Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2017

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ Ονομαστική ψηφοφορία ζήτησε το ΚΚΕ (VIDEO)

Να αποσύρει την τροπολογία για την ποινικοποίηση της δράσης κατά των πλειστηριασμών, κάλεσε την κυβέρνηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, τονίζοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση το ΚΚΕ θα ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία.
Μιλώντας στη Βουλή στη συζήτηση νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο Θ. Παφίλης επισήμανε ότι η κυβέρνηση έχει πλέον ξεπεράσει κάθε όριο, κάθε κατήφορο αυταρχισμού. «Αφού έφερε και απέσυρε, αλλά θα ξαναφέρει πάλι αυτήν την άθλια τροπολογία που χτυπάει το δικαίωμα της απεργίας, τώρα έρχεται να ποινικοποιήσει τη δράση και τις κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών της λαϊκής κατοικίας», είπε. Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση όχι μόνο δεν προστατεύει την λαϊκή κατοικία από τους πλειστηριασμούς, «αλλά φαίνεται πλέον ότι επειδή ακριβώς αυτό θα συμβεί στο μέλλον, έρχεται με αυτήν την απαράδεκτη τροπολογία, την οποία ζητούμε από την κυβέρνηση να την αποσύρει σήμερα και λέμε εκ των προτέρων ότι αν δεν την αποσύρει εμείς θα ζητήσουμε ονομαστική ψηφοφορία».

Απαντώντας, ο υπουργός Δικαιοσύνης οχυρώθηκε πίσω από τα έωλα κυβερνητικά επιχειρήματα ότι η λαϊκή κατοικία «προστατεύεται πλήρως», ισχυρίστηκε ότι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί αφορούν μόνο τους  «μεγαλοοφειλέτες και τους μεγαλοκαρχαρίες» και ότι με την τροπολογία απλά επεκτείνεται η «προστασία» των υπαλλήλων των πλειστηριασμών που ισχύει σήμερα για τα ειρηνοδικεία και στα ιδιωτικά γραφεία τους.  
Ανταπαντώντας ο Θ. Παφίλης τόνισε ότι «το καινούργιο είναι ότι εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια πρώτης κατοικίας βγαίνουν στο σφυρί». «Να διαβάσετε καλά την ανακοίνωσή μας, εμείς ούτε παραπληροφόρηση κάνουμε, ούτε τίποτα. Εμείς λέμε ότι δημιουργούνται προϋποθέσεις με αυτήν την τροπολογία και με το αυτεπάγγελτο για ένταση της βίας και της καταστολής απέναντι σε αυτούς που διαμαρτύρονται. Αυτή είναι η ουσία και ο νοών νοείτω». 
Χαρακτήρισε πολιτικό ζήτημα την κατάθεση της τροπολογίας με την οποία η κυβέρνηση δίνει «τέτοιο σήμα». Και προκάλεσε τον υπουργό να διαβάσει τι αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας δηλαδή «για να γίνουν οι πλειστηριασμοί», «να αποφύγουμε την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών κ.λπ. Αυτή είναι η επιχειρηματολογία όλη και αυτό προμηνύει τι θα γίνει από τον καινούργιο χρόνο», τόνισε.
Να σημειωθεί ότι στην αιτιολογική έκθεση αναφέρεται ότι οι ρυθμίσεις που προωθούνται με την συγκεκριμένη τροπολογία «υπαγορεύονται από λόγους υπέρτερου δημοσιονομικού και δημοσίου συμφέροντος, που αποσκοπούν αφενός στη στήριξη και προστασία της εθνικής οικονομίας μέσω της ακώλυτης διενέργειας των πλειστηριασμών ως μέσον ενίσχυσης της ρευστότητας του χρηματοπιστωτικού συστήματος και αποφυγής ανάγκης νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, αφετέρου στην εξασφάλιση της έννομης προστασίας των συμβολαιογράφων που διενεργούν πλειστηριασμούς ως υπάλληλοι αυτών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου