Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

Μεγάλη ιατρική αποστολή ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΛΟΝΝΗΣΟ


Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις από εθελοντές γιατρούς στην Αλόννησο

Απόβαση κοινωνικής προσφοράς θα πραγματοποιηθεί στην Αλόννησο, στο πλαίσιο της χειμερινής αποστολής της Ομάδας Αιγαίου, που θα διαρκέσει από την Παρασκευή 13 έως και την Κυριακή 15 Οκτωβρίου με τη συμμετοχή 70 περίπου εθελοντών. Η Ομάδα Αιγαίου, συνεχίζοντας την εθελοντική δράση της με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων των νησιών που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές, θα πραγματοποιήσει την παραπάνω ιατρική αποστολή - μία από τις μεγαλύτερες που έχουν πραγματοποιηθεί.
Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Μέσω της παραπάνω δραστηριότητας θα δοθεί η δυνατότητα στους κατοίκους του νησιού να επισκεφθούν 23 ειδικευμένους ιατρούς 16 ειδικοτήτων και να πραγματοποιήσουν, μεταξύ άλλων, αιματολογικές και βιοχημικές εξετάσεις στο πλήρως στελεχωμένο μικροβιολογικό εργαστήριο της ομάδας.
 Στοχεύοντας επίσης, στην ενημέρωση και πρόληψη του καρκίνου του μαστού, θα λειτουργήσει εξειδικευμένο Ιατρείο Μαστού, που θα περιλαμβάνει κλινική εξέταση από ογκολόγο και εκτέλεση υπερηχογραφικού ελέγχου. Θα πραγματοποιηθεί επίσης, ομιλία και βιωματικό σεμινάριο αυτοεξέτασης, με σκοπό την ενημέρωση και πρόληψη του καρκίνου του μαστού.
Η πολυμελής ομάδα των ιατρών που θα επισκεφτεί το νησί, περιλαμβάνει τις παρακάτω ειδικότητες: Αγγειοχειρουργικής, Ακτινολογίας, Γυναικολογίας - Μαιευτικής, Δερματολογίας, Μικροβιολογίας, Ογκολογίας, Οδοντιατρικής, Ορθοπεδικής, Ουρολογίας, Οφθαλμολογίας, Παθολογίας, Παιδιατρικής, Πνευμονολογίας, Γενικής Χειρουργικής, Ψυχιατρικής και ΩΡΙΛΑ.
Η αποστολή πραγματοποιείται μετά από ενέργειες της δημοτικής αρχής και προσωπικά του δημάρχου Αλοννήσου Πέτρου Βαφίνη, ο οποίος ήρθε σε επαφή με την ομάδα και μετά από σχετικό αίτημα που υπέβαλε, θα πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη δράση προκειμένου να βοηθηθεί ο τοπικός πληθυσμός.
Σε συνεννόηση, παράλληλα, με την 5η Υγειονομική Περιφέρεια, οι χώροι που θα διατεθούν για τη διεξαγωγή ιατρικών εξετάσεων είναι το Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου και άλλοι, όπως το δημαρχείο και τα σχολεία του νησιού.
Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης υπογράμμισε: «Ως δημοτική αρχή είναι η δεύτερη φορά που κάνουμε τέτοιες ενέργειες. Είναι η δεύτερη φορά που θα φέρουμε μια πολύ μεγάλη ομάδα γιατρών στο νησί. Έχουν προηγηθεί μικρότερες αποστολές, αλλά είναι η δεύτερη φορά που θα έρθει τόσο μεγάλη ομάδα ιατρών στο νησί, οι οποίοι θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά, και οι κάτοικοι του νησιού αντίστοιχα θα μπορούν να κάνουν εξετάσεις δωρεάν. Θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό, ειδικά σε μια περίοδο που το περιφερειακό μας ιατρείο, δυστυχώς, έχει έλλειψη ιατρικού δυναμικού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger