Hellenic Seaways - Άμεση & Εύκολη Online Kράτηση‎

Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2017

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΟΥΔΑΝΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017


Η Μαρίνα Χρυσοβελώνη Στη Δράκεια Πηλίου σήμερα, με τον Σίμο Σάμιο από την Συντονιστική Επιτροπή ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαγνησίας, τιμώντας τους 118 εκτελεσθέντες από τα γερμανικά στρατεύματα

Στη Δράκεια Πηλίου σήμερα, με τον Σίμο Σάμιο από την Συντονιστική Επιτροπή ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαγνησίας, τιμώντας τους 118 εκτελεσθέντες από τα γερμανικά στρατεύματα...
118 νεκροί άνθρωποι είναι η πληγή της Δράκειας στον μεγάλο αντιφασιστικό και απελευθερωτικό αγώνα που έδωσε ο ελληνικός λαός.
Η μνήμη των αγωνιστών και των θυμάτων της Εθνικής Αντίστασης μας δίνει σήμερα την αφορμή να αναλογιστούμε τις ολέθριες συνέπειες της ναζιστικής θηριωδίας στην περιοχή μας αλλά και για την ανάγκη πολιτικής επαγρύπνησης όσο ποτέ άλλοτε.

Να ξεκαθαρίσει το ΥΠ.ΕΘ.Α. για την Ταξιαρχία των Πεζοναυτών Ζητά με ερώτηση ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, σχετικά με το ζήτημα της μετακίνησης της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών από το Στρατόπεδο Γεωργούλα στον Αυλώνα, επισημαίνοντας τα σοβαρά προβλήματα που θα δημιουργήσει μια τέτοια απόφαση.
Στην ερώτηση του βουλευτή αναφέρονται τα εξής: "Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο της Μαγνησίας, το Γενικό Επιτελείο Στρατού σχεδιάζει τη μετακίνηση της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών από το Στρατόπεδο Γεωργούλα της Νέας Ιωνίας Βόλου στο υπό κατάργηση Κέντρο Εκπαίδευσης στον Αυλώνα, επικαλούμενο επιχειρησιακές ανάγκες, στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης των Ενόπλων Δυνάμεων.
Το σκεπτικό της απόφασης για μετακίνηση της ταξιαρχίας στηρίζεται στην άποψη ότι οι  πεζοναύτες θα πρέπει να βρίσκονται, χωροταξικά, πιο κοντά στα αρματαγωγά του Στόλου, προκείμενου να μη σπαταλούνται πολύτιμες ώρες για την επιβίβαση τους και καθυστερούν οι επιχειρήσεις. Όμως, με αυτή την απόφαση δεν εξοικονομείται ούτε χρόνος ούτε χρήμα, διότι ακόμη και σε αυτή την περίπτωση απαιτείται η μετακίνηση των πεζοναυτών  από τον Αυλώνα στο ναύσταθμο της Σαλαμίνας, με αποτέλεσμα να τίθεται και πάλι ζήτημα χρόνου. Μάλλον μικροτοπικά είναι τα κριτήρια της απόφασης.

Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν (Ио́сиф Виссарио́нович Ста́лин, 18 Δεκεμβρίου 1878 – 5 Μαρτίου 1953)

75 χρόνια από την περίφημη μάχη του "μικρού χωριού"


Η μάχη του Μικρού χωριού θεωρείται από τις σημαντικότερες στην αντιστασιακή εποποιία του τόπου.
Τέτοιες μέρες ήταν, Δεκέμβρης του 1942, όταν ο Άρης με τα πιο διαλεχτά παλικάρια του ΕΛΑΣ, περνά από το Μικρό Χωριό Ευρυτανίας, το οποίο διαθέτει έναν από τους πιο δυνατούς εαμικούς πυρήνες, και γίνεται δεκτός από τους κατοίκους με ενθουσιώδεις εκδηλώσεις.

Η φήμη του λαϊκού απελευθερωτικού στρατού φτερουγίζει ήδη από άκρη σε άκρη σε ολόκληρη τη Ρούμελη με επίκεντρο πάντα την αδάμαστη Ευρυτανία. Στα πρόσωπα των παιδιών τους, των αδούλωτων ανταρτών, οι χωρικοί βλέπουν το συμπαραστάτη, τον αρωγό, τον απελευθερωτή από τη μαύρη κατοχή και γενικότερα από την αφόρητη εκμετάλλευση του παρελθόντος. 

Αύξηση Βρετανών στις Σποράδες


Αυξητική τάση σημειώνεται στις προκρατήσεις από τη Μεγάλη Βρετανία για τα νησιά των Βορείων Σποράδων, τη ναυαρχίδα του εισερχόμενου τουρισμού, ενώ καταγράφτηκαν 80.000 περίπου επισκέπτες από τη συγκεκριμένη χώρα στον αερολιμένα Σκιάθου, στη διάρκεια της περασμένης σεζόν.
Στο μεταξύ, τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά για τη νέα τουριστική σεζόν, σύμφωνα με τα δεδομένα που καταγράφηκαν στη διεθνή τουριστική έκθεση World Travel Market του Λονδίνου, ενώ παραμένει σταθερό το ενδιαφέρον των Αγγλων τουριστών για το νησί του Παπαδιαμάντη και τις Βόρειες Σποράδες στο σύνολό τους.
Η δυναμική του εισερχόμενου τουρισμού είναι δεδομένη, ενώ όπως εκτιμούν επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, ο απολογισμός των συμμετοχών των νησιών στις διεθνείς εκθέσεις του εξωτερικού, έχουν θετικό πρόσημο και έπεται ανάλογη συνέχεια.

Πρέπει να το ακούσετε Αυτή την τραγουδαρα από την φωνάρα τον Σκοπελίτη Σπύρο Ταλαδιανό !!!


Εξετάσεις για άδεια οδήγησης Ταξί Όσοι ενδιαφέρονται για ειδική άδεια εντός της Π.Ε. Ενότητας Μαγνησίας, εξετάζονται σε διαφορετικό ερωτηματολόγιο Τοπικών θεμάτων με αυτό των Β. Σποράδων

Την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου στις 10:00 π.μ. θα διενεργηθούν εξετάσεις για την απόκτηση ειδικής άδειας οδήγησης Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων στα γραφεία της υπηρεσίας Μεταφορών στον Βόλο (Κορωνίου- Νέγρη, Π. Άρεως ). Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στις εξετάσεις, θα πρέπει το αργότερο μέχρι την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 12:00 μ.μ. να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Η Fraport εισέπραξε κέρδη στην Ελλάδα ίσα με το 1/8 των συνολικών κερδών της σε όλο τον κόσμο – Η Γερμανία θέλει να ελέγξει τον Ελληνικό τουρισμό”

Συνέντευξη τύπου δόθηκε σήμερα από μέλη της Ανοιχτής Πρωτοβουλίας Πολιτών ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του Αεροδρομίου “Δασκαλογιάννης” σχετικά με την ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 18 Δεκέμβρη στις 8.30 το βράδυ στο ΕΒΕΧ με θέμα την κρίση στις αερομεταφορές, τον ρόλο της Fraport και τις επιπτώσεις στην τοπική οικονομία. Εισηγητές στην ημερίδα, όπως ανακοινώθηκε, θα είναι τρείς Πανεπιστημιακοί γνώστες του αντικειμένου:

H Ισλανδία με χρέος 900% του ΑΕΠ, πέταξε τους δανειστές & βγήκε από την κρίση με το νόμισμά της

Πηγή: protagorasnews.blogspot

Η Ισλανδία, μια μικρή χώρα στον Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό, αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα εξόδου από την κρίση, με όπλο το εθνικό της νόμισμα, την κρατικοποίηση των τραπεζών και την κήρυξη χρεοκοπίας.Είχε φτάσει να έχει χρέος 900% του ΑΕΠ, πέταξε έξω τους δανειστές, έβαλε στη φυλακή τους τραπεζίτες, και βγήκε από την κρίση με το νόμισμά της και τώρα αναπτύσσεται εντυπωσιακά.

Βασικές συνιστώσες για το Ισλανδικό θαύμα ήταν η συσπείρωση του λαού υπό την ηγεσία μιας εμπνευμένης προοδευτικής κυβέρνησης και η επιμονή για να σπάσουν τα δεσμά με τους δανειστές και να οδηγηθούν στη φυλακή οι υπεύθυνοι για την οικονομική καταστροφή.
Σήμερα η Ισλανδία, με το δικό της νόμισμα,έχει ανακάμψει πλήρως, παρουσιάζοντας ανάπτυξη της τάξης του 2,5% ετησίως, ανεργία κάτω του 5%, ελεγχόμενο πληθωρισμό και σταδιακή ένταξή στις αγορές.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου