Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

Πότε θα γίνει η μεταφορά του Κέντρου Υγείας Σκιάθου στο νέο κτήριο Ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστου Μπουκώρου προς τον Υπουργό Υγείας

Τη μεταφορά του Κέντρου Υγείας Σκιάθου στις νέες κτηριακές εγκαταστάσεις ζητά ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, με ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Υγείας. Όπως επισημαίνει στην ερώτησή του ο βουλευτής, απαίτηση της τοπικής κοινωνίας της Σκιάθου αποτελεί η άμεση μετεγκατάσταση του Κέντρου Υγείας του νησιού στο νέο κτήριο, του οποίου οι εργασίες κατασκευής έχουν ολοκληρωθεί εδώ και ένα χρόνο.
Συγκεκριμένα στην ερώτηση αναφέρει τα εξής: «Το νέο κτήριο, στο οποίο θα μεταφερθούν οι υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας της Σκιάθου, θα είναι ικανό να δεχτεί τον όγκο των περιστατικών, τα οποία αυξάνονται κυρίως κατά τους θερινούς μήνες, με την έναρξη της τουριστικής περιόδου και την άφιξη πλήθους επισκεπτών.
Μέχρι σήμερα το Κέντρο Υγείας του νησιού στεγάζεται σε ένα ακατάλληλο κτήριο, μη λειτουργικό και με σημαντικές ελλείψεις, παρεμποδίζοντας και υποβαθμίζοντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας.

Η μετεγκατάστασή του στις νέες υποδομές είναι επιβεβλημένη. Ένα κτήριο σαν το νέο Κέντρο Υγείας Σκιάθου, του οποίου το κόστος κατασκευής ανέρχεται στα 2,5 εκ. ευρώ, δεν μπορεί να παραμένει αναξιοποίητο, τη στιγμή μάλιστα που οι ανάγκες της τοπικής κοινωνίας είναι μεγάλες και επείγουσες». 

Τέλος, ο βουλευτής Μαγνησίας ζητά να ενημερωθεί από τον αρμόδιο υπουργό για το χρονοδιάγραμμα μεταφοράς του Κέντρου Υγείας στις καινούργιες και κατάλληλες κτηριακές εγκαταστάσεις, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις στις υπηρεσίες υγείας και το νησί να είναι έτοιμο για την επερχόμενη τουριστική περίοδο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger