Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

Tui : "Καταιγίδα" αιτήσεων των Βρετανών για "ασθένειες"

 Tui : "Καταιγίδα" αιτήσεων των Βρετανών για "ασθένειες"
Τα τελευταία δύο χρόνια βάζει στη «μαύρη λίστα» όσους αποδεικνύεται ότι έχουν διαπράξει απάτη.

«Έκρηξη» σε ποσοστό  1.400% στις αιτήσεις περί ασθενείας κατά τη διάρκεια των διακοπών από Βρετανούς διαπιστώνει η Tui, τα τελευταία δύο χρόνια και βάζει στη «μαύρη λίστα» όσους αποδεικνύεται ότι έχουν διαπράξει απάτη.
Οι αποκαλύψεις έρχονται καθώς ο μεγαλύτερος τουριστικός οργανισμός του Ηνωμένου Βασιλείου υποστηρίζει την  «Fight Fake Claims», η οποία μόλις εγκαινιάστηκε και επιδιώκει να καταπολεμήσει την αύξηση των ψευδών ισχυρισμών περί ασθενείας των Βρετανών ταξιδιωτών.
Μιλώντας σχετικά ο Nick Longman, διευθύνων σύμβουλος της Tui για το Ηνωμένο Βασίλειο, είπε: 
«Αυτό είναι ένα τεράστιο θέμα για εμάς και ένα τεράστιο ζήτημα για τη βιομηχανία στο σύνολό της. Έχουμε δει μία γιγαντιαία αύξηση 1.400% στις απαιτήσεις και στους ισχυρισμούς περί ασθενείας των Βρετανών,  τα τελευταία δύο χρόνια. Πρόκειται για την απόλυτη “έκρηξη”».
Το ποσοστό αύξησης αυτών των απαιτήσεων στην Tui UK είναι σχεδόν τριπλάσιο από το αντίστοιχο που ανέφερε ο ABTA, ο οποίος ανακοίνωσε αύξηση κατά 500% των απαιτήσεων μεταξύ των μελών του από το 2013.
Σύμφωνα με τον Longman, οι Thomas Cook και Jet2holidays, οι οποίες υποστήριξαν επίσης την εκστρατεία, ανέφεραν ότι οι αυξήσεις τους ήταν πιο κοντά στην εικόνα του ABTA.
Η Tui UK απαγορεύει σε όσους πιστεύει ότι οι ισχυρισμοί τους είναι ψευδείς να κλείσουν και πάλι διακοπές μέσω του tour operator. Επίσης προειδοποιεί ότι αν αποδειχθεί ότι ψεύδονται, δεν θα είναι οι εταιρίες διαχείρισης απαιτήσεων εκείνες οι οποίες θα κατηγορηθούν για απάτη,  αλλά οι ίδιοι.
Ο πράκτορας έχει αποστείλει σχετικές επιστολές σε όσους πιστεύει ότι εμπαίζουν το σύστημα. Από την πλευρά της η αστυνομία του Λονδίνου, η οποία διερευνά την ασφαλιστική απάτη, επιβεβαίωσε ότι συνεργάζεται με ξενοδοχεία και τουριστικούς πράκτορες για να ασκήσει διώξεις σε παραθεριστές αυτό το καλοκαίρι.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger