Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2016

Ο Ναός και το Αγίασμα της Αγίας Παρασκευής στα Τέμπη (ΦΩΤΟ)

Ο Ναός και το Αγίασμα της Αγίας Παρασκευής στα Τέμπη (ΦΩΤΟ)Στη φημισμένη κοιλάδα των Τεμπών ανάμεσα από τον Όλυμπο και την Όσσα (Κίσσαβο) και περίπου στο κέντρο βρίσκεται η γνωστή εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, που χτίστηκε περίπου το 1910 από τον Ο.Σ.Ε. με τη χρηματοδότηση των σιδηροδρομικών υπαλλήλων.
Δίπλα από την εκκλησία βρίσκεται η μικρή σπηλιά όπου είναι και το αρχικό προσκύνημα, όπου στο τέλος της σπηλιάς από μία οπή στο βράχο αναβλύζει το αγίασμα της Αγίας Παρασκευής. Η σπηλιά είναι τόσο μικρή που κάθε φορά χωράει μετά βίας μόνο ένας άνθρωπος.
Στην ίδια θέση προϋπήρχε Προσκύνημα της ίδιας στην ίδια φυσική σπηλιά και το Αγίασμα σε βαθιά οπή, όπως και σήμερα. Κοντά στη σπηλιά αναβλύζουν άφθονα νερά πηγής.

Όλα νέα, μόνο το σανό παραμένει ίδιο και απαράλλαχτο.. για τη Νέα Μεταπολίτευση


SOS εκπέμπει η Χίος - Εικόνες από την καταστροφική πυρκαγιά

ΚΑΛΟΚΑΡΙ 2016 ΓΛΩΣΣΑ ΣΚΟΠΕΛΟΣ : ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΕΡΣΕΥΣ ΑΘΗΝΑΙΟΣ

ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΚΟΠΕΛΟΣΤο Μουσείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Ιδρύματος Ελληνισμού και 

η Βιβλιοθήκη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Περσευς Αθηναίος
Καλωσορίζουν τους Έλληνες και Ξένους Φίλους
και το Καλοκαίρι 2016
Το κτήριο του Μουσείου κτίσθηκε το 1926 και αναπαλαιώθηκε το 2007 από Σκοπελίτες Μαστόρους
Έφορος Σκοπέλου: ο Αξ/κός Λ.Σ. ε.α. κ. Νικόλαος Κάτσαρης
Υπεύθυνη Μουσείου: η κ. Σμαράγδα Τακτικού
Τηλ.: 24240 34232
e-mail: mouseio@otenet.gr 

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ  2016


ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΟ 

Παραλαβή δελτίων για κοινωνικό τουρισμό

alt
Μέχρι τις 31 Αυγούστου θα μπορούν οι κληρωθέντες των προγραμμάτων του ΛΑΕ/ ΟΓΑ να προσέρχονται, σε οποιοδήποτε ΚΕΠ, για να παραλάβουν τα δελτία τους για τον κοινωνικό τουρισμό.
Μετά την ημερομηνία αυτή και ειδικότερα από 5/9/2016, τυχόν αδιάθετα δελτία θα διανέμονται, με σειρά προτεραιότητας προσέλευσης στα ΚΕΠ σε όσους υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στα προγράμματα του ΛΑΕ/ΟΓΑ έτους 2016, ανεξαρτήτως εάν κληρώθηκαν ή όχι.
Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα δωρεάν Παροχής Βιβλίων, από σήμερα οι κληρωθέντες θα μπορούν να απευθύνονται απευθείας στα συμβεβλημένα με τον ΛΑΕ/ΟΓΑ βιβλιοπωλεία και εκδοτικούς οίκους, χωρίς να χρειάζεται να παραλαμβάνουν δελτία.

ΑΕΚ: Ο Δήμος καθυστερεί... το γήπεδο - Αναλαμβάνει το ΥΠΕΝ

ΑΕΚ: Ο Δήμος καθυστερεί... το γήπεδο - Αναλαμβάνει το ΥΠΕΝ

Η άδεια για την έναρξη των εργασιών στο γήπεδο της ΑΕΚ έχει καθυστερήσει δύο μήνες.

Σύμφωνα με την «Ώρα για Σπορ» ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας έχει καθυστερήσει να καταθέσει την υψομετρική μελέτη γι' αυτό και δεν έχει κλείσει ο φάκελος της άδειας.
Η «Ένωση» ενημέρωσε το ΥΠΕΝ που ανέλαβε να... τρέξει το θέμα και να τελειώσει το ζήτημα.
Η ΑΕΚ εκτιμά ότι ο Δήμος προσπαθεί να προκαλέσει καθυστερήσεις στην υλοποίηση του έργου.

Τους τσίμπησαν παρά την offshor στη Σκιάθο,έρχονται και στην Σκοπελο?


Λαβράκι έβγαλε στον Βόλο ο οικονομικός έλεγχος της λίστας Λαγκάρντ. Στο πλαίσιο της εξέτασης των οικονομικών στοιχείων διαπιστώθηκε ότι offshore εταιρεία με έδρα φορολογικό παράδεισο χωρίς να επιβαρύνεται με ούτε ένα ευρώ φόρο, εκμεταλλευόταν πλήθος ακινήτων στη Σκιάθο σε έκταση 70.000 τετραγωνικών μέτρων!
Στη Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία του Βόλου ήχησε συναγερμός για την εξέταση της υπόθεσης, αφού η εταιρεία που είχε ευρεία επαγγελματική δραστηριότητα στη Σκιάθο, αν και είχε επικερδείς επιχειρήσεις και ανά τα χρόνια επέκτεινε δυναμικά τη δράση της, αυξάνοντας περαιτέρω τον κύκλο εργασιών της, ωστόσο απέφευγε κάθε φορολογική επιβάρυνση και φαινόταν και σαν να μην υπήρχε καν στον οικονομικό χάρτη του νησιού.

Εορτή της Κοιμήσεως της Αγίας Άννας

Εορτή της Κοιμήσεως της Αγίας ΆνναςΣήμερα, , η μας τιμά την , της Μητέρας της Υπεραγίας Θεοτόκου.
Η Αγία Άννα, η μητέρα της Υπεραγίας Θεοτόκου, καταγόταν από τη φυλή του Λευί. Ο πατέρας της, που ήταν ιερέας, ονομαζόταν Ματθάν και ιεράτευε την εποχή της βασιλείας της Κλεοπάτρας. Τη δε μητέρα της, την έλεγαν Μαρία.
Η Άννα είχε και δύο αδελφές, την ομώνυμη με τη μητέρα της Μαρία και τη Σοβήν. Και η μεν Μαρία, που παντρεύτηκε στην Bηθλεέμ, είχε κόρη τη Σαλώμη την μαία, η δε Σοβή, που παντρεύτηκε και αυτή στην Bηθλεέμ, την Ελισάβετ.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου