Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

ΣΚΟΠΕΛΟΣ για ποιο τουρισμό μας μιλάνε?Άδειο το Πατητήρι, σε ελεύθερη πτώση… οι τζίροι καταστημάτων


Μετά το πανηγύρι που τελικώς δεν έγινε άρχισαν τα… όργανα μεταξύ καταστηματαρχών και δημοτικής αρχής στην Αλόννησο. Η γιορτή για την πολιούχο της Αλοννήσου Αγία Παρασκευή, έφερε καταστηματάρχες στο Πατητήρι και δήμο σε… αντίπαλα στρατόπεδα, ιδίως μετά το προχθεσινό βράδυ, οπότε και το Πατητήρι ήταν άδειο και οι τζίροι των καταστημάτων ακολούθησαν ελεύθερη… πτώση σε σχέση με άλλες χρονιές.

Ο δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης, είχε αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ότι το πανηγύρι δεν θα γίνει γιατί δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα για την πληρωμή της ορχήστρας. Μάλιστα, είχε δηλώσει ότι ζητήθηκε από τους καταστηματάρχες στο Πατητήρι που έχουν άμεσο οικονομικό όφελος να συμμετέχουν κι ότι οι ίδιοι το αρνήθηκαν.
Η δήλωση του δημάρχου, προκάλεσε αντιδράσεις από επαγγελματίες στο Πατητήρι, που είδαν προχθές την παραλία άδεια και τα καταστήματά τους επίσης, ενώ άλλες χρονιές «δεν έπεφτε ούτε… καρφίτσα».
«Δεν ήρθε κανένας από το δήμο να μας ζητήσει να συμμετέχουμε οικονομικά για την πληρωμή της ορχήστρας. Πιστεύω ότι κανείς δεν θα είχε αντίρρηση να δώσει 50 - 100 ευρώ», ανέφερε ο κ. Αποστόλης Καραμαλής υπογραμμίζοντας ότι στο πανηγύρι για την Αγία Παρασκευή, όλοι οι κάτοικοι του νησιού και επισκέπτες συγκεντρώνονται στο Πατητήρι, διασκεδάζουν και τα μαγαζιά δουλεύουν. «Φέτος, ήταν καταστροφή. Αλλες χρονιές κάναμε τεράστιους τζίρους, φέτος πιάσαμε πάτο. Η παραλία ήταν άδεια», πρόσθεσε ο ίδιος.
«Κανείς δεν ήρθε να μας ζητήσει οικονομική συμμετοχή, όπως έγινε με τη διοργάνωση με τα φουσκωτά και τα χορευτικά. Τότε όχι μόνο συμμετείχαμε οικονομικά αλλά προσφέραμε και εκπτώσεις 10%», ανέφερε από την πλευρά της η κ. Μαλαματένια.
«Χθες ήταν άδειο το Πατητήρι. Ηταν κρίμα όχι μόνο για τους επαγγελματίες αλλά και για τους κατοίκους του νησιού να μην γιορτάσουν την πολιούχο την ίδια ώρα που γίνονται άλλα event», συμπλήρωσε η κ. Μαλαματένια.
ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger