Κυριακή, 24 Δεκεμβρίου 2017

Σκιάθος: Πρόταση δημιουργίας πρόσβασης στις ακτές από ΑμεΑ

Πρόταση συμμετοχής σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ για δημιουργία πρόσβασης στις ακτές της Σκιάθου από ΑμεΑ παρουσιάζει ο κ. Μανώλης Πασχάλης, Επικεφαλής συνδυασμού και δ. σύμβουλος αντιπολίτευσης στο Δήμο Σκιάθου για «Ολοκληρωμένο Τουριστικό Προσβάσιμο Θαλάσσιο Προορισμό».

Στόχος η αύξηση του αναμενόμενου αριθμού επισκέψεων σε ενισχυόμενες τοποθεσίες φυσικής κληρονομιάς και πόλους έλξης επισκεπτών.
Όπως σημειώνεται σχετικά:
«Η πρόταση βασίζεται στην αξιοποίηση των αναπτυξιακών προοπτικών που παρουσιάζει το πλούσιο παραλιακό μέτωπο του νησιού και έχει ως στόχο τη συμβολή στην ανάπτυξη τουρισμού ειδικών απαιτήσεων στις παραθαλάσσιες περιοχές της Σκιάθου και την προσέλκυση επισκεπτών ατόμων με αναπηρίες καθώς και άλλων κατηγοριών εμποδιζόμενων ατόμων.Θα περιλαμβάνει τη δημιουργία κατάλληλων ελαφρών, μη μόνιμων υποδομών (εγκαταστάσεων και προσβάσεων) στον ευρύτερο χώρο των παραλιών κολύμβησης, όσο και στον χώρο κολύμβησης, για την εξυπηρέτηση ΑμεΑ και άλλων κατηγοριών ατόμων με περιορισμένη κινητικότητα, σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές σχεδιασμού και κατασκευής. Επιλέξιμες είναι οι δαπάνες όπως λυόμενα αποδυτήρια, φορητοί χώροι υγιεινής, διάδρομοι αποτελούμενοι από τμήματα κατάλληλου μήκους για εύκολη μεταφορά και αποθήκευση τη χειμερινή περίοδο, χώροι σκίασης/ προστασίας των λουόμενων κ.ά.
Σας παρουσιάζουμε τον αντίστοιχο ιστότοπο του ΕΣΠΑ προς άντληση πληροφοριών:
https://www.espa.gr/Lists/Proclamations/Attachments/3643/20171127_prosklisi_075_.pdf
Το υπουργείο Οικονομίας και η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Τομεακών του ΕΤΠΑ Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία καλεί:
Τους φορείς που εμπίπτουν στις παρακάτω κατηγορίες δυνητικών Δικαιούχων
* Δήμοι
για την υποβολή προτάσεων έργων (πράξεων), προκειμένου να ενταχθούν και χρηματοδοτηθούν στο/α πλαίσιο/α του/ων παραπάνω Άξονα/ων Προτεραιότητας του/ων Επιχειρησιακού/ών Προγράμματος/ων.
Η πρόταση θα κατατεθεί από τη δημοτική μας ομάδα στο επόμενο Δ.Σ προς εξέταση και ψήφιση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου

 
NewsAlloy button