Ανατολή. Είχαν προηγηθεί δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών από Γαλλία, Γερμανία και Βρετανία, που καταδίκαζαν την ιρανική απάντηση στη δολοφονία Σουλεϊμανί και συμμερίζονταν τις «ανησυχίες» των ΗΠΑ για τα «ζητήματα ασφαλείας» στην περιοχή. Είναι βέβαιο ότι η ενεργότερη παρουσία του ΝΑΤΟ αποτελεί παράγοντα κλιμάκωσης και όχι εκτόνωσης της έντασης με το Ιράν, που βρίσκεται σταθερά στο στόχαστρο απειλών και εκβιασμών από τις ΗΠΑ, όπως φάνηκε και από το πολεμικό διάγγελμα Τραμπ. Η αντιπαράθεση με το Ιράν και η απειλή μιας πιο γενικευμένης σύρραξης αξιοποιούνται από τις ΗΠΑ για να οξύνουν τα διλήμματα και στο εσωτερικό του ΝΑΤΟ, απαιτώντας ενεργότερη ανάμειξη και δέσμευση των Ευρωπαίων συμμάχων στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια στην περιοχή, βάζοντας επιπλέον εμπόδια στη συνεργασία τους με το Ιράν και με τη Ρωσία. Η επόμενη μέρα, επομένως, βρίσκει τους λαούς μπροστά σε νέους κινδύνους, από την όξυνση των ανταγωνισμών, που προσθέτουν ολοένα και περισσότερη «εύφλεκτη ύλη» στην περιοχή.

Να γίνει ποινικά κολάσιμη η αμφισβήτηση ότι η "σωτηρία της ψυχής είναι πολύ μεγάλο πράγμα"


Του Γ. Γ.


Μα είναι δυνατόν, τόσους μήνες μετά

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου