Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

Να μπει τέλος στις υπερβολικές εκπτώσεις για τα Δημόσια Έργα Ζητά με αναφορά ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος

Αναφορά κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, μετά από επιστολή που έλαβε από το ΤΕΕ Μαγνησίας, σχετικά με το ζήτημα των υπερβολικών εκπτώσεων που παρατηρούνται στις μελέτες και στις κατασκευές των Δημοσίων Έργων. 
Όπως αναφέρει ο βουλευτής Μαγνησίας, μετά την εφαρμογή του πρόσφατου νόμου του 2016 περί δημοσίων συμβάσεων, έργων, προμηθειών και υπηρεσίων, παρατηρούνται σημαντικές εκπτώσεις που οδηγούν στη σταδιακή απαξίωση των κατασκευών και εν συνεχεία στην αναστολή των εργασιών. Προκειμένου να διαφυλαχθεί ο κατασκευαστικός κλάδος θα πρέπει να μεριμνήσει το υπουργείο για την έκδοση των απαραίτητων εγκυκλίων που θα διαφυλάσσουν τη διαφάνεια στη διαδικασία εκτέλεσης των Δημοσίων Έργων. Συγχρόνως, θα πρέπει να δημοσιεύονται στη "ΔΙΑΥΓΕΙΑ" τόσο το σώμα των ανακεφαλαιωτικών πινάκων όσο και η αιτιολογική έκθεση.

Τέλος, ο βουλευτής Μαγνησίας με την αναφορά του ζητά από τον αρμόδιο υπουργό να μεριμνήσει για τη διασφάλιση της διαφάνειας στην εκτέλεση των Δημοσίων Έργων, προκειμένου να μην απαξιώνονται οι κατασκευές και παρεμποδίζεται η ολοκλήρωσή τους.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger