Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

Πυροσβέστες «με σκυμμένο το κεφάλι» θέλει η ηγεσία της Ομοσπονδίας

Φωτό αρχείου
«Άλλο ένα συμβούλιο με αποφάσεις ενάντια στα δικαιώματα των πυροσβεστών», επισημαίνει η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών (ΕΑΚΠ), αναφορικά με τα αποτελέσματα της συνεδρίασης του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΟΕΥΠΣ) στις 7 Ιούνη.
Όπως αναφέρει η ΕΑΚΠ στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΟΕΥΠΣ έγιναν τα εξής:
«Το προεδρείο της Ομοσπονδίας (παρατάξεις ΔΑΚΥΠΣ και ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ) αρνήθηκε να υλοποιήσει το ψήφισμα που ενέκρινε η πλειοψηφία των συναδέλφων στο 21ο Συνέδριο, σε ότι αφορά την πραγματοποίηση κινητοποιήσεων - διαμαρτυριών άμεσα και μέσα στην αντιπυρική περίοδο και τις περιοδείες του ΔΣ σε όλη τη χώρα για την οργάνωση τους και την ενημέρωση των συναδέλφων.
Οι υπόλοιπες συνδικαλιστικές παρατάξεις (ΑΕΠ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ - ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ), παρά το γεγονός ότι αρχικά ζήτησαν την εφαρμογή των ψηφισμάτων του Συνεδρίου (η θέση τους αυτή περιλαμβάνεται και στο κοινό αίτημα των παρατάξεων, που είχε υποβληθεί για έκτακτο ΔΣ), στη συνέχεια αναλώθηκαν απλώς σε παρατηρήσεις, απέναντι στις παραπλανητικές τακτικές και στα ψέματα του προεδρείου της ΠΟΕΥΠΣ. Το προεδρείο ανέφερε ψευδώς, ότι στο ψήφισμα του συνεδρίου δεν περιλαμβάνεται η οργάνωση και η πραγματοποίηση κινητοποιήσεων μέσα στο καλοκαίρι.
Η ΕΑΚΠ ζήτησε να μπει το θέμα των κινητοποιήσεων σε ψηφοφορία. Το προεδρείο της Ομοσπονδίας αρνήθηκε.
Ενώ τα πολλά και σοβαρά προβλήματά μας, παραμένουν και θα πολλαπλασιαστούν κατά την αντιπυρική περίοδο, οι συνθήκες εργασίας χειροτερεύουν και κανείς από τους κυβερνώντες δεν νοιάζεται για την ασφάλειά μας. Αρκετοί συνάδελφοι συνεχίζουν να ξεσπιτώνονται από τις μετακινήσεις. Οι μειώσεις στους μισθούς μας από το νέο μισθολόγιο είναι προ των πυλών. Και αυτή η κυβέρνηση μας εμπαίζει, μας απαξιώνει και μας εκμεταλλεύεται, αφού εξακολουθεί να μη μας πληρώνει την υπερωριακή εργασία, όπως συμβαίνει με όλους τους πολιτικούς δημόσιους υπαλλήλους.
Ενώ συμβαίνουν όλα αυτά λοιπόν, οι πυροσβέστες με ευθύνη του προεδρείου και της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας, καλούνται για ακόμα μια φορά να σκύψουν το κεφάλι μέσα στην αντιπυρική περίοδο και να μην αντιδράσουν, να μην αγωνιστούν για τα προβλήματα που έχουν, αλλά και για αυτά που έρχονται. Μπορεί βέβαια η Ομοσπονδία να μας καλέσει πάλι σε καμιά κινητοποίηση - φιέστα με τις Ομοσπονδίες των Σωμάτων Ασφαλείας, χωρίς οργάνωση, χωρίς περιοδείες, χωρίς ενημέρωση των συναδέλφων, στημένη κινητοποίηση δηλαδή και καταδικασμένη στην αποτυχία σε ότι αφορά τη μαζική συμμετοχή, για να μπορούν να επικαλούνται μετά ψευδώς, ότι δεν συμμετέχουν οι συνάδελφοι στις κινητοποιήσεις».
«Σε ότι αφορά το αντιπολεμικό ψήφισμα που ενέκρινε η πλειοψηφία των συναδέλφων στο 21ο Συνέδριο», σημειώνει η ΕΑΚΠ, «το προεδρείο της ΠΟΕΥΠΣ και όλες οι υπόλοιπες παρατάξεις συμφώνησαν αφενός στην έκδοσή του, δήλωσαν όμως ότι θα μπουν προσθήκες και τροποποιήσεις μέσα στο ψήφισμα. Δηλαδή θα αλλοιωθεί το περιεχόμενο που εγκρίθηκε και ψηφίστηκε στο Συνέδριο.
Συνεχίστηκε από το προεδρείο και τις υπόλοιπες παρατάξεις η τακτική των ψεύτικων προσδοκιών και οι αυταπάτες, από την αναμενόμενη νέα προσφυγή της ΠΟΕΥΠΣ και των Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας στα δικαστήρια για τις μισθολογικές περικοπές, αυτή τη φορά στο ευρωπαϊκό δικαστήριο.
Δεν έλαβαν καθόλου υπόψη τους την αναφορά της ΕΑΚΠ κατά την τοποθέτησή της, ότι πρόσφατα το ευρωπαϊκό δικαστήριο απέρριψε αγωγές συνταξιούχων του ΟΤΕ για τις περικοπές στις συντάξεις τους, από τα προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής και τα μνημόνια.
Η ΕΑΚΠ επίσης, ζήτησε από το προεδρείο της Ομοσπονδίας να ενημερωθεί για την εξέλιξη και την απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου, στο οποίο είχαν προσφύγει οι Ομοσπονδίες των Σωμάτων Ασφαλείας εδώ και αρκετά χρόνια, για το επικίνδυνο και ανθυγιεινό των επαγγελμάτων μας. Απάντηση δεν πήραμε γιατί το προεδρείο της ΠΟΕΥΠΣ δήλωσε άγνοια για το γεγονός. Εάν είχαμε "δικαιωθεί" όμως θα το καταλαβαίναμε στην πράξη και πρώτα απ’ όλα στα οικονομικά μας.
Με την τακτικές αυτές της πλειοψηφίας, θα συνεχίσει η Ομοσπονδία μας να σκορπάει χιλιάδες ευρώ από τα χρήματά μας, για τα δικαστήρια, όπως δεκάδες χιλιάδες ευρώ είχε δώσει σε και σε χρηματοοικονομική εταιρία, για να μετατρέψει τα ασφαλιστικά μας ταμεία σε επαγγελματικά.
Καθ’ όλη τη διάρκεια του Διοικητικού Συμβουλίου και για ακόμη μια φορά, μέλη του προεδρείου της ΠΟΕΥΠΣ διέκοπταν συνεχώς τον εκπρόσωπο της ΕΑΚΠ στις τοποθετήσεις του επιχειρώντας να μην εκφραστεί η θέση, οι αναλύσεις και οι καταγγελίες της παράταξης και να μην καταδειχθούν οι ευθύνες τους. Δεν τα κατάφεραν όμως και για ακόμα μια φορά οι μεθοδεύσεις τους έπεσαν στο κενό.
Αυτή είναι η κατάσταση συνάδελφοι, στο δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό μας όργανο. Αυτή είναι η πλειοψηφία των συνδικαλιστικών εκπροσώπων των πυροσβεστών, που είναι συνυπεύθυνη με τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις, για το χάλι μας και τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε».
Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών «καλεί κάθε τίμια - ειλικρινή και αγωνιστική φωνή στο χώρο των εργαζομένων στο Πυροσβεστικό Σώμα, για να οργανώσουμε άμεσα και από κοινού τον αγώνα μας, με το διεκδικητικό πλαίσιο που καλύπτει τα δίκαια αιτήματα και τις ανάγκες μας. Να απαιτήσουμε από τα πρωτοβάθμια σωματεία να αναλάβουν πρωτοβουλίες για να υλοποιήσουν τις αποφάσεις και τα ψηφίσματα του Συνεδρίου. Έχουν υποχρέωση να το κάνουν. Να πραγματοποιηθούν άμεσα και μέσα στο καλοκαίρι δυναμικές κινητοποιήσεις στην Αθήνα και σε όλες τις περιφέρειες της χώρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger