Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ SKOPELOS WEFEST



Καλώς να ορίσετε στη Σκόπελο!
1ο WeFest,
Σκόπελος, Νομός Μαγνησίας, Βόρειες Σποράδες όνειρο
Ήταν η επιθυμία μας εδώ και χρόνια. Συνεργαστήκαμε  για αρκετούς μήνες πολλοί νέοι άνθρωποι που ζούμε, δραστηριοποιούμαστε ή απλά αγαπάμε τη βασίλισσα των Σποράδων και το πρώτο Φεστιβάλ WeFest είναι πραγματικότητα.
Θα λάβει χώρα το πρώτο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου στο νησί της Σκοπέλου. Μετά από πολλά χρόνια περισυλλογής ήρθε η στιγμή να υλοποιήσουμε τα όνειρά μας, προσφέροντας μία φρέσκια πρόταση σε έναν τόπο που έχει πολλά περισσότερα να δώσει πέρα από την απαράμιλλη ομορφιά του. Στόχος μας: να βοηθήσουμε στην αύξηση τουρισμού και στη διεύρυνση της καλοκαιρινής σεζόν.
Διοργανωτές, εθελοντές, ντόπιοι, επισκέπτες, πιστεύουμε στις διαπροσωπικές σχέσεις και στεκόμαστε αντίθετοι απέναντι στην “ξεπερασμένη” μεμονωμένη σχέση τουρίστα-επιχειρηματία. Πάμε ένα βήμα παραπέρα -χωρίς να ακυρώνουμε τα ήδη υπάρχοντα προϊόντα και υπηρεσίες- εμπλουτίζοντας τον επισκέπτη με μοναδικές ψυχαγωγικές βιωματικές εμπειρίες πέρα των τουριστικών του συνηθειών. Εγκαινιάζοντας μια πρόταση που αλλάζει το σκηνικό της καθημερινότητας στο νησί.

Η πρεμιέρα του WeFest θα γίνει υπό την αιγίδα της Ένωσης Ξενοδόχων της Σκοπέλου με τη υποστήριξη του Δήμου Σκοπέλου.  Πέρα από τους βασικούς πυλώνες του φεστιβάλ, μία μεγάλη ομάδα καταρτισμένων επαγγελματιών -που λαμβάνουν μέρος εθελοντικά- έχουν προετοιμάσει ένα ποικιλόμορφο πρόγραμμα και τον Αύγουστο θα καταφτάσουν στο νησί για να στήσουν και να φέρουν σε πέρας όλα τα εργαστήρια και δράσεις.
Για τρεις ημέρες 5,6,7 Αυγούστου προγραμματίζουμε 15 δραστηριότητες που χωρίζονται σε τρεις θεματικές: τη δημιουργία, την εξερεύνηση και τη διασκέδαση. Όραμά μας είναι μέσα από αυτές να αναβιώσουμε, να αναγεννήσουμε και να επικοινωνήσουμε τον πολιτισμό, την ιστορία, τις παραδόσεις, τις συνήθειες και τη ζωή των ντόπιων, την κουλτούρα του τόπου. Τέλος να επαναπροσδιορίσουμε τον παραθερισμό. Ένα πείραμα σε ένα νησί που διαθέτει το σκηνικό, την ιστορία και τις υποδομές να οργανώσει ένα διαφορετικό, ονειρεμένο Φεστιβάλ.
Το πολιτιστικό μας πρόγραμμα περιλαμβάνει συγκεκριμένα 6 διαδρομές (3 στη φύση και 3 στη Χώρα), 3 εργαστήρια/μαγειρέματα που θα καταλήξουν σε ένα γαστρονομικό γλέντι -WeFeast- το βράδυ του Σαββάτου. Περιλαμβάνει καλλιτεχνικά εργαστήρια όπως δημιουργία μάσκας, κεραμική, σκηνοθεσία, κατασκευή καράβας. Όλα τα παραπάνω είναι εμπνευσμένα από τις παραδόσεις του νησιού. Ανάμεσα σε όλα αυτά δε θα μπορούσε να λείπει το ενδιαφέρον μας για την περιβαλλοντική συνείδηση! Η WWF θα λάβει μέρος δίπλα μας με ένα εκπληκτικό κυνήγι θησαυρού για τους μικρούς  μας φίλους! Παράλληλα με τα δρώμενα των τριών ημερών θα παρουσιάζεται στο σινεμά της Χώρας, στον Ορφέα, το πρώτο ντοκιμαντέρ από τη σειρά “Local Heroes” στις 21:00 με 22:00.
Η διασκέδαση  δε θα λείψει. Θα γιορτάσουμε δεόντως όλο τούτο το εγχείρημα με απόγειο ένα μεγάλο πάρτυ λήξης όπου θα διασκεδάσουμε παρέα όλοι μαζί, ένα καινούριο σύνολο ανθρώπων που τους δένουν μαζί εμπειρίες. Το Smash Party είναι σχεδιασμένο να γίνει σε μέρος έκπληξη! Από τις 22:00 το βράδυ μέχρι την ανατολή.
Με το μυαλό μας πάντα στραμμένο μπροστά, με γνώμονα  να γνωρίσουμε καινούριους ανθρώπους, να μοιραστούμε τα ήθη και έθιμα ενός τόπου -της Σκοπέλου φέτος-  να δημιουργήσουμε έναν θεσμό που μπορεί να εισάγει εναλλακτικούς τρόπους παραθερισμού και που μπορεί να λάβει χώρα και σε άλλα μέρη της Ελλάδος, προάγοντας την ελληνική δημιουργική επιχειρηματικότητα και συνεργασία, παρακαλούμε όλους τους δημοσιογράφους να συμβάλλουν στην προβολή του 1ου WeFest. Αυτό το καλοκαίρι Πάμε Σκόπελο!
Χορηγοί Επικοινωνίας: ΕΡΤ3, Home Radio, Join Radio, Pepper, NovaFM, Parallaxi, ΕΡΑ Θεσσαλίας
Παρακαλούμε για περισσότερες πληροφορίες και το αναλυτικό πρόγραμμα επισκεφτείτε την  ιστοσελίδα μας, στον παρακάτω σύνδεσμο: http://skopeloswefest.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger