Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου 2017

Σοκ με τις περικοπές των συντάξεων- «Ψαλίδι» έως 1.000 ευρώ σε ανώτατους στρατιωτικούς και δικαστές

Φωτογραφία: IntimenewsΜειώσεις σοκ σε χιλιάδες ανώτατους στρατιωτικούς όλων των Σωμάτων, ανώτατους δικαστικούς και πανεπιστημιακούς έκρυβε η εκκαθάριση των συντάξεων Οκτωβρίου αφού άρχισε από τα Ταμεία η εφαρμογή του πλαφόν κατ' εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου.

Περικοπές στις συντάξεις τους που φτάνουν και τα 1.000 ευρώ είδαν στην πληρωμή Οκτωβρίου από το Δημόσιο 5.065 ανώτατοι στρατιωτικοί, όλων των Σωμάτων, ανώτατοι δικαστικοί και πανεπιστημιακοί.
Εξίσου μεγάλες μειώσεις έγιναν ή πρόκειται να γίνουν αρχής γενομένης από αυτόν το μήνα και σε περίπου 5.000 συνταξιούχους άλλων Ταμείων, όπως του Ταμείου Νομικών, ακόμη και του ΙΚΑ, οι οποίοι λαμβάνουν περισσότερες από δύο συντάξεις.
Οι μειώσεις-σοκ, σύμφωνα με έγγραφα που αποκαλύπτει ο «Ελεύθερος Τύπος», είναι από 500 ως και 1.000 ευρώ το μήνα στους 5.065 δικαιούχους του Δημοσίου που έπαιρναν πάνω από 2.000 ευρώ από μια σύνταξη ή ξεπερνούσαν τις 3.000 ευρώ με δύο συντάξεις.
Σύμφωνα με το πλαφόν, που ισοπέδωσε εν μια νυκτί τις συντάξεις, κυρίως ανθρώπων που υπηρέτησαν στις πιο υψηλές βαθμίδες των θεσμών της Πολιτείας, όπως προβλέπει ο νόμος Κατρούγκαλου, προβλέπεται από το νόμο Κατρούγκαλου καμία σύνταξη δεν θα υπερβαίνει μικτά τα 2.000 ευρώ αν προέρχεται από μία και μόνον πηγή.
Σε περίπτωση (διπλών, τριπλών κ.λπ.) συντάξεων, το πλαφόν βάζει κόφτη στις 3.000 ευρώ μικτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου

 
NewsAlloy button