Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017

Ξεφτιλισμένε Τσίπρα: Αποκαλεί το Μαξίμου σήμερα "πραξικοπηματίες" τους ικέτες, Τούρκους αξιωματικούς

Θέση ευθύνης χαρακτηρίζει «ανώτατη κυβερνητική πηγή» την αίτηση ακύρωσης κατά της απόφασης παροχής ασύλου της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Προσφύγων σε έναν από τους οχτώ Τούρκους στρατιωτικούς.  Και συνεχίζει: «Σεβόμαστε τις διεθνείς συνθήκες, προστατεύουμε τα δικαιώματα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι καλωσορίζουμε πρόσωπα για τα οποία υπάρχουν υπόνοιες ότι συμμετείχαν σε πραξικόπημα. 

Ευχές για ασφάλεια και σταθερότητα στη χώρα από την τ. υφυπουργό και περιφερειακή σύμβολο Μαρίνα Χρυσοβελώνη:

Το 2017 μας αποχαιρετά. Η νέα χρονιά ανατέλλει με προσδοκίες και σηματοδοτεί για όλους την αναζωπύρωση της ελπίδας και της αισιοδοξίας. Εύχομαι το 2018 να φέρει ασφάλεια και σταθερότητα στην χώρα και να εκπληρώσει την απαίτηση του ελληνικού λαού για κοινωνική δικαιοσύνη, συναίνεση, σταθερότητα, ενότητα, αξιοπρέπεια και ευημερία.
Εύχομαι σε όλους καλή και ευλογημένη χρονιά με υγεία, πληρότητα και εσωτερική γαλήνη.

Τους χωρίζει άβυσσος...

οι Μπολσεβίκοι της Πάτρας στεγάζουν k Άστεγους?!! Μήνυμα ΠΕΛΕΤΙΔΗ:

,,Ο χώρος παρέχει την δυνατότητα διανυκτέρευσης, φαγητού και ζεστού μπάνιου.,,

Και όμως το ΠΑΣΟΚ είχε χαφιέδες και φακέλωνε τα κόμματα

Η ΑΕΚ αποχαιρετά το 2017 μέσα από σε 21 φωτογραφίες (ΦΩΤΟ)

Η ΑΕΚ μέσα στο 2017 έζησε πολλές μεγάλες στιγμές εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Νίκες, προκρίσεις, μεγάλα γκολ, έναρξη έργων για το σπίτι της, σημαντικές μεταγραφές και πολλές… χαρές.
Η ΠΑΕ ΑΕΚ αποχαιρέτισε το έτος με 21 συμβολικά κλικ…

Πόση περισσότερη ξεφτίλα χωράνε 6 γραμμές

Ελπιζω να ζω να προλαβω να σας δω να πληρωνετε για την καταστροφή της πατρίδας

Νενέκοι στους δανειστές, Νενέκοι στον φασίστα Ερντογάν,


Πάγια τακτική, λέει το Μέγαρο Μαξίμου, για το αίτημα ακύρωσης της απόφασης του δικαστηρίου που έδινε άσυλο σε έναν από τους 8 Τούρκους αξιωματικούς που έχουν ζητήσει άσυλο για να γλιτώσουν από τον φασίστα Ερντογάν.

Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ Άρθρο – παρέμβαση των δικαστικών Χριστόφορου και Χαράλαμπου Σεβαστίδη*


Από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2017 η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων επεξεργάστηκε και συνέταξε ειδική πολυσέλιδη και εμπεριστατωμένη μελέτη – πρόταση για την Δικαστική Μεσολάβηση. Μία διαδικασία που θα μπορούσε να λειτουργήσει

Μέχρι και τον υβριστή του Παπανδρέου αποθεώνει ο Κουρουμπλής για την καρέκλα! «Είναι πατριώτης ο Πάνος Καμμένος»


Ως «πατριώτη» χαρακτήρισε τον επικεφαλής των ΑΝΕΛ και ΥΠΕΘΑ Πάνο Καμμένο ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής.


Ο κ. Κουρουμπλής, δηλαδή, που εμφανίζεται σε πολλές συνεντεύξεις του ως υπέρμαχος του ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου εξαίρει τον πατριωτισμό του κ. Καμμένου, που υποστήριζε πως ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης της «17 Νοέμβρη».

Ο Ταγίπ παίζει με τη φωτιά… Και όποιος παίζει με τη φωτιά στο τέλος καίγεται ο ίδιος!

Γράφει ο Δρ. Αυγουστίνος (Ντίνος) ΑυγουστήFile Photo: Turkey's President Tayyip Erdogan speaks during a press conference at the Presidential Carthage Palace in Tunis, Tunisia, 27 December 2017. EPA, MOHAMED MESSARA Η χρονιά που πέρασε ξεκίνησε με τον πιο κρύο χειμώνα των τελευταίων 50 χρόνων, που δημιούργησε τεράστια προβλήματα στην απρόσκοπτη ζωή των πολιτών. Ακολούθησε η μεγάλη κατολίσθηση στο Αμύνταιο Κοζάνης και δυο φονικοί σεισμοί σε Λέσβο και Κω. Όπως κάθε χρόνο είχαμε τις «καθιερωμένες» πλέον δασικές πυρκαγιές του θέρους. Και στα μέσα Νοεμβρίου τις

Το Ευαγγέλιο της Κυριακής 31 Δεκεμβρίου 2017 (Κυριακὴ μετὰ τὴν Χριστοῦ Γέννησιν) - ΚΑΤΑ ΜΑΡΚΟΝ Α´ 1-8

Ἀρχὴ τοῦ εὐαγγελίου Ἰησοῦ Χριστοῦ, υἱοῦ τοῦ Θεοῦ. Ὡς γέγραπται ἐν τοῖς προφήταις, ἰδοὺ ἐγὼ ἀποστέλλω τὸν ἄγγελόν μου πρὸ προσώπου σου, ὃς κατασκευάσει τὴν ὁδόν σου ἔμπροσθέν σου· φωνὴ βοῶντος ἐν τῇ ἐρήμῳ,

Πληρώνοντας την ΔΕΗ φίλε μου, αυτόματα 2.500 ΕΡΤατζήδες ασφαλίζονται σε ιδιωτική Ασφαλιστική. Απλά, συνεχισε...

Ασφαλιστικό συμβόλαιο για τους εργαζόμενους της ΕΡΤ - Media
 Διαδικασίες για την υπογραφή ομαδικού ασφαλιστικού συμβολαίου υγείας για τους εργαζομένους της ξεκίνησε η διοίκηση της ΕΡΤ. Μάλιστα, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση, είναι η πρώτη φορά μετά την επαναλειτουργία της ΕΡΤ που προβαίνει σε αυτή την ενέργεια.

H καλύτερη φωτογραφία της χρονιάς 2017

Ο Άγιος Ζωτικός ο Ορφανοτρόφος

Είναι ευρύτερα γνωστό ότι προστάτης των λεπρών είναι ο Άγιος Λάζαρος. Στην ουσία πρόκειται για μια λανθασμένη εντύπωση, η οποία σχετίζεται με το γεγονός ότι τα πρώτα Λεπροκομεία των Δυτικών κτίστηκαν από τάγματα Λαζαριστών. 

AEK Athen - GS Olympia Live streaming ΑΕΚ - ΓΣΛ Φάρος

Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

“Η πρώτη κρίση του 2018 στον πλανήτη θα γίνει στην Κύπρο”!


O χάρτης αποτυπώνει τις ΑΟΖ σύμφωνα με τα ελληνοτουρκικά συμφέροντα

"Μια πιθανή κρίση υδρογονανθράκων είναι ένα εξαιρετικό εγχώριο πολιτικό ζήτημα που όλες οι κυβερνήσεις μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να εδραιώσουν την εθνικιστική βάση στήριξης τους".

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και η ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ σχεδόν καθημερινά αποκαλύπτουν την ουσία του ιμπεριαλιστικού ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού και της σύγκρουσης μεταξύ του Τουρκικού κράτους και του επιθετικού-πολεμικού άξονα των κρατών Ελλάδας-Ισραήλ-Αιγύπτου-Κύπρου.

Στις ανακοινώσεις μας αποκαλύπτουμε το μέγεθος της συμμετοχής των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στους πολεμικούς σχεδιασμούς αλλά και στις επιχειρήσεις που βουτούν τους λαούς στο αίμα και στη προσφυγιά.

Kαμένο Φαγητό: 1 Τρόπος Να Το Σώσετε, 3 Να Το Αποφύγετε

Η θερμοκρασία ήταν πολύ μεγάλη και τελικά το ωραίο χοιρινό ρολό σας κατέληξε... μαύρο. Τι κάνουμε τώρα; Για κάποια φαγητά, όπως τα γλασαρισμένα παϊδάκια στο barbecue, κάτι τέτοιο μπορεί να αποβεί και σε καλό, για τα περισσότερα φαγητά όμως οι 
επιλογές σας είναι αρκετά περιορισμένες. Ένα κόλπο που έκαναν οι γιαγιάδες μας αν τους καιγόταν το φαγητό, ώστε να μην το πετάξουν, ήταν να καλύπτουν το σκεύος με μια βρεγμένη πετσέτα με καυτό νερό, μέχρι αυτή να κρυώσει. Έτσι κατάφερναν να «τραβήξουν» την καπνισμένη, καμένη γεύση από το φαγητό σε μεγάλο βαθμό. Για να αποφύγετε όμως να βρεθείτε σε αυτή τη θέση, ακολουθήστε αυτούς τους 3 κανόνες: Δώστε μεγάλη προσοχή στη θερμοκρασία και τον χρόνο που θα ψήσετε το φαγητό

Μην το αφήσετε καθόλου από τα μάτια σας όσο ψήνεται Επενδύστε σε μια καλή κατσαρόλα, τηγάνι ή ταψί από χυτοσίδηρο ή βαρύτερο υλικό, υψηλής ποιότητας, ώστε να αντέξει την θερμότητα

Ήθελαν και usb στο πρωθυπουργικό Gulfstream!

Gulfstream VTo χλιδάτο Gulfstream της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ήταν έτοιμο να ανέβει όλα τα σκαλοπάτια της πολυτέλειας. Ευτυχώς τελευταία στιγμή μπήκε φρένο.
Πριν από λίγες ημέρες γράφαμε για τις περικοπές που έγιναν στα «service» του πρωθυπουργικού Gulfstream «κόβοντας» περίπου 1 εκ. ευρώ.

Απειλή και πρόκληση

Οπως όλα δείχνουν, τη δεύτερη βδομάδα του Γενάρη η κυβέρνηση θα καταθέσει στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα της τρίτης «αξιολόγησης». Σε αυτά περιλαμβάνονται η διάταξη για την παρεμπόδιση της απεργίας καθώς και άλλα μέτρα ενάντια σε εργαζόμενους, συνταξιούχους και αυτοαπασχολούμενους. Περιλαμβάνεται επίσης η μεταφορά στο ΤΑΙΠΕΔ μιας νέας παρτίδας από πρώην ΔΕΚΟ.

Ενστάσεις για τους ενάλιους αρχαιολογικούς χώρους


Ενστάσεις πάνω στο θέμα της δημιουργίας επισκέψιμων ενάλιων αρχαιολογικών χώρων στην Αλόννησο και το Δυτικό Παγασητικό εκφράζει η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η αριστερή παρέμβαση, κάνει λόγο  για «τα πρώτα βήματα, μιας μεθόδευσης που προωθεί το μοίρασμα της θάλασσας και του αιγιαλού σε επενδυτικά κτήματα», ενώ τονίζει ότι το βασικό νομοθετικό πλαίσιο  «ανοίγει διάπλατα η πόρτα για παραχωρήσεις θαλάσσιων κτημάτων, επιβολή νέων απαγορεύσεων στην πρόσβαση τόσο στη θάλασσα όσο και στον πλούτο της από επαγγελματίες αλιείς και από την κοινωνική πλειοψηφία».

Κοινή πλεύση των ξενοδόχων των Σποράδων


Συντονισμένες δράσεις για την τουριστική προβολή των νησιών των Βορείων Σποράδων, είναι το κοινό αίτημα των προέδρων των κατά τόπους ξενοδοχειακών ενώσεων, το οποίο έθεσαν υπόψη της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέας Κολυνδρίνη.
Οι πρόεδροι των Ενώσεων Ξενοδόχων Σκιάθου Αλέξανδρος Ευσταθίου, Σκοπέλου Μαίρη Διαμάντη και Αλοννήσου Ζωή Τσίτσα συναντήθηκαν χθες με την αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη και τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Θεσσαλίας για την ΠΕ Σποράδων Νικόλαο Πλωμαρίτη.

Άνοιξαν το πορτοφόλι οι τουρίστες, όμως η αγωνία των εσόδων παραμένει

Η αύξηση της μέσης δαπάνης ανά ταξίδι, των χρημάτων δηλαδή που ξοδεύουν οι ξένοι τουρίστες κατά την παραμονή τους στην Ελλάδα, ήταν το βασικό στοίχημα που είχαν θέσει για φέτος οι επιχειρηματίες του Τουρισμού, καθώς η παράμετρος αυτή- σε συνδυασμό με την επέκταση της διάρκειας παραμονής- κρίνει σε μεγάλο βαθμό την πορεία των τουριστικών εισπράξεων.

Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

Να μπει τέλος στις υπερβολικές εκπτώσεις για τα Δημόσια Έργα Ζητά με αναφορά ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος

Αναφορά κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, μετά από επιστολή που έλαβε από το ΤΕΕ Μαγνησίας, σχετικά με το ζήτημα των υπερβολικών εκπτώσεων που παρατηρούνται στις μελέτες και στις κατασκευές των Δημοσίων Έργων. 
Όπως αναφέρει ο βουλευτής Μαγνησίας, μετά την εφαρμογή του πρόσφατου νόμου του 2016 περί δημοσίων συμβάσεων, έργων, προμηθειών και υπηρεσίων, παρατηρούνται σημαντικές εκπτώσεις που οδηγούν στη σταδιακή απαξίωση των κατασκευών και εν συνεχεία στην αναστολή των εργασιών. Προκειμένου να διαφυλαχθεί ο κατασκευαστικός κλάδος θα πρέπει να μεριμνήσει το υπουργείο για την έκδοση των απαραίτητων εγκυκλίων που θα διαφυλάσσουν τη διαφάνεια στη διαδικασία εκτέλεσης των Δημοσίων Έργων. Συγχρόνως, θα πρέπει να δημοσιεύονται στη "ΔΙΑΥΓΕΙΑ" τόσο το σώμα των ανακεφαλαιωτικών πινάκων όσο και η αιτιολογική έκθεση.

Τέλος, ο βουλευτής Μαγνησίας με την αναφορά του ζητά από τον αρμόδιο υπουργό να μεριμνήσει για τη διασφάλιση της διαφάνειας στην εκτέλεση των Δημοσίων Έργων, προκειμένου να μην απαξιώνονται οι κατασκευές και παρεμποδίζεται η ολοκλήρωσή τους.  

Ο Έλληνας Πατριάρχης της Ορθόδοξης Εκκλησίας Θεοφιλος ο 3ος πουλάει γη στη Δυτική Ιερουσαλήμ στο Ισραήλ AMHN

Παπανάτσιου: Δεν έχουμε αποφασίσει αν θα δοθεί παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας

«Αύριο Παρασκευή θα εξεταστεί εάν θα δοθεί παράταση στην εξόφληση των Τελών Κυκλοφορίας», δήλωσε η υφυπουργός Οικονομικών
Το μεσημέρι της Παρασκευής 29 Δεκεμβρίου 2017 θα αποφασιστεί εάν θα δοθεί τελικά παράταση στην εξόφληση των τελών κυκλοφορίας για το 2018.
Όπως τόνισε χαρακτηριστικά η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, μιλώντας στον Realfm, «αύριο Παρασκευή θα εξεταστεί εάν θα δοθεί παράταση στην εξόφληση των Τελών Κυκλοφορίας. Θα συζητήσουμε τελευταία στιγμή εάν χρειάζεται να δώσουμε παράταση. Δεν έχουμε μέχρι στιγμής αποφασίσει».

Η ΑΕΚ ανακοίνωσε τον Μασούντ - Με το «24» στην πλάτη

Την απόκτησή του Σοτζέι Μασούντ ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης η ΑΕΚ.
Ο Ιρανός άσος υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το τέλος της τρέχουσας σεζόν με δικαίωμα ανανέωσης για έναν ακόμη χρόνο και πήρε την κιτρινόμαυρη φανέλα με το νούμερο 24.

Το μαγαζί της Μάγδας από τη Σκόπελο πρώτο θέμα στην Αθήνα!

magda3Πρώτο θέμα στα επιχειρηματικά site της Αθήνας η δική μας Μάγδα από το πανέμορφο νησί μας, τη Σκόπελο!
Η Μάγδα Ροδίου συνεχίζει για 4η πλέον γενιά την μακρόχρονη οικογενειακή παράδοση αγγειοπλαστικής Ροδίου αφήνοντας το δικό της ανεξίτηλο χρώμα στο νησί της Σκοπέλου.
Για την 17η ΕΠΙΝΗΣΙΑ Ιστορία η ΑΕΛΙΑ συνάντησε την Μάγδα Ροδίου από την Σκόπελο.

Ξέρεις μαλάκα ποιο είναι το εντυπωσιακό στατιστικό του Μερίσματος;;; Όχι πάντως οι αλλοδαποί δικαιούχοι του

"Το 91% των δικαιούχων του μερίσματος είναι Έλληνες, το 7% είναι Αλβανοί και το υπόλοιπο 2% μοιράζεται σε 170 χώρες.
Σχεδόν στο σύνολο των ΜΜΕ η είδηση παρουσιάζεται ως ''ξένοι από 170 χώρες πήραν το Κοινωνικό Μέρισμα''.

Να σας πούμε όμως ποιο είναι το πραγματικό εντυπωσιακό στατιστικό στοιχείο.

Δεν είναι το παραπάνω ρατσιστικό σχόλιο των ΜΜΕ και στελεχών της Χρυσής Αυγής και της Νέας Δημοκρατίας.

... επειδή τους τσούζει!

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει και τα ρέστα, την ώρα που τσακίζει το λαό, με μέτρα που είχαν εμπνευστεί και εφαρμόσει πολύ νωρίτερα η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, με τους οποίους άλλωστε ψήφισε το 3ο μνημόνιο. Ποιος είναι όμως ο πραγματικός καημός της «Αυγής»; Τον ομολογεί ο ίδιος ο αρθρογράφος της, διαμαρτυρόμενος ότι «σε συνθήκες χρεοκοπίας, μία από τις πλέον απαραίτητες προϋποθέσεις για την καλύτερη και ταχύτερη έξοδο είναι η συγκλίνουσα ενότητα των πολιτικών δυνάμεων και των αντιπροσωπευτικών κοινωνικών και επαγγελματικών φορέων». Να, λοιπόν, τι τους τσούζει! Οτι το ΚΚΕ τούς χαλάει τη σούπα της συναίνεσης, που τους είναι αναγκαία για να πιει ο λαός αδιαμαρτύρητα το ποτήρι των ατελείωτων θυσιών, στο όνομα της ανάκαμψης της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Οσο για τις εκλεκτικές συγγένειες και τα λόγια θαυμασμού για τον Πορτογάλο σοσιαλδημοκράτη Κόστα και την κυβέρνηση που στηρίζουν το Μπλόκο και το Πορτογαλικό ΚΚ, θυμίζουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ το 'χει τάμα να προσκολλάται σε διάφορα κυβερνητικά «πρότυπα», που επιλέγονται από το κεφάλαιο για να διαχειριστούν τις υποθέσεις του. Αρκεί να θυμηθούμε τι έλεγαν για τον Γάλλο Ολάντ και μετά για τον Μακρόν, μέχρι να τους κλέψει την καρδιά ο «διαβολικά καλός» Τραμπ.

28 Δεκεμβρίου Όσιος Σίμων ο Μυροβλήτης κτήτορας της Ιεράς Μονής Σιμωνόπετρας

Ο Όσιος Σίμων ο Μυροβλύτης ήταν ο κτήτορας της τολμηρότερης αρχιτεκτονικά αγιορείτικης μονής, της Σιμωνόπετρας. Υπήρξε θαυμάσιος ασκητής, θαυματουργός και μυροβλύτης.

Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

ΜΟΥΛΩΧΤΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΜΕ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΣΙΠΡΑ


Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή,         27/12/2017

Οι νέες μειώσεις μισθών των νοσοκομειακών γιατρών (2017) είναι εξίσου αξιόλογες με τις προηγούμενες δύο μνημονιακές περικοπές αποδοχών (2010 και 2012). Πρόκειται πάλι ξεκάθαρα για μέτρα «μνημονιακά προαπαιτούμενα μείωσης του μισθολογικού κόστους» και αυτό αποδεικνύεται από την αναδρομικότητα στην εφαρμογή τους (από 1/1/2017).
Η διαφορά έγκειται μόνο στο προπαγανδιστικό μέρος, δηλαδή στο απύθμενο θράσος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που και σε αυτό το θέμα όπως και σε πολλά άλλα αδίστακτα παρουσιάζει το μαύρο για άσπρο.
Συγκεκριμένα :

Τέσσερις σεισμικές δονήσεις στις Β. Σποράδες


Τέσσερις διαδοχικές σεισμικές δονήσεις, ευτυχώς όχι μεγάλης έντασης, σημειώθηκαν την παραμονή των Χριστουγέννων κοντά στα νησιά των Βορείων Σποράδων, τρεις από τις οποίες σημειώθηκαν κοντά στην Αλόννησο και μία σε μικρή σχετικά απόσταση από τη Σκιάθο.

Πότε θα γίνει η μεταφορά του Κέντρου Υγείας Σκιάθου στο νέο κτήριο Ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστου Μπουκώρου προς τον Υπουργό Υγείας

Τη μεταφορά του Κέντρου Υγείας Σκιάθου στις νέες κτηριακές εγκαταστάσεις ζητά ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, με ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Υγείας. Όπως επισημαίνει στην ερώτησή του ο βουλευτής, απαίτηση της τοπικής κοινωνίας της Σκιάθου αποτελεί η άμεση μετεγκατάσταση του Κέντρου Υγείας του νησιού στο νέο κτήριο, του οποίου οι εργασίες κατασκευής έχουν ολοκληρωθεί εδώ και ένα χρόνο.
Συγκεκριμένα στην ερώτηση αναφέρει τα εξής: «Το νέο κτήριο, στο οποίο θα μεταφερθούν οι υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας της Σκιάθου, θα είναι ικανό να δεχτεί τον όγκο των περιστατικών, τα οποία αυξάνονται κυρίως κατά τους θερινούς μήνες, με την έναρξη της τουριστικής περιόδου και την άφιξη πλήθους επισκεπτών.
Μέχρι σήμερα το Κέντρο Υγείας του νησιού στεγάζεται σε ένα ακατάλληλο κτήριο, μη λειτουργικό και με σημαντικές ελλείψεις, παρεμποδίζοντας και υποβαθμίζοντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας.

«Αριστεροί» και οι… πλειστηριασμοί!

Ο κ.Τσίπρας μιλούσε για «σεισάχθεια». Αποκαλούσε «πογκρόμ» κατά του λαού τους πλειστηριασμούς. Υποσχόταν από προεκλογικά μπαλκόνια «κανένα σπίτι σε χέρι τραπεζίτη».
Ο κ.Καμμένος μιλούσε για μετατροπή της αντιπολίτευσης σε «αντίσταση» και σε «εξέγερση» και καλούσε σε φυσική παρουσία στα ειρηνοδικεία ενάντια στα κοράκια.
Πλήθος στελεχών, τότε της αντιπολίτευσης, σήμερα της κυβέρνησης, έβγαζαν φωτογραφίες πίσω από πανό σε συγκεντρώσεις κατά των πλειστηριασμών (Τσακαλώτος), εκφωνούσαν λογύδρια ενάντια στις κατασχέσεις (Αχτζιόγλου), πρωταγωνιστούσαν ακόμα και προεκλογικές διαφημίσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017

26 Δεκεμβρίου Η Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου

Στην 26η Δεκεμβρίου η Εκκλησία μας εορτάζει τη Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου. Είναι σύνηθες, με τη γέννηση ενός παιδιού, κατά τις πρώτες μέρες η μητέρα να δέχεται συγχαρητήρια και ευχές από συγγενείς και φίλους. 


Όλοι οι δικοί της σπεύδουν να εκφράσουν την αγάπη και τη χαρά τους στη μητέρα και να ατενίσουν το νεογέννητο, καλωσορίζοντάς το στη ζωή. Αυτό το νόημα έχει εν πολλοίς και η εορτή της Σύναξης της Θεοτόκου.

Υγιεινές τηγανητές πατάτες; Γίνεται, αν το κάνετε με τον σωστό τρόπο

Το ακρυλαμίδιο είναι μια νευροτοξική και πιθανώς καρκινογόνος ουσία για τον άνθρωπο…

Πρώτη φορά τόσο… ξεφτιλιστερά!

Νίκος Μπογιόπουλος



  • Είναι αυτοί (Τσίπρας) που έταζαν «σεισάχθεια», που αποκαλούσαν «πογκρόμ» κατά του λαού τους πλειστηριασμούς, που υπόσχονταν από προεκλογικά μπαλκόνια «κανένα σπίτι σε χέρι τραπεζίτη».
  • Είναι αυτοί που μιλούσαν για μετατροπή της αντιπολίτευσης σε «αντίσταση» και σε «εξέγερση» καλώντας σε φυσική παρουσία στα ειρηνοδικεία ενάντια στα κοράκια (Καμμένος).
  • Είναι αυτοί που έβγαζαν φωτογραφίες πίσω από πανό σε συγκεντρώσεις κατά των πλειστηριασμών (Τσακαλώτος), που εκφωνούσαν λογύδρια ενάντια στις κατασχέσεις (Αχτζιόγλου), που στήνανε ακόμα και προεκλογικές διαφημίσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Ε, λοιπόν, είναι οι ίδιοι που τα ξεπούλησαν όλα! Είναι οι ίδιοι που

  • αφού έφεραν τα «κοράκια» στην Ελλάδα,
  • αφού συμφώνησαν με την τρόικα και τους τραπεζίτες για 40.000 τουλάχιστον πλειστηριασμούς μέσα στην ερχόμενη διετία,
  • αφού ψήφισαν νόμο (4472/2017, άρθρο 78) για να εκπλειστηριάζονται τα σπίτια από τις εφορίες όχι με τις αντικειμενικές αλλά τις πολύ χαμηλότερες εμπορικές τομές,
  • αφού επέτρεψαν (διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημόσιων Εσόδων) να γίνονται κατασχέσεις και πλειστηριασμοί ακινήτων ακόμα και για ληξιπρόθεσμες οφειλές της τάξης των 500 ευρώ (!),
  • αφού άφησαν παντελώς απροστάτευτη την πρώτη κατοικία από τράπεζες, δημόσιο, ταμεία κλπ)
  • κι αφού πούλησαν ψέμα και τρέλα με τη σέσουλα ότι τάχα την… προστατεύουν,

τώρα ψηφίζουν κι αυτό το έκτρωμα (με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι να κάνουν τα μνημονιακά «παγώνια» και να επιλέγουν στη Βουλή το… παρόν)!

Τι λέει το έκτρωμά τους; Ιδού: 

Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2017

Ενοικιάζεται κεντρικό περίπτερο στον παραλιακό δρόμο Σκοπέλου, μπροστά στο λιμάνι

Αποτέλεσμα εικόνας για Ενοικιάζεται κεντρικό περίπτεροΕνοικιάζεται κεντρικό περίπτερο στον παραλιακό δρόμο Σκοπέλου, μπροστά στο λιμάνι. Για όλον τον χρόνο. Πληροφορίες 6987102781

Σπύρος Ταλαδιανός - Μη μου χαλάς τη μοναξιά


Επίθεση σε 7 καταστήματα Market In σήμερα. Πιθανό απάντηση στους μπράβους που έβαζε η εργοδοσία εκεί


Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα της Δευτέρας, μετά από συντονισμένη επίθεση αγνώστων σε υποκαταστήματα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Market In. Ομάδα νεαρών προκάλεσε ζημιές σταυποκαταστήματα σε Ηλιούπολη, Πατήσια, Νέα Σμύρνη, Αγιος Δημήτριος, Ζωγράφου, Πετράλωνα και Γκύζη, σπάζοντας τζαμαρίες.

«Χριστουγεννιάτικος» ιός χτυπάει τους χρήστες στο Facebook


Μια νέα παραλλαγή ιού έκανε την εμφάνιση της… χριστουγεννιάτικα και μολύνει χρήστες μέσω Google Chrome και Facebook Messenger.
Τα θύματα συνήθως λαμβάνουν ένα αρχείο με όνομα video_xxxx.zip (όπου το xxxx είναι ένας τετραψήφιος αριθμός).

Θρήνος: Έφυγε ξαφνικά 37χρονος πυροσβέστης, πατέρας δύο παιδιών

Ανείπωτη τραγωδία στο νησι: 35χρόνος πνίγηκε από κομμάτι κρέατος…

Ανείπωτη τραγωδία στην Λήμνο: 35χρόνος πνίγηκε από κομμάτι κρέατος…


Mια τραγωδία σημειώθηκε χθες, Παραμονή Χριστουγέννων, το μεσημέρι στη Λήμνο, όπου ένας άνδρας 35 ετών στην προσπάθεια του να καταπιεί κομμάτι κρέατος, πνίγηκε.

Κάτω από συνθήκες που ερευνώνται, ο άτυχος άνδρας έχασε τις αισθήσεις του και δυστυχώς έχασε τη ζωή του παρά τις προσπάθειες του ΕΚΑΒ και των γιατρών του νοσοκομείου.

Πηγή: limnosreport.gr

Αν ο κ. Τσίπρας ενοχλείται με την κριτική μας να έρθει στη Βουλή του διαμηνύει το ΚΚΕ

File Photo: Ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στο Φεστιβάλ ΚΝΕ Οδηγητή στο Ίλιον. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Μανώλης Πάκιας«Ο κ. Τζανακόπουλος, αντί να επιδίδεται σε συκοφαντίες κατά του ΚΚΕ, θα ήταν καλύτερο να ακούει και να απαντά στην τεκμηριωμένη κριτική και τις θέσεις του» δήλωσε ο Γιάννης Γκιόκας, υπεύθυνος του γραφείου Τύπου και βουλευτής του ΚΚΕ, για την συνέντευξη του κυβερνητικού εκπροσώπου στην Realnews. «Για τη δήθεν «αγοραία ρητορική» του ΚΚΕ, που παραπέμπει σε

ΕΥΧΕΣ


Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2017

Σκιάθος: Πρόταση δημιουργίας πρόσβασης στις ακτές από ΑμεΑ

Πρόταση συμμετοχής σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ για δημιουργία πρόσβασης στις ακτές της Σκιάθου από ΑμεΑ παρουσιάζει ο κ. Μανώλης Πασχάλης, Επικεφαλής συνδυασμού και δ. σύμβουλος αντιπολίτευσης στο Δήμο Σκιάθου για «Ολοκληρωμένο Τουριστικό Προσβάσιμο Θαλάσσιο Προορισμό».

Μυτιλήνη: Παραμονές Χριστουγέννων '53

Του Γ. Γ. 

Το παρακάτω κείμενο υπέγραφε ο Σωκράτης Ματζουράνης στον «Δρόμο της Αριστεράς», τέτοιες μέρες το 2013. Αναφέρετε σε μια ιστορία που είχε βιώσει παραμονές Πρωτοχρονιάς του '53 ή '54, όπως γράφει.

Πραγματικά συγκινήθηκα όταν το είχα διαβάσει. Κι αυτό γιατί μου θύμισε έναν αξέχαστο. αλύγιστο σύντροφο κομμουνιστή. Τον Γιώργο Σκούφο.
Θυμήθηκα τον καφενέ του, το κάδρο με κοχύλια που είχε φτιάξει στην εξορία και έγραφε «Σαν βγαλ’ ο ήλιος κέρατα/ και του φεγγάρι γένια/ θα υπογράψω δήλωση/ να βγείτε από την έννοια», τις συζητήσεις που είχαμε κάνει, νεαρός Κνίτης εγώ, βιβλίο της πρόσφατης ιστορίας του κομουνιστικού κινήματος αυτός.

Μαζί με τον Σκούφο στο μυαλό μου ήρθε και ο μπαρμπα – Κώστας ο Βασάλος, ο πρώτος βουλευτής του ΚΚΕ στην Λέσβο μετά την μεταπολίτευση, ο Παναγιώτης Βόλιας, ο τότε γραμματέας της Ν.Ε του ΚΚΕ και τόσοι άλλοι σύντροφοι που στάθηκαν πρωτοπόροι για να στηθούν κομματικές οργανώσεις στο «κόκκινο νησί». Αλησμόνητα χρόνια.

Το κείμενο του Σ. Ματζουράνη που ανάφερα:

Στα πρόθυρα διάσπασης το ΝΑΡ;

Υπόβοσκε κρίση στο εσωτερικό του Νέου Αριστερού Ρεύματος και το 4o συνέδριο του την έφερε στην επιφάνεια;
Σύμφωνα με σχετικό κείμενο του σημερινού «Πριν» δεν υπάρχει καμιά κρίση, αλλά αυτή η κορυφαία κομματική διαδικασία θα συμβάλει «στην υπέρβαση των προβλημάτων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ» και αποτελεί «προωθητικό γεγονός στην πορεία της οργάνωσής».

Είναι όμως έτσι τα πράγματα όπως τα παρουσιάζει η βδομαδιάτικη εφημερίδα που αναφέραμε;
Η άποψη μας είναι ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο ειδυλλιακά όπως θέλει να τα παρουσιάσει το «Πριν». Και αν δεν κάνουμε λάθος είναι η πρώτη φορά που οι αντιπαραθέσεις που υπάρχουν στο εσωτερικό του ΝΑΡ παίρνουν την μορφή αγεφύρωτου ρήγματος χωρίς να αποκλείεται και η διάσπαση αυτού του πολιτικού μορφώματος.

Δεν θεωρούμε σκόπιμο αυτή την στιγμή να αναφέρουμε τις δικές μας πληροφορίες.
Το δημοσίευμα όμως που υπάρχει σήμερα στην εφημερίδα των Συντακτών, το οποίο υπογράφει ο Γιώργος Πετρόπουλος –αν και έχει αρκετές αστοχίες κατά την γνώμη μας-  δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα.

Το παραθέτουμε:

24 Δεκέμβρη 1944: «Go back»! O οπλισμένος λαός της Μυτιλήνης, μαζί με τον ΕΛΑΣ, διώχνουν τους Άγγλους καταχτητές

24 Δεκέμβρη 1944: «Go back»! O οπλισμένος λαός της Μυτιλήνης, μαζί με τον ΕΛΑΣ, διώχνουν τους Άγγλους καταχτητέςΠαραμονή Χριστουγέννων του 1944, σύσσωμος ο λεσβιακός λαός, κάτω από την καθοδήγηση του ΚΚΕ και με πρωτοβουλία του ΕΑΜ, κατεβαίνει «Μπλόκια» της Μυτιλήνης για να αποτρέψει την απόβαση των «μαύρων» του Τόρνμπουλ (Turnbull), βροντοφωνάζοντας στους Εγγλέζους αποικιοκράτες το θρυλικό «Go Back» και ματαιώνοντας έτσι την επιχειρούμενη νέα κατοχή του νησιού.

H ρεμπέτισσα Αγγέλα Παπάζογλου μιλάει για τους ταγματασφαλίτες



Τα χαΐρια μας εδώ.
Ονείρατα της άκαυτης και της καμένης Σμύρνης (εκδ. Επτάλοφος-Ταμείον Θράκης, 2003) είναι μια καταγραφή της προφορικής μαρτυρίας της Αγγέλας Παπάζογλου, από τον γιο της Γεώργιο Παπάζογλου: για τη Σμύρνη, τον ξεριζωμό, την προσφυγιά και τη μετέπειτα ζωή της στην Κοκκινιά
Δημοσιεύουμε σήμερα ορισμένα αποσπάσματα, στα οποία η Παπάζογλου μιλάει για τους ταγματασφαλίτες , καθώς ο γνήσιος λαϊκός της λόγος είναι, αρκετές φορές, πιο εύγλωττος από πολλές σελίδες αρθογραφίας.

Κινέζοι εφηύραν μπαταρία που φορτίζει σε δευτερόλεπτα

Κινέζοι ερευνητές από το πανεπιστήμιο Zhejiang University ανέπτυξαν μία νέου τύπου μπαταρίααλουμινίου-γραφίτη, η οποία μπορεί να φορτιστεί σε δευτερόλεπτα έναντι του απαιτούμενου χρόνου ωρών.
Η μπαταρία χρησιμοποιεί φιλμ από γραφίτη ως άνοδο και μεταλλικό αλουμίνιο ως κάθοδο και μπορεί να λειτουργεί αποτελεσματικά μετά την συμπλήρωση ενός τετάρτου του εκατομμυρίου κύκλων, ενώ φορτίζεται πλήρως μέσα σε δευτερόλεπτα.

Τι είναι το ξεπούλημα του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ; Κατά τον κ.Τσίπρα είναι μια "ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ". Ετσι λέει τώρα. Ας απολαύσουμε τι έλεγε παραμονές των εκλογών του 2015:


Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

Αυτός ο δικαστής...

Του Κώστα Γιαννιώτη



Φίλε αναγνώστη, πριν συνεχίσεις την ανάγνωση του κειμένου, Δες το βίντεο που υπάρχει από κάτω!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ:Για κοπιαστε ..ελάτε να πάρετε τo σπίτι για να δούμε… πόσα απίδια πιάνει ο κώλος σας!


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΠΟΥ Η ΕΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΧΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ

«Η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί ότι δεν θα υπάρξει πλειστηριασμός για πρώτη κατοικία αξίας κάτω από 300.000 ευρώ»

Αυτός είναι ο Σύριζα για όσους δεν τον ξέρατε!!!

Ξεβρακώθηκε, ακόμα να το καταλάβετε ???

Έρχονται κάποια νεοφιλελεύθερα κωλόπαιδα να μιλήσουν για την αριστερά και τους ηγέτες της...... Στις τρύπες σας, ρε!

Έρχονται κάποια νεοφιλελεύθερα κωλόπαιδα να μιλήσουν για την αριστερά και τους ηγέτες της......

Στις τρύπες σας, ρε!

Μαρίνα Χρυσοβελώνη ΕΥΧΕΣ

Οι Άγιες ημέρες των Χριστουγέννων είναι ημέρες αγάπης, αλληλεγγύης και προσφοράς στους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται.
Ας γίνουν αυτές οι γιορτές η αφορμή να ανακαλύψουμε και να κρατήσουμε ζωντανό το πραγματικό πνεύμα των Χριστουγέννων και ας ανοίξουμε την πόρτα της καρδιάς μας για να μπει η ζεστασιά της αγάπης.
Χρόνια Πολλά και Ευλογημένα, με Υγεία, Αγάπη και Αισιοδοξία!

ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΠΟΥΚΩΡΟΥ


Με επιτυχία ο απεγκλωβισμός του πληρώματος του πλοίου που προσάραξε σε νησίδα κοντά στη Μύκονο

Καρέ-καρέ η διάσωση των ναυαγών στο ΤραγονήσιΜε επιτυχία ο απεγκλωβισμός του πληρώματος του πλοίου που προσάραξε σε νησίδα κοντά στη Μύκονο

Στο νέο λιμάνι της Μυκόνου μεταφέρονται με αλιευτικό σκάφος οι 12 αλλοδαποί ναυτικοί του φορτηγού πλοίου «LITTLE SEYMA» με σημαία Παναμά, που χθες βράδυ προσάραξε στη βραχονησίδα Τραγονήσι κοντά στη Μύκονο υπό κακές καιρικές συνθήκες.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ & ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ: Ποιος χαιρετίζει την τροπολογία Κοντονή;

 Ένας υπόδικος πρόεδρος, όργανο της κυβέρνησης, των τραπεζών και των δανειστών!

Μπορεί η τροπολογία Κοντονή να ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων (ακόμη και η Διεθνής Αμνηστία με ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει την ποινικοποίηση των διαδηλώσεων στους πλειστηριασμούς ως «ασυμβίβαστη με το διεθνές δίκαιο»), αλλά βρήκε και τον πρώτο χειροκροτητή της. Και δεν είναι άλλος παρά ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Γεώργιος Ρούσκας, ο οποίος είναι υπόδικος για το παραδικαστικό κύκλωμα με τα ακίνητα, που εκκρεμεί εδώ και 10 χρόνια, με μία ογκωδέστατη δικογραφία και αδικήματα όπως συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, απάτη από κοινού, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, απόπειρα εκβίασης κ.ά.

Κοροϊδία. Ελάχιστους ελ. επαγγελματίες αφορά επί της ουσίας η ρύθμιση για 120 δόσεις. Απαιτούν κέρδη




Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία υπαγωγής στη ρύθμιση οφειλών έως 50.000 ευρώ προς τα ασφαλιστικά ταμεία σε έως 120 δόσεις.
Όσοι θέλουν και προπαντός μπορούν – βάσει των κριτηρίων – να ενταχθούν έχουν προθεσμία έως τις 31/12/2018.
Σύμφωνα με την απόφαση που αποκαλύπτει η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας  "Καθημερινή",  τα κριτήρια υπαγωγής στην εν λόγω ρύθμιση έχουν ως εξής:
Για να ενταχθεί κάποιος οφειλέτης με χρέη έως 20.000 ευρώ, θα πρέπει η επιχείρηση του να εμφανίζει κέρδη -  προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων  - σε ένα από τρία προηγούμενα έτη (2015, 2016, 2017) πριν από την υποβολή της αίτησης.
Με άλλα λόγια, όσοι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν είχαν έστω για ένα χρόνο ακαθάριστα κέρδη την τριετία 2015 -2017, θα αποκλείονται από τη ρύθμιση.
Για οφειλές 20.000 – 50.000 ευρώ, όχι μόνο θα πρέπει να εμφανίζει κέρδη σε ένα από τα προηγούμενα έτη, αλλά και  ο λόγος του χρέους (αφού αφαιρεθούν οι προς διαγραφή προσαυξήσεις και τόκοι), προς το εισόδημα πρέπει να είναι μικρότερος ή ίσος του 8.  Με άλλα λόγια όποιος έχει οχταπλάσιο και πάνω χρέος σε σχέση με το εισόδημα του, δεν θα μπορεί να ρυθμίσει το χρέος του.
Powered By Blogger