Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2017

Πάνω από 800.000 οι Ρώσοι τουρίστες το 2017 στην Ελλάδα

Πάνω από 800.000 Ρώσοι τουρίστες επισκέφθηκαν την Ελλάδα το 2017, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία από ελληνικής και ρωσικής πλευράς, που παρουσιάστηκαν κατά τον απολογισμό που έγινε στην τελευταία εκδήλωση στη Μόσχα με θέμα τον ελληνικό τουρισμό.

Ο κύκλος εκδηλώσεων για το 2017 έκλεισε με μια γνήσια ελληνική βραδιά στο γνωστό εστιατόριο της Μόσχας «Μολών Λαβέ», που διοργάνωσαν το γραφείο του ΕΟΤ Ρωσίας, σε συνεργασία με το Γενικό Προξενείο Μόσχας.
Παρουσία δεκάδων Ρώσων δημοσιογράφων και τουριστικών πρακτόρων έγινε ένας πρώτος απολογισμός της χρονιάς που πέρασε. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει ο ρωσικός κρατικός οργανισμός «ΡΩΣΤΟΥΡΙΣΜ», το διάστημα Ιανουάριος – Σεπτέμβριος 2017, την Ελλάδα επισκέφθηκαν 792.000 Ρώσοι. Τα αντίστοιχα στοιχεία που δίνει η ελληνική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, για το ίδιο διάστημα, ανέρχονται στις 779.910. Τα νεότερα στοιχεία της ΥΠΑ, έως και τον Νοέμβριο, είναι στα επίπεδα των 738.698, χωρίς να περιλαμβάνονται τα στοιχεία του αεροδρομίου της Αθήνας, που αναμένεται να κινηθούν στις 100.000.
Η τελευταία εκδήλωση, στη σειρά εκείνων που πραγματοποίησε ο ΕΟΤ Ρωσίας μέσα στο ’17, ήταν αυτή με τον τίτλο «Ο Ιπποκράτης σας καλεί», για τις δυνατότητες της Ελλάδας στον ιατρικό και ιαματικό τουρισμό. Εκπρόσωποι κορυφαίων ιατρικών Ομίλων από την Ελλάδα ενημέρωσαν συνεργάτες και εν δυνάμει πελάτες τους από ρωσικά συνδικάτα και κοινωνικούς φορείς, ποδοσφαιρικές ομάδες και εκπροσώπους του οργανισμού του Ρωσικού Διαστήματος κ.α. Συμμετείχε και το ρωσικό κανάλι, που δημιουργήθηκε πρόσφατα, με την επωνυμία Doctor-TV.
Εν τω μεταξύ, η σημαντική δουλειά που έγινε φέτος αποτελεί την υποδομή πάνω στην οποία μπορεί να στηριχθεί το σύνολο των κοινών εκδηλώσεων που σχεδιάζεται να γίνουν στο 2018, που, ως γνωστόν, έχει κηρυχθεί «Κοινό Τουριστικό Έτος» από τις κυβερνήσεις Ελλάδας και Ρωσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου

 
NewsAlloy button